Kies data
Dingen om te doen

Oost-Kaap

Oost-Kaap: De beste dingen die je niet wil missen

Tsitsikamma: bungee jump met zipline en Sky Walk

1. Tsitsikamma: bungee jump met zipline en Sky Walk

Neem de sprong van je leven en spring vanaf de hoogste brug van Afrika. Spring met vertrouwen dankzij de hulp van een professioneel en ervaren team met een 100% veiligheidsrecord, die beroemdheden zoals Prins Harry en Jack Osbourne hebben gehost, evenals recordbrekende bungeejumpers.   Bereik het springpunt via de zipline van de bank naar de boog. Voordat je springt, wordt je uitgerust met een volledig harnas en worden je voeten beveiligd met speciaal ontworpen apparatuur. Spring de vallei in en voel de spanning van vallen en terugkomen terwijl je stevig vastzit aan het bungeekoord. Voel de soepelheid van de bungee-ervaring dankzij de slingertechnologie van Bloukrans Bungy.   Onderweg terug, krijg je een lierrit gecoördineerd door een berger en krijg je een adembenemend uitzicht op het omliggende nationale park. Loop over de 216-meter SkyWalk om terug te komen op vaste grond.

Addo Elephant National Park: dagsafari

2. Addo Elephant National Park: dagsafari

Je wordt opgehaald bij je hotel in Port Elizabeth. Breng een hele dag door met het verkennen van het op twee na grootste nationaal park in Zuid-Afrika met een deskundige lokale gids! Het originele olifantendeel van het park werd uitgeroepen in 1931, toen er nog maar elf olifanten in het gebied waren.  Tegenwoordig zie je er een verscheidenheid aan antilopen en zebrasoorten, evenals de unieke Addo mestkever die niet kan vliegen, vrijwel uitsluitend in Addo te zien. Het park is het enige nationale park ter wereld dat de Big 7 behoudt - de Big 5 plus de Zuidkaper (walvis) en de mensenhaai voor de kust van Algoa Bay.  Een excursie naar het Addo Elephant park is een must als je dit unieke gebied bezoekt.

All-inclusive safari van een hele dag met traditionele braai-lunch

3. All-inclusive safari van een hele dag met traditionele braai-lunch

Je ervaren en enthousiaste gids zal zijn best doen om zoveel mogelijk van het spel in de omgeving te vinden en hun gedrag voor jou tijdens je rit te interpreteren. De eerste paar uur van de tour zijn meestal goed om antilopen, zebra's en leeuwen te zien. Omdat deze safari alle perioden van de dag beslaat, zou je de kans moeten krijgen om de meeste spelsoorten te zien. Rond 10:30 uur stop je voor een thee- en koffiepauze en ga je verder met de game drive voor het waarnemen van olifanten en buffels bij de drinkplaatsen. Tijdens de lunch kunt u genieten van een heerlijke Zuid-Afrikaanse braai met sap, mineraalwater, bier en witte wijn. Na de lunch ga je verder met de safari voordat je terugkeert naar je accommodatie. Verfrissingen worden tijdens de rit geserveerd.

Nationaal park Tuinroute: tokkelbaan Tsitsikamma

4. Nationaal park Tuinroute: tokkelbaan Tsitsikamma

Dit is een uniek eco-wildernisavontuur dat zich afspeelt in het prachtige inheemse regenwoud Tsitsikamma. De meeste platforms bevinden zich in gigantische Outeniqua Yellowwood-bomen. Het landschap en het vogelleven zijn spectaculair en professionele gidsen bieden interessante feiten over de bosecologie tijdens de 2,5 tot 3 uur. Het concept om mensen door het bovenste bladerdak van een regenwoud te leiden, ontstond in Costa Rica, waar avontuurlijke biologen nieuwe methoden bedachten om toegang te krijgen tot het bladerdak om onderzoek te doen naar het onontdekte ecosysteem van het bladerdak. Het idee ontwikkelde zich al snel tot een adembenemende vorm van ecotoerisme waarmee mensen een voorheen ontoegankelijke natuurlijke omgeving konden betreden en ervaren. De ervaring begint met een gedetailleerde veiligheidsbriefing, gevolgd door je uit te rusten waarbij het hele lichaamsharnas, katrollen en klimuitrusting worden uitgegeven en gecontroleerd. Een korte rit naar het Tsitsikamma-bos en het is tijd om rond de aap uit te hangen. Vanaf het begin op het lanceerplatform ontvouwt zich een nieuwe wereld terwijl je zachtjes over een staalkabel naar het eerste boomplatform glijdt. Alle groepen worden door de bosluifel begeleid door een gids en een volggids om je veiligheid te garanderen terwijl je van boom naar boom glijdt. De platforms zijn hoog in de gigantische Outeniqua Yellowwoods gebouwd en bieden een ongelooflijk uitzicht op deze betoverende nieuwe wereld, elke hoogtevrees verdwijnt snel als je je verzamelt in je nieuwe omgeving.

Nationaal park Tsitsikamma: Segwaytour van 1 of 2 uur

5. Nationaal park Tsitsikamma: Segwaytour van 1 of 2 uur

Begeef je op een volledig begeleide tour van een of twee uur vanuit Stormsriver aan boord van een tweewielige, zelfbalancerende, op batterijen werkende, persoonlijke Segway. Neem het hele gezin mee voor een volkomen eenvoudig, veilig en leuk avontuur. Begin met een trainingssessie en verken vervolgens het plaatselijke bos en dorp. Tijdens de tour van een uur glijd je door het dorp vol avontuur en op een bosweg die diep naar het oorspronkelijke inheemse woud Tsitsikamma leidt. Merk op dat de rondleidingen van 06:00, 18:00 en 19:00 in het dorp blijven vanwege de beperkte toegang na het uur in het bos. De twee uur durende Segway-ervaring neemt je ook mee door Stromsriver Village en in de koele dennenbossen. Betreed het oude inheemse Tsitsikamma-bos op weg naar de beroemde en majestueuze Tsitsikamma Big Tree. Ga dan terug naar het dorp. Er wordt een inleidende training gegeven voordat u aan de tour begint.

Port Elizabeth: boottocht over de Sundays River

6. Port Elizabeth: boottocht over de Sundays River

Geniet van een ontspannende rivierboottocht over de prachtige Sundays River, langs het Alexandria-duineveld, en vele lokale wilde vogels, die zich voeden in hun natuurlijke leefomgeving. De tocht is inclusief een bezoek aan één van de hoogste zandduinen. Wie naar de top klimt kan genieten van spectaculaire uitzichten op de baai. Tochten duren 1,5 tot 2,5 uur en zijn perfect voor kleine of grotere groepen, families, vrienden, vogelspotters, verjaardagsfeestjes, vrijgezellenfeestjes en eindejaarsfeestjes.     Gasten mogen hun eigen hapjes en drankjes meenemen.  

Tsitsikamma National Park: Blackwater Tubing

7. Tsitsikamma National Park: Blackwater Tubing

Begin je reis met een 20 minuten durende bosrit van Storms River Village naar het afzetpunt in het natuurreservaat Goesa. Ontvang je tube en word volledig uitgerust met gespecialiseerde apparatuur. Laat je vervolgens leiden door een lokale deskundige gids en neem een steile wandeling van 800 meter langs de zijkant van de kloof naar de rand van de rivier. Onderhandel vervolgens gedurende de volgende 4-5 uur je weg over deze fenomenale rivier door middel van platwater peddelen, boulderen, optionele buis en klifsprongen. Onderweg veel gelachen en een spectaculair uniek landschap. Halverwege stop je om op te laden met een chocoladereep en een tube-balancing-sessie. Volg dan de cascade naar beneden dubbele dumper die je naar je laatste paar zwembaden brengt voordat de kloof majestueus uitkomt bij de Storms River Mouth Suspension Bridges in het beroemde Tsitsikamma National Park. Verlaat de rivier bij de betonnen steiger die je naar de hangbrug promenade brengt. Geniet van een wandeling van 20 minuten terug naar de parkeerplaats waar de shuttlebus op u wacht. Rij 20 minuten terug door het Nationaal Park naar Storms River Village voor een welverdiende warme douche.

Port Elizabeth: boottocht walvissen, dolfijnen en pinguïns

8. Port Elizabeth: boottocht walvissen, dolfijnen en pinguïns

De tour vertrekt vanuit de  Algoa  Bay Yacht Club in Port Elizabeth Harbor  in de vroege morgen. Stap aan boord van de catamaran met je gids en vaar het water op waar het avontuur begint. Al varend langs de kust kijk je uit naar de enorme hoeveelheid van het natuurlijke leven en leer je over hun parings- en migratiepatronen. De beste tijd om walvissen te spotten begint in juni, wanneer bultrugwalvissen langs de kust bewegen en via de oostkust van Afrika naar hun broedplaatsen zwemmen. Bultruggen kunnen worden gespot in  Algoa  Bay tussen juni en begin januari, met de piek in juli/augustus, en daarna weer in november/december wanneer zij hun terugreis maken met hun pasgeboren kalveren op sleeptouw. Zuidkapers zijn ook meestal te zien in de buurt van de  haven  in juli-oktober als ze de veiligheid van de baai opzoeken om te bevallen. Deze walvissen zijn de meest waargenomen walvissen langs de Zuid-Afrikaanse kust. Indo-pacifische  tuimelaren  zijn het hele jaar door in de baai te vinden in groepen van 10 tot 400. Deze speelse dolfijnen zijn meestal te vinden in ondiep water in de buurt van de stranden of rond St. Croix  Island, en ze hebben de neiging om tot vlakbij de boot te komen en in de golven te spelen. Gewone dolfijnen zijn ook een spectaculair gezicht: in groepen van 1000-2000 zwemmen ze razendsnel langs. De kans bestaat om bultrugdolfijnen te zien in  Algoa  Bay. Meestal zwemmen ze in veel kleinere groepen, ergens tussen 1 en 20, en ze worden het meest gezien tijdens de zomermaanden. De boot vaart ook rond St. Croix  Island, de thuishaven van meer dan 20.000 broedparen van Afrikaanse pinguïns, de grootste broedkolonie in Afrika. Kom dichtbij deze komische vogels en leer hoe zij paren op het eiland. Naast Afrikaanse pinguïns, wonen op zowel St. Croix  als Brenton Island bedreigde Afrikaanse zwarte  scholeksters, en verschillende soorten aalscholvers.

Addo Elephant National Park: begeleide safari van een halve dag

9. Addo Elephant National Park: begeleide safari van een halve dag

Ontdek de natuur in het Addo Elephant National Park met deze tour van een halve dag in een Open Safari-voertuig. Gasten van Chrislin African Lodge krijgen de hoogtepunten van het noordelijke deel van het Addo Park te zien. Luister terwijl je gids de lokale geschiedenis uitlegt en je van dichtbij brengt om dieren in het wild in deze natuurlijke omgeving te spotten en te identificeren.

Port Elizabeth: Sandboarden met korte boottocht

10. Port Elizabeth: Sandboarden met korte boottocht

Reis langs de pittoreske Sundays River naar het Alexandria Dune-veld; het grootste en meest indrukwekkende duingebied van Zuid-Afrika. Geschikt voor beginners en ervaren sandboarders, kies uit 2 of 3 uur durende sandboardtours die je voldoende tijd geven om nieuwe vaardigheden te leren en een geweldige tijd te hebben terwijl je het doet. Als je niet helemaal comfortabel bent om op het board te staan, probeer dan eens een sit-down of een bellyboard-rit door het duin. Anders zullen de gidsen je laten zien hoe je de techniek van het staan op het bord onder de knie krijgt terwijl je door het duin surft.

Sitemap Oost-Kaap

Wil je alle activiteiten in Oost-Kaap ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oost-Kaap

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 804 beoordelingen

Lovely day in the Addo Elephant park with the super-friendly guide Stafford. He sure knows his way around the park and has a lot of knowledge about the animals and vegetation. The lunch was also good.

Veel olifanten en zebra's. Bijna onmogelijk om leeuwen en neushoorns te vinden. Aanwezigheid van buffels, wrattenzwijnen, antilopen, bavianen. Zag een stokstaartje en vooral een slang.

Een geweldige manier om iets van het regenwoud te zien. Zeer professionele en vriendelijke gidsen.

In het begin was het heel eng maar als je springt voel je je heel vrij zeker een aanrader

We had an amazing guide (Staford) and trip. A must do if you visit addo!