Kies data
Belevingen in

Oman

Steden in Oman

Oman: De beste dingen die je niet wil missen

Muscat: dolfijnen spotten en snorkelen

1. Muscat: dolfijnen spotten en snorkelen

Zie dolfijnen en ontdek de onderwaterwereld van Oman met snorkelmaskers. Ervaar de gratie en snelheid van dolfijnen in hun natuurlijke omgeving, een geweldig en spectaculair gezicht om te zien. Je kapitein helpt je om de verschillende soorten dolfijnen te identificeren. De vaakst gespotte soorten in deze omgeving zijn de acrobatische langsnuitdolfijn, de machtige tuimerlaar en de gewone dolfijn. Na het bekijken van de dolfijnen heb je de mogelijkheid om 1 uur te gaan snorkelen rond de prachtige Bandar Khiran Baai. Oman behoort tot een aantal van de beste snorkelbestemmingen in de wereld, en tijdens deze tour zul je begrijpen waarom. Ervaar de schitterende onderwaterwereld en zwem met schildpadden en andere afwisselende en unieke zeewezens. Geniet van de wereld onder water op dit onvergetelijke en authentieke snorkelavontuur.

Van Muscat: dagtour Wadi Shab & Bimmah Sinkhole

2. Van Muscat: dagtour Wadi Shab & Bimmah Sinkhole

Ontdek de ongelooflijke oase van Wadi Shab - een van de laatste plekken in Oman waar je kunt relaxen in fris blauw water omringd door bergen. Geniet van een lonende dagvullende ervaring terwijl je deze spectaculaire waterval in een grot verkent. Begin de tour met ophalen bij je hotel in Muscat. Stap in een voertuig met airconditioning en ga op een mooie rit van 2 uur door de buitenaardse landschappen van Oman. Onderweg stop je bij een plaatselijke coffeeshop om een verkwikkende Omaanse thee te proberen. Wanneer je aankomt op je bestemming, verborgen in de kloof van de droge rivier Wadi-Shab, maak je een zeer snelle boottocht naar de andere kant van de oever. Vanaf hier begin je aan je 40 minuten durende wandeling. Ervaar tijdens de wandeling de ontzagwekkende kracht van de natuur die de rotsformaties van deze indrukwekkende kloof heeft gesmeed. Kijk hoe de lokale boeren leven en werken, terwijl ze hun gewassen in ruige, rotsachtige gronden onderhouden en het oude irrigatiesysteem als hun watervoorziening gebruiken. Zorg ervoor dat u uw waterdichte camera's en schoenen meeneemt, zodat u bij het bereiken van het meer wat foto's kunt maken en rond kunt lopen door de prachtige plek. Bewonder de waterval van de waterval en neem een verfrissende duik in het prachtige blauwe water om af te koelen van de hitte. Op de terugweg stop je om een prachtig meer in de Bimmah Sinkhole te zien. Keer ten slotte terug naar het voertuig en begin aan de rit terug naar Muscat, waar je wordt afgezet bij je hotel en de tour eindigt.

Muscat: Wadi Shab en Bimmah Sinkhole Privétour van een hele dag

3. Muscat: Wadi Shab en Bimmah Sinkhole Privétour van een hele dag

Wadi Shab is een van de laatste plekken in Oman waar je kunt relaxen in fris blauw water omringd door bergen. De echte beloning van deze dagvullende ervaring is de waterval in de grot; de lokale bevolking zegt dat het een oase is. Om deze geweldige bestemming te ontdekken, verborgen in de kloof van de droge rivier Wadi-Shab, begint de tour met een rit van twee uur vanaf Muscat. Geniet onderweg van de werkelijk buitenaardse landschappen van Oman. Stop bij een lokale coffeeshop om een verkwikkende Omaanse thee te proberen voordat je op de bestemming aankomt. Na een zeer snelle boottocht naar de andere kant van de bank, begint u aan een wandeltocht van 40 minuten. De canyon laat je niet alleen de kracht van de natuur zien, maar ook de levensstijl van lokale boeren. Tot op de dag van vandaag schommelen boeren in ruige, rotsachtige gebieden, met het oude irrigatiesysteem als watervoorziening. Breng je waterdichte camera's en schoenen mee, want als je het meer bereikt, wil je wat foto's maken en rondlopen door de prachtige site. Op de terugweg stop je om een prachtig meer in een zinkgat te zien.

Muscat: tour Wadi Shab en Bimah Sinkhole met audiogids

4. Muscat: tour Wadi Shab en Bimah Sinkhole met audiogids

Nadat je bent opgehaald bij je hotel begint je tour vanaf Shatti Al-Qurum (naast het Intercontinental Hotel). Vanaf hier voert de tour je door de bergen en de woestijn. Je  chauffeur laat je zien hoe je het audiogidssysteem gebruikt om te profiteren van het GPS-ingeschakelde commentaar dat volgt op de rondleiding. Je rijdt langs de kustplaats Quriyat, waarna je na ongeveer 1,5 uur Wadi Shab bereikt. Daar neemt jouw gids je mee voor een 45 minuten durende wandeling naar de natuurlijke poelen en een grot. Je hebt enige tijd om te zwemmen in het heldere, sprankelende water, waarna je weer 45 minuten terug wandelt. Je brengt 3 uur in Wadi door, inclusief de lunch bij het Wadi Shab Resort. Na de lunch reis je verder naar het dorp Finns. Daar ontdek je de beroemde witte zandstranden, terwijl je via de schilderachtige kustroute richting de spectaculaire Bimah Sinkhole rijdt. Dit is een waarlijk natuurwonder, waar ook tijd hebt te zwemmen in het brakke water. Vervolgens begin je, na een actieve dag in de natuur van Oman, aan je comfortabele terugreis naar Muscat. Je tour eindigt in Shatti Al Qurum, vanwaar je terug wordt gebracht naar je hotel.

Van Muscat: Dimaniyat Islands Snorkeling Tour

5. Van Muscat: Dimaniyat Islands Snorkeling Tour

Ontdek een van de juwelen van Oman, de Dimaniyat-eilanden, tijdens een boottocht vanuit Muscat. Snorkel in een prachtig, door UNESCO beschermd natuurgebied en bewonder het overvloedige zeeleven. Begin uw dag met ophalen ergens in Muscat vóór het Al Seeb-gebied en transfer naar de jachthaven voor de 70 kilometer lange reis naar het noordwesten naar de Dimaniyat-eilanden. Geniet aan boord van het schilderachtige uitzicht op Muscat en de kustlijn, evenals onbeperkte frisdranken en water. Eenmaal op de Dimaniyat-eilanden, verken je het natuurreservaat en stop je op twee verschillende plekken om te snorkelen. Houd je ogen open voor zeeschildpadden, koralen en, als je geluk hebt, haaien, paling en dolfijnen. Maak de kans om Nemos (anemoonvis) te vinden en ook andere verschillende soorten gekleurde vissen te zien.

Vanuit Masqat: privé-dagtocht Hadjargebergte

6. Vanuit Masqat: privé-dagtocht Hadjargebergte

Begin je tocht met een rit door het Hadjargebergte naar de nederzetting Nizwa, de eeuwenoude voormalige hoofdstad van Oman. Bezoek het Fort van Nizwa en de traditionele Soek.  Dan reis je via de diepe Wadi Ghul naar de Djabal Sjams, de Zonneberg, de onbetwiste koning van de bergen. De Djabal Sjams is de hoogste piek van het Djabal Achdar-bergmassief. Dit is de Grand Canyon van Oman, met spectaculaire uitzichten, eeuwenoude rotstekeningen en afgelegen dorpen.  Vervolg je tocht en bezoek het mooie oude dorp Misfah, gelegen op een bergwand waar smalle eeuwenoude stenen paden je naar de beneden gelegen vallei leiden. Geniet van een lunch bij een restaurant waar je lokale delicatessen kunt proeven, aan de top van de berg. Na afloop verken je het eeuwenoude labyrint van de regio Al Hamra, en dan keer je terug naar Masqat.

Muscat: dagtocht naar Nizwa met audiogids

7. Muscat: dagtocht naar Nizwa met audiogids

Je wordt opgehaald naar je hotel en naar het hotel Shatti Al-Qurum gebracht, waar je tour begint. Je chauffeur laat je zien hoe je het audiogidsysteem gebruikt, zodat je kunt profiteren van het GPS-ingeschakelde commentaar (beschikbaar in 5 talen) dat jou tijdens de tour volgt. Je reist naar Nizwa, de culturele hoofdstad van Oman, met enkele van belangrijkste bouwwerken in het land. Onderweg stop je bij het charmante voorouderlijke dorpje Birka Al Mawz, aan de voet van de Djabal Achdar (Groene Berg). In Nizwa bewonder je het centrale fort en zijn enorme kanontoren, loop je over de traditionele souq (markt) en geniet je natuurlijk van een lunch in een lokaal restaurant. Na het middageten bezoek je het unieke kasteel Jabreen, gebouwd in de 17e eeuw. Het kasteel bevat prachtig stucwerk, deuren met houtsnijwerk en beschilderde houten balken. Je ziet ook Jebel Shams, een van de beroemdste bergen in Oman, en een van de oudste steden in de regio, Oman Bahla, voordat je terugkeert naar je hotel.

Oman: Wahiba en Wadi Bani Khamed privéreis

8. Oman: Wahiba en Wadi Bani Khamed privéreis

Begin uw dagbezoek aan Oman, stap aan boord van een 4WD-voertuig en maak u klaar om de meest fantastische wadi te bezoeken. Rijd richting Fanjah, waar je de tijd hebt om een fotostop te maken om geweldige foto's te maken van de wadi en de prachtige oase. Rijd door de Sumail Gap die de westelijke en oostelijke Hajars scheidt, langs de ruïnes van de oude handelsgemeenschap van Al Mansfah bij Ibra. Ga richting Wadi Bani Khalid. Rij langs een dorp met eindeloze plantages voordat je de magnifieke Wadi bereikt. De zwembaden zijn koel en diep, gevuld met zijdezacht water, perfect voor een lange duik. Ga verder met het golvende gouden zand van Wahiba om te genieten van de ervaring van de duinring met uw ervaren gids. Laat je gids je zijn talent tonen door over de duinen van wahiba te rijden, foto's van de herdenking voor jou en je familie te maken en geniet van een lunch in een plaatselijk restaurant voordat je terugkeert naar Muscat.

Muscat: halve dag stadsrondleiding met audiogids

9. Muscat: halve dag stadsrondleiding met audiogids

Ontdek de rijke mix van oude en moderne architectuur in Muscat tijdens een stadsrondleiding van een halve dag. Kom meer te weten over hoe de stad de afgelopen 3 decennia een spectaculaire ontwikkeling heeft doorgemaakt en toch de eeuwenoude cultuur en erfgoed heeft weten te behouden. Je chauffeur laat je zien hoe je het audiogidssysteem om gebruik te maken van het GPS-gestuurde commentaar dat de rondleiding volgt. Je begint met een bezoek aan de Sultan Qaboes-moskee waarna je naar het gebied gaat waar de ministeries gehuisvest zijn. Je ziet hier moderne gebouwen met een snufje oude, islamitische architectuur. Ga naar de vismarkt en verken de smalle steegjes van de Muttrah-souk om de geur van exotische specerijen, koffiebonen en eeuwenoude medische brouwsels op te snuiven. Kom meer te weten over de geschiedenis van Oman in het Bait Al Zubair museum. Maak als aandenken foto's van het prachtige koninklijk paleis Al Alam, dat door de 2 Portugese forten Mirani en Jalali wordt geflankeerd. Programma: • 45 minuten in de Sultan Qaboes-moskee • 15 minuten op de vismarkt • 30 minuten in het Bait Al Zubair Museum  • 10 minuten voor een fotohalte in Al Alam-palace • 10 minuten voor een fotohalte in Mirani & Jalali • 30 minuten in de Muttrah Souq

Salalah: Dhofar-tour met hele dag met lunch

10. Salalah: Dhofar-tour met hele dag met lunch

Deze tour is een culturele en educatieve reis, op maat gemaakt voor toeristen om het culturele deel van Salalah te ervaren. De ervaring begint met een bezoek aan de oude stad Taqa, aan de oostkant van Salalah. De kustlocatie maakt het een perfecte plek om te vissen, en daarna ga je naar het Taqa-fort dat werd gebouwd in de 19e eeuw. Dit kasteel werd recentelijk gerenoveerd in de tijd van Sultan Qaboos en heropend als een museum in 1994. Daarna ga je naar Khor Rori, een kleine versterkte stad die werd gesticht als een buitenpost voor het koninkrijk Ḥaḑramawt in ongeveer de 1e eeuw na Christus U zult er ook de oude stad Sumhuram ontdekken, die nu wordt beschermd als het archeologisch park Sumhuram. Daarna ga je naar Mirbat Village, waar je het witgekalkte graf van Mohamed Bin Ali bezoekt, waarvan wordt gezegd dat het een afstammeling is van de schoonzoon van de profeet Mohammed. Ten slotte sluit je af met de unieke ervaring om te genieten van een anti-zwaartekrachtgebied, waarin je de zwaartekracht naar je toe kunt voelen trekken.

Sitemap Oman

Wil je alle activiteiten in Oman ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oman

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.176 beoordelingen

Topexcursie We gingen in december. Dolfijnen vergezelden ons gedurende 25 minuten. Fantastisch Het snorkelen was ook erg goed, had niet zoveel kleurrijke vissen verwacht. De bergen (fjorden) zijn ook geweldig Een geslaagde reis Het ontmoetingspunt was voor de cruiseterminal. 5 minuten van het cruiseschip. 5 minuten met de bus naar de boot. Er waren 8 van ons op een zeer grote boot. Zeer aardige schipper

De Touroperator is zeer goed georganiseerd. Waar het startpunt van de excursie is, zijn er badkamers om te veranderen. We moesten meer dan een uur reizen voordat we de dolfijnen zagen, maar het is niet de schuld van de TO. Erg leuk snorkelen. We hebben veel vissen gezien. Er zijn maskers, snorkels, zwemvliezen en vesten voor kinderen

Geen audio maar Achmed als gids die veel vertelde en antwoord gaf op vragen! Zelfs over andere bezienswaardigheden. Sprak goed Engels en echt een SUPER gids. Waren met z’n viertjes en wilde alles doen om ons een mooie dag te bezorgen. Genoten van heerlijke maaltijd tussen de middag in Sama ,toplocatie! Achmed ,nogmaals bedankt!

Zeer mooie boottocht. Er waren gratis frisdranken, thee, koffie en fruit op de boot. Een eenvoudig toilet, een zoetwaterdouche en handdoeken waren ook beschikbaar. Dolfijnen konden relatief lang worden waargenomen. De bemanning was erg aardig en behulpzaam. Deze excursie was voor ons een absoluut hoogtepunt!

prachtig, supermooi. Excursie klopt volledig zoals omschreven en er was smiddags een lekkere lunch voorzien