Opéra Garnier
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Vanwege de uitbraak van COVID-19 kunnen tours, attracties en locaties in deze plaats tijdelijk gesloten zijn. Kijk op onze pagina met reisupdates voor de actuele stand van zaken. Meer informatie.
Bestsellers

Opéra Garnier: tours & tickets

Opéra Garnier: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Parijs

Bekijk alle 686 tickets en tours

5 feiten over de architectuur van Palais Garnier

In 1875 voltooide Charles Garnier zijn operagebouw, dat al gauw uitgroeide tot heilig huis voor de bourgeoisie. Zien en gezien worden, daar ging het om, en de architect maakte het mogelijk!

Het begint met

Het begint met "Haussmann de Sloper"

Napoleon III wilde de glorie van het Franse Keizerrijk terugzien in de archaïsche straten van Parijs. Hij huurde Baron Haussmann in om grote delen van de stad te slopen en herbouwen.

Charles Garnier won een ontwerpwedstrijd

Charles Garnier won een ontwerpwedstrijd

Nadat Napoleon bijna was omgebracht buiten het vorige operahuis, riep hij een wedstrijd uit om een opera te ontwerpen voor de nieuwe, open straten van Parijs.

The foyer is niet zonder reden gigantisch

The foyer is niet zonder reden gigantisch

Garnier vond het sociale aspect van de opera net zo belangrijk als de optredens, dus creëerde hij een spectaculair versierde foyer die het publiek uitnodigde tot netwerken.

Niemand wist in welke stijl het werd gebouwd

Niemand wist in welke stijl het werd gebouwd

Bij de openbaring van het ontwerp wist niemand werkelijk voor welke stijl nu was gekozen. Keizerin Eugénie besloot het Garnier te vragen. Zijn antwoord: "de stijl Napolen III!"

Een koepel met een geheimpje

Een koepel met een geheimpje

De koepel van de opera is niet de 'echte' koepel. Hij zit over een andere koepel heen, en samen houden ze de enorme kroonluchter in bedwang.

Onze insidertips

Wat zijn de openingstijden?

Bezoekers kunnen de meeste dagen tussen 10:00 en 17:00 bij Palais Garnier terecht voor een kijkje of een tour. Soms kan de toegang beperkt zijn wegens repetities of optredens. Check visitepalaisgarnier.fr voor de exacte openingstijden.

Hoe kom je er?

De dichtstbijzijnde halte van de metro is Opéra, op lijn 3, 7 en 8. Verscheidene bussen stoppen er ook: 20, 21, 22, 27, 29, 42, 52, 53, 66, 68, 81 en 95.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De meeste dagen van 10:00 tot 17:00.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen kosten 10.00 €.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Neem metro 3, 7 of 8 naar station Opéra, of een van de vele bussen.
 • Extra tips

  • Soms zijn er afwijkende openingstijden, dus check de website vooraf!

Wat anderen zeggen over Opéra Garnier

Gemiddelde beoordeling
4.5 / 5
gebaseerd op 6.549 beoordelingen

William as guide was magnificent. He started the tour in la rotonde des abonnees and already enjoyed us with a first story of the opera. One hour and a half tour was over in no time due all the magnificent things we saw in the opera building . The hall, the staircase the orchestra. the foyer which is widther higher than the mirror room at the Versailles Palace. He spoke about the opera with passion. sparkling in his eyes, intonationin his voice and gestures with his hands. We did the English tour.

Parijs: mysteries van Opéra Garnier na sluitingstijd Beoordeeld door

Met kaartjes sta je nog steeds in een hele lange wachtrij, dus onlinekopen heeft weinig tot geen meerwaarde. Het bezoek aan Opera Garnier is echter fantastich. Prachtige barok stijl en een gebouw dat je echt van binnen moet hebben gezien. Je mag alleen de operazaal binnen wanneer je met een gids gaat. Je mag wel van een balkon de zaal bekijken. Dus dat is echt een verschil met zelf gaan of samen met een gids.

Zelfbegeleid bezoek aan de Opéra Garnier Beoordeeld door

Fantastisch gebouw. Denk er wel aan dat je er niet in mag al heb je geldige kaartjes ivm een voorstelling. Dan zijn je kaartjes de volgende dag geldig dus boek geen kaartje op je laatste dag in Parijs. Tip: neem een mp3 speler als audioguide. Erg leuk. Kost 12 euro voor 2 stuks

Zelfbegeleid bezoek aan de Opéra Garnier Beoordeeld door

Geweldige ervaring om Parijs te beleven. Chauffeur Milan informeerde ons rustig over de highlights van Parijs, terwijl hij ondertussen heel behendig manoeuvreerde in het verkeer.

Paris: 1 uur Vintage Citroen 2CV Tour Beoordeeld door

Met een gids erbij is het toch leuker. Je hoort dan allemaal leuke verhalen over de opera. Dat heb ik eerder gedaan en dat vond ik echt de moeite waard!

Zelfbegeleid bezoek aan de Opéra Garnier Beoordeeld door