Oude Synagoge, Krakau

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Oude Synagoge, Krakau: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: toegang tot Oskar Schindlers fabriek

1. Krakau: toegang tot Oskar Schindlers fabriek

Kom meer te weten over een van de inspirerendste verhalen uit de Tweede Wereldoorlog met een entreeticket voor de voormalige emaillefabriek van Oskar Schindler in Krakau. Kom meer te weten over de man die de inspiratie vormde voor de beroemde film 'Schindler's List' en zie hoe een lid van de nazipartij meer dan 1.200 Joden hielp om aan de Holocaust te ontsnappen. Ontdek hoe het dagelijks leven eruitzag in het door de nazi's bezette Krakau en bestudeer de persoonlijke tragedies van de burgers. Bezoek de nabijgelegen apotheek Pod Orłem aan Plac Bohaterów Getta in het voormalige Joodse getto om een permanente tentoonstelling te zien waarin de massamoord op de joden herdacht wordt. Betreed de apotheek van Tadeusz Pankiewicz, die getuige was van de tragische gebeurtenissen. Ga ook naar binnen bij de Oude Synagoge in het hart van de Joodse wijk en kom meer te weten over de cultuur en het erfgoed van de Joodse gemeenschap dankzij een permanente tentoonstelling van interessante voorwerpen.

...
Krakau: City Pass Krakow Card

2. Krakau: City Pass Krakow Card

Verken Krakau in je eigen tempo met een City Card van 2 of 3 dagen. Profiteer van toegang tot 40 musea en monumenten. Hoor alles over de Oscar Schindler, held uit de Tweede Wereldoorlog, bij de fabriek van Oscar Schindler. Bezoek de apotheek Eagle in het voormalige getto en zie wat de gevolgen waren van de Holocaust op de Joden van Krakau. Bezoek het Marktplein Underground Museum en ontmoet vampieren. Zie een traditioneel burgerlijk huis en hoor het trompettergeschal bij de gotische kerk van de basiliek van St. Maria. De City Pass is inclusief een volledige lijst van musea en om van de ene naar de andere attractie te komen, kun je de kaart ook dag en nacht gebruiken in het openbaar vervoer van de stad. De volgende musea zijn inbegrepen bij de stadspas: Oskars Schindlerfabriek Main Market Undergroundmuseum  Apotheek Onder adelaar Stadhuistoren St. Mary's kerk Voormalig Gestapo-hoofdkwartier in Pomorska Street De Oude Synagoge  Het Nationaal Museum  De Galerij van 19e-eeuwse Poolse kunst in Sukiennice The Main Building Het Szołayski Huis Het paleis van bisschop Erazm Ciołek Het museum van prinses Czartoryski  Het Jan Matejko Huis Het Józef Mehoffer Huis De Barbican De Oude Synagoge De Hipolitów Huis Geschiedenis van Nowa Huta Branch Verdedigingsmuren van de stad De Zwierzyniec Artistieke Salon Museum voor Archeologie St. Albert Kerk Het Seweryn Udziela Etnografisch museum Krakau museum van Urban Technologie Museum van de fotografie Het museum van het aartsbisdom Krakau Pools luchtvaartmuseum Młoda Polska museum - Rydlowka - PTTK Museum Museum voor de geschiedenis van de Academie van mijnbouw en metallurgie Galicia Joods museum Benedictijnse abdij in Tyniec Museum van Hedendaagse kunst in Krakau (MOCAK) Museum voor het leger - in naam van generaal Emil Fieldorf Nil EUROPEUM het Europees Cultureel Centrum De Emeryk Hutten-Czapski museum

...
Krakau: geleide wandeling door de Joodse wijk

3. Krakau: geleide wandeling door de Joodse wijk

Kazimierz was ooit een joodse wijk, waar voor de Tweede Wereldoorlog de joodse cultuur bloeide. Maar het gebied, samen met de naburige wijk Podgórze, werd door de Nazis verwoest. De meerderheid van de overgebleven joodse bevolking vluchtte na de oorlog. Echter, sinds het eind van de jaren '80 is het joodse erfgoed weer zichtbaar geworden, een ontwikkeling die ondersteund werd door Steven Spielbergs film "Schindler's List". Nu kun je de geschiedenis van deze interessante wijk ervaren en herkennen waarom Spielberg precies dit gebied koos als setting foor zijn Oscar-winnende film. Wandel door Kazimierz, steek je brug over naar Podgórze en zie Schindlers fabriek, alsook overblijfselen van de getto uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Onderweg zie je bezienswaardigheden, zoals de Nieuwe Begraafplaats, de plek waar prominente joodse inwoners van Krakau werden begraven in de 19e en 20e eeuw. Je bezoekt ook de Oude Synagoge, het oudste overgebleven voorbeeld van joodse architectuur in Polen. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en is nu de locatie van vele tentoonstellingen over het Poolse jodendom. Een ander hoogtepunt is de Izaaksynagoge. Terwijl de renovatie van dit historische gebouw nog in volle gang is, is het wellicht het interessantste en mooiste Joodse monument in Krakau.

...
Krakau: Kazimierz District Jewish Heritage Tour

4. Krakau: Kazimierz District Jewish Heritage Tour

De Holocaust vernietigde bijna volledig de rijke cultuur van Poolse Joden. Bijna. Ervaar een mix van gevoelens - misschien verdriet, nostalgie en hoop, terwijl je de wedergeboorte van de Joodse wijk van Krakau ontdekt tijdens deze begeleide middagtour. Ontmoet je gids in een van de meest interessante delen van Krakau, Kazimierz, de enige Joodse stad van middeleeuws Europa die tot op de dag van vandaag heeft overleefd. Tegenwoordig is Kazimierz een van de meest populaire delen van Krakau, met een unieke, Boheemse sfeer en een bruisend nachtleven. Terwijl je door het gebied loopt, praat je met je gids over het naast elkaar bestaan van twee culturen en religies, de tradities van de Joden in Krakau, hun gebruiken en beroemde Polen van Joodse afkomst. Leer op tal van pleinen, omringd door synagogen en nabij de gettomuur, over gebeurtenissen die belangrijk waren voor de Joodse geschiedenis en cultuur. Samen zoek je naar antwoorden op moeilijke vragen die ons allemaal aangaan.

...
Krakau: E-Car City Tour

5. Krakau: E-Car City Tour

Ga op ontdekkingstocht door de hoofdstad van Polen in een milieuvriendelijke elektrische auto. Bezoek samen met een professionele, Engelstalige chauffeur in slechts 2 uur 3 van de meest iconische historische wijken van de stad. Profiteer van een audiogids die beschikbaar is in 8 talen om u te helpen de rijke geschiedenis van de stad te begrijpen. Nadat je je chauffeur hebt ontmoet, ga je naar de oude binnenstad. Bewonder de schoonheid van het Wawel-kasteel, evenals vele prachtige kerken en het bisschoppelijk paleis, de Jagiellonische Universiteit en vele andere historische gebouwen. Ga vervolgens naar de Joodse wijk. Bekijk hier een mix van adembenemende christelijke kerken, oude joodse synagogen en historische gebouwen. Sluit je tour af in het voormalige Joodse getto, waar je de overblijfselen van de Ghetto-muren en het hoofdplein kunt zien, evenals de iconische Oscar Schindler-fabriek.

...
Krakau: wandeltocht Joodse wijk Kazimierz

6. Krakau: wandeltocht Joodse wijk Kazimierz

Geniet van een begeleide wandeling in de wijk Kazimierz in Krakau om de Joodse geschiedenis van dit gebied te ontdekken. Bekijk lokale winkels en bezoek prachtig bewaard gebleven synagogen. Luister naar je gids en deel geweldige verhalen over Joodse families die hier eerder woonden. Verken de wijk Kazimierz en zie hoe de herinnering aan zijn rijke geschiedenis bewaard is gebleven in synagogen, gebedshuizen en kleine winkels in de buurt van Kazimierz. Laat je leiden langs de beroemde Szeroka-straat met zowel de Remah-synagoge als de oude synagoge, de legendarische muren van de oude stad, Plac Nowy (Nieuwe Plein) en vele charmante straten die tegenwoordig wemelen van het leven. Kies uit de extra touropties om een wandeling te maken in de wijk Podgórze in Krakau, waar het getto zich tijdens de Tweede Wereldoorlog bevond. Neem langs deze route een kijkje bij de Pankiewicz Eagle Pharmacy en het Ghetto Heroes Square met een monument gemaakt van 68 stoelen. Of selecteer de optie om een moderne tentoonstelling te bezoeken die gewijd is aan de bezetting van Krakau. De tentoonstelling bevindt zich in de voormalige emailfabriek die is gekoppeld aan de naam van de Duitse ondernemer Oskar Schindler.

...
Krakau: Old Town, Ghetto en Kazimierz Golf Cart Tour

7. Krakau: Old Town, Ghetto en Kazimierz Golf Cart Tour

Ontdek het historische deel van Krakau met deze elektrische golfkar-tour door de oude stad. Rij door de oude Joodse wijk Kazimierz. Ontdek waar het Joodse getto zich bevond. Luister naar commentaar op wat je ziet met een handige audiogids. Je wordt opgehaald bij het ontmoetingspunt en begint je tour met het UNESCO-werelderfgoed van de oude binnenstad van Krakau. Zet je koptelefoon op en luister terwijl je audiogids context biedt voor wat je ziet. Bewonder het levendige Grote Marktplein. Bekijk de torenhoge oude marktruimte in renaissancestijl van de Lakenhal. Bewonder de torenhoge St. Mary's Church en de groene ruimte in het Planty-park. Vaar door smalle straatjes met veel tempels, universiteiten en charmante huizen. Geniet van een prachtig uitzicht op het Wawel-kasteel, op weg naar Kazimierz. Breng wat tijd door met rijden door de pittoreske straatjes, oude synagogen, cafés en kraampjes van Kazimierz, de oudste wijk van de stad.

...
Krakau: telefoonspel voor stadsverkenning in de Joodse wijk

8. Krakau: telefoonspel voor stadsverkenning in de Joodse wijk

Los uitdagingen op en kijk hoe het verhaal zich ontvouwt. Krijg een exacte routebeschrijving op je telefoon om je naar de volgende locatie in de Joodse wijk van Krakau te leiden. Begin je stadsverkenningsspel bij de Plac Nowy Okrąglak Rotunda. Verken in je eigen tempo, pauzeer het spel en hervat op elk moment vanaf dezelfde locatie. Voltooi het spel bij de Alchemia. Download de app op je telefoon en ga op pad om alleen, in een grote groep of in verschillende kleinere groepen te spelen die tegen elkaar strijden en elkaar ontmoeten bij de laatste stop van het spel.

...
Krakau: Kazimierz Joodse wijk privéwandeling

9. Krakau: Kazimierz Joodse wijk privéwandeling

De wijk Kazimierz in Krakau heeft een lange joodse geschiedenis. Vanaf de middeleeuwen woonden Joden in deze wijk. De herinnering aan deze rijke geschiedenis zijn prachtig bewaarde synagogen, gebedshuizen en kleine winkeltjes rondom Kazimierz. Je gids loopt met je mee rond de beroemde Szeroka-straat met Remu en de oude synagoge, oude stadsmuren, de originele fabriek van Schindler in het industriële district van de stad Zabłocie en de Podgorze waar Getto zich bevond tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Podgorze krijgt u de kans om Pankiewicz Eagle's Pharmacy en Plac Bohaterow Getta-plein te zien met een gedenkteken gemaakt van 68 stoelen.

...
Krakau: stadstour per golfkar met audiogids

10. Krakau: stadstour per golfkar met audiogids

Vaar door de straten van Krakau vanuit het comfort van een golfkar. Geniet van een begeleide audiotour terwijl je chauffeur je meeneemt naar de bezienswaardigheden van deze bruisende en prachtige stad. Kies uit een aantal talen en kies van tevoren welk gebied je wilt verkennen. Leun achterover en laat uw chauffeur de spanning op zich nemen terwijl u geniet van het uitzicht op de stad. Reis door de oude stad, inclusief de Wawel-heuvel en zijn beroemde kasteel. Vaar door de Joodse wijk Kazimierz, nu een artistieke wijk met eigenzinnige bars, restaurants en winkels. Ervaar het voormalige getto van Podgorze en de Oskar Schindler-fabriek in Zabłocie. Kies je favoriete tour en ervaar deze unieke stad op de meest unieke manieren.

...

Sitemap Oude Synagoge, Krakau

Wil je alle activiteiten in Oude Synagoge, Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oude Synagoge, Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 2.333 beoordelingen

Een onwijs leuke tour die je naar plekken brengt die je anders echt niet had gevonden. Dat in combinatie met een onwijs leuke gids met heel veel kennis!

Heel handig. Overal naartoe met de tram en bus. En toegang tot 40 musea. En skip the row is erg handig bovendien. Een aanrader !

Goede gids, lag alles goed uit, was wel wat gehaast maar een echte aanrader

Gids die goed Engels sprak en zeer gedetailleerd vertelde!

Fijne gids met vele nuttige informatie van begin tot eind!