Oxford
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Oxford

Oxford: bekijk alle tours en activiteiten

De 10 beste spots in Oxford

Alleen de naam al hult zich in academische sferen, wat passend is voor een stad met 40 verschillende universiteiten en hogescholen. Er is echter ook meer: deze stad barst van de geschiedenis, wetenschap en Engelse cultuur.

Bodleian Bibliotheek

Bodleian Bibliotheek

Deze beroemde universiteitsbibliotheek, beter bekend als 'the Bod', heeft meer dan 9 miljoen boeken wat het tot de tweede grootste bibliotheek van heel Engeland maakt. De vroegste collectie stamt uit de 13e eeuw.

Radcliffe Camera

Radcliffe Camera

Dit circulaire bouwwerk, wat per ondergrondse passage aan 'the Bod' vastzit, komt uit 1749 en is de leeskamer van de bibliotheek. Maak een tour met gids als je dit wilt zien.

Botanische Tuin, Universiteit van Oxford

Botanische Tuin, Universiteit van Oxford

Deze botanische tuin - opgericht in 1621 door de geneeskunde faculteit - is de oudste van Engeland. Hier vind je meer dan 7.000 verschillende soorten planten in kassen die driehonderd jaar oud zijn.

Natuurhistorisch Museum, Universiteit van Oxford

Natuurhistorisch Museum, Universiteit van Oxford

Loop langs de dinosauriërs in de industriële loods van ijzer en glas. Ga na je bezoek naar het Pitt Rivers museum in het naastgelegen gebouw waar tal van bijzondere objecten te vinden zijn.

Museum van de Wetenschapsgeschiedenis

De verzameling van 18.000 stuks bevat wetenschappelijke instrumenten uit de middeleeuwen tot aan de 20e eeuw. Ook het krijtbord, dat Einstein gebruikte tijdens een college aan Oxford, staat tentoongesteld.

Universiteits Kerk van St. Mary the Virgin

Universiteits Kerk van St. Mary the Virgin

Ooit was dit de locatie voor lezingen en ceremonies en het eerste academisch centrum, nu nog is dit het hoogste gebouw van de High Street. Beklim de 124 treden om van een geweldig uitzicht te genieten!

Carfax Toren

Carfax Toren

Deze klokkentoren, die nog altijd elke 15 minuten weerklinkt en een herinnering is aan de vroegere St. Martins kerk uit de 13e eeuw, vormt het geografisch hart van de stad.

Blackwell's Boekenwinkel
Foto: Deb Harkness@flickr (CC BY 2.0)

Blackwell's Boekenwinkel

Studenten, academici en andere boekenliefhebbers komen al sinds 1879 op deze historische winkel aan Broad St. af, Kies een onderwerp en je vindt er hier een boek over!

Oxford Gemeentehuis

Dit vroegere bibliotheek- en politiegebouw, uit 1897, huist nu zowel de lokale regering als een indrukwekkend museum over Oxford; hier leer je alles over de geschiedenis van de stad én de universiteit.

Punting

Punting

Om dit populaire zomeruitje te beleven, huur je een een vletje en duw je jezelf over rivier de Cherwell. Je kan er een huren bij de Magdalenbrug of Cherwell Boathouse.

Plan je bezoek aan Oxford

Hoeveel dagen zal ik in Oxford doorbrengen?

Je kan drie dagen vullen met de grootste bezienswaardigheden uit het centrum, maar waarom ga je niet wat langer om ook in de andere wijken, bijvoorbeeld Jericho of Oost-Oxford, de Engelse cultuur te ervaren?

Vervoer in de stad

De stad is het best te been te ontdekken, zeker tijdens spitsuren. Er zijn twee busbedrijven, Oxford Bus Compagny en Stagecoach. Een dagkaart, die voor beiden gebruikt kan worden, kost maar €6 en is bij de bestuurder te koop.

Waar moet je verblijven in Oxford?

Er zijn genoeg hotels in het bruisende centrum, waar alles binnen handbereik is. Maar ook buiten de stad zijn mooie accommodaties met een makkelijke connectie naar alle bezienswaardigheden.

Goed om te weten

 • Taal
  Engels
 • Valuta
  Pound sterling (£)
 • Tijdzone
  UTC (00:00)
 • Landnummer
  +44
 • De beste periode voor een bezoek
  Oxford is het hele jaar door een fantastische bestemming waar veel evenementen gehouden worden. Laat de planning van je bezoek afhangen van wat je wilt zien!

Activiteiten in Oxford

De must-see bezienswaardigheden in Oxford

Steden in Verenigd Koninkrijk

Sitemap Oxford

Wil je alle activiteiten in Oxford ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oxford

This was maybe the best experience ever! The Harry Potter tour in the Warner Bros. was better than expected. We were a little bit late, but the tour guide (I totally forgot his name) was an amazing guy and the driver (I think his nickname was Badger) was also very amazing. I would recommend this tour, because we had plenty of time to see the Harry Potter tour and stroll around with the interactive sets and people who worked there. I'd recommend to get the passport at the entrance to go for an extra experience by finding Golden Snitches around the sets and halls. We had 4 hours to walk around, it may not be enough, but trust me, you will still have the best time of your life. We went on a saturday and we visited the studio first and afterwards in Oxford. To me I think that was the best order, since the excitement you get from the Studios is already a lot to control haha. Our guide was very knowledgeable about the area of Oxford and so much fun! Thanks guys!

Het was een topdag en zeker het geld waard! Eerst Oxford gezien en daar een uur met een gids door de binnenstad gewandeld. Vervolgens zelf nog 2 uur gewandeld en gegeten. Vervolgens in de bus naar de studio tour en dit was magisch. Alles was suoer geregeld en met 4 uur de tijd was er genoeg tijd om van alles te genieten.

Harry Potter Studiotour en Oxford dagtour vanuit Londen Beoordeeld door Anoniem, 24-10-2019

Debbie is the best guide ever when you visit oxford. good laugh, enthusiastic. really in contact with the people. She knows and tells every nitty gritty detail.... great to have her as our guide.

Harry Potter Studiotour en Oxford dagtour vanuit Londen Beoordeeld door Eduard, 21-12-2019

De dagtocht is strak georganiseerd; een prima busreis met leuke gids Kevin die ons veel wist te vertellen over de geschiedenis en alle hoogtepunten van de tocht.

Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford Beoordeeld door Anoniem, 04-02-2020

Het was moeilijk om de juiste gids te vinden. Ook leek het erop dat we een andere tour zouden maken als warvoor we betaald hadden. Later is dat hersteld.

Oxford: privéwandeling met universiteitsgids Alumni Beoordeeld door Anoniem, 28-10-2019