Deze activiteit is automatisch vertaald. Klik hier om de originele versie in het Engels te bekijken.
Privétour

Ostuni privérondleiding

Activiteitenaanbieder: Le Terre di Federico

Ostuni privérondleiding

Activiteitenaanbieder: Le Terre di Federico

Vanaf € 185 per groep tot 54

Geniet van een rondleiding door Ostuni die u kennis zal laten maken met de prachtige "Witte Stad". Wees getuige van een van de belangrijkste plaatsen om te bezoeken in Puglia met zijn betoverende historische centrum, kathedraal en landschap in de Itria-vallei.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Duur 2 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Spaans, Engels, Frans, Italiaans
Privégroep

Belevenis

Highlights
  • Ontdek de witte stad in zijn charmante historische centrum
  • Bezoek de kathedraal gewijd aan Santa Maria Assunta
  • Verken de oude Aragonese muren en de oude poorten van toegang tot de stad
Volledige beschrijving
Ostuni is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Puglia. De stad wordt de Witte Stad genoemd en staat bekend om de huizen beschilderd met witte kalk in het historische centrum. Je rondleiding door Ostuni begint vanaf het Libertà-plein, hier kun je het grote paleis van de gemeente en de barokke kolom van Sant'Oronzo zien. Bijna 21 meter hoog, de zuil werd in 1771 door Giuseppe Greco gebouwd in lokale steen als een ex voto, later werd het gebruikt als bescherming tegen hongersnoden en epidemieën uitgevoerd door de heilige. Op het Libertà-plein kunt u de archeologische opgravingen van de oude muren en de verdedigingsoren bezoeken voordat u door de straat Cattedrale loopt. Let op de overvloed aan lokale ambachtelijke winkels, commerciële activiteiten en typische lokale voedselproducten. U bereikt dan de kathedraal gewijd aan Santa Maria Assunta gebouwd in de vijftiende eeuw. De façade wordt gekenmerkt door drie elegante ogivale portalen en een groot roosvenster met 24 stralen. Bewonder het interieur, een Latijns kruis met drie beuken op kolommen. Na de tour gaat u verder langs de Aragonese muren waar u een prachtig uitzicht op het landschap van de Valle d'Itria kunt bewonderen tot u de Porta Nova-poort bereikt, een van de oude poorten die beroemd zijn in deze stad.
Inbegrepen
  • Gelicentieerde gids
  • Ophaal- of afleverdiensten

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Piazza Libertà (volgende kolom van Sant'oronzo)

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet toegestaan

  • Eten en drinken
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,6 /5

gebaseerd op 5 beoordelingen

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

It was amazing, well worth it, our guide was super knowledgeable and extremely pleasant answering every of the 10000 questions we had

27 oktober 2022

Vertalen

Our guide, Valeria, was phenomenal. She set a very comfortable pace for our tour and was well versed in Ostuni history, architecture and culture. Valeria was very articulate in English and answered our many questions gracefully. The tour was wonderful.

17 april 2022

Vertalen

Prenotare è stato semplice e trovare disponibilità per il giorno dopo prenotando a sera inoltrata è stato davvero top. La guida è arrivata con dieci minuti di ritardo, ma ha avvisato. Ha recuperato in parte il ritardo alla fine. La guida preparata e molto appassionata di ciò che raccontava. Nel complesso buono.

22 augustus 2022

Vertalen

Product ID: 209199