Datums kiezen

Ontdek het beste van
Ollantaytambo

Onze aanbevelingen voor Ollantaytambo

Vanuit Cusco: Dagvullende tour in Machu Picchu met een groep

1. Vanuit Cusco: Dagvullende tour in Machu Picchu met een groep

Reis vanuit Cusco om meer te weten te komen over de majestueuze Inca-stad: Machu Picchu en de oude beschaving die daar leeft. Ontdek de geheimen die erin verborgen zitten. Ga terug in de tijd terwijl je de straten van deze ruïnes in de Peruaanse Andes verkent. Begin met een vroege ochtend pick-up van je hotel in Cusco voor transfer naar het treinstation. Stap aan boord en geniet van het comfort dat de trein biedt tijdens de reis naar Machu Picchu. Kies uit de optie van een standaardtrein of een Vistadome-trein met panoramisch uitzicht. Geniet van de dynamische landschappen van de Peruaanse Andes. Aankomst in Aguas Calientes en neem een bus naar de ingang van de citadel van Machu Picchu. Leer meer over de geschiedenis van deze prachtige plek. Afhankelijk van de optie die u selecteert, kunt u genieten van een geleid bezoek aan Circuit 5. Bezoek Qolqas, de landbouwzone, de waterweg, de droge kuil, de Tempel van de Zon, het Inka-huis, de waterbronnen, stel drie overkappingen, Pisonay Square en het archeologische reservaat. Neem de bus terug naar Aguas Calientes en krijg aanbevelingen voor de lunch. Stap aan boord van de trein terug naar het station Ollantaytambo of Poroy waar het vervoer klaar staat om je naar je hotel in Cusco te brengen.

Vanuit Cusco: Heilige Vallei Tour met Pisac en Ollantaytambo

2. Vanuit Cusco: Heilige Vallei Tour met Pisac en Ollantaytambo

De eerste halte van deze excursie van een dag vanuit Cuzco is de uitkijktoren van Taray, die een prachtig uitzicht biedt over de Andes en de heilige vallei. Ga dan naar het dorp Pisac met zijn populaire markt. Bezoek het archeologisch terrein en bekijk de agrarische terrassen, begraafplaatsen en koninklijke gebouwen van de Inca's. Vervolg je excursie naar Urubamba voor een heerlijke buffetlunch in een restaurant. Ga vervolgens naar Ollantaytambo, dat werd gebouwd om de ingang van Machu Picchu te bewaken en de Inca's tegen mogelijke invasies te beschermen. Bezoek op de weg terug naar Cuzco het pittoreske dorpje Chinchero en bekijk de ruïnes van het koninklijk domein van Tupac Inca Yupanqui. Zie ook hoe de lokale bevolking de wol van alpaca's blauw verft met natuurlijke planten uit de omgeving.

Van Cusco: Chinchero, Moray, Ollantaytambo en Pisac Tour

3. Van Cusco: Chinchero, Moray, Ollantaytambo en Pisac Tour

Verken Cusco's Heilige Vallei en bekijk Inca-ruïnes, zoutmijnen en textielproductie. Stop in Moray, Chinchero, Ollantaytambo en Pisac tijdens deze dagtour per busje. Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel in Cusco voordat je naar een archeologische zone en textielcentrum in Chinchero gaat. Zie hoe de lokale bevolking alpacawol verft met natuurlijke planten uit de regio. Bezoek de archeologische vindplaats in Chinchero en bekijk de terrassen voordat je verder gaat naar Moray om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Inca's en verwonder je over hun mysterieuze ronde terrassen. Ga naar het nabijgelegen dorp Maras en leer over zijn geschiedenis als centrum voor zoutproductie in de Maras-zoutmijnen. Bewonder het unieke quiltwerk van meer dan 3.000 zoutvijvers die overlopen in de Heilige Vallei. Reis naar Urubamba en geniet van een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Stop bij de ruïnes van Ollantaytambo en bewonder de opmerkelijke Inca-architectuur gebouwd tijdens de hoogtijdagen van het Inca-rijk. Zie een verbazingwekkende rotsformatie die de Inca-god Wiracocha vertegenwoordigt. Kom aan bij de laatste tourstop, de archeologische vindplaats Pisac, waarna je de nabijgelegen stad bezoekt. Keer terug naar Cusco en word afgezet in het stadscentrum nadat de tour voorbij is.

Vanuit Cusco: Heilige Vallei & Maras Zoutmijnen Tour met Lunch

4. Vanuit Cusco: Heilige Vallei & Maras Zoutmijnen Tour met Lunch

Ontmoet je groep op Plaza de Armas in het historische centrum van Cusco. Reis eerst naar Chinchero, een klein rustiek stadje met een lange traditie van textielweven. Zie verschillende soorten textiel geweven met traditionele Inca-technieken. Vervolgens bezoekt u Moray en ziet u de landbouwterrassen die langs de heuvels zijn gebouwd. Deze terrassen werden gebouwd door de Inca's om een overvloed aan gewassen te verbouwen op minder dan ideaal berggebied. Vlak naast dit gebied, bij Moras, liggen meer dan 5000 zoutvijvers die door de Inca's werden gebruikt voor zoutwinning. Dit hielp hun voedsel voor lange tijd te bewaren. Nadat je de Inca-landbouwtechnieken hebt geleerd, begeef je je naar Urubamba, de hoofdstad van de Heilige Vallei, voor een lunch. Na de lunch ga je naar twee historische steden, Ollantaytambo en Pisaq. Bij Ollantaytambo beklim je meer dan 200 treden om de top van het oude terrasvormige fort te bereiken dat uitkijkt over de stad. Dit was een belangrijke verdedigingslocatie tijdens de Inca-tijd. Bij Pisaq kun je de lokale markt ontdekken die allerlei soorten souvenirs en lokale ambachten verkoopt, voordat je terugkeert naar Cusco.

Vanuit Cusco: Heilige Vallei, Pisac, Moray & Zoutmijnen Tour

5. Vanuit Cusco: Heilige Vallei, Pisac, Moray & Zoutmijnen Tour

Ga tijdens deze dagtour door de Heilige Vallei naar de must-see plekken van Cusco en maak kans op traditioneel Inca-bier. Laat je ophalen bij je hotel in het stadscentrum van Cusco en ga naar je eerste stop, Mirador Taray. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de Andes en de Heilige Vallei om u voor te bereiden op uw ontdekkingsdag. Ga verder naar de stad Pisac, de plaats van een populaire markt. Zie hoe de lokale bevolking alpacawol verft met natuurlijke planten uit de regio. Bezoek de archeologische vindplaats en bekijk de terrassen, Inca-begraafplaatsen en koninklijke gebouwen. Ga daarna verder naar Moray om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Inca's en bewonder hun mysterieuze ronde terrassen. Ga naar het nabijgelegen dorp Maras en leer over zijn geschiedenis als centrum voor zoutproductie in de Maras-zoutmijnen. Bewonder het unieke quiltwerk van meer dan 3.000 zoutvijvers die overlopen in de Heilige Vallei. Ga vanaf hier naar Urubamba en geniet van een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Vervolg met een rit langs de Urubamba-rivier naar de stad Ollantaytambo om de ruïnes te bezoeken. Bewonder de opmerkelijke Inca-architectuur gebouwd tijdens de hoogtijdagen van het Inca-rijk. Bekijk naast de ruïnes een verbazingwekkende rotsformatie die de Inca-god Wiracocha vertegenwoordigt. Kies na je tijd bij de ruïnes ervoor om terug te keren naar Cusco met je gids of om in Ollantaytambo te blijven zodat je je reis kunt voortzetten persoonlijke reizen naar Machu Picchu.

Vanuit Cusco: Heilige Vallei & Maras Zoutmijnen Tour met Lunch

6. Vanuit Cusco: Heilige Vallei & Maras Zoutmijnen Tour met Lunch

Verken de Heilige Vallei van de Inca's tijdens deze meerdaagse tour, waarbij je wordt opgehaald bij je hotel in het historische centrum van Cusco. Bekijk archeologische vindplaatsen in Chinchero, Ollantaytambo en Pisac, de zoutmijnen van Maras en plaatsen waar textiel wordt geproduceerd. Geniet van een smakelijk lunchbuffet met een vegetarische optie. Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je hotel in het historische centrum van Cusco. Ontspan tijdens de schilderachtige rit naar Chinchero, waar je een stap terug in de tijd kunt zetten op de archeologische vindplaatsen en over de kleurrijke ambachtelijke markt kunt slenteren. Rijd naar de stad Maras en maak foto's van de uitgestrekte zoutmijnen waar al sinds de Inca-tijd zout wordt gewonnen uit plassen in de heuvels. Ga verder naar de door de bergen omringde stad Urubamba voor een heerlijk lunchbuffet. Na de lunch reis je naar Ollantaytambo, waar je de ruïnes van Ollantaytambo kunt bezichtigen met een enorm Inca-fort, een Zonnetempel en de fontein Prinses Baden. Tot slot bezoek je de stad Pisac om de archeologische site van Pisac te ontdekken en een wandeling te maken over de levendige ambachtsmarkt. Keer aan het begin van de avond terug naar de stad Cusco en laat je afzetten op het centrale plein waar je een leuke plek kunt vinden om te dineren na je tour. Opmerking: Omdat we 5 toeristische attracties zullen bezoeken, moet je er rekening mee houden dat de tijd om elke attractie te bezoeken beperkt zal zijn en dat de informatie in de bus zal worden gegeven.

Vanuit Cusco: Machu Picchu Tour met de Vistadome Panoramatrein

7. Vanuit Cusco: Machu Picchu Tour met de Vistadome Panoramatrein

Bewonder een van de nieuwe zeven wereldwonderen tijdens deze dagexcursie naar Machu Picchu vanuit Cusco. Geniet van het landschap vanuit een panoramische trein, volg een rondleiding door het Inca heiligdom en geniet van een lunch voordat je terugkeert naar Cusco. Begin je tour helder en vroeg met een pick-up bij je hotel in Cusco. Ga naar het treinstation van Ollantaytambo om aan boord te gaan van de panoramatrein Vistadome naar Aguas Calientes, de dichtstbijzijnde stad van Machu Picchu. Geniet tijdens de 1,5 uur durende treinreis van het fascinerende landschap langs de heilige Vilcanota rivier. Bij aankomst in Aguas Calientes ontmoet je je gids en stap je in de bus voor een rit van 30 minuten naar de hoofdingang van Machu Picchu. Ga samen met je gids het UNESCO Werelderfgoed binnen en leer meer over de geschiedenis, tradities en meer rond deze mysterieuze en raadselachtige Inca-citadel. Stap daarna in de bus terug naar Aguas Calientes voor de lunch. Na de lunch ga je aan boord van de trein terug naar Ollantaytambo, waar je chauffeur op je wacht met een bordje met je naam erop. Vanaf het treinstation rijd je terug naar je hotel in Cusco waar je wordt afgezet.

Vanuit Cusco: 2-daagse trip naar de Heilige Vallei en Machu Picchu

8. Vanuit Cusco: 2-daagse trip naar de Heilige Vallei en Machu Picchu

DAG 1: We beginnen dit geweldige avontuur met het ophalen van je hotel om 8:00 uur om naar de Heilige Vallei van de Inca's, Pisac, Colonial Inca te gaan, een van de Inca-archeologische vindplaatsen te ontdekken, bovenop de berg met indrukwekkende stenen muren, landbouwterrassen, irrigatiesystemen en de grootste begraafplaats van het Incarijk. Tijd om te winkelen op de ambachtelijke markt, waar ambachtslieden hun keramiek, textiel, sieraden, instrumenten uit de Andes, alpacaproducten en souvenirs verkopen. We vervolgen onze reis van ongeveer 1 uur door de Heilige Vallei naar Urubamba waar we tijd hebben om te lunchen in een van de lokale restaurants die verschillende traditionele gerechten aanbieden, bereid met verse producten. Bezoek 's middags het archeologische complex van Ollantaytambo, waar u de techniek kunt waarderen waarmee de Inca's de steen bewerkten, de laatste Inca-citadel die nog overeind staat. De stad is gebouwd op oude Inca-gebouwen. Verken de archeologische vindplaats van de stad met tempels, terrassen, pakhuizen en een grote Inca-monoliet. Vervolgens vertrekken we met de trein vanaf het station van Ollantaytambo, we komen aan op het station van Aguas Calientes, waar ons personeel u zal helpen om in een van de hotels in Aguas Calientes te verblijven. (Kies tussen een tour met of zonder accommodatie). DAG 2: 's Ochtends haalt de gids je op bij het hotel om aan boord te gaan van het transportmiddel dat een ingewikkeld pad zal beklimmen dat ons een spectaculair uitzicht geeft op de Urubamba-rivier die de beroemde kloof vormt. De verloren stad van de Inca's, Machu Picchu, verwelkomt je met zijn ongelooflijke terrassen, trappen, ceremoniële terreinen en stedelijke gebieden waar energie overal vandaan komt. Na een rondleiding heeft u de mogelijkheid om te lunchen in een van de restaurants in de omgeving. Op het gecoördineerde tijdstip keren we terug met de trein en worden we naar het hotel in Cusco gebracht, eindigend met een geweldige ervaring.

Machu Picchu: Inca Trail 2-daagse rondleiding met gids

9. Machu Picchu: Inca Trail 2-daagse rondleiding met gids

Dag 1: Wandelen naar Machu Picchu Je korte Alpaca Expeditions Inca Trail tour naar Machu Picchu begint met het ophalen van je hotel tussen 4 en 4:30 uur. Vervolgens gaan we naar het treinstation en vertrekken we met de trein van 6:40 uur vanuit Ollantaytambo. Het pad volgt de Urubamba rivier tot kilometerpaal 104, waar we aan onze trektocht beginnen. Onderweg zul je spectaculaire uitzichten zien op landerijen, besneeuwde bergen en de machtige Urubamba rivier. Na drie uur wandelen bereiken we de mooiste Inca site op de Inca Trail Wiñay Wayna (Forever Young) op 2.600 m. Weinig mensen krijgen de kans om deze uitgebreide waterfonteinen, tempels en landbouwterrassen te zien. Na een paar minuten lopen kom je aan bij de camping van Alpaca Expeditions, die wordt gebruikt door wandelaars die ervoor hebben gekozen om de Klassieke Inca Trail te doen. Hier kun je genieten van een warme zelfgemaakte lunch die vers is bereid door de koks van Alpaca Expeditions. Vanaf Wiñay Wayna lopen we naar de Zonnepoort. Na het nemen van foto's en het verkennen van het gebied, nemen we de bus naar Aguas Calientes en gaan we naar je hotel. Daarna gaan we naar het restaurant voor het diner (inbegrepen). Na het diner raden we je aan vroeg naar bed te gaan om de volgende dag optimaal te benutten. Dag 2: Bezoek Machu Picchu "Verloren Stad van de Inca's" en terugkeer naar Cusco We staan vroeg op zodat we een van de eerste bussen kunnen nemen om de opvallende zonsopgang bij Machu Picchu te zien. Je krijgt een twee uur durende begeleide wandeltour door je Engelssprekende privégids van Alpaca Expeditions. Daarna heb je tijd om Machu Picchu zelf te verkennen. Degenen die kaartjes hebben voor Huayna Picchu zullen tijd hebben om de berg te beklimmen, wat ongeveer anderhalf uur heen en terug duurt. Na het verkennen kun je de bus nemen of naar Aguas Calientes lopen voor een vrije middag. Je moet niet vergeten om je trein te halen, die vertrekt die middag naar Ollantaytambo. Zodra je aankomt op het station in Ollantaytambo zullen we je daar opwachten en je terugbrengen naar Cusco en je afzetten bij je hotel.

Vanuit Cusco: 4-daagse Inca Trail begeleide trektocht naar Machu Picchu

10. Vanuit Cusco: 4-daagse Inca Trail begeleide trektocht naar Machu Picchu

Wandel de wereldberoemde Inca Trail tijdens deze wandeling met gids over 4 dagen en 3 nachten. Volg een eeuwenoud voetpad door de Zonnepoort naar Machu Picchu en passeer onderweg magische nevelwouden. Geniet van schilderachtig kamperen, smakelijke maaltijden en de expertise van lokale gidsen en dragers. Dag 1 Begin met een ophaalservice vanaf je hotel in Cusco, Urubamba of Ollantaytambo op de eerste ochtend. Geniet van een stevig ontbijt en ontmoet je team van gidsen en dragers voor de 82 km lange rit naar het beginpunt van de tocht. Wandel in intervallen van 2 uur, met regelmatige stops om te eten en te pauzeren. De eerste overnachting is in Ayapata op 3300 meter hoogte. Ontspan hier met een warm drankje, een diner en een welverdiende rust. Dag 2 Wek vroeg op voor de langste dag van de trektocht met het hoogste punt van de route, Dead Woman's Pass, op 4215 meter. Stop hier om te genieten van het spectaculaire uitzicht voordat je op tijd afdaalt naar de Pacaymayu Vallei voor de lunch. Klim vervolgens naar de Inca site van Runcu Raccay waar je twee enorme watervallen aan de overkant van de vallei kunt bewonderen voordat je weer afdaalt naar de afgelegen site van Sayacmarca. Na een korte rondleiding maak je een korte wandeling naar de tweede camping, waar je voor het diner de zon kunt zien ondergaan boven de Vilcabamba bergen. Dag 3 Begin weer vroeg voor de mooiste dag van de route. Wandel over geleidelijke hellingen terwijl je het nevelwoud en Salkantay, de op een na hoogste piek in de Heilige Vallei, nadert. Begin dan aan de klim naar de laatste top, Phuyupatamarka, waar je voor het eerst uitzicht hebt op Machu Picchu. Van hieruit is het 3 uur lopen over een trap naar beneden naar Wiñay Wayna, waar je kampeert in de buurt van Machu Picchu. Geniet van een ontspannen laatste avond met je gidsen en dragers en ga vroeg naar bed voor je laatste dag op verkenning. Dag 4 Opstaan bij het krieken van de dag voor een prachtige zonsopgang boven de ruïnes van Machu Picchu. Trek naar beneden naar de Zonnepoort en ga op weg naar de Verloren Stad van de Inca's, waar je privétour door de ruïnes begint. Na de bustour ga je met de bus naar Augas Calientes. Neem hier een paar uur de tijd om de stad te verkennen, of optioneel om Huayna Picchu te beklimmen, voordat je de trein neemt naar Ollantaytambo of Poroy. Vanaf hier brengt een chauffeur je per bus terug naar je hotel.

Alle activiteiten

804 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Ollantaytambo

Wat zijn de topattracties van Ollantaytambo?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Ollantaytambo?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Machu Picchu

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Ollantaytambo?

Andere activiteiten in Ollantaytambo

Wil je alle activiteiten in Ollantaytambo bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ollantaytambo

Gemiddelde beoordeling

4.5
(759 beoordelingen)

Een geweldige ervaring. Prachtige route naar deze mythische stad. Onze gids Freddy was super! Veel informatie over de rijke geschiedenis van het Inkarijk en de spirituele connectie die de Inka's hadden met de natuur. Zijn passie en enthousiasme om dit over te brengen was heel leuk om mee te maken. Daarnaast een speciaal compliment voor Zacarias, onze kok gedurende de trail. Ongelofelijk wat hij met de beperkte middelen die voorhanden zijn op de berg uit zijn keukentje weet te toveren. Verder was alles top geregeld door het team en alle dragers.

De bezochte plaatsen waren prachtig en het leren over hun geschiedenis was nog mooier. Het vergt wat ademruimte, maar het beklimmen van alle treden is de moeite waard. We hadden slechts één meningsverschil over de geplande tijd, maar uiteindelijk kwam het goed. Ik stel voor dat u contact opneemt voordat u de tijd bevestigt (die afwijkt van wat we in de e-mail hebben ontvangen).

Alles is perfect. De gids was perfect en zeer behulpzaam. Met de chauffeur creëerden ze een omgeving in de omgeving. Rustig en sereen ondanks alle wegen en archeologische vindplaatsen om te bezoeken. Ik raad ten zeerste aan!

De tour was interessant, hoewel er 2 stops voor de verkoop van sieraden en kleding waren inbegrepen. Er zijn veel trappen die je moet beklimmen om bij de attracties te komen, je moet fysiek fit zijn.

de bestuurder was zeer roekeloos en kwam meer dan eens heel dicht bij een ongeval. de gids was erg algemeen en wekte de indruk dat hij de rondleiding gewoon wilde afronden.