Belevingen in
Pausenpaleis

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Pausenpaleis: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Avignon 3 uur durende wandeltocht en wijnproeverij

1. Avignon 3 uur durende wandeltocht en wijnproeverij

Klim naar de top van de versterkte middeleeuwse stadsmuren en ontdek Avignon in al zijn schoonheid. Verken het rijke verleden van Avignon, waar het pausdom in het begin van de 14e eeuw werd gevestigd. Geniet van skip-the-line toegang en volg je gids in het Pausenpaleis, het grootste gotische paleis van Europa. Dompel jezelf onder in dit doolhof van galerijen, kamers en kapellen. Loop over de geplaveide straten naar de Place de l'Horloge en ontdek het geheim van de beschilderde ramen. Bekijk het stadhuis met zijn klokkentoren en het theater. Je tour wordt afgesloten met een glas Côtes du Rhône-wijn geserveerd in een restaurant.

...
Private Walking Tour van Avignon

2. Private Walking Tour van Avignon

Wandel door een van de meest charmante steden in Zuid-Frankrijk tijdens deze 2 uur durende tour van Avignon. Bekijk het indrukwekkende Pausenpaleis en de beroemde brug bij Pont St. Bénezet terwijl je de terrasjes, elegante pleinen en prachtige met bomen omzoomde boulevards van de stad verkent. Omringd door imposante middeleeuwse muren, was Avignon de hoofdstad van het christendom in de 14e eeuw, met zeven opeenvolgende pausen die de stad hun thuis maakten. In een poging om het pausdom van Rome te evenaren, ontwierpen de architecten van Avignon veel van de prachtige kenmerken van de stad, waaronder de uitstekend bewaarde verdedigingsmuren en het monumentale paleis van de pausen ̶ een van de belangrijkste middeleeuwse gotische gebouwen in Europa. Van minder bekende attracties in Avignon tot de meest gerenommeerde bezienswaardigheden, je wordt vergezeld door een deskundige lokale gids die de geschiedenis en geheimen van deze stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, met je zal delen.

...
Van Marseille: dagtour Avignon, Gordes en Roussillon

3. Van Marseille: dagtour Avignon, Gordes en Roussillon

Ga naar de prachtige pauselijke stad Avignon. Geniet van uw vrije tijd om het historische centrum te verkennen en de kathedraal van Avignon (Onze Lieve Vrouw van Doms), de kantelen, de Saint-Bénézet-brug, de Domsrots, de Sint-Pietersbasiliek en het klokkentorenplein te bewonderen. Neem de weg naar de charmante geklasseerde dorpjes van de Lubéron. Je eerste stop is Isle sur la Sorgues. Ga verder naar Gordes, vermeld als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Profiteer van de lunchpauze in Gordes om het dorp, de kerk en de kastelen te verkennen. Ga verder naar het dorp Roussillon, omgeven door okerkleurige kliffen. Geniet van wat vrije tijd om door het dorp te dwalen om de ambachtswinkels te ontdekken of maak een wandeling van 30 minuten over het okerpad om de Fairy Chimneys te zien. Je begint dan aan de terugreis naar Aix-en-Provence.

...
Van Marseille: Provence Sightseeing Tour & wijnproeverij

4. Van Marseille: Provence Sightseeing Tour & wijnproeverij

Verken enkele van de historische locaties van de Provence tijdens een minibustour van een hele dag vanuit Marseille, te beginnen met de middeleeuwse stad Avignon. Rijd langs de dokken tussen de rivier de Rhône en de historische stadsmuren, kijkend naar de brug Saint-Benezet beroemd gemaakt door het kinderliedje, "Sur le Pont d'Avignon." Ga naar het indrukwekkende Palais des Papes (Pauselijk Paleis), site van het pausdom in de 14e eeuw vóór hun terugkeer naar Rome. Het grootste gotische paleis in Europa, het sobere Palais domineert de stad (toegangskaarten niet inbegrepen). Proef de wijnen van de vallei van de Rhône in het legendarische dorpje Châteauneuf-du-Pape, met een kasteelruïne die uitkijkt op de wijngaarden van de appellation Châteauneuf-du-Pape. Je bezoekt de kelder van een wijnmakerij voor een gratis wijnproeverij. Rijd vervolgens naar de Pont du Gard om de overblijfselen te bekijken van het Romeinse aquaduct dat water heeft geleverd aan de stad Nîmes. De tour gaat vervolgens verder naar de Alpilles Mountains naar het hoge dorp Les Baux de Provence, gelegen op een rotsachtige uitloper met uitzicht op de vallei. Maak een onvergetelijke reis terug naar de middeleeuwen in Les Baux, vóór uw terugreis naar Marseille.

...
Van Aix en Provence: dagtour door de Provence

5. Van Aix en Provence: dagtour door de Provence

Een van de eerste stops op uw ontdekkingsdag is het dorpje Les Baux de Provence. De smalle straatjes en de imposante kasteelruïnes dateren uit de Middeleeuwen - een tijd van trotse heren en troubadours. Vanaf de rotsachtige uitloper kunt u genieten van uitzonderlijke mooie uitzichten. Bekijk de Pont du Gard, een fascinerende UNESCO-werelderfgoedlocatie die het best bewaarde deel van het aquaduct van Nîmes is. Ontworpen door architecten en ingenieurs tijdens de Romeinse tijd, wordt het beschouwd als een technisch en artistiek meesterwerk. Je gaat verder naar Avignon, de 14e-eeuwse stad van de pausen. Bekijk de middeleeuwse muren, de Pont d'Avignon die de rivier de Rhône oversteekt en het pausenpaleis, het grootste gotische paleis van Europa. (Let op: toegangsprijzen zijn niet inbegrepen.) Het volgende op uw route is een bezoek aan Châteauneuf-du-Pape, omringd door zijn wereldberoemde wijngaarden. Wijnproeverij in een van de vele kelders is inbegrepen. Houd er rekening mee dat je tijdens de tour vrije tijd hebt om alleen te lunchen en dat de lunchkosten niet bij de tourprijs zijn inbegrepen.

...
Aix-en-Provence: kleine groepsreis Avignon en Roussillon

6. Aix-en-Provence: kleine groepsreis Avignon en Roussillon

Vertrek uit Aix-en-Provence en reis naar de historische stad Avignon om meer te weten te komen over het pauselijke erfgoed en bewonder de architectuur die dateert uit de 14e eeuw, zoals het indrukwekkende Palais des Papes. Maak een wandeling van 1 uur door het stadscentrum om de 12e-eeuwse kathedraal Notre Dame des Dom te bezoeken. Breng je vrije tijd door om de iconische pausstad te ontdekken. Geniet van de middeleeuwse sfeer van de smalle straatjes en mooie pleinen en vind een groot aantal aantrekkelijke tuinen, kerken en nog veel meer. Ga verder naar L'Isle-sur-la-Sorgue en neem wat vrije tijd om het historische dorp aan de rivier te verkennen, dat bekend staat om zijn historische waterraderen en antiquairs. Geniet op eigen kosten van een lunch voordat je naar Gordes, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, gaat. Rijd door het regionale park van de Luberon om de landschappen te bewonderen en voor aankomst een panoramisch uitzicht op het heuveldorp te krijgen. Krijg wat vrije tijd om het dorp Roussillon te verkennen of maak een natuurwandeling langs het kleurrijke okerpad.

...
Van de cruisehaven van Marseille naar Avignon en Châteauneuf du Pape

7. Van de cruisehaven van Marseille naar Avignon en Châteauneuf du Pape

Ontmoet je gids bij de uitgang van de cruiseterminal in de zeehaven van Marseille en rijd vervolgens naar Avignon, de majestueuze stad van de pausen, gelegen aan de oever van de rivier de Rhône. Bekijk de Saint-Benezet-brug, beroemd om het kinderliedje Sur le Pont d'Avignon, en bewonder het pausenpaleis, het grootste paleis in gotische stijl van Europa. Mis de kans niet om uw kaartje te kopen om het binnen te bezoeken. Heb vrije tijd voor de lunch en maak vervolgens een sightseeingtrip naar de wijngaarden rond Châteauneuf du Pape. Luister naar uitleg over terroir, druivensoorten, vinificatie en rijpingskelders. Stop bij een wijnmakerij voor wijnproeverijen voordat je terugkeert naar Marseille.

...
Van Nice: privétour kerken van de Provence

8. Van Nice: privétour kerken van de Provence

Begin met het ophalen van je hotel in Nice, waar je je privégids zult ontmoeten. Reis naar de eerste plaats van religieuze betekenis tijdens de tour, de abdij van Thoronet. Het staat bekend als het juweel van de cisterciënzerabdijen en werd gebouwd tussen 1160 en 1230. Ontdek de schoonheid van de architectuur van de abdij, het klooster en de perfect bewaard gebleven kloostergebouwen uit de 12e eeuw. Rijd naar St Maximin en bezoek de beroemde basiliek van Sint Maria Magdalena. Verken de grootste gotische kerk in de Provence, waar de relieken van Maria Magdalena te vinden zijn. Deze relikwieën kregen in 1281 officiële erkenning van de katholieke kerk. Karel II van Anjou, graaf van de Provence, besloot met goedkeuring en aanmoediging van paus Bonifatius VIII om een prachtige basiliek te bouwen ter ere van de heilige. Ga verder naar de stad Avignon en ontdek het verbazingwekkende paleis van de pausen. De rijkdom en de glitter van het pauselijke hof zijn lang geleden verdwenen, maar het paleis is nog steeds een monument voor de pauselijke macht in de afgelopen eeuwen. Dwaal door de grote zalen en kamers van het Palais vieux, de Grand Tinel, de Consistoire, evenals de privékamers van de pausen die hier woonden. Geniet op eigen kosten van wat vrije tijd voor een lunch voordat je terugkeert naar Nice.

...
Van Marseille: de beste dagtocht van de Provence

9. Van Marseille: de beste dagtocht van de Provence

Ontdek de 14e-eeuwse zetel van het pausdom, terwijl u wat rondloopt in Avignon. Wandel door het Palais des Papes, een sober uitziende vesting die de stad domineert. Bekijk zelf schitterende voorbeelden van gotische architectuur in het Petit Palais en de Romaanse kathedraal Notre-Dame-des-Doms. Deze voltooien een uitzonderlijke groep monumenten die getuigen van de leidende rol die Avignon speelde in het christelijke Europa van de 14e eeuw. Op weg naar het kleine dorpje Les Baux de Provence in het Alpillesgebergte, zie enkele van de meest dramatische landschappen in de regio. Les Baux de Provence ligt op een rotspunt en biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende vallei. Neem de tijd in de Senanque-abdij in het midden van de lavendelvelden en geniet van een bezoek aan het lavendelmuseum in Coustellet, waar u alles kunt leren over deze ontspannende plant.

...

Sitemap Pausenpaleis

Wil je alle activiteiten in Pausenpaleis ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.