Oudestadsplein, Praag: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Praag: Entreebewijs Oude Stadhuis & Astronomische Klok

1. Praag: Entreebewijs Oude Stadhuis & Astronomische Klok

Het oude stadhuis bevindt zich op het oude stadsplein en werd in 1338 opgericht als de zetel van het oude stadsbestuur. Het complex bestaat uit 5 gebouwen. Het dominante deel van het gebouw is een gotische toren met een kapel en een unieke astronomische klok, waar elk uur tussen 9.00 uur en 23.00 uur de twaalf apostelen draaien. Begin je rondleiding op de eerste verdieping, waar de staatskamers zich bevinden. Ga verder naar de gotische kapel van de Maagd Maria en de ceremoniële zalen. Gebruik daarna de trap die naar de derde verdieping leidt naar de uitkijkgalerij van de 70 meter hoge toren en geniet van het meest geweldige uitzicht over Praag. Een geleid bezoek aan de middeleeuwse metro van het oude stadhuis is inbegrepen in je toegangsticket, dus mis het niet!

Praag: Oude Stad, ondergrondse gewelven en kerkers

2. Praag: Oude Stad, ondergrondse gewelven en kerkers

Praag mag dan beroemd zijn vanwege de mooie architectuur, maar het eigenlijk mysterie van de stad ligt onder de grond. Tijdens deze rondleiding verlaat je de mensenmassa om een andere stad te verkennen – de stad die onder de straten van de oude stad verborgen ligt. Je gids toont je een deel van de Tsjechische hoofdstad dat sinds de 12e eeuw nauwelijks veranderd is. Tijdens je bezoek aan het ondergrondse Praag kom je meer te weten over de ongelofelijke geschiedenis van het netwerk van ruimtes, gangen en kelders dat onder Praag verborgen ligt. Je hoort verhalen over het Praag van de middeleeuwen, toen deze ruimtes nog in gebruik waren, en ontdekt hoe het leven van de bewoners er toen uit zag. Je bezoekt de middeleeuwse kerker en ziet de tentoonstelling over martelingen en executies.

Praag: 24 of 48-uurs Hop-on Hop-off Big Bus

3. Praag: 24 of 48-uurs Hop-on Hop-off Big Bus

Vermijd het gedoe van georganiseerde groepsrondleidingen en verken Praag op je eigen tempo met een gecombineerd 24- of 48-uurs ticket voor de hop-on hop-off sightseeing bus. Eenmaal aan boord van de bus krijg je een koptelefoon en een audiogids (beschikbaar in 24 talen), met personeel aan boord dat altijd beschikbaar is om je te helpen. Luister naar de fascinerende geschiedenis van Praag en bekijk de beroemde bezienswaardigheden. Verken de rode en groene routes van de stad. Haltes van de Groene lijn zijn onder andere: - Na Františku (bij het Ministerie van Industrie en Handel), - Oude Stadsplein, - Malostranské náměstí (naast de Heilige Drievuldigheidskolom)- Jiráskovo náměstí (naast het Danshuis), - Václavské náměstí (op de hoek van de Jindřišská straat bij de Duplex club)- Hlavní nádraží (voor het Hoofdstation). Haltes van de rode lijn zijn onder andere: - Kasteel van Praag - Dlabačov- Náměstí Kinských- Jiráskovo náměstí (naast het Danshuis), - I.P. Pavlova (op de hoek van de Sokolská straat)- Karlov (B. Němcové straat)- Hlavní nádraží (voor het Hoofdstation).

Praag: wandeltocht spoken en legendes

4. Praag: wandeltocht spoken en legendes

Hou je van mysterieuze verhalen? Voel je je aangetrokken tot enge verhalen? Wil je Praag op een andere manier leren kennen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij ons verveel je je niet! Onze gidsen laten je kennismaken met de fascinerende wereld van oude Praagse legendes. Ze zullen je door het oudste deel van Praag leiden en de mysterieuze hoekjes onthullen. In de donkere steegjes van de oude binnenstad van Praag voel je de sfeer van vervlogen tijden, toen Praag een stad was van nobele koningen en ridders, maar ook een plek waar er geen gebrek was aan allerlei soorten zonden. En het blijft niet bij theorie. Maak je klaar voor een echt avontuur! Bij ons heb je een persoonlijke ontmoeting met enkele van de beroemde geesten van Praag. Geloof je het niet? Geloof het! Ze zeggen niet voor niets dat er ergens in het oudste deel van Praag een drempel is tussen twee werelden. Tussen de zichtbare en de onzichtbare wereld. Kom met ons oversteken, kom en kijk in de wereld van oude zondaars, in de wereld van de Praagse geesten. Maar niemand hoeft bang te zijn, want met ons lachen we samen met de geesten van Praag.

Praag: tour van 3 uur door de Oude Stad en de Praagse Burcht, in het Duits

5. Praag: tour van 3 uur door de Oude Stad en de Praagse Burcht, in het Duits

Ga op een spannende reis en verken de hoofdstad van Tsjechië. Als je Praag voor het eerst bezoekt en een overzicht van de stad wilt krijgen, is deze tour de perfecte keuze. Begin je rondleiding op het Oude Stadsplein, het belangrijkste marktplein in de oude binnenstad van Praag en de locatie van de Týnkerk. Wandel door de pittoreske straten en kom langs het Statentheater en de Karelsuniversiteit. Bekijk vervolgens het oude stadhuis met zijn astronomische klok, een meesterwerk van de gotische wetenschap. Loop naar de geboorteplaats van Franz Kafka en verken de Joodse wijk. Bekijk de buitenkant van de Maisel-synagoge en de Pinkas-synagoge en wandel vervolgens langs de oude Joodse begraafplaats. Daarna loop je langs het nieuwe stadhuis en het Clementinum en ga je naar de Karelsbrug. Steek de Karelsbrug over en bereik zo het tramstation Malostranské Náměsti. Vanaf daar beklim je de Praagse Burcht. Wandel langs de koninklijke tuin (van april tot oktober bezoek je ook de tuinen) en loop langs het presidentiële kantoor en het Hradčany-plein waar je kunt genieten van het uitzicht op de Duitse ambassade. Bezoek de binnenplaatsen van de Praagse Burcht en het Gouden Straatje en loop langs de buitenkant van de Sint-Vituskathedraal. Aan het eind van het Gouden Straatje zie je de Daliborkatoren, die ooit onderdeel van de vestingmuur was. De tour eindigt bij de St. Wenceslas-wijngaard.

Praag: spooktocht langs geesten en legendes van de Oude Stad

6. Praag: spooktocht langs geesten en legendes van de Oude Stad

Verken het donkere verleden van Praag tijdens een begeleide wandeling door smalle geplaveide straatjes en kronkelende straatjes waar ooit moordenaars, alchemisten, monsters en geesten liepen. Luister naar duistere verhalen en hoor over de geesten die door de oude stad dwalen. Ontsnap aan de drukte en het lawaai van het Oude Stadsplein in een van de meest griezelige delen van Praag, ooit een hol van armoede, pest en magie. Ontdek een gebied dat vaak over het hoofd wordt gezien door gidsen maar vol geschiedenis, intriges en sfeer. Luister naar verhalen over dood en verraad, duistere kunsten en demonische visioenen. Leer meer over de rusteloze geesten die naar verluidt ronddwalen tussen de prachtige architectuur van de oude stad en, wie weet, misschien ontmoet je ze zelfs van aangezicht tot aangezicht, Niemand zal naar je uitspringen om je bang te maken. Tijdens deze tour ligt de nadruk op het vertellen van verhalen en niet op speciale effecten of goedkope trucs om de tour 'angstaanjagend' te maken. Geen van de verhalen is verzonnen. Kom meer te weten over de mysteries, legendes en verhalen uit de donkere kant van de Praagse geschiedenis tijdens een rondleiding voor zowel sceptici als gelovigen. Ervaar tegelijkertijd een andere kant van Praag dan de reguliere historische rondleidingen.

Praag: wandeling van 3 uur door historisch centrum en burcht

7. Praag: wandeling van 3 uur door historisch centrum en burcht

Ontdek de hoogtepunten van het historische Praag tijdens een begeleide wandeling. Bezoek de Praagse Burcht, het Oude Stadsplein, de Sint-Nicolaaskerk en de Karelsbrug, naast andere iconische bezienswaardigheden. Luister terwijl je gids een kleurrijk beeld schetst van hoe Praag vroeger was en hoe het zich heeft ontwikkeld tot de internationale stad die het nu is. Begin je rondleiding op het kantoor van de lokale partner in Maiselova Street - op een steenworp afstand van de beroemde en indrukwekkende astronomische klok. Luister naar je gids die je een historisch overzicht van de oude stad geeft. Steek vervolgens de Karelsbrug over met zijn gevarieerde beelden en sculpturen en kijk hoe het kalme water van de rivier de Vtlava onder je door stroomt. Neem vervolgens de tram naar de Praagse Burcht om meer te weten te komen over de ontwikkeling van de Karelsbrug en de Praagse Burcht. Terwijl je je een weg baant naar het kasteel, stop je om de bezienswaardigheden van Hradcany of het kasteeldistrict te bewonderen en meer te weten te komen over de fascinerende geschiedenis ervan. Betreed de Praagse Burcht en geniet van enkele laatste verhalen over Praag, vergezeld van een prachtig uitzicht over de hele stad Praag.

Praag: glow-in-the-darkmidgetgolf met UV-licht

8. Praag: glow-in-the-darkmidgetgolf met UV-licht

Neem deel aan een van de nieuwste attracties van Praag en speel een potje golf in het donker! Daag je vrienden of familie uit voor een potje midgetgolf bij blacklight-verlichting. De baan met 19 holes ligt in het centrum van Praag, vlak bij de meeste toeristische attracties en op slechts 10 minuten lopen van Staroměstské Náměstí, en wordt verlicht door UV-lampen die de UV-kleuren in de decoraties, obstakels, golfballen  en clubs doen oplichten. Speel 1 potje midgetgolf. Doe er zo lang over als je wil en bewonder ondertussen de straatkunstschilderingen van Tsjechische geschiedenis en legenden. Je hoeft niet enkel te midgetgolfen, maar kunt ook rustig even gaan zitten om iets te drinken en met je vrienden te praten, of een van de andere beschikbare spelletjes spelen, waaronder biljart, darts en flipperkast.

Praag: rondleiding door de oude binnenstad en de Joodse wijk

9. Praag: rondleiding door de oude binnenstad en de Joodse wijk

Ontdek het Joodse erfgoed van de stad Praag tijdens een wandeling met gids. Bekijk de Joodse begraafplaats, de oude stad en verschillende locaties die verband houden met de Joodse geschiedenis in de stad. Ontmoet je gids bij de Maisel-synagoge. Vanaf daar loop je richting de Joodse wijk, waar de gids je van alles over de Joodse geschiedenis van Praag zal vertellen. Na een overzicht van deze Joodse nalatenschap aan de stad krijg je een rondleiding rondom de belangrijkste synagoges en de Joodse begraafplaats en kun je zien waar Franz Kafka het meeste van zijn schrijfwerk deed. Ga naar de oude binnenstad van Praag en bewonder de historische bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde astronomische klok. Geniet van fascinerende verhalen achter de belangrijke gebouwen die je ziet.

Praag: oude stad en Joods kwartier, tour in het Duits

10. Praag: oude stad en Joods kwartier, tour in het Duits

Ga mee met een wandeling met gids door de historische straten van Praag. Kom dankzij de gids meer te weten over de geschiedenis van de stad en bezoek hoogtepunten, waaronder de Joodse wijk en de indrukwekkende astronomische klok. Je begint op het oude stadsplein, de locatie van de kerk van Onze-Lieve-Vrouw voor Týn. Dit was vroeger het belangrijkste marktplein van Praag. Maak een wandeling door de pittoreske straatjes langs het Estates-theater en de Charles University. Je ziet het oude stadhuis met zijn astronomische klok en bewondert een meesterwerk van de gotische wetenschap. Wandel naar de geboorteplaats van Franz Kafka en verken de Joodse wijk. Bezoek de Maiselsynagoge en het exterieur van de Pinkassynagoge en ga dan verder in de richting van de oude Joodse begraafplaats. Bekijk de buitenkant van het nieuwe stadhuis en het Clementinum, voordat je naar de Karelsbrug gaat, waar de tour eindigt.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Oudestadsplein, Praag

Alle activiteiten

184 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Oudestadsplein, Praag

Meer zien

Andere activiteiten in Oudestadsplein, Praag

Wil je alle activiteiten in Oudestadsplein, Praag bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oudestadsplein, Praag

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 24.304 beoordelingen

Wat een ontzettend leuke tour! Onze gids was Alex, hij heeft zo veel passie voor wat hij verteld! Ontzettend veel geleerd over de geschiedenis van de stad wat Praag echt doet leven!

Wij vonden dit een zeer aangename activiteit Roos deed dit super. Veel gezien en veel uitleg gekregen. Zeker een aanrader!!

Very nice en good guide. much knowledge. good explanation and pleasant person !!

Mooie stad is Praag.Je heeft beet tijd nodig om alles te zien.Wij komen terug.

erg mooie uitzicht. het is er in de ochtend niet druk