Oxford
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Oxford

Bekijk alle tours en activiteiten in Oxford

De 10 beste spots in Oxford

Alleen de naam al hult zich in academische sferen, wat passend is voor een stad met 40 verschillende universiteiten en hogescholen. Er is echter ook meer: deze stad barst van de geschiedenis, wetenschap en Engelse cultuur.

Bodleian Bibliotheek

Deze beroemde universiteitsbibliotheek, beter bekend als 'the Bod', heeft meer dan 9 miljoen boeken wat het tot de tweede grootste bibliotheek van heel Engeland maakt. De vroegste collectie stamt uit de 13e eeuw.

Radcliffe Camera

Dit circulaire bouwwerk, wat per ondergrondse passage aan 'the Bod' vastzit, komt uit 1749 en is de leeskamer van de bibliotheek. Maak een tour met gids als je dit wilt zien.

Botanische Tuin, Universiteit van Oxford

Deze botanische tuin - opgericht in 1621 door de geneeskunde faculteit - is de oudste van Engeland. Hier vind je meer dan 7.000 verschillende soorten planten in kassen die driehonderd jaar oud zijn.

Natuurhistorisch Museum, Universiteit van Oxford

Loop langs de dinosauriërs in de industriële loods van ijzer en glas. Ga na je bezoek naar het Pitt Rivers museum in het naastgelegen gebouw waar tal van bijzondere objecten te vinden zijn.

Museum van de Wetenschapsgeschiedenis

De verzameling van 18.000 stuks bevat wetenschappelijke instrumenten uit de middeleeuwen tot aan de 20e eeuw. Ook het krijtbord, dat Einstein gebruikte tijdens een college aan Oxford, staat tentoongesteld.

Universiteits Kerk van St. Mary the Virgin

Ooit was dit de locatie voor lezingen en ceremonies en het eerste academisch centrum, nu nog is dit het hoogste gebouw van de High Street. Beklim de 124 treden om van een geweldig uitzicht te genieten!

Carfax Toren

Deze klokkentoren, die nog altijd elke 15 minuten weerklinkt en een herinnering is aan de vroegere St. Martins kerk uit de 13e eeuw, vormt het geografisch hart van de stad.

Foto: Deb Harkness@flickr (CC BY 2.0)

Blackwell's Boekenwinkel

Studenten, academici en andere boekenliefhebbers komen al sinds 1879 op deze historische winkel aan Broad St. af, Kies een onderwerp en je vindt er hier een boek over!

Oxford Gemeentehuis

Dit vroegere bibliotheek- en politiegebouw, uit 1897, huist nu zowel de lokale regering als een indrukwekkend museum over Oxford; hier leer je alles over de geschiedenis van de stad én de universiteit.

Punting

Om dit populaire zomeruitje te beleven, huur je een een vletje en duw je jezelf over rivier de Cherwell. Je kan er een huren bij de Magdalenbrug of Cherwell Boathouse.

Oxford: Plan uw bezoek

Hoeveel dagen zal ik in Oxford doorbrengen?

Je kan drie dagen vullen met de grootste bezienswaardigheden uit het centrum, maar waarom ga je niet wat langer om ook in de andere wijken, bijvoorbeeld Jericho of Oost-Oxford, de Engelse cultuur te ervaren?

Vervoer in de stad

De stad is het best te been te ontdekken, zeker tijdens spitsuren. Er zijn twee busbedrijven, Oxford Bus Compagny en Stagecoach. Een dagkaart, die voor beiden gebruikt kan worden, kost maar €6 en is bij de bestuurder te koop.

Waar moet je verblijven in Oxford?

Er zijn genoeg hotels in het bruisende centrum, waar alles binnen handbereik is. Maar ook buiten de stad zijn mooie accommodaties met een makkelijke connectie naar alle bezienswaardigheden.

Tips & informatie

 • Taal
  Engels
 • Valuta
  Pound sterling (£)
 • Tijdzone
  UTC (00:00)
 • Landnummer
  +44
 • De beste periode voor een bezoek
  Oxford is het hele jaar door een fantastische bestemming waar veel evenementen gehouden worden. Laat de planning van je bezoek afhangen van wat je wilt zien!

Activiteiten in Oxford

Sitemap Oxford

Wil je alle activiteiten in Oxford ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oxford

We hebben genoten van deze goed georganiseerde trip!

De gehele dag liep vlotjes en we vonden onze gids, Michelle, erg goed. Ze was vrolijk en gaf een goede rondleiding in Oxford. Complimenten!

Harry Potter Studiotour en Oxford dagtour vanuit Londen Beoordeeld door Charlotte, 06-01-2017

Oxford
4.4
Gebaseerd op 163 beoordelingen van GetYourGuide-klanten