Opéra Garnier

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 feiten over de architectuur van Palais Garnier

In 1875 voltooide Charles Garnier zijn operagebouw, dat al gauw uitgroeide tot heilig huis voor de bourgeoisie. Zien en gezien worden, daar ging het om, en de architect maakte het mogelijk!

 • Het begint met "Haussmann de Sloper"

  1. Het begint met "Haussmann de Sloper"

  Napoleon III wilde de glorie van het Franse Keizerrijk terugzien in de archaïsche straten van Parijs. Hij huurde Baron Haussmann in om grote delen van de stad te slopen en herbouwen.

 • Charles Garnier won een ontwerpwedstrijd

  2. Charles Garnier won een ontwerpwedstrijd

  Nadat Napoleon bijna was omgebracht buiten het vorige operahuis, riep hij een wedstrijd uit om een opera te ontwerpen voor de nieuwe, open straten van Parijs.

 • The foyer is niet zonder reden gigantisch

  3. The foyer is niet zonder reden gigantisch

  Garnier vond het sociale aspect van de opera net zo belangrijk als de optredens, dus creëerde hij een spectaculair versierde foyer die het publiek uitnodigde tot netwerken.

 • Niemand wist in welke stijl het werd gebouwd

  4. Niemand wist in welke stijl het werd gebouwd

  Bij de openbaring van het ontwerp wist niemand werkelijk voor welke stijl nu was gekozen. Keizerin Eugénie besloot het Garnier te vragen. Zijn antwoord: "de stijl Napolen III!"

 • Een koepel met een geheimpje

  5. Een koepel met een geheimpje

  De koepel van de opera is niet de 'echte' koepel. Hij zit over een andere koepel heen, en samen houden ze de enorme kroonluchter in bedwang.

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  Bezoekers kunnen de meeste dagen tussen 10:00 en 17:00 bij Palais Garnier terecht voor een kijkje of een tour. Soms kan de toegang beperkt zijn wegens repetities of optredens. Check visitepalaisgarnier.fr voor de exacte openingstijden.

 • Hoe kom je er?

  De dichtstbijzijnde halte van de metro is Opéra, op lijn 3, 7 en 8. Verscheidene bussen stoppen er ook: 20, 21, 22, 27, 29, 42, 52, 53, 66, 68, 81 en 95.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De meeste dagen van 10:00 tot 17:00.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen kosten 10.00 €.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Neem metro 3, 7 of 8 naar station Opéra, of een van de vele bussen.
 • Extra tips

  • Soms zijn er afwijkende openingstijden, dus check de website vooraf!

Wat anderen zeggen over Opéra Garnier

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 6.572 beoordelingen

William as guide was magnificent. He started the tour in la rotonde des abonnees and already enjoyed us with a first story of the opera. One hour and a half tour was over in no time due all the magnificent things we saw in the opera building . The hall, the staircase the orchestra. the foyer which is widther higher than the mirror room at the Versailles Palace. He spoke about the opera with passion. sparkling in his eyes, intonationin his voice and gestures with his hands. We did the English tour.

Zeker de moeite om te doen. Het is een prachtig gebouw. De gids vertelde leuke weetjes zonder te veel in detail te gaan. De rondleiding verliep vlot, daarna kreeg je de tijd om vrij rond te lopen en op eigen tempo te alles te bekijken.

Geweldige ervaring om Parijs te beleven. Chauffeur Milan informeerde ons rustig over de highlights van Parijs, terwijl hij ondertussen heel behendig manoeuvreerde in het verkeer.

Het was een super leuke kennismaking met Parijs. Doordat het veel regende was dit een leuke vervanging. Zeker waar voor je geld!

Prima tour door Opéra Garnier. Voldoende tijd om alle ruimtes te bekijken en de historie van het gebouw te horen.