Kies data
Österreichische Galerie Belvedere

UNESCO-locaties

Österreichische Galerie Belvedere UNESCO-locaties: Onze meest aanbevolen

Wenen: toegangstickets voor Obere of Untere Belvedere

1. Wenen: toegangstickets voor Obere of Untere Belvedere

Het Belvedere in Wenen is een van de toonaangevende musea ter wereld. De beroemde kunstcollectie omvat werken van de middeleeuwen tot heden. Het unieke complex met zijn 2 paleizen van de Obere en Untere Belvedere en uitgestrekte tuinen is een van de indrukwekkendste architecturale barokke wonderen ter wereld. Tot de hoogtepunten behoren de 's werelds grootste collectie schilderijen van Gustav Klimt, evenals belangrijke werken uit de Weense biedermeier, de Oostenrijkse barok, Wenen rond 1900 en de Franse impressionistische periodes. Voor het eerst in decennia biedt het museum weer grootschalige bijzondere tentoonstellingen die je tijdens je bezoek kunt bewonderen. In de 18e eeuw gaf de Oostenrijkse generaal prins Eugene van Savoye de beroemde barokarchitect Johann Lukas von Hildebrandt de opdracht om het complex te bouwen. Na de dood van prins Eugene verwierf keizerin Maria Theresa het hele complex en veranderde de Obere Belvedere in een tentoonstellingsruimte voor de keizerlijke collecties - waardoor het een van de eerste openbare musea ter wereld werd. Het Untere Belvedere, de voormalige residentie van prins Eugene, herbergt illustere tentoonstellingen. De barokke tuinen van het Belvedere behoren tot de mooiste ter wereld. De hoofdtuin ligt tussen het Untere en het Obere Belvedere en strekt zich uit over 3 grote terrassen. Het Belvedere-park herbergt ook de botanische tuin en de oudste alpentuin van Europa.

Wenen: het beste van in 1-daagse privérondleiding met vervoer

2. Wenen: het beste van in 1-daagse privérondleiding met vervoer

Bezoek Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk en het centrum van cultuur en kunst voor het grootste deel van Europa in de tijd van het Habsburgse rijk. Ontdek de overvloed aan historische, culturele en architecturale monumenten. Begin aan een exclusieve tour door Wenen met de auto en bekijk alle belangrijke bezienswaardigheden in één dag. Word verliefd op "The City of Dreams"! Tijdens de 3 uur durende tour ziet u de essentiële bezienswaardigheden van de oude binnenstad van Wenen vanuit het comfort van een privévoertuig met airconditioning. Nadat u bent opgehaald bij uw accommodatie, kunt u genieten van zorgeloze sightseeing zonder u ooit zorgen te maken over vermoeide voeten. Je privégids laat je de hoogtepunten van de oude binnenstad zien, te beginnen met het prachtige stadhuis Rathaus, gebouwd met zo'n 30 miljoen stenen. De volgende stop op de lijst is de prachtige 18e-eeuwse Sint-Pieters-katholieke kerk, gelegen in het kloppende hart van de oude stad. Tussen de prachtige herenhuizen en monumenten zul je je vergapen aan de gebeeldhouwde Zuil van de Drie-eenheid en een van de grootste gotische kathedralen ter wereld: de Stephansdom, met iconische romaanse torens en spits. Geniet van een gemakkelijke en gezellige rit langs de prachtige Weense straten en bekijk de wereldberoemde Staatsopera, waar grote componisten zoals Mozart, Beethoven en Chopin hebben opgetreden. Dichtbij vindt u Albertina, een 19e-eeuws Habsburgs paleis, en het prachtige Hofburg-paleiscomplex, dat nu verschillende musea en de keizerlijke schatkamer herbergt. Verderop ziet u het fantastische Palais Schwarzenberg en wandelt u door de barokke tuin van het 18e-eeuwse Belvedere. Aan het einde van een vruchtbare tour wordt u teruggebracht naar uw accommodatie. Sightseeing in Wenen was nog nooit zo eenvoudig! Kies de optie van 7 uur om nog meer te leren over Wenen en het Habsburgse rijk. Tijdens de uitgebreide rondleiding bezoekt u de Sint-Pieterskerk (Peterskirche). Het interieur in barokstijl zal u verbazen met prachtige muurschilderingen, schilderijen en koepeldak met veel vergulding. Stap binnen in de Stephansdom en bewonder de prachtige glas-in-loodramen, hoge pilaren, het barokke hoogaltaar, het indrukwekkende gewelf, het kleurrijke pannendak en andere schatten. Andere hoogtepunten zijn het rijden door MuseumsQuartier, met barokke paleizen met verschillende musea, en het zien van Karlskirche, de 18e-eeuwse Habsburgse koepelkathedraal met barokke, Griekse en Romeinse elementen. Daarnaast bezoekt u de top 1-attractie in Wenen - het Schonbrunn-paleis. Profiteer van skip-the-line tickets om te voorkomen dat u in de rij van enkele uren moet wachten, en verken de luxueuze appartementen in rococo-stijl van keizer Franz Joseph en zijn vrouw Elisabeth. Leer meer over de keizerlijke levensstijl en maak een ontspannende wandeling in de elegante tuinen van het paleis.

Salzburg: privétour van een hele dag Wenen met vervoer

3. Salzburg: privétour van een hele dag Wenen met vervoer

Rijd door Neder-Oostenrijk en geniet van het lokale prachtige landschap tijdens een dagexcursie. Je wordt met een comfortabele auto opgehaald bij je accommodatie in Salzburg en gaat vervolgens op pad, omringd door bergen, dichte bossen en glooiende wijngaarden. Aankomst in Wenen, waar een lokale deskundige gids je rondleidt met voorkennis. Dompel jezelf onder in de verbazingwekkende oude binnenstad en bekijk de meest opmerkelijke plaatsen zoals het Rathaus, Burgtheater en Albertina. Bezoek de Stephansdom, een van de meest prominente nationale symbolen van Oostenrijk en een van de hoogste kathedralen van Europa. Verken de katholieke Sint-Pieterskerk, Stephansplatz, de Zuil van de Drie-eenheid en de universiteit van Wenen. Wanneer je bij de keizerlijke schatkamer (Kaiserliche Schatzkammer Wien) komt, verken je een van de grootste collecties van het Heilige Roomse Rijk en het Oostenrijkse erfgoed. Bewonder de keizerskroon, de beroemde Heilige Lans, de Orde van het Gulden Vlies en meer. Kies een uitgebreide optie en geniet van de tour in een van de meest verfijnde paleizen in Oostenrijk. Stap binnen in Paleis Schonbrunn, een prachtige residentie met complexe tuinen, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Of bezoek het fantastische paleis Belvedere en zijn prachtige natuur, gebouwen, fonteinen en standbeelden in het park van het paleis. Het herbergt een van de meest waardevolle kunstcollecties van Oostenrijk - met sleutelwerken van Gustav Klimt, Egon Schiele en Oskar Kokoschka. De chauffeur zet je af bij je hotel in Salzburg.

  • Toegangstickets
  • Privétours
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Österreichische Galerie Belvedere-UNESCO-locaties

Welke andere activiteiten dan Österreichische Galerie Belvedere-UNESCO-locaties zijn de moeite waard in Wenen?

Wat zijn de beste Österreichische Galerie Belvedere UNESCO-locaties?

Welke Österreichische Galerie Belvedere-UNESCO-locaties nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Deze Österreichische Galerie Belvedere-UNESCO-locaties nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen:

Sitemap Österreichische Galerie Belvedere

Wil je alle activiteiten in Österreichische Galerie Belvedere ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Österreichische Galerie Belvedere

De tuinen (die gratis te bezoeken zijn) zijn prachtig en perfect onderhouden. Wat de paleizen betreft, we kochten het kaartje voor de ingang van de Boven-Belvedere. De prijs is een beetje hoog, maar het is het waard. Vooral de aan Klimt en Schiele gewijde kamers zijn prachtig.

We hebben alleen Upper Belvedere bezocht, een prachtig oud paleis met prachtige tuinen en een geweldige kunstcollectie. De Klimt-collectie was geweldig en de Eisler-tentoonstelling die we bezochten was ook echt goed. Zou een bezoek hier aanraden als je in Wenen bent.

Beantwoordde 100% aan de verwachtingen. Groots kunstpatrimonium in prachtig barokgebouw waarbij de bezoeker werd verwend door de goed opgestelde verzameling. Klimt en tijdgenoten op zijn best. Vergeet niet de heerlijke koffie in het charmante schlosscafé.

Ik heb genoten van het gebouw en de bijzondere tentoonstelling op de bovenste verdieping. De zalen met Klimt waren wel erg druk.

Prachtig museum. Place to je voor elke Klimt liefhebber.