Kies data
Dingen om te doen

Oude stad Cartagena, Colombia

Oude stad Cartagena, Colombia: De beste dingen die je niet wil missen

Cartagena: stadstour met La Popa en kasteel San Felipe

1. Cartagena: stadstour met La Popa en kasteel San Felipe

Ontdek de magie van Cartagena - uitgeroepen tot Werelderfgoed om haar kenmerkende architectuur en geschiedenis - op deze tour van 4 uur in een kleine groep. Bezoek de belangrijkste plaatsen in de stad en leer de rijke verhalen achter haar cultuur. Ga naar klooster La Popa, gelegen op de hoogste heuvel in de stad, om een prachtig uitzicht te krijgen en de beste foto's te maken vanuit de hoogte. Vanaf daar verken je het Fort San Felipe de Barajas, een 16de-eeuwse heuvelvesting gebouwd door de Spanjaarden ter bescherming tegen piraten en de Engels marine. Je gids vertelt je verhalen binnen het fort en legt uit waarom het zo belangrijk is voor Cartagena. Maak een snelle tussenstop bij een symbool voor Cartagena - het monument voor Oude Schoenen - en ga verder naar de ommuurde stad. Maak een begeleide wandeling door het historisch centrum en krijg een diep begrip van de cultuur en architectuur voordat je weer terugkeert naar je hotel.

Cartagena: ommuurde stad, San Felipe, La Popa Tour & proeverijen

2. Cartagena: ommuurde stad, San Felipe, La Popa Tour & proeverijen

Of je nu weinig tijd hebt of een complete Cartagena-ervaring wilt zonder bochten om te draaien, deze privétour van een hele dag is gemaakt zodat je de stad op de meest complete manier kunt ervaren. Geniet van een lokale maaltijd en bezoek bezienswaardigheden zoals het kasteel van San Felipe en het Goudmuseum. Begin de dag door uw lokale gids te ontmoeten, die u rechtstreeks ophaalt bij uw hotel of adres. Ga dan eerst naar het historische kasteel van San Felipe, het oude fort van de stad gebouwd door Spanjaarden. Loop door het kasteel en laat je gids avonturenverhalen van veroveraars, schatten en piraten tot leven brengen, terwijl je meer leert over hoe Colombia zo gemengd werd vanwege Afrikaanse, inheemse en Spaanse wortels. Bezoek daarna de ommuurde stad Cartagena en wandel door de koloniale en kleurrijke huizen terwijl je meer te weten komt over de belangrijkste pleinen en bastions die het pad van de stad naar onafhankelijkheid hebben gevolgd. Bezoek het plein en de kerk van Santo Domingo, de kathedraal van Santa Catalina de Alejandría en het Goudmuseum. Het zou niet de perfecte tour door Cartagena zijn zonder de smaken van Colombia te proeven, dus je zult typische kokossnoepjes, gefrituurde arepa met ei, een traditionele snack die beroemd is aan de Caribische kust, en de raspao , een sneeuwkegel met een zoete, gearomatiseerde siroop erop. Als je de langere touroptie van 8 uur kiest, beëindig je je tour door naar het klooster van La Popa (klooster van de Stern) te gaan, een uitkijkpunt op de top van een heuvel waar de stad, de zee en een van de eilanden te zien en te fotograferen. Cartagena is niet alleen de toeristische hoofdstad van Colombia, maar ook een van de meest gedenkwaardige steden met de geschiedenis van Colombia, waardoor het een plek is voor cultuur, traditie en diversiteit, met veel historische plaatsen en unieke hoekjes om te ontdekken.

Cartagena: stadstour op de fiets

3. Cartagena: stadstour op de fiets

Ontdek de levendige en kleurrijke stad Cartagena op de fiets tijdens een privé- of groepsreis en profiteer van de expertise van een lokale gids. Begin je rondleiding vanaf een centraal trefpunt of laat je gemakkelijk bij je hotel ophalen wanneer je voor de upgrade kiest. Kies uit 2 routes door de stad: Historische route: Ervaar een dynamische en leuke tour door de oude, ommuurde stad en ontdek de monumenten en geschiedenis van de stad. Zie muren, bastions, vestingwerken, musea, pleinen, parken en het Paleis van de Inquisitie. Bezoek één van de meest karakteristieke koloniale oude huizen in het historische centrum en kom meer te weten komen over de geschiedenis. Zie een originele kanonskogel uit de 17e eeuw en ga naar het uitkijkbalkon, waar je verbazingwekkende foto's van Cartagena kunt nemen en van een gratis verfrissend drankje kunt genieten. Bezoek ook het fort San Felipe en Getsemaní, de beroemdste en oudste wijk in Cartagena met een meer dan 450 jaar oude geschiedenis (entreekosten zijn niet inbegrepen). Als jouw tour na 10:00 uur begint, zul je tijd hebben om bij een lokale, ambachtelijke bierwinkel te stoppen, waar je verschillende bieren kunt proberen. Graffiti & kunst-route: Ga mee op een culturele tour en ontdek Getsemaní's graffiti- en straatkunstscenes. Bezoek lokale kunstenaarsateliers en leer over de culturele rijkdom en historische wortels van Cartagena. Als je wilt, kunt je jouw eigen schilderij maken en te kopen als souvenir.

Cartagena: Walled City Walking Tour

4. Cartagena: Walled City Walking Tour

Begin in de Plaza de Santa Teresa, waar u het contrast kunt zien tussen de koloniale gebouwen uit de 16e, 17e en 18e eeuw, evenals een prachtig stuk muren in Baluarte San Francisco Javier. Ga verder naar de straat San Juan De Dios tot je de kerk van San Pedro Claver bereikt, waar je een rondleiding van ongeveer 30 minuten krijgt. Ga later door de Aduana Plaza, het Coches-plein en het Proclamation Square om de Plaza de Bolivar en het paleis van de inquisitie te bezoeken. Dit paleis werd in koloniale tijden opgericht om al die mensen tegen de katholieke kerk te straffen. Betreed het paleis met je gids voor meer informatie over deze beruchte site. Ga verder naar het plein van de Inquisitie, Plaza Santo Domingo en de steeg van de stijgbeugels waar je de Santo Domingo baluarte bereikt. Van daaruit bezoekt u het restaurant Café del Mar, dat bekend staat als het beste uitzicht op de zonsondergang in de stad Cartagena. Ga verder met een korte rondleiding door de muur en bezoek een aantal andere pleinen en straten tot aan de Las Bovedas handwerkmarkt, die het eindpunt van de tour is.

Cartagena: privérondleiding door de stad

5. Cartagena: privérondleiding door de stad

Maak optimaal gebruik van deze privétour om de belangrijkste bezienswaardigheden in de oude stad van Cartagena te bezoeken - allemaal terwijl u comfortabel reist, aan boord van een luxe voertuig met airconditioning. Beginnend in de binnenstad, ga je naar de wijk Manga, waar je de prachtige herenhuizen kunt waarderen die aan het begin zijn gebouwd in de 20e eeuw. Doorgaan naar het hoogste deel van de stad waar een klooster uit het begin van de 17e eeuw is. Bezoek het fort San Felipe de Barajas, dat beschouwd wordt als de belangrijkste vesting in Zuid-Amerika. Vanaf hier ga je naar de ommuurde stad met een stop voor wat winkelen. Na een kleine winkeltherapie, bezoekt u de verschillende pleinen van de stad en bewondert u de oude koloniale huizen. Na een reis van historische ontdekking, snel vooruit naar het heden en verken het moderne deel van Cartagena, inclusief de Boheemse wijk Gethsemani. Deze wijk is zo authentiek charmant en op de rand van een commerciële explosie. Dompel onder in de Spaanse koloniale architectuur, dancings, graffitikunst, boutique hotels, voedselverkopers en prachtige openbare pleinen.

Cartagena: Beste Street Food met Lokale Chef

6. Cartagena: Beste Street Food met Lokale Chef

Ontdek de ontspannen geest van Cartagena met een tour die voor u is ontworpen om de Caribische keuken te proeven. Met deze tour kun je plaatsen bezoeken en ervaren die niet in conventionele gidsen voorkomen. Ontmoet je lokale gids bij de iconische Clock Tower om je route van de beste lokale eetgelegenheden en de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te beginnen. Bezoek 's ochtends 9 straatvoedselplekken, meestal onopgemerkt door buitenlanders maar aanbeden door de lokale bevolking. Probeer originele recepten terwijl u enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van het historische centrum ziet, zoals de Plaza de la Paz, Plaza de los Autos en het Proclamatieplein. Ontmoet en begroet de bewakers van de lokale culinaire schatten en neem hun geheimen en recepten mee naar huis. Je hebt een kleine groepservaring met niet meer dan 10 personen op de tour. Profiteer van gepersonaliseerde insidertips over wat u vervolgens kunt doen in het historische centrum van Cartagena nadat de tour is afgelopen. Deze ervaring is een mix van verrukkelijke gerechten en geweldige lokale mensen, maak je klaar om je verhalen te delen en deel uit te maken van het gesprek.

Cartagena: Walled City Kayak Tour

7. Cartagena: Walled City Kayak Tour

Begin deze activiteit met een veiligheidsbriefing op de pier naast het fort van San Sebastián de Pastelillo. Ga met je gids over het kanaal en geniet van het adembenemende uitzicht op de klokkentoren zodra je voor de Pegasus-pier staat. Geniet van het gezelschap van een professionele tweetalige gids die zeer bekend is met de kustlijn rond Cartagena. Tijdens deze rit van 3 km ontdekt u een andere kant van Cartagena die de meeste mensen niet kennen. Vergroot uw kennis over de geschiedenis van de stad terwijl u langs de belangrijkste bezienswaardigheden komt. Begrijp hoe de oude stadsmuren belangrijk waren om indringers buiten de stad te houden. Passeer de Camellón de los Mártires, het congrescentrum en steek de Román-brug over naar de San Lázaro-lagune. Bekijk de mangroven die zich langs het enige deel van de muur boven de zee bevinden. Tegen het einde bereik je Bird's Island, een andere mangrove die wordt bewoond door talloze vogels die zingen terwijl de tour slentert.

Cartagena: ommuurde stad Cartagena en privétour Getsemani

8. Cartagena: ommuurde stad Cartagena en privétour Getsemani

Verken de ommuurde stad Cartagena en de wijk Getsemani tijdens een privétour. Reis door de geschiedenis van Colombia terwijl je gids je meeneemt door het historische centrum van de stad. Proef Colombiaanse nietjes met een proeverij van traditionele snacks in het hippe Getsemani. De tour begint op Plaza de Bolívar, ook wel bekend als het Vredesplein, bij de klokkentoren. Reis. Betreed een andere eeuw terwijl je de historische plekken en attracties van de ommuurde stad Cartagena bezoekt. Bezoek het San Pedro Claver-plein en bekijk de muren en bastions die aan de zee grenzen. Hoor hoe deze vestingwerken in de 16e en 17e eeuw belangrijk waren bij het verdedigen van het gebied tegen vijandelijke troepen. Bewonder op het plein ook de San Pedro Claver-kerk en de Spaans-koloniale architectuur. Slenter door smalle straatjes en tussen oude koloniale erfgoedhuizen om vervolgens wat Caribisch Colombiaans eten te proberen. Krijg de kans om te genieten van 2 traditionele snacks, arepa met ei (een gefrituurde tortilla op basis van maïs met een ei erin) en raspao (een kopje geschaafd ijs met een fruitige siroop). Ervaar verschillende kanten van Cartagena en praat met de lokale bevolking in Getsemani. Maak tijdens deze wandeltocht kennis met de cultuur, traditie en diversiteit van de stad.

Cartagena City Tour: cruise van 4 uur

9. Cartagena City Tour: cruise van 4 uur

Je wordt op de pier opgewacht door een glimlachend lid van het personeel van de touroperator, die een bord met je naam erop vasthoudt. De 4-uur durende tour begint met een rit door de Manga-wijk om de Moorse en Republikeinse huizen te zien. Stop bij San Felipe Fort, een van de meest opvallende bolwerken gebouwd in Amerika tijdens koloniale tijden. Volg dit met een bezoek aan Las Bovedas, een ambachtelijke winkel vol met allerlei souvenirs. Geniet van een wandeltocht door de oude stad (ongeveer 55 minuten). Tijdens de wandeling stop je om de kerk van St. Peter Claver en het kerkmuseum te bezoeken (ongeveer 30 minuten). Ga naast de moderne kant van de stad voor een sightseeingtour en voor uitzicht op de baai van Cartagena. Je laatste stop is in het Emerald Museum, waar een professionele gids je leert hoe je een originele Colombiaanse smaragd herkent (bezoek van 30 minuten). Na deze unieke excursie word je teruggebracht naar de pier.

Cartagena: ommuurde stad en Getsemani gedeelde wandeltocht

10. Cartagena: ommuurde stad en Getsemani gedeelde wandeltocht

Verken Cartagena tijdens een begeleide wandeling. Ontdek de koloniale straten van de ommuurde stad en de levendige wijk Getsemani terwijl je wat lokale zoetigheden probeert. Ontmoet je gids op La Plaza de la Aduana. Bekijk de kleurrijke koloniale huizen terwijl je meer te weten komt over de belangrijkste pleinen en bastions van de stad. Bezoek het Santo Domingo-plein en bekijk de kathedraal van Santa Catalina de Alejandria. Ga daarna naar de wijk Getsemani, die bekend staat om zijn Boheemse geest. Loop door de straten en steegjes met levendige kleuren. Slenter door pittoreske stukjes straatkunstschilderijen. Proef een verscheidenheid aan typisch Colombiaanse zoetigheden terwijl je de stad verkent. Geniet van tropisch sap van uniek fruit, waarvan sommige alleen in de regio te vinden zijn.

Veelgestelde vragen over Oude stad Cartagena, Colombia

Welke tours in Oude stad Cartagena, Colombia nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Sitemap Oude stad Cartagena, Colombia

Wil je alle activiteiten in Oude stad Cartagena, Colombia ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oude stad Cartagena, Colombia

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 271 beoordelingen

Jaime from Bikes and Arts was our guide and he is the best guide we ever had! (And we travel a lot..;-)) Born and raised in Cartagena, knew every corner of the city and it’s people;-) He explained all about the Cartagena history, took us to undiscovered places, gave us tips for the best restaurants and rooftop bars; he gave us the opportunity to plan our own route, partly; we preferred a nice combination of mostly older en a few newer parts of the city; Jaime custom made our tour perfectly. Ended our tour with a nice refreshing local gift from him: loved every minute of the tour, go Jaime!! Mark and Lars from The Netherlands

We hebben een privé tour geboekt met gids Tavo. Vooraf vroeg hij ons wat we verwachtten van de tour, zodat hij de tour op onze wensen kon aanpassen. We hebben wat van de geschiedenis meegekregen waar hij een hoop vanaf wist, maar ook een goed beeld gekregen van hoe de verschillende wijken in elkaar zitten. We hebben verschillende wijken bezocht en het is heel leuk om in deze bruisende stad rond te fietsen! Het verkeer is er druk, maar op wat extra brommers en motoren na, niet heel anders fietsen dan in Amsterdam ;)

Richard was erg grappig en deskundig. De man is een fotograaf lol. Hij kent alle goede plekken EN poseert voor een goede Instagram-foto. Ze kwamen ons precies op tijd ophalen en de bus was in uitstekende omstandigheden met airconditioning, wat een must is bij het weer in Cartagena. Sterk aanbevelen.

Gustavo nam ons mee voor de historische route door Cartagena; een leuke en informatieve rondleiding! Fijn om de stad op deze manier te verkennen.

Superleuke activiteit om Cartagena te leren kennen! Einde middag is fijne optie ivm warmte.