Datums kiezen

Old Town Hall, Munich

Old Town Hall, Munich: tours en activiteiten die je niet wilt missen

München: fietstocht van 3 uur met gids

1. München: fietstocht van 3 uur met gids

Verken de levendige stad München op een actieve manier. Tijdens deze 3 uur durende fietstocht met gids krijg je veel interessante verhalen over de geschiedenis van de stad te horen. Op de fiets kun je de beroemde bezienswaardigheden van de stad makkelijk en snel bereiken. Geniet van de bijzondere sfeer van de stad terwijl je samen door de straten van München fietst en luistert naar de interessante verhalen van je gids. Tijdens de fietstocht bezoek je de biertuin Hofbräukeller. Geniet van een koud biertje voordat je verder fietst langs de Isar. De fietstocht voert je over de Marienplatz, langs het Hofbräuhaus en door de Maximilianstrasse, over de Königsplatz, langs de Pinakothek der Moderne, door Schwabing en naar de Engelse Tuin. De fietstocht eindigt bij het vertrekpunt.

München: wandeltocht door de oude binnenstad en de Viktualienmarkt

2. München: wandeltocht door de oude binnenstad en de Viktualienmarkt

Bekijk de hoogtepunten van de historische oude binnenstad van München tijdens deze spannende rondleiding. Je begint op de Marienplatz en gaat naar de St. Peter's, de oudste kerk in München. Struin over de boerenmarkt en laat je meeslepen door de prikkelende geuren. Probeer een paar lokale specialiteiten voordat u op weg gaat naar het oude stadhuis. In de Burgstraße wacht het huis van de auteur in residentie op u, evenals het oude hof, de voormalige zetel van de hertog van Beieren. Dan gaat het door de middeleeuwse steegjes van Platzgassen, langs de kookschool Schuhbeck en verder naar het Hofbräuhaus. Hier zie je de Munich Beer Hall, die zelfs in Las Vegas is nagebouwd. Verwonder je over de exclusieve winkels in de duurste winkelstraat van Duitsland, de Maximilianstraße. De tour eindigt in de operazaal, met architectuur die doet denken aan een Griekse tempel.

München: Middeleeuwen Tour met Nachtwacht in het Duits

3. München: Middeleeuwen Tour met Nachtwacht in het Duits

Ervaar begraafplaatsen en ondervragingen, zilveren penningen en executies terwijl je een stap terug doet naar de Middeleeuwen. Ontmoet Wolfram, je nachtwakergids op het centrale plein van de Marienplatz. Ze dragen een lantaarn, hellebaard en hoorn om je te helpen onder te dompelen in de wereld van het middeleeuwse München. Loop met je groep naar de 12e-eeuwse stadsmuur van München en leer over de executies en onthoofdingen in de middeleeuwen. Ruik wierook in de oude overblijfselen van de Sint-Pieterskerk en kom meer te weten over de straffen voor slechte bakkers in Metzgerzeile. Wees getuige van het sluiten van de Talburgpoort en een gevecht met een hellebaard. Leer meer over de angstaanjagende marteltechnieken die in middeleeuwse gevangenissen worden gebruikt. Je verkent ook het kasteel van de stad en de Schwabinger-poort, terwijl je de fascinerende en gruwelijke geschiedenis van het middeleeuwse München ontdekt.

Mystic München: legendes van de oude stad

4. Mystic München: legendes van de oude stad

Dompel jezelf onder in de wereld van legendes en verken geselecteerde mysterieuze plekken in de oude binnenstad van München. Luister naar verhalen, legendes en mysteries, ontdek de realiteit erachter en krijg een nieuw perspectief op de stad. Ontmoet mythische wezens en raadselachtige figuren uit de legendarische wereld van München en ervaar hoe ze tot leven komen in de schemering. Leer meer over de Lindwurm in het nieuwe stadhuis en de monsters die de held Putti vocht op de Marian-kolom. Hoor hoe het mogelijk was om de duivel te stoppen van het vernietigen van Old Peter en waarom je St. Onuphrius recht in de ogen moet kijken. De antwoorden op deze vragen vormen de sleutel tot de magie van München, dat jaar na jaar zoveel mensen van heinde en verre aantrekt. Verken de legendarische plaatsen van München en neem een kijkje in het oude stadhuis, de oude Peter, de Marienplatz, het oude hof en de Frauenkirche. Of je nu een toerist bent of een inwoner van München, jong of oud, deze tour biedt voor elk wat wils.

München: Signs and Wonders Tour

5. München: Signs and Wonders Tour

Bezoek de mooiste plekken en personages rond het voetgangersgebied van München tussen Marienplatz en Odeonsplatz tijdens deze tour. Bekijk de wonderbaarlijke madonna's in de Heilige Geest-kerk en absorbeer de helende krachten van deze heilige locatie. Neem deel aan profane rituelen die liefde, voorspoed en gezondheid beloven en ontdek zelf dat wonderen echt uitkomen in München. Bezoek de rustplaats van de patroonheilige van geliefden en ontdek hoe je kunt profiteren van haar liefdeskrachten. Ontdek plekken van gezondheid en ervaar rust en welzijn in het hart van de stad en bezoek een plek van rijkdom om te ontdekken welke rituelen je een volle portemonnee zullen opleveren. Ontdek met ons ook wat er werkelijk schuilgaat achter de vier magische leeuwen in de Residence, en wat er werkelijk gebeurt als je over hun neus wrijft. Zoek locaties in München op waar wonderen zijn gebeurd, en blijf gebeuren. De tour begint bij het oude stadhuis, voordat je de oudste kerken in de binnenstad bezoekt. Neem daarna contact op met koninklijke deugden in de Residence in de buurt van Odeonsplaz. Ontdek geheime plaatsen, personages en rituelen tussen de Frauenkirche, Residenz en Marienplatz.

Enge Tour met acteurs - Hangmen, Whores and Whitches

6. Enge Tour met acteurs - Hangmen, Whores and Whitches

Grondig onderzochte feiten en vermakelijke verhalen worden nagespeeld door professionele acteurs. Ze nemen bezoekers mee op reis naar een lang vergeten wereld vol levens en lotgevallen. Tijdens deze tour wordt de geschiedenis van de stad levend en tastbaar. Beulen, hoeren en heksen - wat hadden deze drie "beroepen" gemeen in München? Nou, de beulen waren niet alleen bezig in martelkamers of op een galgenheuvel, het waren ook pooiers! Deze populaire wandeltocht draait om heksenjachten, prostitutie, martelingen en executies. Waarom vliegen heksen bijvoorbeeld op bezems? Waarom lag de executieplaats buiten de stad? En waarom bestaat er sinds de jaren zeventig geen prostitutie meer in het historisch centrum? Deze wandeltocht begint bij de Neuhauser Tor, waar delinquenten buiten de stad naar hun executie werden geleid. Als u door de historische Salzstraße loopt, bereikt u de voormalige jezuïetenschool uit de tijd van de heksenjachten. Een ruzie tussen de hertogin Renata en de jezuïet pater Ignatius brengt je regelrecht terug naar de donkere 16e eeuw: toen tijdens de bouw van de Sint-Michielskerk de toren instortte, was het duidelijk dat "zo'n ongewone storm werd veroorzaakt door de vervloekte slechte vrouwen ." Maar niet alleen heksen werden geëxecuteerd: bij de Schöner Turm hoor je het trieste verhaal van de ongelukkige goudsmid. Een sterke windstoot leidt je naar het herkenningspunt van München, de Frauenkirche, waar je de Prince of Darkness zelf zult ontmoeten: je zult ontdekken waarom de duivel de bouwmeester hielp om de kerk te bouwen en waarom het hier zo winderig is, evenals de transcendentale kwestie van de schoenmaat van de duivel. Onderweg hoor je heksenverhalen over drankjes, ritjes op bezems, paddentongen en kinderhanden, tot je aankomt bij het prachtige stadhuis, waar de alchemist Marco Bragadino ons opwacht. De vermeende goudsmid probeert ons warm te maken voor zijn kunsten. In de Sint-Pieterskerk maken we kennis met het dagelijkse leven van een beul, hoe hij eruitzag, waarom hij het beste vermeden kon worden of hoe aan een galgentouw te komen. We zullen ook getuige zijn van een mooie vrouw die aan een zekere dood ontsnapt. Bij het oude stadhuis steken we de voormalige martelkamer over terwijl we luisteren naar gruwelijke verhalen. De Platzl was de thuisbasis van de rosse buurt van München tot de Olympische Spelen van 1972. Waar de Spider Murphy Gang over zong in "Skandal im Sperbezirk" is de stadsgeschiedenis van München: in de schone, fatsoenlijke "kosmopolitische stad met een hart" was geen plaats niet meer voor Rosi en haar collega's.

München: het begin van het stadsspel van de nazi-beweging

7. München: het begin van het stadsspel van de nazi-beweging

Ontdek de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in München in een zelfgeleide verkenningsgame via een app op je smartphone. Los puzzels op om aanwijzingen te ontgrendelen die je naar je volgende locatie leiden, onderweg langs beroemde bezienswaardigheden. Doe mee aan een interactief spel met uw dierbaren terwijl u meer te weten komt over de geschiedenis. Begin je verkenningsavontuur op Königsplatz en baan je een weg door de stad. Bekijk en leer over iconische WO II-bezienswaardigheden terwijl je op weg bent naar de uiteindelijke locatie van de game: het oude stadhuis. Los uitdagingen op, kijk hoe het verhaal zich ontvouwt in je app en volg de exacte aanwijzingen op je telefoon die je naar de volgende locatie leiden. Het beste van alles is dat je het spel in je eigen tempo kunt verkennen door het spel te pauzeren voor een kopje koffie of een maaltijd en het op elk gewenst moment te hervatten vanaf de locatie waar je het hebt onderbroken.

München: privérondleiding Residenzpaleis, museum en schatkamer

8. München: privérondleiding Residenzpaleis, museum en schatkamer

Neem deel aan deze exclusieve tour om de hoeken en gaten van de Residenz, het grootste paleiscomplex in Duitsland, te verkennen met een gelicentieerde gids. Stap binnen om het prachtige interieur te bewonderen en meer te weten te komen over de voormalige bewoners. Bezoek het Residenz Museum, de Schatkamer en het Cuvilliés Theater en geniet van een wandeltocht door de oude binnenstad. Kies een standaardoptie van 2 uur om de hoogtepunten van de Residenz te bekijken: het paleis, het museum en de schatkamer. Treed in de voetsporen van Beierse koningen, hertogen en keurvorsten die van 1508 tot 1918 in deze koninklijke residentie dienden. Maak een reis door de periodes van renaissance, naar vroege barok, naar rococo, naar neoclassicisme. Bewonder de weelderige kamers en kunstcollecties die de voorname smaak en politieke ambitie van de Wittelsbach-dynastie bieden. Als museum verkent de Residenz de eeuwen van het humanisme, de contrareformatie, de verlichting, het goddelijk recht van koningen en de constitutionele monarchie. In de Schatkamer vindt u een opmerkelijke collectie kroonjuwelen, koninklijke onderscheidingstekens, goudsmidswerken, zwaarden, bekers en andere dure voorwerpen. De optie van 3 uur is inclusief vervoer per privéauto tussen uw accommodatie in München en de Residenz. Deze oplossing is ideaal wanneer u niet te ver wilt lopen of gebruik wilt maken van het openbaar vervoer. Na de tour wordt u teruggebracht naar het adres dat u bij de boeking heeft opgegeven. Kies voor de verlengde 3,5 uur om de Residenz en het Cuvilliés Theater te bezoeken. Bewonder de weelde van het auditorium dat keurvorst Maximiliaan Jozef III bouwde als zijn nieuwe operagebouw. Hoor over de uitbundige operaproducties en de eerste uitvoering van Mozarts Idomeneo die hier in première ging. Verken ook Hofgarten, de formele hoftuinen van de koninklijke residentie. Bekijk de Beierse regering, het Marstall Theater en de Grand State Opera. De 5-uur durende tour omvat ook een wandeltocht door de oude binnenstad van München. Maak een wandeling van de Residenz naar Odeonsplatz om het Feldherrnhalle-monument en de Theatine-kerk te zien, en hoor over de beruchte Beer Hall Putsch die hier plaatsvond. Stap binnen in de trotse Frauenkirche (kathedraal van München) en luister naar de legende van de voetafdruk van de duivel. Volg uw privégids naar het plein Marienplatz in het stadscentrum om het magnifieke nieuwe stadhuis te bewonderen, evenals het oude stadhuis, de visfontein en de Sint-Pieterskerk, de oudste kerk in de stad.

München: Privétour met de auto door de hoogtepunten van München

9. München: Privétour met de auto door de hoogtepunten van München

Haal het meeste uit uw tijd in München met een persoonlijke rondleiding door de hotspots in het gezelschap van een privégids. Bezoek sites zo oud als Karlstor en zo recent als het nieuwe stadhuis. Kies tussen opties van 2, 4 en 6 uur om uw ervaring aan te passen en alle gewenste plaatsen te zien. Ontmoet je chauffeur en gids bij je accommodatie en ga op pad om de stad met de auto te verkennen. Door een andere persoon als chauffeur te hebben, kan uw gids zich volledig concentreren op het vertellen van elk gebied, het plannen van uw favoriete route en het controleren of u wilt stoppen en rondlopen. De tour van 2 uur geeft je een panoramische rit, terwijl de opties van 4 uur en 6 uur een combinatie bieden van een wandeling door het stadscentrum en een rit naar bezienswaardigheden daarbuiten. Rijd langs wereldberoemde locaties, zoals het prachtige Nymphenburg Palace of de Engelse Tuin. Strek je benen bij gebieden zoals de Marienplatz om historische juweeltjes te vinden die de moeite waard zijn om van dichtbij te bekijken. Verdiep je begrip van het verleden van München als je langs het oude stadhuis, het Hofbräuhaus of de Odeonsplatz komt. Bewonder het spectaculaire nieuwe stadhuis en enkele van de kerken van de stad. Grijp de kans om souvenirs te kopen of wat verfrissingen te pakken met ten minste twee pauzes in elke tour. Met de langere touropties kun je zelfs het Olympisch Stadion, BMW World, BMW Museum of de Allianz Arena zien. Laat je gids weten wat je belangrijkste interesses zijn en stel je eigen route samen.

München: hoogtepunten privéfietstocht met gelicentieerde gids

10. München: hoogtepunten privéfietstocht met gelicentieerde gids

Spring op een fiets en verken de historische, culturele en architectonische hoogtepunten van München met een 5-sterren privégids die de beste fietsroutes kent. Vermijd grote drukte en verkeer terwijl je de oude stad, het museumkwartier, de Engelse tuin en andere fantastische natuurgebieden verkent. Word verliefd op de stad als nooit tevoren! De 2 uur durende tocht beslaat een gemakkelijke fietsroute die geschikt is voor alle fitnessniveaus. Nadat je de juiste fiets voor jezelf hebt gekozen in de fietsverhuurwinkel, volg je je privégids naar Marienplatz, het bruisende hart van de oude binnenstad van München, met zowel het nieuwe stadhuis als het oude stadhuis. Zie ook de beroemde 16e-eeuwse bierhal Hofbräuhaus en St Peter, de oudste kerk van de stad, en stop bij de 200 jaar oude Victuals Market. Bij elke bocht ontdekt u historische gebouwen en monumenten, zoals de middeleeuwse stadspoort Sendlinger Tor, de sierlijke Asamkirche, de Sint-Michielskerk en de Frauenkirche (dom van München). Fiets langs de magnifieke Residenze en de Staatsopera naar Odeonsplatz en duik in de complexe geschiedenis van München. Kies de 4-uur durende tour om meer must-see bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes van München te ontdekken. Deze uitgebreide fietsroute omvat extra bezienswaardigheden zoals de Wittelsbach-fontein op de Maximiliansplatz, het Paleis van Justitie in de Alter Botanischer Garten en de verbazingwekkende neoklassieke monumenten en musea op de Königsplatz. Ontdek de hoogtepunten van het museumkwartier en fiets langs de Ludwigstraße, de koninklijke boulevard met grootse architectuur en de beroemde 19e-eeuwse triomfboog Siegestor. Daag jezelf uit voor de 6-uur durende tour voor de meest intensieve ervaring. Deze fietstocht omvat de beste bezienswaardigheden en natuurgebieden in München. Er is geen betere plek om op de fiets te verkennen dan het uitgestrekte, 18e-eeuwse stadspark dat bekend staat als de Engelse Tuin, waar je hoogtepunten vindt zoals een replica van een Griekse tempel en de schilderachtige rivier de Eisbach. Misschien spot u zelfs enkele naakte zonaanbidders! Steek de Isar, de belangrijkste rivier van München, over en fiets door een rustige woonwijk en door de parkachtige omgeving van Maximilianeum, de thuisbasis van het Beierse staatsparlement. Er is zelfs tijd voor een korte pauze en een lokale snack (op eigen kosten).

21 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Old Town Hall, Munich: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Old Town Hall, Munich

Wil je alle activiteiten in Old Town Hall, Munich bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Old Town Hall, Munich

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.164 beoordelingen

Zeer goed, de tour leidde naar veel hoogtepunten van München, die altijd heel goed werden uitgelegd. We hebben ook veel tips gekregen. Als je in korte tijd veel München wilt fietsen, is dit een goede optie. STERK AANBEVOLEN. Bedankt voor de geweldige rondleiding... en de tip voor de biertuin 's avonds...

Het was een geweldige tour en ik heb in één middag alle toeristische vakjes gecontroleerd. Anna was supervriendelijk en aardig (hoewel ik onderweg verdwaalde en 5 minuten te laat was voor de tour). De groep was ook super leuk, en we hebben een geweldige tijd gehad!

Je kon zien dat Steffi er haar hart en ziel in stopt. In het algemeen zou ik willen zeggen dat je het opnieuw kunt doen

Onze gids Gabriela is zeer kundig en geduldig. De groep was met meer dan 20 personen eigenlijk te groot

De tour was goed georganiseerd en interessant Onze gids was geweldig en grappig. Bedankt!