Ondergronds Napels

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Ondergronds Napels: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Catacomben van San Gennaro: toegangstickets met voorrang

1. Catacomben van San Gennaro: toegangstickets met voorrang

Reis terug in de tijd en ontdek de catacomben van San Gennaro om meer te weten te komen over de patroonheilige van Napels. Ontdek wat zich onder straatniveau afspeelt als je prachtige fresco's en Byzantijnse schilderijen ziet uit de 9e tot de 10e eeuw n.Chr. Ontdek de geschiedenis van de paleo-christelijke begraafplaatsen met een Engelstalige of Italiaans sprekende gids. Krijg uitleg over de 4e-eeuwse uitbreiding na de overdracht van de overblijfselen van  St. Agrippinus naar de ondergrondse basiliek die aan hem is opgedragen. Zie het grote doopvont   in opdracht van bisschop Paulus II, die zijn toevlucht nam in de catacomben in de 8e eeuw tijdens de beeldenstorm. Bekijk de details van de bovenste catacomben, gedecoreerd in het begin van de 3e eeuw in de zogenaamde  Pompeïsche stijl, en nu de thuisbasis van enkele van de vroegste christelijke schilderijen in Zuid-Italië. Laat je verrassen door de kostbare crypte van de bisschoppen en zijn 5e-eeuwse mozaïeken, waaronder een beeltenis van de bisschop van Carthago, St. Quodvultdeus.

...
Ticket en rondleiding ondergronds Napels

2. Ticket en rondleiding ondergronds Napels

Daal 40 meter af en reis terug in de tijd: onder de grond van Napels ontdek je de mysterieuze geschiedenis van de stad. Op deze tour van 90 minuten zie je een aantal van de uitgravingen die in de 4de eeuw werden gedaan en als waterreservoirs werden gebruikt om de stad eeuwenlang van water te voorzien. De omgeving is ruim en verlicht, met uitzondering van een kort stuk dat optioneel kan worden bezocht (daar krijgt elke deelnemer een kaars om zijn eigen pad te verlichten). Het loopoppervlak is egaal en vlak. Zie de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, het Oorlogsmuseum, de Tuinen van Hypogeum en het Grieks-Romeinse aquaduct. Je bezoekt ook de ruïnes van het Romeinse Theater van Neapolis, waar je binnenkomt door de begane grond van een typisch Napolitaans huis. In dit theater had keizer Nero een privékleedkamer voor zijn optredens in Napels. Hierna loop je de korte afstand naar de pizzeria, indien je de optie met pizza geselecteerd hebt.

...
Napels: rondleiding de Bourbontunnel met toegangsbewijs

3. Napels: rondleiding de Bourbontunnel met toegangsbewijs

Treed een magische wereld binnen en verken de nieuwe secties van Naples Underground, de ondergrondse wereld vol geschiedenis in Napels. Deze emotionele reis leidt bezoekers door het nieuwe gedeelte van de metro van Napels. De Bourbontunnel werd in 1853 gebouwd door Ferdinand II de Bourbon, die een ontsnappingsroute wilde van het Koninklijk Paleis naar de barak aan Via della Pace, het huidige Via Morelli. De tunnel werd nooit volledig afgerond en werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt als militair ziekenhuis. Zie handgeschreven berichten uit de oorlog en zie de hoop en wanhoop van hen die erbij waren. Je vindt in de tunnel ook standbeelden uit de fascistische tijd en een unieke tentoonstelling van auto's en motoren die jarenlang onder puin waren bedolven.

...
Napels: voorrangsticket voor de catacomben van San Gaudioso

4. Napels: voorrangsticket voor de catacomben van San Gaudioso

Reis terug in de tijd en ga op verkenning uit in de catacomben van San Gaudioso. In deze mysterieuze wereld onder de straten van Napels kom je meer te weten over de begrafenisrituelen van de vroege christenen. Je gids vertelt je over de geschiedenis van deze plek en hoe de catacomben na de begrafenis van de Noord-Afrikaanse bisschop Sint Gaudiosus (tussen 451 en 453 n.Chr.) werden uitgebreid. Vergaap je aan deze intense vroegchristelijke ornamenten, zoals de tombe van de heilige en de 5e- en 6e-eeuwse fresco's en mozaïeken met hun typisch vroegchristelijke motieven. Je bekijkt de graven die voorbehouden waren aan de edellieden, daterend uit de 17e eeuw toen de catacomben weer in gebruik werden genomen als begraafplaats. Bekijk de kleinere details van dichtbij en laat je vertellen hoe in de 17e eeuw schedels in de wanden van de kooromgang werden geplaatst. Hier zie je schitterende fresco's van Giovanni Balducci. Hij deed het werk gratis en wilde in ruil daarvoor tussen de aristocraten van de stad begraven worden.

...
Napels: 3 uur durende rondleiding langs de Miglio Sacro

5. Napels: 3 uur durende rondleiding langs de Miglio Sacro

Verken de Rione Sanità tijdens deze 3 uur durende rondleiding langs de Miglio Sacro (Heilige Mijl) en ontdek een fascinerend buurt die in de loop van de eeuwen door vele culturen werd beïnvloed. Wandel door de buurt en neem de mix van geluiden, kleuren en gezichten in je op. Het is het bewijs dat diversiteit hier aan de orde van de dag is. De straten tonen aandenkens aan pausen, koningen en kardinalen uit vroegere, welvarender tijden. Het ervaren van de Miglio Sacro betekent ook het ondersteunen van de heropleving van Rione Sanità, een speciaal project voor Napels. Haltes tijdens de rondleiding: 1. De Catacomben van San Gennaro 2. De Basilica San Gennaro extra Moenia 3. De begraafplaats van Fontanelle 4. De Basilica Santa Maria della Sanità 5. De wijk Sanità 6. Het Palazzo San Felice 7. Het Palazzo dello Spagnuol 8. De rondleiding eindigt bij het Archeologisch Museum aan de Piazza Cavour

...
Napoli: groepsrondleiding van een halve dag door de stad

6. Napoli: groepsrondleiding van een halve dag door de stad

Bekijk de hoogtepunten in Napels met deze handige groepsreis door het historische centrum. Reis naar het Archeologisch Museum, het Museum van Capodimonte, het openbare plein op Piazza Plebiscito, het operagebouw Teatro San Carlo en krijg een panoramisch uitzicht op Napels en de Vesuvius vanaf de Posillipo-heuvel. Je wordt opgehaald bij je hotel in Napels. Leun achterover en ontspan terwijl u naar het historische centrum wordt gebracht dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk het Archeologisch Museum, het Museum van Capodimonte, Piazza Plebiscito en Teatro san Carlo in dit gebied. Luister terwijl de bestuurder context biedt voor wat u ziet. Ga verder naar de top van de Posillipo-heuvel om een panoramisch uitzicht over de stad te zien met de Vesuvius op de achtergrond. Neem even de tijd om wat foto's te maken van het uitzicht.

...
Napels: wandeltocht door Decumans

7. Napels: wandeltocht door Decumans

Ontmoet je gids op Piazza Del Gesù Nuovo en begin je rondleiding door het historische deel van Napels met zijn oude Griekse straten en talloze kerken. Bekijk de diversiteit van religieuze geloofssystemen die naast elkaar bestaan in de samenleving en een mix van heidense en christelijke iconen die te zien zijn op de markt van San Gregorio Armeno. Hier kunt u ook verschillende ambachtelijke winkels verkennen. Ontdek waarom Napels verschillende bouwstijlen heeft. Bekijk in deze stad niet alleen het Griekse en Romeinse gebied, maar ook de middeleeuwse en barokke gebieden. Bovendien heb je de mogelijkheid om te zien hoe de "Napolitaanse" cultuur tot uiting komt in de typische lokale gerechten en in de smalle straatjes vol spelers en dansers die je wandeling met ongelooflijke effecten zullen kleuren. Maak je ervaring compleet met een geleid bezoek aan het Majolica-klooster van de basiliek van Santa Chiara.

...
Van Rome: Taste of Naples Tour met ondergrondse grotten

8. Van Rome: Taste of Naples Tour met ondergrondse grotten

Neem je smaakpapillen mee op avontuur tijdens een rondreis door Napels vanuit Rome. Berijd de trein vanuit Rome. Geniet van de bezienswaardigheden van de stad en eet je buik vol met een traditioneel ontbijt, streetfood, Napolitaanse pizza en een zoete Babà (in siroop gedrenkte biscuitgebak). Ontspan in het comfort van uw businessclass treinstoel terwijl u naar Napels reist. Ga snel naar Napels met een hogesnelheidstrein. Ontmoet je gids op het station. Geniet van een heerlijk ontbijt zodra je aankomt. Na het ontbijt ga je ondergronds om de oude delen van de stad te zien die zijn gemaakt door de oude Grieken. Ga verder naar de straat Via dei Tribunali om wat traditioneel straatvoedsel te proberen. Ga zitten met een klassieke Napolitaanse pizza en een biertje voor de lunch. Kijk tijdens het eten uit naar een prachtig uitzicht op de Vesuvius en de pittoreske waterkant. Loop langs de brede boulevards van Royal Naples voor uitzicht op het paleis en de kerk van San Francesco di Paola. Sluit je dag in Napels af met een verrukkelijke Babà-cake voordat je aan boord gaat van je hogesnelheidstrein terug naar Rome.

...

Sitemap Ondergronds Napels

Wil je alle activiteiten in Ondergronds Napels ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ondergronds Napels

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.915 beoordelingen

Er is een soortgelijke tour aan de overkant van de straat, dus zorg ervoor dat je op de juiste locatie komt. Het was erg populair, dus in het hoogseizoen en het schouderseizoen zou ik er niet op rekenen dat ik binnen zou kunnen komen als je zonder reservering komt opdagen. Er is enige fysieke interpretatie langs de route om je voor te stellen hoe de constructie plaatsvond. Het gebruik van de ondergrondse ontwikkelingen tijdens WO II en meedogenloze en verwoestende aanvallen op Napels was fascinerend en ontnuchterend. Een extra bezoek aan een recent ontdekte colosseum-achtige ontwikkeling die meer dan duizend jaar oud is onder bestaande woningbouw was ook interessant. Breng water. Veel trappen op en neer. Leuk onderdeel van tour "spelunking" door loopbruggen om delen van het aquaductsysteem te zien. Het was erg donker en smal, maar een hoogtepunt van de tour. Het gebied rond de ingang van de tour is een leuke winkel- en eetwijk.

Het was een hele leuke en interessante excursie, mede door de hele leuke gids Sabrina. Ze wist het leuk en spannend te vertellen. Het enige minpuntje was de snelheid waarmee ze sprak.

Leuk ritje in de kelder. De gids was onberispelijk ... goed. Comfortabele kleding en schoenen zijn nodig.

Goede uitleg, aardige man. Prachtig om te zien. Zeker doen! Ook leuk dat je gelijk een goed doel steunt.

was perfect, we hadden de italiaanse tour geboekt, maar mochten aansluiten bij de engelse