Orsanmichele

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Orsanmichele: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Florence: begeleide wandeltocht met hoogtepunten

1. Florence: begeleide wandeltocht met hoogtepunten

Ontmoet je deskundige gids in het hart van de oude Romeinse stad, de Piazza della Repubblica, waar je meer te weten komt over de stichting van de stad. Loop naar Orsanmichele, een middeleeuwse kerk met iconische renaissancesculpturen op de sierlijke gevel, waaronder werk van de beroemde Donatello. Op Piazza della Signoria hoor je de verhalen achter de renaissancefontein, de beelden en het Palazzo Vecchio dat het plein domineert met zijn torenhoge toren. Net voorbij het paleis ligt de Uffizi, een mooi voorbeeld van renaissance-architectuur. Steek de binnenplaats van de Uffizi over om de oevers van de rivier de Arno te bereiken en bewonder de beroemde Ponte Vecchio, de oudste brug in de stad. Maak een stop bij Piazza Santa Croce. Ooit het toneel voor steekspeltoernooien, is het tegenwoordig de thuisbasis van de officiële sport van de stad, Calcio Storico: een spannende mix van voetbal, rugby en worstelen. De route gaat verder door de middeleeuwse straten naar de Bargello en vervolgens naar het Kathedraalplein. Stop hier om de recordbrekende koepel te bewonderen die is gebouwd door Filippo Brunelleschi en leer alles over de constructie ervan. Op een steenworp afstand van het Kathedraalplein ligt het Palazzo Medici. Leer meer over de geschiedenis van de Medici-familie en hoe ze een gouden eeuw in Florence hebben gecreëerd. Bekijk de prachtige binnenplaats van het paleis met zijn elegante renaissance-architectuur en versieringen. De laatste stop op de route is de kerk van San Lorenzo. Met een fundament dat dateert uit de 4e eeuw, was dit de oorspronkelijke kathedraal van Florence.

...
Florence: privérondleiding van 3 uur met bezoek aan Uffizi-galerij

2. Florence: privérondleiding van 3 uur met bezoek aan Uffizi-galerij

Tijdens deze privérondleiding van 3 uur verken je de hoogtepunten van Florence voordat je de Uffizi-galerij binnengaat met je vooraf geboekte fast-track-ticket. Om de tour te beginnen, kunt u het prachtige Duomo-complex bewonderen met monumenten volledig bedekt met polychrome knikkers. Verken de doopkapel, Giotto's Campanile en de kathedraal van Florence met de grote koepel van Brunelleschi. Je gaat verder naar het imposante en enkelvoudige stenen gebouw van de kerk van Orsanmichele waarin zich de prachtige tabernakel van Orcagna bevindt, een meesterwerk van de Florentijnse gotische kunst. Dan bereik je de levendige Mercato della Paglia met de beroemde "big" en ontdek je de spectaculaire schoonheid van Piazza della Signoria met de sculpturale meesterwerken van Loggia dei Lanzi en het imposante Palazzo Vecchio met de gekanteelde toren van Arnolfo, een van de beroemdste symbolen van de stad. De prachtige prospect van de open galerij van Palazzo degli Uffizi komt uit op het plein, en in dit beroemde museum kunt u talloze kunstwerken bewonderen, waaronder het meest geliefde schilderij ter wereld: de prachtige 'Geboorte van Venus' van Botticelli. Aan het einde van de rondleiding kunt u in het museum blijven om op uw gemak verder te verkennen.

...
Florence: wandeltocht met Galleria dell'Accademia en Uffizi

3. Florence: wandeltocht met Galleria dell'Accademia en Uffizi

Begin uw rondleiding met een geleid bezoek aan de Galleria dell'Accademia. Verken deze historische instelling, een van Europa's oudste kunst- en tekenacademies, en de thuisbasis van een indrukwekkende collectie kunst en sculpturen. Bewonder enkele van de meest geliefde meesterwerken van Michelangelo, waaronder de beroemde 'David' en andere belangrijke werken zoals 'I prigioni', 'San Matteo' en de 'Palestrina Pietà'. Na een bezoek aan de Accademia, zal je gids je eerst leiden om het verbazingwekkende complex van monumenten te ontdekken die kenmerkend zijn voor het religieuze centrum van Florence: de kathedraal van Florence met zijn ongelooflijke Brunelleschi-koepel, het Baptisterium van San Giovanni met de Porta del Paradiso (Poorten van het Paradijs), en de elegante Giotto Bell Tower, de mooiste van heel Italië. De wandeling gaat verder langs de levendige Via Calzaioli in het hart van de stad, waar u de imposante en unieke Orsanmichele-kerk kunt bewonderen, een meesterwerk van Florentijnse gotische kunst. Ga verder en geniet van de romantische, pittoreske Ponte Vecchio, de oudste brug van Florence, met zijn beroemde juweliers. Kom ten slotte aan op Piazza Signoria, een van de mooiste pleinen ter wereld en het politieke centrum van de stad. In dit echte "buitenmuseum", sta je versteld van de prachtige fontein van Neptunus en vervolgens, rondkijkend, de sculpturale meesterwerken van de Loggia dei Lanzi. Dit alles domineert het majestueuze Palazzo Vecchio met zijn gekanteelde Arnolfo-toren, een van de beroemdste symbolen van Florence waarvan u in al zijn pracht kunt genieten. Het prachtige perspectief van de open galerij van Palazzo degli Uffizi komt uit op het plein. Ten slotte kun je Florence gewoon niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan een van de belangrijkste kunstcollecties ter wereld, de Galleria degli Uffizi. Verken deze beroemde kunstgalerie, gehuisvest in een historisch gebouw, en bewonder de ongelooflijke kunstwerken van grote meesters uit de Renaissance, zoals Botticelli, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Raffaello, Giotto en vele anderen. Bekijk twee van 's werelds beroemdste schilderijen, Botticelli's 'Primavera' en 'Birth of Venus', samen met talloze andere prachtige schilderijen, sculpturen en andere kunstwerken. De rondleiding eindigt bij het Uffizi-terras, waar u kunt genieten van een geweldig en exclusief uitzicht op de belangrijkste monumenten van de stad. Na afloop van de rondleiding is het mogelijk om in het museum te blijven. Houd er rekening mee dat de volgorde van de bezoeken kan veranderen. Na de wandeltocht kunt u genieten van een typisch Toscaanse lunch in een historisch restaurant in de oude stad (indien optie geselecteerd).

...
Florence: begeleide wandeltocht van 2 uur

4. Florence: begeleide wandeltocht van 2 uur

Je tour begint in het hart van Florence en gaat vervolgens naar het centrale en meest prachtige plein, Piazza del Duomo, compleet met de Florence-kathedraal Santa Maria del Fiore, de doopkapel en andere indrukwekkende gebouwen. Je hoort alles over het mysterie van de beroemde koepel van Brunelleschi, voordat je naar de kerk van Orsanmichele gaat, waar je de werken van beroemde beeldhouwers zoals Donatello kunt bewonderen. De volgende halte is het centrum van de stad, het Piazza della Signoria. Buiten het Palazzo Vecchio hoor je over enkele bijzonderheden van de Florentijnse regering door de eeuwen heen. Naast het paleis staat een replica van David, het beroemde beeldhouwwerk van Michelangelo. Langs de Galleria degli Uffizi, waar de beroemdste werken van Da Vinci, Rafael en Botticelli te zien zijn, leidt de tour je naar de diepe rivier de Arno, met een indrukwekkend uitzicht op de mysterieuze Ponte Vecchio. De tour eindigt voor de kerk van Santa Croce, die compleet is met prachtige façades en indrukwekkende geschiedenis. Onderweg leer je ook over Toscane, inclusief zijn cultuur, gastronomie en natuurlijk aanbevelingen over de beste plekken om te dineren, koffie en gelato.

...
Florence: begeleide wandeling van 2 uur

5. Florence: begeleide wandeling van 2 uur

Begin aan een begeleide wandeling door Florence, een charmante stad gesticht door de Romeinen in 59 voor Christus. Tijdens deze tour verken je de stad met een Engelssprekende gids en ga je op reis door de indrukwekkende geschiedenis terwijl je in de voetsporen treedt van iconische kunstenaars waaronder Botticelli en Michelangelo. Bekijk iconische bezienswaardigheden zoals de Santa Maria del Fiore-kathedraal, Piazza del Duomo, Signoria-plein, Ponte Vecchio en nog veel meer. Luister tijdens de tour naar het fascinerende commentaar van je gids en ontdek het leven van de voormalige inwoners van Florence, van Dante tot de Medici-familie. Aan het einde van de tour heb je een beter begrip van de geschiedenis, architectuur en monumenten van de stad, evenals een waardering voor wat Florence tot een van 's werelds meest bezochte bestemmingen maakt.

...
Florence: 2 uur persoonlijke privérondleiding met gids

6. Florence: 2 uur persoonlijke privérondleiding met gids

Kies uw ideale 2-uur durende privétour uit de volgende opties: Optie A - Florence Walking Tour: een oriëntatietour van 2 uur met een bezoek aan de belangrijkste bruggen, pleinen en kerken in de stad (te boeken op elke gewenste datum en starttijd). Optie B - Duomo Complex Tour: ontdek het religieuze centrum van Florence, samen met het Baptisterium en het Kathedraalmuseum Optie C - Pitti Palace Palatina Gallery: geniet van meesterwerken van de meest beroemde Italiaanse en Europese artiesten, waaronder Filippo Lippi, Andrea del Sarto, Raffaello, Tiziano, Caravaggio, Rubens, Van Dick Optie D - Michelangelo's David and Accademia Gallery: bewonder David en de andere wonderlijke sculpturen van Michelangelo in dit museum

...
Florence: begeleide wandeltocht door de stad

7. Florence: begeleide wandeltocht door de stad

Verken de meest populaire attracties in Florence tijdens deze begeleide wandeling. Leer meer over de rijke geschiedenis en cultuur achter beroemde werken zoals de kathedraal van Florence en zijn beroemde koepel en geniet van de charme van de stad terwijl je door de pittoreske straatjes slentert. Begin bij de meest opvallende brug van Florence, de Ponte Vecchio. Luister naar het verhaal achter deze oude brug van je deskundige gids en ontdek waarom het echt uniek is. Ontdek de architectonische details achter Brunelleschi's Dom van Florence en ontdek zelf waarom dit originele gebouw op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ga verder naar andere belangrijke monumenten, zoals de kerk van Orsanmichele, Santa Croce en Palazzo Vecchio op Piazza Della Signoria, terwijl je gids je de geschiedenis achter elk monument uitlegt.

...
Florence: dagtour met Uffizi en Galleria dell'Accademia

8. Florence: dagtour met Uffizi en Galleria dell'Accademia

Verken de geboorteplaats van de Italiaanse Renaissance tijdens een wandeltocht door Florence en bezoek enkele van de legendarische bezienswaardigheden van de stad. Bekijk de historische beelden van de Loggia dei Lanzi op Piazza della Signoria en loop naar de Ponte Vecchio, beroemd om zijn goudsmederijen. Ga naar het Piazza del Duomo om de doopkapel, de poorten van het paradijs, de klokkentoren van Giotto en de koepel van de kathedraal te zien Volg dan in de voetsporen van de dichter Dante om een beter begrip van het leven tijdens de middeleeuwen te krijgen. Kijk binnen in prachtige kerken, zoals de Duomo en Santa Croce, en krijg toegang tot de Galleria degli Uffizi en de Galleria dell'Accademia om de wonderbaarlijke David van Michelangelo te zien.

...
Florence In Een Dag - Alleen David En Duomo

9. Florence In Een Dag - Alleen David En Duomo

Sluit je aan bij de groep bij de Accademia-poorten om je tour te beginnen. Er zullen maximaal 12 personen zijn, dus het is altijd een intieme ervaring. Leer het verhaal van David en zijn schepper Michelangelo. Hoe waakt het exemplaar dat in 1910 op Piazza della Signoria werd vervangen, nog steeds over de stad Florence? Daag je gids uit over de 16e-eeuwse kunstacademie in deze Academie voor Schone Kunsten. Hoor over het doel van het museum dat nu een van de grootste kunstcollecties ter wereld herbergt. Begrijp iets van de invloed en erfenis van de heersende Medici-familie en leer hoe deze collectie werd nagelaten aan de mensen van Florence door Anna Maria Lodovica, de laatste van de Medici. Geniet van de Galleria dell'Accademia en ga naar de Duomo. Loop door de schoonheid van onschatbare schatten van gotische en renaissancekunst terwijl je de imposante kathedraal van Florence de skyline ziet domineren. Geniet van het artistieke wonder vanwege de grootte en de verbazingwekkende marmeren decoraties. Inclusief een vooraf gereserveerd bezoek aan de koepel aan het einde van de tour en de mogelijkheid om de koepel op uw gemak te beklimmen om het schilderachtige uitzicht op Florence en het omliggende Toscane te bewonderen. Zie de beroemde doopkapel met zijn deuren recht tegenover de kathedraal Santa Maria Del Fiore. Dit zijn de Poorten van het Paradijs, maar wat je hier ziet zijn de kopieën van het origineel. (originelen bevinden zich in het museum). Beëindig de tour op een van deze pleinen, zodat je je gids kunt vragen naar de beste plekken om te eten of een aperitivo te drinken. Deze tour is een geweldige investering om je tijd te besparen en de potentieel overweldigende reeks kunstwerken te waarderen met een wetenschappelijke lokale gids die tegelijkertijd leuk weet te zijn.

...
Florence: Skip-the-line Uffizi, Accademia en wandeltocht

10. Florence: Skip-the-line Uffizi, Accademia en wandeltocht

Ervaar Florence met een dag vol renaissancekunst, musea en wandelen door de pittoreske straten van de stad. Verken twee van de belangrijkste musea en de beste werken van renaissancekunst in Florence en sla de wachtrij voor beide over. De rondleiding start de Galleria degli Uffizi, een van de oudste musea ter wereld, met enkele van de belangrijkste kunstwerken in Italië, zoals Botticelli's Geboorte van Venus, en meesterwerken van Raphael, Giotto, Caravaggio en Rembrandt. Ontdek vervolgens alle belangrijke bezienswaardigheden van het stadscentrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Van de Ponte Vecchio en de koepel van Brunelleschi in de kathedraal van Florence (de Duomo), de kerk van Orsanmichele en Santa Croce tot het Palazzo Vecchio op het Piazza della Signoria. Deze tour omvat het allemaal, met geschiedenis om op te starten. Klaar voor meer kunst? Ontdek in Galleria dell'Accademia een van de grootste renaissancekunstwerken aller tijden en de grootste prestatie van Michelangelo, het beeldhouwwerk van David.

...

Sitemap Orsanmichele

Wil je alle activiteiten in Orsanmichele ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Orsanmichele

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 490 beoordelingen

Interessante wandeling door Florence met goede gids

Goed georganiseerde wandeling. Zeer bekwame gids (Annette). Echt de highlights van Florence. Ik had maar 1 dag in Florence en dit was een goede manier om de dag mee te beginnen. Voordeel was ook dat deze tour vroeg begint. Museum was klein maar we hebben wel bijna alles kunnen zien en kregen ook goede uitleg van de gids. Audiosysteem werkte prima. Voor herhaling vatbaar.

De wandeling was heel interessant. Angelo wist leuk te vertellen en gaf veel aanvullende informatie. Museum viel tegen. OK, de David stond daar in al zijn glorie, maar voor de rest stelt het niets voor.

Veel gezien, toer zit goed in elkaar

De guide Francesca heeft de geschiedenis met veel passie verteld, begrip gekweekt voor wat we zien

Fantastische gids Federica. Zeer enthousiast, vriendelijk en deskundig