Pachacamac

Pachacamac: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Lima: Pachacamac-ruïnes en Barranco-rondleiding van een halve dag

1. Lima: Pachacamac-ruïnes en Barranco-rondleiding van een halve dag

Geniet van het gemak om opgehaald te worden bij uw hotel in Miraflores, San Isidro of Lima Downtown. Baan je een weg naar Barranco, de Boheemse buitenwijk van Lima die bekend staat om zijn nachtleven. Bekijk het Central Park van Barranco, de gemeentelijke bibliotheek en de Brug der Zuchten, een houten brug die zich over de wijk uitstrekt. Ga vervolgens naar Chorrillos. Ooit een van de meest exclusieve zomerresorts in Lima, heeft Chorrillos nu een ecologisch reservaat genaamd "Pantanos de Villa". Na een bezoek aan Chorrillos rijd je over de South Pacific Coast Highway naar Pachacamac, de belangrijkste ceremoniële plek aan de Peruaanse kust tijdens de pre-Inca- en Inca-tijden. Pelgrims kwamen naar dit grote complex om eer te bewijzen aan de scheppende god Pachacamac. Door de eeuwen heen werd de site bewoond door verschillende Andes-beschavingen, waaronder de Lima, de Wari, de Ichma en uiteindelijk het Inca-rijk. Bewonder de piramidevormige tempels zoals de Aboditos-tempel, de oude tempel, de geschilderde tempel en de tempel van de zon. Bezoek het museum ter plaatse met voorwerpen zoals aardewerk, textiel, schelp- en stenen ornamenten en een houten Pachacamac-idool.

Lima: Pachacamac Inca Archeologisch Complex Tour

2. Lima: Pachacamac Inca Archeologisch Complex Tour

Profiteer van het ophalen in uw hotel in Lima en reis vervolgens 30 minuten naar het zuidoosten naar het archeologische complex Pachacamac, vernoemd naar de Inca Earth Maker-god Pacha Kamaq. Leer alles over de cultuur en tradities van het Inca-rijk in het museum, waar artefacten die op de locatie zijn ontdekt kunstzinnig worden getoond. Wandel door het heilige land en geniet van een prachtig uitzicht op de Stille Oceaan vanuit de piramide Tempel van de Zon. Keer terug naar de auto en geniet van traditionele alfajores (koekjes) uit de regio. Rijd dan terug naar Lima vol herinneringen en wordt bij aankomst naar je hotel gebracht.

Lima-dagtour met belangrijkste attracties

3. Lima-dagtour met belangrijkste attracties

Ontdek alles wat Lima te bieden heeft tijdens deze dagtour. Bezoek Pachacamac, een pre-Inca archeologisch complex, en overweeg hoe het was om in die tijd te hebben geleefd. Op maandag en woensdag vervangen we dit bezoek door Huaca Pucllana te verkennen, een archeologische vindplaats in Miraflores. Geniet van een heerlijke lunch in een familiehuis dat is omgebouwd tot restaurant. Bezoek de Boheemse wijk Barranco, wandel door de straten en geniet van het uitzicht op de oceaan en bezoek de Brug der Zuchten. Bezoek 's middags het klooster van San Francisco, een UNESCO-werelderfgoed en zijn huiveringwekkende catacomben. Loop door de straten van Lima en bewonder het Parque de la Reserva, opgenomen in het Guiness Book of Records als het grootste fonteincomplex ter wereld, en observeer een unieke show van licht en muziek.

Van Lima: Halve dag Pachacamac, Barranco en Chorrillos Tour

4. Van Lima: Halve dag Pachacamac, Barranco en Chorrillos Tour

Tijdens de rit naar de archeologische vindplaats Pachacamac, zal je gids een oriëntatie geven over de cultuur en de mensen die daar ooit hebben gewoond. Bezoek tijdens deze privétour van een halve dag het museum en de monumenten van de site. Geniet van de Tempel van de Zon, de Oude Tempel, de Geschilderde Tempel, het Taulichumbi-paleis en meer. Pachacamac was het belangrijkste pre-Spaanse ceremoniële centrum aan de Amerikaanse Pacifische kust. Bekijk de gebouwen van de 4 bekende culturen die de site in de loop van de tijd hebben bezet. Geniet van het uitzicht op de zee vanaf de Tempel van de Zon, het hoogste punt in Pachacamac. Keer terug naar Lima en bezoek het district Chorrillos, een gebied dat een belangrijke rol speelde in de oorlog met Chili van 1879 tot 1883. Later gaat de tour verder naar de Wetlands van Villa en het strandcircuit van Costa Verde. U ziet een panoramische rondleiding over het strand van La Herradura en de sloppenwijken van deze buurt. Ten slotte bezoek je Barranco, waar je een wandeling maakt langs de Brug der Zuchten, de La Ermita-kerk en andere gebouwen die dateren uit het koloniale tijdperk van Lima.

Sitemap Pachacamac

Wil je alle activiteiten in Pachacamac ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.