Kies data

Palau de la Música Catalana

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Andere belevingen
  • Privétours
  • Citycards
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Palau de la Música Catalana: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Barcelona: zelfstandige tour door het Palau de la Música

1. Barcelona: zelfstandige tour door het Palau de la Música

Geniet van een zelfstandige tour door het Palau de la Música Catalana, een van de meest markante gebouwen in Barcelona. Met een informatieve brochure in de hand bezoek je het hart van dit juweel van het Catalaans Modernisme. Het Palau, gelegen in het hart van de stad, op slechts enkele minuten van Las Ramblas en de Plaza Catalunya, is een tempel van decoratieve verfijning. Je begint je tour in de foyer en gaat verder naar de grote trap, waar je je kunt vergapen aan de decoratie, bestaande uit sierlijke bloemen en vlaggen; je zult versteld staan van de details, die uit verschillende materialen bestaan, zoals ijzer en glas. Vervolgens bezoek je de Lluís Millet-zaal en kun je een glimp opvangen van het grote balkon, met zuilen die de natuur met allerlei soorten bloemen symboliseren. Laat je ten slotte verblinden door een explosie aan kleuren, vormen en licht wanneer je de concertzaal betreedt. Vanaf de tweede verdieping kun je de indrukwekkende lichtbron van dichtbij bewonderen. Geniet van een schitterend live piano- of orgelconcert als aflsluiting van je bezoek.

Rondleiding Palau de la Música

2. Rondleiding Palau de la Música

Volg een rondleiding door één van de meest emblematische gebouwen van Barcelona tijdens een exclusieve rondleiding van 45 minuten door het modernistische Palau de la Música Catalana. Het Palau, gelegen in het hart van de stad, op slechts enkele minuten van Las Ramblas en Plaza Catalunya, is een tempel van decoratieve verfijningen. Je ervaring begint in de repetitiehal van de Orfeó Catala, waar de eerste steen werd gelegd in 1905, en waar het koor regelmatig repeteert zoals het al meer dan 100 jaar doet. Ga verder naar de grote trap om de sierlijke bloemen en vlaggen die het sieren te bewonderen. Gebouwd uit een reeks materialen, waaronder ijzer en glas, blijft het detail verbazen. Bezoek vervolgens de Lluís Millet Hall en kijk naar het grote balkon met pilaren die de natuur symboliseren met allerlei bloemen. Laat je ten slotte verblinden door een explosie van kleuren, vormen en licht wanneer je de concertzaal binnengaat. Je gids brengt je naar de 2e verdieping om dichtbij het grote dakraam te komen, waar je de indrukwekkende lichtbron van dichtbij kunt bewonderen. Om te eindigen, zal het orgel van het Palau je vergezellen op een korte muzikale reis.

Barcelona: intieme e-bike-tour met tapas & wijn

3. Barcelona: intieme e-bike-tour met tapas & wijn

Verken Barcelona op je gemak tijdens een 2,5 uur durende rit op een elektrische fiets waardoor je veel meer ziet dan wanneer je gaat wandelen. Dankzij de fiets met elektrische motor begeef je je gemakkelijk naar de populairste attracties van de stad, waaronder enkele onbekende bars en cafés. Je begint bij de gotische kathedraal, waar de gids je een korte instructie over de fiets en verkeersregels geeft. Vervolgens ga je naar de wijk El Born, Palau de la Música, El Fossar de les Moreres en zeevaarderskerk St. Maria del Mar. Ontdek het voormalige vissersdorp Barceloneta, nu een van de meest sfeervolle buurten van de stad, waar je het bruisende leven van de stranden van de stad kunt verkennen. Fiets langs art-nouveauarchitectuur en winkels en bars die vaak ruim 100 jaar oud zijn, waaronder Els Quatre Gats, regelmatig bezocht door Pablo Picasso. Je sluit de rit af met tapas en wijn in het beroemde Els Quatre Gats. Op deze historische plaats hebben geniale beroemdheden zoals Pablo Picasso en Salvador Dalí gegetenen gedronken. Neem de Spaanse smaken in je op en maak foto's als herinnering aan deze geweldige tocht. De rit is ideaal voor zowel ervaren e-bikers als personen die voor het eerst op een elektrische fiets zitten.

Hoogtepunten van Barcelona: zelfgeleide speurtocht en stadstour

4. Hoogtepunten van Barcelona: zelfgeleide speurtocht en stadstour

Bekijk enkele van de hoogtepunten van Barcelona terwijl je uitdagingen op je smartphone voltooit met deze interactieve speurtocht en zelfgeleide wandeling. Gebruik je fantasie, logica, observatie en teamgeest om de raadsels op te lossen. Om te beginnen, download je gewoon de app en ga je naar het startpunt op Placa de Catalunya (downloadlink en inloggegevens ontvangen na boeking). Kies ervoor om je spel te starten op een tijdstip dat jou uitkomt. Terwijl je op verkenning gaat, los je een raadsel op om door te gaan naar de volgende attractie langs de route. Gebruik de kaart om naar elke plaats te navigeren en je kunt de app op elk moment pauzeren als je een pauze wilt nemen of wat extra tijd wilt besteden aan sightseeing. Begin je tour vanaf Placa de Catalunya, het centrum van Barcelona! Bezoek het prachtige akoestische Palau de la Música Catalana en verken de unieke architectonische kathedraal van Barcelona. Fotografeer het Gran Teatre del Liceu en bewonder het Güell-paleis van architect Antoni Gaudí. Dan wacht de iconische Mirador de Colom, gewijd aan Christopher Columbus, op je. Daarna vervolgt de beroemde brug bij Rambla del Mar je prachtige reis naar Barcelona. Bewonder het standbeeld van El Cap de Barcelona, gemaakt voor de Olympische Spelen. De Basilica de Santa Maria del Mar zal je betoveren, terwijl het Piccaso Musueum de kers op de taart zal zijn van deze unieke tour.

Barcelona: Art Nouveau & Gaudí Tour in het Duits

5. Barcelona: Art Nouveau & Gaudí Tour in het Duits

In het Engels, Eixample betekent 'stadsuitbreiding. " De buurt, waarvan genivelleerd hoek gevels je waarschijnlijk hebt slenterde verleden, werd opgericht in 1854 toen de stadsmuren werden gesloopt en de lege vlakte tussen de overvolle oude stad en het stadje Gracia eindelijk kon op worden gebouwd. Eixample juiste, vandaag ook bekend als de Golden Square, is het gebied waar de industriëlen, aristocraten, en Catalanen (de zogenaamde Indianos), die in Zuid-Amerika in geld was gekomen gebouwd stadspaleizen met de ster architecten van hun tijd. En wat een kans: voor 200 jaar de hogere echelons had opgesloten met de armste klassen in de oude stad. Autonomie en medezeggenschap werden geweigerd door de centrale regering in Madrid, en de mensen die geleden heeft onder dit beleid. De lokale ambtenaren kon weinig doen, tenzij ze geld had in de bank, en ze waren niet gierig als het ging om de architectuur. Ze hadden op prachtige gebouwen en gebruikten deze om hun rijkdom tentoongesteld, in dienst illustere architecten als Domènech i Montaner, Puig i Cadafalch en natuurlijk Gaudí, om deze meesterwerken te bouwen. Het was een moment van het modernisme. Net als de Duitse Art Nouveau, de Weense Secession, of het Engels Modern Style, Catalaanse modernisme begon in 1885 niet als een nieuwe architecturale stijl, maar een culturele beweging omvat literatuur en beeldende kunst. Bijvoorbeeld, het Palau de la Música in concept door Domènech i Montaner hulde aan Catalaanse volksliederen niet alleen met betrekking tot muziek, maar door het bouwen van een allegorie van steen. Op deze rondleiding door de stad van Barcelona, langs de straat van de Golden Square en ontdek de gebouwen door de meest interessante en belangrijke Catalaanse architecten van het modernisme. Je mag nooit komen uit de verwondering geïnspireerd door de ongelooflijke decoratie in deze wijk. De volgende hoogtepunten te wachten: - 1714 en daarna: de gevolgen van de oorlog van afscheiding - De verslaafd stad - De muur is afgebroken - Om een betere toekomst: Ildefons Cerda's utopie van de perfecte stad of waarom Eixample zal een ander verhaal vertellen - Net als de feniks uit de as: de Catalaanse Renaissance - Barcelona ruimt: van de Barcelona World Fair - Barons van de industrie, de bourgeoisie, en festival in Raval - Gaudí's uur - Den Een draak met relikwieën - of Karneval met confetti - Dali en de Chupa Chups-imperium - Gaudí en New York - Passeig de Gracia: trencadís of scherven brengen geluk -Drie Sterren bij het blok van onenigheid - De meest bekende steengroeve in de wereld - Zo veel kamers, maar geen plaats voor de piano - De week van de tragedie: Madonna moet gaan - Oorlog van sterren op het plafond - Gaudí's truc met een touwtje - Sagrada Familia: verloren plannen van Gaudí's En nog veel meer.

Barcelona: privétour met lokale bevolking - hoogtepunten en verborgen juweeltjes

6. Barcelona: privétour met lokale bevolking - hoogtepunten en verborgen juweeltjes

Zie Barcelona op zijn best vanuit de ogen van een local in slechts 3 uur. Bekijk belangrijke bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Barcelona, Palau Güell, Plaça Reial en hoor unieke inzichten die alleen een local zou weten. Ontdek onderweg verborgen juweeltjes en stadsgeheimen die je een authentieke kant van de stad laten zien met de hulp van een deskundige lokale gids. Ervaar de lokale flair volledig met een inbegrepen lokale traktatie om van je stadstour een complete ervaring te maken.

Barcelona: 10+ hoogtepunten mobiele zelfgeleide wandeltocht

7. Barcelona: 10+ hoogtepunten mobiele zelfgeleide wandeltocht

Wil je interessante informatie leren over 10 van de belangrijkste attracties in de stad, verborgen locaties ontdekken, ongelooflijke legendes lezen en een magische en ontspannende route lopen? Wil je een toegankelijke, gemakkelijke en interactieve manier om Barcelona te verkennen? Deze zelfgeleide mobiele wandeltocht is misschien perfect voor jou. Grijp de kans om Barcelona te verkennen op minstens 10 locaties die iedereen in zijn geheugen zou willen hebben. Er is geen schema, je kunt de tour bijwonen elke dag die je wilt, wanneer je maar wilt, je kunt het in fragmenten doen, een pauze nemen om te eten, winkelen of iets anders dat je maar kunt bedenken, je kunt zelfs de app sluiten en doorgaan een andere dag staat de tour daar op je te wachten. Het belangrijkste? Het is een volledig privé-activiteit, omdat de app je de uniciteit en privacy van je mobiele telefoon biedt. Bovendien leer je over verhalen en stedelijke legendes die verband houden met de stad of monumenten die je bezoekt. De paden die u volgt zijn uniek en zullen u niet vervelen, maar zullen u op zichzelf de weg wijzen om andere "schatten" te ontdekken, zoals kleine schilderachtige paden of betoverende maar onbekende pleinen. Geniet van de rondleiding in uw taal. De integratie met google maps zorgt ervoor dat je nooit verdwaalt! Je kunt meedoen met vrienden, alleen, met je familie of met je partners en leren over de stad terwijl je ronddwaalt. Begin je tour vanaf Placa de Catalunya, het centrum van Barcelona! Bezoek het prachtige akoestische Palau de la Música Catalana en verken de unieke architectonische kathedraal van Barcelona. Fotografeer het Gran Teatre del Liceu en bewonder het Güell-paleis van architect Antoni Gaudí. Dan wacht de iconische Mirador de Colom, gewijd aan Christopher Columbus, op je. Daarna vervolgt de beroemde brug bij Rambla del Mar je prachtige reis naar Barcelona. Bewonder het standbeeld van El Cap de Barcelona, gemaakt voor de Olympische Spelen. De Basilica de Santa Maria del Mar zal je betoveren, terwijl het Piccaso Musueum de kers op de taart zal zijn van deze unieke tour. Download de app ''World City Trail'' uit de winkel. U ontvangt een seriële sleutel via sms, app en e-mail om in te loggen. Start dan je tour en geniet!

Barcelona: Slow Tour of the Gothic Quarter and Beyond

8. Barcelona: Slow Tour of the Gothic Quarter and Beyond

Ga met je gids mee op deze 3,5-uur durende tour om op een authentieke manier enkele historisch belangrijke bezienswaardigheden van Barcelona te zien: bekijk de plaatsen die worden bezocht door mensen die in de buurt wonen, onbekend bij het grote publiek. De smalle en labyrinthische straatjes van Barcelona vormen het ideale scenario om zonder haast van het stadscentrum te genieten en te genieten van de overblijfselen die bewaard zijn gebleven uit het glorieuze verleden van de stad. Je route begint bij "Carmela", het beeld van Jaume Plensa naast het Palau de la Música en loopt bijna 3 kilometer door Barri de Sant Pere, de Ribera en de Gotische wijk. Onderweg ziet u sites zoals het Convent de Sant Agusti, Capella d'en Marcus, Santa Maria del Mar, Temple Roma, House of the Ardiaca en meer. Naast een aangename gastronomische verrassing tijdens de tour, heb je ook de mogelijkheid om een snack te proeven op een heel speciale plek, verbonden met de kunst, rust en charme van gotische architectuur. De tour eindigt in het meest toeristische deel van de stad, waar je zelf de meer populaire monumenten van de stad kunt bezoeken.

Sitemap Palau de la Música Catalana

Wil je alle activiteiten in Palau de la Música Catalana ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Palau de la Música Catalana

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.363 beoordelingen

Heel mooi gebouw, zeer de moeite waard om even in rond te lopen. Wij hadden het geluk dat er net een pianiste aan het spelen was, dat maakt de beleving compleet. Je bent redelijk snel uitgekeken maar daar is de prijs dan ook op zich wel naar.

We did the tour today, Julia was our guide. It was amazing! Thanks Julia, you are born to be a guide, we will recomment other visitors of Barcelona too do this great tour.

Op je eigen tempo door de rondleiding en onderweg even kunnen zitten en alles op je in laten werken

Middelmatig omdat de gids door een mondkapjes moest praten dus minder goed verstaanbaar

Super mooi gebouw. Het verhaal werd fantastisch verteld door de gids.