Oost-Kaap
Safari's & wildlife-activiteiten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Oost-Kaap Safari's & wildlife-activiteiten: Onze meest aanbevolen

Addo National Park: begeleide safari van een halve dag

1. Addo National Park: begeleide safari van een halve dag

Ervaar een begeleide safari van een halve dag in Addo Elephant National Park en maak de beste kans om alles te zien wat het park te bieden heeft. De gidsen hebben niet alleen getrainde ogen voor het spotten en identificeren van dieren in het wild, maar ze hebben ook deskundige kennis over vegetatie en lokale geschiedenis, cultuur en verhalen. Tijdens de tour word je meegenomen naar de gemarkeerde gebieden van het noordelijke deel van Addo National Park Main Camp. Je gids helpt je om je Addo-herinneringen van dichtbij en vanuit de juiste hoeken vast te leggen, en ze zijn altijd op zoek naar de perfecte foto. Tours worden uitgevoerd in speciaal ontworpen Toyota Land Cruiser Safari-voertuigen, dit zijn ruime, comfortabele toervoertuigen met een hoge bodemvrijheid en grote intrekbare ramen.

...
5-daagse tour Tuinroute en safari Addo Elephant Park

2. 5-daagse tour Tuinroute en safari Addo Elephant Park

Ga lekker de natuur in tijdens een 5-daagse tour over de prachtige Tuinroute en zoek naar wilde dieren in natuurreservaten waaronder Nationaal Park Tsitsikamma en Addo Elephant Park. Dag 1: (D) Je vertrekt vanuit Kaapstad richting Oudtshoorn en de halfwoestijn van Little Karoo met een pauze bij Ronnie's Sex Shop voor een verfrissend drankje! Verken de prachtige Cango Caves en bezoek een struisvogelboerderij, waar je kunt proberen om er een te berijden! Breng de nacht door in Oudtshoorn en geniet van een heerlijkebraai van struisvogel. Dag 2: (D) Steek de bergketen over om de kust en de beroemde Tuinroute te bereiken. Je hebt een geweldig uitzicht bij uitzichtpunt Map of Africa en bezoekt daarna het charmante plaatsje Knysna. Je steekt de Plettenbergbaai over en brengt de nacht door in het dorp Storms River. Dag 3: (O, D) Je gaat de natuur in in Nationaal Park Tsitsikamma. Je wandelt langs de kust richting de hangbrug over Storms River Mouth. Je gaat vervolgens naar Nationaal Park Addo Elephant om enorme kuddes olifanten, antilopesoorten en meer te spotten. Je kunt in plaats daarvan ook meteen doorgaan naar de surfhoofdstad van Zuid-Afrika bij Jeffreysbaai waar je de nacht doorbrengt. Dag 4: (O, D) Ga terug naar de Tuinroute om in Bloukrans 's werelds hoogste bungeejump te proberen. Je accommodatie is in Mosselbaai. Bij aankomst kun je genieten van de Diamantenbaai, die zo genoemd wordt omdat de zee hier dag en nacht glimt. Als je een upgrade doet naar de Garden Route Game Lodge (hoteloptie), breng je de nacht door in een luxeaccommodatie. Je gaat op een safari in de late middag en rijdt rond op zoek naar neushoorns, leeuwen, buffels, cheeta's en antilopes. Dag 5: (O) Je gaat vroeg 's ochtends op safari en rijdt rond op zoek naar dieren op hun meest actieve moment. Je vertrekt richting Hermanus, waar zuidkapers na 50 jaar lang op het randje van uitsterving te hebben gebalanceerd zijn teruggekeerd. Via de prachtige kustlijn van Valsbaai kom je in de late middag weer in Kaapstad aan.  

...
Nationaal Park Addo Elephant: volledige dagsafari

3. Nationaal Park Addo Elephant: volledige dagsafari

Je wordt opgehaald bij je hotel in Port Elizabeth. Breng een hele dag door met het verkennen van het op twee na grootste nationaal park in Zuid-Afrika met een deskundige lokale gids! Het originele olifantendeel van het park werd uitgeroepen in 1931, toen er nog maar elf olifanten in het gebied waren.  Tegenwoordig zie je er een verscheidenheid aan antilopen en zebrasoorten, evenals de unieke Addo mestkever die niet kan vliegen, vrijwel uitsluitend in Addo te zien. Het park is het enige nationale park ter wereld dat de Big 7 behoudt - de Big 5 plus de Zuidkaper (walvis) en de mensenhaai voor de kust van Algoa Bay.  Een excursie naar het Addo Elephant park is een must als je dit unieke gebied bezoekt.

...
Port Elizabeth: boottocht walvissen, dolfijnen en pinguïns

4. Port Elizabeth: boottocht walvissen, dolfijnen en pinguïns

De tour vertrekt vanuit de  Algoa  Bay Yacht Club in Port Elizabeth Harbor  in de vroege morgen. Stap aan boord van de catamaran met je gids en vaar het water op waar het avontuur begint. Al varend langs de kust kijk je uit naar de enorme hoeveelheid van het natuurlijke leven en leer je over hun parings- en migratiepatronen. De beste tijd om walvissen te spotten begint in juni, wanneer bultrugwalvissen langs de kust bewegen en via de oostkust van Afrika naar hun broedplaatsen zwemmen. Bultruggen kunnen worden gespot in  Algoa  Bay tussen juni en begin januari, met de piek in juli/augustus, en daarna weer in november/december wanneer zij hun terugreis maken met hun pasgeboren kalveren op sleeptouw. Zuidkapers zijn ook meestal te zien in de buurt van de  haven  in juli-oktober als ze de veiligheid van de baai opzoeken om te bevallen. Deze walvissen zijn de meest waargenomen walvissen langs de Zuid-Afrikaanse kust. Indo-pacifische  tuimelaren  zijn het hele jaar door in de baai te vinden in groepen van 10 tot 400. Deze speelse dolfijnen zijn meestal te vinden in ondiep water in de buurt van de stranden of rond St. Croix  Island, en ze hebben de neiging om tot vlakbij de boot te komen en in de golven te spelen. Gewone dolfijnen zijn ook een spectaculair gezicht: in groepen van 1000-2000 zwemmen ze razendsnel langs. De kans bestaat om bultrugdolfijnen te zien in  Algoa  Bay. Meestal zwemmen ze in veel kleinere groepen, ergens tussen 1 en 20, en ze worden het meest gezien tijdens de zomermaanden. De boot vaart ook rond St. Croix  Island, de thuishaven van meer dan 20.000 broedparen van Afrikaanse pinguïns, de grootste broedkolonie in Afrika. Kom dichtbij deze komische vogels en leer hoe zij paren op het eiland. Naast Afrikaanse pinguïns, wonen op zowel St. Croix  als Brenton Island bedreigde Afrikaanse zwarte  scholeksters, en verschillende soorten aalscholvers.

...
Dagexcursie met traditionele braai-lunch

5. Dagexcursie met traditionele braai-lunch

Je ervaren en enthousiaste gids zal zijn best doen om zoveel mogelijk van het spel in de omgeving te vinden en hun gedrag voor jou tijdens je rit te interpreteren. De eerste paar uur van de tour zijn meestal goed om antilopen, zebra's en leeuwen te zien. Omdat deze safari alle perioden van de dag beslaat, zou je de kans moeten krijgen om de meeste spelsoorten te zien. Rond 10:30 uur stop je voor een thee- en koffiepauze en ga je verder met de game drive voor het waarnemen van olifanten en buffels bij de drinkplaatsen. Tijdens de lunch kunt u genieten van een heerlijke Zuid-Afrikaanse braai met sap, mineraalwater, bier en witte wijn. Na de lunch ga je verder met de safari voordat je terugkeert naar je accommodatie. Verfrissingen worden tijdens de rit geserveerd.

...
Port Elizabeth: 2-daagse safari Addo Elephant Nationaal Park

6. Port Elizabeth: 2-daagse safari Addo Elephant Nationaal Park

Besteed 2 dagen aan het verkennen van het op twee na grootste nationale park in Zuid-Afrika met een lokale gids en kijk uit naar olifanten en andere dieren in het wild. Je ontdekt hoe het park werd gecreëerd in 1931, toen er slechts 11 olifanten in het gebied over waren en hoe het fijn afgestelde ecosysteem nu één van de dichtste olifantenpopulaties ter wereld herbergt. Geniet van een 2 safari's om te kijken naar een aantal van de 600 olifanten van het park, samen met leeuwen, buffels en bedreigde zwarte neushoorns. Bewonder het landschap, terwijl je zoekt naar gevlekte hyena's en luipaarden, verschillende soorten antilopen en zebra's. Let goed op voor de circellium bacchus mestkever die bijna uitsluitend in dit gebied wordt aangetroffen. Het park is het enige nationale park ter wereld om de Big 7 te behouden - de Big 5 plus de zuidelijke rechtse walvis en de grote witte haai voor de kust van Algoa Bay. Deze 2-daagse safari is inclusief overnachting, 1 ontbijt, 2 lunches en 1 diner.

...
Kaapstad/Stellenbosch: 5 dagen Garden Route & Addo Park

7. Kaapstad/Stellenbosch: 5 dagen Garden Route & Addo Park

Profiteer van een onvergetelijke 5-daagse bezoek aan enkele van de beste nationale parken van Zuid-Afrika en bewonder het landschap van zonsondergangen, stranden en de weelderige bossen van de beroemde Tuinroute. Verwacht een flinke dosis natuur buiten, waar natuur en avontuur samenkomen in één perfecte speeltuin. Landweggetjes omlijsten perfect de glooiende landerijen en eindeloze flora en fauna. Het landschap verandert drastisch onderweg - van wijnboerderijen tot ongerepte wildernis, Tsitsikamma-bos tot bergketens. Dag 1: Kaapstad naar het wilde gebied  (reisroute is ongeveer 450 kilometer) • Begin met een ochtend ophaalservice van je accommodatie in Kaapstad om de Tuinroute tegen het begin van de middag te bereiken. • Peddel door het duizelingwekkende landschap en het overvloedige vogelleven van Wilderness. Wilderness beschikt over 18 kilometer aan stranden gekoeld door briesjes en 5 meren, 5 rivieren en 2 riviermondingen. Je kanoot door de schitterende Wilderness-regio en bezichtigt het vogelleven terwijl je over het water zweeft en in aanraking komt met de natuur. • Overnachting in Sedgefield en Krysna: afhankelijk van beschikbaarheid en de door jou gekozen optie verblijf je in een budgetvriendelijk hostel of een guesthouse met een kamer ensuite. Maak je keuze tussen Afrovibe Backpackers, het 3-sterren Greywood Hotel of het 4-sterren Protea Hotel Knysna Quays. Dag 2: Wilderness to Jeffrey's Bay  (reisroute is ongeveer 200 kilometer)  • Wandel over looppaden om te genieten van het uitzicht op Knysna vanaf de imposante zandstenen Knysna Heads, genesteld tussen beboste bergen en de zee, en buigend rond een grote lagune.  • Kies voor een optionele Bloukrans bungy en zipline of een watervalzipline of verken het nabijgelegen bos. • Neem het op tegen je angst en spring van 's werelds hoogste bungy-jump (optionele activiteit tegen een extra vergoeding) of kijk naar de adrenalineverslaafden terwijl ze door de lucht gillen.  • Ga met de zipline door spectaculaire landschappen en over watervallen in het Tsitsikamma-bos. Meerdere glijbanen, waarvan de langste 211 meter is, zigzaggen langs kabels over de rivierkloof, op sommige plaatsen zelfs tot 50 meter boven het water (optionele activiteit, tegen betaling).  • Als je de zipline of bungee jump niet wilt doen, is er een speeltuin voor degenen die liever hun voeten op vaste grond houden. Een bezoek aan de weelderige bossen van het gebied biedt de nodige fotomomenten. • Je brengt tijd door Tsitsikamma National Park en ontdekt het paradijs terwijl je het zeereservaat verkent met zijn unieke combinatie van spectaculaire kust- en boslandschappen. • Overnachting in Jeffreys Bay. Kies uit Island Vibe Backpackers, het 3-sterren Mandyville Guest House of het 4-sterren On the Beach Guest House. Dag 3: Jeffreys Bay & Addo National Park  (reisroute is ongeveer 250 kilometer)  • Het Addo Elephant Nationaal Park - Een rit van 2 uur in de tourbus door het op 3 na grootste nationale park van Zuid-Afrika. Dit park heeft een grote verscheidenheid aan biodiversiteit, landschappen, fauna en flora. De oorspronkelijke olifantensectie van het park was bedoeld als een veilige plek voor de weinige wilde olifanten die in de vroege 20e eeuw de door de overheid financierde slachting overleefden. De weelderige vegetatie biedt bescherming en een rijke voedselbron, ter ondersteuning van wat nu het meest dichtbevolkte gebied van wilde olifanten op aarde is. Dit fijn afgestelde ecosysteem is een toevluchtsoord voor meer dan 550 olifanten, leeuwen, buffels, zwarte neushoorns, gevlekte hyena's, luipaarden, een verscheidenheid aan antilopen en zebra's en andere soorten. • Ga naar het strand of shop in Jeffrey's Bay. Geniet 's ochtends vroeg van het surfen of relax gewoon op het strand. Je kunt surfplanken en duikpakken huren tegen een extra vergoeding.  • Overnacht in Jeffreys Bay. Kies uit Island Vibe Backpackers, het 3-sterren Mandyville Guest House of het 4-sterren On the Beach Guest House. Dag 4: Jeffreys Bay naar Oudtshoorn  (reisroute is ongeveer 400 kilometer)  • Verken een werkende struisvogelboerderij om meer te weten te komen over de grootste loopvogel ter wereld. • Ga diep onder de grond naar de verlichte wereld van de Cangogrotten. Tijdens de tour verken je de smalle doorgangen en uitgestrekte zalen gevuld met kleurrijke oude stalactieten. Kies tussen de ontspannende erfgoed tour of de avontuurlijke tour waarbij je moet knijpen, draaien en wiebelen door kalkstenen schoorstenen op een eerder avontuurlijke ondergrondse route.  • Keer na de middag terug naar het wild voor een optionele 4x4-safari met een ervaren game ranger bij Buffelsdrift Private Game Reserve voor een mogelijke waarneming van de neushoorn en giraf van de bewoners (dit is afhankelijk van beschikbaarheid). • Overnachting in Oudtshoorn. Kies uit Backpackers Paradise, 3-sterren Yamkela pension B&B of 4-sterren Buffelsdrift Lodge en 4-sterren Surval Botigue Olive Farm. Dag 5: Oudtshoorn naar Kaapstad  (reisroute is ongeveer 400 kilometer) • Sta vroeg op voor een boswandeling met de olifanten. Deze gigantische en lieve dieren zullen je hart doen smelten. Je leert meer over hun achtergrond, gedrag en karakter tijdens een wandeling langs verweesde Afrikaanse olifanten in een natuurlijke omgeving (optionele activiteit tegen een extra betaling). • Route 62 - langs de beroemde landweg van Zuid-Afrika, ook bekend als de langste wijnroute ter wereld. Ontdek de schoonheid van hoge bergen, kronkelende passen, ruige Karoo-vlaktes, wijngaarden en boomgaarden. Een snelle wijnproeverij langs de weg is de perfecte manier om deze reis te beëindigen en een spectaculair uitzicht te hebben. • Je keert terug naar Kaapstad en arriveert tegen het einde van de avond.

...
Hlosi Game Lodge: safari van een halve dag met optionele bootcruise

8. Hlosi Game Lodge: safari van een halve dag met optionele bootcruise

Bekijk de lokale fauna in zijn natuurlijke omgeving tijdens een safaritocht van een halve dag. Baan je een weg naar het Amakhala Game Reserve, op ongeveer een uur rijden van Port Elizabeth. Uw ervaren en deskundige ranger leidt u rond in het malariavrije reservaat. Ervaar onvergetelijke natuurwaarnemingen en adembenemende landschappen vanaf de achterkant van een open safarivoertuig. Kies ervoor om een optionele boottocht van 1 uur te maken op de prachtige Bushman's River, de levensader van het reservaat dat wemelt van de rijke vogels. Maak kans op nijlpaarden in het water en de Big Five op de rivieroevers.

...
Tuinroute Zuid-Afrika: 4-daags avontuur

9. Tuinroute Zuid-Afrika: 4-daags avontuur

Ontdek de schoonheid van Zuid-Afrika's Tuinroute tijdens een 4-daagse tour vanuit Kaapstad. Proef heerlijke lokale wijnen, ga op een avontuur in een grot en een safari en verken de wildernis. Kies tussen accommodatie in een hostel of een pension. Gedetailleerde reisbeschrijving Dag 1: Kaapstad – Barrydale – Oudtshoorn (Diner) Je vertrekt op vrijdagochtend vroeg vanuit Kaapstad naar Oudtshoorn, ook bekend als de struisvogelhoofdstad van de wereld. Geniet van de prachtige Route 62, de langste wijnroute van Zuid-Afrika. Je gaat lunchen, proeft lokale wijn bij een wijnhuis en ervaart daarna de ondergrondse schoonheid van de Cangogrotten tijdens een rondleiding. Als diner krijg je een authentieke braai, een Zuid-Afrikaanse barbecue. Overnachting in Oudtshoorn. Dag 2: Oudtshoorn – Mosselbaai (Ontbijt) Je rijdt over de bergpas Robertson om bij Mosselbaai de Tuinroute op te gaan. Je brengt tijd door op een van spectaculaire stranden, wandelt over het pad naar Cape St. Blaize langs kliffen met uitzicht op de Indische Oceaan en bezoekt het beroemde Dias Museum Complex. In een privéreservaat kun je een safari ervaren en proberen zebra's, leeuwen, antilopes en de Afrikaanse buffel te spotten. Je brengt de avond door in Mosselbaai, waar je diverse restaurants aan het water vindt om te eten. Je overnacht in Mosselbaai. Dag 3: Mosselbaai – Tsitsikamma – Sedgefield (Ontbijt, diner) Je volgt de kust naar Nationaal Park Tsitsikamma. Je pauzeert bij de Bloukrans-brug om de hoogste bungeejumpbrug ter wereld te zien, op 216 meter. Avonturiers krijgen hier de kans om hun moed te testen. Breng de middag door in nationaal park Tsitsikamma met zijn de unieke combinatie van inheems bos en de kustlijn van de Indische Oceaan. Beschikbare activiteiten zijn onder meer wandelen, een hangbrug oversteken en zwemmen. Daarna kun je Sedgefield verkennen met prachtige uitzichten en stranden. Voor het diner kun je naar een bar op het strand om een traditionele potjie of Zuid-Afrikaanse stoofpot te eten. Je overnacht in Sedgefield. Dag 4: Sedgefield – Wilderness - Kaapstad (Ontbijt) Je reist naar Nationaal Park Wilderness en verkent de Touw-rivier met een kano. Daarna wandel je 2 kilometer naar een prachtige waterval en rotszwembaden, voordat je terugrijdt naar Kaapstad.

...
Tuinroute en Nationaal park Addo Elephant: 5-daagse safari

10. Tuinroute en Nationaal park Addo Elephant: 5-daagse safari

Ervaar het beste van de West-Kaap van Zuid-Afrika en zoek naar dieren in het wild in spectaculaire nationale parken, zoals nationaal park Addo Elephant. Neem deel aan een groot aantal beschikbare optionele activiteiten, waaronder een bungee-jump van de hoogste bungee-brug ter wereld en een tandem-luchtduik vanaf 3000 meter. Kies uit een scala aan accommodaties en slaapplaatsen, inclusief gedeelde slaapzalen en badkamers om je geld te besparen! Dag 1: Kaapstad – Hermanus – Kaap Agulhas (D) Vertrek maandagochtend vroeg uit Kaapstad/Stellenbosch en ga richting Hermanus. Houd er rekening mee dat klanten die de haaienkooi-ervaring doen heel vroeg in de ochtend door de duikoperator worden opgehaald en de eerste helft van de reisroute van deze dag missen. Volg de schilderachtige kustweg en pauzeer bij Betties Bay om een kolonie bedreigde Afrikaanse pinguïns te bekijken. Breng de middag door in de badplaats Hermanus, beroemd om de honderden zuidelijk-rechtse walvissen tijdens het walvisseizoen (juli tot november), evenals zijn vele winkels, restaurants en markten. Rijd 's middags naar Kaap Agulhas om het zuidelijkste puntje van Afrika te ontdekken. Bezoek een uitkijkpunt dat bekend staat als de 'echte' plaats en zie waar de Indische en Atlantische oceaan elkaar ontmoeten. Overnacht in Kaap Agulhas/Struisbaai. • Inbegrepen activiteiten: pinguïns bij Betty's Bay • Optionele activiteiten: duik in haaienkooien; boottocht met walvis spotten (in het seizoen, juli - november). Dag 2: Kaap Agulhas – Oudtshoorn (B, D) Reis langs de schilderachtige Route 62 op weg naar Oudtshoorn in de Little Karoo, bekend als de 'Struisvogelhoofdstad van de Wereld' en ervaar de langste wijnroute van Zuid-Afrika. Ontdek de ondergrondse schoonheid van de Cango-grotten tijdens een begeleide avontuurlijke ervaring en proef vervolgens de lokale wijn. Breng de nacht door in Oudtshoorn. • Inbegrepen activiteiten: lokale wijnproeverij; Cango grotten avontuurlijke ervaring Dag 3: Oudtshoorn – Knysna – Sedgefield (B, D) Ga na het ontbijt over de spectaculaire Outeniqua-bergpas en verken het Nationaal park Wilderness. Kano langs de Touwrivier door het inheemse bos en bewonder onderweg van de overvloed aan vogels. Wissel na ongeveer 40 minuten je kano's om voor een wandeling van 2 kilometer langs een promenade naar een mooie waterval en rotspoelen. Ga vervolgens naar de beroemde stad Knysna via het spectaculaire Lake District van de Tuinroute. Verken de chique stad, gevuld met curiosa, restaurants en een schilderachtige waterkant, waar je kunt lunchen en winkelen in je vrije tijd. Ga verder naar het uitkijkpunt Knysna voor een spectaculair uitzicht over de monding van de Knysna-rivier en de Indische Oceaan. Breng de late namiddag door met het verkennen van Sedgefield en de stranden en bewonder het spectaculaire uitzicht voordat je je terugtrekt voor de nacht. • Inbegrepen activiteiten: kanoen en wandelen in nationaal park Wilderness Dag 4: Sedgefield - Tsitsikamma - Addo (B, D) Geniet van het ontbijt en vertrek vervolgens naar nationaal park Tsitsikamma. Neem de tijd bij Bloukrans-brug om de hoogste bungeejump-brug ter wereld te zien. Er zal genoeg tijd zijn voor avontuurzoekers om hun moed te testen als ze dat willen. Breng de middag door in nationaal park Tsitsikamma en ontdek de unieke combinatie van inheems bos en de kustlijn van de Indische Oceaan. Profiteer van een ruime keuze aan activiteiten in het park, waaronder lange en korte wandelingen, een hangbrug oversteken of zwemmen. Verlaat de Tuinroute in de late namiddag en ga naar 'Big 5' land in nationaal park Addo Elephant. Overnacht in de Avoca River Cabins in het Addo-gebied. • Inbegrepen activiteit: toegang tot nationaal park Tsitsikamma • Optionele activiteiten: bungeejump van 216 meter op Bloukrans; avontuur over boomtoppen Dag 5: nationaal park Addo Elephant – Port Elizabeth Breng de ochtend door met het verkennen van nationaal park Addo Elephant voor maximaal 2-3 uur. Zoek naar inheemse dieren in het nationale reservaat van 28.000 hectare, waaronder ongeveer 600 olifanten, Kaapse buffels, leeuwen, zwarte neushoorns, wrattenzwijnen, zebra's, eland, kudu, hartenbeest en nog veel meer. Na een spannende ochtend safari, rij je naar Port Elizabeth voor een afzetservice op de locatie naar keuze tussen 13:00 en 14:00 uur. • Inbegrepen activiteiten: entree en 2-3 uur rijden door nationaal park Addo Elephant per touringcar • Optionele activiteiten: safari van 2 uur met open veld met een nationaal park Addo Elephant-veldgids

...

Sitemap Oost-Kaap

Wil je alle activiteiten in Oost-Kaap ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oost-Kaap

Fantastische 5-daagse rondreis door de staatstuin, Isaac onze gids was geweldig, open, vriendelijk en zorgzaam, ik heb zoveel over Zuid-Afrika van hem geleerd, niets was teveel moeite en hij werd meer dan een gids, hij is nu een gewaardeerde vriend. Fantastisch landschap, ik verbleef in een prachtige accommodatie zoals in de hotels / pensions. Het kajakken was fantastisch, lange reizen op de weg, maar veel stops en veel te zien om elke reis geweldig te maken, we hadden veel chats en veel gelachen. Een reis die ik nooit zal vergeten.

Sterk aanbevolen, u wordt opgehaald en afgezet bij het hotel. Je wordt voorzien van water en krijgt een heerlijke picknick in de groep. Als je een verrekijker en / of zoomlens hebt is aan te raden.

Leuke dag in een prachtig park waar je de dieren, vooral de olifanten, van heel dichtbij kunt benaderen. De gids was erg vriendelijk en dynamisch.

Onze gids was geweldig en vertelde ons veel en we zagen ook veel dieren. Helaas geen leeuwen, maar dat was prima voor ons. Het was een leuke dag.

Ongelooflijk goede reis, vooral voor jonge backpackers die van afwisseling, dieren en adrenaline houden.