Kies data

Oude Agora van Athene

Oude Agora van Athene: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Athene: ticket voor Akropolis & topattracties met audiogids

1. Athene: ticket voor Akropolis & topattracties met audiogids

Verken de oude Akropolis in jouw eigen tempo met voorrangs e-tickets. Je kunt jouw ervaring uitbreiden met optionele combitickets voor de belangrijkste archeologische bezienswaardigheden en musea van de stad, waaronder het Akropolismuseum, de Oude Agora, Kerameikos, Olympieion, het Forum Romanum, de Bibliotheek van Hadrianus, het Lyceum van Aristoteles en het Nationaal Archeologisch Museum. Je kunt kiezen voor de ticket-only optie of de ticket met audiogids-optie om toegang te krijgen tot 6 boeiende audiotours op jouw smartphone. Ontdek de geschiedenis van de stad en een aantal fascinerende plekken die het hedendaagse Athene hebben vormgegeven tijdens een zelfgeleide audio-wandeltour. Na het boeken, download je gewoon je ticket en de audiogidsen op je telefoon met de link die jou is toegestuurd. Zodra je de attractie binnengaat, zet je je koptelefoon op en ontdek je de locaties via de kracht van de verhalen en leer je historische informatie en ongewone anekdotes uit de oudheid kennen.

Athene: combiticket Akropolis en 6 archeologische locaties

2. Athene: combiticket Akropolis en 6 archeologische locaties

Bespaar tijd en geld tijdens je verblijf in Athene met een vooraf geboekt combiticket dat je voorrangstoegang geeft tot 7 van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Athene. Geniet van kortingen tot 50% en vermijd de lange wachtrijen met toeristen bij de Akropolis, de oude Agora, de Romeinse Agora, de Tempel van Zeus, de Aristotelesschool, de bibliotheek van Hadrianus en de oude begraafplaats van Kerameikos. Bewonder het Parthenon, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, dat op de Akropolis-heuvel staat, en dompel jezelf onder in de 2500 jaar rijke geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk. Bezoek daar de oude Agora die op de noordwestelijke hellingen van de Akropolis ligt. Kom meer te weten over dit voormalige artistieke, spirituele en commerciële centrum. Verken net ten noorden van de Akropolis de vindplaats van de Romeinse Agora, die ooit het middelpunt was van het openbare leven in Athene. Je hebt ook toegang tot de beroemde bibliotheek van Hadrianus en de tempel van Olympische Zeus op de Olympische locatie, evenals Kerameikos, de oude begraafplaats die zich uitstrekt tot aan de oevers van de rivier de Eridanos en het nabijgelegen Lyceum.

Ancient Athens, Agora en Keramikos Segway Tour

3. Ancient Athens, Agora en Keramikos Segway Tour

Reis moeiteloos op en neer over de mooiste van de zeven heuvels van Athene op een Segway. Neem een must-see bezienswaardigheden in zoals de Mars Hill, Acropolis Hill en het oude Agora tijdens een tour van 2 uur. Bedek meer grond en zie meer dan mogelijk te voet mogelijk zou zijn. Begin met een training van een half uur voordat je naar het Keramikos-gebied gaat, dat zowel een oude begraafplaats als een van de ingangen van Athene was. Doorgaan naar de oude Agora, die in het hart van Athene lag. Rijd Mars Hill op naar de ingang van de Akropolis en de Pnyka-heuvel op naar het terrasvormige gebied waar de democratie werd geboren. Volg het pad naar het beste panoramische uitzicht op Athene.

Athene: begeleide wandeling door de Akropolis en het Akropolismuseum

4. Athene: begeleide wandeling door de Akropolis en het Akropolismuseum

Reis terug in de tijd naar het oude Athene tijdens een rondleiding door de Akropolis. Bespaar tijd met vooraf gereserveerde tickets met voorrangstoegang tot deze populaire attractie. Ontdek de geheimen van het verleden terwijl je je gids volgt door de fascinerende tentoonstellingen in het Akropolismuseum. Geniet van toegang met voorrang en ga sneller naar binnen door je gids te volgen terwijl ze door de Griekse architectuur, mythologie en geschiedenis gaan. Verken het Erechtheion, de Tempel van Athena Nike, de Propylaia en natuurlijk het Parthenon als onderdeel van een gedetailleerde rondleiding. Leer van je gids terwijl ze praten over de belangrijkste mythen van het oude Athene, de belangrijkste religieuze festivals, de vroegste cultussen en hoe verschillende gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad allemaal verbonden zijn met dit heilige district genaamd Akropolis. Ga verder naar het Akropolismuseum voor het tweede deel van de tour. Verken de prachtige glazen vloeren om de opgravingen te zien en volg je gids nog een uur om schatten van de oude Griekse beschaving en het museumgebouw zelf te zien. Bekijk de originele stukken uit de tempels in de Akropolis en leer meer over hun historische context van je gids. Hoor over de Elgin Marbles in de Parthenon Gallery. Eindig je rondleiding in The Archaic Gallery met beelden die dateren van vóór de Akropolis. Na je rondleiding heb je de mogelijkheid om in het museum te blijven om in je eigen tempo verder te verkennen en te genieten van het uitzicht over de stad en tot aan de Akropolis in het beroemde Museumcafé.

Athene: Acropolis & Plaka-wandeltocht in de vroege ochtend

5. Athene: Acropolis & Plaka-wandeltocht in de vroege ochtend

Doe mee aan deze wandeltocht om de Akropolis van Athene, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, te verkennen met skip-the-line toegangskaarten. Begin vroeg om de drukte te vermijden en bekijk hoogtepunten zoals het Parthenon, Erechtheion en het Akropolismuseum. Loop door de smalle geplaveide straatjes van Plaka, de oude binnenstad van Athene. Ontmoet je gids vroeg in de ochtend en begin je rondleiding door de Akropolis voordat de hitte van de dag aanbreekt. Bewonder het Theater van Dionysus op de zuidhelling van de Akropolis terwijl je de heuvel oploopt om de oude bouwwerken daar te bekijken . Bewonder het Parthenon, het Erechtheion, de Propylaea, de tempel van Athena Nike en het voetstuk van Agrippa terwijl je gids de fascinerende geschiedenis van deze oude site deelt. Ga vervolgens bergafwaarts in de richting van Plaka en bewonder het uitzicht op de oude agora en het nationale observatorium van Athene terwijl je loopt. Verken de geplaveide straten van Plaka met je gids terwijl je geheimen ontdekt die zelfs voor de lokale bevolking onbekend zijn. Geniet van de rust van dit dorp in een stad terwijl je de vele nauwe doorgangen verkent en verborgen juweeltjes ontdekt. Bekijk het Bathhouse of the Winds, het Forum Romanum, het Fethiye-moskeemuseum en de bibliotheek van Hadrianus terwijl je richting het Monastiraki-plein gaat, waar je tour eindigt.

Athene: 48-uurs hop on, hop off-busticket en toegang tot de Akropolis

6. Athene: 48-uurs hop on, hop off-busticket en toegang tot de Akropolis

Combineer een Hop On Hop Off-busticket dat je naar het centrum van Athene, Piraeus en de stranden brengt met skip-the-line toegang tot de Akropolis. Geniet van gemakkelijke toegang tot enkele van de meest populaire attracties in de stad. Bezoek de Akropolis die boven de Griekse hoofdstad uittorent en wandel over het oude terrein. Voel je verbonden met het verleden terwijl je door deze plek slentert die van groot belang was voor de oude Grieken. Bewonder de tempels, het Parthenon en de andere belangrijke monumenten verspreid over de site. Bekijk de Propylae, de Tempel van Athena Nike en de Porch of Maidens bij het Erechtheion. Reis door Athene met je Hop On Hop Off buskaartje. Stap op elk gewenst moment uit om interessante attracties te bekijken en stap weer in om uw reis voort te zetten. Luister naar audiocommentaar dat beschikbaar is in 14 verschillende talen.

Athene: rondleiding Hoogtepunten Mythologie zonder tickets

7. Athene: rondleiding Hoogtepunten Mythologie zonder tickets

Reis terug in de tijd naar het oude Griekenland en ontdek de grootste bezienswaardigheden van Athene. Je luistert naar de mythes achter enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Ontmoet je gids bij de hoofdingang van de tempel van Olympian Zeus naast de Akropolis. Hoor over de geboorte van de glorieuze stad, tot aan zijn Gouden Eeuw en zijn ondergang aan de Spartaanse legers. Luister naar verhalen uit de Griekse mythologie en ontdek hun ware betekenis en historische feiten. Je bezoekt de meest emblematische sites van de oude stad, maar ook minder bekende attracties. De rondleiding is geschikt voor alle leeftijden en helpt je te begrijpen hoe Athene de mythische stad is geworden die we tegenwoordig kennen. Bezoek bezienswaardigheden zoals het Parthenon, Theater van Dionysus en Tempel van Nike, Athene. Zie de ruïnes van de tempel van Erechtheion en Heiligdom van Asclepius. Je gaat naar de Tempel van Olympische Zeus, verkent de functies van de Agora, bezoekt de Tempel van Hephaestus.

Athene: Mythologietour voor gezinnen

8. Athene: Mythologietour voor gezinnen

Je gids heeft genoeg te vertellen over de geschiedenis en de legendes van alle goden en helden, zoals de almachtige Zeus, Athena, Godin van de Wijsheid, Poseidon, God van de Zee, Dionysus, God van Wijn en Theater , en nog veel meer. Door middel van tijdloze mythen verken je het Theater van Dionysus, het eerste huis van het drama; de schitterende Propylaea; het heilige Erechtheion; de tempel van Athena Nike en natuurlijk het magnifieke Parthenon, misschien wel 's werelds meest iconische gebouw. Dit alles komt tot leven op een manier die ieders aandacht en interesse vasthoudt, zowel kinderen als ouders. Nadat je de geheimen van de formidabele heuvel van de stad hebt ontdekt, maak je een korte wandeling naar het oude Pnyx, de geboorteplaats van de democratie, waar alle Atheners samenkwamen om allerlei soorten politiek te bespreken. Daar hoor je meer mythische verhalen over Theseus en de Minotaurus, de jaloerse vrouw van Zeus, Hera en Aphrodite, de godin van liefde en schoonheid. Dit is waar je gids je zal leiden in een groepsactiviteit voor het gezin die is gebaseerd op de goden en helden waarover je hebt gehoord, waardoor je kinderen (en jij!) fantasierijk kunnen communiceren met je zeer speciale omgeving . Uiteindelijk zul je niet alleen begrijpen waarom deze stad en haar goden onsterfelijk en legendarisch zijn geworden, maar zul je ook een stukje geschiedenis mee naar huis nemen dat je samen als gezin zult creëren.

Athene: privétour met toegang zonder wachtrij tot de Akropolis

9. Athene: privétour met toegang zonder wachtrij tot de Akropolis

De tour begint met een pick-up van je hotel en een kleine briefing van je gastheer. Je gaat dan richting de Akropolis, die niet alleen het grootste en mooiste heiligdom van het oude Athene is, maar ook het centrum van de moderne stad domineert en een panoramisch uitzicht biedt dat perfect is voor foto's. Je gelicentieerde gids leidt je door de monumenten van de Akropolis, die de meest nauwkeurige weerspiegeling is van de pracht, macht en rijkdom van Athene op zijn hoogtepunt tijdens de gouden eeuw van Perikles. Na de Akropolis heeft u de mogelijkheid om het museum van de Akropolis te bezoeken, dat werd gebouwd om elk artefact te huisvesten dat op de Archeologicak-site en op de omliggende hellingen wordt gevonden, van de Griekse bronstijd tot het Romeinse en Byzantijnse Griekenland. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om de Tempel van de Olympische Zeus te bezoeken die vroeger 104 kolossale zuilen had en een van de grootste cultusbeelden in de antieke wereld was. Daar staat ook de Boog van Hadrianus, een meesterwerk van symmetrie. Ga verder naar het Koninklijk Paleis van Athene, waar sinds 1934 het parlement is gehuisvest, bekijk de wisseling van de presidentiële wacht en bekijk het monument van de onbekende soldaat. Bezoek dan een van de oudste openbare musea in Griekenland, het Numismatisch (Munten) Museum dat is gehuisvest in Iliou Melathron. Geniet van een kopje koffie in de prachtige tuinen voordat je naar de Universiteit van Athene, de Academie en de Bibliotheek gaat, 3 van de mooiste gebouwen die Athene te bieden heeft. Het Panathenaic Olympisch Stadion is hiernaast en er is ook de mogelijkheid om het Archeologisch Museum of de zuidelijke buitenwijken van Athene en het Stavros Niarchos Foundation Cultural Center te bezoeken, dat is ontworpen als een multifunctioneel kunst-, onderwijs- en amusementscomplex. Na een reis door geschiedenis en cultuur en talloze keuzes aan activiteiten en bezienswaardigheden die samen een tour van ongeëvenaarde schoonheid en grote belangstelling vormen, brengt uw chauffeur u terug naar uw hotel.

Athene: ticket Akropolis, Agora en tempel van Zeus met audio

10. Athene: ticket Akropolis, Agora en tempel van Zeus met audio

Profiteer met je voorafgeboekte e-ticket van voorrangstoegang tot de Akropolis en de heuvels, de oude Agora, de Romeinse Agora en de tempel van de Olympische Zeus. Ervaar de grandeur van de Gouden Eeuw van Athene met drie fascinerende zelfgeleide rondleidingen die zijn ontworpen door een erkend expert. Ontrafel de geheimen van illustere monumenten uit de antieke tijd.   Download eenvoudig de audiogidsen 'Acropolis Classic', 'The Great Debt: the Olympieion' en 'Ancient Agora: The Birth of Democracy' op je smartphone en laat de kracht van het vertellen van verhalen zijn betoverende werk doen. Tijdens je wandeling bewonder je het Museum van de Agora, de Tempel van Nike, de Propylaea, het Parthenon en de tempel van de Olympische Zeus naast vele andere fascinerende attracties en  krijg je de kans om te genieten van een prachtig uitzicht over de stad vanaf de beste uitkijkpunten. Dit is een unieke kans om zonder gedoe en in je eigen tempo de geschiedenis van het oude Athene te doorgronden en het tot leven te laten komen dankzij een vermakelijke en originele manier van verhalen vertellen.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Combi-aanbiedingen
  • Meerdaagse tours
52 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Overzicht activiteiten in Oude Agora van Athene

Wil je alle activiteiten in Oude Agora van Athene ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oude Agora van Athene

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.149 beoordelingen

Het was zeker de moeite waard om onze tickets van tevoren te kopen. Het heeft ons veel tijd bespaard, want toen we bij de Akropolis aankwamen, stond de rij voor de kaartjes verderop in de straat. Als ik moest raden, stonden er waarschijnlijk 250 mensen in de rij om kaartjes te kopen. We liepen vlak langs de rij naar de gate, scanden onze tickets en liepen meteen naar binnen. Ik raad aan een screenshot van je ticket te maken, want het mobiele signaal is onregelmatig en het duurde een paar minuten voordat mijn tickets waren geladen. Zodra je je ticket op de Acropolis hebt gescand, verdwijnt het ook uit de app, maar je kunt het ticket nog steeds gebruiken voor alle andere sites. Dus een screenshot hebben helpt echt.

5 sterren voor hoe gemakkelijk het was om ticketregels over te slaan en sites te betreden. het ticket was offline beschikbaar. en de kleine kaart die erbij werd geleverd, was nuttig. ook het feit dat het 5 dagen geldig is. voor iedereen die geïnteresseerd is om deze combinatie te kopen, zou ik aanraden om de akropolis + hellingen in de ochtend te bezoeken, omdat het overdag druk wordt en er veel te zien is. de enige plaats die min of meer een teleurstelling was, was de oude begraafplaats: het gras was overwoekerd en je moest echt je fantasie gebruiken om de verschillende ruïnes te onderscheiden. Ik zou aanraden om dit kaartje te kopen. PS we bezochten het in januari 2023.

Plan uw ticket van tevoren, u zult er geen spijt van krijgen! Vooral als je de rij voor de Akropolis ziet!! Hij had met Kerstmis gereisd en had twee dagen waarop ALLES gesloten was. Wees dus zeker van de datumkeuze, ook als het ticket 5 dagen geldig is. Kinderen uit de EU t/m 15 jaar mogen gratis naar binnen (op vertoon van legitimatiebewijs), wel naar de kassa! De anderen, zoals de mijne, zogenaamd een verlaagd ticket, maar geen enkele site biedt het aan :(( Resultaat, ik kocht een volledig ticket voor mijn zoon dat niemand controleerde (behalve Acropolis)

Het was echt heel leuk, ik heb er echt van genoten. Ik raad aan om het combiticket te kopen en altijd met een fles water te lopen, en vergeet voor de Akropolis geen goede sneakers en comfortabele kleding, in november was het niet te koud en niet te warm, ik hield echt van het weer , maar wees voorbereid op warm en koud, en niet te veel mensen zoals in juli of augustus. Ik raad aan Athene in oktober of november te bezoeken.

Athene de moeite waard, geweldige stad mer mooie bezienswaardigheden.