Kies data
Dingen om te doen

Overijssel

Overijssel: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Amsterdam: daguitstap Giethoorn & Afsluitdijk

1. Vanuit Amsterdam: daguitstap Giethoorn & Afsluitdijk

In Amsterdam stap je in een comfortabele bus en rijd je 1,5 uur lang door het Nederlandse landschap richting Giethoorn, een plaatsje in Overijssel. In Giethoorn zijn auto's nagenoeg verboden, en het stadje is rijk aan waterwegen. Zie hoe de mensen hier leven op het water en ontdek het traditionele dorp te voet en per boot. In Giethoorn zie je allerlei soorten boten door de grachten varen, van gondels tot punters. Maak een rondvaart van 1 uur en vaar langs indrukwekkend gerestaureerde boerderijen. Krijg tips van je gids over wat je kunt zien en waar je kunt eten. De tocht gaat verder naar de Afsluitdijk, de 32 kilometer lange dijk die de provincies Noord-Holland en Friesland met elkaar verbindt. Nederland is in de hele wereld beroemd om de manier waarop het met waterbeheer omgaat. Maak vanuit Amsterdam een trip naar het bijzondere plaatsje Giethoorn, ook wel het Venetië van Nederland genoemd.

Vanuit Amsterdam: Giethoorn & Zaanse Schans Dagtocht met Boot

2. Vanuit Amsterdam: Giethoorn & Zaanse Schans Dagtocht met Boot

Je ervaring begint als je gids je ontmoet in de buurt van het Centraal Station van Amsterdam, vanwaar je naar het typisch Nederlandse windmolendorp Zaanse Schans reist. De Zaanse Schans is een openluchtmuseum compleet met een kaasboerderij, klompenmakerij, diamantmuseum, bakkerijmuseum en Kuiperij, waar vaten werden gemaakt om goederen te vervoeren, groene houten huizen, traditionele ambachten en windmolens. Ga vervolgens naar het unieke Nederlandse dorp Giethoorn, verder naar het noorden vanuit Amsterdam. Luister terwijl je reist om meer te weten te komen over de geschiedenis en belangrijke elementen in de regio Giethoorn. De reis duurt ongeveer 2 uur, inclusief een pauze om een aangename reis te garanderen. Giethoorn is in alle seizoenen mooi en bevat een simpele schoonheid die nauwelijks echt lijkt. Ontdek dit terwijl je zachtjes door de kleine grachten glijdt, langs oude maar mooie boerderijen met rieten daken. Je kapitein zal als gids dienen tijdens deze boottocht van 1 uur door de stad. Kom alles te weten over Giethoorn, met extra tijd om na uw boottocht te wandelen of fietsen over een smal voetpad, of om te leren hoe u de ''fluisterboot'', een elektromotorboot, bedient. Kom 's avonds terug in het centrum van Amsterdam met de rest van je nacht om naar uit te kijken.

Amsterdam: tour naar Giethoorn, Volendam en de Zaanse Schans

3. Amsterdam: tour naar Giethoorn, Volendam en de Zaanse Schans

De trip gaat verder naar het betoverende dorpje Giethoorn voor een unieke ervaring in het noorden. Het dorp staat bekend als het 'Venetië van het Noorden' vanwege de vele grachten die er te vinden zijn en het volledige ontbreken van wegen. Je verkent dit sprookjesachtige dorp, waar minder dan 3.000 mensen wonen, tijdens een boottocht van 1 uur. Verken het goed bewaard gebleven dorp te voet en zie hoe elke boerderij op een klein, door mensen gemaakt eilandje ligt. Wandel over de smalle voetpaadjes om honderden bruggen te ontdekken en geniet van de vredige sfeer in het dorp. De tocht gaat verder naar Volendam, waar je defelgekleurde houten huizen kunt bewonderen en de lokale bevolking hun kleurrijke regionale kleding kunt zien dragen. De gids neemt je mee op een korte wandeling door de haven van Volendam, sinds 1875 een van de populairste toeristische attracties in het dorp. Dit is een geweldige plek om souvenirs en cadeautjes te kopen en foto's te laten maken in klederdracht in een van de vele fotostudio's van het dorp. Je laatste bestemming zijn de traditionele huizen uit de 17e eeuw in de Zaanse Schans, hier zie je de prachtig bewaard gebleven molens die onderdeel zijn van het industriële erfgoed van Nederland. In de Zaanse Schans kun je langs de charmante kassen slenteren en een fabriek bezoeken waar de populaire klompen worden gemaakt. Er is niks meer Nederlands dan kaas, dus als je daar bent kun je op de Catharina Hoeve kaas proeven en meer te weten komen over de productie van kaas.

Sightseeingtour door Giethoorn vanuit Amsterdam

4. Sightseeingtour door Giethoorn vanuit Amsterdam

Nadat je bent opgehaald uit Amsterdam in een luxe Mercedes-sedan of minibus door een professionele chauffeur, reis je naar een van de mooiste dorpen van Nederland, Giethoorn. Maak een mooie rondvaart door het dorp, bekend als het Nederlandse Venetië. Het langgerekte dorp ligt in een van de grootste aaneengesloten veengebieden van Noord-Europa. Het dorp is een prima uitgangspunt om een kanotocht door de omgeving te maken en er zijn een aantal bijzondere musea en kunstgalerijen te ontdekken. Na het verkennen van Giethoorn, wordt u teruggebracht naar Amsterdam.

Vanuit Amsterdam: daguitstap naar Giethoorn met bus en boot

5. Vanuit Amsterdam: daguitstap naar Giethoorn met bus en boot

Vertrek vanuit Amsterdam en reis naar het betoverende dorpje Giethoorn in het noorden van Nederland voor een unieke ervaring. Het dorpje staat bekend als het 'Hollands Venetië' vanwege de vele grachtjes die er te vinden zijn en het volledige ontbreken van wegen. Verken bij aankomst het sprookjesdorp, waar slechts 2.600 mensen wonen, door middel van een geleide boottocht van 1 uur in het Engels. Verken de schilderachtige omgeving vanuit een uniek perspectief tijdens een ontspannen tochtje door de grachten. Kijk onderweg hoe mensen de boten met platte bodems door de grachten punteren. Hoewel het meeste vervoer in het dorp over het water plaatsvindt is er nu ook een fietspad. Verken het mooie, goed bewaard gebleven dorp op de fiets of te voet en zie hoe elke boerderij op een klein, door mensen gemaakt eilandje ligt. Wandel over de smalle voetpaadjes om de meer dan 150 bruggen te ontdekken en geniet van de vredige sfeer in het dorp. 

Privétour naar de windmolens van de Zaanse Schans en Giethoorn

6. Privétour naar de windmolens van de Zaanse Schans en Giethoorn

Begin uw tour met een handige ophaalservice van uw accommodatie. Nadat je bent opgehaald uit Amsterdam in een luxe Mercedes-sedan of minibus door een professionele chauffeur, reis je naar een van de mooiste dorpen van Nederland, Giethoorn. Maak een mooie rondvaart door het dorp, bekend als het Nederlandse Venetië. Het langgerekte dorp ligt in een van de grootste aaneengesloten veengebieden van Noord-Europa. Het dorp is een prima uitgangspunt om een kanotocht door de omgeving te maken en er zijn een aantal bijzondere musea en kunstgalerijen te ontdekken. Na het verkennen van Giethoorn, bezoekt u de Zaanse Schans. Wandel langs het Bakkerijmuseum en geniet van de geur van vers brood, of neem een kijkje in het pakhuis waar klompen worden gemaakt. De kaasmakerij, de tingieterij en de verschillende windmolens mag u zeker niet missen. De Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, vol houten huizen, molens, schuren en werkplaatsen. Geniet van een fiets- of zeiltocht, snuffel rond in de winkels of trakteer uzelf op het pannenkoekenrestaurant. Na de windmolens bezoekt u Volendam, een klein vissersdorpje met 22.000 inwoners. Loop langs de prachtige haven en bewonder de typische Volendamse winkels voordat u gaat lunchen in een van de beste visrestaurants van Nederland (op eigen kosten). Afhankelijk van de resterende tijd kunt u een boottocht maken met de Volendam-Marken express. Al meer dan 80 jaar verzorgt de Volendam-Marken Express een veerdienst tussen Volendam en Marken. De boten varen het hele jaar door en elk jaar maken duizenden reizigers gebruik van de veerboot om te genieten van een ontspannen tocht op het water en om de historische steden en havens van Volendam en Marken te bezoeken. Na een dag vol avontuur en opwinding, brengt uw chauffeur u terug naar uw accommodatie voor een avond van welverdiende rust.

Amsterdam: Keukenhof en Giethoorn

7. Amsterdam: Keukenhof en Giethoorn

Onderzoek de buitengewone Keukenhof van dichtbij. De Keukenhof is een plek om miljoenen bloeiende tulpen, narcissen en andere bolbloemen in het voorjaar te zien. Deze prachtige lentetuin biedt een unieke geuren- en kleurenervaring, meer dan 20 spectaculaire bloemenshows, inspirerende tuinen en spannende gebeurtenissen. Om de Keukenhof heen liggen de beroemde bollenvelden. Vanaf de molen heb je spectaculair uitzicht op een aantal van de bollenvelden - een bezoek aan de Keukenhof garandeert je mooie foto's. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden die de zintuigen prikkelen. Ruik, proef, luister en geniet. De Keukenhof is een leuke activiteit voor het hele gezin. De kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin, de dieren aaien in de kinderboerderij en op een speurtocht gaan. De trip gaat verder naar het betoverende dorpje Giethoorn in het noorden van Nederland voor een unieke ervaring. Het dorpje staat bekend als het 'Venetië van het Noorden' vanwege de vele grachtjes die er te vinden zijn en het volledige ontbreken van wegen. Je verkent dit sprookjesachtige dorp, waar minder dan 3000 mensen wonen, tijdens een boottocht van 1 uur. Ervaar de omgeving tijdens een ontspannen tochtje door de grachten. Verken het goed bewaard gebleven dorp te voet en zie hoe elke boerderij op een klein, door mensen gemaakt eilandje ligt. Wandel over de smalle voetpaadjes om honderden bruggen te ontdekken en geniet van de vredige sfeer in het dorp.

Amsterdam: Giethoorn & Zaanse Schans Begeleide Combo Tour

8. Amsterdam: Giethoorn & Zaanse Schans Begeleide Combo Tour

Voor een eenmalige levenservaring kunt u beginnen met een rondleiding door het betoverende dorp Giethoorn in het noorden van Nederland, met veel grachten en een totaal gebrek aan wegen. Tijdens een begeleide rondvaart van 1 uur bezoekt u dit sprookjesachtige dorp waar nog geen 3.000 mensen wonen. Verken het gerestaureerde dorp te voet om de structuur van elke boerderij op een klein, door mensen gemaakt eiland te zien. Loop over de smalle voetpaden om honderden bruggen te verkennen en bewonder de rustige sfeer van het dorp. Je reis gaat verder met een verkenning van de meest pittoreske traditionele 17e-eeuwse Zaanse Schans-nederzetting, met huizen en een reeks prachtig gerestaureerde windmolens uit het industriële erfgoed van het land. In het dorp Zaanse Schans kun je slenteren door de charmante kassen en een fabriek bezoeken die de beroemde klompen maakt in dit deel van de wereld. Er is ook een Hollandse kaas om te proeven, en als je daar bent, kun je wat proberen op de Catharina Hoeve Farm, waar je ook kunt leren hoe het wordt gemaakt.

Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Giethoorn met lunch

9. Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Giethoorn met lunch

Ontmoet je gids / chauffeur voordat je in ongeveer 90 minuten in een comfortabele luxe minibus met airconditioning naar je eerste bestemming gaat. De reis neemt je mee door het typisch platte Nederlandse 'polderlandschap'. Polder is land dat is teruggewonnen uit de zee, en het grootste deel van het land dat je vandaag doorkruist was een zee tot de jaren 1950. Giethoorn is absoluut een van de meest pittoreske dorpen van Nederland. De stad is een van de populairste toeristische dorpen van het land en heeft de bijnaam het Nederlandse Venetië. Net als Venetië heeft Giethoorn vele grachten en de enige manier om de stad te verkennen is per boot of te voet. Na een korte wandeling door het dorp, hebt u vrije tijd om het dorp op eigen gelegenheid te ontdekken. Je chauffeur / gids onthult het unieke karakter van de stad en geeft je insider-tips over geweldige lokale restaurants, winkels, attracties, activiteiten en meer. Eind van de middag teruggereden naar Amsterdam.

Van Amsterdam: privé sightseeingtour naar Giethoorn

10. Van Amsterdam: privé sightseeingtour naar Giethoorn

Verken Giethoorn, ook wel het "Kleine Venetië van Nederland" genoemd, tijdens deze privérondleiding van 7 uur. Begin met een handige ophaalservice bij je hotel in Amsterdam en ga naar Giethoorn, een dorp in het noorden van het land. Deze stad staat vol met boerderijen met rieten daken die met elkaar zijn verbonden door meer dan 170 houten bruggen. Verken dit unieke stadsbeeld door zelf met een boot te varen of deel te nemen aan een rondvaart door de grachten. Op het water deelt uw gids informatie over de geschiedenis en cultuur van Giethoorn. Nadat u de bezienswaardigheden heeft bekeken, kunt u plaatsnemen in een van de vele restaurants van de stad voor de lunch.

Sitemap Overijssel

Wil je alle activiteiten in Overijssel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Overijssel

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.192 beoordelingen

EEN PRACHTIG MENSEN, GEWELDIG BEZOEK. WE HEBBEN DE GRACHTEN GEVOERD EN ZAGEN DE MOOIE HUIZEN. STERK AANBEVOLEN. WIJ BEZOEKEN EEN VOLLEDIG INTERESSANT BOERDERIJMUSEUM. Een 10.

Geweldig bezoek aan 3 echt verschillende plaatsen van elkaar. Het geeft een ander inzicht in Nederland dat veel mensen alleen via Amsterdam kennen.

Uitstekend zoals alle G.... We hebben er meerdere genomen en ze zijn erg goed, dit was geen uitzondering. De route en de Gids eerst!!!

Zeer goed georganiseerde excursie, vriendelijke en behulpzame gids en escort

Leuk sprookjesachtig dorpje dat je gezien moet hebben.