Kies data
Oslo

Educatieve activiteiten

Oslo Educatieve activiteiten: Onze meest aanbevolen

Oslo: Riverwalk en Norwegian Food Tasting

1. Oslo: Riverwalk en Norwegian Food Tasting

Ontmoet je gids in je hotel en neem een metrorit naar het rivierstation. Beginnend bij Nydalen, een populaire zwemplaats, loop je langs de rivier de Aker met je professionele gids die in jouw taal het industriële verleden zal uitleggen van deze belangrijke rivier die Oslo in oost en west verdeelt. Bekijk de krachtige watervallen en voel de levendige sfeer van het gebied rond de rivier. Ga onder historische bruggen door en bekijk de kunst geïnspireerd op de sprookjes en folklore van de Noorse cultuur. Bekijk oude stoffen gebouwen en brouwerijen die zijn omgebouwd tot scholen en uitgaansgelegenheden. Waardeer wat straatkunst op de bodem van de rivieroevers. Eindig je tour in de trendy wijk Grünerløkka en proef de Noorse gerechten. Je gids zal je de verschillende soorten voedsel uitleggen die door de tijd heen op de Noorse tafels zijn gekomen terwijl je de delicatessen van de Scandinavische keuken proeft.

Oslo: privérondleiding met e-scooter

2. Oslo: privérondleiding met e-scooter

E-scooters zijn helemaal in de wolken. Ze zijn leuk, ecologisch en ze besparen je tijd en energie zodat je meer kunt zien in een kortere tijd. Deze stadstour met e-scooter is perfect voor iedereen die op een moderne, leuke manier het meeste van de must-see attracties van Oslo wil halen. Laat je inspireren door de rijke geschiedenis, de groene ontwikkeling en de Noorse cultuur van Oslo met de beste lokale gidsen en een van de meest uitgebreide rondleidingen die beschikbaar zijn. Je kunt hoogtepunten zien zoals het Noorse Opera- en Balletgebouw, de wijk Bjørvika, het fort Akershus en de levendige Oslofjord-gebieden en het Koninklijk Paleis met zijn prachtige park vol prachtige standbeelden. Andere hoogtepunten zijn de begraafplaats Our Saviour, de laatste rustplaats voor beroemde Noren zoals Edvard Munch en Henrik Ibsen, het duurzame laboratorium van Oslo, het parlementsgebouw en de straat Karl Johans, de belangrijkste boulevard van Oslo.

Middeleeuwse Oslo-wandeling: van as tot wedergeboorte

3. Middeleeuwse Oslo-wandeling: van as tot wedergeboorte

De middeleeuwse stad brandde in 1624 af, waardoor een nieuwe stad werd herbouwd op enkele kilometers afstand van de oorspronkelijke locatie van Oslo, die tegenwoordig het stadscentrum van Oslo is. Het archeologische bewijs uit het verleden is vandaag de dag nog steeds te zien, perfect verweven met parken, straten en gebouwen die er tegenwoordig zijn. Beginnend met indrukwekkende ruïnes van middeleeuwse kerken en kazernes, zal je tour je meenemen op een reis in de voetsporen van de duizenden vrouwen en mannen die 400 jaar geleden hielpen bij de wederopbouw van Oslo uit de as. Luister naar het geweldige verhaal van een kerkhof dat bekend staat als de rustplaats van honderden zeelieden. Aan de voet van de prachtige Ekeberg-heuvel ontmoet je het 500 jaar oude ziekenhuis dat getuige was van een epische strijd tegen het imposante Zweedse leger. Heb je gehoord dat de Vikingen weg zijn? Denk nog eens na! De laatste Vikingkoning van Noorwegen en stichter van Oslo leeft voort, in standbeeldvorm welteverstaan. Vertel zijn verhaal en leer over zijn impact op Oslo. Kom op de top van Kampen meer te weten over het gebied met de bijnaam "Oslo's Petrograd". In Tøyen zullen de verhalen van de kunstenaars, ambachtslieden en arbeiders die Oost-Oslo in zijn oude glorie hebben teruggebracht, geen geheim voor je zijn! Last but not least, Oost-Oslo is waar een wereldberoemde Noorse kunstenaar inspiratie vond voor een van zijn meest gewaardeerde werken, je leert over hem en zijn werk. Dus als je eenmaal "been there, done that" hebt gezegd tegen de belangrijkste toeristische attracties van Oslo, zie dan iets "nieuws" in de stad! Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur of moderne culturele vibes, één ding is zeker na je middeleeuwse tour, je zult kunnen opscheppen tegen je vrienden door te zeggen: "Ik ken Oslo".

  • Rondleidingen
  • Privétours
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Educatieve activiteiten in Oslo

Welke andere activiteiten dan Educatieve activiteiten zijn de moeite waard in Oslo?

Wat zijn de beste Educatieve activiteiten in Oslo?

Welke Educatieve activiteiten in Oslo nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Deze Educatieve activiteiten in Oslo nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen:

Sitemap Oslo

Wil je alle activiteiten in Oslo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.