Datums kiezen

Oude Agora van Athene

Oude Agora van Athene: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Athene: Combo ticket voor Akropolis en 6 archeologische plaatsen

1. Athene: Combo ticket voor Akropolis en 6 archeologische plaatsen

Bespaar tijd en geld tijdens je verblijf in Athene met een vooraf geboekt combiticket dat je toegang geeft tot 7 van de beste archeologische vindplaatsen van Athene. Profiteer van besparingen tot 50% en vermijd de lange rijen toeristen bij de Akropolis, de oude Agora, de Romeinse Agora, de tempel van Zeus, de school van Aristoteles, de bibliotheek van Hadrianus en de oude begraafplaats van Kerameikos. Verbeter uw ervaring met een zelfgeleide audiotour terwijl u in uw eigen tempo ronddwaalt. Bewonder het Parthenon, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, dat op de Akropolis-heuvel staat, en dompel jezelf onder in de 2500 jaar rijke geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk. Bezoek terwijl je daar bent de oude agora die op de noordwestelijke hellingen van de Akropolis ligt. Lees meer over dit voormalige artistieke, spirituele en commerciële centrum. Verken net ten noorden van de Akropolis de plek van de Romeinse Agora, die ooit het middelpunt was van het openbare leven in Athene. Je hebt ook toegang tot de beroemde bibliotheek van Hadrianus en de tempel van de Olympische Zeus op de locatie van de Olympische Spelen, evenals Kerameikos, de oude begraafplaats die zich uitstrekt tot aan de oevers van de rivier de Eridanos en het nabijgelegen Lyceum.

Athene: Akropolis Ticket met optionele audiotour & bezienswaardigheden

2. Athene: Akropolis Ticket met optionele audiotour & bezienswaardigheden

Stressvrij wandelen in Athene! Koop uw e-tickets voor de Akropolisheuvel en het oogverblindende Akropolismuseum. Upgrade uw ervaring met optionele combitickets, die toegang bieden tot de beste archeologische bezienswaardigheden en musea zoals de Oude Agora, het Forum Romanum, Kerameikos, de Tempel van Zeus of het Nationaal Archeologisch Museum. Kies uw tijdslot (alleen) voor de Akropolisheuvel en ontvang e-tickets per e-mail. Download tickets en rondleidingen via de meegeleverde link en duik in oude verhalen bij elke attractie. Geniet van Athene en zijn schoonheid, met professionele verhalen en historische inzichten. Houd er rekening mee dat alle tickets niet-restitueerbaar zijn, en hoewel tijdsloten hier kunnen verschijnen, is het essentieel om uw bindende selectie voor de Akropolisheuvel op de "Mijn Boekingspagina" van Clio Muse Tours te maken voor een vlotte, stressvrije ervaring.

Athene: Hoogtepunten van Akropolis en Mythologie Tour in kleine groep

3. Athene: Hoogtepunten van Akropolis en Mythologie Tour in kleine groep

Reis terug in de tijd naar het oude Griekenland en ontdek de grootste bezienswaardigheden van Athene. Luister naar de mythen achter enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Ontmoet je gids bij de hoofdingang van de Tempel van de Olympische Zeus naast de Akropolis. Hoor over de geboorte van de glorieuze stad, tot zijn Gouden Eeuw en zijn ondergang aan de Spartaanse legers. Luister naar verhalen uit de Griekse mythologie en ontdek hun ware betekenis en historische feiten. Bezoek de meest emblematische bezienswaardigheden van de oude stad, evenals minder bekende attracties. Deze tour helpt je te begrijpen hoe Athene de mythische stad werd die tegenwoordig bekend is. Bezoek bezienswaardigheden, zoals het Parthenon, het theater van Dionysus en de tempel van Athena Nike. Bekijk de ruïnes van de tempel van Erechtheion en het heiligdom van Asclepius. Ga naar de Tempel van de Olympische Zeus, leer de functies van de Agora kennen en bezoek de Tempel van Hephaestus.

Athene: Acropolis & Plaka-wandeltocht in de vroege ochtend

4. Athene: Acropolis & Plaka-wandeltocht in de vroege ochtend

Doe mee aan deze wandeltocht om de Akropolis van Athene, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, te verkennen met skip-the-line toegangskaarten. Begin vroeg om de drukte te vermijden en bekijk hoogtepunten zoals het Parthenon, Erechtheion en het Akropolismuseum. Loop door de smalle geplaveide straatjes van Plaka, de oude binnenstad van Athene. Ontmoet je gids vroeg in de ochtend en begin je rondleiding door de Akropolis voordat de hitte van de dag aanbreekt. Bewonder het Theater van Dionysus op de zuidhelling van de Akropolis terwijl je de heuvel oploopt om de oude bouwwerken daar te bekijken . Bewonder het Parthenon, het Erechtheion, de Propylaea, de tempel van Athena Nike en het voetstuk van Agrippa terwijl je gids de fascinerende geschiedenis van deze oude site deelt. Ga vervolgens bergafwaarts in de richting van Plaka en bewonder het uitzicht op de oude agora en het nationale observatorium van Athene terwijl je loopt. Verken de geplaveide straten van Plaka met je gids terwijl je geheimen ontdekt die zelfs voor de lokale bevolking onbekend zijn. Geniet van de rust van dit dorp in een stad terwijl je de vele nauwe doorgangen verkent en verborgen juweeltjes ontdekt. Bekijk het Bathhouse of the Winds, het Forum Romanum, het Fethiye-moskeemuseum en de bibliotheek van Hadrianus terwijl je richting het Monastiraki-plein gaat, waar je tour eindigt.

Athene: Rondleiding over Akropolis en Museum

5. Athene: Rondleiding over Akropolis en Museum

Geniet van een rondleiding door de Akropolis, het Parthenon en het Akropolismuseum en reis terug in de tijd naar het oude Athene. Leer de rijke geschiedenis, mythologie en boeiende verhalen van een veldexpert en erkende gids. Beklim de Akropolisheuvel en ontmoet opmerkelijke bezienswaardigheden die getuigen van de culturele erfenis van het oude Griekenland. Aanschouw de grootsheid van het Dionysustheater, waar iconische drama's en tragedies voor het eerst werden opgevoerd. Dwaal door het boeiende Odeon van Herodes Atticus en het heilige heiligdom van de genezende god Asclepius. Als je de top bereikt, ontdek je de architectonische wonderen van de Propylea-tempel van Nike en de Erechtheion-tempel. Richt je blik op het Parthenon, een blijvend symbool van democratie en de westerse beschaving. Deze prachtige monumenten dateren uit de 5e eeuw en dienen als testamenten voor het glorieuze oude Athene en de Gouden Eeuw van Pericles. Eenmaal de heuvel af, betreedt u het beroemde Akropolismuseum, erkend als een van de beste musea ter wereld. Ervaar de pracht van de originele meesterwerken die zijn geborgen uit de tempels van de Akropolis, vakkundig tentoongesteld in natuurlijk licht. Bewonder de fascinerende opgravingen die blootgelegd zijn onder glazen vloeren en loopbruggen en die een kijkje bieden in oude schatten. Op de eerste verdieping kun je vol ontzag staan voor de raadselachtige archaïsche beelden uit de 6e eeuw die ooit de Akropolis sierden. Laat je betoveren terwijl je langs de majestueuze kariatiden wandelt en monumentale fragmenten tegenkomt vanaf de ingang van de Akropolis. Stijg ten slotte naar de laatste verdieping, waar een ontzagwekkend uitzicht op de Akropolis wacht. Bewonder de originele en buitengewone Parthenon-fries, een bewijs van conceptuele genialiteit en artistieke uitmuntendheid. Laat de schoonheid van de omgeving en de in steen geëtste verhalen u meenemen naar het hart van de grandeur van het oude Griekenland.

Athene: 48-uurs Hop On Hop Off Bus Ticket & Akropolis entree

6. Athene: 48-uurs Hop On Hop Off Bus Ticket & Akropolis entree

Combineer een Hop On Hop Off-busticket dat je naar het centrum van Athene, Piraeus en de stranden brengt met skip-the-line toegang tot de Akropolis. Geniet van gemakkelijke toegang tot enkele van de meest populaire attracties in de stad. Bezoek de Akropolis die boven de Griekse hoofdstad uittorent en wandel over het oude terrein. Voel je verbonden met het verleden terwijl je door deze plek slentert die van groot belang was voor de oude Grieken. Bewonder de tempels, het Parthenon en de andere belangrijke monumenten verspreid over de site. Bekijk de Propylae, de Tempel van Athena Nike en de Porch of Maidens bij het Erechtheion. Reis door Athene met je Hop On Hop Off buskaartje. Stap op elk gewenst moment uit om interessante attracties te bekijken en stap weer in om uw reis voort te zetten. Luister naar audiocommentaar dat beschikbaar is in 14 verschillende talen.

Athen City Pass: 30+ attracties, Akropolis en hop on, hop off

7. Athen City Pass: 30+ attracties, Akropolis en hop on, hop off

Haal het meeste uit Athene met een all-inclusive Athens City Pass. Met dit volgepakte ticket heb je toegang tot meer dan 30 topattracties, waaruit je kunt kiezen. Bewonder de torenhoge hoogten van de Akropolis en de fascinerende tentoonstellingen van het Nieuwe Akropolismuseum. Duik in de oude wijsheid die wordt bewaard in de Bibliotheek van Hadrianus en absorbeer de historische sfeer van Kerameikos, naast tal van andere schatten. De Athens City Pass omvat ook een gratis hop on, hop off-bustour van 48 uur door de fascinerende straten van de stad. Haal de stress weg bij het plannen van uw reis naar Athene en leer de rijke geschiedenis, cultuur en levendige sfeer van de stad kennen via musea, rondleidingen en gastronomie. Verken de stad in je eigen tempo met een geldigheidsduur van maximaal 5 dagen en bespaar tot 47% vergeleken met losse boekingen. De volgende attracties zijn inbegrepen: Bezienswaardigheden en monumenten: - Akropolis met Parthenon en de Noord- en Zuidhelling - sla het toegangsticket en tijdslot over - Oude Agora - Stoa van Attalos - Romeinse agora - Hadrianusbibliotheek - Tempel van Olympische Zeus - Kerameikos - Lyceum - Boog van Hadrianus - Nationale tuin en botanische tuin Diomedes - Atheense trilogie Museum en galerijen: - Nieuw Akropolismuseum - Herakleidon Museum - Kotsanas Museum: het oude Griekenland – De oorsprong van technologieën - Kotsanas Museum: oude Griekse muziekinstrumenten en spellen - Ilias Lalaounis Sieradenmuseum - Museum van illusies Opstappen en afstappen: - Hop on, hop off-busticket voor 48 uur Kortingspartner (bespaar tot 50% korting): - Designer Outlet McArthurGlen - Museumwinkel: "Alex Mylona" Macedonisch museum voor hedendaagse kunst - Frissiras-museum - Helleens Motormuseum - Mastiha-winkel - Elektrische fietstochten - Heteroclito Grot & Bar a Vin - Elixer, specerijen en kruiden - Dagelijkse theatershow

Athene: E-ticket voor de oude Agora van Athene met audiotour

8. Athene: E-ticket voor de oude Agora van Athene met audiotour

Geen reis naar Athene zou compleet zijn zonder een bezoek aan de oude agora! Haal het meeste uit uw bezoek met een fast-track e-ticket en wals op deze unieke site met een fascinerende audiotour op uw telefoon. Download de rondleiding op je smartphone en volg, in je eigen tempo, de meeslepende reis van de evolutie van de Atheense democratie terwijl je geniet van een bezoek aan de meest dynamische archeologische vindplaats van Athene. Je tour begint met een uitgebreide inleiding tot de reeks gebeurtenissen die democratie mogelijk maakten in het oude Athene. Aan de voet van de heuvel waar de tempel van Hephaestus nog steeds stralend staat, leer je over Solon, wiens juridische hervormingen de weg vrijmaakten voor de vorming van de vroegste civiele samenleving in de wereldgeschiedenis. Net bergopwaarts vanaf de Tholos kunt u een glimp opvangen van de verwoeste Bouleuterion, waar 500 Atheners dagelijks bijeenkwamen om wetten en voorstellen op te stellen die aan de volksvergadering van de stad werden gepresenteerd. Terwijl je je wandeling voortzet, komen anekdotische verhalen uit het leven van slimme Atheense persoonlijkheden, zoals Aristides de Rechtvaardige en glorieuze Pericles, tot leven door de originele en leuke inhoud van je vakkundig ontworpen audiogids. De exposities in het Museum van de Agora zullen u ongetwijfeld fascineren en bieden een rijke bron aan informatie over de ingenieuze, maar soms wrede methoden die de Atheners gebruikten om hun democratie te verdedigen tegen elke kwaadaardige invloeden. Geniet vanaf de heuvel van Pnyx en de rots van Ares van vergezichten op ansichtkaarten naar de Akropolis, terwijl u later, terwijl u de heuvel van Philopappos bestijgt, de gevangenis van Socrates zult ontdekken en belangrijke inzichten krijgt in het leven en de dood van de grote Atheense filosoof. Je tour eindigt binnen handbereik van de archeologische vindplaats Akropolis, tegenover het theater van Dionysus, waar je je zult vergapen aan het oudste theater ter wereld en de werkelijke plaats waar ooit de tragedies van Aeschylus, Sophocles en Euripides werden opgevoerd.

Athene: ticketpas Akropolis en 6 locaties met audiotours

9. Athene: ticketpas Akropolis en 6 locaties met audiotours

Ontgrendel moeiteloos de eeuwenoude schatten van Athene! Ontvang uw e-tickets voor de Akropolis, de oude Agora, de Romeinse Agora, de Tempel van de Olympische Zeus en Kerameikos in nul tijd. Duik in de geschiedenis met drie boeiende, zelfgeleide audiotours door lokale professionals. Kies uw tijdslot voor de Akropolis, ontvang e-tickets per e-mail en download Acropolis Classic, The Great Debt: the Olympieion en Ancient Agora: The Birth of Democracy. Verken iconische bezienswaardigheden en geniet van een prachtig uitzicht op de stad. Reis probleemloos en in je eigen tempo terug naar het oude Athene door middel van onze verhalen. Houd er rekening mee dat alle tickets niet-restitueerbaar zijn, en hoewel tijdsloten hier kunnen verschijnen, is het essentieel om uw bindende selectie voor de Akropolisheuvel op de "Mijn Boekingspagina" van Clio Muse Tours te maken voor een vlotte, stressvrije ervaring.

Athene: dagtocht op elektrische fiets

10. Athene: dagtocht op elektrische fiets

Begin je tour op het ontmoetingspunt waar je de kans krijgt om je leuke en vriendelijke gids te ontmoeten. Zodra je de kans hebt gehad om je gidsen te ontmoeten, krijg je de route voor de dag te zien, stap je op je e-bike en ga je weg. Ga op weg naar je eerste stop, de traditionele vlees- en vismarkten om lokale Atheners verse voorraden te zien kopen. Ga dan langs de Athens Trilogy en bezoek drie prachtige neoklassieke gebouwen, de bibliotheek, de universiteit en de academie. Passeer het bovenste deel van de stad dat bekend staat om zijn luxe en exclusieve straten. De tour is zo gepland dat je op tijd op het Syntagma-plein bent om de beroemde wisseling van de wacht te zien en foto's te maken met de Evzones. Bezoek vervolgens het presidentiële landhuis en ga richting het prachtige Panathenaic-stadion. Je rijdt naar de tempel van Olympische Zeus, Zappeion Hall en vervolgens richting Plaka, de Akropolis en de Areopagus-heuvel om de stad van bovenaf te ervaren. Rijd rond de Akropolis naar Plaka, Anafiotika, de Romeinse Agora, Monastiraki en de levendige straten van Psyrri. Als je terugrijdt naar het eindpunt, passeer je de Athene-driehoek, een leuke lokale ontmoetingsplaats voor Atheners. Je tour eindigt met een speciale traktatie op het kantoor van de lokale partner. Aan het einde van deze tour zul je zeker verliefd zijn op Athene.

Beschikbare activiteiten

65 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 5

Andere activiteiten in Oude Agora van Athene

Wil je alle activiteiten in Oude Agora van Athene bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oude Agora van Athene

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.149 beoordelingen

Als je door de stad wilt wandelen en niet in de rijen wilt wachten, is het absoluut de moeite waard. U krijgt toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad.

Het was superhandig om alvast een ticket te hebben. Zeker toen we de lange wachtrij voor de Acropolis konden overslaan. Dat scheelde minimaal een half uur. Ideaal!

Gemakkelijk aan te schaffen, we bewaren het op onze mobiele telefoon en gebruiken het zonder problemen.

Athene de moeite waard, geweldige stad mer mooie bezienswaardigheden.

Alle toplocatie’s met 1 ticket. Super handig en hierdoor veel gezien.