Datums kiezen

Ošljak

Ošljak: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Zadar: speedboottocht naar Ugljan, Osljak en Galevac

1. Zadar: speedboottocht naar Ugljan, Osljak en Galevac

Verken de 3 eilanden van de archipel van Zadar tijdens deze ervaring van een halve dag vanuit Zadar. Reis er in stijl heen per speedboot, terwijl je Osljak, Ugljan en Galevac ervaart. Ontmoet elkaar in de Jazine-haven in Zadar en ga aan boord van je speedboot. Kijk uit naar de stadsmuren uit de 12e en 16e eeuw vanaf de kust terwijl u de haven uit vaart. Loop dicht langs de beroemde attracties. Groeten aan het Zon- en Zeeorgel, leer het werkingsprincipe ervan en geniet van de magische klanken van het orgel. Verlaat Zadar over het kristalblauwe water terwijl je aan je eilandhoppenavontuur begint. Stap uit de boot voor uw eerste stop op het eiland Osljak. Dit is het kleinste bewoonde eiland van Kroatië, zo klein dat je het in slechts 20 minuten te voet kunt omcirkelen. Leer verbazingwekkende feiten over de geschiedenis van het eiland en waarom het vandaag de dag een beschermd natuurpark is. Maak mooie foto's bij het verlichtingshuis vanwaar je in het kristalheldere water kunt springen. Neem een ontspannen duik in het turquoise water op het nabijgelegen kiezelstrand. Verken de onderwaterwereld met de meegeleverde snorkeluitrusting. Geniet van nog een spannende rit naar het dorp Preko op het eiland Ugljan. Het is een prachtig groot eiland met middeleeuwse architectuur en charmante winkels en cafés. Neem een snack of zelfgemaakt ijs (op eigen kosten, mogelijk niet beschikbaar in het laagseizoen) tijdens de korte wandeling naar de volgende turquoise baai tussen Galevac en Preko. Leer meer over de manier van leven van de binnenlandse mens in de geschiedenis en vandaag terwijl je onderweg enkele monumenten bezoekt. Reis over het kristalheldere water naar het nabijgelegen eiland Galevac in een traditionele houten boot. Eenmaal daar bezoekt u het Franciscaner klooster van St. Paul The Kluizenaar. Leer meer over de verbazingwekkende geschiedenis terwijl je het eiland diepgaand verkent. Keer terug naar het dorp Preko en gebruik de vrije tijd voor een verfrissende duik in een turquoise baai, ontspan op vele andere stranden, geniet van lokale specialiteiten, drink kleurrijke cocktails of ga gewoon verder met verkennen en genieten van prachtige bezienswaardigheden. Tenslotte spring je weer op de speedboot voor nog een spannende rit terug naar Zadar.

Zadar: boottocht van een halve dag naar het eiland Ošljak, Galevac en Ugljan

2. Zadar: boottocht van een halve dag naar het eiland Ošljak, Galevac en Ugljan

Beleef de archipel met vrienden en familie op een 7 meter lange motorboot. Tour rond eilanden, zwem in de zee en bekijk de bezienswaardigheden op elk eiland tijdens deze tour van een halve dag. Begin uw reis door op de boot te springen en naar het eiland Ošljak te gaan, het kleinste bewoonde eiland in de Adriatische Zee met een bevolking van minder dan 30 mensen. Bezoek de 6e-eeuwse kerk van St. Mary en wandel door de stad. Stop bij het dorp Preko op het eiland Ugljan, een perfecte bestemming om te zwemmen, bezienswaardigheden te bekijken en de kerk en het klooster te bezoeken. Ga dan voor anker bij de prachtige natuurlijke baai van Frnaža op het eiland Ugljan. Geniet van een verfrissende duik en bewonder de olijf- en vijgenbomen op het eiland. Geniet van het gebruik van snorkeluitrusting en verken de oceaanbodem en het onderwaterleven, of ontspan op de zandstranden langs de kustlijn. Keer ten slotte terug naar Zadar.

Vanuit Zadar: zeiltocht van een halve dag

3. Vanuit Zadar: zeiltocht van een halve dag

Ga met ons mee op onze ochtend (09:00-13:00) en middag (14:00-18:00) zeiltochten van een halve dag. Ervaar de magie van zeilen, zwemmen en snorkelen in prachtige baaien op de eilanden van de Zadar-archipel, zoals het eiland Ošljak en het eiland Ugljan en proef de gastronomie van de Zadar-regio. Breng een onvergetelijke en ontspannende 4 uur door op een zeilboot tussen de eilanden heel dicht bij Zadar, en toch ver genoeg weg van de stad en het lawaai. Neem een kijkje in de magische wereld van zeilen en voel de schoonheid ervan. Deze reis is ideaal voor het gezelschap van vrienden of familie. Gun uzelf en uw dierbaren iets leuks, betaalbaars en gemakkelijk te implementeren, samen met alle andere dagelijkse plannen.

Zadar: zeiltocht van een hele dag met snorkelen

4. Zadar: zeiltocht van een hele dag met snorkelen

Ontsnap aan de stad voor een ontspannende dag op zee. Verken verborgen baaien, zwem in helderblauw water en verken de golven tijdens een snorkelstop. Deze tour kan worden aangepast aan de voorkeuren van de groep en kan zelfs een korte stop om te vissen bevatten. Ontmoet je gids op de pier voor een snelle veiligheidsbriefing. Vaar vervolgens over het kanaal van Zadar naar het eiland Ugljan. Vang een glimp op van de vissersdorpjes met rode daken op deze eilanden en bewonder de blauwe wateren voor hun kusten. Bereik het eiland Ugljan tegen de middag en stop voor een duik in de prachtige Frnaža-baai. Vaar verder naar het kleine visserseiland Ošljak en het dorp Preko, waar de groep kan stoppen voor lunch, koffie of gewoon een korte wandeling door het stadje. Vaar 's middags op uw gemak terug naar de kust en geniet onderweg van het uitzicht op de verschillende eilanden. Maak een foto van het oude centrum van Zadar vanaf het water als je in de late namiddag terugkeert naar de jachthaven.

Zadar: boottocht naar de nabijgelegen eilanden

5. Zadar: boottocht naar de nabijgelegen eilanden

Bezoek een prachtig Kroatisch eiland tijdens deze boottocht vanuit Zadar. Krijg toegang tot gebieden die de grotere toeristenschepen niet kunnen bereiken. Bewonder de schoonheid van het eiland Ugljan. Stop voor een duik op het strand en bekijk oude dorpjes. Ontmoet je gids bij City Bridge en begin aan je boottocht. Bewonder een panoramisch uitzicht over het stadscentrum vanaf het water. Rijd richting het eiland en geniet van het uitzicht op enkele ongerepte stranden en stop voor een duik in het kristalheldere water. Verken charmante dorpjes met koffiebars en souvenirwinkels. Bewonder de oude stenen gebouwen met rode daken aan de kust. Nadat je enige tijd met je gids over de geschiedenis van het eiland hebt geleerd, keer je terug naar Zadar.

Vanuit Zadar: zeiltocht van een hele dag

6. Vanuit Zadar: zeiltocht van een hele dag

De excursie begint om 09:00 uur vanaf het ontmoetingspunt (Obala Kneza Branimira 27, Zadar - bij de pier naast het tankstation), met een korte welkomstbijeenkomst. Vaar over het kanaal van Zadar en bereik de prachtige baaien op het eiland Ugljan tijdens de middaguren. Rustige en ontspannende baaien op het eiland Ugljan vormen een perfecte setting voor diverse activiteiten zoals zwemmen, snorkelen, vissen en expedities. Afhankelijk van de voorkeuren wordt de tour voortgezet met zeilen naar het eiland Ošljak of charmante lokale dorpjes op Ugljan, gevolgd door een pauze (lunch, koffie, wandeling). Genieten van een unieke zeilervaring in de middag op de terugweg, met het geweldige overzicht op de eilanden en het panorama van de oude stad. Keer om 17.00 uur terug naar de jachthaven

Zadar: Boottour van een halve dag met snorkelspullen en drankjes

7. Zadar: Boottour van een halve dag met snorkelspullen en drankjes

Ervaar de unieke manier om de omgeving van Zadar te verkennen. De tour begint in Zadar, gaat verder naar Ošljak en Preko; en het biedt 4 uur nautische expeditie door Ošljak en Preko onder begeleiding van een doorgewinterde gids en zijn interessante verhalen! We ontmoeten elkaar op een afgesproken plek in Zadar en gaan per boot op avontuur. We passeren het beroemde zeeorgel van Zadar en gaan op weg naar het eiland Ošljak, waar we een pauze van 30 minuten nemen en wat sightseeing te voet doen. Hier krijgt u een prachtig zicht op de stad Zadar. We bezoeken een afgelegen strand, alleen bekend bij de lokale bevolking, dat comfort en privacy biedt door een kristalheldere zee. Ošljak is fascinerend omdat men denkt dat het het kleinste bewoonde eiland in Kroatië is, dat teruggaat tot de Romeinse tijd. Het eiland is de gastheer voor 29 inwoners, en het is een idyllische plek om zowel te wonen als vakantie, bedekt met prachtige natuur en traditionele mediterrane architectuur - ongeveer 60 huizen. Een van de eigenaardigheden van het eiland is dat de meeste lokale bewoners de achternaam hebben - Valčić. - De rest van de tour is ons geheimpje, maar we zijn ervan overtuigd dat je ervan zult genieten. *Snorkeluitrusting is altijd aan boord, gedesinfecteerd en klaar voor gebruik. Vaar met ons mee in onvervalst plezier! Ontdek prachtige baaien en duik in de rijke Adriatische Zee!

Van Zadar: Ugljan Beach en Villages Private Sailboat Tour

8. Van Zadar: Ugljan Beach en Villages Private Sailboat Tour

De excursie begint om 09:00 uur vanaf het ontmoetingspunt (Obala Kneza Branimira 27, Zadar - bij de pier naast het tankstation), met een korte welkomstbijeenkomst. Vaar over het kanaal van Zadar en bereik de prachtige baaien op het eiland Ugljan tijdens de middaguren. Rustige en ontspannende baaien op het eiland Ugljan vormen een perfecte setting voor diverse activiteiten zoals zwemmen, snorkelen, vissen en expedities. Afhankelijk van de voorkeuren wordt de tour voortgezet met zeilen naar het eiland Ošljak of charmante lokale dorpjes op Ugljan, gevolgd door een pauze (lunch, koffie, wandeling). Genieten van een unieke zeilervaring in de middag op de terugweg, met het geweldige overzicht op de eilanden en het panorama van de oude stad. Keer om 17.00 uur terug naar de jachthaven.

Vanuit Zadar: privézeiltocht van een halve dag

9. Vanuit Zadar: privézeiltocht van een halve dag

Ga met ons mee op onze ochtend (09:00-13:00) en middag (14:00-18:00) zeiltochten van een halve dag. Ervaar de magie van zeilen, zwemmen en snorkelen in prachtige baaien op de eilanden van de Zadar-archipel, zoals het eiland Ošljak en het eiland Ugljan en proef de gastronomie van de Zadar-regio. Breng een onvergetelijke en ontspannende 4 uur door op een zeilboot tussen de eilanden heel dicht bij Zadar, en toch ver genoeg weg van de stad en het lawaai. Neem een kijkje in de magische wereld van zeilen en voel de schoonheid ervan. Deze reis is ideaal voor het gezelschap van vrienden of familie. Gun uzelf en uw dierbaren iets leuks, betaalbaars en gemakkelijk te implementeren, samen met alle andere dagelijkse plannen.

Zadar: Speedboot avontuur van een halve dag

10. Zadar: Speedboot avontuur van een halve dag

Ontmoet je schipper in D Marin Borik. Stap aan boord en geniet van het uitzicht over de stad terwijl je richting het eiland Ugljan rijdt. Het staat ook wel bekend als het olijfeiland en is bedekt met weelderige vegetatie, pijnbomen, olijf- en vijgenboomgaarden en heeft een rijke culturele traditie. Slenter door het charmante dorpje Preko en bezoek het oude klooster op Galevac. Ga naar een van de vele verborgen baaien, snorkel en zwem weg van de drukke stranden. Stop bij het eiland Ošljak, het kleinste bewoonde eiland in Kroatië. Geniet van je speedboottocht terwijl je terugkeert naar Zadar.

Beschikbare activiteiten

15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Ošljak

Wil je alle activiteiten in Ošljak bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.