Dingen om te doen Oost-Kaap

Oost-Kaap: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Port Elizabeth: safari in Addo Elephant Park

1. Vanuit Port Elizabeth: safari in Addo Elephant Park

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Port Elizabeth, rijd je 35 minuten in een voertuig met airconditioning door het Zuid-Afrikaanse platteland naar Addo Elephant National Park.  Bij aankomst in het park begint je safari. Spot dieren zoals de Big 5, zebra's, wrattenzwijnen en antilopen. Je gids zet het voertuig stil wanneer dieren worden gesignaleerd. Bij een uitkijkpunt kun je even de benen strekken en genieten van een spectaculair uitzicht op het park. In het noorden van het park kun je je honger stillen met een lichte lunch met een alcoholisch drankje. Vervolgens ga je door met je safari en leer je meer over de dieren en omgeving van je gids. Aan het eind van de middag keer je terug naar je hotel.

All-inclusive safari van een hele dag met traditionele braailunch

2. All-inclusive safari van een hele dag met traditionele braailunch

Je ervaren en enthousiaste gids zal zijn best doen om zoveel mogelijk van het spel in de omgeving te vinden en hun gedrag tijdens je rit voor je te interpreteren. De eerste paar uur van de tour zijn meestal goed om antilopen, zebra's en leeuwen te zien. Aangezien deze safari alle tijdsperioden van de dag beslaat, zou u de kans moeten hebben om de meeste wildsoorten te zien. U stopt rond 10.30 uur voor een koffie- en theepauze en gaat verder op de gamedrive om olifanten en buffels te spotten bij de drinkplaatsen. Tijdens de lunch kunt u genieten van een heerlijke Zuid-Afrikaanse braai met sap, mineraalwater, bier en witte wijn. Na de lunch gaat u verder op de safari voordat u terugkeert naar uw accommodatie. Tijdens de rit worden er versnaperingen geserveerd.

Nationaal park Tuinroute: tokkelbaan Tsitsikamma

3. Nationaal park Tuinroute: tokkelbaan Tsitsikamma

Dit is een uniek eco-wildernisavontuur dat zich afspeelt in het prachtige inheemse regenwoud Tsitsikamma. De meeste platforms bevinden zich in gigantische Outeniqua Yellowwood-bomen. Het landschap en het vogelleven zijn spectaculair en professionele gidsen bieden interessante feiten over de bosecologie tijdens de 2,5 tot 3 uur. Het concept om mensen door het bovenste bladerdak van een regenwoud te leiden, ontstond in Costa Rica, waar avontuurlijke biologen nieuwe methoden bedachten om toegang te krijgen tot het bladerdak om onderzoek te doen naar het onontdekte ecosysteem van het bladerdak. Het idee ontwikkelde zich al snel tot een adembenemende vorm van ecotoerisme waarmee mensen een voorheen ontoegankelijke natuurlijke omgeving konden betreden en ervaren. De ervaring begint met een gedetailleerde veiligheidsbriefing, gevolgd door je uit te rusten waarbij het hele lichaamsharnas, katrollen en klimuitrusting worden uitgegeven en gecontroleerd. Een korte rit naar het Tsitsikamma-bos en het is tijd om rond de aap uit te hangen. Vanaf het begin op het lanceerplatform ontvouwt zich een nieuwe wereld terwijl je zachtjes over een staalkabel naar het eerste boomplatform glijdt. Alle groepen worden door de bosluifel begeleid door een gids en een volggids om je veiligheid te garanderen terwijl je van boom naar boom glijdt. De platforms zijn hoog in de gigantische Outeniqua Yellowwoods gebouwd en bieden een ongelooflijk uitzicht op deze betoverende nieuwe wereld, elke hoogtevrees verdwijnt snel als je je verzamelt in je nieuwe omgeving.

Addo Elephant National Park: dagsafari

4. Addo Elephant National Park: dagsafari

Je wordt opgehaald bij je hotel in Port Elizabeth. Breng een hele dag door met het verkennen van het op twee na grootste nationaal park in Zuid-Afrika met een deskundige lokale gids! Het originele olifantendeel van het park werd uitgeroepen in 1931, toen er nog maar elf olifanten in het gebied waren.  Tegenwoordig zie je er een verscheidenheid aan antilopen en zebrasoorten, evenals de unieke Addo mestkever die niet kan vliegen, vrijwel uitsluitend in Addo te zien. Het park is het enige nationale park ter wereld dat de Big 7 behoudt - de Big 5 plus de Zuidkaper (walvis) en de mensenhaai voor de kust van Algoa Bay.  Een excursie naar het Addo Elephant park is een must als je dit unieke gebied bezoekt.

Addo National Park: begeleide safari van een halve dag

5. Addo National Park: begeleide safari van een halve dag

Ervaar een begeleide safari van een halve dag in Addo Elephant National Park en maak de beste kans om alles te zien wat het park te bieden heeft. De gidsen hebben niet alleen getrainde ogen voor het spotten en identificeren van dieren in het wild, maar ze hebben ook deskundige kennis over vegetatie en lokale geschiedenis, cultuur en verhalen. Tijdens de tour word je meegenomen naar de gemarkeerde gebieden van het noordelijke deel van Addo National Park Main Camp. Je gids helpt je om je Addo-herinneringen van dichtbij en vanuit de juiste hoeken vast te leggen, en ze zijn altijd op zoek naar de perfecte foto. Tours worden uitgevoerd in speciaal ontworpen Toyota Land Cruiser Safari-voertuigen, dit zijn ruime, comfortabele toervoertuigen met een hoge bodemvrijheid en grote intrekbare ramen.

Tsitsikamma: bungeejumpen, zipline en Sky Walk

6. Tsitsikamma: bungeejumpen, zipline en Sky Walk

Maak de sprong van je leven en spring vanaf de hoogste brug van Afrika. Spring met vertrouwen dankzij de hulp van een professioneel en ervaren team met een 100% veiligheidsrecord, dat ook beroemdheden als Prins Harry en Jack Osbourne heeft ontvangen, en waar ook recordbrekende bungeejumpers je voor gingen.   Bereik het springpunt via de zipline van de oever naar de boog. Voordat je springt, word je uitgerust met een volledig harnas en worden je voeten vastgezet met speciaal daarvoor ontworpen apparatuur. Spring de vallei in en voel de spanning van vallen en terugkaatsen terwijl je stevig vastzit aan het bungeekoord. Voel de soepelheid van de bungee-ervaring dankzij de slingertechnologie van Bloukrans Bungy.   Op de terugweg maak je een door een berger gecoördineerde lierrit en heb je een adembenemend uitzicht op het omliggende nationale park. Loop over de 216 meter lange SkyWalk om weer terug te komen op vaste grond.

Port Elizabeth: boottocht walvissen, dolfijnen en pinguïns

7. Port Elizabeth: boottocht walvissen, dolfijnen en pinguïns

De tour vertrekt vanuit de  Algoa  Bay Yacht Club in Port Elizabeth Harbor  in de vroege morgen. Stap aan boord van de catamaran met je gids en vaar het water op waar het avontuur begint. Al varend langs de kust kijk je uit naar de enorme hoeveelheid van het natuurlijke leven en leer je over hun parings- en migratiepatronen. De beste tijd om walvissen te spotten begint in juni, wanneer bultrugwalvissen langs de kust bewegen en via de oostkust van Afrika naar hun broedplaatsen zwemmen. Bultruggen kunnen worden gespot in  Algoa  Bay tussen juni en begin januari, met de piek in juli/augustus, en daarna weer in november/december wanneer zij hun terugreis maken met hun pasgeboren kalveren op sleeptouw. Zuidkapers zijn ook meestal te zien in de buurt van de  haven  in juli-oktober als ze de veiligheid van de baai opzoeken om te bevallen. Deze walvissen zijn de meest waargenomen walvissen langs de Zuid-Afrikaanse kust. Indo-pacifische  tuimelaren  zijn het hele jaar door in de baai te vinden in groepen van 10 tot 400. Deze speelse dolfijnen zijn meestal te vinden in ondiep water in de buurt van de stranden of rond St. Croix  Island, en ze hebben de neiging om tot vlakbij de boot te komen en in de golven te spelen. Gewone dolfijnen zijn ook een spectaculair gezicht: in groepen van 1000-2000 zwemmen ze razendsnel langs. De kans bestaat om bultrugdolfijnen te zien in  Algoa  Bay. Meestal zwemmen ze in veel kleinere groepen, ergens tussen 1 en 20, en ze worden het meest gezien tijdens de zomermaanden. De boot vaart ook rond St. Croix  Island, de thuishaven van meer dan 20.000 broedparen van Afrikaanse pinguïns, de grootste broedkolonie in Afrika. Kom dichtbij deze komische vogels en leer hoe zij paren op het eiland. Naast Afrikaanse pinguïns, wonen op zowel St. Croix  als Brenton Island bedreigde Afrikaanse zwarte  scholeksters, en verschillende soorten aalscholvers.

Port Elizabeth: boottocht over de Sundays River

8. Port Elizabeth: boottocht over de Sundays River

Geniet van een ontspannende boottocht over de prachtige Sundays River, langs het Alexandria-duineveld, en vele lokale wilde vogels, die zich voeden in hun natuurlijke leefomgeving. De tocht omvat ook een bezoek aan één van de hoogste zandduinen. Wie naar de top klimt kan genieten van spectaculaire uitzichten op de baai. De tochten duren ongeveer 1,5 tot 2,5 uur en zijn perfect voor kleine of grotere groepen, families, vrienden, vogelspotters, verjaardagsfeestjes, vrijgezellenfeestjes en eindejaarsfeestjes.    

Port Elizabeth: 2-daagse safari Addo Elephant Nationaal Park

9. Port Elizabeth: 2-daagse safari Addo Elephant Nationaal Park

Besteed 2 dagen aan het verkennen van het op twee na grootste nationale park in Zuid-Afrika met een lokale gids en kijk uit naar olifanten en andere dieren in het wild. Je ontdekt hoe het park werd gecreëerd in 1931, toen er slechts 11 olifanten in het gebied over waren en hoe het fijn afgestelde ecosysteem nu één van de dichtste olifantenpopulaties ter wereld herbergt. Geniet van een 2 safari's om te kijken naar een aantal van de 600 olifanten van het park, samen met leeuwen, buffels en bedreigde zwarte neushoorns. Bewonder het landschap, terwijl je zoekt naar gevlekte hyena's en luipaarden, verschillende soorten antilopen en zebra's. Let goed op voor de circellium bacchus mestkever die bijna uitsluitend in dit gebied wordt aangetroffen. Het park is het enige nationale park ter wereld om de Big 7 te behouden - de Big 5 plus de zuidelijke rechtse walvis en de grote witte haai voor de kust van Algoa Bay. Deze 2-daagse safari is inclusief overnachting, 1 ontbijt, 2 lunches en 1 diner.

Nationaal park Tsitsikamma: Segwaytour van 1 of 2 uur

10. Nationaal park Tsitsikamma: Segwaytour van 1 of 2 uur

Begeef je op een volledig begeleide tour van een of twee uur vanuit Stormsriver aan boord van een tweewielige, zelfbalancerende, op batterijen werkende, persoonlijke Segway. Neem het hele gezin mee voor een volkomen eenvoudig, veilig en leuk avontuur. Begin met een trainingssessie en verken vervolgens het plaatselijke bos en dorp. Tijdens de tour van een uur glijd je door het dorp vol avontuur en op een bosweg die diep naar het oorspronkelijke inheemse woud Tsitsikamma leidt. Merk op dat de rondleidingen van 06:00, 18:00 en 19:00 in het dorp blijven vanwege de beperkte toegang na het uur in het bos. De twee uur durende Segway-ervaring neemt je ook mee door Stromsriver Village en in de koele dennenbossen. Betreed het oude inheemse Tsitsikamma-bos op weg naar de beroemde en majestueuze Tsitsikamma Big Tree. Ga dan terug naar het dorp. Er wordt een inleidende training gegeven voordat u aan de tour begint.

Sitemap Oost-Kaap

Wil je alle activiteiten in Oost-Kaap ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oost-Kaap

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 831 beoordelingen

Wonderfull experience and great way to see a lot in short time! Loved the safari’s and activities, everything was zo well organized and planned, especially because of our guide Nevil. Hè made it the very best experience for us, thought along with us, made sure we didn't lose time by planning everything efficiently and gave a lot of information along the way about everything you can think of. Big big compliments!

This was an amazing experience! The Garden Route has a wide variety of sceneries and also many fun activities to offer. Our guide Maudi was a perfect host and knew a lot about everything on the route and more beyond that. We would definitely recommend this tour!

Lovely day in the Addo Elephant park with the super-friendly guide Stafford. He sure knows his way around the park and has a lot of knowledge about the animals and vegetation. The lunch was also good.

Een geweldige manier om iets van het regenwoud te zien. Zeer professionele en vriendelijke gidsen.

We had an amazing guide (Staford) and trip. A must do if you visit addo!