Oxford
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Oxford

Oxford: bekijk alle tours en activiteiten

De 10 beste spots in Oxford

Alleen de naam al hult zich in academische sferen, wat passend is voor een stad met 40 verschillende universiteiten en hogescholen. Er is echter ook meer: deze stad barst van de geschiedenis, wetenschap en Engelse cultuur.

Bodleian Bibliotheek

Bodleian Bibliotheek

Deze beroemde universiteitsbibliotheek, beter bekend als 'the Bod', heeft meer dan 9 miljoen boeken wat het tot de tweede grootste bibliotheek van heel Engeland maakt. De vroegste collectie stamt uit de 13e eeuw.

Radcliffe Camera

Radcliffe Camera

Dit circulaire bouwwerk, wat per ondergrondse passage aan 'the Bod' vastzit, komt uit 1749 en is de leeskamer van de bibliotheek. Maak een tour met gids als je dit wilt zien.

Botanische Tuin, Universiteit van Oxford

Botanische Tuin, Universiteit van Oxford

Deze botanische tuin - opgericht in 1621 door de geneeskunde faculteit - is de oudste van Engeland. Hier vind je meer dan 7.000 verschillende soorten planten in kassen die driehonderd jaar oud zijn.

Natuurhistorisch Museum, Universiteit van Oxford

Natuurhistorisch Museum, Universiteit van Oxford

Loop langs de dinosauriërs in de industriële loods van ijzer en glas. Ga na je bezoek naar het Pitt Rivers museum in het naastgelegen gebouw waar tal van bijzondere objecten te vinden zijn.

Museum van de Wetenschapsgeschiedenis

De verzameling van 18.000 stuks bevat wetenschappelijke instrumenten uit de middeleeuwen tot aan de 20e eeuw. Ook het krijtbord, dat Einstein gebruikte tijdens een college aan Oxford, staat tentoongesteld.

Universiteits Kerk van St. Mary the Virgin

Universiteits Kerk van St. Mary the Virgin

Ooit was dit de locatie voor lezingen en ceremonies en het eerste academisch centrum, nu nog is dit het hoogste gebouw van de High Street. Beklim de 124 treden om van een geweldig uitzicht te genieten!

Carfax Toren

Carfax Toren

Deze klokkentoren, die nog altijd elke 15 minuten weerklinkt en een herinnering is aan de vroegere St. Martins kerk uit de 13e eeuw, vormt het geografisch hart van de stad.

Blackwell's Boekenwinkel
Foto: Deb Harkness@flickr (CC BY 2.0)

Blackwell's Boekenwinkel

Studenten, academici en andere boekenliefhebbers komen al sinds 1879 op deze historische winkel aan Broad St. af, Kies een onderwerp en je vindt er hier een boek over!

Oxford Gemeentehuis

Dit vroegere bibliotheek- en politiegebouw, uit 1897, huist nu zowel de lokale regering als een indrukwekkend museum over Oxford; hier leer je alles over de geschiedenis van de stad én de universiteit.

Punting

Punting

Om dit populaire zomeruitje te beleven, huur je een een vletje en duw je jezelf over rivier de Cherwell. Je kan er een huren bij de Magdalenbrug of Cherwell Boathouse.

Plan je bezoek aan Oxford

Hoeveel dagen zal ik in Oxford doorbrengen?

Je kan drie dagen vullen met de grootste bezienswaardigheden uit het centrum, maar waarom ga je niet wat langer om ook in de andere wijken, bijvoorbeeld Jericho of Oost-Oxford, de Engelse cultuur te ervaren?

Vervoer in de stad

De stad is het best te been te ontdekken, zeker tijdens spitsuren. Er zijn twee busbedrijven, Oxford Bus Compagny en Stagecoach. Een dagkaart, die voor beiden gebruikt kan worden, kost maar €6 en is bij de bestuurder te koop.

Waar moet je verblijven in Oxford?

Er zijn genoeg hotels in het bruisende centrum, waar alles binnen handbereik is. Maar ook buiten de stad zijn mooie accommodaties met een makkelijke connectie naar alle bezienswaardigheden.

Goed om te weten

 • Taal
  Engels
 • Valuta
  Pound sterling (£)
 • Tijdzone
  UTC (00:00)
 • Landnummer
  +44
 • De beste periode voor een bezoek
  Oxford is het hele jaar door een fantastische bestemming waar veel evenementen gehouden worden. Laat de planning van je bezoek afhangen van wat je wilt zien!

Activiteiten in Oxford

De must-see bezienswaardigheden in Oxford

Steden in Verenigd Koninkrijk

Sitemap Oxford

Wil je alle activiteiten in Oxford ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oxford

Prachtige excursie, rij kwaliteit van de chauffeur kan veel beter.

De excursie was prachtig. De plaatsen waren ontzettend mooi, James is een hele leuke gids die veel en ook boeiend wist te vertellen. Jammer dat hij pas later op stapte en eerder afhaakte ivm zijn reistijd. Dit snapte we wel, maar voor de reis was het jammer. De chauffeur was ontzettend vriendelijk, maar we waren blij dat we weer veilig terug waren. Hij was continue bezig met de airco, raam en krabben in zijn gezicht, hoofd en armen wat de rijstijl er niet veiliger op maakte. 1 keer zelfs een flinke slinger gemaakt en op de terug weg een keer flink in de remmen waarvan we toch behoorlijk zijn geschrokken. Al met al was de reis echt meer dan de moeite waard, maar zouden we er goed overna moeten denken of we nog een keer via deze organisatie zouden boeken.

Vanuit Londen: daguitstap Oxford, Stratford & Cotswolds Beoordeeld door Anoniem, 01-03-2019

Een hele leuke tour, maar iets te weinig tijd

Tourguide Sandra heeft ons met veel enthousiasme en humor langs en door Windsor Castle, Stonehenge en Oxford geleid. In Windsor Castle hadden we uiteindelijk maar weinig tijd omdat we lang in de rij voor de tickets en security hebben moeten wachten (ongeveer een uur). In Oxford hadden we ook nog maar een uurtje. Maar het is al heel bijzonder om deze 3 hoogtepunten in één dag te kunnen bewonderen. Overall een hele goede tour!

Gepassioneerde gids die ons heel wat heeft bijgebracht

Excellent we raden Elisabeth aan iedereen aan. Ze is een supergids die minder gekende paden bewandeld. Geeft heel duidelijke uitleg en is zelf heel gepassioneerd door Oxford en zijn politie-inspecteurs Morse, Lewis n Endeavour.

Rondleiding met favoriete plekken van onze gids. Adembenemend!

Deze daguitstap is voorbij gevlogen! Een prachtige, schilderachtige omgeving met de mooie toeristische trekpleisters, maar ook de rustige plekjes waar de tijd écht is blijven stilstaan.

Geweldige gids, James en een interessant mooi programma

De gids was heel aardig maar vooral ook heel deskundig. Zijn enthousiasme was aanstekelijk, en hij vertelde zo fascinerend dat je op het puntje van je stoel bleef zitten.

Vanuit Londen: daguitstap Oxford, Stratford & Cotswolds Beoordeeld door Anoniem, 31-01-2019