Datums kiezen

Ospedale degli Innocenti

Ospedale degli Innocenti

Ospedale degli Innocenti: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Florence: Geheimen van de stad Interactief ontdekkingsspel

1. Florence: Geheimen van de stad Interactief ontdekkingsspel

Beleef een interactieve ontdekkingservaring terwijl je de charmante stad Florence verkent. Open de web-app en start de uitdaging vanaf Piazza Santissima Annunziata. Alle informatie die je nodig hebt voor je avontuur staat in de e-mail die de lokale aanbieder je heeft gestuurd. Nieuwsgierige feiten: Kom meer te weten over de stad, ontdek de geheimen van de belangrijkste bezienswaardigheden en leer over merkwaardige feiten die je nergens anders zult lezen. Vind monumenten en verborgen geheimen: Onze lokale maker creëerde een interactieve wandeling door de stad. Cryptische aanwijzingen laten je door de straten van de stad kronkelen en nodigen je uit om op details te letten die je normaal gesproken niet opmerkt. Zodra je bij de volgende halte bent aangekomen, moet je een vraag oplossen: open je ogen en geest en gebruik je locatie om het juiste antwoord te vinden! Genieten: Tijdens deze ontdekkingstocht leer je de stad van een andere kant kennen. Zelfs de lokale bevolking ontdekt nieuwe feiten terwijl ze geheime stadspaden volgen! Los 13 raadsels op die zijn gemaakt door onze lokale makers. Scherp je zintuigen en waardeer de mooiste (en kleine) details om je heen. Of je Florence nu kent of net bent begonnen met verkennen, krijg een perspectief op de ontdekking die je nieuwsgierigheid zal inspireren, waar je ook heen gaat.

Florence: rondleiding door het ziekenhuis van de onschuldigen

2. Florence: rondleiding door het ziekenhuis van de onschuldigen

Ontdek de eeuwenoude geschiedenis van Spedale degli Innocenti, het ziekenhuis van de onschuldigen, tijdens een rondleiding door het eerste weeshuis van Europa. Kom meer te weten over de inspirerende oorsprong van dit 15e-eeuwse instituut en over de weeskinderen of verlaten kinderen die hier door de eeuwen heen werden verzorgd. Bewonder het architectonische talent van Brunelleschi die het gebouw in 1419 voltooide, waardoor het een van de oudste werken van renaissance-architectuur werd. Wandel door Piazza della Santissima Annunziata en zijn opvallende bogen, Loggia del Brunelleschi genaamd, die worden beschouwd als een symbool van Florence. Vandaag herbergt het gebouw twee kleuterscholen, een kleuterschool, drie woningen voor de kinderen en Unicef-kantoren. Binnen bezoek je ook het Museum van de Onschuldigen, met een vergrote en gerenoveerde tentoonstellingsruimte op drie niveaus. Loop het 600 jaar oude pad vol verhalen over hoop en tragedie. Bekijk de persoonlijke herinneringen aan de "nocentini", kaarten die zijn geschreven door bijna elk kind dat hier welkom was van de 15e tot de 17e eeuw met details van hun leven. Verken de museumgalerij met werken van Botticelli, Ghirlandaio, het verpleegsterskoor en andere artistieke schatten.

Rit door de Renaissance: 2 uur durende fietstour door Florence

3. Rit door de Renaissance: 2 uur durende fietstour door Florence

Focus op Florence - Een fotografische fietstocht door Florence Maak een tocht met een gids door het historische centrum van Florence om meer te leren over deze stad van kunst en geschiedenis en een aantal van de meest fascinerende uitzichten te zien en te fotograferen tijdens een 2 uur durende tour langs meer dan 20 van de topattracties. Op de fiets kun je meer van de stad zien tijdens deze odyssee door Florence, waarbij je zowel bekende bezienswaardigheden als verborgen juweeltjes bezoekt en stopt bij de beste uitkijkpunten om de perfecte foto te maken. Het hele centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en deze milieuvriendelijke tour vertrekt vanaf Piazza Santissima Annunziata, de thuisbasis van het Nationaal Archeologisch Museum en Spedale degli Innocenti. Ga verder door aristocratische straten en stop bij de Synagoge en de historische Vlooienmarkt. Pauzeer voor een foto voor de Santa Croce kerk, een symbool van Florence, bekend om zijn prachtige 14e-eeuwse fresco's. Als je de wijk Santa Croce verlaat, kom je langs het huis van Michelangelo en steek je de rivier de Arno over via de beroemde Ponte Vecchio. Bezoek Porta San Niccolò, het Palazzo Pitti en de Santo Spirito kerk, met een kruisbeeld dat door Michelangelo is gegraveerd, voordat je terugfietst over de Arno naar Piazza Signoria. Stop om op adem te komen en maak een foto bij de Neptunusfontein en het prachtige Medici Palazzo Vecchio. Geen reis naar Florence is compleet zonder een bezoek aan Piazza Repubblica en de bijzondere Duomo, de laatste stops van de 2 uur durende tour.

E-bike rondleiding door Florence + Wijn & Gelato proeverij

4. E-bike rondleiding door Florence + Wijn & Gelato proeverij

De magie van Florence wacht op je! Onze E-Bike tour in Florence is de enige die wordt aangeboden door gecertificeerde fietsgidsen. Ons bedrijf, CicloToscana, organiseert uitsluitend E-Bike tours en we zijn hoog opgeleid in het bieden van het hoogste niveau van klantenservice. De tour begint bij Piazza Ognissanti, midden in het historische centrum, op slechts 3 minuten afstand van de Ponte Vecchio en duurt in totaal 3 uur. We komen langs alle belangrijke monumenten van de stad. De tour is inclusief (optioneel) een wijnproeverij bij een typisch lokaal wijnhuis in het centrum van Florence. Tot slot biedt de gids alle deelnemers de beste Gelato van de stad aan.

4 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Ospedale degli Innocenti: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Ospedale degli Innocenti

Wil je alle activiteiten in Ospedale degli Innocenti bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.