Oslo
Musea & tentoonstellingen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Oslo Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

 • Oslo: Oslo Pass inclusief openbaar vervoer

  1. Oslo: Oslo Pass inclusief openbaar vervoer

  De Oslo Pass is je ticket naar de stad Oslo. Deze kortingskaart is de beste manier om Oslo te ervaren en geeft je toegang tot meer dan 30 musea en attracties, gratis openbaar vervoer, rondleidingen  en speciale aanbiedingen bij restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. De pas is beschikbaar voor een periode van 24, 48 of 72 uur. De Oslo Pass is een echte aanwinst en betaalt zichzelf al snel uit. Je ontvangt een boekje met alle voordelen van een Oslo Pass, samen met de kaart zelf. De kaart is geldig voor alle attracties die in het Oslo Pass-boekje staan en ze geeft je onbeperkt toegang tot de metro, bussen, trams, lokale treinen en veerboten naar de eilanden in de binnenfjord van Oslo. Je kunt met je kortingskaart de volgende tours maken:  Oslo Walks, OURWAY Tours: Oslo City Walk. Daarnaast heb je toegang tot het openbare buitenbad  Frognerbadet. Bezoek de volgende musea met je Osl...

  Met de 48 uurs Oslopas hebben we in 2 dagen heel veel bezienswaardigheden en musea bezocht, openbaar vervoer verbindingen staan heel duidelijk aangegeven en met de Oslopas heb je bijna overal gratis toegang. Als je overal toegangskaarten moet kopen ben je veel duurder uit. Echt een aanrader als je veel musea wilt bezoeken.

 • Oslo: 5-uur durende privéstadwandeling met hoogtepunten

  2. Oslo: 5-uur durende privéstadwandeling met hoogtepunten

  Bekijk de hoogtepunten van Oslo met een deskundige lokale gids tijdens een 5-uur durende wandeling. Ontmoet je gids in het stadscentrum waar je de tour begint. Raak de sweet spots van de Noorse hoofdstad, waaronder het stadhuis van Oslo, het Noble Peace Centre, het Nationaal Theater, het Koninklijk Paleis, het Parlement en het fort Akershus. Ga vervolgens naar Frogner Park en hoor het betoverende verhaal van hoe één man 's werelds grootste beeldenpark heeft gebouwd. Bekijk enkele van de verbazingwekkende creaties van Gustav Vigeland, meestal gemaakt van lokaal Iddefjord-graniet. Pak vervolgens je zwaarden en schilden terwijl je je voorbereidt om je een weg te plunderen door het Viking Ship Museum en de geschiedenis van de Vikingen. De drie Viking-schepen en artefacten in het museum zijn een ware wow-ervaring die je terugvoert naar de tijd van de Berserkers. Keer ten slotte terug naar ...

Other Sightseeing Options in Oslo

Want to discover all there is to do in Oslo? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Oslo

Viking Museum Oslo

Nam een veerboot van 10 minuten vanaf de pier in Oslo en kost ongeveer 75.000 retour. Schattige kleine overdekte boot. Bij het uitstappen zijn er geen zichtbare wegwijzers naar de musea. We volgden een groep mensen op een wandeling van tien minuten op een licht heuvelachtige weg, gelegen in een mooie buurt op het mooie schiereiland. Viking museum was goed ingedeeld minimalistische stijl met een korte film getoond om de 15 minuten. Heb wat het zei op het blik en goede waarde voor £ 9 per stuk. Een uur is meer dan genoeg en er zijn slechts een paar grote kamers, met kleine kijkgalerijen. Goed georganiseerd en goed bemand. Leuke souvenirwinkel. Controleer op ferrytijden terug naar Oslo vanaf het najaar zijn ze niet zo frequent.

Essentieel voor een dag in Oslo!

Als je van plan bent om musea te bezoeken tijdens een snel bezoek aan Oslo, is de Oslo Pass essentieel. We hadden geen problemen om het overal te gebruiken en alle musea hadden bewegwijzering die speciaal was ontworpen voor gebruikers van de Oslo Pass, dus we wisten altijd waar we heen gingen. Oslo is een prachtige stad en de Oslo-pas is het geld meer dan waard!

Goede keuze

We namen de optie van 72 uur, en de waarheid is dat het de moeite waard is, we hebben 5 musea bezocht, daarmee was het bijna afgeschreven, aangezien de musea elk ongeveer 120 nok waren, metro, bus en tram gratis. Jammer dat hij niet vanaf het vliegveld in de buurt komt. Maar je schrijft het uiteindelijk af.

Je kunt zo heel makkelijk door Oslo reizen, en musea bezoeken.

Fantastische manier van reizen en bekijken door Oslo