Kies data
Dingen om te doen

Oudtshoorn

Oudtshoorn: De beste dingen die je niet wil missen

5-daagse tour Tuinroute en safari Addo Elephant Park

1. 5-daagse tour Tuinroute en safari Addo Elephant Park

Ga lekker de natuur in tijdens een 5-daagse tour over de prachtige Tuinroute en zoek naar wilde dieren in natuurreservaten waaronder Nationaal Park Tsitsikamma en Addo Elephant Park. Dag 1: (D) Je vertrekt vanuit Kaapstad richting Oudtshoorn en de halfwoestijn van Little Karoo met een pauze bij Ronnie's Sex Shop voor een verfrissend drankje! Verken de prachtige Cango Caves en bezoek een struisvogelboerderij, waar je kunt proberen om er een te berijden! Breng de nacht door in Oudtshoorn en geniet van een heerlijkebraai van struisvogel. Dag 2: (D) Steek de bergketen over om de kust en de beroemde Tuinroute te bereiken. Je hebt een geweldig uitzicht bij uitzichtpunt Map of Africa en bezoekt daarna het charmante plaatsje Knysna. Je steekt de Plettenbergbaai over en brengt de nacht door in het dorp Storms River. Dag 3: (O, D) Je gaat de natuur in in Nationaal Park Tsitsikamma. Je wandelt langs de kust richting de hangbrug over Storms River Mouth. Je gaat vervolgens naar Nationaal Park Addo Elephant om enorme kuddes olifanten, antilopesoorten en meer te spotten. Je kunt in plaats daarvan ook meteen doorgaan naar de surfhoofdstad van Zuid-Afrika bij Jeffreysbaai waar je de nacht doorbrengt. Dag 4: (O, D) Ga terug naar de Tuinroute om in Bloukrans 's werelds hoogste bungeejump te proberen. Je accommodatie is in Mosselbaai. Bij aankomst kun je genieten van de Diamantenbaai, die zo genoemd wordt omdat de zee hier dag en nacht glimt. Als je een upgrade doet naar de Garden Route Game Lodge (hoteloptie), breng je de nacht door in een luxeaccommodatie. Je gaat op een safari in de late middag en rijdt rond op zoek naar neushoorns, leeuwen, buffels, cheeta's en antilopes. Dag 5: (O) Je gaat vroeg 's ochtends op safari en rijdt rond op zoek naar dieren op hun meest actieve moment. Je vertrekt richting Hermanus, waar zuidkapers na 50 jaar lang op het randje van uitsterving te hebben gebalanceerd zijn teruggekeerd. Via de prachtige kustlijn van Valsbaai kom je in de late middag weer in Kaapstad aan.  

4-daagse tuinroute-ervaring

2. 4-daagse tuinroute-ervaring

DAG 1 Je route voert je over Route 62 en reist het binnenland in over de regio Overberg in de West-Kaap. Je gaat ook naar Ronnie's Sex Shop! Daarna gaat u verder naar Oudtshoorn, de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika. In deze stad bevindt zich het bekende Cango Caves National Monument. Je overnacht in Oudtshoorn. (Diner) DAG 2 Na een ontbijt in de vroege ochtend bezoekt u de plaatselijke struisvogelboerderij en kunt u zelfs uw geluk beproeven. Je gaat naar Knysna voor de lunch en om de Knysna-hoofden te verkennen. Een bezoek aan Knysna Elephant Park is ook een optionele extra, waar je de gelegenheid hebt om de grootste landzoogdieren van de aarde aan te raken, te voeden en te lopen! Een oceaansafari is nog een extra optionele optie, waar u dolfijnen en walvissen kunt spotten vanaf een boot in Plettenbergbaai! We maken een snelle stop onderweg op Bloukrans Bungee, de hoogste bungee ter wereld op 216 meter! Je overnacht in Storms River Village. (Ontbijt diner) DAG 3 Vandaag ga je naar het Tsitsikamma National Park voor een wandeling naar de monding van de beroemde Storms River. Loop op de onlangs voltooide Hangbrug, waar je een duik kunt nemen in de Indische Oceaan! Van hieruit begeeft u zich naar de Garden Route Game Lodge, waar u kunt genieten van een game-gamedriver van Big 5, een fantastisch dinerbuffet en een warmwaterbron onder de sterrenhemel. Je overnacht ook in hun bekroonde chalets. (Ontbijt diner) DAG 4 Vandaag ga je op een gamedrive in de vroege ochtend wat dieren zien die je 's avonds misschien niet hebt gezien. Dit wordt gevolgd door een overheerlijk ontbijt! Na het ontbijt, zal je je weg banen naar Hermanus, dat beroemd is omdat het de beste locatie is om walvissen te spotten (in het seizoen) in Zuid-Afrika en is een prachtig klein stadje met prachtige wandelingen langs de kliffen. Terugkomend op Kaapstad, is je laatste stop op Stony Point, waar je de plaatselijke pinguïnkolonie zult bezoeken voordat je je weg terug maakt met een spectaculair uitzicht over False Bay. (Ontbijt)

Topactiviteiten

Veelgestelde vragen over Oudtshoorn

Wat zijn deze week de beste dingen om te doen in Oudtshoorn?

Welke tours in Oudtshoorn nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Deze belevingen in Oudtshoorn nemen aanvullende Covid-19-maatregelen:

Sitemap Oudtshoorn

Wil je alle activiteiten in Oudtshoorn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oudtshoorn

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 306 beoordelingen

Informatief, comfortabel en gevoelig voor onze behoeften.

Ontzettend leuk. Alleen wij 2 op deze tour. Accommodatie was erg goed bij elke stop - we kozen voor de pensions. Het eten was heerlijk en de toelage van 120 Rand was genoeg. Addo was alles waar we op hadden gehoopt, en meer. Waarschijnlijk was het hoogtepunt het Garden Route Game Park - prachtige overnachtingsaccommodatie. Twee gamedrives, 's avonds en 's ochtends vroeg - hebben alle vakjes aangevinkt. We hadden er graag langer willen zijn. Onze gids Devon was beleefd, uiterst behulpzaam en een goede en veilige chauffeur. Uiterst hardwerkend. Hij was zeer informatief over de flora, fauna en de Zuid-Afrikaanse cultuur.

We hadden het geluk dat we de enige gasten waren en de auto en de gids voor ons hadden. Daarna konden we tijd doorbrengen op de prachtige locaties en ons zelfprogramma vastleggen, waarbij we meer culturele punten introduceerden. Toen was het geweldig. De pensions waren schattig (we namen een privékamer) en de gastheren waren schattig. Devon, onze gids, reed ons en zorgde zo goed voor ons dat we hem voor de grap "papa" noemden, die 5 dagen duurde. De gemakkelijke en leuke manier om de hele kust te bezoeken. Marianne en Stephanie uit Frankrijk.

Geweldige reis, ik kom nog een keer!

We hebben met z'n vieren een geweldige tour gehad met Devon! Hij heeft geweldig werk geleverd en heeft er alles aan gedaan om aan onze verwachtingen te voldoen. Hij was erg flexibel en we konden zelfs tussen reguliere stops stoppen om te winkelen of dingen te zien die we wilden. Hij is een geweldige chauffeur, we voelden ons heel veilig! De enkele accommodaties voor backpackers waren veel, veel beter dan verwacht. Naast Jeffrey's Bay, waar ik een beetje teleurgesteld was... Ik heb erg genoten van de reis en raad het zeker aan!

Sterk aanbevolen tour voor iemand die van safari's houdt.

De gids was zeer punctueel in het hotel om ons op te halen en verder zeer meegaand, er werd rekening gehouden met de behoeften en wensen van de groep. De safari's waren erg indrukwekkend, je moet rekening houden met de vele kilometers en de lange tijd in de bus, maar het is zeker de moeite waard!!!

Geweldige reis, briljante gids?

We waren een geweldige groep en het was erg leuk. We zagen alle Big 5 behalve de luipaard. Als invaller zagen we de cheetah. Onze gids Zbu was geweldig. Noem hem alsjeblieft "liefje" ... hij zal sterven van het lachen :)