Kies data

Oslo Zelfgeleide activiteiten

Oslo Zelfgeleide activiteiten: Onze meest aanbevolen

Oslo: Oslo Pass inclusief openbaar vervoer

1. Oslo: Oslo Pass inclusief openbaar vervoer

De Oslo Pass is je ticket naar de stad Oslo. Deze kortingskaart is de beste manier om Oslo te ervaren en geeft je toegang tot meer dan 30 musea en attracties, gratis openbaar vervoer, rondleidingen  en speciale aanbiedingen bij restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. De pas is beschikbaar voor een periode van 24, 48 of 72 uur. De Oslo Pass is een echte aanwinst en betaalt zichzelf al snel uit. Je ontvangt een boekje met alle voordelen van een Oslo Pass, samen met de kaart zelf. De kaart is geldig voor alle attracties die in het Oslo Pass-boekje staan en ze geeft je onbeperkt toegang tot de metro, bussen, trams, lokale treinen en veerboten naar de eilanden in de binnenfjord van Oslo. Je kunt met je kortingskaart de volgende tours maken:  Oslo Walks, OURWAY Tours: Oslo City Walk. Daarnaast heb je toegang tot het openbare buitenbad  Frognerbadet. Bezoek de volgende musea met je Oslo Pass:  Akershus kasteel, Armed Forces Museum, Astrup Fearnley Museum, Ekebergparken Beeldenpark, Fram Museum - Polar Ship Fram, Henie Onstad Kunstsenter, Historisch Museum, Holmenkollen Ski Museum & Tower, Holocaust Center, Intercultureel Museum, International Museum of Children's Art, Kunsternes Hus,   Labour Museum, Munch Museum, Museum van Oslo, Museum voor Wetenschap en Technologie,  Nationaal Museum - Architectuur, Natuurhistorisch Museum, Nobel Piece Center, Nordic Bijbelmuseum,  Noors Folkemuseum - Norwegian Museum of Cultural History, Noors Verzetsmuseum, Noors Maritime Museum, Stadhuis van Oslo, Reptielenpark van Oslo, Transportmuseum van Oslo, Popcentrum,  het Kon-Tiki Museum, The Salmon - Wetenschapscentrum en het Vigeland Museum.

Vanuit Oslo: enkele reis naar Bergen met trein en cruise

2. Vanuit Oslo: enkele reis naar Bergen met trein en cruise

Reis door het meest adembenemende, door UNESCO beschermde fjord- en berglandschap van Noorwegen op deze dagtrip vanuit Oslo. Reis op een van Europa's beste schilderachtige treinreizen op de beroemde Flåm-spoorweg en vaar door de prachtige Aurlandsfjord en over de smalle Nærøyfjord. Dit is een self-guided tour, van Oslo, naar Myrdal, naar Flåm, naar Gudvangen, naar Voss en vervolgens naar Bergen. Hoog in het bergachtige 'dak' van Noorwegen, op 866 meter boven zeeniveau, ligt Myrdal, een afgelegen bergstation dat dienst doet als knooppunt tussen de spoorlijn Oslo-Bergen en de beroemde Flåm-spoorlijn. Het kleine dorpje Flåm is een van de meest populaire bestemmingen in Noorwegen en Scandinavië vanwege het adembenemende landschap en de locatie. De meesten hebben waarschijnlijk spectaculaire beelden gezien van het landschap in West-Noorwegen - steile, beboste berghellingen die in de blauwe fjord duiken, watervallen, smalle fjorden en valleien. Gudvangen is een dorp in de gemeente Aurland in de provincie Vestland, Noorwegen. Het is een populaire toeristische bestemming en ligt aan het einde van de Nærøyfjord waar de rivier de Nærøydalselvi uitmondt in de fjord.

Bergen: zelfgeleide dagtocht naar Oslo

3. Bergen: zelfgeleide dagtocht naar Oslo

Met fjorden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan en met sneeuw bedekte bergketens die zich over het hele land uitstrekken, biedt Noorwegen een land van aantrekkelijke landschappen om elke reiziger te verleiden. De beste manier om het te zien is per trein, bus en boot, tijdens een probleemloze dagtour. Spring aan boord om het landschap te ontdekken dat de spoorlijnen van Bergen en Fl railwaym omringt, en bewonder Aurlandsfjord, Nærøyfjord, het dorp Flåm en meer. Bergen is de op een na grootste stad van Noorwegen. De gemeente beslaat 465 vierkante kilometer en ligt op het schiereiland Bergenshalvøyen. Het stadscentrum en de noordelijke wijken liggen aan Byfjorden, "de stadsfjord", en de stad is omgeven door bergen. Bergen wordt ook wel de "stad van de zeven bergen" genoemd. De Flåm-spoorlijn is een van 's werelds steilste spoorwegen. Het is 20 kilometer lang, met een afdaling van 865 meter en een helling van één op 18. Het bestaat ook uit 20 tunnels met een totale lengte van 6 kilometer - het bewijs van de meest gedurfde en bekwame techniek in de geschiedenis van de Noorse spoorwegen.

Hoogtepunten van Oslo: zelfgeleide speurtocht en stadstour

4. Hoogtepunten van Oslo: zelfgeleide speurtocht en stadstour

Los raadsels op en vind aanwijzingen tijdens een zelfgeleide speurtocht en wandeltocht door Oslo. Download de smartphone-app op je telefoon en verken Oslo in je eigen tempo. Begin je tour wanneer je wilt en stop en ga volgens je eigen schema. Loop naar de beste bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes en los uitdagingen op. Werk samen met je team of neem het op tegen ze terwijl je interessante feiten leert en herinneringen creëert die je niet snel zult vergeten. Begin je tour op het veel gefotografeerde centraal station van Oslo. Bezoek de kathedraal van Oslo met zijn onbekende koninklijke gebruik, en Egertorget geeft je een voorproefje van een van de drukste straten van Oslo. Maak een foto bij het Noorse parlementsgebouw, dat staat voor democratie met zijn grootsheid, en laat u verdwalen in het stadhuis van Oslo, met zijn unieke architectuur. Bezoek het Nobel Peace Centre, dat je met zijn unieke tentoonstellingen de kans geeft om meer te weten te komen over de grootste geesten en ontdekkingen die de prijs in handen hebben. Je komt ook langs het Nationale Theater van Oslo met zijn uitstekende akoestiek en uniek programma. Bewonder het iconische Koninklijk Paleis. De Uranienborg-kerk met zijn unieke rode kleur zal u en uw camera boeien! Kijk, wandel en ontspan in Frogner Park met zijn talloze standbeelden. Speurtochten zijn geweldig als dagelijkse activiteit of voor speciale evenementen zoals vrijgezellen- of vrijgezellenfeesten, verjaardagsfeestjes of teambuildingevenementen.

Oslo: zelfgeleide mysterietour bij fort Akershus

5. Oslo: zelfgeleide mysterietour bij fort Akershus

Los een moordmysterie op en verken de prachtige omgeving van het fort Akershus tijdens deze interactieve, zelfgeleide waargebeurde mysterietour. Ontvang je envelop met aanwijzingen en speel de rol van hoofdonderzoekers terwijl je met je team op pad gaat om deze sinistere misdaad te ontrafelen. Dompel je onder in het jaar 1965 en word lid van een zeer gerespecteerde familie van onderzoekers, en je wilt aan hun normen voldoen. Tijdens een feest van de politie van Oslo vindt een afwezige agent het lichaam van een dode vrouw op een heuvel in de buurt van het fort Akershus. Als junior onderzoeker ligt de taak om erachter te komen wat er is gebeurd op jou. Verken het fort van Akershus en zijn historische omgeving en grijp de kans om eindelijk te bewijzen dat je waard bent, want er staat veel op het spel. Niet alleen de eer van jou en je familie, maar ook de veiligheid van de straten van Oslo! Ontsnap het mysterie als een vertrouwde onderzoeker en leer over het verhaal dat is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Race tegen de klok om voldoende bewijs te verzamelen en de juiste verdachte te vinden om de vrede van de inwoners van Oslo te verzekeren. Ga de uitdaging aan om de moordenaar te vinden. Voor degenen in een grotere groep, kun je je opsplitsen in verschillende teams en tegen elkaar strijden.

Oslo: Verkenningsspel Vigeland Park

6. Oslo: Verkenningsspel Vigeland Park

Verken het prachtige Vigeland-park terwijl je puzzels en uitdagingen oplost die je naar de meest indrukwekkende monumenten in het park leiden. Laat je meeslepen door het vermakelijke verhaal en leer onderweg interessante weetjes over het park. Begin je outdooravontuur in de Vigelandsparken. Speel als Jessica Meddler: een paranormale onderzoeker en blogger. Normaal gesproken jaag je op spoken, maar vandaag is je vrije dag, althans dat denk je. Volg de aanwijzingen in het park en bewonder beroemde monumenten en minder bekende plekken. Verken in je eigen tempo en stop voor pauzes wanneer je maar wilt. Speel alleen, als een groep of twee concurrerende groepen en ontmoet elkaar bij de laatste stop van het spel, het Wheel of Life.

Oslo: stadsverkenningsspel voor de oude stad

7. Oslo: stadsverkenningsspel voor de oude stad

Bezoek prachtige bezienswaardigheden in Oslo, waaronder het Koninklijk Paleis, het Parlement en het fort Akershus, terwijl je puzzelstukjes oplost in dit meeslepende verkenningsspel. Speel de rol van de majestueuze Harald Hardrada, Vikingkoning en oprichter van Oslo. Speel het spel door elk puzzelstukje op je smartphone op te lossen, raad het antwoord om het verhaal van elke geheime plek te ontgrendelen. Ontgrendel verhalen en leer interessante feiten, zoals hoe Oslo de thuisbasis werd van de Nobelprijs voor de Vrede. Verken de stad en krijg exacte aanwijzingen, zodat u geen kaart, GPS of gids nodig heeft. Speel offline omdat je geen internetverbinding nodig hebt om het spel te spelen. Geniet als een groep en los samen de aanwijzingen op terwijl je loopt, of splits in kleinere teams en neem het tegen elkaar op. Ga in je eigen tempo, want er is geen tijdslimiet, het spel kan echter in iets meer dan 1 uur worden voltooid. Verken zonder gids, download gewoon de app, ga naar het startpunt en begin aan het avontuur.

Oslo: zelfgeleide mysterietour door het parlement

8. Oslo: zelfgeleide mysterietour door het parlement

Reis terug naar Oslo in het jaar 1899 met deze leuke, zelfgeleide mysterietour. Voor 'Stortinget', het Noorse parlement, open je je envelop en begin je het verhaal te lezen achter het mysterie dat je moet oplossen. Een beroemde zakenman is verdwenen. Je hebt een goede reputatie als rechercheur bij de politie, en verschillende van je collega's geloven dat je een speciaal zesde zintuig hebt. Naast de mysterieuze verdwijning is er ook een leren aktetas met bloed gevonden. Je moet uitzoeken of dit een raar toeval is of dat deze twee incidenten met elkaar verband houden. De tijd tikt door en er staat veel op het spel! Je moet uitzoeken wie de schuldige is. Je wordt rondgeleid door de historische omgeving van de stad Oslo, terwijl je puzzels en taken oplost. Uiteindelijk bereik je de Karl Johans-poort of Nationaltheatret, waar je alle aanwijzingen zult hebben om hopelijk de juiste persoon te beschuldigen die verantwoordelijk is voor de misdaad. Ontdek Oslo op een unieke en spannende manier met dit spel. Veel succes - je zult het nodig hebben.

Oslo: Grefsenkollen zelfgeleide mysterietour

9. Oslo: Grefsenkollen zelfgeleide mysterietour

Reis terug naar Oslo in het jaar 1945 met deze leuke, zelfgeleide tour. Deze tour is vooral perfect als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog Jij en je vrienden zitten tijdens de Tweede Wereldoorlog in een verzetsgroep in Oslo en je bent op een geheime missie. De tijd tikt door en je moet je missie met succes uitvoeren. Tijdens de missie worden jij en je groep rondgeleid door de prachtige omgeving bij Grefsenkollen, waar je opdrachten en raadsels oplost.

Oslo: zelfgeleid sprookjesspel voor gezinnen in het Duits

10. Oslo: zelfgeleid sprookjesspel voor gezinnen in het Duits

Ga op avontuur in Oslo en verken de vergeten sprookjes van de gebroeders Grimm met een gezinsvriendelijk buitenspel op je telefoon. Loop of fiets naar verschillende locaties terwijl je raadsels oplost om de verhalen te ontsluiten. Download de app en ga naar het stadscentrum. Je volgt een route door de stad die buiten de gebaande paden ligt. Ga naar verschillende locaties en voer op elke locatie een kleine taak uit. Je zult veel plezier beleven aan het stellen en beantwoorden van interessante hypothetische vragen. Luister naar de fascinerende vergeten sprookjes van de gebroeders Grimm. Voltooi uitdagingen, verzamel punten terwijl je bezig bent en veel plezier met het verkennen van de plekken als een team. Vermijd grote drukte door de attracties van buitenaf te bekijken. Als je klaar bent, los je de bonustaken op die beschikbaar zijn in de app.

  • Toegangstickets
  • Andere belevenissen
  • Dagtochten
  • Citycards
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Oslo

Welke topattracties zijn een must-see in Oslo?

Overzicht activiteiten in Oslo

Wil je alle activiteiten in Oslo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oslo

Gemiddelde beoordeling

2.6 / 5

gebaseerd op 5 beoordelingen

De enige manier waarop u deze pas geen besparing vindt, is als u alles leest als u eenmaal in een museum bent. We kochten een pas voor 48 uur en hadden de eerste dag bijna al ons geld teruggekregen.

Met de kaart kunt u gebruik maken van het openbaar vervoer, inclusief veerboten in zone één en toegang tot elk museum. Zeker een aanrader voor een verblijf in Oslo

Ohne den Oslo-Pass ist es schwierig durch die Stadt zu kommen. Habe ihn gut nutzen können. Auch für die Museen. Ist auf jedenfalls zu empfehlen.

De ideale manier om Oslo te ontdekken en de vele leuke plekken te zien. Oslo (Centrum) heeft een zeer uitgebreid openbaar vervoer netwerk.

Uitstekende waarde, we hebben veel gezien in de 2 dagen dat we in Oslo waren, de pas heeft ons $$$ bespaard!