Datums kiezen

Pala d'Oro

Pala d'Oro

Pala d'Oro: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Venetië: Basiliek van San Marco Ticket, audiogids en VR rondleiding

1. Venetië: Basiliek van San Marco Ticket, audiogids en VR rondleiding

Bespaar tijd tijdens je bezoek aan Venetië met een voorrangsticket voor de populaire Basiliek van San Marco. Bewonder de honderden gouden mozaïeken in de Basiliek en leer meer over de byzantijnse kunst binnenin met je audiogids. Download je audiogids op je mobiele apparaat en ga naar de Basiliek van San Marco om aan je rondleiding te beginnen. Passeer de lange rijen en zet je koptelefoon op. Verken de vijf koepels en een reeks kunstwerken. Luister naar legendes en verhalen over deze kerk die al bijna 1000 jaar bestaat. Wees getuige van het oogverblindende effect van de 43.000 vierkante meter mozaïeken in de kerk. Bekijk het prachtige marmeren inlegwerk op de vloeren. Geniet van de sfeer in het gebouw dat het San Marcoplein domineert. Vervolg je reis met een spannende virtual reality ervaring. Met de VR headset op, verdwijnt de tijd en zie je het San Marcoplein en zijn iconische monumenten zoals ze ooit waren. Stel je de Basiliek voor die is veranderd in de privékapel van de Doge en het Dogenpaleis in een middeleeuws fort!

Dogenpaleis & Basiliek van San Marco met toegang tot het terras

2. Dogenpaleis & Basiliek van San Marco met toegang tot het terras

Duik in de geschiedenis van Venetië tijdens deze tour van 3 uur door de basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Je kunt een privérondleiding nemen of kiezen voor een groepsactiviteit. Bekijk twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontdek de geschiedenis van wat ooit het handelscentrum van het Middellandse Zeegebied was.  Begin je verkenningstocht samen met je gids op het San Marcoplein, waarna je de basiliek binnengaat. Vanaf het terras op de eerste verdieping kun je het uitzicht over de lagune bewonderen en de beroemde bronzen paarden van dichtbij zien. Ontdek hoe deze in de tijd van Napoleon helemaal naar Parijs en weer terug werden gebracht. De Basiliek van San Marco kan soms zonder waarschuwing voor bezoekers gesloten worden. Bezoek in dat geval in plaats daarvan de kerk van San Zaccaria of het Correr Museum, afhankelijk van de beschikbaarheid. Maak een rondleiding door de prachtig versierde 15e-eeuwse kerk en de ondergelopen crypte of kom meer te weten over de kunst en geschiedenis van Venetië. Vervolgens krijg je voorrangstoegang om het Dogepaleis binnen te gaan, de voormalige residentie van de leider van de Republiek Venetië. Bezoek onder andere de zaal van de Grote Raad en de rechtszalen. De muurschilderingen van Tintoretto en de reuzentrap zijn een aantal van de hoogtepunten.  Steek daarna de beroemde Brug der Zuchten over, die de nieuwe gevangenissen met het Dogepaleis verbindt. Terwijl je van het prachtige zicht op de kanalen geniet, kom je te weten hoe de brug aan zijn naam komt en waarom deze in de 17e eeuw werd gebouwd. Na afloop van de rondleiding kun je langer blijven om het Dogepaleis met tips van je gids verder te verkennen.

Venetië: San Marco Basiliek voorrangstoegang & audiogids

3. Venetië: San Marco Basiliek voorrangstoegang & audiogids

Verhoog je bezoek aan de San Marco Basiliek in Venetië met ons exclusieve skip-the-line toegangsbewijs, zodat je het meeste uit je bezoek aan dit architectonische meesterwerk haalt. Omzeil de wachtrijen en duik rechtstreeks in het hart van de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van Venetië. Je reis begint met een naadloze entree, zodat je meteen kunt genieten van de adembenemende buitenkant van de San Marco Basiliek. Het Italiaans-Byzantijnse ontwerp van de basiliek, versierd met ingewikkelde beeldhouwwerken en marmeren zuilen, is een visueel feest dat de toon zet voor de wonderen die binnenin liggen. Ontdek binnen de ongeëvenaarde schoonheid van de gouden mozaïeken van de basiliek, die elk een uniek verhaal vertellen van religieuze betekenis en historisch belang. Krijg meer inzicht in de ingewikkelde details van de architectuur en de evolutie van de basiliek.

Venetië: Dogepaleis en San Marcobasiliek, met voorrangstoegang

4. Venetië: Dogepaleis en San Marcobasiliek, met voorrangstoegang

Ga mee met een wandeling met gids over het San Marcoplein, en naar het Dogepaleis en de San Marcobasiliek met voorrangstoegang. Je ontmoet de gids op het San Marcoplein en gaat vervolgens naar het Palazzo Ducale, het bijzondere paleis dat eeuwenlang het politieke machtscentrum van Venetië vertegenwoordigde. Betreed de prachtige kamers, met honderden geschilderde meesterwerken. Ontdek waar de hertog en zijn raad het lot van een 1000 jaar oude republiek bepaalden, en bewonder de details van de middeleeuwse gouden trap. Zie de beroemde Brug der Zuchten. Betreed de beruchte Venetiaanse gevangenis waar Giacomo Casanova vastzat. Bezoek de San Marco Basiliek en geniet van een rondleiding door dit Byzantijnse meesterwerk, met zijn prachtige gouden mozaïeken en marmeren vloerinleg. Bekijk de schat en het terras van de San Marcobasiliek

Venetië: San Marco's Basiliek voorrangstoegang & rondleiding

5. Venetië: San Marco's Basiliek voorrangstoegang & rondleiding

Volg een fascinerende rondleiding door de gouden San Marcobasiliek, met zijn beroemde gouden mozaïeken. Sla de wachtrij over en betreed de majestueuze kerk met een deskundige gids die meer zal vertellen over de geschiedenis van dit Byzantijnse kunstwerk en de betekenis ervan. Je zult versteld staan van de vijf koepels die door gerenommeerde kunstenaars zijn gedecoreerd. Ontdek de Schatkamer van San Marco, een prachtige verzameling relikwieën en kostbare voorwerpen die door de eeuwen heen zijn verzameld. Geniet vanaf de terrassen ook van het uitzicht op het San Marcoplein, het hart van Venetië, en de quadriga van San Marco. Gebruik vervolgens de mobiele app om de vijf wijken van Venetië met hun beste attracties en pleinen te ontdekken. Luister naar de audiovertelling over de hoogtepunten van de stad, met meer dan 120 bezienswaardigheden, waaronder het glorieuze theater La Fenice, de Rialtobrug, het Joodse getto, de Arsenale, de majestueuze Accademiabrug en nog veel meer.

Venetië: San Marco basiliek met terras & Dogenpaleis

6. Venetië: San Marco basiliek met terras & Dogenpaleis

Combineer de twee belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië tijdens een buitengewone tour onder leiding van een lokale gids. Met vooraf gereserveerde tickets en voorrangstoegang ga je rechtstreeks naar de Basiliek van San Marco en het Dogepaleis voor een rondleiding met gids. Kies voor een rondleiding om 08:00 uur 's ochtends en geniet van exclusieve vroege toegang tot het Dogepaleis en een exclusief bezoek voor jouw groep, een uur voordat het grote publiek arriveert. Stap eerst binnen in de belangrijkste kerk van Venetië – De Basiliek van San Marco – en bewonder de architectuur uit zowel het oosten als het westen en de adembenemende gouden mozaïeken. In gezelschap van een plaatselijke gids kun je een aantal van de grootste schatten van de basiliek van dichtbij bekijken, zoals de duizenden jaren oude Quadriga van vier gouden paarden. Geniet van de unieke mogelijkheid om het prachtige uitzicht vanaf het balkon over het San Marcoplein te bewonderen. Luister tijdens de rondleiding naar de vele fascinerende verhalen over hoe de meeste kostbare bezittingen van de basiliek hier op niet helemaal eerlijke wijze terecht zijn gekomen. De tweede stop op de route is niet minder mooi. Het Palazzo Ducale, oftewel het Dogepaleis, was de thuisbasis van de doge of hertog van Venetië en zijn regeringszetel. Sla de lange wachtrij voor tickets over en loop meteen naar binnen om de enorme raadszalen, ongelofelijke publiekszalen en de prachtige balzaal met levensgrote werken van beroemde Venetiaanse meesters als Veronese en Tintoretto te bekijken. Luister naar de verhalen over de intrigerende geschiedenis van dit gebouw dat de oudste republiek ter wereld huisvestte – en ook plaats bood aan de fascinerende regering, en zelfs een opgesloten Casanova. Om deze ochtend vol ontdekkingen af te sluiten, treed je in de voetsporen van menig minder bedeelde Venetiaan uit voorbije eeuwen. Steek van binnenuit de Brug der Zuchten over naar de grimmige Nieuwe Gevangenissen – een schril maar fascinerend contrast met de weelderige zalen en galerijen in het paleis aan de overkant van het smalle kanaal.

Venetië: rondleiding door de Basiliek van San Marco en toegang tot het terras

7. Venetië: rondleiding door de Basiliek van San Marco en toegang tot het terras

Bekijk de hoogtepunten van de Basiliek van San Marco met een lokale gids, inclusief het museum, mozaïeken en meesterwerken. Bewonder het uitzicht op het San Marcoplein vanaf de basiliek. Ontmoet je gids in de buurt van het beroemde Piazza San Marco en ga rechtdoor naar de Basiliek van San Marco. Zodra je het atrium binnenkomt, bewonder je het plafond en zie je een glinsterende uitgestrektheid van gouden mozaïeken die je naar het interieur van de kerk leiden. Ontdek meesterwerken uit het verleden, zoals de beroemde gouden koepels, de iconostase, de ciborie, het hoofdaltaar met het graf van St. Marcus de Evangelist en andere wonderen. Beklim vervolgens een steile maar fascinerende trap naar de 1e verdieping waar het Museum van San Marco is gevestigd. Bekijk hier de prachtige binnenkant van de Basiliek van San Marco van bovenaf. Vervolgens bereikt u het terras van de Basiliek van San Marco, waar u, in de schaduw van het beroemde standbeeld van 4 bronzen paarden (een kopie), een van de mooiste uitzichten op het San Marcoplein ervaart. Bezoek ten slotte het originele paardenbeeld dat ooit op het bovenste deel van de kerkgevel stond. Aan het einde van de tour kun je langer in het Basiliekmuseum van San Marco blijven om op je gemak te verkennen - het toegangsticket is bij de tour inbegrepen. U kunt ook het prachtige panorama van de Piazza bewonderen vanaf het terras van de basiliek of terugkeren naar de begane grond om in uw eigen tempo te verkennen.

Voorrangstoegang: Basiliek van San Marco met rondleiding

8. Voorrangstoegang: Basiliek van San Marco met rondleiding

Samen met een gids, geregeld in overleg met de Curia di Venezia, kun je een volledige rondleiding krijgen in de Gouden Basiliek, ooit de privékapel van de Doges van Venetië, en de enige in zijn soort in Italië, dankzij de prachtige gouden mozaïeken en marmeren inlegvloeren. Luister naar je deskundige gids die de afgebeelde bijbelse scènes en de geschiedenis en bijzonderheden van deze oude basiliek beschrijft. Bewonder de Schat en het terras met het prachtige uitzicht op het San Marcoplein of de Pala d'Oro (indien optie gekozen)

Venetië: Dogepaleis en San Marco tour met gondeltocht

9. Venetië: Dogepaleis en San Marco tour met gondeltocht

De thuisbasis van de magnifieke Basiliek van San Marco, de klokkentoren en het Dogenpaleis, is San Marco, het grootste plein van Venetië. Ontdek de hoogtepunten van de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië tijdens een traditionele gondelrit. Nadat je je gids hebt ontmoet, sla je de rij over en betreed je de ontzagwekkende Basiliek van San Marco. De kerk domineert het plein met zijn ongelooflijke gevel en koepeldak. Het interieur is echter nog indrukwekkender. Leer meer over zijn fascinerende geschiedenis met je gids. Bezoek vervolgens het majestueuze Dogenpaleis, dat ooit de thuisbasis was van het rechtssysteem van Venetië, de gevangenis en de hertog. Je gids omzeilt de wachtrijen en leidt je door de imposante gangen van de monumenten en neemt je mee op een reis door de tijd en ontdekt het reilen en zeilen van het Venetiaanse rijk. Na uw bezoek aan het Dogenpaleis begeleidt de gids u naar onze vertrouwde gondelier een paar straten verderop. Leun het komende halfuur achterover, ontspan en bekijk Venetië vanuit een heel nieuw gezichtspunt.

Venetië: Rondleiding Dogenpaleis en Basiliek van San Marco

10. Venetië: Rondleiding Dogenpaleis en Basiliek van San Marco

Bekijk het Dogenpaleis en de Basiliek van San Marco, twee van de meest iconische plekken in Venetië, tijdens een rondleiding. Eeuwenlang werd het lot van de Serene Republiek bepaald in de majestueuze zalen van het Dogenpaleis. Wandel door de prachtige zalen en bewonder de goed bewaarde onbetaalbare schatten, kunst meesterwerken en fresco's. Bezoek de gevangenis en loop over de beroemde Brug der Zuchten, zo genoemd omdat gevangenen vaak zuchtten terwijl ze voor de laatste keer naar hun geliefde lagune en vrijheid keken voordat ze hun cel bereikten. Onder de beroemde gasten van de gevangenissen van het Dogenpaleis was Giacomo Casanova, de gevierde verleider en avonturier die in 1756 uit de gevangenis wist te ontsnappen. Ga vervolgens naar de Basiliek van San Marco, een van de mooiste kerken ter wereld. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze kathedraal nauw verbonden met de beschermheilige van Venetië, San Marco, en de overblijfselen van de heilige bevinden zich hier dan ook.

55 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Pala d'Oro: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Pala d'Oro

Wil je alle activiteiten in Pala d'Oro bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pala d'Oro

Gemiddelde beoordeling

4.6
(14.679 beoordelingen)

Gewoon prachtig, of het nu de Basiliek of het Dogenpaleis is, beide zijn de moeite waard, Julia onze gids, een echte professional die de geschiedenis van deze 2 monumenten perfect kent, een echte traktatie, ga ervoor!

De gids was een heel gezellig en vriendelijke vrouw met veel kennis de geschiedenis van Venetië, Dogenpaleis en Basiliek van San Marco. De tour zelf was ook heel leuk en leerzaam.

Een spannend moment uit de geschiedenis. Onze gids, Daniela, wist ons mee te nemen met nauwkeurige uitleg in onberispelijk Frans. Een must-see in Venetië.

Super gids. Ze deed het echt heel goed. Veel verteld, perfect te verstaan. En geen enkele rij.

Voor zover gezien zeer goed. De goed geïnformeerde en empathische gids met de tourdeelnemers