Ourika-vallei


Wat anderen zeggen over Ourika-vallei

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.233 beoordelingen

De dag was geweldig waar we met zijn tweeen een privetour kregen. Jammer dat de chauffeur niet goed engels kon ondanks sat we hadden aangegeven dat we graag engels wilden. Overigens waren bij de stops wel goed engels sprekende uitleg en begeleiding. Onderweg wel verrast door een stop bij een pottenbakkerij (dit stond niet in de omschrijving van de tour en werd ook niet gevraagd of gezegd bij aanvang). Schaaltjes werden ook duur verkocht, we zagen dezelfde schaaltjes in de souks voor een derde van de prijs. Zien hoe Arganolie Word gemaakt was wel interessant endaar waren de prijzen best voor dr producten die je kon kopen. Wandeling naar waterval was geweldig, wel stijl op veel plekken. Gelukkig was er voor de terugweg een minder stijl stukje, waar natuurlijk wel een fooitje voor wordt gevraagd. Aanrader is wel om de lunch erbij te nemen, want die is echt waar voor dat geld. Ondanks dat de chauffeur deze weg vaak rijdt, heeft hij geen additionel foto stops gemaakt of aangeraden.

Fantastic experience. The views on the valleys are so special. The colours and contours of the landscape are magnificent. Our guide Abdullah gets special credits for his professional approach. Such a nice, helpful and well educated person. He gave the trip the extra dimension. Truly a trip everyone that visits Marrakech has to book. One point of critic, the argan oils sold at the cooperation we visited was really to expensive as we realised later.

Van te voren niet echt een idee wat nou te verwachten bij deze tour maar erg blij dat we hem gedaan hebben. We werden netjes op tijd opgehaald door gids/chauffeur Adil. Hij gaf ons tijdens de tour veel informatie over de geschiedenis en deed dit overduidelijk met passie. Het uitzicht tijdens de hike van de eerste vallei is prachtig en de lunch bij de berbers was heerlijk. Na de lunch stelt de reis niet heel veel meer voor.

Erg leuke dagtocht. Je ziet veel van de omgeving, Atlasgebergte is prachtig. Waterval (flinke klim) is aardig, niet meer dan dat. Maar tocht door gebergte is erg mooi. Lunch was fantastisch, wat een adembenemend uitzicht! En bijzonder lekker. Onze gids, Marwan Marone, was bijzonder aardig en behulpzaam. Prima op tijd op de afgesproken plek, goede chauffeur.

Heerlijke dag in de natuur. Prachtige vallei met allerlei terrassen aan en soms in de rivier. De wandeling de berg op maar de waterval was heel zwaar als je zoals wij Nederlanders niet gewend zijn om te klauteren. Maar ook over de weg kon je heel mooi wandelen, met hele mooie bergen en bloesem bomen!