Kies data

Dingen om te doen Ollantaytambo

Ollantaytambo: De beste dingen die je niet wil missen

Van Cusco: groepstour van een hele dag door Machu Picchu

1. Van Cusco: groepstour van een hele dag door Machu Picchu

Reis vanuit Cusco om meer te weten te komen over de majestueuze Inca-stad: Machu Picchu en de oude beschaving die daar leeft. Ontdek de geheimen die erin verborgen zitten. Ga terug in de tijd terwijl je de straten van deze ruïnes in de Peruaanse Andes verkent. Begin met een vroege ochtend pick-up van je hotel in Cusco voor transfer naar het treinstation. Stap aan boord en geniet van het comfort dat de trein biedt tijdens de reis naar Machu Picchu. Kies uit de optie van een standaardtrein of een Vistadome-trein met panoramisch uitzicht. Geniet van de dynamische landschappen van de Peruaanse Andes. Aankomst in Aguas Calientes en neem een bus naar de ingang van de citadel van Machu Picchu. Leer meer over de geschiedenis van deze prachtige plek. Afhankelijk van de optie die u selecteert, kunt u genieten van een geleid bezoek aan Circuit 5. Bezoek Qolqas, de landbouwzone, de waterweg, de droge kuil, de Tempel van de Zon, het Inka-huis, de waterbronnen, stel drie overkappingen, Pisonay Square en het archeologische reservaat. Neem de bus terug naar Aguas Calientes en krijg aanbevelingen voor de lunch. Stap aan boord van de trein terug naar het station Ollantaytambo of Poroy waar het vervoer klaar staat om je naar je hotel in Cusco te brengen.

Van Cusco: Chinchero, Moray, Ollantaytambo en Pisac Tour

2. Van Cusco: Chinchero, Moray, Ollantaytambo en Pisac Tour

Verken Cusco's Heilige Vallei en bekijk Inca-ruïnes, zoutmijnen, lokale markten en textielproductie. Stop in Moray, Chinchero, Ollantaytambo en Pisac tijdens deze dagtour per busje. Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel in Cusco voordat je naar een archeologische zone en een textielcentrum in Chinchero gaat. Zie hoe de lokale bevolking alpacawol verven met natuurlijke planten uit de regio. Bezoek de archeologische vindplaats in Chinchero en bekijk de terrassen voordat je verder gaat naar Moray om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Inca's en verwonder je over hun mysterieuze ronde terrassen. Ga naar het nabijgelegen dorp Maras en leer over zijn geschiedenis als centrum voor zoutproductie in de Maras-zoutmijnen. Bewonder het unieke quiltwerk van meer dan 3.000 zoutvijvers die uitmonden in de Heilige Vallei. Reis naar Urubamba en geniet van een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Stop bij de ruïnes van Ollantaytambo en bewonder de opmerkelijke Inca-architectuur die is gebouwd tijdens de hoogtijdagen van het Inca-rijk. Zie een verbazingwekkende rotsformatie die de Inca-god van Wiracocha vertegenwoordigt. Aankomst bij de laatste tourstop, het archeologische park van Pisaq, waarna je de nabijgelegen stad bezoekt om de ambachtelijke markt te verkennen. Keer terug naar Cusco en word afgezet in het stadscentrum nadat de tour voorbij is.

Van Cusco: 4-daagse Inca Trail begeleide trektocht naar Machu Picchu

3. Van Cusco: 4-daagse Inca Trail begeleide trektocht naar Machu Picchu

Loop de wereldberoemde Inca Trail op deze begeleide trektocht van 4 dagen en 3 nachten. Volg een oud voetpad door de Zonnepoort en Machu Picchu in, onderweg langs magische nevelwouden. Geniet van schilderachtig kamperen, smakelijke maaltijden en de expertise van lokale gidsen en dragers. Dag 1 Begin met het ophalen van je hotel in Cusco, Urubamba of Ollantaytambo op de eerste ochtend. Geniet van een stevig ontbijt en ontmoet je team van gidsen en dragers voor een rit van 82 km naar het startpunt van het parcours. Wandel met tussenpozen van 2 uur, met regelmatige stops om te eten en een pauze te nemen. De eerste overnachting is in Ayapata met een hoogte van 3300 meter. Ontspan hier met een warm drankje, diner en een welverdiende rust. Dag 2 Sta vroeg op voor de langste dag van de trektocht, inclusief het hoogste punt van het pad, Dead Woman's Pass, op 4215 meter. Stop hier om te genieten van het spectaculaire uitzicht voordat je op tijd afdaalt naar de Pacaymayu-vallei voor de lunch. Klim vervolgens naar de Inca-site van Runcu Raccay, waar je twee enorme watervallen aan de overkant van de vallei kunt bewonderen voordat je weer afdaalt naar de afgelegen plek Sayacmarca. Na een korte rondleiding maak je een korte wandeling naar de tweede camping, waar je voor het diner de zon kunt zien ondergaan boven de Vilcabamba-bergen. Dag 3 Begin weer vroeg voor de mooiste dag van het parcours. Loop langs geleidelijke hellingen als je het nevelwoud en Salkantay nadert, de op een na hoogste top in de Heilige Vallei. Begin dan aan de klim naar de laatste top, Phuyupatamarka, waar je je eerste uitzichten over Machu Picchu krijgt. Vanaf hier is het 3 uur lopen via een trap naar Wiñay Wayna, waar je kampeert in de buurt van Machu Picchu. Deel een ontspannen laatste avond met je gidsen en dragers en slaap vroeg voor je laatste dag van verkenning. Dag 4 Sta bij het krieken van de dag op om een prachtige zonsopgang te zien boven de ruïnes van Machu Picchu. Trek naar de Sun Gate en begeef je naar de Lost City of the Inca's, waar je privétour door de ruïnes begint. Na de tour ga je met de bus naar Augas Calientes. Trek hier een paar uur uit om de stad te verkennen, of optioneel om Huayna Picchu te beklimmen , voordat u de trein naar Ollantaytambo of Poroy neemt. Vanaf hier brengt een chauffeur u per bus terug naar uw hotel.

Van Cusco: tweedaagse reis naar Machu Picchu met overnachting

4. Van Cusco: tweedaagse reis naar Machu Picchu met overnachting

Ga naar Machu Picchu tijdens deze rondreis vanuit Cusco. Volg een pad door de weelderige jungle en bezoek de stad Machu Picchu. Tour met een gids door de archeologische vindplaats Machu Picchu, bekend om zijn verfijnde droge stenen muren die enorme blokken samensmelten zonder mortel te gebruiken. Dag 1: Cusco – waterkrachtcentrale – stad Machu Picchu Begin om 06:20 uur met een ophaalservice bij je hotel in het historische centrum. Rijd naar de waterkrachtcentrale door de steden Ollantaytambo, Malaga en Santa Teresa om aan te komen bij de waterkrachtcentrale waar u zult lunchen. Volg na de lunch de instructies van je gids voor de 3 uur durende wandeling naar Aguas Calientes, de toegangspoort tot de Inca-ruïnes van Machu Picchu. Verken het stadscentrum vol eetgelegenheden en winkels, verankerd door de centrale Mercado Artesanal ambachtelijke markt. Ontmoet vervolgens je gids op het centrale plein Aguas Calientes, die je naar je accommodatie voor de nacht zal leiden. Voordat je gaat genieten van de avond waarop je je eigen plekje voor het diner uitkiest, ontvang je de volgende instructies voor hoe je op de 2e dag naar Machu Picchu kunt komen. Dag 2: Machu Picchu – Waterkracht – Cusco Word om 05.00 uur wakker en loop of neem de bus naar de ingang van Machu Picchu, een Inca-citadel hoog in het Andesgebergte in Peru. Ga naar binnen met je groep en geniet van 2,5 uur om de historische plek te verkennen. Verken intrigerende gebouwen die spelen met astronomische uitlijningen en panoramische uitzichten. Leer meer over de eeuwenoude geheimen die gevangen zitten in de muren van de site. Loop na het verkennen de weg af naar de Inca-brug, een van de beste voorbeelden van ingenieuze Inca-architectuur. Reis vervolgens samen over een pad naar de waterkrachtcentrale vanaf dag 1, waar de bus zal wachten. De tour eindigt om 23.00 uur in Cusco op de Plaza de San Francisco.

Van Cusco: rondleiding Heilige Vallei, Pisac, Moray en zoutmijnen

5. Van Cusco: rondleiding Heilige Vallei, Pisac, Moray en zoutmijnen

Tijdens deze Sacred Valley-dagtour ga je naar de must-visit-locaties van Cusco en maak je kans op traditioneel Incan-bier. Je wordt opgehaald bij je hotel in het centrum van Cuzco en gaat naar je eerste stop, Mirador Taray. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de Andes en de heilige vallei om je voor te bereiden op je ontdekkingsdag. Ga door naar de stad Pisac, de locatie van een populaire markt. Zie hoe de lokale bevolking alpaca wol verft met natuurlijke planten uit de regio. Bezoek de archeologische vindplaats en bekijk de terrassen, Inca-begraafplaatsen en koninklijke gebouwen. Ga daarna verder naar Moray om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Inca's en verwonder je over hun mysterieuze ronde terrassen. Ga naar het nabijgelegen dorp Maras en leer over de geschiedenis als centrum voor zoutproductie in de Maras-zoutmijnen. Bewonder het unieke quiltwerk van meer dan 3000 zoutvijvers die in de Heilige Vallei terechtkomen. Ga vanaf hier naar Urubamba en geniet van een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Je avontuur in de vallei gaat verder met een rit langs de Urubamba-rivier naar de stad Ollantaytambo om de ruïnes te bezoeken. Bewonder de opmerkelijke Inca-architectuur gebouwd tijdens de bloeitijd van het Inca-rijk. Zie naast de ruïnes een verbazingwekkende rotsformatie die de Inca-god van Wiracocha vertegenwoordigt. Na je tijd bij de ruïnes, kies je ervoor om terug te keren naar Cusco met je gids of om in Ollantaytambo te blijven, zodat je je persoonlijke reizen naar Machu Picchu kunt voortzetten.

Vanuit Cuzco: dagexcursie door de heilige vallei met lunch

6. Vanuit Cuzco: dagexcursie door de heilige vallei met lunch

De eerste halte van deze excursie van een dag vanuit Cuzco is de uitkijktoren van Taray, die een prachtig uitzicht biedt over de Andes en de heilige vallei. Ga dan naar het dorp Pisac met zijn populaire markt. Bezoek het archeologisch terrein en bekijk de agrarische terrassen, begraafplaatsen en koninklijke gebouwen van de Inca's. Vervolg je excursie naar Urubamba voor een heerlijke buffetlunch in een restaurant. Ga vervolgens naar Ollantaytambo, dat werd gebouwd om de ingang van Machu Picchu te bewaken en de Inca's tegen mogelijke invasies te beschermen. Bezoek op de weg terug naar Cuzco het pittoreske dorpje Chinchero en bekijk de ruïnes van het koninklijk domein van Tupac Inca Yupanqui. Zie ook hoe de lokale bevolking de wol van alpaca's blauw verft met natuurlijke planten uit de omgeving.

Cusco: tweedaagse Inca Trail naar Machu Picchu

7. Cusco: tweedaagse Inca Trail naar Machu Picchu

Dag 1: Cusco, KM 104 en Machu Picchu Je wordt 's ochtends vroeg opgehaald bij je hotel vanwaar je wordt overgebracht naar het treinstation in Ollantaytambo. Daar aangekomen neemt u de trein gedurende 1,5 uur naar KM 104. Je passeert het checkpoint op KM 104 vanwaar je ongeveer 3,5 uur begint te wandelen naar Wiñayhuayna. Terwijl je stijgt, kun je foto's maken van de prachtige landschappen, inclusief uitzicht op de heilige Wilkanota-rivier en Challabamba. Op de archeologische site van Wiñaywayna zal je gids je de functie van de site uitleggen, en als je eenmaal hebt genoten van een heerlijke box-lunch ga je verder langs de klassieke Inca Trail om aan te komen bij de Sun Gate (Inti Punku). Vanaf deze plek kunt u genieten van het prachtige en onvergetelijke uitzicht op de Citadel van Machu Picchu, waarna u ongeveer een uur naar beneden reist naar Machu Picchu om te genieten van de zonsondergang. Vanaf Machu Picchu neemt u 30 minuten een bus naar Aguas Calientes Village, waar u naar uw hotel wordt gebracht. Je sluit je dag 's avonds af met een heerlijk diner met je gids. Dag 2: Aguas Calientes, Machu Picchu en Cusco Na het ontbijt in uw hotel, gaat u met de bus naar Machu Picchu. Binnen Machu Picchu ontvangt u een rondleiding van 2 uur waarin u leert over de soorten verbazingwekkende constructies, de engineering van de terrassen en de belangrijkste plaatsen in Machu Picchu (inclusief hoe ze werden gebruikt). Wanneer je je tour hebt voltooid, keer je per bus of te voet terug naar Aguas Calientes. Eenmaal in het dorp zul je merken dat er genoeg te ontdekken is, terwijl je de winkels, ambachten en kunst verkent, en ook kunt genieten van de warmwaterbronnen of nieuwe voedingsmiddelen kunt proberen. Later op de middag neemt u de trein van Aguas Calientes naar Ollantaytambo, waar u bij aankomst uw chauffeur zult ontmoeten die u terugbrengt naar uw hotel in Cusco.

Salkantay naar Machu Picchu: trektocht van 5 dagen

8. Salkantay naar Machu Picchu: trektocht van 5 dagen

Treed in de voetsporen van de oude Inca's en bewandel dezelfde bergpaden die zij ook eeuwen geleden bewandelden. Ga terug naar de natuur en geniet van het geweldige uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van het Andesgebergte. Dag 1: Cusco - Mollepata – Markhuq’asa - Soraypampa - Humantay-meer (L, D) Je laat Cusco achter je en reist naar Markhuq’asa voor het begin van je trek naar Soraypampa, dat 3.850 meter boven zeeniveau ligt. Je pauzeert bij het basiskamp om te lunchen en loopt dan rond het meer van Humantay. Dan ga je terug naar het basiskamp voor de nacht. Dag 2: Soraypampa - Salkantay-pas - Collpapampa (B, L, D) Je loopt naar het hoogste punt van de trek bij de Salkantay-pas en geniet van het adembenemende uitzicht op de bergtoppen. Vervolgens loop je 2 uur omlaag naar het kamp om te lunchen. Je betreedt vervolgens het hoogste deel van het Amazoneregenwoud tijdens een wandeltocht door het nevelwoud. Spot lokale wilde dieren onderweg naar het dorpje Collpapampa, waar je de nacht zult doorbrengen. Dag 3: Collpapampa - La Playa - Santa Teresa (B, L, D) Na het ontbijt maak je een lichte wandeling naar La Playa door de vallei van Santa Teresa en bewonder je de watervallen en wilde orchideeën. Je komt langs koffie-, bananen- en avocadoplantages en krijgt de mogelijkheid om lokale koffie te proeven op een biologische koffieplantage. Na een lokale lunch in La Playa ga je met de auto 40 minuten omlaag naar Santa Teresa waar je kunt genieten van thermale bronnen en wilde vogels kunt spotten. Hier breng je de nacht door.  Dag 4: Santa Teresa - Hidroelectrica - Aguas Calientes (B, L, D) Op deze dag in Santa Teresa kun je kiezen of je wilt ziplinen of de hangbrug of de thermale baden wilt bezoeken. Vervolgens ga je door naar Hidroelectrica. Onderweg kom je door watervallen die uit de gletsjers komen en door cacao- en koffievelden. Na een voedzame lunch wandel je in 2 uur naar Machi Picchu Pueblo, bekend als Aguas Calientes. Eenmaal in Aguas Calientes ga naar je hotel om je op te frissen en te ontspannen voor het avondeten. Na het avondeten kun je uitrusten en je voorbereiden voor de klimtocht naar Machu Picchu de volgende ochtend. Dag 5: Machu Picchu (B) Verken Machu Picchu vroeg in de ochtend vóór de grote menigten arriveren. Je kunt ervoor kiezen om zelf omhoog te wandelen naar de ruïnes of voor een toeslag de bus te nemen. Ga bij aankomst op een 2 uur durende rondleiding en leer meer over de tempels, paleizen, huizen van de priesters en nog veel meer. Je krijgt wat vrije tijd om de plek op eigen houtje te verkennen. Loop bijvoorbeeld omhoog naar Huayna Picchu of de berg van Machu Picchu (wanneer je dit van tevoren geboekt hebt). Je kunt ook wandelen naar Inti Punku (de zonnepoort), die bij het begin van het Inkapad ligt. Je neemt om ongeveer 18:30 uur de trein naar Ollantaytambo en neemt dan de bus terug naar Cusco om bij aankomst naar je hotel of hostel vervoerd te worden.

Cuzco: kleine groepstour naar Machu Picchu met tickets

9. Cuzco: kleine groepstour naar Machu Picchu met tickets

Tijdens deze 1-daagse excursie bezoek je de belangrijkste archeologische en culturele schat van Peru. De dag begint met ophaalservice bij je hotel en transfer naar het treinstation in Ollantaytambo. Een vroeg vertrek om 05:05 uur betekent dat je ruim de tijd hebt om Machu Picchu te verkennen. Je bewondert de schoonheid van de valleien tijdens de treinreis naar Aguas Calientes. Vanaf dit punt is het slechts 30 minuten met de bus naar het heiligdom van Machu Picchu. Verken het Inca-complex met een deskundige gids. Je ziet de Tempel van de Zon, de Intihuatana, de Tempel van de 3 Vensters, het mausoleum en meer. Je hebt vrije tijd om foto's te maken en zelf rond te lopen. Bezoek Plaza de Armas in de stad en zie wat voor handwerk er wordt aangeboden. Keer terug naar Ollantaytambo met de trein waarna je wordt teruggebracht naar Cuzco.

Van Cusco: tweedaagse trip naar de Heilige Vallei en Machu Picchu

10. Van Cusco: tweedaagse trip naar de Heilige Vallei en Machu Picchu

DAG 1: We beginnen dit geweldige avontuur met het ophalen van je hotel om 8:00 uur om naar de Heilige Vallei van de Inca's, Pisac, Colonial Inca te gaan, een van de Inca-archeologische vindplaatsen te ontdekken, bovenop de berg met indrukwekkende stenen muren, landbouwterrassen, irrigatiesystemen en de grootste begraafplaats van het Incarijk. Tijd om te winkelen op de ambachtelijke markt, waar ambachtslieden hun keramiek, textiel, sieraden, instrumenten uit de Andes, alpacaproducten en souvenirs verkopen. We vervolgen onze reis van ongeveer 1 uur door de Heilige Vallei naar Urubamba waar we tijd hebben om te lunchen in een van de lokale restaurants die verschillende traditionele gerechten aanbieden, bereid met verse producten. Bezoek 's middags het archeologische complex van Ollantaytambo, waar u de techniek kunt waarderen waarmee de Inca's de steen bewerkten, de laatste Inca-citadel die nog overeind staat. De stad is gebouwd op oude Inca-gebouwen. Verken de archeologische vindplaats van de stad met tempels, terrassen, pakhuizen en een grote Inca-monoliet. Vervolgens vertrekken we met de trein vanaf het station van Ollantaytambo, we komen aan op het station van Aguas Calientes, waar ons personeel u zal helpen om in een van de hotels in Aguas Calientes te verblijven. (Kies tussen een tour met of zonder accommodatie). DAG 2: 's Ochtends haalt de gids je op bij het hotel om aan boord te gaan van het transportmiddel dat een ingewikkeld pad zal beklimmen dat ons een spectaculair uitzicht geeft op de Urubamba-rivier die de beroemde kloof vormt. De verloren stad van de Inca's, Machu Picchu, verwelkomt je met zijn ongelooflijke terrassen, trappen, ceremoniële terreinen en stedelijke gebieden waar energie overal vandaan komt. Na een rondleiding heeft u de mogelijkheid om te lunchen in een van de restaurants in de omgeving. Op het gecoördineerde tijdstip keren we terug met de trein en worden we naar het hotel in Cusco gebracht, eindigend met een geweldige ervaring.

Topbezienswaardigheden in Ollantaytambo

Beschikbare activiteiten

97 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 7

Veelgestelde vragen over Ollantaytambo

Welke topattracties zijn een must-see in Ollantaytambo?

De topattracties in Ollantaytambo zijn:

Andere activiteiten in Ollantaytambo

Wil je alle activiteiten in Ollantaytambo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ollantaytambo

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 759 beoordelingen

Met een leuke groep hebben we een prachtige hike naar Machu Picchu kunnen doen. Helaas was de briefing de dag ervoor een beetje verwarrend, maar dankzij het dagoverzicht dat de gids ons uitlegde, was het voor ons altijd heel goed te voorzien! Ons hoogtepunt was zeker het uitzicht op Machu Picchu van ver op dag 4. Jammer dat er vaak extra kosten bij kwamen kijken bv. transportkosten voor bagage vanaf dag 4, de douche, drinkwater en de warmwaterbronnen. Wel werden we bij de briefing al geïnformeerd over de bijkomende kosten. Het eten was echt uitstekend en er was altijd een vegetarische optie. Coca-thee in de ochtend was geweldig en we waren zelfs in staat om onze eigen koffie te zetten, van de boon tot de afgewerkte espresso. Yonatan was een superleuke gids en heeft geweldig werk geleverd, bedankt!

Ik heb voor deze ervaring gekozen omdat ik in Cusco kon worden opgehaald en dezelfde dag naar Cusco kon terugkeren. De gastheer was zeer communicatief en ik werd gemakkelijk van de bus naar de Inca-trein, naar een andere bus en naar Machu Picchu geleid, waar mijn gids op me wachtte. Ze zorgden voor alle vervoerbewijzen en toegangsbewijzen. Ik hoefde geen vinger uit te steken! Mijn gids was uiterst deskundig en maakte de tour leuk en hij kende de beste fotoplekken!

Very good organized trip. Very friendly guide and porters. Everyday excellent food was made. Like we were having breakfast lunch and dinner in a real restaurant. We look back at a very interesting and nice hiking 4 days to Machu Pichu. Thank you Paul and the porters

Onvergetelijke ervaring. Schitterende landschappen. Nilton onze topgids. Mario de kok maakte uitstekende maaltijden voor ons. En het hele team van geweldige dragers. Te doen

De gids Julio was geweldig, de hele dag was erg goed georganiseerd. Ideaal als je niet veel tijd hebt in Cuzco