Rådhuset

Rådhuset: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Oslo: Oslo Pass inclusief openbaar vervoer

1. Oslo: Oslo Pass inclusief openbaar vervoer

De Oslo Pass is je ticket naar de stad Oslo. Deze kortingskaart is de beste manier om Oslo te ervaren en geeft je toegang tot meer dan 30 musea en attracties, gratis openbaar vervoer, rondleidingen  en speciale aanbiedingen bij restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. De pas is beschikbaar voor een periode van 24, 48 of 72 uur. De Oslo Pass is een echte aanwinst en betaalt zichzelf al snel uit. Je ontvangt een boekje met alle voordelen van een Oslo Pass, samen met de kaart zelf. De kaart is geldig voor alle attracties die in het Oslo Pass-boekje staan en ze geeft je onbeperkt toegang tot de metro, bussen, trams, lokale treinen en veerboten naar de eilanden in de binnenfjord van Oslo. Je kunt met je kortingskaart de volgende tours maken:  Oslo Walks, OURWAY Tours: Oslo City Walk. Daarnaast heb je toegang tot het openbare buitenbad  Frognerbadet. Bezoek de volgende musea met je Oslo Pass:  Akershus kasteel, Armed Forces Museum, Astrup Fearnley Museum, Ekebergparken Beeldenpark, Fram Museum - Polar Ship Fram, Henie Onstad Kunstsenter, Historisch Museum, Holmenkollen Ski Museum & Tower, Holocaust Center, Intercultureel Museum, International Museum of Children's Art, Kunsternes Hus,   Labour Museum, Munch Museum, Museum van Oslo, Museum voor Wetenschap en Technologie,  Nationaal Museum - Architectuur, Natuurhistorisch Museum, Nobel Piece Center, Nordic Bijbelmuseum,  Noors Folkemuseum - Norwegian Museum of Cultural History, Noors Verzetsmuseum, Noors Maritime Museum, Stadhuis van Oslo, Reptielenpark van Oslo, Transportmuseum van Oslo, Popcentrum,  het Kon-Tiki Museum, The Salmon - Wetenschapscentrum en het Vigeland Museum.

Oslo: kersttradities en begeleide marktwandeling

2. Oslo: kersttradities en begeleide marktwandeling

Vlak voor de wintervakantie verandert Noorwegen in een feestelijk winterwonderland. Ervaar de fantastische feeststemming die overal in Oslo te vinden is tijdens deze begeleide wandeling door het stadscentrum en de kerstmarkt. Terwijl je met je gids langs enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van Oslo loopt, kun je de vakantielichten om je heen bewonderen. Krijg een insider's blik op een van de kerstmarkten van de stad. Geniet van de vrolijke sfeer, vind geweldige cadeaus en ontdek geweldige vakantiedelicatessen.

Oslo: begeleide kerstwandeling

3. Oslo: begeleide kerstwandeling

Deze begeleide wandeling van twee uur door Oslo op het hoogtepunt van de feestdagen zal de stad op zijn meest magische wijze onthullen. Ontdek de must-see bezienswaardigheden terwijl een professionele gids je meeneemt door de mooiste en cultureel belangrijke gebieden van de stad. De kerstwandeling neemt je mee door het stadscentrum, terwijl je stopt bij bezienswaardigheden zoals het operagebouw van Oslo met zijn prachtige uitzicht op de haven. Je komt ook langs het Nobel Peace Center, dat het werk van prijswinnaars door de geschiedenis heen viert. Vervolg je wandeling langs meer iconische bezienswaardigheden zoals het Noorse parlement, het Koninklijk Paleis en het prachtige Christiania Torv Plaza. Bewonder de schoonheid van het Kvadraturen-gebied, de oude binnenstad van Oslo, terwijl het tot leven komt met zijn feestelijke sfeer. U viert de feestdagen door een bezoek te brengen aan een traditionele Noorse kerstmarkt, bekend om zijn prachtige geschenken, verwarmende dranken en vrolijke ambiance. Je tourticket geeft je ook toegang tot de Vox City-app, met veel extra content, waaronder zelfgeleide wandelroutes. Voor degenen die deelnemen aan onze Best of Oslo- en kersttouroptie, begint je ontdekking om 10.00 uur met onze Best of Oslo-tour, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de Noorse hoofdstad en om 14.00 uur zal je kersttour vertrekken

Hoogtepunten van Oslo: zelfgeleide speurtocht en stadstour

4. Hoogtepunten van Oslo: zelfgeleide speurtocht en stadstour

Los raadsels op en vind aanwijzingen tijdens een zelfgeleide speurtocht en wandeltocht door Oslo. Download de smartphone-app op je telefoon en verken Oslo in je eigen tempo. Begin je tour wanneer je wilt en stop en ga volgens je eigen schema. Loop naar de beste bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes en los uitdagingen op. Werk samen met je team of neem het op tegen ze terwijl je interessante feiten leert en herinneringen creëert die je niet snel zult vergeten. Begin je tour op het veel gefotografeerde centraal station van Oslo. Bezoek de kathedraal van Oslo met zijn onbekende koninklijke gebruik, en Egertorget geeft je een voorproefje van een van de drukste straten van Oslo. Maak een foto bij het Noorse parlementsgebouw, dat staat voor democratie met zijn grootsheid, en laat u verdwalen in het stadhuis van Oslo, met zijn unieke architectuur. Bezoek het Nobel Peace Centre, dat je met zijn unieke tentoonstellingen de kans geeft om meer te weten te komen over de grootste geesten en ontdekkingen die de prijs in handen hebben. Je komt ook langs het Nationale Theater van Oslo met zijn uitstekende akoestiek en uniek programma. Bewonder het iconische Koninklijk Paleis. De Uranienborg-kerk met zijn unieke rode kleur zal u en uw camera boeien! Kijk, wandel en ontspan in Frogner Park met zijn talloze standbeelden. Speurtochten zijn geweldig als dagelijkse activiteit of voor speciale evenementen zoals vrijgezellen- of vrijgezellenfeesten, verjaardagsfeestjes of teambuildingevenementen.

Oslo: stadsverkenningsspel voor de oude stad

5. Oslo: stadsverkenningsspel voor de oude stad

Bezoek prachtige bezienswaardigheden in Oslo, waaronder het Koninklijk Paleis, het Parlement en het fort Akershus, terwijl je puzzelstukjes oplost in dit meeslepende verkenningsspel. Speel de rol van de majestueuze Harald Hardrada, Vikingkoning en oprichter van Oslo. Speel het spel door elk puzzelstukje op je smartphone op te lossen, raad het antwoord om het verhaal van elke geheime plek te ontgrendelen. Ontgrendel verhalen en leer interessante feiten, zoals hoe Oslo de thuisbasis werd van de Nobelprijs voor de Vrede. Verken de stad en krijg exacte aanwijzingen, zodat u geen kaart, GPS of gids nodig heeft. Speel offline omdat je geen internetverbinding nodig hebt om het spel te spelen. Geniet als een groep en los samen de aanwijzingen op terwijl je loopt, of splits in kleinere teams en neem het tegen elkaar op. Ga in je eigen tempo, want er is geen tijdslimiet, het spel kan echter in iets meer dan 1 uur worden voltooid. Verken zonder gids, download gewoon de app, ga naar het startpunt en begin aan het avontuur.

Oslo: stadsintroductie in-app-gids en audio

6. Oslo: stadsintroductie in-app-gids en audio

Loop door een prachtige route van de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app 'World City Trail' uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van het exterieur en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling op elk moment, zonder een schema. Pauzeer het voor de lunch, drink een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour op het veel gefotografeerde centraal station van Oslo! Bezoek de kathedraal van Oslo met zijn onbekende koninklijke gebruik, en Egertorget geeft je een voorproefje van een van de drukste straten van Oslo. Maak een foto bij het Noorse parlementsgebouw, dat staat voor democratie met zijn grootsheid, en laat u verdwalen in het stadhuis van Oslo, met zijn unieke architectuur. Bezoek het Nobel Peace Centre, dat je met zijn unieke tentoonstellingen de kans geeft om meer te weten te komen over de grootste geesten en ontdekkingen die de prijs in handen hebben. Je komt ook langs het Nationale Theater van Oslo met zijn uitstekende akoestiek en uniek programma. Bewonder het iconische Koninklijk Paleis. De Uranienborg-kerk met zijn unieke rode kleur zal u en uw camera boeien! Zie, wandel en ontspan in Frogner Park met zijn talloze standbeelden! (waar de tour eindigt)

Hoogtepunten van Oslo: wandeltocht

7. Hoogtepunten van Oslo: wandeltocht

Het stadscentrum is niet de hele stad Oslo, maar deze excursie geeft je de mogelijkheid om de belangrijkste toeristische attracties in het centrum en de historische wijk Kvadraturen te bekijken. Tijdens de rondleiding ziet u onder andere: het stadhuis van Oslo, de hoofdstraat Karl Johans gate en historische gebouwen van de universiteit. U kunt het Koninklijk Paleis en het park, het parlementsgebouw, het gebouw van het nationale theater en tal van andere gebouwen en architecturale stijlen bekijken. Het stadscentrum is ook een plek waar u verschillende musea, winkels, maar ook cafés en restaurants kunt vinden. De gids zal zeker de meest aantrekkelijke voor u aanbevelen, rekening houdend met uw interesses.

De stedelijke schatten van Oslo op de fiets

8. De stedelijke schatten van Oslo op de fiets

Beginnend vanuit het stadscentrum ga je naar de oude binnenstad van Oslo, die voornamelijk bestaat uit ruïnes van lang geleden. Onderweg passeert u het operagebouw van Oslo, de toegangspoort tot de oude stad. Van ruïnes tot rivieroevers, je rijdt langs het water naar de hippe wijk Grüneløkka, waar je ongetwijfeld later naar terug wilt keren en verder wilt verkennen. Je kunt een bezoek aan Oslo niet compleet maken zonder het koninklijk paleis te zien. Het paleis heeft een prachtig park waar je doorheen rijdt op weg naar de rustige wijk Frogner, waar je een van de meest bezochte bezienswaardigheden van de stad vindt - Vigeland Park. Met meer dan 200 sculpturen gemaakt door één man, zult u zeker onder de indruk zijn van dit adembenemende gezicht. Na het verkennen van Vigeland Park rijd je terug langs het water richting het stadscentrum. Terwijl je langs het water vaart, kun je Aker Brygge en de haven, het fort Akershus en het stadhuis van Oslo zien. Vanaf daar is het niet ver meer te gaan voordat je het einde van je fietstocht bereikt. Tegen die tijd kun je zeggen dat je een volledig overzicht van Oslo hebt gekregen vanuit het comfort van je fiets.

Oslo: Christmas Street Food Tour met eten, bier en sterke drank

9. Oslo: Christmas Street Food Tour met eten, bier en sterke drank

Proef traditioneel seizoensgebonden Noors eten en drinken tijdens deze wandeltocht in Oslo. Probeer hotdogs en snoepjes op de grootste kerstmarkt van de stad, nip aan traditionele akvavit in de haven en verken de meest iconische bezienswaardigheden van Oslo, waaronder het stadhuis en het parlement. Begin je rondleiding in een gastronomische winkel voor een begeleide proeverij van lokale producten. Ga verder naar het fort Akershus, waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en meer te weten kunt komen over het spookachtige verleden van Oslo. Ga vervolgens naar de enige akvavit-bar in de stad aan de havenpromenade van Oslo om een speciaal gebrouwen kerstakvavit (een Scandinavische drank) te proeven. Vervolg je tour met wat sightseeing. Bekijk het stadhuis, het parlement en het Koninklijk Paleis voordat je naar de grootste kerstmarkt van Oslo, Jul i Vinerland, gaat. Geniet hier van kerstsnoepjes, alcoholvrije gløgg en een extra grote hotdog. Luister tijdens het eten naar verhalen over de Noorse kerstgeschiedenis. Rond de tour af in een van de beste ambachtelijke bierlocaties van Oslo voor een glas kerstbier.

Oslo: stadswandeling

10. Oslo: stadswandeling

Zie de print van de oprichters van Oslo in zijn middeleeuwse architectuur, wandel door 700 jaar geschiedenis ingekapseld in een fort dat de stad heeft bewaakt voor zowel ruiters als soldaten. Stap verder in de tijd naar de stad Christiania. Zie het eerste stadhuis uit de 17e eeuw en voel de sfeer van de vele terrasjes en restaurants die dit deel van Oslo hebben overgenomen. Bezoek het stadhuis van Oslo en de grote hal, internationaal bekend vanwege de prijsuitreiking van de Nobelprijs voor de vrede elk jaar. Stap in de 18e-eeuwse architectuur en zie het Noorse parlement, loop naar het Nationale Theater, sta tegenover het neo-klassieke gebouw van de Universiteit van Oslo, wandel door naar het Koninklijk Paleis en zijn prachtige tuinen. Loop door de hoofdstraat van Oslo met zijn vele winkels en levendige atmosfeer. Kom langs bij het centraal station om de architectuur uit het begin van de 19e eeuw te waarderen en ontdek eindelijk moderne gebouwen. Stap op het dak van het bekroonde Operagebouw van Oslo en geniet van het prachtige uitzicht op het fjord van Oslo.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Citycards
  • Andere belevingen
13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Rådhuset

Wil je alle activiteiten in Rådhuset ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rådhuset

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 389 beoordelingen

De enige manier waarop u deze pas geen besparing vindt, is als u alles leest als u eenmaal in een museum bent. We kochten een pas voor 48 uur en hadden de eerste dag bijna al ons geld teruggekregen.

Met de kaart kunt u gebruik maken van het openbaar vervoer, inclusief veerboten in zone één en toegang tot elk museum. Zeker een aanrader voor een verblijf in Oslo

Ohne den Oslo-Pass ist es schwierig durch die Stadt zu kommen. Habe ihn gut nutzen können. Auch für die Museen. Ist auf jedenfalls zu empfehlen.

De ideale manier om Oslo te ontdekken en de vele leuke plekken te zien. Oslo (Centrum) heeft een zeer uitgebreid openbaar vervoer netwerk.

Uitstekende waarde, we hebben veel gezien in de 2 dagen dat we in Oslo waren, de pas heeft ons $$$ bespaard!