Kies data

Oranjestad Eilandtours

Oranjestad Eilandtours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Oranjestad: jeepsafari dagtour door het eiland

1. Vanuit Oranjestad: jeepsafari dagtour door het eiland

Dit superleuke safari-avontuur met gids is bedoeld om de ruige en ongeziene schoonheid van Aruba te zien. De 4x4-tocht brengt je naar een van de hoogste uitkijkpunten, met uitzicht op het eiland, en naar plekken die alleen toegankelijk zijn voor een voertuig met vierwielaandrijving. Je dagtocht begint met een ritje vanaf je hotel of de Cruise Terminal. Tijdens de tour zul je een aantal haltes aandoen: California Lighthouse, Wish Garden, de kapel van Alto Vista, Shark's Mouth, Bushiribana Gold Mill Ruins, Natural Bridge, Arikok National Park, Indianen grotten, en San Nicolas. Je krijgt de kans om te zwemmen en te snorkelen bij de beroemde Natural Pool en Baby Beach. Geniet van een rit rond Aruba in een spiksplinternieuwe Land Rover in Afrikaanse stijl, met zachte belkeding voor extra comfort. Je rit is inclusief uitzonderlijk goede schokdemping, die een comfortabele reis rond het eiland garandeert.

Aruba: rondleiding van 3 uur langs hoogtepunten

2. Aruba: rondleiding van 3 uur langs hoogtepunten

Verken de vele verrukkingen van Aruba in slechts 3 uur in een bus met airconditioning. Je vriendelijke en professionele gids laat je de attracties en natuurlijke bezienswaardigheden van Aruba zien, vergezeld van leuk en informatief commentaar. Bezoek de aloë-verafabriek en -museum. Aloë werd voor het eerst in 1840 op het eiland geïntroduceerd en werd een belangrijk deel van de geschiedenis van Aruba. Op een gegeven moment was Aruba de grootste exporteur van aloë ter wereld en was twee derde van het eiland bedekt met planten. Maak een uitstapje naar de Casibari-rotsformatie, een van de beroemde natuurlijke wonderen van Aruba. De regering van Aruba heeft wandelpaden en trappen door de rotsen gemaakt, zodat wandelaars de top kunnen bereiken voor een adembenemend uitzicht op het eiland. Een must-see-bestemming is de Natural Bridge, een formatie van koraalkalksteen die door de jaren heen door de golven is uitgesleten. Het was een van de grootste natuurlijke overspanningen ter wereld, met een hoogte van 7 meter boven de zeespiegel en een overspanning van 30 meter, voordat hij in 2005 instortte. Pauzeer bij de California-vuurtoren. Dit gebied heeft de prachtigste uitzichten van Aruba.

Ontdek Aruba: 4 uur durende bustour + snorkelen

3. Ontdek Aruba: 4 uur durende bustour + snorkelen

De eerste bestemming van je excursie is de Aruba Aloe Museum en Fabriek. Aloë vera werd voor het eerst in 1840 op het eiland geïntroduceerd en werd een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Aruba. Op een gegeven moment was Aruba de grootste exporteur van aloë ter wereld en was twee derde van het eiland bedekt met planten. Hierna bezoek je de rotsformatie van Casibari, een cluster van enorme rotsen die op een schijnbaar onverklaarbare manier vanuit de woestijngrond omhoog rijst, met een mysterieus vormenspel als resultaat. Je reist verder naar de Natural Bridge, een koraalkalkstenen formatie die is uitgeslepen door het jarenlange beuken van de golven, en daarna naar de Alto Vista Kapel uit 1750, gebouwd waar ooit de eerste katholieke kerk van Aruba stond. Je volgende bestemming is de beroemde vuurtoren California, genoemd naar het schip de Califonia, die de meeste noodsignalen ontving van de Titanic toen het in 1912 in het ijzige water ten onder ging. In dit gebied vind je de mooiste uitzichten van Aruba. Je eindbestemming is Arashi Beach, beroemd om z'n mooie witte zand en goede snorkelmogelijkheden.

Noord: Scenic Aruba Zelfgeleide autorit met audiotour

4. Noord: Scenic Aruba Zelfgeleide autorit met audiotour

Verken het eiland Aruba met een zelfgeleide audio- en GPS-tour die flexibiliteit, veiligheid en waarde biedt. Stap in je auto, stel de app in op je telefoon en ga aan de slag. Alle audio wordt automatisch afgespeeld op basis van locaties zoals de California Lighthouse, Boca Catalina Bay en Ayo-rotsformatie. Rijd naar de California Lighthouse in Hudishibana nabij Arashi Beach op het noordwestelijke puntje van Aruba. Ga verder naar de Boca Catalina-baai die een wit zandstrand biedt met enkele geïmproviseerde strandhutten om u tegen de zon te beschermen. De Casibari Rotsformatie ligt richting het midden van het eiland ten noorden van de Hooiberg. Zie rotsen samengesteld uit kwartsdioriet. Bewijs van prehistorische rotstekeningen is nog steeds zichtbaar bij de formatie. Ontdek de geschiedenis van de Gold Mine Ranch. Het was 1824 toen er voor het eerst goud werd gevonden op Aruba. Hooiberg is een 165 m hoge vulkanische formatie op het eiland Aruba, bijna in het midden van het eiland gelegen en vrijwel overal op het eiland te zien. Terwijl je langs prachtige stranden en baaien rijdt, leer je over de piratenavonturen die ooit door dit kristalheldere water raasden tijdens de Gouden Eeuw van piraterij.

  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Andere belevenissen

Overzicht activiteiten in Oranjestad

Wil je alle activiteiten in Oranjestad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oranjestad

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 44 beoordelingen

Mijn man en ik zouden geen volledige smaak van Aruba hebben kunnen krijgen als we onze tour niet hadden voltooid met oom Johnny en JD. Ze waren allebei absoluut aangenaam, zeer goed geïnformeerd over de geschiedenis van het eiland en zelfs enkele van zijn buren en maakten de hele ervaring superleuk. We voelden ons de hele rit veilig en konden zelfs nieuwe vrienden maken onder enkele van onze reisgenoten. Ook de lunch was fantastisch. We aten de bbq-kip die erg lekker was. Het personeel op kantoor was zeer professioneel en vriendelijk. Oom Johnny was meer dan behulpzaam met het maken van talloze foto's, stoppen voor foto's en het beantwoorden van mijn vele vragen. We komen zeker terug met onze vrienden en familie en hopen dat je de kans niet voorbij laat gaan om deze twee uitstekende gidsen je rond het eiland te laten brengen.

De Jeep Safari voor een hele dag was echt een topper! Jason en Mike waren onze begeleiders. Met veel humor hebben ze de geschiedenis verteld van het prachtige eiland Aruba. Echt ontzettend leuke jongens die onze dag ( gezin van 5) echt onvergetelijk hebben gemaakt. Onze 2 jongere kinderen 8 en 12 vonden het GEWELDIG!De ritjes naar de verschillende plekken op het eiland waren avontuurlijk en ontzettend leuk! Wij hebben ontzettend genoten. Ook de lunch was perfect verzorgd ( voldoende keuzes) van de menu’s en ook nog erg lekker. Deze excursie is er 1 om nooit meer te vergeten!! Echt een aanrader! En nogmaals Jason en Mike ontzettend bedankt voor jullie enthousiasme!! Wij raden iedereen deze excursie aan als je tegen een stootje kan;) Wanda en Marlon

Super aanbevolen activiteit, we gingen naar alle karakteristieke sites van Aruba en de gidsen Bosslady, JD en Jonathan waren zeer attent, leuk, ze maakten de ervaring uniek, ze zijn de beste. De lunch inbegrepen in het plan was erg goed, we hadden de hele tijd water. De tijd op elke plaats was genoeg om te weten en te genieten.

Het was een hele leuke tour met super aardige gidsen. Ik kan het team van Marc alleen maar aan iedereen aanbevelen. Hij is zeer goed geïnformeerd over elk klein detail en antwoordt altijd op een vriendelijke manier. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden aan land vanaf Aruba. Aanbevolen op elk moment.

De trip lijkt duur, is het ook maar het is wel je geld waard. Je ziet in een dag bijna alle highlights van Aruba. Op Oranjestad en Palm Beach na. Je gaat echt offroad. Ik was zelf maar 4 dagen op Aruba. En deze trip heeft er voor gezorgd dat ik wel alles heb kunnen zien.