Ospedale degli Innocenti

Ospedale degli Innocenti: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: rondleiding ziekenhuis van de onschuldigen

1. Florence: rondleiding ziekenhuis van de onschuldigen

Ontdek de eeuwenoude geschiedenis van Spedale degli Innocenti, het ziekenhuis van de onschuldigen, tijdens een rondleiding door het eerste weeshuis van Europa. Kom meer te weten over de inspirerende oorsprong van deze 15e-eeuwse instelling en over de verweesde of verlaten kinderen die hier door de eeuwen heen zijn opgevangen. Bewonder het architecturale talent van Brunelleschi die het bouwwerk in 1419 voltooide, waardoor het een van de oudste werken van de Renaissance-architectuur is. Wandel door Piazza della Santissima Annunziata en zijn verschillende bogen, genaamd Loggia del Brunelleschi, die worden beschouwd als een symbool van Florence. Tegenwoordig herbergt het gebouw twee kleuterscholen, een kleuterschool, drie tehuizen voor de kinderen en kantoren van Unicef. Binnen bezoek je ook het Museum of the Innocents, met een vergrote en gerenoveerde tentoonstellingsruimte op drie niveaus. Bewandel het 600 jaar oude pad vol verhalen over hoop en tragedie. Bekijk de persoonlijke herinneringen aan de "nocentini", kaarten die door bijna elk kind dat hier van de 15e tot de 17e eeuw werd verwelkomd, werden geschreven met details over hun leven. Verken de museumgalerij met werken van Botticelli, Ghirlandaio, het verpleegsterskoor en andere artistieke schatten.

Florence per fiets: begeleide fotografietour van 2 uur

2. Florence per fiets: begeleide fotografietour van 2 uur

Focus op Florence - Een fotografische rondreis door Florence op de fiets Maak een begeleide reis door het historische centrum van Florence om meer te weten te komen over deze stad van kunst en geschiedenis en bekijk en fotografeer enkele van de meest fascinerende uitzichten tijdens een 2 uur durende tour van meer dan 20 van zijn topattracties. Als u met de fiets reist, kunt u meer van de stad bedekken tijdens deze fotografische odyssee door Florence, zowel bekende locaties als verborgen juweeltjes bezoeken en stoppen bij de beste uitkijkpunten om de perfecte foto te maken. Aan het einde van de tour wint de beste foto, beoordeeld door een fotografie-expert, een prijs. Het hele centrum van de stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en deze milieuvriendelijke tour vertrekt vanaf Piazza Santissima Annunziata, de thuisbasis van het Nationaal Archeologisch Museum en Spedale degli Innocenti. Vervolg uw weg door aristocratische straten en stop bij de synagoge en de historische vlooienmarkt. Pauzeer voor een foto voor de Santa Croce-kerk, een symbool van Florence, bekend om zijn prachtige 14e-eeuwse fresco's. Als u de wijk Santa Croce verlaat, passeert u het huis van Michelangelo en steekt u de rivier de Arno over via de beroemde Ponte Vecchio. Bezoek Porta San Niccolò, Pitti Palace en de Santo Spirito-kerk, met een kruisbeeld gesneden door Michelangelo, voordat je terug fietst over de Arno naar Piazza Signoria. Stop om op adem te komen en maak een foto bij de Neptunus-fontein en het prachtige Medici Palazzo Vecchio. Geen reis naar Florence is compleet zonder Piazza Repubblica en de buitengewone Duomo te zien, de laatste stops van de 2 uur durende tour. De eenvoudig te bedienen fietsen worden geleverd met helmen voor uw veiligheid en een oortelefoon zodat u uw persoonlijke tourbegeleider gemakkelijk kunt horen.

Florence: "6 Underground" Minicar-ervaring

3. Florence: "6 Underground" Minicar-ervaring

Zes hedendaagse helden, een groene auto en de monumenten van de bakermat van de Renaissance vormen deze unieke ervaring. Je tour combineert een passie voor actiefilms naast de schoonheid van een van de beroemdste steden ter wereld: Florence. Een authentieke minicar zal je vorm van vervoer zijn, terwijl je de locaties bezoekt waar de actiefilm van Michael Bay werd gefilmd. U zult zeker de binnenplaatsen van Palazzo Vecchio en Palazzo Medici Riccardi herkennen, evenals Piazza Santa Trinita en de Column of Justice. Het is op deze locatie dat de auto's een carrousel hebben opgevoerd, waarbij op miraculeuze wijze voetgangers en honden worden vermeden. Je komt later aan op Piazza della Signoria en reist via Piazzale degli Uffizi naar het balkon met uitzicht op de rivier de Arno. Hier ontdekt u een van de hoogtepunten van de locatie uit de Netflix-serie, net onder de bogen van de Vasari Corridor. Ten slotte reis je vanaf de voet van het standbeeld van Ferdinando I Medici van waar je het uitzicht op de koepel van Brunelleschi kunt waarderen. Dit monument is het symbool van Florence, en is tegelijkertijd een parkour-speeltuin voor een van de hoofdrolspelers van de film: de Acrobat.

  • Privétours
2 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Ospedale degli Innocenti

Wil je alle activiteiten in Ospedale degli Innocenti ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.