Datums kiezen

Ondergronds Napels

Ondergronds Napels

Ondergronds Napels: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Napels: entreebewijs en rondleiding ondergronds Napels

1. Napels: entreebewijs en rondleiding ondergronds Napels

Geniet van een unieke ondergrondse ervaring met de officiële Underground Napels-rondleiding. De gids neemt je mee door 2400 jaar geschiedenis, van de oude Grieken tot de moderne tijd en onthult de 'baarmoeder' van Napels vanuit archeologisch, historisch, antropologisch en geologisch oogpunt. De tour omvat een bezoek aan het Grieks-Romeinse Aquaduct, de overblijfselen van het Romeinse theater en de Summa Cavea, een nieuw fragment van het Romeinse theater dat net weer tot leven is gewekt.  De gids spreekt Engels of Italiaans. Dankzij de gratis app die je aan het begin van de tour kunt downloaden, kun je de tour ook in andere talen volgen.  Daarnaast krijg je een brochure in meerdere talen mee zodat je alles nog beter kunt begrijpen. Het is toegestaan om foto's te maken tijdens de tour. Kies voor de ticketoptie met pizza om aan het eind van je rondleiding door de Napels Underground te genieten van lekkere pizza.

Napels: Ondergrondse rondleiding door de Spaanse wijken

2. Napels: Ondergrondse rondleiding door de Spaanse wijken

Duik in de historische site van Underground Napels met toegang en een rondleiding. Ga op avontuur vanuit de Spaanse wijk naar de verborgen diepten van de stad. Verken de kronkelende tunnels en passeer het oude Napolitaanse aquaduct. Baan je een weg naar de Spaanse wijk om je vriendelijke gids en groep voor de dag te ontmoeten. Geniet van het luisteren naar een korte introductie terwijl je je voorbereidt op het betreden van de tunnels naar Underground Naples. Ga onder de straten door terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad vanaf de eerste transformaties door de Grieken tot de ontwikkeling van het Napolitaanse aquaduct tot een schuilkelder tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Napels: ticket San Lorenzo Maggiore en Neapolis Sotterrata

3. Napels: ticket San Lorenzo Maggiore en Neapolis Sotterrata

Verken het complex van San Lorenzo Maggiore, in het geografische centrum van het oude Napels, en de ondergrondse schatten die eronder liggen. Bekijk kleurrijke fresco's in de Sisto V-hal, de gotische charme van de Chamber Hall en opgegraven relikwieën in het museum. Bewonder de schoonheid van de San Lorenzo Maggiore-kerk en de Franciscaanse fresco's voordat je naar de prachtige plafondfresco's in de Sisto V-hal kijkt. Ga door het klooster en bezoek de kapittelzaal, versierd met een gotisch portaal uit de late veertiende eeuw. Daal vervolgens 10 meter onder de grond af en ontdek de oude ruïnes van de Neapolis, de oude Grieks-Romeinse stad die werd gesticht in 470 voor Christus. Ontdek het oude commerciële hart van de stad, de Macellum (markt) . Sluit uw bezoek af met wat tijd in het museum, dat een dwarsdoorsnede van de geschiedenis van Napels van de klassieke tijd tot de negentiende eeuw.

Napels: Rondleiding door de binnenstad met ondergrondse Romeinse ruïnes

4. Napels: Rondleiding door de binnenstad met ondergrondse Romeinse ruïnes

Dompel jezelf onder in de intrigerende charme van Napels. Geniet vanaf de kustlijn van de betoverende schoonheid van de Baai van Napels en het uitzicht op het eiland Capri en de Vesuvius. Bezoek het oudste deel van de stad en dwaal door de smalle straatjes, vol karakter en levendigheid. Bekijk de kerk Gesù Nuovo en zijn meesterwerken, het klooster Santa Chiara en wandel door de beroemdste "Spaccanapoli" met zijn opmerkelijke barokke en renaissancepaleizen, talloze charmante winkeltjes, koffiebars en pizzeria's. Verken de ondergrondse Romeinse ruïnes van Neapolis Sotterrata, begraven onder de stad. Bekijk het monumentale deel van de stad met de beroemdste bezienswaardigheid - Castel Nuovo, een 13e-eeuws kasteel, het Koninklijk Paleis, het Teatro di San Carlo en de Galleria Umberto, een elegant 19e-eeuws winkelcentrum.

Napels: LAPIS Museum Bezichtiging met gids in het Italiaans

5. Napels: LAPIS Museum Bezichtiging met gids in het Italiaans

Het Watermuseum is het middelpunt van het ondergrondse pad van de basiliek van Pietrasanta. Dit fantastische waterbouwkundige project brengt de oude Grieks-Romeinse waterreservoirs weer in gebruik. Dit complex, gelegen in het historische centrum van Napels, werd halverwege de zeventiende eeuw gebouwd door de architect Cosimo Fanzago, op de overblijfselen van de oude tempel van de godin Diana. De basiliek van Pietrasanta, tegenwoordig het LAPIS-museum, heeft een suggestief ondergronds pad, een "ondergedompelde decumanus". Tegenwoordig vinden de stortbakken water en afvoeren en zijn ze verbeterd door een technisch verlichtingssysteem dat volumes en gewelven benadrukt dankzij lichten en kleuren. Een belangrijke stap werd gezet door de eerste archeologische lift in het historische centrum te installeren, die de omgeving van de crypte in slechts 20 seconden met de ondergrond verbindt, afdaalt tot een diepte van 35 meter en 2000 jaar terug in de tijd.

Napels: rondleiding door de stad en het Lapis-museum met een archeoloog

6. Napels: rondleiding door de stad en het Lapis-museum met een archeoloog

Napels is een van de oudste steden in Italië en heeft 's werelds grootste ondergrondse pad bewaard: tussen Griekse waterreservoirs, Romeinse aquaducten en luchtschuilplaatsen uit de Tweede Wereldoorlog is 45% van de metro van de stad praktisch leeg. Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot de metro van Napels, en de ervaring neemt je mee door een echt verborgen juweeltje. Begeef je op een echte archeologische reis in de metro (de tour is het LAPIS Museum-pad). De tour begint vanaf Piazza San Gaetano, het oude Grieks-Romeinse plein, waar je door straten en de lokale cultuur loopt om de 'ondergrondse culten van Napels' te begrijpen. Bewonder een gotische kerk en tuur door de glazen vloer naar de overblijfselen van een eerder oud mozaïek. Ga vervolgens 40 meter onder de drukte van Napels door een deurbel in een van de oudste kerken van de stad: Santa Maria Maggiore. De kerk, gebouwd op een heidense Romeinse tempel gewijd aan Diana, heeft nog steeds Romeinse bouwwerken. Blijf naar beneden reizen om de Griekse stortbakken te zien die in de harde steen zijn uitgehouwen. Zodra je op het laagste punt van de route bent aangekomen, loop je door de tunnels om de tanks te bereiken die in de Romeinse tijd werden gebruikt voor het verzamelen van water. Dit pad werd in de middeleeuwen ook gebruikt als geheime doorgang door de Tempeliers en in 1943 als vluchtroute. Veel van de badkamers, keukens en memorabilia zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven.

Napels: stadswandeling met ondergrondse toegang

7. Napels: stadswandeling met ondergrondse toegang

Een wandeling in het historische centrum door steegjes en straten, verhalen en ervaringen, smaken en tradities. Een 'volledige onderdompeling' in de Napolitaanse stad waar elke stap een ontmoeting en kennis is, waardoor een buitengewoon multicultureel Napels wordt onthuld dat leesbaar is door de plaatsen 'boven en onder'. In feite bestaat het historische centrum niet alleen uit historische paleizen, betoverende pleinen, votieftorens, kerken met verrassende kloosters, maar ook uit ambachtelijke werkplaatsen, de beroemde S. Gregorio Armeno met zijn kerststallen, straatartiesten en sferen die veranderen bij elke hoek. Het zal verrassend zijn om 121 treden af te dalen en het andere gezicht van de stad te vinden, de ondergrondse stad met de Napels Underground-tour.

Napels historisch centrum met Undreground ruïnes rondleiding

8. Napels historisch centrum met Undreground ruïnes rondleiding

Je wordt eerst meegenomen op een wandeltocht door de gecertificeerde gids om het monumentale gebied te ontdekken, waarbij je de historische en commerciële straat Via Toledo neemt. Een beroemde Napolitaanse winkelstraat dichtbij de Spaanse wijk en de Maradona-muurschildering, het heilige en profane altaar van de Napolitaanse voetballegende. Hier bezoeken we de oude Galleria Umberto I in Napels, de buitenkant van Castel Nuovo bekend als de 'Maschio Angioino', het San Carlo Theater, het Koninklijk Paleis en het iconische Piazza del Plebiscito. Het middelpunt van de stad en tevens ontmoetingsplaats voor landelijk gerenommeerde evenementen en concerten. Daarna lopen we naar het historische centrum van Napels, het levende en kloppende hart van de stad. Als u afdaalt van de Via dei Tribunali en langs de historische pizzeria's van de stad loopt, bereikt u de straat San Gregorio Armeno, "de straat van de kerststallen", de kunst van de kerststallen die het handwerk van de Napolitaanse traditie vertegenwoordigt dat het meest bekend is over de hele wereld. Folklore, traditie en "cornicelli" gaan dan verder op Spaccanapoli, de straat die de stad letterlijk in tweeën deelt, waarbij het hele artistieke complex van pleinen en kerken wordt bezocht. Van het 18e-eeuwse San Domenico Maggiore tot het middeleeuwse Santa Chiara. De rondleiding eindigt met het bezoek aan het "Undreground Naples" van het monumentale complex van de San Lorenzo Maggiore-kerk. De oudste ondergrondse locatie van Napels, waar je na een afdaling van 10 meter de archeologische overblijfselen kunt zien van de oude stad Neapolis: de agorà uit de Griekse tijd, ten eerste, en het burgerlijke en religieuze forum uit de Romeinse tijd, ten tweede. Een spektakel om niet te verliezen.

Napels: Spaanse wijk en ondergrondse wandeltocht door Napels

9. Napels: Spaanse wijk en ondergrondse wandeltocht door Napels

De Spaanse wijken en ondergronds Napels Een labyrint van smalle straatjes vol straatkunst, votiefheiligdommen en inwijdingen geschreven op harten die aan karakteristieke steegjes hangen. De Spaanse wijken behoren tot de meest karakteristieke plekken van de stad. Gebouwd in de 16e eeuw om Spaanse troepen te huisvesten, werden ze eeuwenlang gemeden; onlangs hebben de buurtbewoners een nieuw gezicht gegeven aan deze hoek van de stad, die nu een sterk gevoel van verbondenheid uitstraalt. Van daaruit gaan we naar het historische centrum waar we een stad onder de stad zullen ontdekken die bestaat uit ondergrondse gangen en stortbakken. Trefpunt nabij Toledo Station Lijn 1 in Via Toledo

Napels: Zelf rondleiding met audiogids

10. Napels: Zelf rondleiding met audiogids

Welkom in de fascinerende stad Napels, waar geschiedenis, cultuur en bruisende energie samenkomen om een unieke en onvergetelijke ervaring te creëren. Ga op reis door het hart van dit oude Italiaanse juweeltje met onze Napels Self-Guided Audio Tour. Deze meeslepende tour is ontworpen om je persoonlijke metgezel te zijn terwijl je de stad in je eigen tempo verkent, zodat je je kunt verdiepen in het rijke verleden, verborgen juweeltjes kunt ontdekken en kunt genieten van de smaken van de beroemde keuken. Napels, met zijn geschiedenis die teruggaat tot de oudheid, heeft een onuitwisbare stempel op de wereld gedrukt. Van de overblijfselen van de Grieks-Romeinse beschaving tot de middeleeuwse charme van de smalle straatjes, de stad is een schatkamer vol culturele en architectonische wonderen. Onze audiogids is zorgvuldig samengesteld om je inzichtelijke verhalen, interessante anekdotes en deskundig commentaar te geven, zodat je het erfgoed van Napels beter leert kennen. Terwijl je door de drukke straten slentert, historische monumenten bewondert en geniet van de plaatselijke sfeer, zal onze audiotour je informatieve en boeiende metgezel zijn. Of je je nu aangetrokken voelt tot de grootsheid van de historische kastelen van Napels, de artistieke meesterwerken in de musea of de authentieke smaken van de Napolitaanse pizza, deze zelf rondleiding leidt je langs de hoogtepunten terwijl je de flexibiliteit hebt om te blijven hangen op plaatsen die je fascineren. Leer meer over de top 19 toeristische attracties in Napels. De geschiedenis, cultuur, mythen, architectuur en andere belangrijke feiten staan in dit audiocommentaar, dat begint bij het centraal station van de stad, waarna de route zich geleidelijk één voor één verplaatst. 1. Centraal Station Napels 2. Museo del Tesoro di San Gennaro 3. Napels Sotterranea 4. Via San Gregorio Armeno 5. Archivio di Stato di Napoli 6. Museo Cappella Sansevero 7. Het Nationaal Archeologisch Museum van Napels 8. Monumentaal Paleis van Santa Chiara 9. Chiesa del Gesù Nuovo 10. Castel Sant'Elmo 11. Certosa en museum van San Martino 12. Via Toledo 13. San Carlo Theater 14. Koninklijk Paleis van Napels 15. Piazza del Plebiscito 16. Galleria Borbonica 17. Castel dell'Ovo 18. Via Francesco Caracciolo 19. Catacombe van San Gaudioso Dus zet je koptelefoon op, druk op play en laat de Napels Self-Guided Audio Tour je sleutel zijn tot het ontsluiten van de geheimen en verhalen die deze stad tot een waar juweeltje van de Middellandse Zee maken. Dompel jezelf onder in de schoonheid en geschiedenis van Napels terwijl je door de betoverende straten navigeert en de ziel van deze fascinerende bestemming ontdekt.

16 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Ondergronds Napels: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Ondergronds Napels

Wil je alle activiteiten in Ondergronds Napels bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ondergronds Napels

Gemiddelde beoordeling

4.5
(2.744 beoordelingen)

Van boeking tot rondleiding was alles perfect en goed georganiseerd. Gemakkelijke ontmoeting voor de ingang van het ondergrondse Napels, waar u verschillende gidsen kunt vragen om te begrijpen waar u in de rij moet staan. Eenmaal binnen legde de gids ons alles tot in de kleinste details uit en was echt heel goed en ook vriendelijk. Ik raad u ten zeerste aan om uw ticket hier van tevoren te kopen om wachtrijen te vermijden en eenvoudigweg de QR-code te tonen zodra u hierom vraagt. Volg deze tour omdat het echt de moeite waard is!

De tour was een geweldige ervaring voor het hele gezin! Voor wie last heeft van claustrofobie zijn de soms smalle gangen een uitdaging. “Grace” heeft ons met haar enthousiasme en kennis uitstekend door deze les geleid. Nogmaals bedankt!! Het was een ervaring die ik niet had willen missen. Alleen aanbevolen?

Prettige ervaring, voorbereide, duidelijke en vriendelijke gids. Absoluut de moeite waard om te doen!

Een ervaring die anders is dan de anderen en zeer interessant. Zeer deskundige en boeiende gids

Alles is heel mooi, ik zou niets verbeteren omdat het al mooi is zoals het is.