Dingen om te doen Ollantaytambo

Ollantaytambo: De beste dingen die je niet wil missen

Van Cusco: dagtour door Machu Picchu

1. Van Cusco: dagtour door Machu Picchu

Reis vanuit Cusco om meer te weten te komen over de majestueuze Inca-stad: Machu Picchu en de oude beschaving die daar leeft. Ontdek de geheimen die erin verborgen zijn. Ga terug in de tijd terwijl je de straten van deze ruïnes in de Peruaanse Andes verkent. Begin met een vroege ochtend pick-up van je hotel in Cusco voor transfer naar het treinstation. Stap aan boord en geniet van het comfort dat de trein biedt tijdens de reis naar Machu Picchu. Kies uit de optie van een standaardtrein of een Vistadome-trein met panoramische uitzichten. Geniet van de dynamische landschappen van de Peruaanse Andes. Aankomst in Aguas Calientes en neem een bus naar de ingang van de citadel van Machu Picchu. Leer meer over de geschiedenis van deze prachtige plek. Afhankelijk van de optie die je selecteert, kun je genieten van een rondleiding door Circuit 5. Bezoek Qolqas, de landbouwzone, de waterweg, droge put, Tempel van de Zon, Inka House, waterbronnen, set drie covers, Pisonay Square en het archeologische reservaat . Neem de bus terug naar Aguas Calientes en krijg aanbevelingen voor de lunch. Stap in de trein terug naar het station Ollantaytambo of Poroy, waar vervoer klaar staat om je naar je hotel in Cusco te brengen.

Van Cusco: rondleiding Heilige Vallei, Pisac, Moray en zoutmijnen

2. Van Cusco: rondleiding Heilige Vallei, Pisac, Moray en zoutmijnen

Tijdens deze Sacred Valley-dagtour ga je naar de must-visit-locaties van Cusco en maak je kans op traditioneel Incan-bier. Je wordt opgehaald bij je hotel in het centrum van Cuzco en gaat naar je eerste stop, Mirador Taray. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de Andes en de heilige vallei om je voor te bereiden op je ontdekkingsdag. Ga door naar de stad Pisac, de locatie van een populaire markt. Zie hoe de lokale bevolking alpaca wol verft met natuurlijke planten uit de regio. Bezoek de archeologische vindplaats en bekijk de terrassen, Inca-begraafplaatsen en koninklijke gebouwen. Ga daarna verder naar Moray om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Inca's en verwonder je over hun mysterieuze ronde terrassen. Ga naar het nabijgelegen dorp Maras en leer over de geschiedenis als centrum voor zoutproductie in de Maras-zoutmijnen. Bewonder het unieke quiltwerk van meer dan 3000 zoutvijvers die in de Heilige Vallei terechtkomen. Ga vanaf hier naar Urubamba en geniet van een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Je avontuur in de vallei gaat verder met een rit langs de Urubamba-rivier naar de stad Ollantaytambo om de ruïnes te bezoeken. Bewonder de opmerkelijke Inca-architectuur gebouwd tijdens de bloeitijd van het Inca-rijk. Zie naast de ruïnes een verbazingwekkende rotsformatie die de Inca-god van Wiracocha vertegenwoordigt. Na je tijd bij de ruïnes, kies je ervoor om terug te keren naar Cusco met je gids of om in Ollantaytambo te blijven, zodat je je persoonlijke reizen naar Machu Picchu kunt voortzetten.

Cusco: 2-daagse heilige vallei en rondleiding door Machu Picchu

3. Cusco: 2-daagse heilige vallei en rondleiding door Machu Picchu

Ontdek de oude wonderen van Peru met een tweedaagse excursie vanuit Cusco. Verken Ollantaytambo in de Heilige Vallei, volg een rondleiding van 2 uur door de oude ruïnes van Machu Picchu en upgrade je tour met een wandeling naar Huayna Picchu of de berg Machu Picchu. Dag 1 De reis begint met het ophalen van je hotel in Cusco. Als je de starttijd van 06:30 uur kiest, bezoek dan Chinchero, Maras-Moray en Ollantaytambo. Kies de start van 07:50 uur om Pisaq en Ollantaytambo in de Heilige Vallei te bezoeken. Stop om te lunchen in de stad Urubamba (inbegrepen) voordat je de trein naar Aguas Calientes neemt. Bij aankomst in Aguas Calientes gaat u naar uw accommodatie. Kies de accommodatie-add-on bij het boeken om te genieten van een inbegrepen comfortabele hotelkamer. Geniet van een vrije middag in Aguas Calientes. 'S Nachts neemt de gids contact met je op in je hotel om alle instructies te geven voor de tour naar Machu Picchu de volgende dag. Dag 2 Sta vroeg op voor een vertrek van 07:00 uur vanuit Aguas Calientes naar de Inca-citadel van Machu Picchu met de bus. Geniet bij aankomst van een rondleiding van 2 uur door Machu Picchu. Loop met je gids en leer meer over deze oude Inca-stad. Bezoek tuinen, heiligdommen, waterkanalen en gevangenissen. Geniet na de rondleiding van wat vrije tijd om de Inca-citadel op eigen gelegenheid te verkennen. Vergroot je avontuur door een optionele Huayna Picchu- of Machu Picchu-klim aan je reis toe te voegen. Volg de aanwijzingen van je gids en klim naar de top om te genieten van een panoramisch uitzicht over de omgeving. Ga terug naar de stad Aguas Calientes en geniet van wat vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen) voordat je de trein terug naar Ollantaytambo neemt. Keer ten slotte met de bus terug naar de stad Cusco.

Van Cusco: Chinchero, Moray, Ollantaytambo en Pisac Tour

4. Van Cusco: Chinchero, Moray, Ollantaytambo en Pisac Tour

Verken Cusco's Heilige Vallei en bekijk Inca-ruïnes, zoutmijnen, lokale markten en textielproductie. Stop in Moray, Chinchero, Ollantaytambo en Pisac tijdens deze dagtour per busje. Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel in Cusco voordat je naar een archeologische zone en een textielcentrum in Chinchero gaat. Zie hoe de lokale bevolking alpacawol verven met natuurlijke planten uit de regio. Bezoek de archeologische vindplaats in Chinchero en bekijk de terrassen voordat je verder gaat naar Moray om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Inca's en verwonder je over hun mysterieuze ronde terrassen. Ga naar het nabijgelegen dorp Maras en leer over zijn geschiedenis als centrum voor zoutproductie in de Maras-zoutmijnen. Bewonder het unieke quiltwerk van meer dan 3.000 zoutvijvers die uitmonden in de Heilige Vallei. Reis naar Urubamba en geniet van een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Stop bij de ruïnes van Ollantaytambo en bewonder de opmerkelijke Inca-architectuur die is gebouwd tijdens de hoogtijdagen van het Inca-rijk. Zie een verbazingwekkende rotsformatie die de Inca-god van Wiracocha vertegenwoordigt. Aankomst bij de laatste tourstop, het archeologische park van Pisaq, waarna je de nabijgelegen stad bezoekt om de ambachtelijke markt te verkennen. Keer terug naar Cusco en word afgezet in het stadscentrum nadat de tour voorbij is.

Salkantay naar Machu Picchu: trektocht van 5 dagen

5. Salkantay naar Machu Picchu: trektocht van 5 dagen

Treed in de voetsporen van de oude Inca's en bewandel dezelfde bergpaden die zij ook eeuwen geleden bewandelden. Ga terug naar de natuur en geniet van het geweldige uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van het Andesgebergte. Dag 1: Cusco - Mollepata – Markhuq’asa - Soraypampa - Humantay-meer (L, D) Je laat Cusco achter je en reist naar Markhuq’asa voor het begin van je trek naar Soraypampa, dat 3.850 meter boven zeeniveau ligt. Je pauzeert bij het basiskamp om te lunchen en loopt dan rond het meer van Humantay. Dan ga je terug naar het basiskamp voor de nacht. Dag 2: Soraypampa - Salkantay-pas - Collpapampa (B, L, D) Je loopt naar het hoogste punt van de trek bij de Salkantay-pas en geniet van het adembenemende uitzicht op de bergtoppen. Vervolgens loop je 2 uur omlaag naar het kamp om te lunchen. Je betreedt vervolgens het hoogste deel van het Amazoneregenwoud tijdens een wandeltocht door het nevelwoud. Spot lokale wilde dieren onderweg naar het dorpje Collpapampa, waar je de nacht zult doorbrengen. Dag 3: Collpapampa - La Playa - Santa Teresa (B, L, D) Na het ontbijt maak je een lichte wandeling naar La Playa door de vallei van Santa Teresa en bewonder je de watervallen en wilde orchideeën. Je komt langs koffie-, bananen- en avocadoplantages en krijgt de mogelijkheid om lokale koffie te proeven op een biologische koffieplantage. Na een lokale lunch in La Playa ga je met de auto 40 minuten omlaag naar Santa Teresa waar je kunt genieten van thermale bronnen en wilde vogels kunt spotten. Hier breng je de nacht door.  Dag 4: Santa Teresa - Hidroelectrica - Aguas Calientes (B, L, D) Op deze dag in Santa Teresa kun je kiezen of je wilt ziplinen of de hangbrug of de thermale baden wilt bezoeken. Vervolgens ga je door naar Hidroelectrica. Onderweg kom je door watervallen die uit de gletsjers komen en door cacao- en koffievelden. Na een voedzame lunch wandel je in 2 uur naar Machi Picchu Pueblo, bekend als Aguas Calientes. Eenmaal in Aguas Calientes ga naar je hotel om je op te frissen en te ontspannen voor het avondeten. Na het avondeten kun je uitrusten en je voorbereiden voor de klimtocht naar Machu Picchu de volgende ochtend. Dag 5: Machu Picchu (B) Verken Machu Picchu vroeg in de ochtend vóór de grote menigten arriveren. Je kunt ervoor kiezen om zelf omhoog te wandelen naar de ruïnes of voor een toeslag de bus te nemen. Ga bij aankomst op een 2 uur durende rondleiding en leer meer over de tempels, paleizen, huizen van de priesters en nog veel meer. Je krijgt wat vrije tijd om de plek op eigen houtje te verkennen. Loop bijvoorbeeld omhoog naar Huayna Picchu of de berg van Machu Picchu (wanneer je dit van tevoren geboekt hebt). Je kunt ook wandelen naar Inti Punku (de zonnepoort), die bij het begin van het Inkapad ligt. Je neemt om ongeveer 18:30 uur de trein naar Ollantaytambo en neemt dan de bus terug naar Cusco om bij aankomst naar je hotel of hostel vervoerd te worden.

Van Cusco: Sacred Valley en Moray Salt Mines

6. Van Cusco: Sacred Valley en Moray Salt Mines

Ontmoet uw groep op Plaza de Armas in het historische centrum van Cuzco. Reis eerst naar Chinchero, een klein, rustiek stadje met een lange traditie van textielweven. Bekijk verschillende stoffen geweven met traditionele Inca-technieken. Vervolgens bezoekt u Moray en ziet u de landbouwterrassen gebouwd langs de heuvels. Deze terrassen werden gebouwd door de Inca's om een overvloed aan gewassen te laten groeien op minder dan ideaal bergterrein. Direct naast dit gebied, bij Moras, zijn er meer dan 5000 zoutvijvers die door de Inca's werden gebruikt voor zoutwinning. Dit hielp hun voedsel langdurig te bewaren. Na het leren van de landbouwtechnieken van Incan, ga je naar Urubamba, de hoofdstad van de Heilige Vallei, voor een lunch. Na de lunch ga je naar twee historische steden, Ollantaytambo en Pisaq. Bij Ollantaytambo beklim je meer dan 200 treden om de top van het oude terrasvormige fort te bereiken dat uitkijkt over de stad. Dit was een belangrijke verdedigingslocatie tijdens de Inca-tijden. Op Pisaq kunt u de lokale markt ontdekken met allerlei souvenirs en lokale ambachten, voordat u terugkeert naar Cusco.

Van Cusco: privédagtrip Machu Picchu met alle tickets

7. Van Cusco: privédagtrip Machu Picchu met alle tickets

Haal het meeste uit je tijd in Cusco met een privétour van een hele dag door het beste van Machu Picchu. Geniet van het ophalen van je hotel in Cusco, reis met de trein door de Andes en leer over de oorsprong van Machu Picchu tijdens een begeleide wandeling. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, reis je naar Ollantaytambo voor je treinrit naar Aguas Calientes. Geniet vanuit het raam van uw trein van een panoramisch uitzicht op het Andesgebergte en de omliggende jungle. Stap vervolgens in de bus voor een snelle reis van 25 minuten naar Machu Picchu en vermijd de lange trektocht. Geniet van een begeleide wandeling door deze historische citadel en leer over de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het centrale plein, de tempel van de drie ramen, de heilige zonneklok en de begraafplaats. Geniet na je tour van wat vrije tijd in Aguas Calientes om de stad te verkennen of om te lunchen voordat je op de trein terug naar Ollantaytambo springt, vanwaar je aan het eind van de dag weer wordt afgezet bij je hotel in Cusco.

Van Cusco: tweedaagse trip naar de Heilige Vallei en Machu Picchu

8. Van Cusco: tweedaagse trip naar de Heilige Vallei en Machu Picchu

DAG 1: We beginnen dit geweldige avontuur met het ophalen van je hotel om 8:00 uur om naar de Heilige Vallei van de Inca's, Pisac, de koloniale Inca te gaan, ontdek een van de archeologische vindplaatsen van de Inca, op de top van de berg met indrukwekkende stenen muren, landbouwterrassen, irrigatiesystemen en de grootste begraafplaats van het Inca-rijk. Tijd om te winkelen op de ambachtelijke markt, waar ambachtslieden hun keramiek, textiel, sieraden, Andes-instrumenten, alpacaproducten en souvenirs verkopen. We vervolgen onze reis van ongeveer 1 uur door de Heilige Vallei naar Urubamba waar we tijd hebben om te lunchen in een van de lokale restaurants die verschillende traditionele gerechten aanbieden, gemaakt met verse producten. Bezoek 's middags het archeologische complex van Ollantaytambo, waar u de techniek kunt waarderen waarmee de Inca's de steen bewerkten, de laatste Inca-citadel die nog overeind staat. De stad is gebouwd op oude Inca-gebouwen. Verken de archeologische vindplaats van de stad met tempels, terrassen, pakhuizen en een grote Inca-monoliet. Vervolgens vertrekken we met de trein vanaf het station van Ollantaytambo, we komen aan bij het station Aguas Calientes, waar onze medewerkers u zullen helpen bij uw verblijf in een van de hotels in Aguas Calientes. (Kies tussen een tour met of zonder accommodatie). DAG 2: In de ochtend haalt de gids je op bij het hotel om aan boord te gaan van het transport dat een ingewikkeld pad beklimt dat ons een spectaculair uitzicht geeft op de Urubamba-rivier die de beroemde kloof vormt. De verloren stad van de Inca's, Machu Picchu, zal je verwelkomen met zijn ongelooflijke terrassen, trappen, ceremoniële terreinen en stedelijke gebieden waar energie van overal vandaan komt. Na een rondleiding heeft u de mogelijkheid om te lunchen in een van de restaurants in de omgeving. Op het afgesproken tijdstip keren we terug met de trein en worden we naar het hotel in Cusco gebracht, eindigend met een geweldige ervaring.

Cuzco: kleine groepstour naar Machu Picchu met tickets

9. Cuzco: kleine groepstour naar Machu Picchu met tickets

Tijdens deze 1-daagse excursie bezoek je de belangrijkste archeologische en culturele schat van Peru. De dag begint met ophaalservice bij je hotel en transfer naar het treinstation in Ollantaytambo. Een vroeg vertrek om 05:05 uur betekent dat je ruim de tijd hebt om Machu Picchu te verkennen. Je bewondert de schoonheid van de valleien tijdens de treinreis naar Aguas Calientes. Vanaf dit punt is het slechts 30 minuten met de bus naar het heiligdom van Machu Picchu. Verken het Inca-complex met een deskundige gids. Je ziet de Tempel van de Zon, de Intihuatana, de Tempel van de 3 Vensters, het mausoleum en meer. Je hebt vrije tijd om foto's te maken en zelf rond te lopen. Bezoek Plaza de Armas in de stad en zie wat voor handwerk er wordt aangeboden. Keer terug naar Ollantaytambo met de trein waarna je wordt teruggebracht naar Cuzco.

Vanuit Cuzco: 2-daagse tour Machu Picchu & Heilige Vallei

10. Vanuit Cuzco: 2-daagse tour Machu Picchu & Heilige Vallei

Verken de oude beschaving van de Inca's tijdens een rondleiding door de Heilige Vallei en Machu Picchu van 2 dagen. Dag 1: Begin de dag met een adembenemende rit door de bergen tussen Cuzco en Písac en zie de Inca-tempels bij aankomst tijdens een uitgebreide tour. Onderhandel over kleurrijke stoffen bij de traditionele markt en  ervaar daarna de 'Broodmand van de Inca's' tijdens een schilderachtige rit naar Urubamba. Geniet bij aankomst van lunch bij een lokaal restaurant. Verken daarna het paleis van roze graniet bij Ollantaytambo en beklim de grote trap van de Tempel van de Zon. Smul van lokale versproducten bij een locatie in de buurt en sluit de dag af met een treinrit naar Aguas Calientes, waar je kunt baden in de warmwaterbronnen en kun genieten van de mooie omgeving. Dag 2: Maak gebruik van de eerste pendeldienst naar Machu Picchu om de ruïnes van de 'Verloren Stad van de Inca's' bij het eerste zonlicht te ervaren. Ga naar een panoramisch uitkijkpunt voor het beste uitzicht en maak een tour van 2 uur over het legendarische terrein. Verdwaal tussen de doolhofachtige gebouwen, of treed in de voetsporen van de oude bevolking en beklim de Huayna Picchu. Geniet daarna van een lunch in Aguas Calientes en begin daarna aan een ontspannen rit terug naar Cuzco.

Veelgestelde vragen over Ollantaytambo

Ollantaytambo: wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige dagen?

Ollantaytambo: wat zijn de beste deals en kortingen op activiteiten?

Sitemap Ollantaytambo

Wil je alle activiteiten in Ollantaytambo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ollantaytambo

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 529 beoordelingen

Ik heb voor deze ervaring gekozen omdat ik in Cusco kon worden opgehaald en dezelfde dag naar Cusco kon terugkeren. De gastheer was zeer communicatief en ik werd gemakkelijk van de bus naar de Inca-trein, naar een andere bus en naar Machu Picchu geleid, waar mijn gids op me wachtte. Ze zorgden voor alle vervoerbewijzen en toegangsbewijzen. Ik hoefde geen vinger uit te steken! Mijn gids was uiterst deskundig en maakte de tour leuk en hij kende de beste fotoplekken!

De 5-daagse wandeling op de Salcantay, die stopt bij Lake Huamantay en eindigt bij Machu Picchu, is een must voor elke Peru-bezoeker. Het beste van alles is echter de gids (en de kok), die je rechtstreeks naar hun hart neemt en je meeneemt in de familie. Als je geluk hebt, zal Big Willy je gids zijn en Manzanita (Sergio) je kok en zul je de beste 5 dagen van het jaar doorbrengen.

Echt een leuke reis. Alles was geweldig georganiseerd. Chauffeur nam vanaf het hotel naar het treinstation en wachtte op ons toen we terugkwamen. In de Machu Picchu Pueblo was er tijd om te ontbijten. Onze gids gaf ons veel interessante informatie over de plaats en hielp met het maken van foto's.

de service van het bureau wilka travel first class, perfecte service, op tijd opgehaald bij het hotel, ontvangen in agua caliente, first class tour, zeer informatief, de terugreis was geweldig, met get your gide en wilka travel n cusco again en opnieuw. topscores van ons.

Onvergetelijke ervaring. Schitterende landschappen. Nilton onze topgids. Mario de kok maakte uitstekende maaltijden voor ons. En het hele team van geweldige dragers. Te doen