Ouzoud-watervallen

Ouzoud-watervallen: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Marrakesh: waterval van Ouzoud wandel- en boottocht met gids

1. Marrakesh: waterval van Ouzoud wandel- en boottocht met gids

Ga een hele dag op excursie naar de watervallen van Ouzoud vanuit Marrakesh. Leer de Berbercultuur kennen terwijl je het gebied verkent. Daal kronkelende paden af en bewonder het prachtige uitzicht op de watervallen tijdens een boottocht. Je wordt opgehaald bij je hotel of riad, waarna je naar een van de spectaculairste watervallen van Noord-Afrika vertrekt, op 150 km ten noorden van Marrakesh. Bij aankomst in het dorp Ouzoud kun je genieten van het uitzicht op de watervallen, die het water vanaf 110 meter hoogte het meer in storten. Volg je lokale gids door olijfboomgaarden naar een arganoliecoöperatie en leer meer over de Berbercultuur.  Ga verder over een netwerk van paden naar een uitkijkpunt waar je verse jus d'orange kunt kopen. Stap aan boord van een traditionele boot voor een kort tochtje op de poel aan de voet van de watervallen. Geniet vervolgens van een Berberse lunch in een lokaal restaurant met uitzicht op de watervallen. Neem daarna 20 minuten vrije tijd om foto's te nemen, het uitzicht te bewonderen of de souvenirkraampjes te verkennen. Beklim halverwege de middag een reeks trappen voor je rit terug naar Marrakech.

Marrakesh: dagtrip Ouzoud-watervallen & optionele boottocht

2. Marrakesh: dagtrip Ouzoud-watervallen & optionele boottocht

Ontsnap aan de drukte van Marrakesh voor een dagexcursie naar de spectaculaire watervallen van Ouzoud, gelegen in de buurt van het dorp Tanaghmeilt in de provincie Azilal. Na een ophaalservice van je hotel of riad, transfer naar de Waterval van Ouzoud met een minibus met airconditioning. Onderweg bewonder je de traditionele steden en typische Berberdorpen van het Atlasgebergte en loop je door de schaduw van eeuwenoude olijfbomen als je de watervallen nadert. Bij aankomst in Ouzoud, na ongeveer 3 uur rijden, bewonder je ongeveer 4 uur lang de watervallen in de natuur. Kijk uit voor de apen en neem een duik in het kristalheldere water. Upgrade je tour en kies voor een optionele boottocht. Na een ontspannende middag ga je weer terug naar Marrakesh, met een geschatte aankomsttijd van 18:00 uur.

Vanuit Marrakesh: dagtrip Ouzoud-watervallen met boottocht

3. Vanuit Marrakesh: dagtrip Ouzoud-watervallen met boottocht

De excursie begint om 08:00 uur in Marrakesh en je vertrekt met een minibus naar de watervallen. Dit is een uitstekende gelegenheid om de stad even te verlaten en een kant van Marokko te ontdekken die niet veel bezoekers te zien krijgen. Onderweg kom je door verschillende traditionele Marokkaanse stadjes en plattelandsdorpjes. Na een rit van ongeveer 3 uur kom je aan bij de watervallen van Ouzoud en heb je 4 uur de tijd om te genieten van de watervallen en de natuurlijke schoonheid van het gebied. Vergeet de wilde apen die in de bomen leven niet te bekijken en neem een duik als je wilt! Selecteer de optie inclusief een boottocht om de prachtige watervallen van het water te zien. Je kunt langs de watervallen naar beneden lopen, ontspannen bij het geluid van de watervallen op de achtergrond, genieten van een picknicklunch of een van de vele cafés en restaurantjes bezoeken. Na een rustige en ontspannende middag keer je terug naar Marrakesh per minibus.

Vanuit Marrakesh: dagtrip naar watervallen van Ouzoud

4. Vanuit Marrakesh: dagtrip naar watervallen van Ouzoud

Je wordt opgehaald bij je hotel in Marrakech. Stap in het busje dat je in noordoostelijke richting naar het dorpje Tanaghmeilt brengt. Onderweg door het Atlasgebergte geniet je van het uitzicht op palmbomen en traditionele dorpen. Hoor fascinerende feiten over de watervallen van Ouzoud. Ontdek wat hun naam betekent in het Berbers en dat het de hoogste natuurlijke watervallen in Noord-Afrika zijn. Bij de watervallen geniet je van spectaculair uitzicht, en je ontdekt prachtig groen landschap waar apen en bijzondere vogels leven. Je luncht in een restaurant met uitzicht op de watervallen en keert in de middag weer terug naar Marrakech.

Vanuit Marrakesh: dagtrip naar de Ouzoud-watervallen

5. Vanuit Marrakesh: dagtrip naar de Ouzoud-watervallen

Vanuit Marrakesh rijd je in een voertuig met airconditioning naar het Midden-Atlasgebergte. Geniet onderweg van het schitterende uitzicht op het landschap. Je bereikt het dorpje Tanaghmeilt, waar de Ouzoud-watervallen zich bevinden. Kijk uit naar allerlei flora en fauna, waaronder olijfbomen, appelgaarden, eiken, granaatappelen en vijgenbomen. Tijdens de wandeling van de top van de watervallen naar beneden kun je wilde aapjes zien spelen in de bomen. Je luncht ontspannen in een Berbers restaurant dat aan de paden langs de watervallen ligt. Aan het eind van de dag keer je vol inspiratie weer terug naar Marrakesh, waar je bij je accommodatie wordt afgezet.

Van Marrakesh: privétrip van een hele dag Ouzoud-watervallen

6. Van Marrakesh: privétrip van een hele dag Ouzoud-watervallen

Om 08:00 uur 's ochtends word je bij je hotel opgepikt voor een reis door vele Berberdorpen, met het Atlasgebergte als eindbestemming.  Je lokale berggids staat om 10:00 uur op je wachten en kan je alles vertellen over de regio. Wandel naar de watervallen en laat je onderweg verrassen door de adembenemende uitzichten. Je ziet de apen van het Hoge Atlasgebergte, en als je geluk hebt kun je nog meer wilde dieren spotten. Aangekomen bij de magische watervallen heb je genoeg vrije tijd om zelf de omgeving te verkennen en foto's te maken. Pauzeer voor een ontspannende luch in een Berber-restaurant bij de doorgang naar de watervallen. Aan het einde van je excursie wordt je naar je accommodatie in Marrakesh teruggebracht .

Vanuit Marrakesh: dagtrip naar watervallen van Ouzoud

7. Vanuit Marrakesh: dagtrip naar watervallen van Ouzoud

Deze gedeelde dagtrip naar de watervallen van Ouzoud begint als je 's ochtends wordt opgehaald bij je hotel of accommodatie in Marrakesh. Je gaat de stad uit om de mooiste en hoogste watervallen in Noord-Afrika (ongeveer 100 meter hoog) te bezoeken. Bij aankomst maak je een wandeling in het dorp Ouzoud. Voel je vrij om dit gebied alleen of met een lokale gids te verkennen en zie de groene vallei, schaduwrijke boomgaarden en traditionele watermolens. Je hebt de kans om de Berbers die in de bergen wonen, te ontmoeten. Na aankomst bij de enorme watervallen zie je ze heen en weer bewegen en een prachtig schouwspel van regenbogen creëren. Aan de voet van de watervallen kun je op je gemak lunchen in een van de lokale cafés naast de beek die heerlijke tajiines serveren, compleet met een prachtig uitzicht over de watervallen. Dan ga je naar de top van de waterval, en onderweg ontmoet je families van aapjes die je met plezier verwelkomen op hun eigen speciale manier. Je dagtrip naar de watervallen van Ouzoud eindigt in Marrakesh, waar je weer wordt teruggebracht naar je accommodatie.

Marrakech: Imperial Cities 7-daagse tour

8. Marrakech: Imperial Cities 7-daagse tour

Dag 1: Aankomst in Marrakech. transfer naar hotel Bij aankomst zullen onze medewerkers u ontmoeten op de luchthaven en u naar uw hotel in Marrakech brengen. Je checkt in bij je hotel. Dag 2: Marrakech stadstour De tour van vandaag door Marrakech begint met een reis naar de iconische Koutoubia-moskee, de thuisbasis van de minaret die een symbool van de stad is geworden. Vervolgens bezoeken we de Saadische graven en het bahia-paleis waar ingewikkeld en prachtig Arabisch vakmanschap wordt gehouden in de levendige soeks rond het Jemaa El Fna-plein. Na de lunchpauze gaan we naar de Majorelletuin, waar het ochtendlicht de levendige kleuren van de architectuur verlicht, levendig afstekend tegen de weelderige groene vegetatie. Ga verder naar de menara-tuin voor een wandeling door de rustige plek. Dag 3: Marrakech naar Casablanca Na het ontbijt laten we Marrakech achter ons en gaan we naar de kustplaats Casablanca. We gaan een dagje sightseeing. Loop rond in de wijk Habous, waar de kleine pleinen en smalle arcade-straten een mooi voorbeeld zijn van hedendaagse stadsplanning, vermengd met de doolhofachtige straten van de traditionele medina. Bezoek de kathedraal Notre Dame de Lourdes en de beroemde Hassan II-moskee om 2 religieuze epicentra van de stad te ervaren. Dag 4: Casablanca naar Fez via Rabat & Volubilis Deze ochtend genieten we van een rondleiding door de oude stad, inclusief bezoeken aan het koninklijk paleis, de kasbah van de ouadaya-tuinen en de moskee van de Hassan-toren. Na de lunchpauze rijden we naar de oude Romeinse stad volubilis. Volubilis is onlangs geklasseerd als UNESCO-werelderfgoed en dateert uit 40 na Christus. Het is de thuisbasis van enkele van de meest indrukwekkende Romeinse ruïnes in Noord-Afrika. We sluiten de dag af met een korte rit naar de middeleeuwse stad Fez. Dag 5: Fez stadstour Na het ontbijt begint onze rondleiding door de medina van Fes, een van 's werelds grootste ommuurde steden. Bezoek aan Foundouk Najjarine waar het 'museum van houten kunsten en ambachten' is gevestigd. Bezoek aan de qaraouiyine-moskee, zowel een universiteit als een moskee in het hart van de medina. Dag 6: Fes naar Marrakech via Ouzoud-watervallen Na een vroeg ontbijt vertrek je via de ouzoud-watervallen naar Marrakech. De prachtige rit brengt je naar het middelste atlasgebergte en langs de voet van het hoge atlasgebergte. Geniet van een wandeling langs de watervallen, ontspan bij het geluid van de watervallen, geniet van een picknicklunch of bezoek een van de vele cafés en restaurants. Na een rustgevende en ontspannende middag ga je terug naar Marrakech. Overnachting in Marrakesh. Dag 7: Vertrek vanuit Marrakech Uw laatste reisdag is in Marrakech en u wordt voor vertrek naar de luchthaven gebracht.

Sitemap Ouzoud-watervallen

Wil je alle activiteiten in Ouzoud-watervallen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ouzoud-watervallen

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 5.999 beoordelingen

Prachtig bezoek met verrassing eindigend met de makaken (in vrijheid). Zeer leuke en grappige gids die de geschiedenis van de watervallen uitlegde en ons helemaal vergezelde. Wij suggereren! Aandacht voor wat betreft lunch, ze schrijven om het te brengen, maar in werkelijkheid als je wilt, eenmaal aangekomen, staat het vol met kraampjes waar je kunt lunchen.

de reis redelijk comfortabel, onze gids was super aardig en we bezochten de hele berg van de watervallen en stopten ook waar ze de arganolie produceren. het was een leuke ervaring.

Duidelijke communicatie qua pick-up tijd, ervaren gids die snel schakelt tussen talen. De waterval zelf is ook erg mooi! Leuk ook dat er meer over de omgeving verteld wordt

Een geweldige ervaring, een adembenemend uitzicht en een gids (aziz) van onberispelijke vriendelijkheid en liefde. Ik raad deze excursie aan?

Very nice trip. Beautiful nature. The guide (Mohamed) was very kind.