Kies data

Oude Synagoge, Krakau

Oude Synagoge, Krakau: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: rondleiding Schindlerfabriek met entreeticket

1. Krakau: rondleiding Schindlerfabriek met entreeticket

Bezoek een van de belangrijkste en populairste musea van Krakau. De voormalige emaillefabriek van Schindler, gelegen aan Lipowa 4, maakt deel uit van het Historisch Museum van Krakau. De titel van de hoofdtentoonstelling is 'Krakau tijdens de nazibezetting 1939-1945'.  Je bent van harte welkom om deel te nemen aan een rondleiding met een professionele Engelssprekende gids, die je alle aspecten van de tentoonstelling, inclusief het verhaal van Oskar Schindler, zal uitleggen. Breid je bezoek uit met een begeleide wandeling door Kazimierz (de oude Joodse wijk van Krakau), het echte getto van Krakau of de Wieliczka-zoutmijn.

Krakau: Kazimierz Joodse wijk privéwandeling

2. Krakau: Kazimierz Joodse wijk privéwandeling

De wijk Kazimierz in Krakau heeft een lange joodse geschiedenis. Vanaf de middeleeuwen woonden Joden in deze wijk. De herinnering aan deze rijke geschiedenis zijn prachtig bewaarde synagogen, gebedshuizen en kleine winkeltjes rondom Kazimierz. Je gids loopt met je mee rond de beroemde Szeroka-straat met Remu en de oude synagoge, oude stadsmuren, de originele fabriek van Schindler in het industriële district van de stad Zabłocie en de Podgorze waar Getto zich bevond tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Podgorze krijgt u de kans om Pankiewicz Eagle's Pharmacy en Plac Bohaterow Getta-plein te zien met een gedenkteken gemaakt van 68 stoelen.

Krakau: rondleiding door Kazimierz, Schindler's Factory & Ghetto

3. Krakau: rondleiding door Kazimierz, Schindler's Factory & Ghetto

Leer meer over het joodse erfgoed van de stad Krakau tijdens een rondleiding. Start de tour buiten de oude synagoge in de wijk Kazimierz. Deze wijk is al eeuwenlang de thuisbasis van de joodse gemeenschap. Verken de charmante straten van deze nu trendy buurt met je gids, terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van het Joodse volk in Krakau. Bezoek vervolgens de emailfabriek van Oskar Schindler. Kom meer te weten over de verschrikkingen van de Holocaust en de heldhaftige pogingen van Oskar Schindler om Joodse mensen te redden uit de concentratiekampen van het naziregime. Ga ten slotte naar de plek van het voormalige Joodse getto, waar veel Joden gedwongen werden te wonen tijdens de nazi-bezetting van Polen. Leer meer over het lijden en de overbevolkte omstandigheden van de Joodse gemeenschap. Bekijk een deel van de onbeschadigde muur rond het getto, huizen waar duizenden ontheemde joden woonden, de apotheek "Under the Eagle" en het monument met 68 stoelen op het Heldenplein.

Krakau: City Pass Krakau met 37 musea

4. Krakau: City Pass Krakau met 37 musea

Verken Krakau in je eigen tempo met een City Pass van 1, 2 of 3 dagen. Profiteer van toegang tot 37 musea en monumenten. Bekijk een traditionele woning of luister naar het trompetgeschal bij de gotische kerk van de basiliek van St. Maria. Kom meer te weten over held van de Tweede Wereldoorlog Oscar Schindler in de Oscar Schindlerfabriek. Bezoek de Adelaarsapotheek in het voormalige getto, en leer hoe de Holocaust de Joden in Krakau heeft beïnvloed. Bezoek het Marktplein Underground Museum en ontmoet vampieren. Bij je City Pass ontvang je een volledige lijst met alle musea. En om het reizen van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te vergemakkelijken, kun je kiezen voor een ticket met onbeperkt reizen met het openbaar vervoer, dag en nacht. De musea die bij de City Pass zijn inbegrepen, zijn onder meer: 1. Schindlers Fabriek 2. Ondergrondse Grote Markt 3. Pools luchtvaartmuseum 4. Het Princes Czartoryski-museum ('De dame met de hermelijn' van Leonardo da Vinci) 5. Stadsverdedigingsmuren Krakau 6. Archeologisch museum Krakau 7. 'Stanislaw Lem', tuin der belevenissen 8. Etnografisch museum Seweryn Udziela 9. Het Stanisław Wyspiański-museum 10. Het Zwierzyniec-huis 11. Het Jozef Mehoffer-huis 12. Ondergrondse St. Adalberts Kerk 13. Mariakerk 14. Museum van de Geschiedenis van de Fotografie 15. Centrum voor documentatie van de kunst van Tadeusz Kantor Cricoteka, archief. Kantoor 16. Museum voor de geschiedenis van de Academie van mijnbouw en metallurgie 17. Het paleis van bisschop Erazm Ciołek 18. De Oude Synagoge 19. Het museum van het aartsbisdom 20. Het Szołayski-huis 21. Het Hipolit-huis 22. Benedictijnse abdij in Tyniec 23. Het hoofdgebouw van het Nationaal Museum 24. Regionaal Rydel's Museum van Pools modernisme Rydlowka 25. Museum Emeryk Hutten-Czapski 26. Pomorska straat 27. Celestat 28. MOCAK 29. Stadhuistoren 30. Tentoonstelling in Nowa Huta District Branice 31. Joods museum Galicja 32. De Barbican 33. Apotheek De Adelaar 34. Het Krzysztofory-paleis 35. Museum voor het leger, gewijd aan generaal Emil Fieldorf Nil 36. Het Jan Matejko-huis 37. Kopiec Kościuszki

Krakau: Kazimierz Joodse wijk privérondleiding

5. Krakau: Kazimierz Joodse wijk privérondleiding

Begin je privétour door de wijk Kazimierz in Krakau, een UNESCO-werelderfgoed, en de locatie waar Schindler's List werd gefilmd, met een vriendelijk welkom van je gids in het Joods Cultureel Centrum. Ontdek dit charmante deel van Krakau met zijn monumenten, markten, synagogen en Kirkuts (Joodse begraafplaatsen). Leer van je gids over de Joodse gemeenschap die het karakter van deze buurt heeft gevormd. Bekijk de oude Remu-synagoge, de aangrenzende oude begraafplaats en het Joods Museum in de voormalige oude synagoge. Leer meer over de Joodse geschiedenis en ontdek wat de Joodse gemeenschap was voor, tijdens en na de oorlog. Laat je gids je laten zien hoe het Joodse leven in Krakau in het verleden was, wat er vandaag gebeurt en wat de toekomst in petto heeft.

Krakau: stadstour per e-car

6. Krakau: stadstour per e-car

Ga op ontdekkingsreis door de hoofdstad van Polen in een milieuvriendelijke elektrische auto. Bezoek in het gezelschap van een professionele, Engelssprekende chauffeur 3 van de meest iconische historische wijken van de stad in slechts 2 uur. Profiteer van een audiogids die beschikbaar is in 8 talen om u te helpen de rijke geschiedenis van de stad te begrijpen. Nadat je je chauffeur hebt ontmoet, ga je naar de oude stad. Bewonder de schoonheid van Wawel Castle, evenals vele prachtige kerken en het bisschoppelijk paleis, de Jagiellonian University en vele andere historische gebouwen. Ga vervolgens naar de Joodse wijk. Bekijk hier een mix van adembenemende christelijke kerken, oude joodse synagogen en historische gebouwen. Sluit je tour af in het voormalige Joodse getto, waar je de overblijfselen van de gettomuren en het hoofdplein kunt zien, evenals de iconische Oscar Schindler's Factory.

Krakau: geleide wandeling door de Joodse wijk

7. Krakau: geleide wandeling door de Joodse wijk

Kazimierz was ooit een joodse wijk, waar voor de Tweede Wereldoorlog de joodse cultuur bloeide. Maar het gebied, samen met de naburige wijk Podgórze, werd door de Nazis verwoest. De meerderheid van de overgebleven joodse bevolking vluchtte na de oorlog. Echter, sinds het eind van de jaren '80 is het joodse erfgoed weer zichtbaar geworden, een ontwikkeling die ondersteund werd door Steven Spielbergs film "Schindler's List". Nu kun je de geschiedenis van deze interessante wijk ervaren en herkennen waarom Spielberg precies dit gebied koos als setting foor zijn Oscar-winnende film. Wandel door Kazimierz, steek je brug over naar Podgórze en zie Schindlers fabriek, alsook overblijfselen van de getto uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Onderweg zie je bezienswaardigheden, zoals de Nieuwe Begraafplaats, de plek waar prominente joodse inwoners van Krakau werden begraven in de 19e en 20e eeuw. Je bezoekt ook de Oude Synagoge, het oudste overgebleven voorbeeld van joodse architectuur in Polen. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en is nu de locatie van vele tentoonstellingen over het Poolse jodendom. Een ander hoogtepunt is de Izaaksynagoge. Terwijl de renovatie van dit historische gebouw nog in volle gang is, is het wellicht het interessantste en mooiste Joodse monument in Krakau.

Krakau: Joodse wijk en voormalige gettotour

8. Krakau: Joodse wijk en voormalige gettotour

Kazimierz was gevestigd als een stad op het eiland in de directe nabijheid van Krakau en moest een concurrent worden van zijn buurman - Krakau. De Joden die in de Middeleeuwen vervolgd werden in West-Europa vestigden zich in Kazimierz en al snel werd deze stad een plaats van Joodse welvaart. Hier vindt u Joodse synagogen, gezellige en kleine straatjes waar de drukte van het Joodse leven heerste vóór de catastrofe van WO II. Bekijk de oudste synagoge in Polen, traceer de filmplekken van de 'Schindler's List'. Leer wie Ashkenazim en Sephardim zijn, leer Helena Rubinstein, Roman Polanski, Ludwick Zamenhof en Maximilian Faktorowicz kennen. Ga met ons mee op een 2,5 uur durende tour waarbij we het joodse erfgoed in Krakau ontdekken, hun tradities en opwindende mensen leren kennen die de joodse geschiedenis in Polen creëerden.

Krakau: Joodse wijk en rondleiding door de fabriek van Schindler

9. Krakau: Joodse wijk en rondleiding door de fabriek van Schindler

Kom meer te weten over de Joodse bevolking van Krakau tijdens deze rondleiding door de Joodse wijk Kazimierz en het Schindler-fabrieksmuseum. Luister naar de rijke geschiedenis van Kazimierz vanuit je gids, bekijk de Remuh-synagoge en ontdek de tragedies van de Tweede Wereldoorlog. Ontmoet je gids op de trappen van de Oude Synagoge. Terwijl je door dit UNESCO-werelderfgoed wandelt, leer je over de geschiedenis van de wijk vanaf de 14e eeuw. Hoor hoe het Joodse volk tot de 19e eeuw gescheiden bleef en hoe de deportaties in de Tweede Wereldoorlog de bevolking decimeerden. Nadat je de oude synagoge hebt bewonderd, stop je bij de Remuh-synagoge en vang je een glimp op van de Joodse begraafplaats in de buurt. Krijg vandaag een gevoel voor de beatnik-sfeer van de wijk, met zijn modieuze winkels en cafés. Bezoek dan de tentoonstelling in het Schindler's Factory Museum. Krijg een diepere kennis van de tragische gebeurtenissen die plaatsvonden in Krakau tijdens de Tweede Wereldoorlog. Leer het verhaal van de Duitse ondernemer die ernaar streefde om veel Joden te redden, een verhaal dat de inspiratie vormde voor de film van Stephen Spielberg, 'Schindler's List'.

Krakau: riviercruise, Kazimiz en Schindler's Factory Museum

10. Krakau: riviercruise, Kazimiz en Schindler's Factory Museum

Ontdek de hoogtepunten in Krakau terwijl je de stad bekijkt vanaf het dek van een moderne catamaran tijdens een cruise op de rivier de Vistula. Rijd op een milieuvriendelijke golfkar door de levendige straten van de wijken Kazimierz en Podgórze. Verken het verleden van de stad in het museum Schindler's Factory. Begin je tour met een catamarantocht op de rivier de Vistula. Geniet van een panoramisch uitzicht op de verdedigingsmuren van Wawel, het koninklijk kasteel, de kathedraal en het mysterieuze silhouet van een draak. Luister naar fascinerend commentaar van je audiogids als je langs deze bezienswaardigheden komt. Spring aan boord van een comfortabele elektrische golfkar en rol door kleurrijke cafés en rijke religieuze plekken in de wijk Kazimierz. Passeer Joodse culturele monumenten voordat je naar de plek gaat waar het getto uit de Tweede Wereldoorlog in Podgórze bestond. Leer meer over de WO II-geschiedenis van Krakau via je audiogids. Beëindig uw tour met een rondleiding door het Schindler's Factory Museum. Ontdek het verhaal achter de Duitse ondernemer die tijdens de Tweede Wereldoorlog veel joden redde door ze in dienst te nemen in zijn fabriek. Verdwaal in het verhaal van het lot van Krakau en zijn inwoners tijdens de nazi-bezetting.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevenissen
  • Citycards
  • Meerdaagse tours
49 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Overzicht activiteiten in Oude Synagoge, Krakau

Wil je alle activiteiten in Oude Synagoge, Krakau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oude Synagoge, Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.559 beoordelingen

Ana was onze gids, Cracovian maar met uitstekend Spaans. In het begin vroeg hij ons welke stijl van bezoek we wilden, we vroegen hem om veel geschiedenis en informatie en zijn beheersing van de gegevens was indrukwekkend. Het duurde 3,5 uur en we hadden geen tijd meer. Hij domineert de geschiedenis van zijn stad, de architectuur, de politiek. Gewoon uitzonderlijk.

Geweldig! De kennis van de geschiedenis van mevrouw Jup is indrukwekkend, evenals haar kennis van het Duits. Ik kan me niet herinneren ooit een betere lead te hebben gehad. Sterk aanbevolen, toppunten.

Op zichzelf is deze pas geweldig...maar bij sommige instellingen moet je naar een andere locatie om opnieuw te laten registreren om een entreekaartje te verkrijgen.

Je zult de fabriek niet bezoeken, het is een museum met de hele geschiedenis van Krakau van voor de oorlog tot na. ik raad het 100% aan

Turen førte os på en fremragende måde gennem jødernes historie in Krakau.