Kies data
Dingen om te doen

Padua

Padua: De beste dingen die je niet wil missen

Padua: privéwandeling door de stad en bezoek aan de kapel van Scrovegni

1. Padua: privéwandeling door de stad en bezoek aan de kapel van Scrovegni

Ervaar de cultureel rijke stad Padua tijdens deze privéwandeling met een gecertificeerde lokale gids. Betreed de prachtige Scrovegni-kapel, de kathedraal van Padua en het Palazzo della Ragione. Bekijk enkele van de beroemdste pleinen van de stad, waaronder Piazza delle Erbe, della Frutta en della Signoria, die allemaal uitkijken op verschillende prominente en majestueuze gebouwen. Slenter door de straten van de stad en hoor interessante anekdotes over het gebied van je deskundige gids. Bezoek vervolgens een van de meest meesterlijke voorbeelden van kunst uit de 14e eeuw in de Scrovegni-kapel. Ga later naar het Palazzo della Ragione, een middeleeuwse markthal, en de kathedraal van Padua, die voor het eerst werd gebouwd in de 4e eeuw.

Riviera del Brenta: boottocht van Padua naar Venetië

2. Riviera del Brenta: boottocht van Padua naar Venetië

Typische rivierboten "Burchielli" genaamd, verbonden Padua en Venetië met elkaar in de oudheid. De houten boten hadden stijlvolle hutten en 3 of 4 balkons, en werden aangedreven door de wind of roeispanen, voordat ze door paarden van Fusina naar Padua werden getrokken. Maak deze reis opnieuw tijdens een mini-boottocht van een hele dag, vanuit het hart van Padua naar San Marco van Venetië. Je vertrekt vanaf de historische Burchiello-trap in Portello, en vaart dan de originele route van de 18e-eeuwse Venetiaan Burchielli, langs de prachtige Villa Giovanelli bij Noventa Padovana. Zit lekker ontspannen aan boord van de luxe boot met openluchtdek, waarop je kunt genieten van het uitzicht. Ga van boord bij Stra voor een rondleiding door Villa Pisani, de voornaamste villa aan de Riviera del Brenta. Je reist verder richting Dolo, varend langs verschillende historische villa's. Je gaat door de Dolo-sluis en richting Mira. Net na de Mira-sluis pauzeer je bij Villa Widmann voor een rondleiding door het 18e-eeuwse herenhuis dat toebehoorde aan een adellijke familie van Perzische oorsprong. Vaar door naar Oriago, waar je luncht in het historische restaurant Il Burchiello. Dan vaar je naar Malcontenta, langs villas, dorpen en draaibruggen. Bij aankomst in Malcontenta bezoek je 1 laatste villa: de vorstelijke Villa Foscari. De villa ligt aan de rand van de lagune, voor de machtige Venetiaanse eigenaar handig dichtbij Venetië. Tot slot vaar je door de Moranzani-sluis voor een tocht over de lagune, en leg je aan bij San Marco Riva degli Schiavoni, bij de "Pontile della Pietà”-aanlegstijger.

Brenta Riviera-boottocht van een hele dag Venetië naar Padua

3. Brenta Riviera-boottocht van een hele dag Venetië naar Padua

Ga op een cruise van een hele dag die begint in Venetië. Vaar tussen de oude en prachtige villa's van de regio, passeer 9 draaibruggen en 5 sluizen en kom 's avonds aan in Padua. Nadat je je gids hebt ontmoet, begin je aan een cruise naar de Brenta Riviera. Onderweg ziet u verschillende villa's langs het water. Blijf doorgaan tot je in Fusina aankomt, door de Moranzani-sluis met stijging van het waterpeil. Stop bij Malcontenta voor de interne rondleiding door Villa Foscari, La Malcontenta. Ga dan verder langs dorpjes en draaibruggen. In de vroege namiddag kom je aan in Oriago. Hier stop je bij het beroemde restaurant Il Burchiello, waar je de mogelijkheid hebt om met korting te lunchen. Vaar vervolgens naar Villa Widmann in Mira en stop voor een rondleiding door Villa Widmann, voordat u verder gaat door de Mira- en Dolo-sluizen. Stap uit bij Stra voor een rondleiding door de tuinen van Villa Pisani, de grootste tuinen van de Brenta Riviera. Bewonder het indrukwekkende zwembad, de grandioze stallen en het elegante achttiende-eeuwse koffiehuis. Ga door de sluizen Stra en Noventa Padovana. Ga langs de prachtige en suggestieve Villa Giovanelli van Noventa Padovana voordat je aankomt bij de historische Burchiello's Stairway in Portello in Padua.

Padua hop-on hop-off bus: 24-uurs ticket

4. Padua hop-on hop-off bus: 24-uurs ticket

Bezichtig Padua per hop-on, hop-off bus. Je kunt bij iedere gewenste halte langs de route uit- en instappen. Grijp je kans en bezoek de beroemde basiliek van Sint-Antonius, waar indrukwekkende Romaanse architectuur, gotische gangpaden en de oostelijke aanbouw die in de 13e eeuw werden toegevoegd elkaar ontmoeten. Bezoek de universiteit van Padua, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad en delen van deze historische scholingsinstelling kunt bezoeken. Stap de bus weer in en ga naar Piazza delle Erbe, dat aan het Palazzo della Ragione ligt. Het palazzo, dat dateert uit 1218, was de oude zetel van de stadsrechtbank. Het dak lijkt op de romp van een omgekeerd schip. Op het plein is overdag een groentemarkt en 's nachts komt het tot leven met stadsbewoners die van een drankje genieten in de cafés. Startpunt: stop 1 Duur: 60 minuten Frequentie: elke 60 minuten

Vanaf het Gardameer: daguitstap Verona

5. Vanaf het Gardameer: daguitstap Verona

Ontdek een van de juwelen van de Italiaanse renaisssance tijdens een tour van een hele dag naar de romantische stad Verona. Kies uit meerdere vertrekpunten bij het Gardameer en reis comfortabel in een van airco voorziene bus. Bij aankomst maak je een korte wandeling naar het centrum van de stad en zie je een van de best bewaarde monumenten van het Romeinse Rijk: de Arena, nog altijd in gebruik voor concerten. Je vervolgt je tour naar Piazza dei Signori en Piazza Erbe, alvorens naar het huis van Julia te gaan, waar Romeo haar in Shakespeare's tragedie de eeuwige liefde verklaarde. Kom meer te weten over hoe de stad zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld en ontdek artistieke elementen uit verschillende perioden, waaronder de middeleeuwste Castelvecchio en de grafkelders van de familie Scaligeri bij de kerk Santa Maria Antica. Bewonder de Romeinse brug over de rivier Adige en nog veel meer. Geniet dan van wat vrije tijd; wandel door Via Mazzini en bekijk de lokale winkels en grote winkelketens. Dan reis je terug naar het Gardameer.

Padua: privéwandeling van 2 uur met gids

6. Padua: privéwandeling van 2 uur met gids

Verken tijdens deze wandeltocht het pittoreske oude centrum van Padua. Je ziet enkele van de meest bekende plekken, zoals Prato della Valle, de basiliek van Sint-Antonius, Palazzo della Ragione, Caffè Pedrocchi, de Padua Universiteit, Piazza delle Erbe, Piazza della Frutta en Piazza dei Signori. Maar je zult ook enkele verborgen hoekjes van de stad zien en ontdekken, samen met zijn mythen en legendes. Er is bijvoorbeeld een merkwaardige legende over Caffè Pedrocchi, waarom vraag je je gids er niet naar? Ontdek de typische bars, hoekjes en verborgen straatjes van de stad waar de lokale bevolking graag hun vrije uurtjes doorbrengt voor een goede koffie of een heerlijk aperitief, wat ze een Spritz noemen. Vergeet niet dat Padua een sterke universitaire traditie heeft, het is een jonge en snel veranderende stad waar je overal de culturele sfeer kunt opsnuiven. Nog een laatste tip: neem misschien je camera mee.

Venetië: begeleide nachtwandeling & Basiliek van San Marco

7. Venetië: begeleide nachtwandeling & Basiliek van San Marco

Met zijn ontzagwekkende reeks koepels, bogen en torentjes, is er geen twijfel mogelijk over de basiliek van San Marco. St. Mark's domineert het gelijknamige plein en staat in het epicentrum van de stad. En 's avonds ziet het er nog spectaculairder uit. Tijdens onze nachtelijke rondleiding door San Marco ontmoet je je gids op het prachtige San Marcoplein, eeuwenlang het spirituele en politieke centrum van Venetië - het Dogenpaleis waakt ook stil over het plein. Om onze rondleiding te beginnen, zal uw gids de betekenis van het plein voor de geschiedenis en geografie van de stad uitleggen - niet voor niets beschreef Napoleon de Piazza als de 'salon van Europa' en de elegante cafés langs het plein, waaronder Caffe Quadri en de beroemde Caffe Florian hebben niets van hun ouderwetse charme verloren. Tijdens onze tijd op het plein komen we meer te weten over enkele van de andere hoogtepunten die hier te zien zijn, waaronder de prachtige Torre dell'Orologio - een klokkentoren uit de Renaissance versierd met fantastische sculpturen, evenals de Campanile van San Marco, de torenhoge 12e-eeuwse bakstenen klokkentoren die nog steeds het hoogste gebouw in Venetië is.

8-uur durende Prosecco-wijn- en proeverijtour vanuit Venetië of Padua

8. 8-uur durende Prosecco-wijn- en proeverijtour vanuit Venetië of Padua

Deze tocht door de Prosecco-heuvels neemt je mee naar het noordoosten van Venetië door het platteland bij Valdobbiane. Tijdens deze tour heb je de gelegenheid om de weelderige groene heuvels van de Prosecco-wijnregio te bezoeken, waaronder de stad Valdobbiane, Conegliano en Vittorio Veneto. Bewonder het prachtige landschap van de steile heuvels bedekt met wijngaarden en omlijst door de nabijgelegen Dolomieten. Ontdek een van de beroemdste mousserende wijnen die in Italië worden geproduceerd, bekend om zijn fruitige aroma's en zijn charmante pretentieloosheid. In deze pittoreske wijnstreek bezoekt u een van de beste wijnproducenten, leert u over de traditionele productiemethoden en kunt u genieten van een begeleide wijnproeverij. De tour stopt dan voor de lunch in een van de meest historische Frasche (eenvoudige rustieke trattoria's) gespecialiseerd in eenvoudige lokale gerechten. Je vervolgt je reis en stopt om een tweede cantina te bezoeken om de kleine, door een familie gerunde wijnproductie te ervaren die zo belangrijk is voor dit gebied, gevolgd door een wijnproeverij.

Amarone Wine Tour & Tasting vanuit Venetië, Padua of Verona

9. Amarone Wine Tour & Tasting vanuit Venetië, Padua of Verona

Ga met een Italiaanse sommelier mee op deze speciale 8-uur durende reis naar kleine prestigieuze wijngaarden in de Valpolicella-vallei. Ontdek de beste Amarone en andere kwaliteitswijnen van Valpolicella en proef de lokale keuken in een prachtige sfeer. Tijdens deze tour rijd je door een landschap van klassieke villa's, omringd door wijngaarden, olijfbomen en boomgaarden. Pick-ups zijn beschikbaar vanuit Venetië, Verona of Padua, en elke tour begint met een bezoek aan een typische cantina, gevestigd in een 15e-eeuws gebouw. Rijd over kleine weggetjes die door de wijngaarden slingeren. Geniet van proeverijen van de klassieke wijnen van Valpolicella - Valpolicella, Ripasso della Valpolicella, Amarone en Recioto. Elke wijn wordt gecombineerd met kaas, geselecteerd door de eigenaar van de wijngaard en uw gids, die een sommelier en meester-kaasproever is. Maak vervolgens een mooie rit naar een typisch restaurant, voor een lichte lunch met traditionele gerechten en wijn. Bezoek na de lunch een tweede cantina, waar de druiven voor Amarone en Recioto worden verdord voordat ze worden gevinifieerd. Na een kort bezoek aan de wijngaard en de wijnmakerij, proef je wat meer bekende wijnen om de verschillen en overeenkomsten van de twee verschillende producenten te vergelijken.

Padua: rondleiding door het historische centrum met interactieve videogids

10. Padua: rondleiding door het historische centrum met interactieve videogids

Met onze interactieve kaart kunt u zonder tijdsdruk van het ene punt naar het andere in het historische centrum gaan: alleen u bepaalt wat u wanneer wilt zien. Onze privé lokale gids begeleidt je via je smartphone gedurende de hele tour en geeft je alle curiositeiten, anekdotes en handige tips om de stad op zijn best te ervaren. Je kunt je tour beginnen op het tijdstip dat je wilt en de monumenten van je interesse kiezen die in de reisroute zijn opgenomen, waarbij je tussen haltes doorgaat zonder ooit te verdwalen dankzij onze geolokaliseerde routebeschrijving. Padua, waarschijnlijk gesticht in 1186 voor Christus, is een van de oudste steden van Italië en kan dankzij zijn 3000 jaar geschiedenis bogen op een grote historisch-artistieke schat: het is een dynamische, creatieve stad en, zowel in het verleden als vandaag, een centrum van grote artistieke en culturele tradities, evenals een belangrijke universiteitsstad. Als je echt alle wonderen van het historische centrum van Padua wilt leren kennen, kies dan voor deze onmisbare Interactieve Tour: kom en ontdek onze tradities.

Topbezienswaardigheden in Padua

Sitemap Padua

Wil je alle activiteiten in Padua ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Padua

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 574 beoordelingen

De bushalte op piazza erbe 5 was er niet, dus moesten we de weg afspeuren naar de bus. De chauffeur was echter ongelooflijk behulpzaam en vriendelijk. Helaas was de kerk op een van de haltes gesloten. Omdat de bussen maar elk uur rijden, moesten we naar onze volgende bestemming lopen. Het is raadzaam om de verschillende tijden bij de haltes te controleren.

Een heerlijk dagje uit

De boottocht is een geweldige manier om een dag door te brengen. Zeer ontspannend met een goede mix van bezoeken aan villa's, genietend van het proces van de sluizen en de bruggen onderweg en afgesloten door de spectaculaire ingang van Venetië. Sterk aanbevolen

Francesco leidde de tour met vertrouwen en communiceerde ook alle hygiënevoorschriften. Alles was zeer goed geregeld met een noodnummer. De buschauffeur reed erg goed. Ik raad de toptour aan en heb vandaag Venetië geboekt. Bedankt Corinna zegt

Super geregeld. De bezienswaardigheden werden uitgebreid uitgelegd. Ook was er voldoende tijd om Verona op eigen gelegenheid te verkennen.

Een absoluut geweldige ervaring. goed georganiseerd.