Datums kiezen

Ontdek het beste van
Öxarárfoss

Öxarárfoss: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: Golden Circle IJsland zelf rijdende audiotour

1. Reykjavik: Golden Circle IJsland zelf rijdende audiotour

Begin met het downloaden van de Action Tour Guide-app, die zal functioneren als uw persoonlijke gids, audiotour en kaart. Koop één tour per auto, niet per persoon. Iedereen luistert samen! Opmerking: deze 240 kilometer lange tour bestrijkt de essentie van IJsland in 3-6 uur. Ontmoet helden, schurken en magie met deze zelfgeleide tour door IJsland, beginnend in Reykjavik. Als je de app als audiogids gebruikt, bezoek je prachtige natuurlijke locaties, zoals een waterval, geothermische baden en een uitbarstende geiser, allemaal doordrenkt van de levendige geschiedenis van macht en magie van het land. Begin in de hoofdstad Reykjavik en rijd de landelijke pracht van het eiland in, terwijl je meer te weten komt over de oorspronkelijke bewoners van IJsland en hoe ze de komst van de Vikingen confronteerden. Maak kennis met beroemde mythologische figuren als Odin, Thor en Loki. Het eerste grote herkenningspunt dat je bereikt is Helgufoss, een korte wandeling die naar een sprankelende waterval leidt. Tegelijkertijd leer je over de IJslandse cultuur – van Nobelprijswinnaars tot poëzie tot dansen, en meer! Vervolgens reis je naar Vinaskógur, bekend als het “vriendschapsbos”, waar veel wereldleiders en hoogwaardigheidsbekleders een bezoek hebben gebracht een boom planten. Vanaf daar gaat het naar Thingvellir National Park, met prachtige wandelingen, geweldige vis- en snorkelmogelijkheden – en de enorme waterval Oxararfoss . Verderop leer je meer over de Aurora Borealis, de feiten en de fictie die erdoor is geïnspireerd. De geothermische baden bieden een welkome, rustgevende duik als u even wilt pauzeren van de rit. De volgende zijn enkele van de topattracties van IJsland: een enorme geiser die je bijna gegarandeerd zult zien uitbarsten, Gullfoss, een torenhoge waterval van meer dan 30 meter hoog, en de Secret Lagoon, het oudste natuurlijke zwembad van IJsland, gevolgd door een uniek kasrestaurant! Je route brengt je langs Skálhol, een belangrijk religieus centrum dat dateert uit het jaar 1106 en vervolgens langs de uniek Sólheimar Ecodorp. Uiteindelijk arriveer je bij de Kerid-krater en leer je over de wilde vulkanische geschiedenis van IJsland. De tour eindigt voorbij deze krater, net buiten Reykjavik.

Reykjavik: Gouden Cirkel, Tomatenboerderij en Kerið Krater Tour

2. Reykjavik: Gouden Cirkel, Tomatenboerderij en Kerið Krater Tour

Ga terug naar de natuur en ontdek de iconen van de Gouden Cirkel tijdens een dagtour vanuit Reykjavik. Betreed het historische Thingcelli National Park, waar het nationale parlement werd opgericht in 930 na Christus. Ontdek waar de tektonische platen van twee continenten voortdurend in beweging zijn. Maak een korte stop in het dorp Laugarvatn en bij de boerderij Efstidalur om een glimp op te vangen van het lokale leven in het gebied. Ga vervolgens naar de Strokkur-geiser die elke vijf minuten uitbarst in het geothermische gebied van Geysir. Voel de kracht van de Gullfoss-watervallen waar het water van de Langjökull-gletsjer onophoudelijk in al zijn glorie stroomt. Stop voor de lunch bij de tomatenkwekerij Friðheimar. Bewonder na de lunch de verbazingwekkende Kerið-krater die meer dan drieduizend jaar oud is. Luister naar verbazingwekkende verhalen uit de eeuwen en ontdek onderweg een verscheidenheid aan geothermische landschappen.

Gouden cirkel met geheime lagune, tomatenkwekerij in kleine groep

3. Gouden cirkel met geheime lagune, tomatenkwekerij in kleine groep

Maak je klaar om te genieten van de natuur en cultuur van IJsland terwijl je de Gouden Cirkel verkent, de meest populaire route in IJsland. Bewonder de donderende Gullfoss-watervallen, het geothermische gebied Geysir, het nationale park Thingvellir en de geheime lagune. Nadat je bent opgehaald in Reykjavik, ga je op tour in een minibus. Ga eerst naar de Gullfoss-watervallen en bewonder dit krachtige en hypnotiserende natuurfenomeen. Ga verder naar het prachtige geothermische gebied Geysir en zie hoe de Strokkur-geiser om de paar minuten uitbarst. Geniet vervolgens van de unieke kans om tussen twee continenten te wandelen in een spleetvallei die is ontstaan door het uiteendrijven van de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. Stop daarna voor de lunch (niet inbegrepen) bij de Friðheimar-tomatenboerderij waar groene geothermische energie wordt gebruikt om tomaten te oogsten. Bereid u daarna voor om uzelf te laten verwennen met een bezoek aan het thermale bad "Gamla Laugin". Dit thermale zwembad, nu omgedoopt tot Secret Lagoon, is perfect om de drukte te vermijden en je onder de lokale bevolking te mengen. Gevormd in 1891, heeft het het oudste zwembad van IJsland en wordt het op een constante temperatuur van 38-40 ° Celsius gehouden.

Golden Circle, Lunch op de tomatenboerderij & Sky Lagoon - met foto's

4. Golden Circle, Lunch op de tomatenboerderij & Sky Lagoon - met foto's

Ervaar enkele hoogtepunten van de Golden Circle tijdens deze dagtour en Sky Lagoon-transfer vanuit Reykjavik. Ga op een geothermische reis door vulkanische landschappen en unieke natuurwonderen. Bezoek de beroemde Friðheimar Tomato Farm om te lunchen. Begin de tour in Þingvellir, een UNESCO-werelderfgoed, en laat je onderdompelen in de schoonheid en vredige sfeer van het park. Bewonder de omliggende bergen en het met mos bedekte landschap. Bekijk de Silfra-kloof en de Oxararfoss-waterval. Loop tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen, bezoek de geiser in de geothermische gebied van de Haukadalur-vallei, en getuige zijn van indrukwekkende geiseractiviteit tot 30 meter in de lucht om de paar minuten en zie fumarolen en aarden potten. Stop bij de Golden Falls of Gullfoss, een van de krachtigste watervallen van IJsland, afkomstig van de Langjökull-gletsjer die uitmondt in een diepe spleet die is ontstaan door tektonische druk. Maak nog een stop voor een maaltijd bij de Friðheimar Tomato Farm. Kies tussen wereldberoemde tomatensoep, ravioli-pasta of een gegrilde tortilla-pizza en geniet van alles wat je kunt eten van heerlijk zelfgebakken brood, inclusief water, thee en koffie. Ontmoet en begroet de IJslandse paarden op weg naar buiten, want ze houden van aandacht. Rond de tour af en ga terug naar de stad, en stop onderweg voor wat fotomomenten als je tijd hebt voordat je wordt afgezet bij de ongelooflijke Sky Lagoon. Geniet van het inbegrepen 7-stappenritueel en een handdoek bij de lagune. Besteed zoveel tijd als je wilt aan de lagune, het wordt aanbevolen om minimaal twee uur door te brengen. Neem op tijd voor het diner een taxi of bus terug naar het centrum van Reykjavik.

Reykjavik Audio Avontuur: Golden Circle zelftour

5. Reykjavik Audio Avontuur: Golden Circle zelftour

Begin met het downloaden van de Action Tour Guide-app, die zal functioneren als uw persoonlijke gids, audiotour en kaart. Koop één tour per auto, niet per persoon. Iedereen luistert samen! Opmerking: deze 240 kilometer lange tour bestrijkt de essentie van IJsland in 3-6 uur. Begin aan een onvergetelijke reis vanuit Reykjavik, het hart van IJsland, naar de landelijke schoonheid van het land. Duik in de verhalen van de oorspronkelijke bewoners van IJsland en hun ontmoetingen met Vikingen, vermengd met verhalen over mythische goden als Odin, Thor en Loki. Als eerste de charmante Helgufoss-waterval, een rustige wandeling verderop. Dompel jezelf vervolgens onder in de IJslandse cultuur en leer over Nobelprijswinnaars, poëzie en traditionele dans. Bereik Vinaskógur, een van de zeldzame bossen van IJsland, voordat je naar Thingvellir gaat, de geboorteplaats van 's werelds oudste parlement. Ervaar vervolgens het prachtige Thingvellir National Park, met prachtige wandelingen, fantastisch vissen en snorkelen, en de grote Oxararfoss-waterval. Leer meer over het spectaculaire noorderlicht en de legendes die ze hebben geïnspireerd. Gevolgd door een bezoek aan de enigmatische verblijfplaats van een mythologische figuur. Kom tot rust in de rustgevende geothermische baden, een toevluchtsoord voor ontspanning. Ga weer op pad en duik in een van de spannende saga's van IJsland, waarin geschiedenis en fictie samenkomen. Zet je schrap voor een spektakel bij de uitbarstende geiser, een belangrijke IJslandse attractie, en bewonder vervolgens de majestueuze Gullfoss-waterval. Ervaar vervolgens de Secret Lagoon, het oudste natuurlijke zwembad van IJsland. Tank bij een uniek kasrestaurant voordat je naar Skálholt gaat, een historisch religieus centrum uit 1106. Passeer het innovatieve Sólheimar Ecovillage, met een uniek stadsmodel. Sluit de reis af met een bezoek aan de Kerid-krater, die het vulkanische erfgoed van IJsland weerspiegelt. De tour eindigt voorbij deze krater, terwijl je Reykjavik opnieuw binnenkomt, met een hart vol onvergetelijke ervaringen.

Reykjavik: Game of Thrones privé dagtour per luxe jeep

6. Reykjavik: Game of Thrones privé dagtour per luxe jeep

Ga op een onvergetelijke dagexcursie vanuit Reykjavik die de wereld van Game of Thrones tot leven brengt te midden van de ontzagwekkende landschappen van IJsland. Neem een luxe privé Game of Thrones Jeep tour voor een exclusieve reis naar de plekken die het decor vormen voor de iconische scènes in de gevierde HBO-serie. Het adembenemende landschap van IJsland diende als betoverende achtergrond voor talloze memorabele scènes in de succesvolle HBO-serie. Wees getuige van de buitengewone schoonheid die de essentie van deze opnamelocaties vormde en herbeleef de glorie van Game of Thrones. Je eerste stop, de Þórufoss waterval, is misschien niet zo bekend als sommige andere in het land, maar zijn allure ligt in zijn verborgen schoonheid langs de serene rivier Laxá Kjós. Deze majestueuze waterval vond zijn plaats in Game of Thrones als de scène waar Drogon de draak Meereen afspeurt naar geiten. Trek het Nationaal Park Þingvellir in, een UNESCO Werelderfgoedlocatie die van historisch belang is als de locatie van het oude Alþing, het eerste parlement ter wereld dat in 930 werd opgericht. Deze plek markeert ook de unieke grens waar de Noord-Amerikaanse en Europese tektonische platen uiteenlopen. In het nationale park ligt Almannagjá, de kloof die bekend staat als de Bloedige Poort, een doorgang naar de Eyrie die wordt gebruikt door personages als Little Finger, Sansa Stark, Arya en de Hound. Je tour omvat ook de Öxarárfoss waterval, die te zien is wanneer Arya er te paard bij staat na een hevige strijd. Vervolg je luxueuze reis en duik in de pittoreske Þjórsárdalur vallei in de zuidelijke IJslandse Hooglanden om een gereconstrueerde Viking boerderij te bezoeken die gebruikt wordt als Olly's dorp in het noorden. Het dorp werd in de serie verwoest door de Wildlings en voegt een laag mystiek toe aan je tour. Vlakbij ligt de vaak over het hoofd geziene maar verbluffende Háifoss waterval, de op één na hoogste van IJsland, voordat we ons wagen aan Gjáin - een rustige vallei versierd met betoverende watervallen en lavaformaties die als decor dienden voor Arya's trainingsscènes. Voor fervente fans van de serie onthult deze luxe tour de pracht en praal van enkele van de betoverende filmlocaties in het zuidwesten van IJsland. Sluit je privé Game of Thrones tour af met een veilige terugkeer naar Reykjavik, en laat je achter met herinneringen aan een buitengewone reis door de wereld van GoT. Tijdens de winter (november tot februari) zijn er beperkte uren daglicht in IJsland. Veel van het rijden zal in het donker gebeuren en sommige bezienswaardigheden kunnen in de schemering of duisternis worden bezocht, of zelfs worden overgeslagen als dat nodig is.

Privétour van 6 uur: Golden Circle Essentials

7. Privétour van 6 uur: Golden Circle Essentials

Je gids haalt je 's ochtends op bij je hotel of de haven. Deze tour past in een halve dag (ongeveer 6 uur) en laat je de beroemdste plekken van IJsland zien. Het is perfect voor wie een paar IJslandse wonderen wil ontdekken zonder de hele dag weg te zijn. Ons eerste bezoek is het Nationaal Park Thingvellir. In dit park werd in 930 het allereerste parlement van Europa gesticht. Dit is ook de enige plek ter wereld waar de Noord-Atlantische Rug (de scheiding tussen de Noord-Amerikaanse en de Euraziatische Tectonische plaat) boven zeeniveau zichtbaar is. Terwijl je op de rand van het Amerikaanse continent staat, geniet je van een prachtig panorama over het grootste meer van IJsland: Thingvallavatn. Na een korte wandeling van ongeveer 1 km langs de tektonische plaat neemt je gids je mee naar een kleine, maar verbluffende waterval met een interessant verhaal: Öxarárfoss. Daarna stoppen we in Geysir om de geiser Strokkur te bekijken. De oorspronkelijke geiser, Geysir genaamd, heeft sinds 2000 niet meer geblazen. Maar zijn kleine broertje laat zich nog steeds 24 uur per dag zien, elke 5 tot 10 minuten. Het volgende en laatste punt op onze agenda is de waterval Gullfoss. Gullfoss betekent "De gouden waterval". Deze naam kan worden verklaard door een verrassende legende die door je gids zal worden verteld. Daarna word je teruggereden naar Reykjavík.

Golden Circle Tour: Extra kleine groep van maximaal 6 personen

8. Golden Circle Tour: Extra kleine groep van maximaal 6 personen

Je gids haalt je 's ochtends op tussen 8:30 en 9:00 uur. Zodra hij iedereen aan boord heeft, is het tijd om te vertrekken op je reis naar de Golden Circle. Je eerste stop, op ongeveer 45 minuten rijden van Reykjavík, is het Nationaal Park Thingvellir (Þingvellir). Deze plek is absoluut adembenemend en ook interessant vanwege de geschiedenis en de ongelooflijke natuur. Je gids zal je er alles over vertellen. Daar maak je een korte wandeling door het park en vervolgens naar de waterval Öxarárfoss. Je volgende stop is bij de warmwaterbron van Laugarvatn. Je zult versteld staan van de indrukwekkende stoomwolk die eruit komt, maar het is vooral waarvoor de plaatselijke bevolking hem gebruikt dat je het meest zal verbazen. Daarna pauzeren we bij een zuivelboerderij. Daar zul je zelfgemaakt ijs proeven, dat waarschijnlijk het beste van IJsland is. Volgende bezoek: Geysir! Moeten we deze echt beschrijven? Je krijgt een actieve geiser te zien. Als Geysir, de oorspronkelijke, nu slapend is, dan is zijn kleine broertje: Strokkur zeer actief en spuit om de 5 tot 10 minuten. Iedereen houdt van watervallen, daarom gaan we er vandaag nog een bekijken: Gullfoss. De beroemdste waterval van IJsland. De naam betekent "De Gouden Waterval" en een interessante legende verklaart deze naam. Naar deze waterval is de hele route "Golden Circle" genoemd. Tot slot bezoeken we de vulkaankrater van Kerið, die 6500 jaar geleden werd gevormd. Het bijzondere is de rode kleur, door de grote hoeveelheid geoxideerd ijzer in de rotsen, en het diepblauwe meer op de bodem. Na deze prachtige dag rijdt je gids je terug naar Reykjavík en zet je af bij je hotel.

10 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Öxarárfoss

Wil je alle activiteiten in Öxarárfoss bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.