Madama Palace: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Turijn: Torino+Piemonte 2-daagse citycard

Turijn: Torino+Piemonte 2-daagse citycard

Koop een 2-daagse kaart voor Turijn en Piemonte en je krijgt toegang tot een schat aan attracties in de regio, waaronder musea, monumenten, tentoonstellingen, forten, kastelen en koninklijke residenties. Het is het ideale hulpmiddel voor elke vakantie in Turijn waarmee je op een gemakkelijke en voordelige manier de verbazingwekkende schoonheden van Turijn en Piemonte kunt ontdekken. Profiteer bovendien van kortingen op tal van geweldige toeristische bezienswaardigheden in Turijn, zoals de panoramische lift in de Mole Antonelliana, het Rack Sassi en Superga. De kaart bevat zelfs korting op kaartjes voor volwassenen bij City Sightseeing Torino. Als je van hedendaagse kunst houdt, profiteer dan van de gereduceerde kaartjes voor speciale evenementen en tentoonstellingen die elk jaar in november plaatsvinden, zoals de Artissima International Fair, Flashback Habitat, Paratissima Circus en de Others Art Fair. De kaart biedt gratis toegang tot de belangrijkste culturele bezienswaardigheden, waaronder musea, monumenten, kastelen, forten en koninklijke residenties in Turijn en Piemonte, waaronder: - Basilica Di Superga: Appartamento Reale E Reali Tombe Di Casa Savoia - Borgo en middeleeuwse burcht - Castello di Rivoli Museo d'Arte Contemporanea - GAM - Galleria Civica d'Arte Moderna e Contemporanea - Juventus Museum (entreekaartje met korting) - La Venaria Reale - MAO - Museo d'Arte Orientale - MAUTO - Museo dell'Automobile di Torino - Musei Reali di Torino, Museo della Sindone - Museo di Antropologia Criminale "Cesare Lombroso" - Museum voor Criminologie - Museo di Arti Decorative Fondazione Accorsi - Ometto, Museo Diocesano di Torino - Museo Egizio - Museo Lavazza - Museo Nazionale del Cinema - Museo Nazionale del Risorgimento Italiano - Museo Nazionale della Montagna - Palazzina di Caccia di Stupinigi - Palazzo Madama - Museo Civico d'Arte Antica - Pinacoteca dell'Accademia Albertina - Pinacoteca Giovanni e Marella Agnelli Controleer altijd de openingsdagen en -tijden van de musea.

Turijn: toegangsticket Palazzo Madama Museum voor Oude Kunst

Turijn: toegangsticket Palazzo Madama Museum voor Oude Kunst

Gelegen in het hart van Turijn, belichaamt Palazzo Madama, een UNESCO-werelderfgoedlocatie en de thuisbasis van de eerste senaat in het Koninkrijk Italië, de geschiedenis van de stad: van een Romeinse poort werd het een fort tijdens de Middeleeuwen en vervolgens een kasteel voor de Acaja prinsen. Sinds 1934 herbergt het paleis de oude kunstcollecties van het Stedelijk Museum, met meer dan 70.000 werken, waaronder schilderijen, sculpturen, verluchte manuscripten, majolica en porselein, goud en zilver, meubels en textiel die Europese kunst van de vroege middeleeuwen tot de barok illustreren. De museumroute volgt thema's die verband houden met geschiedenis, architectuur en de collecties.

Turijn: e-bike-sightseeingtour. Centrum en uitzicht van bovenaf

Turijn: e-bike-sightseeingtour. Centrum en uitzicht van bovenaf

De mooiste, grappigste en meest duurzame manier om Turijn, het historische centrum en de parken te bezoeken per e-bike. Je ziet en voelt de stad in jouw tempo en ontdekt zowel klassieke plekjes als verborgen juweeltjes. De enige fietstocht die het uitkijkpunt Cappuccini op de top van de heuvel bereikt. Onze gidsen voor fietstochten zullen u onderdompelen in de verscheidenheid aan routes van het koninklijk paleis tot Mole Antonelliana, van de mooiste pleinen tot het Valentino-park, door de Savoy-residenties, tuinen, kunst, geschiedenis, keuken. Geweldige manier om de stad te verkennen tijdens uw eerste bezoek of om Turijn te bekijken voor vertrek.

Turijn: Koninklijke pas

Turijn: Koninklijke pas

Ervaar de hofsfeer met de Royal Pass, de kaart die je gratis toegang geeft tot de Residenties van het Koninklijk Huis van Savoye van Turijn en Piemonte. Met de Royal Pass digitale QR-code die direct geldig is voor je entree in de Royal Residences, naar alle lopende tentoonstellingen, neem onderdeel van de thema-ervaringen die in het programma van elke residentie staan, online beschikbaar tegen een speciale vergoeding. Profiteer bovendien van de verlaagde prijs (1€ korting) op Merenda Reale® in de deelnemende historische etablissementen. Daarnaast biedt de Royal Pass gratis toegang tot de Basilica di Superga en de gereduceerde toegang tot het Egyptisch Museum en het National Museum of Cinema. Houders van een Royal Pass profiteren van het gereduceerde ticket aan boord van de City Sightseeing Torino, op de Eco City Tour en op openbaar en toeristisch vervoer. De pas heeft een geldigheidsduur van 4 dagen en is geldig voor één volwassene en één kind jonger dan 12 jaar.

Turijn: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeltocht

Turijn: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeltocht

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling wanneer u maar wilt, zonder schema. Pauzeer even voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. In de met geschiedenis gevulde stad Turijn bezoekt u eerst de prachtige kathedraal van Sint Johannes de Doper. Dan het unieke Koninklijk Paleis van Turijn en dan het onvervangbare Palazzo Madama. Deze prachtige route vervolgt naar de Galleria Subalpina. Als vijfde halte vind je de Piazza Carlo Alberto. Terwijl u uw wandeling door de stad voortzet, vindt u het interessante Museo Nazionale del Risorgimento Italiano. Uiteraard mocht het Palazzo Carignano niet ontbreken op deze rondleiding. Daarnaast bewonder je ook het Egyptisch Museum. De voorlaatste bestemming is het benijdenswaardige Piazza San Carlo. Terwijl de kers op de taart van deze unieke tour niet anders kon zijn dan de Piazza Solferino.

Nacht in Palazzo Madama

Nacht in Palazzo Madama

Een echte reis door de tijd door eeuwen van geschiedenis, op ontdekkingstocht naar de verborgen schatten van dit oude paleis; van de weelderige zalen die ooit onderdak boden aan de koninklijke adel, waar je de weelde en schoonheid van het achttiende-eeuwse meubilair kunt bewonderen, tot de slaapkamer van de Madama Reale, intieme en fascinerende plek, waar je geheimen en intrigerende verhalen over het koninklijke hof van Turijn kunt ontdekken. De route gaat verder in de Geheime Tuin, verborgen in de oude gracht tussen aromatische kruiden en de Romeinse getuigenissen van de Oude Stad, en eindigt met het beklimmen van de Panoramische Toren, om te genieten van een adembenemend uitzicht over het hele Piazza Castello en de stad Turijn!

De topbezienswaardigheden in Turijn

Activiteiten in Madama Palace

Steden in Italië

Andere activiteiten in Madama Palace

Wil je alle activiteiten in Madama Palace bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Madama Palace

Gemiddelde beoordeling

4.6
(874 beoordelingen)

Zeer nuttige kaart als u van plan bent enkele musea te bezoeken. Wij hebben hem in twee dagen gebruikt voor: - het automobilistenmuseum - het Venaria paleis - het bioscoopmuseum (als je ook de mollenlift wilt nemen kost dat €7 meer) - het Egyptisch museum - het koninklijk paleis

Dankzij het Day City Card-systeem konden we gemakkelijk verschillende locaties in Turijn bezoeken. En dit tegen goede prijzen. Als we onze tickets ook online op deze sites kunnen reserveren, wordt het nog makkelijker. Leuke reis naar Turijn, waar we erover denken terug te keren.

Met de Torino Card konden we verschillende musea betreden zonder een kaartje te kopen, we konden ook profiteren van de korting op de prijs van het openbaar vervoer, onze vakantie was kort maar andere kortingen waren mogelijk met de aankoop van de Torino Card Excellent.

Het is ten zeerste aan te raden om de kaart te hebben als u het interieur van musea en paleizen wilt bezoeken.

Ik ben aangenaam verrast door de talloze mogelijkheden