Kies data

Öxarárfoss

Öxarárfoss: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: Golden Circle en watervallen tour met kleine groepen

1. Reykjavik: Golden Circle en watervallen tour met kleine groepen

Ga terug naar de natuur en ontdek de iconen van de Gouden Cirkel tijdens een dagexcursie vanuit Reykjavik. Betreed het historische Þingvellir National Park, waar het nationale parlement werd opgericht in 930 na Christus. Ontdek waar de tektonische platen van twee continenten constant in beweging zijn. Maak een korte stop bij het dorp Laugarvatn en bij de boerderij Efstidalur om een glimp op te vangen van het lokale leven in het gebied. Ga vervolgens naar de Strokkur-geiser die elke vijf minuten uitbarst in het geothermische gebied Geysir. Voel de kracht van de Gullfoss-watervallen waar het water van de Langjökull-gletsjer onophoudelijk in al zijn glorie stroomt. Stop voor de lunch bij de Friðheimar-tomatenboerderij. Bewonder na de lunch de verbazingwekkende Kerið-krater die meer dan drieduizend jaar oud is. Luister naar verbazingwekkende verhalen uit de eeuwen en ontdek onderweg een verscheidenheid aan geothermische landschappen.

Reykjavik: zelfrijdende audiotour Golden Circle IJsland

2. Reykjavik: zelfrijdende audiotour Golden Circle IJsland

Ontmoet helden, schurken en magie met deze zelfgeleide tour door IJsland vanaf Reykjavik. Door de app als audiogids te gebruiken, bezoekt u prachtige natuurlijke locaties zoals een waterval, geothermische baden en een uitbarstende geiser - allemaal doorgesijpeld in de levendige geschiedenis van macht en magie van het land. Begin in de hoofdstad Reykjavik en rijd de landelijke pracht van het eiland in, terwijl je meer te weten komt over de oorspronkelijke bewoners van IJsland en hoe ze de komst van de Vikingen tegemoet gingen. Maak kennis met beroemde mythologische figuren zoals Odin, Thor en Loki. Het eerste belangrijke herkenningspunt dat je zult bereiken is Helgufoss, een korte wandeling die leidt naar een sprankelende waterval. Tegelijkertijd leer je over de IJslandse cultuur - van Nobelprijswinnaars tot poëzie tot dansen en meer! Vervolgens reis je naar Vinaskógur, bekend als het "vriendschapsbos", waar veel wereldleiders en hoogwaardigheidsbekleders zijn geweest om een boom te planten. Vanaf daar gaat het naar Thingvellir National Park, met prachtige wandelingen, geweldige vis- en snorkelmogelijkheden - en de enorme waterval Oxararfoss. Als je verder gaat, leer je over de Aurora Borealis, de feiten en de fictie die het heeft geïnspireerd. De geothermische baden bieden een welkome, rustige duik als u even wilt pauzeren van de rit. De volgende zijn enkele van de topattracties van IJsland: een enorme geiser die je bijna gegarandeerd ziet uitbarsten, Gullfoss, een torenhoge waterval van meer dan 30 meter hoog, en de Secret Lagoon, het oudste natuurlijke zwembad van IJsland, gevolgd door een uniek kasrestaurant ! Je route brengt je langs Skálhol, een belangrijk religieus centrum dat dateert uit het jaar 1106 en vervolgens langs het unieke Sólheimar Ecodorp. Eindelijk kom je aan bij de Kerid-krater en leer je over de wilde vulkanische geschiedenis van IJsland. De tour eindigt voorbij deze krater, net buiten Reykjavik.

Reykjavík: Golden Circle & Secret Lagoon Tour met kleine groepen

3. Reykjavík: Golden Circle & Secret Lagoon Tour met kleine groepen

Maak je klaar om te genieten van de natuur en cultuur van IJsland terwijl je de Gouden Cirkel verkent, de meest populaire route in IJsland. Bewonder de donderende Gullfoss-watervallen, het geothermische gebied Geysir, het nationale park Thingvellir en de geheime lagune. Nadat je bent opgehaald in Reykjavik, ga je op tour in een minibus. Ga eerst naar de Gullfoss-watervallen en bewonder dit krachtige en hypnotiserende natuurfenomeen. Ga verder naar het prachtige geothermische gebied Geysir en zie hoe de Strokkur-geiser om de paar minuten uitbarst. Geniet vervolgens van de unieke kans om tussen twee continenten te wandelen in een spleetvallei die is ontstaan door het uiteendrijven van de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. Stop daarna voor de lunch (niet inbegrepen) bij de Friðheimar-tomatenboerderij waar groene geothermische energie wordt gebruikt om tomaten te oogsten. Bereid u daarna voor om uzelf te laten verwennen met een bezoek aan het thermale bad "Gamla Laugin". Dit thermale zwembad, nu omgedoopt tot Secret Lagoon, is perfect om de drukte te vermijden en je onder de lokale bevolking te mengen. Gevormd in 1891, heeft het het oudste zwembad van IJsland en wordt het op een constante temperatuur van 38-40 ° Celsius gehouden.

Van Reykjavik: Friðheimar Tomato Farm & Sky Lagoon Transfer

4. Van Reykjavik: Friðheimar Tomato Farm & Sky Lagoon Transfer

Ervaar enkele hoogtepunten van de Golden Circle tijdens deze dagtour en Sky Lagoon-transfer vanuit Reykjavik. Ga op een geothermische reis door vulkanische landschappen en unieke natuurwonderen. Bezoek de beroemde Friðheimar Tomato Farm om te lunchen. Begin de tour in Þingvellir, een UNESCO-werelderfgoed, en laat je onderdompelen in de schoonheid en vredige sfeer van het park. Bewonder de omliggende bergen en het met mos bedekte landschap. Bekijk de Silfra-kloof en de Oxararfoss-waterval. Loop tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen, bezoek de geiser in de geothermische gebied van de Haukadalur-vallei, en getuige zijn van indrukwekkende geiseractiviteit tot 30 meter in de lucht om de paar minuten en zie fumarolen en aarden potten. Stop bij de Golden Falls of Gullfoss, een van de krachtigste watervallen van IJsland, afkomstig van de Langjökull-gletsjer die uitmondt in een diepe spleet die is ontstaan door tektonische druk. Maak nog een stop voor een maaltijd bij de Friðheimar Tomato Farm. Kies tussen wereldberoemde tomatensoep, ravioli-pasta of een gegrilde tortilla-pizza en geniet van alles wat je kunt eten van heerlijk zelfgebakken brood, inclusief water, thee en koffie. Ontmoet en begroet de IJslandse paarden op weg naar buiten, want ze houden van aandacht. Rond de tour af en ga terug naar de stad, en stop onderweg voor wat fotomomenten als je tijd hebt voordat je wordt afgezet bij de ongelooflijke Sky Lagoon. Geniet van het inbegrepen 7-stappenritueel en een handdoek bij de lagune. Besteed zoveel tijd als je wilt aan de lagune, het wordt aanbevolen om minimaal twee uur door te brengen. Neem op tijd voor het diner een taxi of bus terug naar het centrum van Reykjavik.

Beschikbare activiteiten

  • Dagtochten
  • Avonturen

Overzicht activiteiten in Öxarárfoss

Wil je alle activiteiten in Öxarárfoss ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.