Kies data

Ondergronds Napels

Ondergronds Napels: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Ondergronds Napels: voorrangsticket en rondleiding

1. Ondergronds Napels: voorrangsticket en rondleiding

Geniet van een unieke ondergrondse beleving met een officiële rondleiding van Napoli Sotterranea, gelegen in het hart van het historische centrum van Napels. Je gids neemt je mee door 2400 jaar geschiedenis, van de oude Grieken tot de moderne tijd, en onthult de 'baarmoeder' van Napels vanuit een archeologisch, historisch, antropologisch en geologisch oogpunt. De rondleiding omvat een bezoek aan het Grieks-Romeinse Aquaduct, de overblijfselen van het Romeinse theater en de Summa Cavea, een nieuw fragment van het Romeinse theater dat net weer tot leven is gewekt.  De gids spreekt Engels of Italiaans. Dankzij de gratis app die je aan het begin van de tour kunt downloaden, kun je de tour ook in andere talen volgen. Daarnaast krijg je een brochure in meerdere talen mee zodat je alles nog beter kunt begrijpen. Foto's maken onderweg is toegestaan.

Napels: rondleiding door de Spaanse wijk onder de grond

2. Napels: rondleiding door de Spaanse wijk onder de grond

Duik in de historische site van Underground Napels met toegang en een rondleiding. Ga op avontuur vanuit de Spaanse wijk naar de verborgen diepten van de stad. Verken de kronkelende tunnels en passeer het oude Napolitaanse aquaduct. Baan je een weg naar de Spaanse wijk om je vriendelijke gids en groep voor de dag te ontmoeten. Geniet van het luisteren naar een korte introductie terwijl je je voorbereidt op het betreden van de tunnels naar Underground Naples. Ga onder de straten door terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad vanaf de eerste transformaties door de Grieken tot de ontwikkeling van het Napolitaanse aquaduct tot een schuilkelder tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Napels: ticket San Lorenzo Maggiore en Neapolis Sotterrata

3. Napels: ticket San Lorenzo Maggiore en Neapolis Sotterrata

Verken het complex van San Lorenzo Maggiore, in het geografische centrum van het oude Napels, en de ondergrondse schatten die eronder liggen. Bekijk kleurrijke fresco's in de Sisto V-hal, de gotische charme van de Chamber Hall en opgegraven relikwieën in het museum. Bewonder de schoonheid van de San Lorenzo Maggiore-kerk en de Franciscaanse fresco's voordat je naar de prachtige plafondfresco's in de Sisto V-hal kijkt. Ga door het klooster en bezoek de kapittelzaal, versierd met een gotisch portaal uit de late veertiende eeuw. Daal vervolgens 10 meter onder de grond af en ontdek de oude ruïnes van de Neapolis, de oude Grieks-Romeinse stad die werd gesticht in 470 voor Christus. Ontdek het oude commerciële hart van de stad, de Macellum (markt) . Sluit uw bezoek af met wat tijd in het museum, dat een dwarsdoorsnede van de geschiedenis van Napels van de klassieke tijd tot de negentiende eeuw.

Napels: wandeltocht met toegangsticket voor Romeinse ruïnes

4. Napels: wandeltocht met toegangsticket voor Romeinse ruïnes

Dompel jezelf onder in de intrigerende charme van Napels. Geniet vanaf de kustlijn van de betoverende schoonheid van de baai van Napels en het uitzicht op het eiland Capri en de Vesuvius. Bezoek het oudste deel van de stad en dwaal door de smalle straatjes, vol karakter en levendigheid. Bekijk de kerk van Gesù Nuovo en zijn meesterwerken, het klooster van Santa Chiara en loop door de beroemdste "Spaccanapoli" met zijn opmerkelijke barokke en renaissancepaleizen, talloze charmante winkeltjes, koffiebars en pizzeria. Verken de ondergrondse Romeinse ruïnes, begraven onder de stad. Bekijk het monumentale deel van de stad met zijn beroemdste bezienswaardigheid - Castel Nuovo, een 13e-eeuws kasteel, het Koninklijk Paleis, het Teatro di San Carlo en de Galleria Umberto, een elegant 19e-eeuws winkelcentrum.

Napels: rondleiding door de ondergrondse met een archeoloog

5. Napels: rondleiding door de ondergrondse met een archeoloog

Begin aan een archeologische reis door de enorme ondergrondse 40 meter onder de straten van Napels. Reis door de tijd langs oude waterreservoirs, aquaducten en schuilkelders uit de Tweede Wereldoorlog. Begin je tour op Piazza San Gaetano. Ga door Santa Maria Maggiore, een van de oudste kerken in de stad, om de ingang van de metro te vinden. Ga naar de oude Griekse stortbakken die in de harde steen zijn uitgehouwen. Kom aan op het laagste punt van de route en loop door de tunnels naar de oude Romeinse wateropvangtanks. Volg een pad dat in de middeleeuwen door de Tempeliers werd gebruikt voordat je de schuilkelders uit de jaren 40 binnengaat.

Napels: wandeltocht van een halve dag met ondergrondse ruïnes

6. Napels: wandeltocht van een halve dag met ondergrondse ruïnes

Ontmoet je gids voor de fontein van Neptunus op het Municipio-plein. Loop mee terwijl je gids aangeeft en legt de redenen uit achter de mix van Griekse, Romeinse, middeleeuwse en barokke architectuurstijlen. Leer meer over de diversiteit van religieuze geloofssystemen die naast elkaar hebben bestaan in Napels, dat is vertegenwoordigd in plaatsen zoals de San Gregorio Armeno-markt met zowel heidense als christelijke symbolen. Verken verschillende ambachtelijke winkels op de San Gregorio Armeno-markt. Hoor over de Napolitaanse cultuur en eten terwijl je de sfeer opsnuift in kleurrijke en levendige straten. Ga verder naar het monumentale gedeelte van Napels om te genieten van het uitzicht op het middeleeuwse kasteel van Angiò en het neoklassieke theater van San Carlo te zien. Ga langs het winkelcentrum "Galleria Umberto I" en wandel langs de oude Via Toledo-straat naar het grandioze Piazza Plebiscito-plein. Heb wat vrije tijd om te winkelen of ga lunchen. Bezoek de archeologische opgravingen van "La Neapolis Sotterrata", die zich onder de kerk San Lorenzo Maggiore bevinden. Verken de overblijfselen van een oude Romeinse markt.

Napels: rondleiding door het LAPIS-museum in het Italiaans

7. Napels: rondleiding door het LAPIS-museum in het Italiaans

Het Watermuseum is het middelpunt van het ondergrondse pad van de basiliek van Pietrasanta. Dit fantastische waterbouwkundige project brengt de oude Grieks-Romeinse waterreservoirs weer in gebruik. Dit complex, gelegen in het historische centrum van Napels, werd halverwege de zeventiende eeuw gebouwd door de architect Cosimo Fanzago, op de overblijfselen van de oude tempel van de godin Diana. De basiliek van Pietrasanta, tegenwoordig het LAPIS-museum, heeft een suggestief ondergronds pad, een "ondergedompelde decumanus". Tegenwoordig vinden de stortbakken water en afvoeren en zijn ze verbeterd door een technisch verlichtingssysteem dat volumes en gewelven benadrukt dankzij lichten en kleuren. Een belangrijke stap werd gezet door de eerste archeologische lift in het historische centrum te installeren, die de omgeving van de crypte in slechts 20 seconden met de ondergrond verbindt, afdaalt tot een diepte van 35 meter en 2000 jaar terug in de tijd.

Napels: stadswandeling met ondergronds Napels

8. Napels: stadswandeling met ondergronds Napels

Een wandeling in het historische centrum door steegjes en straten, verhalen en ervaringen, smaken en tradities. Een 'volledige onderdompeling' in de Napolitaanse stad waar elke stap een ontmoeting en kennis is, waardoor een buitengewoon multicultureel Napels wordt onthuld dat leesbaar is door de plaatsen 'boven en onder'. In feite bestaat het historische centrum niet alleen uit historische paleizen, betoverende pleinen, votieftorens, kerken met verrassende kloosters, maar ook uit ambachtelijke werkplaatsen, de beroemde S. Gregorio Armeno met zijn kerststallen, straatartiesten en sferen die veranderen bij elke hoek. Het zal verrassend zijn om 121 treden af te dalen en het andere gezicht van de stad te vinden, de ondergrondse stad met de Napels Underground-tour.

Napels Tour met wijnproeverij

9. Napels Tour met wijnproeverij

Ontdek de stad Napels tijdens een wijnproeverij. Verken het stadscentrum, bekijk beroemde bezienswaardigheden en ontsnap naar het platteland terwijl je een wijngaard bezoekt. Ga naar het historische centrum, de wijk Spaccanapoli, het hart van de stad en een openluchtmuseum, de Sansevero-kapel met de gesluierde Christus, het ondergrondse Napels, het Maschio Angioino-symbool van koninklijke macht. Zie Piazza Plebiscito, het beroemde en prestigieuze San Carlo Theater, het Koninklijk Paleis. en de Galleria Umberto, en meer. De wijnproeverij neemt je mee naar een wijngaard op het platteland, waar enkele van de beste Italiaanse wijnen worden geproduceerd. Uw tijd in een Italiaanse wijnproductiefabriek zal u vertrouwd maken met de wijnbouw en het wijnbereidingsproces. Proef de wijnen en koop enkele flessen rechtstreeks bij de wijnmaker. Kies voor een bezoek aan een typisch Italiaanse boerderij waar je heerlijk kunt lunchen op het platteland (niet inbegrepen).

Van Rome: Taste of Naples Tour met ondergrondse grotten

10. Van Rome: Taste of Naples Tour met ondergrondse grotten

Neem je smaakpapillen mee op avontuur tijdens een rondreis door Napels vanuit Rome. Berijd de trein vanuit Rome. Geniet van de bezienswaardigheden van de stad en eet je buik vol met een traditioneel ontbijt, streetfood, Napolitaanse pizza en een zoete Babà (in siroop gedrenkte biscuitgebak). Ontspan in het comfort van uw businessclass treinstoel terwijl u naar Napels reist. Ga snel naar Napels met een hogesnelheidstrein. Ontmoet je gids op het station. Geniet van een heerlijk ontbijt zodra je aankomt. Na het ontbijt ga je ondergronds om de oude delen van de stad te zien die zijn gemaakt door de oude Grieken. Ga verder naar de straat Via dei Tribunali om wat traditioneel straatvoedsel te proberen. Ga zitten met een klassieke Napolitaanse pizza en een biertje voor de lunch. Kijk tijdens het eten uit naar een prachtig uitzicht op de Vesuvius en de pittoreske waterkant. Loop langs de brede boulevards van Royal Naples voor uitzicht op het paleis en de kerk van San Francesco di Paola. Sluit je dag in Napels af met een verrukkelijke Babà-cake voordat je aan boord gaat van je hogesnelheidstrein terug naar Rome.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
9 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Ondergronds Napels

Wil je alle activiteiten in Ondergronds Napels ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ondergronds Napels

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.871 beoordelingen

Het was een geweldige ervaring met een informatieve gids (herinner haar naam niet, maar ze kwam uit Pakistan). Er is een optionele route die voor sommigen claustrofisch kan zijn, maar we hebben genoten van de route. De gids vertelde ons ruim van tevoren wat we wel en niet moesten doen in die smalle tunnel. Enkele tips: Er zijn veel trappen op en neer, dus trek je wandel-/hardloopschoenen aan. Als de groep lang is, probeer dan met de gids voor te blijven, anders mis je geweldige informatie over de ondergrondse wereld Eindoordeel: het was een bezoek waard bezoek met een zeer informatieve gids!

Absolute aanrader! :) Je krijgt veel voor het betaalde bedrag, erg spannend en gevarieerd met veel historische input. Er zijn ook tal van bars en restaurants rond het ontmoetingspunt waar u voor of na de tour kunt blijven hangen. Let op: De tour moet zeker ruim van tevoren worden geboekt, omdat er een grote haast is. Het is ook raadzaam om ruim voor aanvang van de tour aanwezig te zijn om het juiste ontmoetingspunt te krijgen.

Zeer goed. Het was het zo waard. Het ontmoetingspunt is verontrust, maar ze zullen je begeleiden. Als ze vragen of het met een kaartje is, is de voucher het kaartje. Alles heel goed uitgelegd door onze gids. Een heel interessant verhaal. Zorg ervoor dat u de tunnels volgt, zelfs de smalste. Het is tijdreizen. Het ging allemaal gemakkelijk en soepel. Van betaling hier tot het einde van de tour. Graad 10.

Een hele leuke, leuke en vooral interessante ervaring. Leef een paar uur volledig ondergedompeld in de geschiedenis. Degenen die last hebben van claustrofobie moeten natuurlijk vermijden ... maar voor de dappersten is het maximum van de tunnels 10 meter, dus je kunt het doen. Onze gids Enrico was erg goed, voorbereid en vriendelijk.

Mooie ervaring in de metro van de stad onder leiding van Marco, voorbereid en aardig. Om de beschikbaarheid te melden van het personeel dat ons, ondanks de vertraging, toestond om met hetzelfde via internet geboekte ticket deel te nemen aan het volgende bezoek. Aanbevolen