Kies data

Paleis van Karel V

Paleis van Karel V: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Granada: ticket snelle toegang Alhambra & Nasridenpaleizen

1. Granada: ticket snelle toegang Alhambra & Nasridenpaleizen

Met je dagticket kun je het Alhambra, de Generalife en de Nasridenpaleizen bezoeken. Ontdek het Nasridenpaleizen-complex, de residentie van de koningen van Granada. Verken de Alcazaba, de villa van de Generalife, het paleis van Karel V en de baden van de moskee, en bewonder de schoonheid van de omliggende tuinen. Sta versteld van de schitterende architectuurstijlen van de vesting en de paleizen van het Alhambra. Het Alhambra was een paleis, een vesting en een citadel. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 889 n.Chr. en was ooit de thuisbasis van Moorse koningen en sultans, maar ook van belangrijke regeringslieden, hofdienaars en de koninklijke garde.

Granada: Alhambra & Generalife versnelde toegang

2. Granada: Alhambra & Generalife versnelde toegang

Ontdek de indrukwekkende architectonische prestatie van de Nasridische heersers, het Alhambra. Dwaal in je eigen tempo door de fascinerende tuinen van het Alhambra, die zijn gevuld met fonteinen, hangende planten en geplaveide paden. Ontdek de sfeer van de Moorse cultuur en bewonder de vegetatie rondom het fort. Bewonder de decadente architectuur van het Generalife, het paleis tegenover het Alhambra, waar ooit de koningen van Granada woonden. Wandel door het militaire gebied, de Alcazaba, en bekijk de gefortificeerde zandkleurige torentjes. Vervolg je tocht door het complex en zie het Paleis van Karel V, het moskee-bad, en enkele verborgen looppaden in de tuinen.

Granada City Train - Hop on, hop off-ticket, 1 of 2 dagen

3. Granada City Train - Hop on, hop off-ticket, 1 of 2 dagen

Stap in deze unieke hop on, hop off-trein en ontdek Granada in je eigen tempo met dit ticket. De trein is speciaal ontworpen om door de smalle straatjes van de Albaicín te navigeren en heeft een panoramisch dak, een open terras in de zomer en audiogidsen aan boord in 12 talen die beschikbaar zijn tegen een toeslag (met 2 speciale kinderkanalen in het Spaans en het Engels). Je kunt bij elk van de haltes in- en uitstappen om de essentie van de stad te ervaren, van het monumentale Alhambra tot het sfeervolle Albaicín. Verken de wijk Realejo, pauzeer voor een kopje koffie op Plaza Nueva, bewonder het uitzicht op de stad vanaf de Mirador de San Nicolas en nog veel meer. Stap zo vaak als je wilt in en uit de trein, zolang je ticket geldig is, en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Kies als optie een rondleiding, inclusief een bezoek aan de arena  va n Granada (Plaza De Toros De Granada). Het bezoek begint bij de galerij waar je authentieke posters en historische kaartjes, echte stierenkoppen, niet-gepubliceerde foto's en een documentaire over de stierenvechtgeschiedenis van Granada vindt. Zie een etalage gewijd aan de grandioze stierenvechter, David 'El Fandi' Fandila.  Loop door el callejón , de gang rond de arena met een panoramisch uitzicht op de arena. De volgende halte is de paardenwerf waar je de stallen ontdekt waar paarden rusten en worden voorbereid voor het stierengevecht, en el guadarnés waar de uitrusting die door de paarden wordt gebruikt wordt bewaard.  Een van de belangrijkste delen van het bezoek is de kapel, waar je de patrones van Granada Nrta. Sra. De las Angustias vindt, gevolgd door de operatiekamer met originele instrumenten en meubels. Op het eind zie je de toriles, een plaats die exclusief is gereserveerd voor de stieren. De Alhambra-route vindt overdag plaats, terwijl de City Center Route een avondtrein is die je de geweldige nachtelijke sfeer van Granada laat proeven. Alhambra Route (groene lijn): trein vertrekt elke 15-25 minuten, afhankelijk van de tijd van het jaar • Alhambra a. Alhambra Generalife /Taquillas b. Alhambra Palacios Nazaríes/Puerta Justícia • Cuesta Gomérez • Plein Nueva/Office Granada City Tour • Paseo de los Tristes • Mirador de San Cristóbal/Albaicín • Monasterio de la Cartuja • Plaza de Toros • Catedral/Plaza Romanilla • Calle Alhóndiga • Plaza Mariana Pineda/El Corte Inglés • Calle Molinos/Campo del Príncipe • Hotel Alhambra Palace/Carmen de los Mártires City Center Route (Rode lijn) : treinen rijden elke 30-60 minuten, afhankelijk van de tijd van het jaar • Plaza Nueva/Office Granada City Tour • Paseo de los Tristes • Mirador de San Cristóbal/Albaicín • Monasterio de la Cartuja • Plaza de Toros • Catedral/Plaza de la Romanilla • Calle Alhóndiga • Plaza Mariana Pineda/El Corte Inglés

Alhambra en Nasrid Palaces door de privétour Senses

4. Alhambra en Nasrid Palaces door de privétour Senses

Sla de wachtrij over en spring lange wachtrijen bij de ingang van het monument, zodat je meteen de ongelooflijke Werelderfgoedlocatie kunt gaan verkennen. Je exclusieve tour is ontworpen als een zintuiglijke ervaring, om je te verbazen met de geschiedenis en kunst van de stad van het Alhambra. Je gidsen zullen gebruik maken van audiovisuele middelen en objecten uit het tijdperk, die je helpen om de tijden van de Nasrid-dynastieën van het Alhambra te reconstrueren en voor te stellen. Je gids zal je enkele van de meest speciale items uit het dagelijks leven van de Nasrid-tijd in het Alhambra-paleis laten zien, waarbij je ze kunt aanraken, ruiken of proeven, en het mysterie en de unieke vibes van dat tijdperk onthult. Bovendien zult u in staat zijn om de essentiële technische aspecten van de bouw van het monument te begrijpen via de audiovisuele inhoud.

Van Malaga: rondleiding Alhambra met toegangskaarten

5. Van Malaga: rondleiding Alhambra met toegangskaarten

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van het Alhambra tijdens deze dagtrip vanuit Malaga. Verken een van de mooiste voorbeelden van Moorse architectuur ter wereld met een gids. Bezoek de Nasrid-paleizen van Granada en het paleis van Karel V. Wordt opgehaald bij het ontmoetingspunt in Malaga. Leun achterover en ontspan op het schilderachtige platteland naar Granada. Betreed het Alhambra-complex en laat het uitzicht op de stad van Granada je de adem benemen. Bekijk de ingewikkelde details, fonteinen en fresco's in de Nasrid-paleizen. Dwaal door de ontvangsthallen en koninklijke vertrekken in het paleis. Verken het belangrijkste fort, het Alcazaba. Beklim de uitkijktoren Torre de la Vela. Betreed het paleis van Karel V en bekijk de kunstwerken en kunstvoorwerpen die in dit gebouw uit de Renaissance zijn ondergebracht. Wandel ten slotte door de rustige tuinen van het landgoed Generalife en hoor het geluid van stromend water uit de fonteinen. Keer terug naar Malaga aan het einde van je tour.

Van Malaga: dagexcursie naar Granada met Alhambra

6. Van Malaga: dagexcursie naar Granada met Alhambra

Geniet van een rondleiding door het Alhambra-monument, inclusief een bezoek aan de Nazari-paleizen, Bezoek het Alhambra en de levendige stad Granada zonder je zorgen te maken over tickets of vervoer. Reis vanuit Malaga per bus met een professionele, tweetalige chauffeur. Verken het wereldberoemde Alhambra-paleis, geniet van voorrangstoegang zonder wachtrijen en versla de lange rijen. waaronder de Nasrid-paleizen, Generalife, Alcazaba en het paleis van Karel V. Sta versteld van de innovatieve waterpartijen en architectuur van de tuinen van Generalife. Leer de unieke geschiedenis van de laatste buitenpost van het islamitische Spanje. Slenter door het historische stadscentrum van Granada. Bewonder het adembenemende uitzicht op de regio Granada. Geniet van wat vrije tijd in het stadscentrum om de kathedraal te bezoeken, te lunchen in een lokaal restaurant of gewoon door de straten en pleinen te slenteren. Neem een pauze in een van de beroemde tapasbars van Granada voordat je weer in de bus stapt voor de terugreis naar Malaga.

Alhambra, Nasrid-paleizen en Albaicin Tour

7. Alhambra, Nasrid-paleizen en Albaicin Tour

In de ochtend bezoekt u het Alhambra, het meest bezochte monument in Spanje en een van de beste voorbeelden van islamitische kunst ter wereld. Miljoenen bezoekers bewonderen elk jaar de paleizen, tuinen en muren. Ontdek de schoonheid van dit werelderfgoed tijdens een combinatietour. Het complex van de Nasrid-dynastie, gebouwd op de Sabika-heuvel, is het meest indrukwekkende versterkte complex van het islamitische Spanje en de muren staan nog steeds als getuigen van de gouden eeuw van Granada. In de middag bezoekt u de Albaicín, de oude wijk van Granada, en zeker ooit de mooiste. Loop langs de smalle, geplaveide straatjes en bewonder de bloeiende balkons en het adembenemende uitzicht op het Moorse fort. Ontdek herenhuizen die in de 14e en 15e eeuw werden gebouwd als residenties voor de Nasrid-edelen. Je verkent zowel het monumentale Alhambra als het geheime en charmante Albaicín met je deskundige gids en stopt tussendoor voor een lunchpauze. Geniet tijdens deze tour van een volledige dag vol Spaanse geschiedenis en kunst.

Alhambra & Generalife: tour inclusief vervoer en entree

8. Alhambra & Generalife: tour inclusief vervoer en entree

Een wandeling rond het Alhambra, door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst, is onmisbaar voor elke bezoeker van Granada. Het is een kunstwerk dat om vele redenen aantrekkelijk is, zoals de monumentale omvang en het historische belang, de aantrekkelijke en uitgebreide kamers en de prachtig gedetailleerde islamitische kunst. Het Alhambra werd in 889 gebouwd als een fort en in 1333 omgevormd tot een koninklijk paleis door Sultan Yusuf I. De islamitische paleizen werden gebouwd voor de laatste islamitische Emirs in Spanje en het hof van de Nasrid-dynastie. Tijdens je 3-uur durende rondleiding door het Alhambra, heb je de beschikking over een officiële gids met uitgebreide kennis van het erfgoed van Granada. Je gids neemt je mee door alle delen van het rode fort en beantwoordt al je vragen over dit spectaculaire monument. Bewonder het fort Alcazaba, het oudste deel van het Alhambra-complex. In het verleden diende het als een militair district. De Generalife, gelegen ten oosten van het Alhambra, was het zomerpaleis van de sultan. Het wordt omgeven door uitgestrekte tuinen en beschikt over elegant verouderde Moorse architectuur.

Granada: Alhambra Palace Skip-The-Line Ticket & Audiotour

9. Granada: Alhambra Palace Skip-The-Line Ticket & Audiotour

Ervaar het Alhambra-paleis in je eigen tempo met een skip-the-line e-ticket en een boeiende/boeiende/fascinerende zelfgeleide audiotour op je smartphone. Ontvang uw ticket per e-mail, download de app en de audiotour op uw telefoon, voorafgaand aan uw bezoek, en reis terug in de tijd om de glorie van het meest iconische monument van Granada en de meest bezochte site in Spanje te ervaren. Zet je koptelefoon op en verken/ontdek de beroemde Patio van de Liones, de indrukwekkende Mexuar en de beroemde tuinen door de kracht van verhalen vertellen en leer historische informatie en ongewone verhalen en anekdotes uit de glorieuze Moorse periode van Granada. De inhoud van de Tour is het resultaat van diepgaand onderzoek, geperst in korte originele verhalen die uw bezoek zowel boeiend als informatief zullen maken. De audiotour kan herhaaldelijk en op elk moment worden gebruikt, voor of na uw bezoek. Dit is een onmisbare kans om waardevolle inzichten te krijgen in de glorie van het Alhambra-paleis, zijn opkomst en ondergang, en op een geheel originele manier te relateren aan uw omgeving / de exposities.

Granada: ticket Alhambra & Arabisch bad (hele dag)

10. Granada: ticket Alhambra & Arabisch bad (hele dag)

Bezoek het Alhambra en een Arabische hamam tijdens deze dagtour. Bezichtig Generalife, het schitterende zomerpaleis en wandel door de tuinen. Verwen jezelf 's avonds met een traditionele behandeling in het weelderige Arabische badhuis, Hamam Al Andalus. Je komt meer te weten over het paleis en fort uit de 9e eeuw en bewonder de prachtige mix van Moorse en Spaanse cultuur. Een kenmerk van Granada's Moorse tradities is het gebruik van water, vooral in de Arabische baden. Granada Hammam Al Andalus is een geweldige manier om 's avonds tot rust te komen na een culturele dag in Alhambra en Generalife. Bij Hammam Al Andalus, wordt je verwelkomd door de aromatische geur van essentiële oliën. Het zwemmen in de zwembaden van verschillende temperaturen is een zekere manier om te worden versoepeld in een staat van hemelse rust, en als alle stress nog steeds voorkomt, trakteer jezelf op een optionele massage.

Sitemap Paleis van Karel V

Wil je alle activiteiten in Paleis van Karel V ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Paleis van Karel V

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 25.535 beoordelingen

Ideaal om tijdig een goed tijdslot te boeken; wat beter kan is duidelijkheid verschaffen over de entree. De indruk ontstaat dat je meteen naar het Nazriden Paleis kunt/moet gaan, maar je moet naar de hoofdingang en van daaruit nog een tijdje (ong. 10 min) lopen naar het Nazriden Paleis. Iets om rekening mee te houden voor het halen van je tijdslot.

Alhambra is geweldig. Heel indrukwekkend. Het boeken van tevoren ging heel soepel. En was betaalbaar bij getyourgide.

Het was gemakkelijk te regelen. De gebruiksaanwijzingen waren uitgebreid en correct. Kortom: alles klopte!

Prachtige paleizen. Vooral de Nasriden paleizen zijn de moeite waard om te bezoeken.

Prachtig goed onderhouden locatie vriendelijk personeel.