Datums kiezen

Ospedale degli Innocenti

Ospedale degli Innocenti: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Florence: rondleiding door het ziekenhuis van de onschuldigen

1. Florence: rondleiding door het ziekenhuis van de onschuldigen

Ontdek de eeuwenoude geschiedenis van Spedale degli Innocenti, het ziekenhuis van de onschuldigen, tijdens een rondleiding door het eerste weeshuis van Europa. Kom meer te weten over de inspirerende oorsprong van dit 15e-eeuwse instituut en over de weeskinderen of verlaten kinderen die hier door de eeuwen heen werden verzorgd. Bewonder het architectonische talent van Brunelleschi die het gebouw in 1419 voltooide, waardoor het een van de oudste werken van renaissance-architectuur werd. Wandel door Piazza della Santissima Annunziata en zijn opvallende bogen, Loggia del Brunelleschi genaamd, die worden beschouwd als een symbool van Florence. Vandaag herbergt het gebouw twee kleuterscholen, een kleuterschool, drie woningen voor de kinderen en Unicef-kantoren. Binnen bezoek je ook het Museum van de Onschuldigen, met een vergrote en gerenoveerde tentoonstellingsruimte op drie niveaus. Loop het 600 jaar oude pad vol verhalen over hoop en tragedie. Bekijk de persoonlijke herinneringen aan de "nocentini", kaarten die zijn geschreven door bijna elk kind dat hier welkom was van de 15e tot de 17e eeuw met details van hun leven. Verken de museumgalerij met werken van Botticelli, Ghirlandaio, het verpleegsterskoor en andere artistieke schatten.

Florence per fiets: begeleide fotografietour van 2 uur

2. Florence per fiets: begeleide fotografietour van 2 uur

Focus op Florence – Een fotografische tour door Florence op de fiets Maak een rondleiding door het historische centrum van Florence om meer te weten te komen over deze stad van kunst en geschiedenis en bekijk en fotografeer enkele van de meest fascinerende uitzichten tijdens een tour van 2 uur langs meer dan 20 van de topattracties. Als je per fiets reist, kun je meer van de stad zien op deze fotografische odyssee door Florence, waarbij je zowel bekende bezienswaardigheden als verborgen juweeltjes bezoekt en stopt bij de beste uitkijkpunten om de perfecte foto te maken. Aan het einde van de rondleiding wint de beste gemaakte foto, beoordeeld door een fotografie-expert, een prijs. Het hele centrum van de stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en deze milieuvriendelijke tour vertrekt vanaf Piazza Santissima Annunziata, de thuisbasis van het Nationaal Archeologisch Museum en Spedale degli Innocenti. Ga verder door aristocratische straten en stop bij de synagoge en de historische vlooienmarkt. Pauzeer voor een foto voor de Santa Croce-kerk, een symbool van Florence, bekend om zijn prachtige 14e-eeuwse fresco's. Als u de wijk Santa Croce verlaat, passeert u het huis van Michelangelo en steekt u de rivier de Arno over via de beroemde Ponte Vecchio. Bezoek Porta San Niccolò, Palazzo Pitti en de Santo Spirito-kerk, met een door Michelangelo uitgehouwen kruisbeeld, voordat je terugfietst over de Arno naar Piazza Signoria. Stop om op adem te komen en maak een foto bij de Neptunusfontein en het magnifieke Medici Palazzo Vecchio. Geen reis naar Florence is compleet zonder Piazza Repubblica en de buitengewone Duomo te zien, de laatste haltes van de 2 uur durende tour. De eenvoudig te bedienen fietsen zijn voor uw veiligheid voorzien van een helm en een oortje zodat u uw persoonlijke tourbegeleider goed kunt horen.

Florence: Geheimen van de stad Interactief ontdekkingsspel

3. Florence: Geheimen van de stad Interactief ontdekkingsspel

Beleef een interactieve ontdekkingservaring terwijl je de charmante stad Florence verkent. Open de web-app en start de uitdaging vanaf Piazza Santissima Annunziata. Alle informatie die je nodig hebt voor je avontuur staat in de e-mail die de lokale aanbieder je heeft gestuurd. Nieuwsgierige feiten: Kom meer te weten over de stad, ontdek de geheimen van de belangrijkste bezienswaardigheden en leer over merkwaardige feiten die je nergens anders zult lezen. Vind monumenten en verborgen geheimen: Onze lokale maker creëerde een interactieve wandeling door de stad. Cryptische aanwijzingen laten je door de straten van de stad kronkelen en nodigen je uit om op details te letten die je normaal gesproken niet opmerkt. Zodra je bij de volgende halte bent aangekomen, moet je een vraag oplossen: open je ogen en geest en gebruik je locatie om het juiste antwoord te vinden! Genieten: Tijdens deze ontdekkingstocht leer je de stad van een andere kant kennen. Zelfs de lokale bevolking ontdekt nieuwe feiten terwijl ze geheime stadspaden volgen! Los 13 raadsels op die zijn gemaakt door onze lokale makers. Scherp je zintuigen en waardeer de mooiste (en kleine) details om je heen. Of je Florence nu kent of net bent begonnen met verkennen, krijg een perspectief op de ontdekking die je nieuwsgierigheid zal inspireren, waar je ook heen gaat.

Beschikbare activiteiten

3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Ospedale degli Innocenti

Wil je alle activiteiten in Ospedale degli Innocenti bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.