Kies data

Ondergronds Napels

Ondergronds Napels: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Napels: entreebewijs en rondleiding ondergronds Napels

1. Napels: entreebewijs en rondleiding ondergronds Napels

Geniet van een unieke ondergrondse ervaring met de officiële Underground Napels-rondleiding. Je gids neemt je mee door 2400 jaar geschiedenis, van de oude Grieken tot de moderne tijd, en onthult de 'baarmoeder' van Napels vanuit archeologisch, historisch, antropologisch en geologisch oogpunt. De rondleiding omvat een bezoek aan het Grieks-Romeinse Aquaduct, de overblijfselen van het Romeinse theater en de Summa Cavea, een nieuw onderdeel van het Romeinse theater dat net weer tot leven is gewekt.  De gids spreekt Engels of Italiaans. Dankzij de gratis app die je aan het begin van de tour kunt downloaden, kun je de tour ook in andere talen volgen. Daarnaast krijg je een brochure in meerdere talen mee zodat je alles nog beter kunt begrijpen. Foto's maken onderweg is toegestaan.

Napels: ticket San Lorenzo Maggiore en Neapolis Sotterrata

2. Napels: ticket San Lorenzo Maggiore en Neapolis Sotterrata

Verken het complex van San Lorenzo Maggiore, in het geografische centrum van het oude Napels, en de ondergrondse schatten die eronder liggen. Bekijk kleurrijke fresco's in de Sisto V-hal, de gotische charme van de Chamber Hall en opgegraven relikwieën in het museum. Bewonder de schoonheid van de San Lorenzo Maggiore-kerk en de Franciscaanse fresco's voordat je naar de prachtige plafondfresco's in de Sisto V-hal kijkt. Ga door het klooster en bezoek de kapittelzaal, versierd met een gotisch portaal uit de late veertiende eeuw. Daal vervolgens 10 meter onder de grond af en ontdek de oude ruïnes van de Neapolis, de oude Grieks-Romeinse stad die werd gesticht in 470 voor Christus. Ontdek het oude commerciële hart van de stad, de Macellum (markt) . Sluit uw bezoek af met wat tijd in het museum, dat een dwarsdoorsnede van de geschiedenis van Napels van de klassieke tijd tot de negentiende eeuw.

Napels: rondleiding door de Spaanse wijk onder de grond

3. Napels: rondleiding door de Spaanse wijk onder de grond

Duik in de historische site van Underground Napels met toegang en een rondleiding. Ga op avontuur vanuit de Spaanse wijk naar de verborgen diepten van de stad. Verken de kronkelende tunnels en passeer het oude Napolitaanse aquaduct. Baan je een weg naar de Spaanse wijk om je vriendelijke gids en groep voor de dag te ontmoeten. Geniet van het luisteren naar een korte introductie terwijl je je voorbereidt op het betreden van de tunnels naar Underground Naples. Ga onder de straten door terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad vanaf de eerste transformaties door de Grieken tot de ontwikkeling van het Napolitaanse aquaduct tot een schuilkelder tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Napels: wandeltocht met toegangsticket voor Romeinse ruïnes

4. Napels: wandeltocht met toegangsticket voor Romeinse ruïnes

Dompel jezelf onder in de intrigerende charme van Napels. Geniet vanaf de kustlijn van de betoverende schoonheid van de baai van Napels en het uitzicht op het eiland Capri en de Vesuvius. Bezoek het oudste deel van de stad en dwaal door de smalle straatjes, vol karakter en levendigheid. Bekijk de kerk van Gesù Nuovo en zijn meesterwerken, het klooster van Santa Chiara en loop door de beroemdste "Spaccanapoli" met zijn opmerkelijke barokke en renaissancepaleizen, talloze charmante winkeltjes, koffiebars en pizzeria. Verken de ondergrondse Romeinse ruïnes, begraven onder de stad. Bekijk het monumentale deel van de stad met zijn beroemdste bezienswaardigheid - Castel Nuovo, een 13e-eeuws kasteel, het Koninklijk Paleis, het Teatro di San Carlo en de Galleria Umberto, een elegant 19e-eeuws winkelcentrum.

Napels: stadswandeling met ondergrondse toegang

5. Napels: stadswandeling met ondergrondse toegang

Een wandeling in het historische centrum door steegjes en straten, verhalen en ervaringen, smaken en tradities. Een 'volledige onderdompeling' in de Napolitaanse stad waar elke stap een ontmoeting en kennis is, waardoor een buitengewoon multicultureel Napels wordt onthuld dat leesbaar is door de plaatsen 'boven en onder'. In feite bestaat het historische centrum niet alleen uit historische paleizen, betoverende pleinen, votieftorens, kerken met verrassende kloosters, maar ook uit ambachtelijke werkplaatsen, de beroemde S. Gregorio Armeno met zijn kerststallen, straatartiesten en sferen die veranderen bij elke hoek. Het zal verrassend zijn om 121 treden af te dalen en het andere gezicht van de stad te vinden, de ondergrondse stad met de Napels Underground-tour.

Napels: stads- en ondergrondse tour met een archeoloog

6. Napels: stads- en ondergrondse tour met een archeoloog

Napels is een van de oudste steden in Italië en heeft 's werelds grootste ondergrondse pad bewaard: tussen Griekse waterreservoirs, Romeinse aquaducten en luchtschuilplaatsen uit de Tweede Wereldoorlog is 45% van de metro van de stad praktisch leeg. Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot de metro van Napels, en de ervaring neemt je mee door een echt verborgen juweeltje. Begeef je op een echte archeologische reis in de metro (de tour is het LAPIS Museum-pad). De tour begint vanaf Piazza San Gaetano, het oude Grieks-Romeinse plein, waar je door straten en de lokale cultuur loopt om de 'ondergrondse culten van Napels' te begrijpen. Bewonder een gotische kerk en tuur door de glazen vloer naar de overblijfselen van een eerder oud mozaïek. Ga vervolgens 40 meter onder de drukte van Napels door een deurbel in een van de oudste kerken van de stad: Santa Maria Maggiore. De kerk, gebouwd op een heidense Romeinse tempel gewijd aan Diana, heeft nog steeds Romeinse bouwwerken. Blijf naar beneden reizen om de Griekse stortbakken te zien die in de harde steen zijn uitgehouwen. Zodra je op het laagste punt van de route bent aangekomen, loop je door de tunnels om de tanks te bereiken die in de Romeinse tijd werden gebruikt voor het verzamelen van water. Dit pad werd in de middeleeuwen ook gebruikt als geheime doorgang door de Tempeliers en in 1943 als vluchtroute. Veel van de badkamers, keukens en memorabilia zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven.

Napels: wandeltocht van een halve dag met ondergrondse ruïnes

7. Napels: wandeltocht van een halve dag met ondergrondse ruïnes

Ontmoet je gids voor de fontein van Neptunus op het Municipio-plein. Loop mee terwijl je gids aangeeft en uitleg geeft over de redenen achter de mix van Griekse, Romeinse, middeleeuwse en barokke architectuurstijlen. Kom meer te weten over de diversiteit van religieuze geloofssystemen die naast elkaar hebben bestaan in Napels, dat wordt vertegenwoordigd op plaatsen zoals de San Gregorio Armeno-markt, die zowel heidense als christelijke symbolen heeft. Verken verschillende ambachtelijke winkels op de San Gregorio Armeno-markt. Luister naar de Napolitaanse cultuur en eten terwijl je de sfeer opsnuift in de kleurrijke en levendige straten. Ga verder naar het monumentale gedeelte van Napels om te genieten van het uitzicht op het middeleeuwse kasteel van Angiò en het neoklassieke theater van San Carlo. U passeert het winkelcentrum "Galleria Umberto I" en wandelt langs de oude Via Toledo-straat naar de grandioze Piazza Plebiscito-plein. Heb wat vrije tijd om wat te winkelen of te gaan lunchen. Bezoek de archeologische opgravingen van "La Neapolis Sotterrata" die zich bevinden onder de San Lorenzo Maggiore-kerk. Verken de overblijfselen van een oude Romeinse markt.

Napels: rondleiding door het LAPIS-museum in het Italiaans

8. Napels: rondleiding door het LAPIS-museum in het Italiaans

Het Watermuseum is het middelpunt van het ondergrondse pad van de basiliek van Pietrasanta. Dit fantastische waterbouwkundige project brengt de oude Grieks-Romeinse waterreservoirs weer in gebruik. Dit complex, gelegen in het historische centrum van Napels, werd halverwege de zeventiende eeuw gebouwd door de architect Cosimo Fanzago, op de overblijfselen van de oude tempel van de godin Diana. De basiliek van Pietrasanta, tegenwoordig het LAPIS-museum, heeft een suggestief ondergronds pad, een "ondergedompelde decumanus". Tegenwoordig vinden de stortbakken water en afvoeren en zijn ze verbeterd door een technisch verlichtingssysteem dat volumes en gewelven benadrukt dankzij lichten en kleuren. Een belangrijke stap werd gezet door de eerste archeologische lift in het historische centrum te installeren, die de omgeving van de crypte in slechts 20 seconden met de ondergrond verbindt, afdaalt tot een diepte van 35 meter en 2000 jaar terug in de tijd.

Napels: privéwandeling door de metro en de stad

9. Napels: privéwandeling door de metro en de stad

Ontdek de fascinerende geschiedenis van Napels, waar feiten en fictie naast elkaar leven Ongeveer drieduizend jaar geleden landden Griekse kolonisten van het eiland Rhodos in de baai aan de voet van de Vesuvius. Hier, op een heuvel met direct uitzicht op de zee en het nabijgelegen eiland, vestigden ze een handelspost. De nieuwe nederzetting kreeg de naam Parthenope, ter ere van de sirene die zeelieden aan haar verleidelijke lied onderwierp voor de betoverde kusten van dat eiland. Nadat ze verliefd was geworden op een van die matrozen, dezelfde sluwe Ulysses die haar lied wist te weerstaan, maakte ze een einde aan haar leven, hopeloos na zijn afwijzing. Haar lichaam werd begraven in de baai, die de herinnering aan haar wulpse figuur met zijn kronkelige omtrek doorgeeft. Historisch feit en mythe smelten samen in de verhalen over het ontstaan van een van de oudste en meest fascinerende steden van Italië. Uit de geschiedenis weten we dat in het midden van de vijfde eeuw voor Christus, tijdens de strijd om de heerschappij tussen de Grieken en Etrusken aan de Tyrrheense kust, de inwoners van de Griekse stad Cuma stroomafwaarts van Parthenope een grotere en meer solide stad stichtten en die Nea noemden. Polis, of "nieuwe stad". Nooit is een naam zo toepasselijk geweest voor een stad waar oud en modern dagelijks samenleven in een eeuwig heden. Het was Grieks, Romeins, Byzantijns, Normandisch, Frans en Spaans voordat het ooit Italiaans was, maar ook een beetje Arabisch, Afrikaans en de laatste tijd zelfs Amerikaans en Aziatisch... de duizend gezichten van Napels tonen zich in elke hoek van de stad, die de stedelijke lay-out van de oprichters van Cuman in het oude centrum intact heeft gehouden. Onder de kerken, de paleizen en de straten die samenkomen in het dichte stedelijke weefsel, ontvouwt zich een parallelle stad, nooit helemaal verlaten, die bestaat uit archeologische overblijfselen, straten en tunnels die door de eeuwen heen zijn gegraven in de zachte tufsteen waaruit dit rusteloze terrein met zijn vulkanische oorsprong. Onze reis om de fundamenten van Napels te ontdekken, begint bij de Via dei Tribunali, die het pad volgt van de Decumanus Major, de hoofdwegas van de standaard Grieks-Romeinse stad. We komen dan bij het Forum, waarvan de monumentale ruïnes bewaard zijn gebleven in de ondergrondse delen van de basiliek van San Lorenzo Maggiore. Na een stop bij de ondergrondse begraafplaats van de kerk gewijd aan de zielen in het vagevuur, het toneel van een macabere dodencultus, komen we bij het levendige Piazza Bellini, waar nog een deel van de Griekse muur zichtbaar is. Aan het einde van de Via San Sebastiano staat het klooster van Santa Chiara, gebouwd in de veertiende eeuw op de plaats van Romeinse baden.

Napels: Spaanse wijk en ondergrondse wandeltocht door Napels

10. Napels: Spaanse wijk en ondergrondse wandeltocht door Napels

De Spaanse wijken en ondergronds Napels Een labyrint van smalle straatjes vol straatkunst, votiefheiligdommen en inwijdingen geschreven op harten die aan karakteristieke steegjes hangen. De Spaanse wijken behoren tot de meest karakteristieke plekken van de stad. Gebouwd in de 16e eeuw om Spaanse troepen te huisvesten, werden ze eeuwenlang gemeden; onlangs hebben de buurtbewoners een nieuw gezicht gegeven aan deze hoek van de stad, die nu een sterk gevoel van verbondenheid uitstraalt. Van daaruit gaan we naar het historische centrum waar we een stad onder de stad zullen ontdekken die bestaat uit ondergrondse gangen en stortbakken. Trefpunt nabij Toledo Station Lijn 1 in Via Toledo

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Ondergronds Napels

Wil je alle activiteiten in Ondergronds Napels ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ondergronds Napels

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.113 beoordelingen

Het was een geweldige tour, veel informatie! Wees voorbereid om in de rij te staan, zelfs als je dit kaartje hier koopt dat zegt dat je niet in de rij hoeft te staan. Ik moest ongeveer 15 minuten in de rij staan. De hele tour duurde 90 minuten. Onze gids was zeer goed geïnformeerd. Maar je kon zien dat ze de tekst uit haar hoofd leerde en niet echt met de bezoekers omging. Er zijn enkele zeer smalle doorgangen. Maar je hebt ook de mogelijkheid om ze over te slaan en ongeveer 15 minuten te wachten tot de groep terugkomt om je op te halen.Het is echt waar voor je geld en ik zou de tour aanbevelen aan iedereen die Napoli bezoekt.

Het bezoek was erg interessant, mede dankzij de voorbereiding en het medeleven van onze gids, Deborah :-) is er de mogelijkheid om het smalste deel van de route over te slaan voor wie er geen zin in heeft. De getyourguide-boekingservaring is ook uitstekend, ik zal het ook in andere steden gebruiken

Leuke gids, wist veel te vertellen in een rustig tempo zodat het voor iedereen verstaanbaar was. Lette goed op of de groep compleet was/bleef

Must-do in Napels! Enorme gangenstelsels onder de stad waar je anders nooit weet van zou hebben.

Heel bijzondere ervaring. Vooral het verhaal eromheen.