Pagode op één Zuil

Pagode op één Zuil: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Hanoi: Hele dag stadstour met lunch en optionele extra's

1. Hanoi: Hele dag stadstour met lunch en optionele extra's

Begin de dag in de vroege ochtend vanaf het handige trefpunt of met een pick-up vanaf jouw hotel in de oude wijk van Hanoi. Ontmoet je gids en chauffeur en vertrek naar de boeddhistische Tran Quoc Pagode aan het Westmeer, een van de oudste pagodes in Vietnam. Het ligt op een eilandje aan de oostkant van het Westmeer (district Tay Ho). Het wordt beschouwd als de oudste pagode in Thang Long - Ha Noi met zijn historische ontwikkeling gedurende 1500 jaar. Het heeft een harmonieuze combinatie tussen de majesteit, de architectuur en het vredige landschap van het Westmeer. Vanaf de periode in de Ly- en Tran-dynastieën, was het het boeddhistische centrum van Thang Long geworden. Vervolgens bezoek je het Ho Chi Minh Complex, bestaande uit het Ho Chi Minh Mausoleum, Ho Chi Minh's paalwoning en het Ba Dinh Plein. Bekijk de laatste rustplaats van Uncle Ho en de One Pillar Pagoda, een belangrijk symbool voor de bevolking van Hanoi. Ga naar het Etnologiemuseum dat inzicht biedt in de 54 verschillende etnische groepen van Vietnam in een poging het culturele erfgoed te bewaren en de sociologisch-culturele diversiteit in het land te bevorderen. Het museum staat boordevol informatie over de traditionele Vietnamese levenswijze, van religieuze gebeurtenissen tot de symbolische rituelen van alle Vietnamese etnische groepen, en biedt een rijk tapijt van de culturele smeltkroes die in Vietnam bestaat. (Het Etnologiemuseum sluit op maandag, dus in plaats daarvan gaan we naar het Vrouwenmuseum). Keer daarna terug naar de oude stad en geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Vervolg de reis met Van Mieu Quoc Tu Giam - de Tempel van de Literatuur - en de eerste universiteit van Vietnam, gebouwd in 1070. De tuinen en goed bewaarde architectuur bieden een ontspannende blik in het verleden van Vietnam. De volgende stop is de Hoa Lo-gevangenis, die door de Fransen werd gebouwd tussen 1886 en 1901, toen Vietnam nog deel uitmaakte van Frans Indochina. De Fransen noemden de gevangenis Maison Centrale. Het was bedoeld om Vietnamese gevangenen vast te houden, vooral politieke gevangenen. Het werd tot een symbool van kolonialistische uitbuiting en van de verbittering van de Vietnamezen tegen de Fransen. De gevangenis werd "Een hel op aarde" genoemd en nu is de gevangenis een oorlogsmuseum voor wie meer wil begrijpen van de oorlog tegen Frankrijk van het Vietnamese volk. Als je de stad verder wilt verkennen, is er een optionele riskjatour die ongeveer 36 straten aandoet tijdens een ritje van 45 minuten op een traditionele Vietnamese riksja, plaatselijk bekend als een xích lô. Dit was het meest populaire vervoermiddel in Vietnam tijdens de Franse koloniale periode en werd in die tijd gebruikt als luxe vervoer voor de Fransen en een klein aantal Vietnamezen. Tegenwoordig is de riksja een bijzondere ervaring geworden voor toeristen die meer willen weten over de periode van de Franse bezetting in Vietnam.

Hanoi: stadstour met hoogtepunten in de ochtend of middag

2. Hanoi: stadstour met hoogtepunten in de ochtend of middag

Verken Hanoi en bekijk de hoogtepunten tijdens een stadstour in de ochtend of middag met een busje. Bekijk de Tempel van de Literatuur, het Ho Chi Minh-complex, de Tran Quoc-pagode en meer. Geniet onderweg van vers fruit. Begin je tour in het operagebouw van Hanoi in de Franse wijk en bewonder een van de belangrijkste architectonische bezienswaardigheden van de stad. Ga dan naar de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam gebouwd in de 10e eeuw onder de Ly-dynastie en sterk beïnvloed door het confucianisme. Baan je een weg naar het Ho Chi Minh-complex, een belangrijke plaats voor de Vietnamezen. Het complex is een autovrij gebied vol botanische tuinen, monumenten, gedenktekens en pagodes. Stop buiten het Ba Dinh-plein en neem een kijkje buiten het mausoleum, en ga dan verder met het verkennen van de One Pillar Pagoda. Ga naar de Tran Quoc-pagode, een van de oudste pagodes in Hanoi, voordat je je tour in de St. Joseph-kathedraal afsluit om meer te weten te komen over religie in Vietnam. De kerk was een van de eerste gebouwen die door de Franse koloniale regering in Indochina werd gebouwd toen het in december 1886 werd geopend.

Hanoi: stadstour van een hele dag en waterpoppenshow

3. Hanoi: stadstour van een hele dag en waterpoppenshow

Laat je ophalen door je vriendelijke gids en begin Hanoi City te verkennen. Aankomst bij de Tran Quoc-pagode op Golden Fish IsLand in West Lake. Het is de oudste pagode in Ha Noi, gebouwd in de 6e eeuw. Bezoek het Ho Chi Minh-complex, waar je de kans krijgt om het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh te zien en loop vervolgens door de tuin om 2 huizen te zien waar hij woonde en werkte van 1954 tot 1969. Bezoek dan One Pillar Pagoda waar mensen de Goddess of Mercy komen aanbidden - het is de meest unieke padoga ter wereld. Bezoek het Vietnam Etnologisch Museum om meer te weten te komen over de cultuur van 54 etnische groepen die in het hele land van Vietnam wonen. Lunchen in een restaurant. Geniet van de Vietnamese keuken met 8 heerlijke gerechten. Blijf de Tempel van de Literatuur bezoeken - de eerste universiteit van Vietnam, opgericht in de 11e eeuw. Ga naar het Hoa Lo Prison Museum dat oorspronkelijk door de Franse kolonisten in Indochina werd gebruikt voor politieke gevangenen, en later door Noord-Vietnam voor Amerikaanse krijgsgevangenen tijdens de oorlog in Vietnam. Laat je afzetten bij het Water Puppet Theatre en geniet ongeveer een uur van de show.

Private Halve dag Hanoi City Tour: Mausoleum, tempel en pagode

4. Private Halve dag Hanoi City Tour: Mausoleum, tempel en pagode

Ochtendtour De gids haalt je op bij je hotel in de oude wijk en neemt je mee naar het Ho Chi Minh-complex, dat voor veel Vietnamezen een belangrijk bedevaartsoord is. Een autovrij gebied van botanische tuinen, monumenten, gedenktekens en pagodes, het is meestal vol met groepen Vietnamezen die van heinde en verre komen om hun respect te betuigen aan 'Uncle Ho'. In het complex bevinden zich het mausoleum van Ho Chi Minh, het Stilt House van Ho Chi Minh en het presidentieel paleis en de pagode met één pilaar. De volgende stop is de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam die werd gebouwd in de 10e eeuw onder de Ly-dynastie en sterk beïnvloed door het confucianisme. Dan, aan het Hoan Kiem-meer, heb je de tijd om wat foto's te maken voordat je deelneemt aan een autorit van 30 minuten of een fietstocht van 30 minuten rond de oude wijk om het opwindende lokale dagelijkse leven te ervaren. Een kopje koffie wordt na geserveerd. Middagtour De gids haalt je op bij je hotel in de oude wijk. De tour neemt je mee naar enkele beroemde hoogtepunten en bestemmingen in Hanoi, zoals het Ho Chi Minh Mausoleum, het Ho Chi Minh-huis op Stelten en de Tempel van de Literatuur. Na een rustpauze met een kop koffie in de verborgen koffiewinkel, gaat de tour verder met: (Kies een van de onderstaande opties) - Optie 1: een autorit van 30 minuten rond de oude wijk om het lokale leven te ervaren. - Optie 2: een cyclo-tour van 30 minuten rond de oude wijk om het lokale leven te ervaren. - Optie 3: geniet van een traditionele waterpoppenshow om meer te weten te komen over het oude lokale leven en de Vietnamese cultuur. Aan het eind zet de auto je af bij je hotel.

Hanoi Food Tour met bezoek aan Train Street

5. Hanoi Food Tour met bezoek aan Train Street

Eerst gaan we vanuit het kantoor van onze leverancier op Hàng Bông-straat 47, naar een oud en traditioneel restaurant dat gespecialiseerd is in voorgerechten zoals kussencake, garnalencake, Pho-broodjes, loempia's... Proef van enkele van onze populaire borden. St. Joseph's is vlakbij, dus we stoppen daar voor wat foto's van de laat-koloniale Franse architectuur. Stop bij een lokaal restaurant om banh cuon (gevulde rijstnoedels) te proberen en kijk hoe bekwame koks demonstreren hoe dit smakelijke gerecht wordt gemaakt. Geniet vervolgens van pho (noedelsoep), het beroemdste gerecht van Vietnam. Probeer zowel de rundvlees- als de kipversie. En een traditioneel Vietnamees dessert genaamd Chè mogen we zeker niet missen. Ze hebben zowel warme als koude versies voor elk seizoen. Na meerdere gerechten moet je nu wel vol zitten. We nemen een taxi en gaan rechtstreeks naar de treinstraat. Hoewel treinschema's aangeven dat ze dagelijks komen, soms wel en soms niet, hebben ze soms ook vertraging. Dus als je geluk hebt, kun je er een vangen en de enorme trein recht voor je gezicht zien passeren. Plaats uw inzet. We krijgen ook eierkoffie bij een leuk winkeltje langs de baan om van de sfeer te genieten. Als je klaar bent met de drankjes, stappen we weer op een taxi om terug naar ons kantoor te gaan. Hier eindigt de tour. Voor mindervaliden en mensen met zere voeten hebben we de cyclo-optie waar je rustig achterover kunt leunen en toeren.

Private Hanoi City Tour: HoChiMinh Mausoleum & Water Puppet

6. Private Hanoi City Tour: HoChiMinh Mausoleum & Water Puppet

Geniet van een dagtour door Hanoi met een privégids en krijg inzicht van de lokale bevolking in de mythologie, tradities en gebruiken van Vietnam. Bezoek culturele en historische bezienswaardigheden, zoals het Mausoleum van Ho Chi Minh, maar ook alledaagse plekken zoals de huizen van de oude wijk. Nadat je door je gids en chauffeur bij je hotel bent opgehaald, ga je naar het Ho Chi Minh-complex om het hart van Viernam te ontdekken in het Mausoleum van "Uncle Ho's". Voor het mausoleum staan 79 cycadbomen, die de 79 levensbronnen van Ho Chi Minh symboliseren, terwijl 2 bamboestranden in de wind fluiten om de voormalige president en vader van de natie te herdenken. Bekijk het nabijgelegen huis op palen en de schilderachtige pagode met één pilaar, gebouwd van hout voor de 11e-eeuwse keizer Lý Thái Tông. Ga verder naar de taoïstische Quan Thanh-tempel, een van de vier heilige tempels van Hanoi. Reis per eco-auto (optioneel) naar de oude wijk en meng je onder de lokale bevolking terwijl ze hun hectische leven leiden. Verken 's middags de levendige oostelijke sector van Hanoi, inclusief het Museum of History, het Hoan Kiem-meer, de Ngoc Son-tempel en de Huc-brug. Reis per eco-auto naar de oude wijk en meng je onder de lokale bevolking terwijl ze hun hectische leven leiden. Sluit af met een unieke waterpoppenshow en ervaar een kunstvorm die honderden jaren geleden door Vietnamese boeren is bedacht.

Hanoi City: hele dag charmante culturele tour

7. Hanoi City: hele dag charmante culturele tour

Je gedeelde of privétour begint wanneer je wordt opgehaald bij je hotel voordat je naar het historische complex van Ba Dinh gaat. Je bezoekt het Ba Dinh-plein, waar de voormalige president Ho Chi Minh op 2 september 1945 de onafhankelijkheidsverklaring van Vietnam voorlas. Je bezoekt het mausoleum en de pagode met één pilaar van Ho Chi Minh, een monument dat je gezien moet hebben in Ha Noi. De One-Pillar Pagoda is een oude boeddhistische pagode die wordt ondersteund door slechts één pilaar en lijkt op een lotusbloem. Je bezoekt ook Van Mieu en Quoc Tu Giam (Tempel van Literatuur), de eerste keizerlijke school in Vietnam. De lunch wordt later geserveerd in een lokaal restaurant, waarna u een bezoek brengt aan het Women's Museum (dat wordt vermeld in de top 25 van Azië-musea (gesloten op maandag). Het museum eert Vietnamese vrouwen door de geschiedenis heen, en toont tentoonstellingen van de Tentoonstellingen zijn onder meer: "Vrouwen en etniciteit", "Vrouwen en de nationale strijd", "Vietnam Women's Association and Feminism", "Vrouwen en traditionele kostuums" en "Culturele eigenschappen van vrouwen uitgedrukt door middel van handwerk". Na het museum maakt u een cyclo (fietstaxi) door de "de 36 kronkelende straten" van de historische oude wijk van Ha Noi en bezoekt u de Tran Quoc-pagode en de Quan Thanh-tempel. Aan het einde van uw culturele ervaring keert u terug naar uw vertrekpunt.

Hanoi Highlights: Full-Day Small Group City Tour met lunch

8. Hanoi Highlights: Full-Day Small Group City Tour met lunch

Geniet van een volledige dag tour van Hanoi met gids en krijgen een lokale inzicht in Vietnam mythologie, tradities en gewoonten. Bezoek culturele en historische bezienswaardigheden, zoals het Mausoleum van Ho Chi Minh, maar ook alledaagse plekken, zoals de huizen van de oude wijk. Naar aanleiding van een pick-up bij uw hotel door uw gids en chauffeur, ga naar het Ho Chi Minh Complex naar het hart van Viernam ontdekken in 'Uncle Ho's "Mausoleum. Staande voor het mausoleum zijn 79 cycad bomen, het symbool van Ho Chi Minh 79 bronnen van het leven, terwijl 2 bamboe ranges fluiten in de wind om de voormalige president en Vader van de Natie te herdenken. Zie het nabijgelegen huis-op-stelten en schilderachtige One-Pillar Pagoda, gebouwd van hout voor de 11e-eeuwse keizer Lý Thái Tông. Blijf de Enthnology Museum - een openbaar museum de tentoonstelling van de etnische groepen van Vietnam. De missie van het museum is het wetenschappelijk onderzoek, de verzameling, de documentatie, conservering, tentoonstelling en het behoud van de culturele en historische erfgoed van verschillende etnische groepen van de natie Volgende bezoek zou de Galary van Lacque Paiting Collection zijn. Het beste van het handwerk van het noorden van Vietnam. Dan zou je lunchen bij lokale restarant met de diepe aanraking van de kunst van Hanoi Cuisine. U zult dan een bezoek aan de Tempel van de Literatuur, de site van de Vietnamese eerste universiteit dateert uit 1070 en was oorspronkelijk gebouwd als een tempel voor Confucius. Binnenin vind je de steen steles gemonteerd op de ruggen van schildpadden, waarin de namen van de Vietnamese beste geleerden ingeschreven hebben kunnen zien. De tempel wijst op het belang dat de Vietnamese samenleving plaats op het onderwijs, zowel nu als in het verleden. Na de lunch. In de namiddag, verken de levendige oostelijke sector van Hanoi, zoals het Hoan Kiem-meer, de Ngoc Son-tempel en Huc Bridge. Wandelen rond de oude wijk en mengen met de lokale bevolking als ze gaan over hun hectische leven. Eindigen met een 30-minuten Cyclo Tour rond de Oude Quater van Hanoi naar het beste uitzicht op het leven van Hanoian hebben.

Hanoi Must-See City Full Day: Museum of Ethnology & Lunch

9. Hanoi Must-See City Full Day: Museum of Ethnology & Lunch

Je gids en chauffeur halen je op, dus geef informatie over je hotel om de ophaalservice te bevestigen. Bezoek het Ho Chi Minh-complex en maak kans om het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh te zien en loop vervolgens door de tuin van Ho Chi Minh om de 2 huizen te zien waar hij van 1954 tot 1969 woonde en werkte. Bezoek de One Pillar Pagoda waar mensen de Godess of Mercy aanbidden. Het is de meest unieke padoga ter wereld. Bezoek ook het keramiek- en pottenbakkersdorp Bat Trang of het Vietnam Museum of Ethnology, afhankelijk van de dag. Lunch in een restaurant. Geniet van de Vietnamese keuken inclusief vele heerlijke gerechten. Blijf de Tempel van de Literatuur bezoeken - de eerste universiteit in Vietnam in het feodale systeem. Zie de Tran Quoc Pagoda - voor het eerst gebouwd in Ha Noi in de 6e eeuw. Je ziet de oudste Bodhi-boom in Vietnam geplant door Ho Chi Minh. Vertrek naar het Hoan Kiem-meer voor een bezoek aan de Ngoc Son-tempel, waar mensen generaal Tran Hung Dao aanbidden die de Mongoolse indringer in de 13e eeuw versloeg. Na een bezoek aan de pagode van de One Pillar, ga je naar de Lacquer Paintings workshop - het grootste centrum in Ha Noi Bezoek dan, afhankelijk van de dag, een van deze: - Optie 1: keramiek- en pottenbakkersdorp Bat Trang (Op maandag - woensdag - vrijdag) - Optie 2: Vietnam Museum of Ethnology (Op dinsdag - donderdag - zaterdag en zondag)

Hanoi: geschiedenis- en cultuurtour op een motorfiets

10. Hanoi: geschiedenis- en cultuurtour op een motorfiets

Begin je tour in het operagebouw van Hanoi in de Franse wijk, gemodelleerd naar het Palais Garnier, dat wordt beschouwd als een van de architectonische bezienswaardigheden van Hanoi. De volgende stop is de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam die werd gebouwd in de 10e eeuw onder de Ly-dynastie en sterk beïnvloed door het confucianisme. Bezoek vervolgens het Ho Chi Minh-complex, een belangrijke plaats voor veel Vietnamese pelgrims. Een autovrij gebied met botanische tuinen, monumenten, gedenktekens en pagodes. Stop buiten het Ba Dinh-plein en neem een kijkje buiten het mausoleum, en ga dan verder met het verkennen van de One Pillar Pagoda. Daarna ervaar je zowel een speciaal gerecht als een speciaal drankje zoals EGG COFFEE dat je alleen in Vietnam hebt.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
12 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Pagode op één Zuil

Wil je alle activiteiten in Pagode op één Zuil ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.