Kies data

Oude Stadhuis

Oude Stadhuis: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Bratislava: privéwandeling

1. Bratislava: privéwandeling

Je wordt opgehaald bij je centraal gelegen hotel in Bratislava (als je buiten het stadscentrum verblijft, zit je vergadering voor de hoofdingang van het Park Inn Danube Hotel). Je tour begint met een korte introductie voordat je het Hviezdoslavovo-plein begint te verkennen. Je zult het Opera House en het Reduta-gebouw ontdekken, langs het standbeeld "man aan het werk" en het standbeeld Schoner Natzi om aan te komen bij het centrale plein van Bratislava. Je pauzeert dan bij de Roland-fontein, waar je hier legendes vindt over de beroemde ridder Roland, evenals over de kroningsfeesten van Hongaarse koningen in Bratislava. Je kunt een foto maken met een Napoleontische soldaat als je langs het oude stadhuis loopt en de Francisciaanse kerk ontdekken, het oudste heilige gebouw van Bratislava, waar de ridders van de gouden sporen werden geridderd. Je wandelt dan over het Franciscaanse plein naar het paleis van Primate, waar je je kunt verwonderen over een van de verborgen juweeltjes van Bratislava: het paleis van Primate (waar de vrede in Pressburg tussen het Oostenrijks-Hongaarse rijk en Frankrijk van Napoleon werd getekend). Vervolgens neemt u de prachtige Michael's Gate in, voordat u het paleis ziet waar het Hongaarse parlement elkaar ontmoette. Je ziet dan het gebouw van Academia Istropolitana, het uitgangspunt van de eerste universiteit in het Hongaarse koninkrijk. Aan het einde van je tour passeer je de St. Martin-kathedraal en als je de optie van 3 uur boekt, ontdek je ook het kasteel van Bratislava vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Bratislava.

Bratislava: stadswandeling van 2 uur met kasteelticket

2. Bratislava: stadswandeling van 2 uur met kasteelticket

Ontmoet je gids in de middag en begin je wandeltocht door het historische centrum van Bratislava. Ontvang eerst een korte basisinleiding over Bratislava en Slowakije. Luister terwijl de gids de geschiedenis van een van de jongste hoofdsteden en staten van Europa belicht. Luister naar de oude geschiedenis van Slowakije, toen de oude Slaven, de voorloper van moderne Slowaken, Slowakije bewoonden en het Grote Moravië-rijk creëerden. Volg mee als je gids legendes deelt uit de tijd dat Bratislava de hoofdstad van het Hongaarse koninkrijk was en daar Hongaarse koningen en koninginnen werden gekroond. Het verhaal gaat verder tot de tijd van Tsjechoslowakije. Hoor over de donkere tijden tijdens het Slowaakse communisme en ook over de hoop die de Fluwelen Revolutie teweegbracht, die uiteindelijk leidde tot het lidmaatschap van Slowakije in de Europese Unie in 2004. Ontdek het operagebouw en het huis van Reduta terwijl je doorgaat naar het centrale plein, langs het oude stadhuis. Op het Franciscaanse plein, zie het oudste gebouw in Bratislava, de Franciscaanse kerk. Ga naar Biela Street en Michalska Street naar Michael's Gate. Passeer historische gebouwen en paleizen op Venturska Street en Panska Street. Je tour eindigt in de St. Martin's Cathedral. Loop daarna naar het iconische kasteel van Bratislava boven de stad. Je gids geeft je een inleiding over het kasteel en vervolgens verken je het belangrijkste symbool van Bratislava zelf.

Bratislava: Riverside, Castle of Complete City Segway Tours

3. Bratislava: Riverside, Castle of Complete City Segway Tours

Maak kennis met Bratislava tijdens een unieke Segway-rit met een deskundige lokale gids. Kies uit 3 verschillende schilderachtige routes en bekijk Bratislava vanuit een ander perspectief. Alle rondleidingen zijn inclusief training en leiden door verschillende delen van de oude stad, waaronder het Primatial-plein, het oude Slowaakse nationale theater, het Hviezdoslavovo-plein en de Holy Trinity Column. Ga later verder langs de wateroevers van de Donau en geniet van het uitzicht over de hele stad. Tijdens de rit steek je 2 verschillende bruggen over, de nieuw geopende oude brug en de UFO-brug. De 1 uur durende Riverside Segway Tour eindigt hier, maar als u kiest voor de 1,5 uur durende Bratislava Castle Segway Tour, gaat u verder met een klim de heuvel op naar het kasteelcomplex van Bratislava, waar u meer te weten komt over de geschiedenis van het kasteel. De 2 uur durende complete stadssegwaytour omvat ook de rit naar het kasteel van Bratislava, evenals het presidentiële paleis, waar je vanaf het panoramische terras helemaal naar Oostenrijk en Hongarije kunt kijken, en het centrale plein.

Bratislava: stadstour per gemotoriseerde trein

4. Bratislava: stadstour per gemotoriseerde trein

Leun achterover en reis door oud en nieuw Bratislava tijdens deze stadstour met audiogids. Geniet van het ervaren van de stad op deze leuke en stressvrije manier. Geniet van bezienswaardigheden zoals het kasteel, het nationale theater en de oude markthal terwijl je langs de bezienswaardigheden van de oude stad glijdt. Ontdek ook de bezienswaardigheden van nieuw Bratislava, waaronder het beroemde UFO-restaurant hoog boven een brug. Bekijk andere bezienswaardigheden zoals de National Gallery en het Philharmonic Building terwijl je door de stad slingert. Profiteer van uw gratis audiogids om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad, terwijl u de gemotoriseerde trein de spanning laat opvangen.

Wandeltochten in Bratislava met officiële gidsen

5. Wandeltochten in Bratislava met officiële gidsen

Ontdek het historische centrum van Bratislava tijdens een 2 uur durende wandeltocht met erkende stadsgidsen en verken de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden in de oude binnenstad. De tour kan ook worden aangepast aan een thema naar keuze. Thematours omvatten een klassieke Bratislava-tour, Coronation Road-tour, sacrale tour, tour door het historische verdedigingssysteem van Bratislava, of Joodse tour. Wat je ook kiest, je wandelt door het oude centrum van Bratislava, terwijl je leert over de geschiedenis die teruggaat tot de Keltische Boii-stammen, door de komst van de Slaven tot de moderne geschiedenis van de stad vanaf het einde van het communistische tijdperk. Ontdek waar 11 Hongaarse koningen en koninginnen werden gekroond. Geniet van het prachtige panoramische uitzicht vanaf de UFO-achtige toren op de SNP-brug (Slowaakse Nationale Opstand) (optioneel, beschikbaar tegen een extra vergoeding). Bezoek het centrale plein om het oude stadhuis uit de 14e eeuw te bewonderen en de Maximiliaan-fontein, de oudste fontein in de stad. Andere hoogtepunten die u tijdens de rondleidingen kunt zien, zijn de gotische kerk en het klooster van de Orde van St. Clare, en de laatste originele stadspoort, de St. Michael's Gate. Kom meer te weten over de rijke muzikale geschiedenis van de stad tijdens een wandeling langs de Venturska-straat of wandel door de paleizen uit de tijd van keizerin Maria Theresa.

Bratislava: Grand City Tour met Devin Castle

6. Bratislava: Grand City Tour met Devin Castle

Ontmoet je gids om 12.00 uur voor de hoofdingang van Park Inn Danube Hotel en ontvang een korte introductie tot Bratislava. Terwijl je door het historische stadscentrum loopt, leer je over de oude geschiedenis van Slowakije. Leer meer over de oorsprong van de stad toen de oude Slaven, de voorlopers van de moderne Slowaken, het gebied bewoonden en het Groot-Moravische rijk creëerden. Leer ook over het belang van Bratislava als stad in het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Luister naar verhalen uit de tijd dat Bratislava de hoofdstad van het Hongaarse koninkrijk was. Loop naar Michael's Gate, de enige overgebleven poort van de voormalige stadsmuur, het centrale plein, het oude stadhuis en het oerpaleis van Bratislava. Je gids zal de rol van Bratislava door de jaren van de Tweede Wereldoorlog en de jaren van het communisme in de tweede helft van de 20e eeuw in Slowakije en de daaropvolgende Fluwelen Revolutie uitleggen. Ga verder naar Reduta voordat het wandelgedeelte van de tour eindigt bij de kathedraal van St. Martin, waar 19 Hongaarse koningen en koninginnen werden gekroond. Het volgende deel van de tour wordt met de auto afgelegd. Passeer het presidentieel paleis en de wijk Palisady, een wijk vol villa's uit het begin van de 20e eeuw, gebouwd in een functionalistische stijl. Het volgende is het belangrijkste hoogtepunt van Bratislava, het kasteel van Bratislava, dat een prachtig uitzicht over de stad biedt. Ga langs het gebouw van het Slowaakse parlement en eindig met een bezoek aan het Slavín-monument, opgedragen aan Sovjet-soldaten die Bratislava aan het einde van de Tweede Wereldoorlog hebben bevrijd. De laatste stop is de ruïnes van Devin Castle, een van de oudste gebouwen in Slowakije, gebouwd in tijden van Groot-Moravië. Luister naar de beschermheren van de kunsten die hier woonden, evenals de bijbehorende verhalen en legendes van de site. Na het verkennen van de site, keert u terug naar Bratislava.

Bratislava: rondleiding door de grote stad

7. Bratislava: rondleiding door de grote stad

Ontmoet je gids voor de hoofdingang van het Park Inn Danube Hotel. Ontvang een korte introductie voordat u naar het plein Hviezdoslavovo gaat. Ontdek het Opera House en het Reduta-gebouw. Bewonder het standbeeld Man Work op het centrale plein van de stad. Pauzeer bij de Roland-fontein en hoor de legende van de ridder Rowland. Maak een foto met een Napoleontische soldaat terwijl je het oude stadhuis passeert. Wandel door het plein van Primate naar het Franciscaanse plein. Bewonder een van de verborgen juweeltjes van Bratislava: Primate's Palace. Geniet van de prachtige Micheal's Gate. Zie het paleis waar het Hongaarse parlement elkaar ontmoette. Beëindig het wandelgedeelte van je tour aan de poorten van de Sint-Martinuskathedraal. Ga verder met de auto naar het presidentiële paleis in het district Palisady, dat in de functionalistische stijl is gebouwd. Zie het kasteel van Bratislava en het gebouw van de Slowaakse regering. Sluit je tour af met een bezoek aan het Slavin-monument, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over heel Bratislava. Daarna wordt u teruggebracht naar het Radisson of het stadscentrum.

Bratislava: zelfgeleide audiotour - ontdek jouw weg

8. Bratislava: zelfgeleide audiotour - ontdek jouw weg

Verken je weg en in je eigen tempo met deze zelfgeleide audiotour door Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Maak een wandeling door de stad en spot bezienswaardigheden die u niet mag missen, zoals het paleis van de Primaat, het centrale plein en het oude stadhuis. Start en stop waar en wanneer u wilt. Na het downloaden van de MP3-audiotour in combinatie met een volledig gedetailleerde kaart van het gebied (downloadinstructies te vinden op je bevestigingsvoucher), begin je aan je avontuur rond Bratislava. Ga op pad om het veel gefotografeerde standbeeld van Cumil (The Watcher) en de St. Martin's Cathedral te zien, het beste voorbeeld van de barokke gotische stijl die de stad domineert. Ga verder naar St. Elizabeth's Church, het Primaat's Palace, Main Square, Old Town Hall, de Crafts Markets en het Shop Museum, de Franciscan Church, St. Michael's Gate, St. Michael's Street, het Museum van Joodse Cultuur, de stadsmuren , het kasteel van Bratislava en het Hviezdoslav-plein.

Bratislava: begeleide wandeling 's nachts met de oude binnenstad

9. Bratislava: begeleide wandeling 's nachts met de oude binnenstad

Je zult Bratislava 's nachts zien zoals je het nog nooit eerder hebt gezien. Begin uw verkenning door uw gids te ontmoeten voor Park Inn by Radisson Danube Hotel. Korte introductie over Bratislava & Slowakije. Leer meer over de oorsprong van een van de jongste hoofdsteden. Luister naar verhalen over de oude geschiedenis van Slowakije. Maak kennis met de oude Slaven, de voorlopers van de moderne Slowaken, die het Grote Moravische rijk creëerden. Ga verder met het verhaal door de tijden van het Hongaarse rijk. Slowakije maakte ongeveer 1000 jaar deel uit van het Hongaarse, daarna Oostenrijks-Hongaarse rijk. Uiteindelijk eindigt het verhaal in 1993 met de oprichting van onafhankelijk Slowakije. Maar het verhaal eindigt helemaal niet. Sinds 2004 zijn wij een trots lid van de Europese Unie. En vanaf 2009 is onze munteenheid EURO. Loop naar het kasteel van Bratislava, een dominant kenmerk van Bratislava. Het kasteel staat op een strategische plek boven de Donau. De site was al bewoond in het Keltische en Groot-Moravische rijk. Heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Slowakije en Centraal-Europa. In het kasteel van Bratislava wordt in februari 2005 een groot evenement gehouden. Op het kasteel hadden George W. Bush en Vladimir Poetin de top. Bratislava was een tijdlang letterlijk de hoofdstad van de wereld. Vanaf het kasteel van Bratislava heeft u een prachtig uitzicht op de oude binnenstad. Ook in Oostenrijk kun je de windmolens zien. Loop verder door de nederzetting van het kasteel van Bratislava en kijk uit op de orthodoxe Sint-Nicolaaskerk. Ga verder door het Joodse getto naar het stadscentrum van Bratislava. Het stadscentrum van Bratislava ontdekken. Aan het einde een glas traditionele Slowaakse fijne wijn met krakeling in een stijlvolle cafetaria in het centrum van Bratislava.

Bratislava: begeleide historische wandeltocht

10. Bratislava: begeleide historische wandeltocht

Verken de meest iconische attracties van Bratislava en leer van je deskundige gids over de geschiedenis van vroeger tot nu. Beklim de rotsachtige heuvels van de Kleine Karpaten om het kasteel van Bratislava te zien. Bewonder de architectuur van het kasteel en wandel langs de schilderachtige schoonheid van de barokke tuinen. Ga verder naar het Reduta-gebouw, dat bekend staat om de huisvesting van het veelgeprezen Bratislava Philharmonic Orchestra en de locatie voor het jaarlijkse Bratislava Music Festival. Zie St. Martin's Cathedral, beroemd als de plaats van de kroning van de Hongaarse koningen. Enkele andere attracties die je zult bezoeken, zijn het Grassalkovich-paleis en het Slavin-monument terwijl je onderweg meer te weten komt over de rijke geschiedenis van de stad van je gids.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevenissen
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Oude Stadhuis

Wil je alle activiteiten in Oude Stadhuis ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.