Kies data

Orsanmichele

Orsanmichele: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: snelle toegang tot de Accademia en begeleide wandeling

1. Florence: snelle toegang tot de Accademia en begeleide wandeling

Wandeltocht door Florence en rondleiding zonder wachtrij door de Accademia. Geniet van het beste van Florence tijdens een uitgebreide wandeltocht en bekijk het standbeeld van David met skip-the-line tickets. Doe mee met je kleine groepsreis op het Uffizi-plein. Verken de straten van Florence met een deskundige lokale gids en bekijk veel van de belangrijkste en beroemdste attracties in één keer gericht op het historische centrum van Florence. Staar naar de ontzagwekkende kunst en architectuur uit de Renaissance. Kom meer te weten over Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Donatello, Machiavelli en nog veel meer Florentijnen die hebben bijgedragen aan het vormgeven van het westerse denken en de westerse cultuur. Verken Piazza Della Signoria, het centrum van het politieke leven in Florence sinds de 14e eeuw met het prominente Palazzo Vecchio. We krijgen de gelegenheid om de delicate relatie tussen kunst en macht te bespreken en de bijdrage van de Medici-familie om Florence tot de bakermat van de Renaissance te maken. Na het zien van Ponte Vecchio, met zijn glinsterende juweliers, ga je terug naar de stad op weg naar de rondleiding door de Galleria dell'Accademia met skip-the-line tickets. Betreed de Accademia en zet je rondleiding zonder vertraging voort dankzij vooraf gereserveerde tickets. Leer het verhaal van David en zijn schepper Michelangelo. Hoor over het doel van het museum dat nu een van de grootste kunstcollecties ter wereld herbergt. Begrijp de invloed en erfenis van de heersende Medici-familie en leer hoe deze collectie werd nagelaten aan de inwoners van Florence door Anna Maria Lodovica, de laatste van de Medici. Verlaat je gids en beëindig je tour aan het einde van 2 uur in de Accademia.

Florence: begeleide wandeling en 72 uur Duomo Complex Pass

2. Florence: begeleide wandeling en 72 uur Duomo Complex Pass

Volg een begeleide wandeling door Florence en geniet van volledige toegang tot de monumenten van het Duomocomplex. Loop door de straten en ontdek de geschiedenis van de Medici-familie. Betreed de kathedraal van Florence, de doopkapel, de Campanile, de crypte en het museum Opera del Duomo. Ontdek onder leiding van een deskundige lokale gids de straten, pleinen, paleizen en monumenten die de achtergrond zijn geweest van de geschiedenis van de Medici-familie en van haar grote kunstenaars, die Florence tot de beroemdste kunststad ter wereld hebben gemaakt. U bevindt zich op het spectaculaire Piazza della Signoria, het centrum van de politieke macht van de stad sinds de middeleeuwen, een openluchtmuseum met prachtige paleizen, een schilderachtige fontein en sculpturale meesterwerken van buitengewone schoonheid. Reis terug naar de tijd van de pracht van de Medici en bewonder de levendige wijk San Lorenzo, waar de familie woonde en waar de Medici-kapellen en de basiliek van San Lorenzo zich bevinden. Betreed het elegante klooster, ontworpen door Brunelleschi. Kijk vol ontzag naar de unieke kerk van Orsanmichele, een meesterwerk van Florentijnse gotische kunst, en laat je fascineren door de pittoreske Ponte Vecchio, sprankelend met het goud van zijn oude juweliers. Leer alle geheimen en anekdotes van de Piazza del Duomo, een spectaculaire concentratie van geschiedenis, kunst en spiritualiteit. Na de rondleiding krijg je een pas waarmee je zelf de Duomo kunt betreden, met toegang tot de kathedraal van Santa Maria del Fiore en de oude crypte van Santa Reparata, de doopkapel van San Giovanni, de klokkentoren van Giotto en het buitengewone Museo dell' Opera del Duomo. Daar kunt u de meesterwerken zien van Michelangelo, Donatello, Arnolfo di Cambio, Ghiberti, Ghirlandaio, Luca della Robbia en vele anderen. Er is zoveel moois te ontdekken, maar u kunt er zeker van zijn dat u vanaf de geselecteerde datum tot 72 uur de tijd heeft om ze allemaal te bezoeken zonder tijdsdruk.

Florence: begeleide wandeltocht met hoogtepunten

3. Florence: begeleide wandeltocht met hoogtepunten

Ontmoet je deskundige gids in het hart van de oude Romeinse stad, de Piazza della Repubblica, waar je meer te weten komt over de stichting van de stad. Loop naar Orsanmichele, een middeleeuwse kerk met iconische renaissancesculpturen op de sierlijke gevel, waaronder werk van de beroemde Donatello. Op Piazza della Signoria hoor je de verhalen achter de renaissancefontein, de beelden en het Palazzo Vecchio dat het plein domineert met zijn torenhoge toren. Net voorbij het paleis ligt de Uffizi, een mooi voorbeeld van renaissance-architectuur. Steek de binnenplaats van de Uffizi over om de oevers van de rivier de Arno te bereiken en bewonder de beroemde Ponte Vecchio, de oudste brug in de stad. Maak een stop bij Piazza Santa Croce. Ooit het toneel voor steekspeltoernooien, is het tegenwoordig de thuisbasis van de officiële sport van de stad, Calcio Storico: een spannende mix van voetbal, rugby en worstelen. De route gaat verder door de middeleeuwse straten naar de Bargello en vervolgens naar het Kathedraalplein. Stop hier om de recordbrekende koepel te bewonderen die is gebouwd door Filippo Brunelleschi en leer alles over de constructie ervan. Op een steenworp afstand van het Kathedraalplein ligt het Palazzo Medici. Leer meer over de geschiedenis van de Medici-familie en hoe ze een gouden eeuw in Florence hebben gecreëerd. Bekijk de prachtige binnenplaats van het paleis met zijn elegante renaissance-architectuur en versieringen. De laatste stop op de route is de kerk van San Lorenzo. Met een fundament dat dateert uit de 4e eeuw, was dit de oorspronkelijke kathedraal van Florence.

Van Venetië: dagtrip naar Florence met de trein met wandeltocht

4. Van Venetië: dagtrip naar Florence met de trein met wandeltocht

Bezoek Florence met een comfortabele dagtrip vanuit Venetië. Vertrek 's ochtends vanaf het treinstation Venezia Santa Lucia en in slechts 2 uur bereikt u het hart van Florence, de stad van de Renaissance! Bereik uw lokale professionele gids en start een uitgebreide wandeltocht, waarbij u de meest iconische bezienswaardigheden van Renaissance en Middeleeuws Florence ontdekt. Je verkent eerst de Medici-wijk, met de oude San Lorenzo-kerk, bewondert de schoonheid van het monumentale complex van de Duomo, met de kathedraal van Santa Maria del Fiore, de iconische koepel van Brunelleschi, de elegante klokkentoren van Giotto en de prachtige romaanse doopkapel van San Giovanni. De tour gaat vervolgens door de karakteristieke straten van de middeleeuwse wijk waar u ook de imposante kerk van Orsanmichele kunt bewonderen, een meesterwerk van Florentijnse gotische kunst. U wordt naar de pittoreske Stromarkt geleid: vergeet niet over de neus van de beroemde "porcellino" (varkentje) te wrijven. Verderop bevindt u zich op Piazza Signoria, een van de mooiste pleinen ter wereld waar u gefascineerd zult zijn door de prachtige fontein van Neptunus met het imposante marmeren standbeeld van Ammannati en door de sculpturale meesterwerken van de Loggia dei Lanzi. Het majestueuze Palazzo Vecchio domineert het plein voordat je aankomt bij de romantische en pittoreske Ponte Vecchio, de oudste brug in Florence. Neem daarna een pauze en geniet van een heerlijke Toscaanse lunch in een typisch restaurant in de oude stad (indien optie geselecteerd, anders vrije tijd voor lunch). De rest van de dag is ter vrije besteding: u kunt in uw vrije tijd gaan winkelen en unieke kunstambachten ontdekken in de talrijke Florentijnse ambachtswinkels, lokale producten proeven in een van de restaurants op de eerste verdieping van de Centrale Markt of gewoon zit aan de tafel van een historisch café op Piazza della Repubblica.

Florence: privérondleiding van 3 uur met bezoek aan Uffizi-galerij

5. Florence: privérondleiding van 3 uur met bezoek aan Uffizi-galerij

Tijdens deze privérondleiding van 3 uur verken je de hoogtepunten van Florence voordat je de Uffizi-galerij binnengaat met je vooraf geboekte fast-track-ticket. Om de tour te beginnen, kunt u het prachtige Duomo-complex bewonderen met monumenten volledig bedekt met polychrome knikkers. Verken de doopkapel, Giotto's Campanile en de kathedraal van Florence met de grote koepel van Brunelleschi. Je gaat verder naar het imposante en enkelvoudige stenen gebouw van de kerk van Orsanmichele waarin zich de prachtige tabernakel van Orcagna bevindt, een meesterwerk van de Florentijnse gotische kunst. Dan bereik je de levendige Mercato della Paglia met de beroemde "big" en ontdek je de spectaculaire schoonheid van Piazza della Signoria met de sculpturale meesterwerken van Loggia dei Lanzi en het imposante Palazzo Vecchio met de gekanteelde toren van Arnolfo, een van de beroemdste symbolen van de stad. De prachtige prospect van de open galerij van Palazzo degli Uffizi komt uit op het plein, en in dit beroemde museum kunt u talloze kunstwerken bewonderen, waaronder het meest geliefde schilderij ter wereld: de prachtige 'Geboorte van Venus' van Botticelli. Aan het einde van de rondleiding kunt u in het museum blijven om op uw gemak verder te verkennen.

Florence: LGBTQ Renaissance-wandeltocht met Mila Lavorini

6. Florence: LGBTQ Renaissance-wandeltocht met Mila Lavorini

Ontdek de geheime levens van de homogemeenschap van het historische Florence met de lokale gids Mila Lavorini. Bezoek de Piazza della Repubblica, bewonder de Ponte Vecchio en bekijk de Perseus van Cellini met het hoofd van Medusa. Ontmoet Mila op de Piazza della Repubblica en leer over de straffen en boetes die worden opgelegd aan degenen die schuldig worden bevonden aan het misdrijf sodomie. Ontdek hoe wetten door de eeuwen heen zijn veranderd naarmate het politieke en sociale klimaat van Italië is geëvolueerd. Steek de Santa Trinita-brug over en bereik het plein Pitti Palace. Leer meer over de Medici-familie, met de nadruk op het laatste mannelijke lid, Gian Gastone. Hoor waarom hij een van de meest controversiële figuren in de Europese geschiedenis werd. Ga verder naar de Ponte Vecchio en hoor hoe dit nu beroemde monument in de middeleeuwen en de renaissance een van de meest populaire plaatsen was om te "cruiseën". Ga naar de oude homowijk, vlakbij het Piazza dei Signori. Bewonder een kopie van Michelangelo's David en Cellini's Perseus met het hoofd van Medusa. Loop naar de Orsanmichele-kerk. Hoor hoe de kerk speciale dozen ophing om leden van de LGBTQ-gemeenschap aan de kaak te stellen, vooral homomannen. Keer terug naar de Piazza della Repubblica met Mila met een beter begrip van de rijke geschiedenis van de homocultuur in Florence.

Florence: stadstour per busje met Accademia en Duomo

7. Florence: stadstour per busje met Accademia en Duomo

Begin je Tour vanuit het hart van Florence, aan boord van een comfortabele luxe minibus. Uw Engelssprekende chauffeur leidt u langs de romantische Viale dei Colli naar Piazzale Michelangelo om het prachtige panorama van de stad te bewonderen, een van de mooiste ter wereld. Dit uitzicht laat je buiten adem en stelt je in staat om de hele stad te omarmen vanaf de beroemdste heuveltop. De tour gaat door het oude stadscentrum met het rondleiding door de beroemde Galleria dell'Accademia, met een totale onderdompeling in de kunst van Michelangelo om zijn meest beroemde werk, de "David", en andere belangrijke meesterwerken zoals '' I Prigioni '', ''San Matteo'' en de “Palestrina Pietà”. Daarna ga je verder met een wandeltocht met een geleid bezoek aan de San Lorenzo-kerk en het Duomo-complex: de doopkapel van San Giovanni, de kathedraal met de prachtige Cupola del Brunelleschi en de klokkentoren van Giotto. De wandeling gaat verder langs de Via Calzaiuoli in het hart van de stad, waar u de imposante Orsanmichele-kerk kunt bewonderen, een meesterwerk van Florentijnse gotische kunst. Dan bereik je de bruisende Mercato della Paglia (stromarkt): vergeet niet over de neus van de beroemde "porcellino" (varken) te wrijven en een muntje in de fontein te gooien om je geluk te brengen! Verderop bevindt u zich op Piazza Signoria, een van de mooiste pleinen ter wereld en het politieke centrum van de stad. In dit "openluchtmuseum" zult u gefascineerd zijn door de prachtige fontein van Neptunus met het imposante marmeren beeld van Ammannati en door de sculpturale meesterwerken van de Loggia dei Lanzi. Het majestueuze Palazzo Vecchio domineert het plein met de gekanteelde toren van Arnolfo, een van de beroemdste symbolen van Florence. Vervolgens, door van buitenaf het verhoogde pad van de Vasari Corridor te volgen, komt u aan bij de romantische Ponte Vecchio, de oudste brug in Florence, en u eindigt deze geweldige wandeltocht terwijl u de beroemde juwelierszaken bewondert. Geniet 's middags van het geleid bezoek aan de Santa Maria del Fiore-kathedraal, een schatkamer van onschatbare artistieke schatten: u zult onmiddellijk worden getroffen door de elegantie van de ruimtes van de drie beuken. Onder leiding van uw deskundige gids zult u genieten van de schoonheid van het prachtige marmeren koor van Bandinelli, het complex van de kostbare glas-in-loodramen van Donatello, Ghiberti en Andrea del Castagno en de bijzondere en mysterieuze klok van Paolo Uccello. U zult ook verrast zijn om op een prachtig tapijt van polychroom marmer te kunnen lopen. Dan, omhoog kijkend, zal het immense kostbare interieur van de Koepel verschijnen, volledig beschilderd door Vasari, het grootste fresco ter wereld. De beroemde koepel van Brunelleschi is de grootste ooit gebouwd in metselwerk en het onvergelijkbare icoon van de Renaissance-architectuur. Houd er rekening mee dat de volgorde van de bezoeken kan veranderen

Florence: wandeltocht met kleine groepen

8. Florence: wandeltocht met kleine groepen

Geniet van een intieme ervaring zonder een fortuin te betalen voor een privétour tijdens deze informatieve en originele wandeltocht. Sluit je aan bij een kleine groep van maximaal 10 personen om door de straten van Florence te dwalen terwijl je leert over de unieke geschiedenis van de stad en het artistieke en architecturale erfgoed. Leer meer over de oorsprong van de stad, de bouw van de Duomo en zijn beroemde koepel en het leven van de buitengewone historische figuren van Florence. Wandel door het indrukwekkende Piazza della Signoria met het torenhoge Palazzo Vecchio en geniet van een prachtig uitzicht op de beroemde Ponte Vecchio. De tour eindigt met een geleid bezoek aan de basiliek van Santa Croce om de prachtige fresco's, sculpturen en graven van Michelangelo, Galileo en anderen te bewonderen. Je zorgvuldig op maat gemaakte ervaring van de Florentijnse cultuur en geschiedenis loopt door de Via de' Martelli, het Duomo-plein, Piazza della Repubblica, Orsanmichele, Piazza della Signoria en uitzicht op de Ponte Vecchio, Via dei Leoni (langs Galileo-museum), Borgo dei Greci met een omweg om langs de voormalige locatie van het huis van Michelangelo in de Via de' Bentaccordi, de Via dell'Anguillara en tenslotte de Santa Croce-basiliek te komen. Naast het respecteren van de sites die u bezoekt door in een kleine groep te reizen en het aantal beheersbaar te houden op typisch overvolle plaatsen, komt uw deelname aan deze tour rechtstreeks ten goede aan het artistieke erfgoed van Florence. Geniet ervan te weten dat een deel van de opbrengst van uw tour zal worden gedoneerd aan organisaties die zich inzetten voor het behoud en de restauratie van de kunstwerken en culturele bezienswaardigheden die tijdens onze tours worden bezocht.

Florence: rondleiding door de kerktoren van Orsanmichele

9. Florence: rondleiding door de kerktoren van Orsanmichele

Bezoek de geweldige kerk Orsanmichele, ook bekend als de kerk van de Florentijnse gilden. Bewonder de vreemde vorm en verrassende architectonische kenmerken en tabernakels. Leer meer over zijn geschiedenis als een oude graanschuur die werd omgevormd tot een opmerkelijke kerk en ontdek waar de overblijfselen van de graanschuur liggen. Beklim vele trappen in de kerk totdat je de prachtige ramen bereikt van waaruit een deskundige gids de belangrijkste paleizen en kerken van de stad zal aanwijzen. Kom dicht bij originele beelden van renaissancemeesters zoals Donatello, Brunelleschi, Ghiberti en de leraar van Leonardo Da Vinci, de eminente beeldhouwer Andrea del Verrocchio. Steek een binnenbrug over die je van de kerk naar het Palace of the Wool Guild en Dante's Society leidt.

Van Milaan: wandeltocht door Florence met treinkaartjes

10. Van Milaan: wandeltocht door Florence met treinkaartjes

Vertrek 's ochtends vanaf het centraal station van Milaan en in slechts 2 uur bereikt u het hart van Florence, de stad van de Renaissance! Bereik je professionele gids en begin een uitgebreide wandeltocht, waarbij je de meest iconische bezienswaardigheden van Renaissance en Middeleeuws Florence ontdekt. Je zult eerst de Medici-wijk verkennen, waar je het beroemde Palazzo Medici Riccardi zult bewonderen, de eerste residentie van de machtige familie, de oude San Lorenzo-kerk en de Medici-kapellen, met hun mausoleum. Op een steenworp afstand sta je buiten adem voor de schoonheid van het monumentale complex van de Duomo, met de kathedraal van Santa Maria del Fiore, de iconische koepel van Brunelleschi, de elegante klokkentoren van Giotto en de romaanse doopkapel van San Giovanni. De tour gaat vervolgens door de karakteristieke straten van de middeleeuwse wijk waar u de imposante kerk van Orsanmichele kunt bewonderen, een meesterwerk van Florentijnse gotische kunst. Verderop bevindt u zich op Piazza Signoria, een van de mooiste pleinen ter wereld en het politieke centrum van de stad. Het majestueuze Palazzo Vecchio domineert het plein, een van de beroemdste symbolen van Florence. Je komt uiteindelijk aan bij de romantische en pittoreske Ponte Vecchio, de oudste brug in Florence, en je eindigt deze geweldige wandeltocht terwijl je de beroemde juwelierszaken bewondert! Neem daarna een pauze en geniet van een heerlijke Toscaanse lunch in een typisch restaurant in de oude stad (indien optie geselecteerd, anders vrije tijd voor lunch). De rest van de dag is ter vrije besteding: u kunt in uw vrije tijd gaan winkelen en unieke kunstambachten ontdekken in de talrijke Florentijnse ambachtswinkels, lokale producten proeven in een van de restaurants op de eerste verdieping van de Centrale Markt of gewoon zit aan de tafel van een historisch café op Piazza della Repubblica.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
12 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Orsanmichele

Wil je alle activiteiten in Orsanmichele ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.