Kies data

Oude Agora van Athene

Oude Agora van Athene: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Athene: combiticket Akropolis en 6 archeologische locaties

1. Athene: combiticket Akropolis en 6 archeologische locaties

Bespaar tijd en geld tijdens je verblijf in Athene met een vooraf geboekt combiticket dat je voorrangstoegang geeft tot 7 van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Athene. Geniet van kortingen tot 50% en vermijd de lange wachtrijen met toeristen bij de Akropolis, de oude Agora, de Romeinse Agora, de Tempel van Zeus, de Aristotelesschool, de bibliotheek van Hadrianus en de oude begraafplaats van Kerameikos. Bewonder het Parthenon, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, dat op de Akropolis-heuvel staat, en dompel jezelf onder in de 2500 jaar rijke geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk. Bezoek daar de oude Agora die op de noordwestelijke hellingen van de Akropolis ligt. Kom meer te weten over dit voormalige artistieke, spirituele en commerciële centrum. Verken net ten noorden van de Akropolis de vindplaats van de Romeinse Agora, die ooit het middelpunt was van het openbare leven in Athene. Je hebt ook toegang tot de beroemde bibliotheek van Hadrianus en de tempel van Olympische Zeus op de Olympische locatie, evenals Kerameikos, de oude begraafplaats die zich uitstrekt tot aan de oevers van de rivier de Eridanos en het nabijgelegen Lyceum.

Athene: ticket voor Akropolis & topattracties met audiogids

2. Athene: ticket voor Akropolis & topattracties met audiogids

Verken het oude Athene in jouw eigen tempo met voorrangstickets voor de top-archeologische attracties en musea, waaronder de Akropolis, het Akropolismuseum, de oude Agora, de Kerameikos, het Olympieion, het Romeinse Forum, de bibliotheek van Hadrianus, het Lyceum van Aristoteles en het Nationaal Archeologisch Museum. Je kunt kiezen voor de ticket-only optie of de ticket met audiogids-optie om toegang te krijgen tot 6 boeiende audiotours op je smartphone. Ontdek de geschiedenis van de stad en een aantal fascinerende plekken die het hedendaagse Athene hebben vormgegeven tijdens een zelfgeleide audio-wandelingstocht. Na het boeken, download je gewoon je ticket en de audiogidsen op je telefoon met de link die jou is toegestuurd. Zodra je elke attractie binnengaat, zet je je koptelefoon op en ontdek je de locaties via de kracht van de verhalen en leer je historische informatie en ongewone anekdotes uit de oudheid kennen.

Athene: begeleide wandeling door de Akropolis en het Akropolismuseum

3. Athene: begeleide wandeling door de Akropolis en het Akropolismuseum

Reis terug in de tijd naar het oude Athene tijdens een rondleiding door de Akropolis. Bespaar tijd met skip-the-line toegang tot deze populaire attractie. Ontdek de geheimen van het verleden terwijl je je gids volgt door de fascinerende tentoonstellingen in het Akropolismuseum. Sla de wachtrijen over en ga sneller naar binnen en volg je gids terwijl ze door de Griekse architectuur, mythologie en geschiedenis gaan. Verken het Erechtheion, de Tempel van Athena Nike, de Propylaia en natuurlijk het Parthenon als onderdeel van een gedetailleerde rondleiding. Leer van je gids terwijl ze praten over de belangrijkste mythen van het oude Athene, de belangrijkste religieuze festivals, vroegste culten en hoe verschillende gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad allemaal verbonden zijn met dit heilige gebied genaamd Akropolis. Ga verder naar het Akropolismuseum voor het tweede deel van de tour. Verken de prachtige glazen vloeren om de opgravingen te zien en volg je gids nog een uur om schatten van de oude Griekse beschaving en het museumgebouw zelf te zien. Bekijk de originele stukken uit de tempels op de Akropolis en leer meer over hun historische context in je gids. Hoor over de Elgin Marbles in de Parthenon Gallery. Rond je rondleiding af in The Archaic Gallery met beelden die dateren van vóór de Akropolis. Na je rondleiding heb je de mogelijkheid om in het museum te blijven om in je eigen tempo verder te verkennen en te genieten van het uitzicht over de stad en tot aan de Akropolis in het beroemde Museumcafé.

Athene: Acropolis & Plaka-wandeltocht in de vroege ochtend

4. Athene: Acropolis & Plaka-wandeltocht in de vroege ochtend

Ontmoet je gids vroeg in de ochtend en begin je rondleiding door de Akropolis voordat de hitte van de dag begint. Bewonder het theater van Dionysus op de zuidhelling van de Akropolis terwijl je de heuvel op gaat om de oude bouwwerken te bekijken die zich daar bevinden . Bezoek het Parthenon, het Erechtheion, de Propylaea, de tempel van Athena Nike en het voetstuk van Agrippa terwijl je gids de fascinerende geschiedenis van deze oude site deelt. Ga vervolgens bergafwaarts in de richting van Plaka en bewonder het uitzicht op de oude Agora en het Nationaal Observatorium van Athene terwijl je loopt. Verken de geplaveide straten van Plaka met je gids terwijl je geheimen ontdekt die zelfs de lokale bevolking niet kent. Geniet van de rust van dit dorp in een stad terwijl je de vele smalle doorgangen verkent en verborgen juweeltjes ontdekt. Bekijk het Bathhouse of the Winds, het Forum Romanum, het Fethiye-moskeemuseum en de bibliotheek van Hadrianus terwijl je richting Monastiraki-plein gaat waar je tour eindigt.

Athene: 48-uurs hop on, hop off-busticket en toegang tot de Akropolis

5. Athene: 48-uurs hop on, hop off-busticket en toegang tot de Akropolis

Combineer een Hop On Hop Off-busticket dat je naar het centrum van Athene, Piraeus en de stranden brengt met skip-the-line toegang tot de Akropolis. Geniet van gemakkelijke toegang tot enkele van de meest populaire attracties in de stad. Bezoek de Akropolis die boven de Griekse hoofdstad uittorent en wandel over het oude terrein. Voel je verbonden met het verleden terwijl je door deze plek slentert die van groot belang was voor de oude Grieken. Bewonder de tempels, het Parthenon en de andere belangrijke monumenten verspreid over de site. Bekijk de Propylae, de Tempel van Athena Nike en de Porch of Maidens bij het Erechtheion. Reis door Athene met je Hop On Hop Off buskaartje. Stap op elk gewenst moment uit om interessante attracties te bekijken en stap weer in om uw reis voort te zetten. Luister naar audiocommentaar dat beschikbaar is in 14 verschillende talen.

Athene: rondleiding Hoogtepunten Mythologie zonder tickets

6. Athene: rondleiding Hoogtepunten Mythologie zonder tickets

Reis terug in de tijd naar het oude Griekenland en ontdek de grootste bezienswaardigheden van Athene. Je luistert naar de mythes achter enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Ontmoet je gids bij de hoofdingang van de tempel van Olympian Zeus naast de Akropolis. Hoor over de geboorte van de glorieuze stad, tot aan zijn Gouden Eeuw en zijn ondergang aan de Spartaanse legers. Luister naar verhalen uit de Griekse mythologie en ontdek hun ware betekenis en historische feiten. Je bezoekt de meest emblematische sites van de oude stad, maar ook minder bekende attracties. De rondleiding is geschikt voor alle leeftijden en helpt je te begrijpen hoe Athene de mythische stad is geworden die we tegenwoordig kennen. Bezoek bezienswaardigheden zoals het Parthenon, Theater van Dionysus en Tempel van Nike, Athene. Zie de ruïnes van de tempel van Erechtheion en Heiligdom van Asclepius. Je gaat naar de Tempel van Olympische Zeus, verkent de functies van de Agora, bezoekt de Tempel van Hephaestus.

Athene: Mythologie Tour voor gezinnen

7. Athene: Mythologie Tour voor gezinnen

Betrek het hele gezin bij een rondleiding door de prachtige heilige rots van de Akropolis en de oude Agora met deze begeleide wandeling in Athene. Hoor over de geschiedenis en de legendes van over Griekse goden en helden zoals Zeus, Athena en Poseidon. Ontmoet je gids op het metrostation Akropolis en koop een kaartje voor de site. Luister naar tijdloze mythen terwijl je het theater van Dionysus, de schitterende Propylaea, het heilige Erechtheion, de tempel van Athena Nike en het beroemde Parthenon verkent. Laat de bezienswaardigheden tot leven komen voor het hele gezin. Ga verder naar de oude markt van Athene en de oude Agora. Zie de tempel van Hephaestus, versierd met afbeeldingen van het werk van Theseus en Hercules. Treed in de voetsporen van grote denkers zoals Socrates en Plato, die deze ruimte gebruikten om ideeën te verspreiden en deel te nemen aan debatten. volg je gids over een groepsactiviteit die is gebaseerd op de goden en helden die je tijdens je tour hebt geleerd.

Privétour Athene en Piraeus voor groepen

8. Privétour Athene en Piraeus voor groepen

Ontdek zowel het oude als het moderne Athene tijdens deze tour. Eerst ga je naar de Akropolis, die - samen met het Parthenon - de belangrijkste oude site in de westerse wereld is. Voor een bezoek aan de Akropolis en het Parthenon heb je ongeveer een uur nodig (reken in het hoogseizoen anderhalf uur). Hierna maak je een panoramische tour langs alle belangrijkste monumenten van Athene. Je krijgt de gelegenheid om te bezoeken, te stoppen en foto's te maken bij: de tempel van Zeus, het Panathenaic-stadion, de nationale bibliotheek, het Griekse parlement met de wisseling van de wacht en de oude Agora / Romeinse Agora. U kunt er ook voor kiezen om te stoppen om te winkelen, souvenirs te kopen of een wandeling te maken in beroemde gebieden zoals het oude stadsgedeelte van Plaka, het Monastiraki-gebied, het winkelcentrum Ermou Street of de centrale voedselmarkt van Varvakeios. Vervolgens rijdt u 10 km ten zuiden van het centrum van Athene naar de havenstad Piraeus. Dit is de grootste haven in de Middellandse Zee, het knooppunt van het Egeïsche veerbootnetwerk, het centrum van de Griekse maritieme handel en de basis voor de grote koopvaardijvloot. Naast de scheepvaartkantoren, banken en openbare gebouwen is er een wirwar van voetgangersgebieden, winkelstraten en nogal grauwe gebieden. Ontdek de meest aantrekkelijke wijken van de stad Piraeus, zoals de kleine haven van Mikrolimano, Marina Zeas/Pasalimani, het kustgebied van Peiraiki en de heuvel Kastella.

Athene: Ancient Agora vooraf geboekt e-ticket met audiotour

9. Athene: Ancient Agora vooraf geboekt e-ticket met audiotour

Geen reis naar Athene zou compleet zijn zonder een bezoek aan de oude agora! Haal het meeste uit uw bezoek met een fast-track e-ticket en wals op deze unieke site met een fascinerende audiotour op uw telefoon. Download de rondleiding op je smartphone en volg, in je eigen tempo, de meeslepende reis van de evolutie van de Atheense democratie terwijl je geniet van een bezoek aan de meest dynamische archeologische vindplaats van Athene. Je tour begint met een uitgebreide inleiding tot de reeks gebeurtenissen die democratie mogelijk maakten in het oude Athene. Aan de voet van de heuvel waar de tempel van Hephaestus nog steeds stralend staat, leer je over Solon, wiens juridische hervormingen de weg vrijmaakten voor de vorming van de vroegste civiele samenleving in de wereldgeschiedenis. Net bergopwaarts vanaf de Tholos kunt u een glimp opvangen van de verwoeste Bouleuterion, waar 500 Atheners dagelijks bijeenkwamen om wetten en voorstellen op te stellen die aan de volksvergadering van de stad werden gepresenteerd. Terwijl je je wandeling voortzet, komen anekdotische verhalen uit het leven van slimme Atheense persoonlijkheden, zoals Aristides de Rechtvaardige en glorieuze Pericles, tot leven door de originele en leuke inhoud van je vakkundig ontworpen audiogids. De exposities in het Museum van de Agora zullen u ongetwijfeld fascineren en bieden een rijke bron aan informatie over de ingenieuze, maar soms wrede methoden die de Atheners gebruikten om hun democratie te verdedigen tegen elke kwaadaardige invloeden. Geniet vanaf de heuvel van Pnyx en de rots van Ares van vergezichten op ansichtkaarten naar de Akropolis, terwijl u later, terwijl u de heuvel van Philopappos bestijgt, de gevangenis van Socrates zult ontdekken en belangrijke inzichten krijgt in het leven en de dood van de grote Atheense filosoof. Je tour eindigt binnen handbereik van de archeologische vindplaats Akropolis, tegenover het theater van Dionysus, waar je je zult vergapen aan het oudste theater ter wereld en de werkelijke plaats waar ooit de tragedies van Aeschylus, Sophocles en Euripides werden opgevoerd.

Vanaf Cruise Port: de Acropolis en Athene Highlights Tour

10. Vanaf Cruise Port: de Acropolis en Athene Highlights Tour

Of je nu voor het eerst naar Athene en de Akropolis of een van de vele gaat, deze ingenieuze structuur houdt nooit op adem te houden. Maar Athene is niet alleen de Akropolis, het is een bloeiende moderne metropool met veel te ontdekken. Begin de dag in het metrostation Syntagma, waar u een kort bezoek zult brengen aan het metromuseum en de fascinerende archeologische voorwerpen uit het dagelijks leven in het oude Athene die tijdens de bouw van de metro aan het licht kwamen. Doorgaan naar de National Gardens en passeren het neoklassieke architectonische ontwerp van Zappeion Hall. Vanuit dit uitkijkpunt kunt u de overblijvende kolossale zuilen van de Tempel van Zeus zien, evenals de boog van Hadrianus. De tour gaat vervolgens verder naar de Akropolis, vanaf de zuidelijke helling om de drukte te vermijden, en het geweldige Dionysus Theater, het belangrijkste theater in zijn soort in Europa. Beklim de heilige heuvel van de Akropolis en stop onderweg langs de grote monumenten, waaronder het Parthenon, het Erectheion, de Propylaia, de Nike-tempel, het Odeon van Herodes Atticus en de oude Agora. Geniet van wat vrije tijd om de Akropolis en Plaka te verkennen voordat je begint aan je weg terug naar Athene.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Combi-aanbiedingen
  • Meerdaagse tours
49 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 49

Sitemap Oude Agora van Athene

Wil je alle activiteiten in Oude Agora van Athene ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oude Agora van Athene

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.149 beoordelingen

Very practical to have all tickets in one digital entry card + the little map with the locations helps to organise your trip. We were 1 full day in Athens and easily manage to visit all historical places. Tip: visit the Acropolis in the early afternoon. Non waiting lines and not crowed with tourists.

Het gecombineerde ticket heeft ons veel geholpen om de belangrijke bezienswaardigheden van het oude Athene te bezoeken. De Akropolis was natuurlijk het hoogtepunt.

Echt verbluffend. Ik raad aan om er vroeg te zijn - om 8 uur - om de drukte te vermijden, want het wordt erg druk.

Perfecte dag. Nee wacht. Geen lijnen. In staat om de Akropolis en de Romeinse en Griekse Agora in één dag te zien!

Zeer goede ervaring, met de mogelijkheid van snelle toegang tot attracties.