Oude Synagoge, Krakau

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Oude Synagoge, Krakau: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: geleide wandeling door de Joodse wijk

1. Krakau: geleide wandeling door de Joodse wijk

Kazimierz was ooit een joodse wijk, waar voor de Tweede Wereldoorlog de joodse cultuur bloeide. Maar het gebied, samen met de naburige wijk Podgórze, werd door de Nazis verwoest. De meerderheid van de overgebleven joodse bevolking vluchtte na de oorlog. Echter, sinds het eind van de jaren '80 is het joodse erfgoed weer zichtbaar geworden, een ontwikkeling die ondersteund werd door Steven Spielbergs film "Schindler's List". Nu kun je de geschiedenis van deze interessante wijk ervaren en herkennen waarom Spielberg precies dit gebied koos als setting foor zijn Oscar-winnende film. Wandel door Kazimierz, steek je brug over naar Podgórze en zie Schindlers fabriek, alsook overblijfselen van de getto uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Onderweg zie je bezienswaardigheden, zoals de Nieuwe Begraafplaats, de plek waar prominente joodse inwoners van Krakau werden begraven in de 19e en 20e eeuw. Je bezoekt ook de Oude Synagoge, het oudste overgebleven voorbeeld van joodse architectuur in Polen. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en is nu de locatie van vele tentoonstellingen over het Poolse jodendom. Een ander hoogtepunt is de Izaaksynagoge. Terwijl de renovatie van dit historische gebouw nog in volle gang is, is het wellicht het interessantste en mooiste Joodse monument in Krakau.

Krakau: Kazimierz Joodse wijk privéwandeling

2. Krakau: Kazimierz Joodse wijk privéwandeling

De wijk Kazimierz in Krakau heeft een lange joodse geschiedenis. Vanaf de middeleeuwen woonden Joden in deze wijk. De herinnering aan deze rijke geschiedenis zijn prachtig bewaarde synagogen, gebedshuizen en kleine winkeltjes rondom Kazimierz. Je gids loopt met je mee rond de beroemde Szeroka-straat met Remu en de oude synagoge, oude stadsmuren, de originele fabriek van Schindler in het industriële district van de stad Zabłocie en de Podgorze waar Getto zich bevond tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Podgorze krijgt u de kans om Pankiewicz Eagle's Pharmacy en Plac Bohaterow Getta-plein te zien met een gedenkteken gemaakt van 68 stoelen.

Krakau: Kazimierz District Jewish Heritage Tour

3. Krakau: Kazimierz District Jewish Heritage Tour

De Holocaust vernietigde bijna volledig de rijke cultuur van Poolse Joden. Bijna. Ervaar een mix van gevoelens - misschien verdriet, nostalgie en hoop, terwijl je de wedergeboorte van de Joodse wijk van Krakau ontdekt tijdens deze begeleide middagtour. Ontmoet je gids in een van de meest interessante delen van Krakau, Kazimierz, de enige Joodse stad van middeleeuws Europa die tot op de dag van vandaag heeft overleefd. Tegenwoordig is Kazimierz een van de meest populaire delen van Krakau, met een unieke, Boheemse sfeer en een bruisend nachtleven. Terwijl je door het gebied loopt, praat je met je gids over het naast elkaar bestaan van twee culturen en religies, de tradities van de Joden in Krakau, hun gebruiken en beroemde Polen van Joodse afkomst. Leer op tal van pleinen, omringd door synagogen en nabij de gettomuur, over gebeurtenissen die belangrijk waren voor de Joodse geschiedenis en cultuur. Samen zoek je naar antwoorden op moeilijke vragen die ons allemaal aangaan.

Krakau: Kazimierz, Schindler's Factory & Ghetto Tour met gids

4. Krakau: Kazimierz, Schindler's Factory & Ghetto Tour met gids

Kom meer te weten over het joodse erfgoed van de stad Krakau tijdens een rondleiding. Begin de tour buiten de oude synagoge in de wijk Kazimierz. Deze wijk is al eeuwen de thuisbasis van de Joodse gemeenschap. Verken de charmante straten van deze nu trendy wijk met je gids, terwijl je leert over de geschiedenis van Joodse mensen in Krakau. Bezoek vervolgens de emaillefabriek van Oskar Schindler. Kom meer te weten over de verschrikkingen van de Holocaust en de heroïsche inspanningen van Oskar Schindler om het Joodse volk te redden uit de concentratiekampen die door het naziregime worden beheerd. Eindelijk, begeef je naar de site van het voormalige Joodse getto, waar veel Joden gedwongen werden te leven tijdens de nazi-bezetting van Polen. Lees meer over het lijden en de overvolle omstandigheden die de Joodse gemeenschap heeft doorstaan. Bekijk een deel van de niet-vernietigde muur rond het getto, huizen waar duizenden ontheemde joden woonden, de apotheek "Under the Eagle" en het monument van 68 stoelen op het Heldenplein.

Krakau: Joodse wijk en voormalige gettotour

5. Krakau: Joodse wijk en voormalige gettotour

Kazimierz was gevestigd als een stad op het eiland in de directe omgeving van Krakau en moest een wedstrijd worden voor zijn buurman - Krakau. De joden die in de middeleeuwen in West-Europa werden vervolgd, vestigden zich in Kazimierz en al snel werd deze stad een plaats van joodse welvaart. Hier vind je Joodse synagogen, gezellige en kleine straatjes waar de drukte van het Joodse leven heerste vóór de catastrofe van WW2. Bekijk de oudste synagoge in Polen, volg de filmlocaties van de 'Schindler's List', leer wie Ashkenazim en Sefardiem zijn, leer Helena Rubinstein, Roman Polanski, Ludwick Zamenhof en Maximilian Faktorowicz kennen. Ga met ons mee op een 2,5-uur durende tour waarbij we het Joodse erfgoed in Krakau zullen ontdekken, hun tradities en opwindende mensen zullen leren kennen die de Joodse geschiedenis in Polen hebben gecreëerd.

Krakau: Old Town, Ghetto en Kazimierz Golf Cart Tour

6. Krakau: Old Town, Ghetto en Kazimierz Golf Cart Tour

Ontdek het historische deel van Krakau met deze elektrische golfkar-tour door de oude stad. Rij door de oude Joodse wijk Kazimierz. Ontdek waar het Joodse getto zich bevond. Luister naar commentaar op wat je ziet met een handige audiogids. Je wordt opgehaald bij het ontmoetingspunt en begint je tour met het UNESCO-werelderfgoed van de oude binnenstad van Krakau. Zet je koptelefoon op en luister terwijl je audiogids context biedt voor wat je ziet. Bewonder het levendige Grote Marktplein. Bekijk de torenhoge oude marktruimte in renaissancestijl van de Lakenhal. Bewonder de torenhoge St. Mary's Church en de groene ruimte in het Planty-park. Vaar door smalle straatjes met veel tempels, universiteiten en charmante huizen. Geniet van een prachtig uitzicht op het Wawel-kasteel, op weg naar Kazimierz. Breng wat tijd door met rijden door de pittoreske straatjes, oude synagogen, cafés en kraampjes van Kazimierz, de oudste wijk van de stad.

Krakau: wandeltocht Joodse wijk Kazimierz

7. Krakau: wandeltocht Joodse wijk Kazimierz

Geniet van een begeleide wandeling in de wijk Kazimierz in Krakau om de Joodse geschiedenis van dit gebied te ontdekken. Bekijk lokale winkels en bezoek prachtig bewaard gebleven synagogen. Luister naar je gids en deel geweldige verhalen over Joodse families die hier eerder woonden. Verken de wijk Kazimierz en zie hoe de herinnering aan zijn rijke geschiedenis bewaard is gebleven in synagogen, gebedshuizen en kleine winkels in de buurt van Kazimierz. Laat je leiden langs de beroemde Szeroka-straat met zowel de Remah-synagoge als de oude synagoge, de legendarische muren van de oude stad, Plac Nowy (Nieuwe Plein) en vele charmante straten die tegenwoordig wemelen van het leven. Kies uit de extra touropties om een wandeling te maken in de wijk Podgórze in Krakau, waar het getto zich tijdens de Tweede Wereldoorlog bevond. Neem langs deze route een kijkje bij de Pankiewicz Eagle Pharmacy en het Ghetto Heroes Square met een monument gemaakt van 68 stoelen. Of selecteer de optie om een moderne tentoonstelling te bezoeken die gewijd is aan de bezetting van Krakau. De tentoonstelling bevindt zich in de voormalige emailfabriek die is gekoppeld aan de naam van de Duitse ondernemer Oskar Schindler.

Krakau: riviercruise en golfkar-rondleiding door Joods erfgoed

8. Krakau: riviercruise en golfkar-rondleiding door Joods erfgoed

Bekijk de koninklijke stad vanaf het dek van een moderne catamaran en begin aan een korte panoramische cruise op de rivier de Vistula. Reis comfortabel op een verwarmd dek met leren banken op koude dagen. Geniet op warmere dagen van het prachtige uitzicht vanaf het bovendek en breng wat tijd buiten door. Luister naar de geschiedenis van Krakau vanaf een modern bootgeluidssysteem en bekijk een multimediapresentatie op een 50-inch scherm. Bekijk Krakau vanaf de rivier en zie monumenten zoals de verdedigingsmuren van Wawel met een panorama van het koninklijk kasteel, de kathedraal, het silhouet van een draak en meer. Volg de voetsporen van Joodse culturele monumenten in Krakau in een comfortabele, milieuvriendelijke golfkar. Bekijk authentieke monumenten in de wijk Kazimierz en het getto dat tijdens de oorlog in de wijk Podgórze bestond en leer meer over de geschiedenis ervan. Bekijk op de route van de tour meer dan 20 monumenten, bezoek de prachtige, pittoreske straatjes van Kazimierz en leer over de geschiedenis van zijn inwoners. Bezoek een van de belangrijkste gebieden op de kaart van Krakau, waar het culturele leven van hedendaagse bewoners en toeristen plaatsvindt.

Krakau: historisch Joods district-verkenningsspel

9. Krakau: historisch Joods district-verkenningsspel

Los uitdagingen op en kijk hoe het verhaal zich ontvouwt. Ontvang een exacte routebeschrijving op je telefoon om je naar de volgende locatie in de Joodse wijk van Krakau te leiden. Begin je stadsverkenningsspel bij de Plac Nowy Okrąglak Rotunda. Verken in je eigen tempo, pauzeer het spel en hervat op elk moment vanaf dezelfde locatie. Voltooi het spel bij de Alchemia. Download de app op je telefoon en ga op pad om alleen, in een grote groep of in verschillende kleinere groepen te spelen die tegen elkaar strijden en elkaar ontmoeten bij de laatste stop van het spel.

Krakau: E-Car City Tour

10. Krakau: E-Car City Tour

Ga op ontdekkingstocht door de hoofdstad van Polen in een milieuvriendelijke elektrische auto. Bezoek samen met een professionele, Engelstalige chauffeur in slechts 2 uur 3 van de meest iconische historische wijken van de stad. Profiteer van een audiogids die beschikbaar is in 8 talen om u te helpen de rijke geschiedenis van de stad te begrijpen. Nadat je je chauffeur hebt ontmoet, ga je naar de oude binnenstad. Bewonder de schoonheid van het Wawel-kasteel, evenals vele prachtige kerken en het bisschoppelijk paleis, de Jagiellonische Universiteit en vele andere historische gebouwen. Ga vervolgens naar de Joodse wijk. Bekijk hier een mix van adembenemende christelijke kerken, oude joodse synagogen en historische gebouwen. Sluit je tour af in het voormalige Joodse getto, waar je de overblijfselen van de Ghetto-muren en het hoofdplein kunt zien, evenals de iconische Oscar Schindler-fabriek.

Sitemap Oude Synagoge, Krakau

Wil je alle activiteiten in Oude Synagoge, Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oude Synagoge, Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 2.359 beoordelingen

Het is een wandeltocht, dus bereid je voor om te lopen (4-6 km). Geweldige rondleiding! Leuke manier om een klein deel van de geschiedenis van Krakau en de Joodse wijk en het getto te leren. Onze gids Michael gaf veel informatie en hij was erg vriendelijk en gepassioneerd om het verhaal te vertellen van Joodse en Poolse mensen die in het gebied woonden. Suggestie: tour eindigt bij Schindler's Factory, dus het is een goed idee om je tours te synchroniseren om de fabriek na deze tour te bezoeken. Gun uzelf wat tijd voor een pauze (toiletten, eten, drinken), want het kan zijn dat u na een lange wandeling weer wat energie nodig heeft.

Een van de beste tours die we hebben gedaan. Onze gids was ongelooflijk. Zeer deskundig en in staat om het onderwerp tot leven te brengen met relevante details. We hebben echt genoten van de verwijzingen naar Schindler's List en in staat zijn om te relateren aan de gebeurtenissen in de film en match filmen locaties was zeker een bonus met een tiener mee. Ik zou het ten zeerste aanbevelen.

Fantastische wandeltocht

Onze wandeltocht door de Joodse wijk was briljant. Onze gastheer Jacques (excuses als ik de spelling verkeerd heb!) Was een inwoner van Krakau en had zoveel kennis. Zijn emotionele investering in de stad en zijn verhalen was ook duidelijk. Waarschijnlijk de beste activiteit die we het hele weekend hebben gedaan, gewoon omdat het zo persoonlijk was.

Dit was een uitzonderlijke tour. Jack onze gids was buitengewoon goed geïnformeerd en was een uitstekende verteller. Hij legde heel fijngevoelig de Poolse geschiedenis uit, inclusief de bezetting en holocaust en gaf ons veel stof tot nadenken. Sterk aanbevolen

Een onwijs leuke tour die je naar plekken brengt die je anders echt niet had gevonden. Dat in combinatie met een onwijs leuke gids met heel veel kennis!