Österreichische Galerie Belvedere

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Österreichische Galerie Belvedere: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Wenen: entreetickets voor Slot Belvedere

1. Wenen: entreetickets voor Slot Belvedere

Verken het UNESCO erfgoed Belvedere in Wenen, een van de mooiste barokke gebouwen in Europa. Bewonder de vele kunstwerken van diverse kunstenaars uit verschillende periodes. De enorme kunstcollectie van het Belvedere bestaat uit duizenden kunstobjecten, een selectie daarvan is te zien bij de permanente tentoonstelling in het Oberes Belvedere. Deze kunstgalerie biedt je een uitgebreide blik in de geschiedenis van de Oostenrijkse kunst in een internationale context van de Middeleeuwen tot het midden van de 20e eeuw. Naast de Marmeren Hal kun je de kapel van het slot, de prachtige Sala Terrena (hal begane grond) en werken uit meer dan 500 jaar kunstgeschiedenis bewonderen in het Oberes Belvedere. Het gebouw heeft de grootste Klimtcollectie met werken uit de Art Nouveau, zoals 'De Kus' en 'Judith', maar ook meesterwerken van Schiele, Kokoschka, Waldmüller, Renoir, Monet en Van Gogh, alsmede belangrijke collecties uit de 19e en 20e eeuw, de barokperiode en de Middeleeuwen. Op de begane grond van de Oberes Belvedere zie je kunst uit de klassieke modernistische stroming, de periode tussen de wereldoorlogen en uit de barokcollectie. Er is een nieuwe kamer ingericht voor de meesterwerken van Gustav Klimt, zodat `De Kus` in haar volle glorie te aanschouwen is. Ontdek ook het Winterpaleis, de nieuwe expositieruimte van Slot Belvedere in het centrum van Wenen. Met de opening van de nieuwe en vierde expositieruimte in het Belvedere is er een belangrijke plek voor kunst ontstaan tussen het stadspaleis en het tuinpaleis; het Winterpaleis en het Belvedere Paleis. Sinds de opening van het `21er Haus` in november 2011, stelt het Belvedere kunstwerken van na de oorlog tot het heden permanent tentoon. Delen van de collectie worden sinds juni 2012 getoond op de 1e verdieping van het 21er Haus en bieden verschillende perspectieven via veranderende thematische tentoonstellingen. De focus ligt op hedendaagse kunst uit Oostenrijk in een internationale context en vertegenwoordigt daarmee de selectie van het 21er Haus.

...
Wenen: privéwandeltour langs highlights met ophaalservice

2. Wenen: privéwandeltour langs highlights met ophaalservice

Begin je tour door voor je accommodatie kennis te maken met je privégids. Start het verkennen van de oude binnenstad van Wenen en doe onderweg lokale tips op. Duik in de geschiedenis van de stad en maak kennis met de mustsee-bezienswaardigheden. Wandel over de Ringstrasse en bewonder de rijkdom van de Staatsopera en de Hofburg. Kijk omhoog naar de indrukwekkende spits en het schitterende dak van de Stephansdom. Kom meer te weten over de cultuur van de Oostenrijkse hoofdstad en haar wereldwijde invloed. Passeer de beroemde koffiehuizen. Zie waar beroemde historische figuren leefden, van de Habsburgers tot aan Mozart.

...
Wenen: stadstour per bus en Schloss Schönbrunn

3. Wenen: stadstour per bus en Schloss Schönbrunn

Zie alle topattracties van Wenen in een sightseeingtour. Stap op de comfortabele bus, ga er lekker voor zit en start de verkenning van het historische centrum van de stad. Ontdek de Ringstrasse en de architectonische hoogstandjes, zoals de Staatsopera, de Hofburg en het Burgtheater. Bewonder staatsinstituten zoals het stadhuis en het Oostenrijkse parlement. Stap uit om de voormalige keizerlijke zomerresidentie van de Habsburgers, Schloss Schönbrunn, binnen te gaan. Vermijd de rijen voor het loket en besteed meer tijd met het verkennen van de 22 staatszalen.

...
Wenen: het beste van in 1-daagse privérondleiding met vervoer

4. Wenen: het beste van in 1-daagse privérondleiding met vervoer

Wist je dat het stadhuis van Wenen is gebouwd met zo'n 30 miljoen stenen? U bepaalt het tempo met uw goed geïnformeerde gids terwijl u door enkele van de belangrijkste onroerend goed in Wenen reist. Laat je hoofd tollen terwijl je de fijne kneepjes van de Stephansdom scant, of stap de St. Peter's Church binnen met zijn fantastische muurschilderingen en koepelvormig verguld dak. In Wenen komen de opties razendsnel op je af: Paleis Hofburg, gedenktekens voor Strauss en Beethoven, de staatsopera en meer. Gebruik voor het hoogtepunt uw skip-the-line tickets en verken het Schloss Schönbrunn, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en stel u voor dat u Lippizaner-hengsten berijdt tussen de heilige tuinen. U kunt uw rondleiding met 1 uur verlengen en ook het nabijgelegen Belvedere-paleis toevoegen, met een van de meest waardevolle kunstcollecties van Oostenrijk - met sleutelwerken van Gustav Klimt, Egon Schiele en Oskar Kokoschka.

...
3 uur durende wandeltocht door Wenen: stad met vele verledens

5. 3 uur durende wandeltocht door Wenen: stad met vele verledens

Verken de vele geschiedenissen van Wenen tijdens een inzichtelijke wandeltocht van 3 uur in het gezelschap van gepubliceerde auteurs, professoren of historici. Ontmoet je gids in Café Griensteidl op Michaelerplatz om naar het keizerlijk paleis van de Hofburg te kijken, de plaats van macht in de keizerlijke stad sinds de 13e eeuw. Bewonder het Loos House van de Oostenrijkse architect Adolf Loos, voordat je naar de Kohlmarkt en Graben gaat, de meest trendy winkelstraten van Wenen. Je gids zal je onderweg wijzen op de pestzuil, een barokke kerk en grote gebouwen in verschillende bouwstijlen. Kom meer te weten over de tripartiete graven van de Habsburgers in de Stephansdom. Ga naar een eenvoudige kapucijnenkerk om de sarcofagen van de Weense heersers te zien en bewonder de zilveren urnen in de Sint-Augustinuskerk. Ontdek aan de rand van de binnenstad overblijfselen van de 12e-eeuwse stadsmuren, gebouwd om Wenen te beschermen tegen het Ottomaanse rijk. Bezoek de grote boulevard van de Ringstrasse, gebouwd toen de stadsmuren werden verwoest. Ga verder naar Schwarzenbergplatz om het monument te bewonderen voor Russische soldaten die stierven bij de bevrijding van Wenen van de nazi's. Maak een korte omweg naar Slot Belvedere, voordat u uitzicht krijgt op de Naschmarkt en de gouden koepel van het Secession-gebouw op Karlsplatz. Baan je ten slotte een weg door het Museums Quartier en Maria Theresien Platz, de thuisbasis van de grootste concentratie aan musea van Wenen.

...
Skip The Line Tour: Paleis Schönbrunn & Wenen Stadstour

6. Skip The Line Tour: Paleis Schönbrunn & Wenen Stadstour

Profiteer van deze tour: sla de wachtrij over bij Paleis Schönbrunn! Krijg een indruk van de meest belangrijke historische attracties in Wenen. Met de bus ga je door de Ringstraße, waar veel mooie gebouwen staan zoals het staatsoperagebouw, het Habsburg museum, het Natuurhistorisch museum en het museum van kunstgeschiedenis met een wereldberoemde collectie. Ontdek het museumstadsdeel waar Paleis Hofburg (het winterverblijf van de Keizer), het Oostenrijkse Parlement, het Stadshuis, en het Staatstheater te vinden zijn. Het hoogtepunt is een begeleide tour door de gangen van Schloss Schönbrunn, de voormalige zomerresidentie van figuren als Maria Theresa. 

...
Wien: Half-Day Private Walking Tour

7. Wien: Half-Day Private Walking Tour

Maak een wandeling door het historische centrum van Wenen tijdens een privétour van 3 uur en bekijk alle belangrijke monumenten terwijl u de geschiedenis van de stad hoort. Na een pick-up van je hotel (of andere locatie op afspraak), maak een wandeling - of maak gebruik van het openbaar vervoer - naar het Hofburg Palace, de keizerlijke residentie van het Habsburgse rijk. Ontdek de grote pleinen en binnenplaatsen van de stad in de oude binnenstad. Wandel over de beroemde Graben en bewonder de façades van knappe gebouwen en monumenten zoals de Pestsäule, gebouwd door keizer Leopold I na de Grote Plaag van Wenen. Loop de elegante Kohlmarkt in en kijk in de ramen van modieuze boetieks. Rij voorbij de legendarische lakkerij Demel en stop buiten de Stephansdom. Bekijk vervolgens de prachtige gebouwen van de Ringstraße, waaronder het Oostenrijkse parlement, het Imperial Court Theatre, het stadhuis, de universiteit en de Weense Staatsopera. Zie het Museum of Art History en het Museum of Natural History. Doorgaan naar het Belvedere paleis om de barokke zomerresidentie van prins Eugene van Savoye te zien. Krijg een prachtig uitzicht over de stad vanuit het park.

...

Sitemap Österreichische Galerie Belvedere

Wil je alle activiteiten in Österreichische Galerie Belvedere ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Österreichische Galerie Belvedere

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 1.949 beoordelingen

Het is makkelijk te boeken en in vergelijking met andere websites is het goedkoper als je met de app boekt. We boekten alleen voor het bovenste niveau en de kunsttentoonstelling. Het is een must om er heen te gaan als je in Wien bent. De plaats is goed onderhouden en de kunsttentoonstelling is uitstekend.

En leuke tour met als onderbreking mooi Schonbrunn. Prima gids die ondanks de drukte de groep goed bij elkaar hield en duidelijk en veel vertelde.

Sterk aanbevolen, alles heel goed georganiseerd en GEEN wachtrijen is geweldig. De gids was geweldig en heeft een werk van 10 gedaan.

Vlotte toegang op voorgeschreven tijdstip, geen wachtrij. Prachtig paleis

De moeite waard om de tentoonstelling te bezoeken!