Oxford
Tours

Historische colleges, een middeleeuwse universiteit en fascinerende musea wachten op je in deze beroemde stad.

Onze aanbevelingen voor Oxford

Londen: Jack the Ripper Wandeltour met gids

Londen: Jack the Ripper Wandeltour met gids

Maak een Jack the Ripper-wandeltocht door de straten van East End in Londen. Ga samen met je deskundige gids terug naar het jaar 1888 en probeer tijdens deze meeslepende ervaring de nog onopgeloste moorden op te lossen. Beoordeel fotografisch bewijsmateriaal en luister naar waargebeurde verhalen over het onderzoek om de verdachten te achterhalen. Onderzoek de vermeende daders en hoor de theorieën over wie de meest schokkende misdaden in de geschiedenis van Groot-Brittannië heeft gepleegd. Kom meer te weten over de slachtoffers en het dagelijkse leven in Whitechapel, in die tijd een arme buurt. De gids vertelt je diverse interessante dingen over het Victoriaanse Londen, waaronder de culturele context van beroemde figuren als Sherlock Holmes.  Stond Jack the Ripper ooit op het punt om gepakt te worden? Waarom koos hij Whitechapel uit? Werd er bewijs gevonden? Met je Ripperoloog-gids kom je overal achter. Je gaat onder meer naar: • Brick Lane •Christ Church •Spitalfields Market •Mitre Square •Petticoat Lane •Ten Bells Pub

Oxford: Universiteit en stadsrondleiding met alumnigids

Oxford: Universiteit en stadsrondleiding met alumnigids

Stap binnen bij de universiteit van Oxford en verken het historische terrein tijdens een wandeltour met gids. Bewonder de iconische architectuur, maak kennis met het dagelijkse universiteitsleven en bezoek een filmlocatie uit Harry Potter. Bezoek een van de oudste colleges van de universiteit en de prestigieuze Bodleian Library. Leer meer over de geschiedenis van de colleges, waaronder All Souls College, Trinity College, Oriel College, Hertford College en Merton College, de Radcliffe Camera en de Universiteitskerk van St. Mary. Je krijgt een even diepgaande geschiedenis van de stad terwijl je luistert naar verhalen over ceremonies in Oxford, beroemde afgestudeerden, Alice's Adventures in Wonderland en ook hoe de machtigste aartsbisschop van Canterbury in Oxford op de brandstapel belandde.

Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

Geniet van een volledige dag Engels erfgoed met een bezoek aan het prachtige Windsor Castle, het betoverende Stonehenge en de prachtige universiteitsstad Oxford. Op deze dagtocht die vertrekt vanuit Londen, krijg je een rondleiding door deze unieke locaties met onderweg interessant commentaar van je gids. Begin uw dag in Windsor Castle, een van de officiële residenties van HM King Charles III. Bezoek de prachtige State Apartments die nog steeds worden gebruikt voor staatsgelegenheden en koninklijke recepties (indien optie geselecteerd). Neem de tijd om het kasteelterrein en de 14e-eeuwse St. George's Chapel te verkennen, waar u een van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse kerkarchitectuur in Engeland kunt bewonderen. Ga vervolgens naar de staande stenen van Stonehenge, nog steeds gehuld in mysterie als een verbazingwekkende prestatie van menselijke techniek. Verken de prehistorische steencirkel en leer over de theorieën rond de constructie (indien optie geselecteerd). Ga verder naar de universiteitsstad Oxford, bekend als "The City of Dreaming Spires". Het is een leercentrum sinds 1249 en het is een idyllische locatie om te verkennen tijdens een fascinerende wandeltocht.

Londen: Harry Potter Studio Tour en dagtrip naar Oxford

Londen: Harry Potter Studio Tour en dagtrip naar Oxford

Ga mee met een dagvullende tour vanuit Londen die een bezoek aan de Warner Bros Studio Tour 'The Making of Harry Potter' combineert met een wandeltour door de universiteit van Oxford. Begin je rondleiding in de historische stad Oxford, de thuisbasis van de oudste universiteit van Engeland. Geniet van een rondleiding met gids die je langs beroemde collegegebouwen, kloosters, vierhoeken en geplaveide pleinen voert. Bekijk de Bodleian Library, Radcliffe Camera, het Sheldonian Theatre en een aantal colleges. Geniet van vrije tijd om alles wat Oxford te bieden heeft in je eigen tempo te verkennen. Ga verder naar de Warner Bros. Studio Tour en begin je magische ervaring in The Making of Harry Potter. Ontdek geheimen van achter de schermen en hoor meer over de filmtechnieken die gebruikt zijn om de magie van de Harry Potter films te maken. Bezoek de meest herkenbare decorstukken uit de films: de Grote Zaal, het kantoor van Perkamentus, de gemeenschappelijke ruimte van Gryffindor, het Ministerie van Toverkunst, 4 Privet Drive, de keuken van Wemel, de Zweinsteinexpress en Diagon Alley. Stap aan boord van de originele Zweinsteinexpresstrein en bekijk een recreatie van Perron 9-3/4. Verken het interieur van het treinstel dat tijdens de opnames werd gebruikt en neem een selfie met een bagagekarretje terwijl het door de bakstenen muur verdwijnt.

Vanuit Londen: dagtocht met gids naar de Cotswolds en Oxford

Vanuit Londen: dagtocht met gids naar de Cotswolds en Oxford

Vertrek vanuit Londen voor een dagvullende tour over het Engelse platteland. Bewonder de sprookjesachtige huizen van de Cotswolds, de historische universiteit van Oxford en de schoonheid van het Engelse platteland. Vertrek uit Londen voor een dagvullende tour die je meeneemt naar het westen om de schoonheid van het platteland van de Cotswolds en de universiteitsstad Oxford te ervaren. Rijd door de Cotswolds en geniet van het prachtige landschap en de stenen dorpjes. Dit is een aangewezen gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, het Engelse platteland op zijn mooist. We stoppen bij Bibury en Burford, de twee meest geliefde dorpen van de Cotswolds. Ga verder naar Oxford om de beroemdste universiteitsstad ter wereld te verkennen. Vrije tijd voor de lunch in het hart van de stad. Maak een wandeling tussen de universiteitsgebouwen en bewonder hun dromerige torenspitsen. Je gids zal je een wandelroute aanraden langs de beroemdste bezienswaardigheden, zoals de Brug der Zuchten en Christchurch Cathedral. Leer meer over de connectie van Oxford met Alice in Wonderland en Harry Potter. Zoek een geweldige plek om te eten (je gids geeft je aanbevelingen), of drink samen met lokale geleerden en academici een pint in de meest spookachtige pub van de stad. Tegen 6 uur 's avonds ben je terug in Londen en je kunt de Londense metro gebruiken om snel naar alle delen van Londen te reizen.

Oxford: Harry Potter wandeltour inclusief New College

Oxford: Harry Potter wandeltour inclusief New College

Ontmoet je studentengids van de Universiteit van Oxford in het centrum van Oxford en ga naar de Infirmerie van Zweinstein, in een van de zalen van de beroemde Bodleian Library. Stel je hier de bedden van de ziekenzaal voor en bewonder de rijkelijk gebeeldhouwde beesten en het bijbelse houtsnijwerk dat in veel van de Harry Potter-films te zien was. Verken vervolgens een of twee van de oudste colleges van Oxford en duik in de kamers en kloostergangen die dienst deden als het sombere interieur van Zweinstein. Bekijk andere opnamelocaties en hoor weetjes over de personages en filmproducties. Test je kennis van alles wat met Harry Potter te maken heeft met onze aangepaste quiz. Luister onderweg naar de invloed van Oxford in beroemde kinderliteratuur, van Alice's Adventures in Wonderland tot The Hobbit.

Oxford: Universiteit en stadsrondleiding

Oxford: Universiteit en stadsrondleiding

Sluit je aan bij een universitair opgeleide gids, met jarenlange ervaring en lokale kennis van Oxford City en hogescholen. Bekijk de dromerige torenspitsen van een van de oudste universiteiten ter wereld tijdens een begeleide wandeling. Bezoek enkele van de meest historische colleges van de stad, zoals New College, opgericht in 1379 en meer recentelijk te zien in de Harry Potter-films en televisieproducties van Inspector Morse en Lewis. Bezoek Exeter College, opgericht in 1314, en een andere favoriet op de meeste tours. Stop bij Hertford College, met zijn romantische façade en Brug der Zuchten, direct herkenbaar uit Brideshead Revisited. Bekijk de Universiteitsbibliotheek en leer meer over het collegiale systeem dat uniek is voor Oxford en Cambridge. Ontdek beroemde alumni die aan de universiteit hebben gestudeerd en lesgegeven, waaronder de beruchte dr. Spooner, wiens portretten in de New College Dining Hall hangen en wiens naam is gegeven aan het speelse taalfenomeen van spoonerisms.

Vanuit Londen: Dagvullende tour door de Cotswolds met 2-gangen lunch

Vanuit Londen: Dagvullende tour door de Cotswolds met 2-gangen lunch

Geniet van de glooiende heuvels van de Cotswolds en bezoek 3 van de mooiste dorpjes - Burford, Bibury en Stow-on-the-Wold. Reis door de Cotswolds, een gebied dat in de loop van de tijd nauwelijks is veranderd. Bekijk glooiende landschappen, droge stenen muren, schilderachtige kerkjes en beekjes die langs kleine dorpjes en charmante gehuchten kabbelen. Tijdens deze dagvullende tour vanuit Londen begin je je tour in Burford, waar de prachtige High Street afloopt naar de rivier de Windrush. Bekijk de kleine theehuizen van het stadje voordat je zuidwaarts gaat naar het pittoreske Bibury voor de lunch. Dineer in een van de mooiste dorpjes van Engeland. In het hart van de Cotswolds wacht je een 2-gangenmenu in het Swan Hotel. Het restaurant, dat uitkijkt over de rivier de Coln, is gevestigd in een 17e-eeuwse voormalige koetsherberg en serveert een populaire reeks traditionele gerechten, samen met ales en heerlijke wijnen. Daarna reis je naar Stow-on-the-Wold, een klein marktstadje dat bekend staat om zijn jaarlijkse markten. Geniet van een wandeling met gids door het centrum voordat je terugkeert naar Londen.

Vanuit Londen: dagtrip Windsor, Oxford & Stonehenge

Vanuit Londen: dagtrip Windsor, Oxford & Stonehenge

Windsor kasteel Windsor Castle ligt trots op een weelderig beboste heuvel met uitzicht op de Theems. Uitgestrekte aangelegde tuinen en ronde toren met torentjes, het is gemakkelijk te begrijpen waarom het de favoriete weekendresidentie van de koning is. Geniet van een fascinerend kijkje door het sleutelgat in de weelderige State Apartments, de thuisbasis van kostbare kunstwerken van Rembrandt en Leonardo da Vinci, en bezoek de St. George's Chapel, de sfeervolle laatste rustplaats van voormalige vorsten, waaronder Henry VIII. U kunt een bezoek brengen aan het poppenhuis van Queen Mary. Mysterieus Stonehenge De ware betekenis van deze oude, ontzagwekkende creatie is verloren gegaan in de nevelen van de tijd. Was Stonehenge een tempel voor zonaanbidding, een genezingscentrum, een begraafplaats of misschien een enorme kalender? Hoe slaagden onze voorouders erin om de machtige stenen van zo ver weg te dragen en vervolgens, met alleen de meest primitieve gereedschappen, deze verbazingwekkende structuur te bouwen? Stonehenge wordt omgeven door mysterie en maakt altijd indruk. Oxford Treed in de voetsporen van de beroemde studenten van Oxford, van C.S. Lewis tot Bill Clinton, terwijl je door de betoverende binnenplaatsen en geplaveide straatjes van deze historische universiteitsstad wandelt. Neem de beroemde 'stad van dromende torenspitsen' in je op en bekijk de Bodleian Library - een van de oudste bibliotheken van Europa - tijdens je bezoek. U zult gefascineerd zijn door de ongerepte smalle steegjes en oude pleinen van deze natuurlijk mooie stad. Geschatte aankomsttijd terug in Londen is rond 19.00 uur

Oxford: rondvaart over de rivier de Theems

Oxford: rondvaart over de rivier de Theems

Vaar langs de glorieuze rivier de Theems tijdens een korte maar mooie boottocht vanaf de schilderachtige Folly Bridge in de richting van de charmante Iffley Lock. Bewonder je prachtige omgeving, bestaande uit weelderige bomen en knusse bakstenen huisjes, en dompel je onder in de heerlijke sfeer van de oude stad van Oxford. Stap aan boord van uw boot om uw reis te beginnen, waarbij uw schipper alle belangrijke bezienswaardigheden zal aanwijzen en al uw vragen zal beantwoorden. Bewonder het uitzicht op de weiden van Christ Church, de boothuizen van de universiteit en een mix van dieren in het wild en het platteland, terwijl u geniet van uw tijd aan boord. Je vaart op een prachtig schip in traditionele stijl of op een modernere cruiser. Hoe dan ook, u kunt er zeker van zijn dat u een ruime boot heeft om achterover te leunen en te ontspannen.

Populaire activiteiten

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Oxford

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Oxford?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Oxford op GetYourGuide

Topattracties in Oxford

Activiteiten in Oxford

Rondleidingen in Engeland

Wat te doen in Engeland

Andere activiteiten in Oxford

Wil je alle activiteiten in Oxford bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.