Kies data
Österreichische Galerie Belvedere

Musea & tentoonstellingen

Österreichische Galerie Belvedere Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Wenen: toegangstickets voor Obere of Untere Belvedere

1. Wenen: toegangstickets voor Obere of Untere Belvedere

Het Belvedere in Wenen is een van de toonaangevende musea ter wereld. De beroemde kunstcollectie omvat werken van de middeleeuwen tot heden. Het unieke complex met zijn 2 paleizen van de Obere en Untere Belvedere en uitgestrekte tuinen is een van de indrukwekkendste architecturale barokke wonderen ter wereld. Tot de hoogtepunten behoren de 's werelds grootste collectie schilderijen van Gustav Klimt, evenals belangrijke werken uit de Weense biedermeier, de Oostenrijkse barok, Wenen rond 1900 en de Franse impressionistische periodes. Voor het eerst in decennia biedt het museum weer grootschalige bijzondere tentoonstellingen die je tijdens je bezoek kunt bewonderen. In de 18e eeuw gaf de Oostenrijkse generaal prins Eugene van Savoye de beroemde barokarchitect Johann Lukas von Hildebrandt de opdracht om het complex te bouwen. Na de dood van prins Eugene verwierf keizerin Maria Theresa het hele complex en veranderde de Obere Belvedere in een tentoonstellingsruimte voor de keizerlijke collecties - waardoor het een van de eerste openbare musea ter wereld werd. Het Untere Belvedere, de voormalige residentie van prins Eugene, herbergt illustere tentoonstellingen. De barokke tuinen van het Belvedere behoren tot de mooiste ter wereld. De hoofdtuin ligt tussen het Untere en het Obere Belvedere en strekt zich uit over 3 grote terrassen. Het Belvedere-park herbergt ook de botanische tuin en de oudste alpentuin van Europa.

Wenen: riviercruise op de Donau & 1-daagse hop-on hop-off bustour

2. Wenen: riviercruise op de Donau & 1-daagse hop-on hop-off bustour

Bekijk Wenen in je eigen tempo met een 24-uurs hop-on hop-off bustour. Luister vanaf het bovendek in de open lucht naar de verhalen van hoogtepunten zoals Paleis Hofburg en Pretpark Prater met audiocommentaar. Maak het af met een ontspannende cruise langs de charmante rivier de Donau en een zelfgeleide audiowandeling. Reis langs de Rode Route om historische bezienswaardigheden zoals het operagebouw, het museumkwartier, het Hofburgpaleis, het parlement, het stadhuis en het Donaukanaal te ervaren. Verken langs het stadscentrum en richting Pretpark Prater en geniet van een adembenemend uitzicht op de Weense bergen, UNO City en het Donau-eiland. Op de Blauwe Route start je je tour in het stadscentrum en ga je de beroemde paleizen van Wenen ontdekken. Blik op het vorstelijke Hofburg-paleis voordat u de stad verlaat om het Schönbrunn-paleis te zien, ooit een residentie van de Habsburgers, en het Belvedere-paleis met een immense collectie Oostenrijkse kunstwerken. Klim aan boord van de rondvaart die bij uw ticket is inbegrepen en bewonder de "meest leefbare stad ter wereld" vanaf de rivier de Donau. Geniet van de beeldschone scènes van het moderne leven in een historische stad die Wenen uniek maakt. Geniet na of tussen je bustour door van een van de 3 zelfgeleide audiowandelingen. Bewonder de architecturale geschiedenis van het operagebouw, de Stephansdom en meer. Loop door de buitenwijken van Wenen om het expressionistische monument Hundertwasserhaus en het "New Modern" treinstation Hauptbahnhof te bekijken.

  • Toegangstickets
  • Privétours
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Österreichische Galerie Belvedere-Musea & tentoonstellingen

Welke andere activiteiten dan Österreichische Galerie Belvedere-Musea & tentoonstellingen zijn de moeite waard in Wenen?

Wat zijn de beste Österreichische Galerie Belvedere Musea & tentoonstellingen?

Sitemap Österreichische Galerie Belvedere

Wil je alle activiteiten in Österreichische Galerie Belvedere ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Österreichische Galerie Belvedere

Zeer mooi museum met een spannende collectie schilderijen. We hadden een afspraak vanuit huis geboekt; maar kwam 1 1/2 uur te vroeg, dus we waren bereid om te wachten; maar werd vroeg toegelaten door het vriendelijke personeel. Bedankt voor een echt goede ervaring! Met vriendelijke groet, Else Nørlund

De tuinen (die gratis te bezoeken zijn) zijn prachtig en perfect onderhouden. Wat de paleizen betreft, we kochten het kaartje voor de ingang van de Boven-Belvedere. De prijs is een beetje hoog, maar het is het waard. Vooral de aan Klimt en Schiele gewijde kamers zijn prachtig.

We hebben alleen Upper Belvedere bezocht, een prachtig oud paleis met prachtige tuinen en een geweldige kunstcollectie. De Klimt-collectie was geweldig en de Eisler-tentoonstelling die we bezochten was ook echt goed. Zou een bezoek hier aanraden als je in Wenen bent.

Ik heb genoten van het gebouw en de bijzondere tentoonstelling op de bovenste verdieping. De zalen met Klimt waren wel erg druk.

Heel Mooie , leuke , fantastische belevenis om deze te bezoeken!