Ondergronds Colosseum

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wat anderen zeggen over Ondergronds Colosseum

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.252 beoordelingen

Geweldig om zo door het Colosseum te lopen, met iemand die je alles kan vertellen. Geen wachtrijen, keurig door security gebracht waar je daarna even moet wachten op je gids en andere mensen die in je groep komen. Ondergrondse tour zeker aan te bevelen. Dan zie je ook de dierenliften etc. We gingen ook naar de Arena en naar het 3e level waar hij een sleutel voor had, daar waren we helemaal privé met onze groep en keken we zo mooi over Rome en genoeg tijd om foto’s te maken. Later moesten we bij de exit wachten op een nieuwe gids die ons het Paletijn en Forum Romano liet zien. Deze gids Max was nog beter, was een Amerikaan, dus vertelde geweldig over alles wat er gebeurd was.

De tour begon wat in mineur. We werden samen met andere deelnemers naar een meeting point gebracht waar een gids ons zou komen halen. 20 minuten te laat werden we eerder toevallig opgemerkt door een andere gids die ons bij de rest van de groep bracht. Hierdoor misten we wel een deel van de tour. De gids in het colloseum was ok. Maya die ons daarna begeleide naar het palatijn en forum romanum was top !! Ze was een heel passionele gids die de rest van de tour eigenlijk meer dan de moeite waard maakte.

Zelfs in februari waren de rijen bij de Colosseum en Palatijn zo lang, dat je in gezelschap van (een) kind(eren) maar zou afzien als je geen skip-the-line zou hebben. Zonde natuurlijk, als je eindelijk in Rome bent. Leg wat extra neer om nog meer van het Colosseum te zien! Ondergronds is echt leuk om meegemaakt te hebben. Daar kregen we zelfs een aparte gespecialiseerde gids, voor de Palatijn een andere gids, beiden spraken Engels.

Great tour and worth the money! Much depends on the guide; she was great. Easy going and a lot of knowledge. The only tip we have: she could have some breaks during the tour where she doesn't talk. 3 hours is a lot time to listen and at some point you loose your attention.

De Gids (Tom) bij Forum Romanum & Palatijn bracht op een gevarieerde wijze een goed overzicht van de Romeinse gescheidenis, waarbij hij een vaste rode draad had en ook niet te beroerd was om de link met huidige maatschappelijke ontwikkelingen te leggen. Simply Great, Tom!