Oświęcim
Luchthaventransfers

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Oświęcim Luchthaventransfers: Onze meest aanbevolen

Vanuit Warschau: Auschwitz -Birkenau met privévervoer

1. Vanuit Warschau: Auschwitz -Birkenau met privévervoer

Na te zijn opgehaald bij je accommodatie word je vervoerd in een topklasse limousine. Je rijdt naar KL Auschwitz 1, waar je, eenmaal aangekomen, door de beruchte ijzeren poort met de zin 'Arbeit Macht Frei' loopt. Je ziet 22 bakstenen barakken, die werden gebruikt om honderdduizenden slachtoffers van de Holocaust in gevangen te houden. Het meest huiveringwekkend is blok nummer 11, de zogenaamde gevangenis in de gevangenis. Blok 11 bevatte speciale folterkamers, waaronder donkere kamers of staande cellen waar verschillende straffen werden opgelegd aan gevangenen. De eerste pogingen om genocide te plegen met het gebruik van Zyklon B vonden plaats in dit blok. Het enige bewaarde crematorium en gaskamer is gelegen aan het einde van het kamp. Na het bezoek aan KL Auschwitz 1 reis je met een minibus naar KL Auschwitz 2 Birkenau. Dit deel van het kamp is 25 keer groter dan Auschwitz 1 en het was het grootste van de vernietigingskampen. Meer dan 1 miljoen mensen lieten hier het leven. Tussen 62 voornamelijk houten kazernes, die initieel waren bedoeld als stallen, bevinden zich de ruïnes van 4 crematoria en gaskamers, die door de nazi's werden vernietigd in een poging om het bewijs van hun misdaden te verbergen. Je eindigt je bezoek bij het gedenkteken, waar je respect kunt betuigen aan alle slachtoffers van de genocide.

...
Vanuit Krakau: ticket voor Auschwitz-Birkenau met privétransfer

2. Vanuit Krakau: ticket voor Auschwitz-Birkenau met privétransfer

Bezoek het Auschwitz-Birkenau Museum en Memorial en loop er in je eigen tempo rond tijdens een zelfgeleide tour. Profiteer van een vooraf gereserveerd toegangsticket, privé-ophaalservice van het hotel en vervoer heen en terug vanuit Krakau. Laat je ophalen bij je hotel en reis naar het Auschwitz I Museum. Ontvang je toegangsticket en begin met het verkennen van de overblijfselen van de kazernes, wachttorens en crematoria van het nazi-kamp. Lees de informatieborden die er staan om de gruwelijke nazi-misdaden die hier worden gepleegd te bevatten en luister naar verhalen over het dagelijkse leven van de gevangenen. Ga dan naar het Auschwitz-Birkenau II-monument. Zie de gaskamers, angstaanjagende voorwerpen die werden achtergelaten en de overblijfselen van de spoorweg die de gevangenen naar de kampen bracht. Herdenk de slachtoffers van het kamp en ontdek de overlevingsverhalen op de gedenkplaats. Daarna ontmoet je je chauffeur weer om teruggebracht te worden naar je accommodatie in Krakau.

...
Krakau/Balice: vervoer naar Auschwitz, Wieliczka of Zakopane

3. Krakau/Balice: vervoer naar Auschwitz, Wieliczka of Zakopane

Je vermijdt het wachten op de taxi's bij aankomst op het vliegveld Balice of het lastige reserveren van privévervoer op het laatste moment in het centrum van Krakau. Je reserveert een transfer per busje of minibus naar het Auschwitzgedenkteken en -museum, de zoutmijnen van Wieliczka of de badplaats van Zakopane.  Je profiteert van ophaalservice vanaf je accommodatie of op elke andere locatie in het stadscentrum op verzoek terwijl je chauffeur rechtstreeks naar je eindbestemming brengt. De hele reis naar het Auschwitz-Birkenaumuseum duurt ongeveer 6-7 uur, de Wieliczkazoutmijnen ongeveer 4 uur, Zakopane ongeveer 8 uur en Energylandia ongeveer 6 uur.  

...
Van Krakau: privétransfer Auschwitz-Birkenau Memorial

4. Van Krakau: privétransfer Auschwitz-Birkenau Memorial

Profiteer van een ophaalservice bij uw hotel of appartement in Krakau en reis vervolgens naar het belangrijkste symbool van de Holocaust van de Tweede Wereldoorlog, het Auschwitz-Birkenau-monument en -museum. Een professionele, Engelssprekende chauffeur zorgt ervoor dat uw reis veilig en comfortabel verloopt. Bij aankomst in het Auschwitz-Birkenau Memorial and Museum moet u uw toegangs- en tourticket kopen. Deze zijn ook vooraf te reserveren. Retourvervoer wordt verzorgd met een wachttijd van maximaal 4 uur terwijl u het herdenkingsterrein bezoekt.

...

Sitemap Oświęcim

Wil je alle activiteiten in Oświęcim ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oświęcim

Indrukwekkend. Prima en comfartabel vervoer naar Auschwitz-Birkenau.

Flesje water was fijn tijdens de reis, muziekkeuze chauffeer abominabel slecht.