Padua
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Padua

Padua: bekijk alle tours en activiteiten

Padua: 7 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Padua wordt vaak in één adem genoemd met Venetië, maar is op zichzelf een waardige bestemming. William Shakespeare was al geïnspireerd door de Middeleeuwse architectuur; The Taming of the Shrew vond hier plaats.

Scrovegnikapel

Scrovegnikapel

Boek vooraf om deze prachtige kapel in Padua te bezoeken. De fresco's van Giotto dateren uit 1305, en het werk wordt in kunstkringen gelijk geschaard aan Michelangelo's Sixtijnse Kapel.

Basilica di Sant'Antonio

Basilica di Sant'Antonio

Pak een bus of tram vanaf station Padova naar deze indrukwekkende kathedraal, waar je in een half uur de kerk kunt verkennen en de toegang gratis is.

Palazzo della Ragione

Palazzo della Ragione

Dit voormalig paleis van justitie werd in 1215 gebouwd, en biedt nu historische kunstwerken en een dagelijkse markt. Een bezoek kost €4.

Abdij van Santa Giustina

De schatten van deze abdij liggen binnen verborgen; marmeren vloeren, beschilderde plafonds en grote zuilen zullen je versteld doen staan.

Orto Botanico di Padova

Orto Botanico di Padova

Deze botanische tuinen werden opgericht in 1545 en zijn daarmee de oudste ter wereld. Het is gegarandeerd een mooie middag, of je nu groene vingers hebt of niet.

Prato della Valle

Prato della Valle

Het grootste plein in Italië is dé plek voor sociale samenkomst. Haal een espresso en probeer in je beste Italiaans een praatje te maken!

Kathedraal van Padua

Kathedraal van Padua

Een bezoek aan de Duomo di Padova is één van de populairste activiteiten in Padua. Michelangelo was bij het ontwerp van het gebouw betrokken!

Plan je bezoek aan Padua

Lokale geschiedenis

Padua is het bekendst om de gevierde universiteit, de op één na oudste van Italië. Al sinds 1222 is het een prestigieus instituut; check de site van de uni voor informatie over tours door de historische gebouwen, langs het theater en de aula.

Van Padua naar Venice

Padua ligt op minder dan een uur rijden van Venetië en vormt een populaire dagtrip. Er rijden regelmatig snelle treinen vanaf Venezia Mestre.

Waar slaap je in Padua?

Padua biedt allerlei soorten accommodatie voor bezoekers, waaronder hostels voor backpackers met bedden vanaf een euro of 13. Er zijn ook veel goedkope B&B of hotelopties, alsmede hoger geprijsde hotels. Het gebied is meer betaalbaar dan Venetië, dus sommige bezoekers kiezen ervoor om in Padua te verblijven en daarvandaan Venetië te bezoeken.

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  De lente is perfect: de temperatuur is warm, maar het weer is mild. Er zijn allerlei festivals gedurende het jaar, dus kijk vooral of er iets op komst is dat je niet wil missen!

Activiteiten in Padua

De must-see bezienswaardigheden in Padua

Steden in Italië

Sitemap Padua

Wil je alle activiteiten in Padua ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.