De populairste activiteiten van Oxford

Londen: Harry Potter Studio-tour en dagtrip Oxford

1. Londen: Harry Potter Studio-tour en dagtrip Oxford

Ga mee met een bustour van een hele dag vanuit Londen waarbij je een bezoek aan de Warner Bros Studio Tour 'The Making of Harry Potter' combineert met een wandeling door de universiteit van Oxford. De tour begint in de historische stad Oxford, de thuisbasis van de oudste universiteit van Engeland. Volg een wandeling met gids langs beroemde universiteitsgebouwen, kloosters, vierhoeken en geplaveide pleinen. Bekijk de Bodleian Library, Radcliffe Camera, het Sheldonian Theatre en een selectie van faculteiten. Geniet van vrije tijd om alles wat Oxford te bieden heeft in je eigen tempo te verkennen. Dan gaat de tour verder naar de Warner Bros. Studio Tour, en begint je magische ervaring bij The Making of Harry Potter. Ontdek geheimen achter de schermen en hoor over de technieken voor het maken van films die zijn gebruikt voor de magie van de Harry Potter-films. Bezoek de meest herkenbare elementen uit de films: de Grote Zaal, het kantoor van Perkamentus, de leerlingenkamer van Griffoendor, het Ministerie van Toverkunst, Ligusterlaan 4, de keuken van mevrouw Wemel, de Zweinsteinexpres en de Wegisweg. Stap aan boord van de originele Zweinsteinexpres en zie een recreatie van Perron 9¾. Bekijk het interieur van de treinwagon die tijdens het filmen werd gebruikt, en maak een selfie met een bagagekarretje terwijl dit door de bakstenen muur van het station verdwijnt.

Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

2. Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

Geniet van een volledige dag Engels erfgoed met een bezoek aan het prachtige Windsor Castle, het betoverende Stonehenge en de prachtige universiteitsstad Oxford. Op deze dagtocht die vertrekt vanuit Londen, krijg je een rondleiding door deze unieke locaties met onderweg interessant commentaar van je gids. Begin uw dag in Windsor Castle, een van de officiële residenties van HM King Charles III. Bezoek de prachtige State Apartments die nog steeds worden gebruikt voor staatsgelegenheden en koninklijke recepties (indien optie geselecteerd). Neem de tijd om het kasteelterrein en de 14e-eeuwse St. George's Chapel te verkennen, waar u een van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse kerkarchitectuur in Engeland kunt bewonderen. Ga vervolgens naar de staande stenen van Stonehenge, nog steeds gehuld in mysterie als een verbazingwekkende prestatie van menselijke techniek. Verken de prehistorische steencirkel en leer over de theorieën rond de constructie (indien optie geselecteerd). Ga verder naar de universiteitsstad Oxford, bekend als "The City of Dreaming Spires". Het is een leercentrum sinds 1249 en het is een idyllische locatie om te verkennen tijdens een fascinerende wandeltocht.

Oxford: universiteits- en stadswandeling met een oud-student

3. Oxford: universiteits- en stadswandeling met een oud-student

Stap de universiteit van Oxford binnen en verken het terrein tijdens een wandeling met gids. Bewonder de iconische architectuur en kom meer te weten over het universitaire leven dankzij de gids die er heeft gestudeerd. Bezoek een van de oudste colleges van de universiteit en de Bodleian Library. Kom meer te weten over de geschiedenis van de verschillende colleges, waaronder All Souls College, Trinity College, Oriel College, Hertford College en Merton College, de Radcliffe Camera, en de Universiteitskerk van St. Mary. Je komt net zoveel te weten over de geschiedenis van de stad. Kom meer te weten over de ceremonies die in Oxford worden gehouden, beroemde afgestudeerden, avonturen van Alice in Wonderland en ook hoe de machtigste aartsbisschop van Canterbury in Oxford op de brandstapel werd verbrand.

Vanuit Londen: dagtocht met gids naar de Cotswolds en Oxford

4. Vanuit Londen: dagtocht met gids naar de Cotswolds en Oxford

Vertrek vanuit Londen voor een dagtour met gids over het Engelse platteland. Bewonder de sprookjesachtige huizen van de Cotswolds, de historische universiteit van Oxford en de schoonheid van het Engelse platteland. Deze dagtocht begint in Londen en brengt je naar het westen van Engeland waar je het prachtige landschap van de Cotswolds bewondert en een bezoek brengt aan universiteitsstad Oxford. Rijd door de Cotswolds en geniet van het uitzicht op het lieflijke landschap en de dorpen met stenen huizen. Dit geliefde natuurgebied toont je het platteland van Engeland op z'n best. We stoppen bij Bourton-on-the-Water en Bibury, de twee meest geliefde dorpen van de Cotswolds. Vervolg je reis naar Oxford en verken de beroemdste universiteitsstad ter wereld. Vrije tijd om te lunchen in het hart van de stad. Wandel tussen de collegegebouwen, en bewonder de spitse torens. De gids raadt je een wandelroute aan langs de bekendste locaties, inclusief de Bridge of Sighs en de Christ Church Cathedral. Kom meer te weten over de relatie tussen Oxford en Alice in Wonderland en Harry Potter. De gids geeft je prima suggesties waar je van een heerlijke maaltijd kunt genieten, maar je kunt ook met de lokale geleerden en academici een pint gaan drinken in de best bezochte pub van de stad. 's Avonds rond 18:00 uur ben je weer terug in Londen waar je met de metro gemakkelijk naar alle delen van de stad reist.

Vanuit Londen: dagtrip Windsor, Oxford & Stonehenge

5. Vanuit Londen: dagtrip Windsor, Oxford & Stonehenge

Windsor kasteel Windsor Castle ligt trots op een weelderig beboste heuvel met uitzicht op de Theems. Uitgestrekte aangelegde tuinen en ronde toren met torentjes, het is gemakkelijk te begrijpen waarom het de favoriete weekendresidentie van de koning is. Geniet van een fascinerend kijkje door het sleutelgat in de weelderige State Apartments, de thuisbasis van kostbare kunstwerken van Rembrandt en Leonardo da Vinci, en bezoek de St. George's Chapel, de sfeervolle laatste rustplaats van voormalige vorsten, waaronder Henry VIII. U kunt een bezoek brengen aan het poppenhuis van Queen Mary. Mysterieus Stonehenge De ware betekenis van deze oude, ontzagwekkende creatie is verloren gegaan in de nevelen van de tijd. Was Stonehenge een tempel voor zonaanbidding, een genezingscentrum, een begraafplaats of misschien een enorme kalender? Hoe slaagden onze voorouders erin om de machtige stenen van zo ver weg te dragen en vervolgens, met alleen de meest primitieve gereedschappen, deze verbazingwekkende structuur te bouwen? Stonehenge wordt omgeven door mysterie en maakt altijd indruk. Oxford Treed in de voetsporen van de beroemde studenten van Oxford, van C.S. Lewis tot Bill Clinton, terwijl je door de betoverende binnenplaatsen en geplaveide straatjes van deze historische universiteitsstad wandelt. Neem de beroemde 'stad van dromende torenspitsen' in je op en bekijk de Bodleian Library - een van de oudste bibliotheken van Europa - tijdens je bezoek. U zult gefascineerd zijn door de ongerepte smalle steegjes en oude pleinen van deze natuurlijk mooie stad. Geschatte aankomsttijd terug in Londen is rond 19.00 uur

Oxford: rondwandeling door de universiteit en de stad

6. Oxford: rondwandeling door de universiteit en de stad

Sluit je aan bij een universitair opgeleide gids, met jarenlange ervaring en lokale kennis van Oxford City en hogescholen. Bekijk de dromerige torenspitsen van een van de oudste universiteiten ter wereld tijdens een begeleide wandeling. Bezoek enkele van de meest historische colleges van de stad, zoals New College, opgericht in 1379 en meer recentelijk te zien in de Harry Potter-films en televisieproducties van Inspector Morse en Lewis. Bezoek Exeter College, opgericht in 1314, en een andere favoriet op de meeste tours. Stop bij Hertford College, met zijn romantische façade en Brug der Zuchten, direct herkenbaar uit Brideshead Revisited. Bekijk de Universiteitsbibliotheek en leer meer over het collegiale systeem dat uniek is voor Oxford en Cambridge. Ontdek beroemde alumni die aan de universiteit hebben gestudeerd en lesgegeven, waaronder de beruchte dr. Spooner, wiens portretten in de New College Dining Hall hangen en wiens naam is gegeven aan het speelse taalfenomeen van spoonerisms.

Vanuit Londen: dagtrip naar Oxford en dorpen Cotswolds

7. Vanuit Londen: dagtrip naar Oxford en dorpen Cotswolds

Je verlaat Londen in noordwestelijke richting en passeert de Chiltern Hills Area of Outstanding Natural Beauty. Het pittoreske platteland hier heeft de televisieprogramma's Midsomer Murders en Vicar of Dibley geïnspireerd. Je eerste stop is Oxford, waar je tijd hebt om de omgeving van de vele hogescholen te verkennen, naar de uitkijkpunten te klimmen om de skyline te bewonderen, of de kunst- en antiquiteitencollecties in het Ashmolean Museum te bekijken. Je stopt in Burford, de ‘Gateway to the Cotswolds’. Dit is een klein marktstadje met een enorm karakter en diepte. De hoofdstraat is omzoomd met al die schilderachtige panden waarvan je hebt gedroomd om ze te bezitten. Je hebt hier de tijd om te genieten van de lokale charme en gastvrijheid; en als je honger hebt, kun je een traditionele Engelse ‘Afternoon Tea’ proberen. Vervolgens maakt u de korte reis naar Bibury. Deze plaats werd door William Morris omschreven als het mooiste dorp van Engeland, en Henry Ford wilde het ontmantelen en terugsturen naar de VS. Je hebt hier tijd om naar de beroemde en sprookjesachtige Arlington Row te wandelen. Na een volledige dag de stad Oxford en de dorpen van de Cotswolds te hebben verkend, begint u aan de comfortabele terugreis naar Londen. Deze route kan in sommige gevallen worden omgekeerd.

Van Londen: Cotswolds-tour van een hele dag met lunch

8. Van Londen: Cotswolds-tour van een hele dag met lunch

Geniet van de glooiende heuvels van de Cotswolds en bezoek 4 van de mooiste dorpen - Burford, Bibury, Bourton-on-the-Water en Stow-on-the-Wold. Reis door de Cotswolds, een gebied dat schijnbaar onveranderd is gebleven met het verstrijken van de tijd. Zie glooiende landschappen, droge stenen muren, schilderachtige kerken en beekjes die langs kleine dorpjes en charmante gehuchten tuimelen. Tijdens deze dagexcursie vanuit Londen begin je je tour in Burford, waar de prachtige High Street afloopt naar de rivier de Windrush. Bekijk de kleine theehuizen van de stad voordat je naar het zuiden gaat naar het pittoreske Bibury voor de lunch. Dineer in een van de mooiste dorpjes van Engeland. Een 2-gangenmaaltijd wacht op u in het hart van de Cotswolds in het Swan Hotel. Het restaurant, met uitzicht op de rivier de Coln, is gehuisvest in een 17e-eeuwse voormalige koetsiersherberg en serveert een populair scala aan traditionele gerechten, evenals ales en heerlijke wijnen. Verken Bourton-on-the-Water, een van de mooiste dorpen in de Cotswolds. Daarna reis je naar Stow-on-the-Wold, een klein marktstadje dat bekend staat om zijn jaarmarkten. Geniet van een begeleide wandeling door het stadscentrum voordat je terugkeert naar Londen.

Oxford: rondvaart over de rivier de Theems

9. Oxford: rondvaart over de rivier de Theems

Vaar langs de glorieuze rivier de Theems tijdens een korte maar mooie boottocht vanaf de schilderachtige Folly Bridge in de richting van de charmante Iffley Lock. Bewonder je prachtige omgeving, bestaande uit weelderige bomen en knusse bakstenen huisjes, en dompel je onder in de heerlijke sfeer van de oude stad van Oxford. Stap aan boord van uw boot om uw reis te beginnen, waarbij uw schipper alle belangrijke bezienswaardigheden zal aanwijzen en al uw vragen zal beantwoorden. Bewonder het uitzicht op de weiden van Christ Church, de boothuizen van de universiteit en een mix van dieren in het wild en het platteland, terwijl u geniet van uw tijd aan boord. Je vaart op een prachtig schip in traditionele stijl of op een modernere cruiser. Hoe dan ook, u kunt er zeker van zijn dat u een ruime boot heeft om achterover te leunen en te ontspannen.

Vanuit Londen: dagtrip naar de Harry Potter-studio's en Oxford

10. Vanuit Londen: dagtrip naar de Harry Potter-studio's en Oxford

Maak een dagtocht vanuit Londen en reis naar Warner Bros. Studio voor de 'The Making of Harry Potter'-tour. De attractie is gevestigd in een aantal voormalige vliegtuighangars in Leavesden en recreëert de magie van Harry Potter en al je favoriete personages. Breng daarna een bezoek aan Oxford en verken de Divinity School. Stap aan boord van de originele 'Zweinsteinexpres' bij een replica van Platform 9¾ en verken de trein, die is gebruikt voor de films. Maak een selfie met een bagagewagentje terwijl het door de muur van het station verdwijnt. Het studiopersoneel onthult de geheimen achter de schermen en vertelt meer over de ingewikkelde protheses en make-up waarmee acteurs voor blockbusterfilms in wezens worden omgetoverd. Bekijk de sets van de originele films en neem tijdens de 4 uur durende studiotour een kijkje in het college van Zweinstein. Wandel door attracties zoals de Grote Hal, de Gemeenschapskamer van Griffioendor, de hut van Hagrid, de keuken van de Wemels en het Ministerie van Toverkunst. Ga op een tour door de achterkamertjes en volg een special effects-tour, zie een model van het Zweinsteinkasteel en veel meer. Vertrek uit de studio's en reis naar Oxford om de echte collegegebouwen te verkennen, waaronder de middeleeuwse Divinity School. Bij aankomst in de universiteitsstad, die in 1167 werd gesticht, volg je een rondleiding door het historische centrum van de stad en kun je een aantal van de beroemdste universiteitsgebouwen, kloostergangen en binnenplaatsen bewonderen. Loop steegjes en kapelletjes in, bekijk dinerzalen van binnen en wandel over de geplaveide pleinen onder de schaduw van de legendarische 'dromerige torenspitsen'. Betreed het heilige kerngebied van de academici, inclusief de Bodleian Library, Radcliff Camera, Sheldonian Theatre en andere colleges.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Oxford
Historische colleges, een middeleeuwse universiteit en fascinerende musea wachten op je in deze beroemde stad.

Topactiviteiten

Oxford: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

131 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Oxford

Meer zien

Veelgestelde vragen over Oxford

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Oxford?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Burford

Andere activiteiten in Oxford

Wil je alle activiteiten in Oxford bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oxford

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 11.765 beoordelingen

Goed georganiseerde dag met Mike en buschauffeur Neil gehad. Oxford tour was super met enorm enthousiaste gids Debbie. Wat ons betreft hoort het erbij veel connecties met Harry Potter en hoe Rowling aan ideeën is gekomen. De Warner Bros studios waren een sprookje. Heel gaaf om een keer mee te maken. En 3,5 / 4 uur heb je ook echt wel nodig daar. Na de tour netjes bij het beginpunt weer afgezet. Bedankt voor een topdag! We kunnen deze tour zeker aanraden!

We hebben een leuke dag gehad, veel geleerd en gezien. De gids deed het ook super leuk, de man wist heel veel en vertelde het ook op een leuke manier. Je hebt ook veel vrijheid.

Goede ontvangst op het station. Leuke en fanatieke gids. Genoeg tijd om zelfstandig op pad te gaan. Al met al een super leuke reis!

A big thank you to our guide Ron and the driver Dennis! a grand day out.

Gids Perla was echt fantastisch!! She makes your day!!