Datums kiezen

Ontdek het beste van
Olympus (berg)

Olympus (berg): tours en activiteiten die je niet wilt missen

West-Cyprus: Troodosgebergte 4x4 tour met lokale gids

1. West-Cyprus: Troodosgebergte 4x4 tour met lokale gids

Geniet van een fantastische 4x4 Jeepsafari dagtocht in het Troodosgebergte op Cyprus! Onze tour neemt je mee naar traditionele dorpen, watervallen, proeverijen en de unieke natuur van deze regio. Je begint en eindigt bij je hotel in Paphos, waar we je rond 08:30 uur ophalen en rond 16:00 uur weer terugbrengen. We laten Paphos en de zee achter ons en bezoeken de Asprokremmos Dam op weg naar het Troodosgebergte. De 4x4 Jeepsafari leidt je door verschillende traditionele bergdorpjes, waar het toerisme nog niet is gearriveerd en de tijd stilstaat. Midden in het bos ligt de historische Venetiaanse Tzelefos brug die de Diarizos rivier oversteekt. Dan, door het bos, bereiken we de Chantara waterval voor een korte stop en daarna een proeverij van traditionele Turkse lekkernijen ( loukoumi). Het avontuur gaat verder en je zult genieten van een ongelooflijk uitzicht vanaf de Olympos, de hoogste top van het Troodosgebergte op een hoogte van 1952 m. Tijdens onze lunchpauze krijg je de kans om een aantal heerlijke, traditionele gerechten te proeven samen met een lokale wijn (niet inbegrepen in de prijs). Als de tour verder gaat, stoppen we bij het Omodos wijngebied en maken we nog een stop bij de wijnmakerij in het dorp voor een gratis wijnproeverij. Een typisch dorp, waar souvenirs kunnen worden gekocht en de lokale bevolking erg vriendelijk is. Deze 4x4 Jeep Safari tour neemt je mee naar de grootste bergketen van Cyprus en je zult alle must-see plekken van deze regio ontdekken, weg van de drukte!

Vanuit Paphos en Limassol: Troodos Kykkos Jeepsafari

2. Vanuit Paphos en Limassol: Troodos Kykkos Jeepsafari

Deze reis duurt de hele dag en brengt je door wijngaarden, bossen en traditionele bergdorpjes. We bereiken hoogtes van bijna 2.000 m! Onze tocht bevat lichte wandelingen, dus goede schoenen worden aanbevolen. Hier zijn enkele belangrijke punten en hoogtepunten van de excursie: - Bezoek aan een traditionele Cypriotische koffieshop ("kapheneion"). - Spectaculaire uitzichtpunten over het Troodoslandschap en de bossen, en over de op een na grootste stuwdam van Cyprus. - Tzelefos Brug: De grootste middeleeuwse stenen brug van Cyprus, gelegen in een adembenemend boslandschap en een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van het eiland. - Volledige rondleiding en vrije tijd bij het wereldberoemde Kykkosklooster en tijd om daar een kaarsje op te steken. - Uitzicht over Noord-Cyprus vanaf de berg Olympus (hoogste punt van Cyprus!). - Mini-trekking naar een van de natuurwonderen van Troodos: een prachtige waterval met ijskoud bergwater dat naar beneden stort. - Optionele wijnproeverij in een zeer traditioneel Troodosdorp voordat we terugkeren naar het hotel. Deze expeditie is ideaal voor kinderen en volwassenen! We raden aan om geschikt schoeisel te dragen - sportschoenen of iets dergelijks, zin in actie te hebben en een "geen-pijn-geen-winst" mentaliteit.

Troodos Dorpen en Kykkos Klooster vanuit Paphos in het Pools

3. Troodos Dorpen en Kykkos Klooster vanuit Paphos in het Pools

Onze eerste stop is in Arsos Village - een van de grootste wijnproducerende dorpen op Cyprus. We ontbijten bij een lokale "kafeneio". Daarna bezoeken we de Tzelefos brug - de grootste middeleeuwse stenen brug ooit gebouwd in Cyprus. Tijdens onze rit naar Troodos maken we stops voor foto's van adembenemend natuurschoon. De volgende stop is het graf van de eerste president van de Republiek Cyprus, aartsbisschop Makarios III. De tombe bevindt zich vlakbij het Kykkosklooster, waar Makarios in de jaren 1920 en 1930 als novice diende, en op de berg Throni - een plek die hij persoonlijk uitkoos. De tour gaat verder naar het Kykkos klooster, gesticht in 1080 na Christus en bekend als een geliefd bedevaartsoord. We lunchen in het dorp Pedhoulas. De lunch is bij de prijs inbegrepen. De volgende stop is het dorp Mandria. Hier krijgen we de gelegenheid om de lokale kruiden en thee te proeven en te kopen. Bezoekers moeten zich gepast kleden als ze religieuze plaatsen bezoeken!

4 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Olympus (berg)

Wil je alle activiteiten in Olympus (berg) bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.