Kies data

Österreichische Galerie Belvedere

Österreichische Galerie Belvedere: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: toegangstickets voor Obere of Untere Belvedere

1. Wenen: toegangstickets voor Obere of Untere Belvedere

Het Belvedere in Wenen is een van de toonaangevende musea ter wereld. De beroemde kunstcollectie omvat werken van de middeleeuwen tot heden. Het unieke complex met zijn 2 paleizen van de Obere en Untere Belvedere en uitgestrekte tuinen is een van de indrukwekkendste architecturale barokke wonderen ter wereld. Tot de hoogtepunten behoren de 's werelds grootste collectie schilderijen van Gustav Klimt, evenals belangrijke werken uit de Weense biedermeier, de Oostenrijkse barok, Wenen rond 1900 en de Franse impressionistische periodes. Voor het eerst in decennia biedt het museum weer grootschalige bijzondere tentoonstellingen die je tijdens je bezoek kunt bewonderen. In de 18e eeuw gaf de Oostenrijkse generaal prins Eugene van Savoye de beroemde barokarchitect Johann Lukas von Hildebrandt de opdracht om het complex te bouwen. Na de dood van prins Eugene verwierf keizerin Maria Theresa het hele complex en veranderde de Obere Belvedere in een tentoonstellingsruimte voor de keizerlijke collecties - waardoor het een van de eerste openbare musea ter wereld werd. Het Untere Belvedere, de voormalige residentie van prins Eugene, herbergt illustere tentoonstellingen. De barokke tuinen van het Belvedere behoren tot de mooiste ter wereld. De hoofdtuin ligt tussen het Untere en het Obere Belvedere en strekt zich uit over 3 grote terrassen. Het Belvedere-park herbergt ook de botanische tuin en de oudste alpentuin van Europa.

Wenen: het beste van in 1-daagse privérondleiding met vervoer

2. Wenen: het beste van in 1-daagse privérondleiding met vervoer

Bezoek Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk en het centrum van cultuur en kunst voor het grootste deel van Europa in de tijd van het Habsburgse rijk. Ontdek de overvloed aan historische, culturele en architecturale monumenten. Begin aan een exclusieve tour door Wenen met de auto en bekijk alle belangrijke bezienswaardigheden in één dag. Word verliefd op "The City of Dreams"! Tijdens de 3 uur durende tour ziet u de essentiële bezienswaardigheden van de oude binnenstad van Wenen vanuit het comfort van een privévoertuig met airconditioning. Nadat u bent opgehaald bij uw accommodatie, kunt u genieten van zorgeloze sightseeing zonder u ooit zorgen te maken over vermoeide voeten. Je privégids laat je de hoogtepunten van de oude binnenstad zien, te beginnen met het prachtige stadhuis Rathaus, gebouwd met zo'n 30 miljoen stenen. De volgende stop op de lijst is de prachtige 18e-eeuwse Sint-Pieters-katholieke kerk, gelegen in het kloppende hart van de oude stad. Tussen de prachtige herenhuizen en monumenten zul je je vergapen aan de gebeeldhouwde Zuil van de Drie-eenheid en een van de grootste gotische kathedralen ter wereld: de Stephansdom, met iconische romaanse torens en spits. Geniet van een gemakkelijke en gezellige rit langs de prachtige Weense straten en bekijk de wereldberoemde Staatsopera, waar grote componisten zoals Mozart, Beethoven en Chopin hebben opgetreden. Dichtbij vindt u Albertina, een 19e-eeuws Habsburgs paleis, en het prachtige Hofburg-paleiscomplex, dat nu verschillende musea en de keizerlijke schatkamer herbergt. Verderop ziet u het fantastische Palais Schwarzenberg en wandelt u door de barokke tuin van het 18e-eeuwse Belvedere. Aan het einde van een vruchtbare tour wordt u teruggebracht naar uw accommodatie. Sightseeing in Wenen was nog nooit zo eenvoudig! Kies de optie van 7 uur om nog meer te leren over Wenen en het Habsburgse rijk. Tijdens de uitgebreide rondleiding bezoekt u de Sint-Pieterskerk (Peterskirche). Het interieur in barokstijl zal u verbazen met prachtige muurschilderingen, schilderijen en koepeldak met veel vergulding. Stap binnen in de Stephansdom en bewonder de prachtige glas-in-loodramen, hoge pilaren, het barokke hoogaltaar, het indrukwekkende gewelf, het kleurrijke pannendak en andere schatten. Andere hoogtepunten zijn het rijden door MuseumsQuartier, met barokke paleizen met verschillende musea, en het zien van Karlskirche, de 18e-eeuwse Habsburgse koepelkathedraal met barokke, Griekse en Romeinse elementen. Daarnaast bezoekt u de top 1-attractie in Wenen - het Schonbrunn-paleis. Profiteer van skip-the-line tickets om te voorkomen dat u in de rij van enkele uren moet wachten, en verken de luxueuze appartementen in rococo-stijl van keizer Franz Joseph en zijn vrouw Elisabeth. Leer meer over de keizerlijke levensstijl en maak een ontspannende wandeling in de elegante tuinen van het paleis.

Wenen: riviercruise op de Donau & 1-daagse hop-on hop-off bustour

3. Wenen: riviercruise op de Donau & 1-daagse hop-on hop-off bustour

Bekijk Wenen in je eigen tempo met een 24-uurs hop-on hop-off bustour. Luister vanaf het bovendek in de open lucht naar de verhalen van hoogtepunten zoals Paleis Hofburg en Pretpark Prater met audiocommentaar. Maak het af met een ontspannende cruise langs de charmante rivier de Donau en een zelfgeleide audiowandeling. Reis langs de Rode Route om historische bezienswaardigheden zoals het operagebouw, het museumkwartier, het Hofburgpaleis, het parlement, het stadhuis en het Donaukanaal te ervaren. Verken langs het stadscentrum en richting Pretpark Prater en geniet van een adembenemend uitzicht op de Weense bergen, UNO City en het Donau-eiland. Op de Blauwe Route start je je tour in het stadscentrum en ga je de beroemde paleizen van Wenen ontdekken. Blik op het vorstelijke Hofburg-paleis voordat u de stad verlaat om het Schönbrunn-paleis te zien, ooit een residentie van de Habsburgers, en het Belvedere-paleis met een immense collectie Oostenrijkse kunstwerken. Klim aan boord van de rondvaart die bij uw ticket is inbegrepen en bewonder de "meest leefbare stad ter wereld" vanaf de rivier de Donau. Geniet van de beeldschone scènes van het moderne leven in een historische stad die Wenen uniek maakt. Geniet na of tussen je bustour door van een van de 3 zelfgeleide audiowandelingen. Bewonder de architecturale geschiedenis van het operagebouw, de Stephansdom en meer. Loop door de buitenwijken van Wenen om het expressionistische monument Hundertwasserhaus en het "New Modern" treinstation Hauptbahnhof te bekijken.

3 uur durende wandeltocht door Wenen: stad met vele verledens

4. 3 uur durende wandeltocht door Wenen: stad met vele verledens

Verken de vele geschiedenissen van Wenen tijdens een inzichtelijke wandeltocht van 3 uur in het gezelschap van gepubliceerde auteurs, professoren of historici. Ontmoet je gids in Café Griensteidl op Michaelerplatz om naar het keizerlijk paleis van de Hofburg te kijken, de plaats van macht in de keizerlijke stad sinds de 13e eeuw. Bewonder het Loos House van de Oostenrijkse architect Adolf Loos, voordat je naar de Kohlmarkt en Graben gaat, de meest trendy winkelstraten van Wenen. Je gids zal je onderweg wijzen op de pestzuil, een barokke kerk en grote gebouwen in verschillende bouwstijlen. Kom meer te weten over de tripartiete graven van de Habsburgers in de Stephansdom. Ga naar een eenvoudige kapucijnenkerk om de sarcofagen van de Weense heersers te zien en bewonder de zilveren urnen in de Sint-Augustinuskerk. Ontdek aan de rand van de binnenstad overblijfselen van de 12e-eeuwse stadsmuren, gebouwd om Wenen te beschermen tegen het Ottomaanse rijk. Bezoek de grote boulevard van de Ringstrasse, gebouwd toen de stadsmuren werden verwoest. Ga verder naar Schwarzenbergplatz om het monument te bewonderen voor Russische soldaten die stierven bij de bevrijding van Wenen van de nazi's. Maak een korte omweg naar Slot Belvedere, voordat u uitzicht krijgt op de Naschmarkt en de gouden koepel van het Secession-gebouw op Karlsplatz. Baan je ten slotte een weg door het Museums Quartier en Maria Theresien Platz, de thuisbasis van de grootste concentratie aan musea van Wenen.

Wenen en Skip-the-Line Schönbrunn Palace Privérondleiding

5. Wenen en Skip-the-Line Schönbrunn Palace Privérondleiding

Geniet van de uitstekende service en persoonlijke sfeer van een uitgebreide 4-uur durende sightseeingtour over het allerbeste van de geschiedenis en kunst van Wenen, inclusief een privérondleiding door Schönbrunn Palace. Een minivan of een limousine met chauffeur staat de hele reis tot uw dienst. Het hebben van een aparte gids en chauffeur zorgt voor de beste service en maximale flexibiliteit: stap uit de auto wanneer je maar wilt met je gids terwijl de auto en chauffeur op je wachten. Uw gids kan u zijn volledige aandacht geven terwijl uw chauffeur zorgt voor een vlotte en comfortabele rit. Allereerst rijdt u langs de bekende Ringboulevard. Bewonder de indrukwekkende gebouwen in de stijl van het historisme gebouwd onder keizer Franz Josef, zoals de Staatsopera, het Museum voor Schone Kunsten, het parlement, het stadhuis, het gerechtstheater en de universiteit. Op het Heldenplein kun je foto's maken van het enorme complex van het keizerlijk paleis. De voormalige residentie van de Habsburgers heeft meer dan 2.600 kamers. Als u het stadscentrum verlaat, komt u in het Donau-gebied met de gebouwen van de Verenigde Naties en de Donau-toren. Ook bezoekt u het nabijgelegen pretpark Prater met het wereldberoemde reuzenrad. Terug in het stadscentrum passeert u andere bezienswaardigheden zoals het Stadspark met het beroemde gouden beeld van Johann Strauss, de Sint-Charleskerk en de concertzaal van de Musikverein. Op weg naar het Schönbrunn-paleis passeert u andere bezienswaardigheden zoals het stadspark met het beroemde gouden standbeeld van Johann Strauss, de St. Charles-kerk en de concertzaal van de Musikverein. Het bezoek aan Schönbrunn Paleis en terrein (Unesco Werelderfgoed) is een ander hoogtepunt van deze tour. De voormalige zomerresidentie van de Habsburgers is de toeristische trekpleister nummer één van Oostenrijk. Bezoek met je gids de indrukwekkende showrooms van het paleis en leer alles over het hofleven in de tijd van het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Neem dan de tijd voor een wandeling door de prachtige tuinen. Skip the line: je gids reserveert je tickets van tevoren, zodat je niet in de rij hoeft te wachten. Andere optionele stops tijdens deze tour zijn het Belvedere-paleis, het Hundertwasser Haus en de levendige Naschmarkt. De tour eindigt weer bij je hotel. Bepaal zelf waar u stopt en hoeveel tijd u op elke locatie wilt doorbrengen. Uw deskundige gids deelt intrigerende verhalen en anekdotes met u en staat klaar om te reageren op (bijna) al uw verzoeken en vereisten. Uw chauffeur kent de beste routes en shortcuts. Veel fotomomenten.

Big Bus Hop-on Hop-off Tour & City Airport Train Retourreis

6. Big Bus Hop-on Hop-off Tour & City Airport Train Retourreis

Dompel jezelf onder in de fascinerende geschiedenis van Wenen en bekijk de historische en moderne hoogtepunten van de stad tijdens een hop-on hop-off sightseeingbustour met audiocommentaar. Stap zo vaak uit als je wilt, met meer dan 20 haltes op iconische locaties zoals het Belvedere-paleis en -museum, het Schönbrunn-paleis en de Staatsopera. Bij aankomst op de luchthaven van Wenen volgt u de groene CAT-borden naar het perron van de CAT-City Airport Train. Met de moderne dubbeldekkertreinen bereikt u het station Wien Mitte-Landstraße in slechts 16 minuten, met een directe verbinding met de metro van Wenen. De City Air Terminal in het stadscentrum biedt u alle diensten van een internationale luchthaventerminal. Op de dag van vertrek heeft u de mogelijkheid om uw bagage in Wien Mitte in te checken en de rest van de tijd zonder bagage in de stad door te brengen. Deze service wordt aangeboden door geselecteerde luchtvaartmaatschappijen. Rode route Ontdek enkele van de bezienswaardigheden van het "oude Wenen", waaronder de opera, het museumkwartier, de Hofburg, het parlement, het stadhuis en het Donaukanaal. Rijd buiten het stadscentrum langs het Prater naar het pretpark "Modern Wenen", met een adembenemend uitzicht op de Weense bergen, de UNO-stad en het Donau-eiland. Blauwe route Vanuit het stadscentrum leidt de blauwe route je langs de beroemde paleizen van Wenen. Voorbij de Hofburg, dan de stad uit naar paleis Schönbrunn en paleis Belvedere. Bezoek de buitenwijken van Wenen, het expressionistische monument Hundertwasserhaus en het centraal station van het "Nieuwe Modernisme". Classic Ticket: 24-uurs hop-on hop-off bustour en zelfgeleide stadswandeling. Met het Classic Ticket heb je 24 uur per dag toegang tot de sightseeingbustour om het beste van Wenen in één dag te zien. Verheug u op een zelfgeleide wandeltocht met audiotour en ervaar de bezienswaardigheden in uw eigen tempo.

Salzburg: privétour van een hele dag Wenen met vervoer

7. Salzburg: privétour van een hele dag Wenen met vervoer

Rijd door Neder-Oostenrijk en geniet van het lokale prachtige landschap tijdens een dagexcursie. Je wordt met een comfortabele auto opgehaald bij je accommodatie in Salzburg en gaat vervolgens op pad, omringd door bergen, dichte bossen en glooiende wijngaarden. Aankomst in Wenen, waar een lokale deskundige gids je rondleidt met voorkennis. Dompel jezelf onder in de verbazingwekkende oude binnenstad en bekijk de meest opmerkelijke plaatsen zoals het Rathaus, Burgtheater en Albertina. Bezoek de Stephansdom, een van de meest prominente nationale symbolen van Oostenrijk en een van de hoogste kathedralen van Europa. Verken de katholieke Sint-Pieterskerk, Stephansplatz, de Zuil van de Drie-eenheid en de universiteit van Wenen. Wanneer je bij de keizerlijke schatkamer (Kaiserliche Schatzkammer Wien) komt, verken je een van de grootste collecties van het Heilige Roomse Rijk en het Oostenrijkse erfgoed. Bewonder de keizerskroon, de beroemde Heilige Lans, de Orde van het Gulden Vlies en meer. Kies een uitgebreide optie en geniet van de tour in een van de meest verfijnde paleizen in Oostenrijk. Stap binnen in Paleis Schonbrunn, een prachtige residentie met complexe tuinen, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Of bezoek het fantastische paleis Belvedere en zijn prachtige natuur, gebouwen, fonteinen en standbeelden in het park van het paleis. Het herbergt een van de meest waardevolle kunstcollecties van Oostenrijk - met sleutelwerken van Gustav Klimt, Egon Schiele en Oskar Kokoschka. De chauffeur zet je af bij je hotel in Salzburg.

  • Rondleidingen
  • Toegangstickets
  • Privétours
  • Hop on, hop off-tours

Sitemap Österreichische Galerie Belvedere

Wil je alle activiteiten in Österreichische Galerie Belvedere ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Österreichische Galerie Belvedere

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 2.452 beoordelingen

Zeer mooi museum met een spannende collectie schilderijen. We hadden een afspraak vanuit huis geboekt; maar kwam 1 1/2 uur te vroeg, dus we waren bereid om te wachten; maar werd vroeg toegelaten door het vriendelijke personeel. Bedankt voor een echt goede ervaring! Met vriendelijke groet, Else Nørlund

De tuinen (die gratis te bezoeken zijn) zijn prachtig en perfect onderhouden. Wat de paleizen betreft, we kochten het kaartje voor de ingang van de Boven-Belvedere. De prijs is een beetje hoog, maar het is het waard. Vooral de aan Klimt en Schiele gewijde kamers zijn prachtig.

We hebben alleen Upper Belvedere bezocht, een prachtig oud paleis met prachtige tuinen en een geweldige kunstcollectie. De Klimt-collectie was geweldig en de Eisler-tentoonstelling die we bezochten was ook echt goed. Zou een bezoek hier aanraden als je in Wenen bent.

Ik heb genoten van het gebouw en de bijzondere tentoonstelling op de bovenste verdieping. De zalen met Klimt waren wel erg druk.

Heel Mooie , leuke , fantastische belevenis om deze te bezoeken!