Dingen om te doen Orlando

Kom voor de pretparken en het spacecenter, blijf voor de groene buurten, natuurreservaten en andere onbekende juweeltjes.

Orlando: De beste dingen die je niet wil missen

Kennedy Space Center Visitor Complex: toegangsticket

1. Kennedy Space Center Visitor Complex: toegangsticket

Geniet van de vele tentoonstellingen, shows en attracties in het Kennedy Space Center Visitor Complex, waaronder Space Shuttle Atlantis®, Shuttle Launch Experience, Gateway complex, Rocket Garden, en Heroes & Legends met de U.S. Astronaut Hall of Fame gepresenteerd door Boeing®. Beleef de tentoonstelling "Journey to Mars: Explorers Wanted", met een live interactieve theatervoorstelling over de Rode Planeet. Tijdens een bezoek aan het Gateway-complex word je diep de ruimte in gelanceerd. Hier kun je de huidige en toekomstige baanbrekende innovaties in ruimteverkenning van de NASA en hun commerciële partners ontdekken. Vervolgens stap je de ruimtehaven van de toekomst binnen om verre werelden te ontdekken tijdens een van de vier onvergetelijke reizen. De Kennedy Space Center Bustour brengt je naar het Apollo/Saturn V Center, waar je een volledig gerestaureerde, kolossale Saturnus V-raket vindt waar er nog maar 3 ter wereld van zijn. In het Kennedy Space Center Visitor Complex kun je de grootste collectie astronautenmemorabilia ter wereld bekijken. Je ziet niet alleen eerbetonen aan de helden van de programma's Mercury, Gemini, Apollo en Space Shuttle, maar ook wat er nu en in de toekomst gebeurt in Kennedy Space Center, de multi-user ruimtehaven van Amerika.

Kennedy Space Center: Toegangsticket met Explore Tour

2. Kennedy Space Center: Toegangsticket met Explore Tour

Haal het meeste uit je tijd in het Kennedy Space Center Visitor Complex door een 1- of 2-daags toegangsticket te combineren met de diepgaande Explore-bustour. Tijdens de Explore Tour rijd je mee met een ruimtevaartexpert die je meeneemt op een rondleiding door Amerika's multi-user ruimtehaven. De KSC Explore Tour gaat verder dan de Kennedy Space Center bustour en maakt verschillende stops om unieke foto's te maken.Krijg een fotografisch kijkje op talrijke ruimtevaarticonen zoals het Vehicle Assembly Building en het historische Launch Complex 39, en ga onderweg naar het Apollo/Saturn V Center van boord om foto's te maken. Met jouw toegangskaart voor het Kennedy Space Center Visitor Complex kun je genieten van vele tentoonstellingen, shows en attracties, waaronder Space Shuttle Atlantis®, Shuttle Launch Experience, Gateway complex, Rocket Garden, en Heroes & Legends featuring the U.S. Astronaut Hall of Fame presented by Boeing®. Beleef de tentoonstelling "Journey to Mars: Explorers Wanted", met onder andere een live interactieve theatervoorstelling over de Rode Planeet. Geniet van de lancering naar de diepe ruimte tijdens een bezoek aan het Gateway-complex om de huidige en toekomstige baanbrekende innovaties van de ruimteverkenning van de NASA en hun commerciële partners te ontdekken. Stap vervolgens de ruimtehaven van de toekomst binnen en lanceer aan boord van een van de vier onvergetelijke reizen naar verre werelden tijdens een meeslepende rit. In het Kennedy Space Center Visitor Complex kun je 's werelds grootste collectie memorabilia van astronauten bekijken. Je ziet niet alleen eerbetonen aan de helden van de Mercury, Gemini, Apollo, en Space Shuttle-programma's, maar ook wat er nu en in de toekomst gebeurt op Kennedy Space Center, Amerika's multi-user ruimtehaven.

Universal Orlando: Park-to-Park Ticket

3. Universal Orlando: Park-to-Park Ticket

Geniet van een vakantie in het Universal Orlando Resort die jouw wildste dromen zal overtreffen. In drie verbazingwekkende themaparken kun je je onderdompelen in de nieuwste generatie kaskrakers en een reis maken door de legendarische werelden van ongelooflijke helden. Laat je fantasie de vrije loop in Universal Studios Florida, waar spannende en innovatieve attracties jouw favoriete films, televisieseries en meer tot leven brengen. Beleef bij de buren boeiende verhalen, mythen en legenden in Universal's Islands of Adventure. In het waterpretpark Universal's Volcano Bay — waar je alleen toegang tot hebt met de pas voor 3 parken — begeef je je in een oase van zowel vertier als ontspannende luxe. Geniet ook van een onvergetelijk avondeten en ongeëvenaarde entertainment in Universal CityWalk, waar allerlei thematische restaurants, clubs, concertzalen, bioscopen, winkels, minigolf en nog veel meer zijn gevestigd. Een vakantie in het Universal Orlando Resort betekent eindeloos veel plezier. Universal's Volcano Bay (gesloten op bepaalde data. Bezoek de Universal Orlando-app voor parktijden en updates). WIZARDING WORLD en alle bijbehorende handelsmerken, personages, namen en indicia zijn © & ™ Warner Bros. Entertainment Inc. Uitgeefrechten © JKR. (s22) Jurassic World franchise TM & © 2022 Universal City Studios LLC en Amblin Entertainment, Inc. Alle rechten voorbehouden. © 2022 MARVEL. Universal Cinemark © 2022 Universal Studios. Alle rechten voorbehouden. © 2022 Cinemark USA, Inc. Century Theatres, CinéArts, Rave, Tinseltown, en XD zijn Cinemark-merken. "Cinemark" is een geregistreerd dienstmerk van Cinemark USA, Inc. Hollywood Drive-In Golf™ Hollywood Drive-In Golf en bijbehorende logo's zijn handelsmerken van Adventure Golf Design & Development, Inc. TRANSFORMERS© en zijn logo en alle verwante personages zijn handelsmerken van Hasbro en worden met toestemming gebruikt. 2022 Hasbro. Alle rechten voorbehouden. Minions en alle gerelateerde elementen en indicia TM & 2022 Universal Studios. Alle rechten voorbehouden. Bekijk voor je bezoek aan Universal Orlando Resort de veiligheidsrichtlijnen op UniversalOrlando.com/SafetyInfo. Je vindt de voorwaarden van deze ticketsoorten door te klikken op de link "GetYourGuide Tours & Tickets GmbH", onder de sectie "Georganiseerd door".

Universal Orlando: basisticket met simpele annulering

4. Universal Orlando: basisticket met simpele annulering

Geniet van een vakantie in het Universal Orlando Resort, die jouw wildste vakantiedromen zal overtreffen. In drie verbazingwekkende themaparken kun je je onderdompelen in de nieuwste generatie kaskrakers en een reis maken door de legendarische werelden van ongelooflijke helden. Laat je fantasie de vrije loop in Universal Studios Florida, waar spannende en innovatieve attracties je favoriete films, televisieseries en meer tot leven brengen. Beleef daarnaast boeiende verhalen, mythen en legenden bij Universal's Islands of Adventure. Bij Universal's Volcano Bay waterpretpark zie je een spectaculaire vulkaan torenhoog over een zonovergoten strand staan. Wuivende palmbomen omringen het pad door een pittoresk eiland. Het is een oase in de South Seas, midden in het hart van Universal. Van spannende glijbanen tot afgelegen watervallen, Volcano Bay is een waterpretpark als geen ander. Maak je geen zorgen om de wachtrijen. Met de Virtual Line™ van het park heb je de vrijheid om meer tijd door te brengen met je familie. Doe waar je zin in hebt zonder de hele dag in de rij te staan. Volcano Bay is de perfecte plek om weg te komen van alles. Geniet van een strandparadijs zonder Orlando te hoeven verlaten. Geniet ook van het onvergetelijke avondeten en ongeëvenaarde entertainment van Universal CityWalk, waar allerlei thematische restaurants, clubs, concertzalen, bioscopen, winkels, minigolf en nog veel meer zijn gevestigd. Een vakantie in het Universal Orlando Resort betekent eindeloos veel plezier. Universal's Volcano Bay (Gesloten op bepaalde data. Bezoek de Universal Orlando App voor parktijden en updates). WIZARDING WORLD en alle gerelateerde handelsmerken, personages, namen en aanduidingen zijn © & ™ Warner Bros. Entertainment Inc. Publishing Rights © JKR. (s21) Jurassic World franchise TM & © 2021 Universal City Studios LLC en Amblin Entertainment, Inc. Alle rechten voorbehouden. © 2021 MARVEL. Universal Cinemark © 2021 Universal Studios. Alle rechten voorbehouden. © 2021 Cinemark USA, Inc. Century Theatres, CinéArts, Rave, Tinseltown en XD zijn Cinemark-merken. "Cinemark" is een geregistreerd dienstmerk van Cinemark USA, Inc. Hollywood Drive-In Golf™ Hollywood Drive-In Golf en bijbehorende logo's zijn handelsmerken van Adventure Golf Design & Development, Inc. Sommige afbeeldingen op onze website zijn niet in overeenstemming met de huidige operationele en veiligheidsrichtlijnen. De voorwaarden voor dit tickettype kun je vinden door te klikken op de "GetYourGuide Tours & Tickets GmbH" link onder de "Georganiseerd door" sectie.

Universal Orlando: Park to Park-ticket met simpel annuleren

5. Universal Orlando: Park to Park-ticket met simpel annuleren

Een vakantie in het Universal Orlando Resort overtreft je wildste vakantiedromen. In drie verbazingwekkende themaparken kun je je onderdompelen in de nieuwste generatie kaskrakers en een reis maken door de legendarische werelden van ongelooflijke helden. Laat je fantasie de vrije loop in Universal Studios Florida, waar spannende en innovatieve attracties jouw favoriete films, televisieseries en meer tot leven brengen. Beleef daarnaast boeiende verhalen, mythen en legenden bij Universal's Islands of Adventure. Bij Universal's Volcano Bay waterpretpark zie je een spectaculaire vulkaan torenhoog over een zonovergoten strand staan. Wuivende palmbomen omringen het pad door een pittoresk eiland. Het is een oase in de South Seas, midden in het hart van Universal. Van spannende glijbanen tot afgelegen watervallen, Volcano Bay is een waterpretpark als geen ander. Maak je geen zorgen om de wachtrijen. Met de Virtual Line™ van het park heb je de vrijheid om meer tijd door te brengen met je familie. Doe waar je zin in hebt zonder de hele dag in de rij te staan. Volcano Bay is de perfecte plek om weg te komen van alles. Geniet van een strandparadijs zonder Orlando te hoeven verlaten. Geniet ook van het onvergetelijke avondeten en ongeëvenaarde entertainment van Universal CityWalk, waar allerlei thematische restaurants, clubs, concertzalen, bioscopen, winkels, minigolf en nog veel meer zijn gevestigd. Een vakantie in het Universal Orlando Resort betekent eindeloos veel plezier. Universal's Volcano Bay (gesloten op bepaalde data. Bezoek de Universal Orlando-app voor parktijden en updates). WIZARDING WORLD and all related trademarks, characters, names, and indicia are © & ™ Warner Bros. Entertainment Inc. Publishing Rights © JKR. (s21) Jurassic World franchise TM & © 2021 Universal City Studios LLC en Amblin Entertainment, Inc. Alle rechten voorbehouden. © 2021 MARVEL. Universal Cinemark © 2021 Universal Studios. Alle rechten voorbehouden. © 2021 Cinemark USA, Inc. Century Theatres, CinéArts, Rave, Tinseltown, en XD zijn Cinemark-merken. "Cinemark" is een geregistreerd dienstmerk van Cinemark USA, Inc. Hollywood Drive-In Golf™ Hollywood Drive-In Golf en bijbehorende logo's zijn handelsmerken van Adventure Golf Design & Development, Inc. Sommige beelden op onze website vertegenwoordigen niet de huidige operationele en veiligheidsrichtlijnen. Je vindt de voorwaarden van deze ticketsoorten door te klikken op de link "GetYourGuide Tours & Tickets GmbH", onder de sectie 'Georganiseerd door'.

SeaWorld Orlando: toegangsbewijs voor het park

6. SeaWorld Orlando: toegangsbewijs voor het park

Laat je vol verwondering meevoeren bij SeaWorld Orlando, waar de onderwaterwereld op een unieke manier tot leven komt. Met de beschikbare combinatietickets kun je ook de sensaties van Aquatica Orlando, Busch Gardens Tampa en Adventure Island beleven. SeaWorld Kom in contact met de oceaan bij SeaWorld, waar je orka's kunt zien springen bij de One Ocean show, kunt racen als een rog in de attractie Manta, het gloednieuwe, spannende avontuur van Antarctica: Empire of the Penguin kunt beleven en een grootse reis met zeeschildpadden kunt maken bij TurtleTrek. Sta versteld van de kracht en elegantie van orka's in de indrukwekkende Shamu show One Ocean. Orka's springen in de lucht, dansende fonteinen maken stippels in het water en een zitplaats in de Splash Zone biedt onderwaterzicht op orka's die met hun vinnen flapperen en je met water bespatten. Voor wie op zoek is naar snelheid is er de vliegende achtbaan Manta, die je eerst op je zij kantelt en je daarna met je kop voorover in een kronkelige, razende rit stort die begint met een omgekeerde duikvlucht. Bij Antarctica: Empire of the Penguin zweef je in een attractie zonder rails langs mysterieuze, ijzige scènes richting een pinguïnverblijf zonder glas, waardoor je dichter bij de charmante vogels komt en hun ideale koude omstandigheden kunt ervaren. Aquatica Orlando Van razendsnelle waterglijbanen en spannende golfslagbaden tot kalme stranden en de bijzondere dierenverblijven waar SeaWorld om bekend staat, bij Aquatica Orlando, het waterpark van SeaWorld, is er voor ieder wat wils. Dit unieke park bevat een aantal van de spannendste waterattracties ter wereld en telt 38 glijbanen, rivieren en lagunes en 7.800 vierkante meter aan sprankelend witte zandstranden. Busch Gardens Tampa Neem je familie mee naar Busch Gardens Tampa, een plek waar je vanzelf plezier hebt. Iedereen kan genieten van de ongeëvenaarde combinatie van dierenontmoetingen, pakkende voorstellingen en spannende attracties. Race als een cheeta aan boord van de Cheetah Hunt of of maak een razendsnelle duik naar beneden met je gezicht naar voren bij Falcon's Fury, de hoogste vrije val van Amerika. Adventure Island Trakteer je familie op een tropische oase, waar het plezier nooit ophoudt. Geniet van spannende attracties en glijbanen die voor iedereen leuk zijn. Slinger door de wilde buizen van de Caribbean Corkscrew, zoef van de 64 meter lange afdaling van de GulfScream of race naar de eindstreep bij de Riptide. Ook voor de kleintjes is er avontuur bij Fabian's Funport, waar fonteinen, spetterzones en waterglijbanen ook voor hen het perfecte zomerplezier bieden.

Orlando: Aquarium SEA LIFE Orlando

7. Orlando: Aquarium SEA LIFE Orlando

Je begint je reis door de hoofdpersonen van de attractie te ontmoeten: Mia de zeepaard, Magnus de haai en Tyler de zeeschildpad. Ze leggen je uit hoe belangrijk het is om de kostbaarste wezens van de oceaan te fokken, te redden en te beschermen. Daarna ga je naar het eerste deel van de attractie. Dit toont een muur gevuld met kwallen, met deelnemers die kunnen selecteren welke kleur ze willen dat de kwallenomgeving gloeit. Het volgende gedeelte heet Ship Wreck. Hier zijn allerlei soorten wezens, zoals een octopus, gele zeilvindoktersvis en de eerste grote blik op de Atlantische oceaan. Om de hoek vindt je het seizoensgebonden kenmerk van de attractie, axolotls. De axolotl is de meest bestudeerde salamander ter wereld. Het kan zijn eigen ledematen, kaken, staarten, ruggenmerg, huid en organen perfect regenereren. Alle andere dieren met regeneratieve eigenschappen zijn nooit perfect (d.w.z. mensen regenereren de huid, maar vaak met littekens). Verder vindt je er veel kleurrijke vissen zoals kogelvissen en bamboehaaien. Hier kunnen gasten een kijkje nemen in alle levendige en tropische vissen die in de Stille Oceaan te vinden zijn. Zodra je de Stille Oceaan verlaat, bevind je je in een tunnel van 180 graden. Deze tunnel zal je overzetten van de Stille Oceaan naar de Atlantische Oceaan. De volgende paar stappen leiden je naar de grote 360-graden tunnel, de enige in zijn soort in Orlando. Hier ben je getuige van een zeeschildpad, verpleegster en zwarte punthaaien, roggen, paling en honderden andere diersoorten. Daarna bevindt je je in de Indische Oceaan. Ted de onechte karetschildpad kan hier worden gevonden, samen met meer speciale haaien en zeedieren. De volgende kamer mag je niet missen! Bij Stingray Cove kijk je toe hoe roggen opgewonden in hun habitat zwemmen. Er is ook een kans om degenkrabben en meer paling te zien. Aangezien de Everglades beginnen in de achtertuin van Orlando, zou een reis naar het aquarium niet compleet zijn zonder de natuurlijke habitat van Florida te zien. In dit gedeelte vind je allerlei wezens die de Florida Everglades thuis noemen. Voordat je je reis beëindigt, bevind je je in het aanraakzwembad. Dit gebied biedt je de kans van je leven om van dichtbij en persoonlijk kennis te maken met zeesterren en andere wezens.

Orlando: WonderWorks toegangsticket voor alle toegang

8. Orlando: WonderWorks toegangsticket voor alle toegang

Bezoek WonderWorks Orlando, een plek vol krankzinnige charme, gekke wetenschappers, rare ongevallen en de Bermuda Driehoek, gevestigd in een omgekeerd gebouw bovenop een bakstenen pakhuis. Zodra je door een 'omkeringstunnel' bent gegaan begint de waanzin pas echt. Ervaar een orkaan van 119 kilometer per uur, schud heen en weer op een aardbeving van 5,3 op de schaal van Richter, maak gigantische bubbels die zo groot zijn als jijzelf, doe een dutje op een spijkerbed, draai 360 graden in de rondte in een gyroscoop, land een ruimteveer, en nog veel, véél meer. Vergeet ook niet de kelder uit te checken, want hier vind je een 4D-filmzaal, een glow-in-the-dark touwenparcours en lasertag. Met 100 interactieve zalen vol wetenschappelijke opstellingen is hier voor het hele gezin iets te beleven.

Orlando: Madame Tussauds en SEA LIFE Aquarium combiticket

9. Orlando: Madame Tussauds en SEA LIFE Aquarium combiticket

Haal het beste uit zowel Madame Tussauds Orlando als het Sea Life Aquarium met dit combiticket. Bekijk duizenden vissoorten van dichtbij in het aquarium en nog meer van dichtbij indrukwekkende wassen replica's van beroemde beroemdheden in Madame Tussauds Duik diep in de oceaan om Florida's enige 360-graden oceaantunnel te verkennen en nog veel meer. Raak vriendelijke zeesterren en zeeanemonen aan in het rotszwembad aan de kust. Maak kennis met Ted, de geredde onechte karetschildpad en Orlando's meest geliefde dier, en voel de unieke textuur van een zeeanemoon of zeester. Nadat je je visachtige vulling hebt gekregen, red je de wereld met alle Justice League-superhelden. Sluit je aan bij Dwayne "The Rock" Johnson op zijn actiefilmset en voel je fantastisch met Ariana Grande. Maak selfies met de heetste A-listers.

Orlando: Orlando Magic NBA Basketball Tickets

10. Orlando: Orlando Magic NBA Basketball Tickets

Trakteer uzelf op de spanning en het spektakel van een wedstrijd in de wereldberoemde NBA. Ervaar de spanning van een supercharged basketbalspel terwijl de Orlando Magic het opneemt tegen de grootste teams in de NBA. Breng een bezoek aan Amway Center, de ultramoderne sportfaciliteit met interactieve fanzones, het hoogste scorebord in de NBA en een restaurant met uitzicht op de baan. Kies uit uw keuze van zitplaatsen, leun achterover en geniet van de opwindende sportieve actie. Maak gebruik van voorzieningen zoals bars en restaurants, interactieve fanruimtes en meer. Let tijdens het spel op in-game entertainment, met genoeg om het hele gezin bezig te houden. Wedstrijdschema voorseizoen Memphis Grizzlies – dinsdag 11 oktober – 19:00 uur Cleveland Cavaliers – vrijdag 14 oktober – 19:00 uur Regulier spelschema oktober 2022: Boston Celtics - zaterdag 22 okt 19:00 uur Charlotte Hornets - vrijdag 28 okt, 19:00 uur november 2022: Golden State Warriors - donderdag 3 nov, 19:00 uur Sacramento Kings - zaterdag 5 nov, 17:00 uur Houston Rockets - maandag 7 november 19:15 uur Dallas Mavericks - woensdag 9 november 19:00 uur Phoenix Suns - vrijdag 11 nov, 19:00 uur Charlotte Hornets - maandag 14 nov, 19:00 uur Minnesota Timberwolves - woensdag 16 nov 19:00 uur Philadelphia 76ers - vrijdag 25 nov, 19:00 uur Philadelphia 76ers - zondag 27 nov, 18:00 uur Atlanta Hawks - woensdag 30 nov, 19:00 uur december 2022: Milwaukee Bucks - maandag 5 december, 19:00 uur LA Clippers - woensdag 7 december 19:00 uur Toronto Raptors - vrijdag 9 december 19:00 uur Toronto Raptors - zondag 11 december 18:00 uur Atlanta Hawks - woensdag 14 december 19:00 uur San Antonio Spurs - vrijdag 23 december, 19:00 uur LA Lakers - dinsdag 27 december, 19:00 uur Washington Wizards - vrijdag 30 december, 19:00 uur januari 2023: Oklahoma City Thunder - woensdag 4 januari 19:00 uur Memphis Grizzlies - donderdag 5 jan, 19:00 uur New Orleans Pelicans - vrijdag 20 jan, 19:00 uur Boston Celtics - maandag 23 januari 19:00 uur Indiana Pacers - woensdag 25 jan, 19:00 uur Chicago Bulls - zaterdag 28 jan, 19:00 uur februari 2023: New York Knicks - dinsdag 7 februari 19:00 uur Denver Nuggets - donderdag 9 februari 19:00 uur Miami Heat - zaterdag 11 februari 19:00 uur Detroit Pistons - donderdag 23 februari 19:00 uur Indiana Pacers - zaterdag 25 februari 19:00 uur maart 2023: Portland Trail Blazers - zondag 5 mrt 18:00 uur Milwaukee Bucks - dinsdag 7 maart 19:00 uur Utah Jazz - donderdag 9 maart 19:00 uur Miami Heat - zaterdag 11 mrt 19:00 uur Washington Wizards - dinsdag 21 maart 19:00 uur New York Knicks - donderdag 23 maart 19:00 uur Brooklyn Nets - zondag 26 mrt 18:00 uur april 2023: Detroit Pistons - zondag 2 apr. 18:00 uur Cleveland Cavaliers - dinsdag 4 april 19:00 uur Cleveland Cavaliers - donderdag 6 april 19:00 uur

Veelgestelde vragen over Orlando

Welke topattracties zijn een must-see in Orlando?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Orlando?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Kennedy Space Center

Sitemap Orlando

Wil je alle activiteiten in Orlando ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Orlando

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.602 beoordelingen

ongelooflijke parken, met spannende attracties en 3D-attracties. er zijn weinig attracties voor de kleintjes. We sliepen in een van de hotels in het park, dus we hadden onbeperkt toegang tot attracties die bij de prijs waren inbegrepen (skip the line): essentieel om bij sterke invloeden zoveel mogelijk attracties te doen, ook als de prijs exorbitant is ( ongeveer 100 euro per persoon per dag).

Sterk aanbevolen en een absolute droom! Belangrijk: De tickets moeten dan worden ingewisseld in de Disney World-app en je moet je op de gewenste dag registreren voor het betreffende park. Daarna ging alles heel gemakkelijk :-)

Deze dag was echt top. In het Kennedy Space Center wordt je meegenomen in de historie van de ruimtevaart bij NASA. Ze laten je zo veel mogelijk zien en alles was goed te volgen.

Prachtig park voor Harry Potter fans. Zeer cool andere attracties ook, 3-4D attracties lijken net echt. Veel leuke achtbanen.

indrukwekkende ervaring, unieke plekje om de historie en de toekomst van de ruimtevaart te beleven