Kies data

Palazzo Medici-Riccardi

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevingen
23 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 23

Palazzo Medici-Riccardi: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

1. Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

Fiets door de stad Florence om de verborgen schatten te ontdekken van de geboorteplaats van de Renaissance. Luister naar boeiende verhalen terwijl je rondwandelt langs de vele belangrijke pleinen die Florence zo rijk maken aan geschiedenis en kunst. Ontdek het Palazzo Medici, dat het huis was van Cosimo de Oudere en de werkplaats van Donatello, Michelangelo en Botticelli. Bezoek vervolgens het Plein van de Republiek, een van de belangrijkste pleinen van Florence dat sinds de Romeinse tijd het centrum van de stad vormt. Breng ook een bezoek aan het Michelangeloplein, voor het beste panoramische uitzicht over de stad. Ontdek de boeiende geschiedenis van de stad die het leven schonk aan ongelooflijke kunstenaars en verbazingwekkende wetenschappers.

Mysteries of Medici: wandeltocht

2. Mysteries of Medici: wandeltocht

Ervaar de geschiedenis van Florence door meer te weten te komen over de bijdragen van de beruchte Medici-familie terwijl je hun invloed op de stad uit de eerste hand ziet. Bezoek de Medici-kapel en bekijk het prachtige mozaïekwerk. Luister terwijl je deskundige gids je meeneemt op een rondleiding door het verleden en hoor hoe geld en macht een intense rivaliteit tussen de families Strozzi, Pazzi en Medici veroorzaakten. Ontdek de geheimen en mysteries van de Medici-familie terwijl je Engelssprekende gids je meeneemt door de oude straten en pleinen. Wandel door de sporen die zijn achtergelaten door de meest buitengewone leden van de Medici-dynastie. Ga de Medici-kapel binnen waar de meeste overgebleven overblijfselen van de familie hun laatste onderkomen vonden. Bekijk de sprankelende halfedelstenen in het Florentijnse mozaïek Commesso Fiorentino.

Florence: verkenningsspel met thema Medici-complot

3. Florence: verkenningsspel met thema Medici-complot

Door de hints te volgen ontdek je Florence en fantastische verhalen over de Medici-familie en hun vijanden. Je verkent Piazza della Signoria, Palazzo Medici en de Ponte Vecchio en ontdekt hun verborgen geheimen door met je vrienden op onderzoek uit te gaan. Elke hint leidt je naar een nieuwe plek. Je krijgt precieze aanwijzingen waar je heen moet zodat je geen kaart, GPS of gids nodig hebt. Wanneer je een hint hebt opgelost en het juiste antwoord raadt, wordt een geheim verhaal over de plek waar je je bevindt onthuld. Na aankoop van het spel ontvang je per e-mail een toegangscode die je kunt gebruiken in de app. De activiteit duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur, maar er is geen tijdslimiet. Je kunt het dus in je eigen tempo doen. Je hebt geen gids nodig en hoeft alleen maar de app te downloaden, naar het startpunt te gaan en aan het avontuur te beginnen! Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en de aanwijzingen samen oplossen terwijl je loopt, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de groep aan het einde ontmoeten.

Florence: The Medici Experience Tour

4. Florence: The Medici Experience Tour

Als je houdt van de televisieserie 'De Medici', gefascineerd bent door Florence of gepassioneerd over kunst en geschiedenis, dan is de Medici-ervaringsreis een echt onmisbare kans. Na het ontmoeten van je deskundige lokale gids, reis je terug in de tijd terwijl je het prachtige Palazzo Medici binnengaat, de thuisbasis van de beruchte familie. Voel je een lid van de Medici-familie terwijl je door de kamers van hun prachtige paleis dwaalt. Ontdek familiegeheimen, samenzweringen en verhalen over liefde en haat terwijl je alles van Lorenzo The Magnificent en andere familieleden van je gids hoort. Lees meer over hoe de Medici aan de macht kwamen in Florence en wie hun meest krachtige vijanden waren. Terwijl u het Palazzo Medici verkent, bezoekt u de kapel van de koningen en bewondert u de ongelooflijke fresco's van enkele van de beroemdste familieleden. Na je bezoek aan het paleis, heb je de gelegenheid om door Florence te wandelen en de voetsporen te volgen van enkele van de meest geliefde, en gehate, historische figuren aller tijden!

Florence: begeleide wandeltocht Renaissance en Medici Tales

5. Florence: begeleide wandeltocht Renaissance en Medici Tales

Ontdek de geheimen van Florence tijdens deze begeleide wandeling. Bekijk de topsites van de stad en ontcijfer de verborgen symbolen met behulp van je gids. Duik in het verhaal achter attracties zoals de iconische koepel van de Catedral de Santa María del Fiore. Ontmoet je gids op het elegante Piazza di San Lorenzo, waar je de opvallende mix van renaissance en romaanse architectuur van de basiliek van San Lorenzo kunt zien. Luister terwijl je gids weinig bekende, leuke feiten over de stad deelt en hoe deze de Renaissance heeft voortgebracht. Ga terug in de tijd terwijl je hoort over de intriges van een van de machtigste dynastieën aller tijden, de Medici-familie. Ontdek de sporen van hun verbazingwekkende impact op de stad. Leer eten, winkelen en drinken als een local met tips en trucs van je gids. Ontdek hoe u oplichting met leer kunt vermijden en waar u heerlijke gelato kunt kopen. Beëindig je tour buiten de beroemde Galleria degli Uffizi.

Florence: voetsporen van de Medici-tour

6. Florence: voetsporen van de Medici-tour

Verken Florence door de ogen van de Medici-familie tijdens deze meeslepende rondleiding. Bezoek het Palazzo Medici Riccardi, de San Lorenzo-kerk en het Palazzo Pitti. Sluit je tour af met een heerlijke gelato. Begin je rondleiding in het Palazzo Medici Riccardi, de hoofdresidentie van de eerste tak van de Medici-familie. De Medici-familie was verbonden met de meeste andere elite-families van die tijd door schijnhuwelijken, partnerschap of werk, zodat de familie een centrale positie in het sociale netwerk had. Verschillende families hadden alleen via de Medici-familie systematisch toegang tot de rest van de elitefamilies. Enkele voorbeelden van deze families zijn de Bardi, Altoviti, Ridolfi, Cavalcanti en de Tornabuoni. Dit is gesuggereerd als een reden voor de opkomst van de Medici-familie. Vervolg je tocht naar het plein van de San Lorenzo-kerk, die tot de 8e eeuw de kathedraal van Florence was. Vanaf het begin van de 15e eeuw liet de familie Medici de kerk volledig herbouwen in de nieuwe renaissancestijl. Onderweg hierheen zal de gids de Medici-kapellen beschrijven waar het privémausoleum van de Medici-groothertogen, de nieuwe sacristie van Michelangelo en zijn Medici-graven zich bevinden. Na de uitleg van de Medici Chaples buiten de attractie, gaat de gids vervolgens door het stadscentrum om de rivier de Arno te bereiken en de rivier over te steken op de Ponte Vecchio naar de wijk Oltrarno. Bekijk hier het imposante Palazzo Pitti, de laatste residentie van de Medici-familie. Je gids leidt je naar de laatste stop van de tour, La Strega Nocciola, om te genieten van heerlijk ijs.

Florence: begeleide fietstocht van 2,5 uur

7. Florence: begeleide fietstocht van 2,5 uur

Ontdek Florence op de fiets en zie meer van de stad in minder tijd. Deze fietstocht gaat over ongebaande paden die te ver zijn om te voet te bereiken en te smal voor bussen. Ontdek in 2,5 uur de belangrijkste historische en artistieke plekken van Florence. Ontmoet je gids bij het bureau, draag je helm en stap op je fiets om Florence te gaan verkennen. Je gids zal je leiden naar enkele van de meest verbazingwekkende en afgelegen monumenten in het historische centrum van Florence. Bezoek tijdens deze tour belangrijke bezienswaardigheden in het historische centrum, waaronder Palazzo Medici Riccardi, Cappelle Medicee, Mercato Centrale, Piazza della Repubblica, Santo Spirito, Palazzo Pitti, Ponte Vecchio, Santa Croce, Piazza della Signoria, Casa di Dante en Piazza del Duomo. Verken ook de verschillende stadsdelen van San Lorenzo en Oltarano. Tijdens de tour stop je op verschillende locaties om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad en enkele leuke weetjes. Je krijgt ook de beste plekken te zien om gelato, bistecca alla fiorentina en truffels te vinden. Het hoogtepunt van deze fietstocht is een stop bij Piazzale Michelangelo om een prachtig uitzicht over Florence te ervaren.

Florence: begeleide wandeltocht door de Medici-familie

8. Florence: begeleide wandeltocht door de Medici-familie

De Medici stonden bekend om het beïnvloeden en promoten van de kunsten en waren een van de machtigste families in Florence. Tijdens deze begeleide wandeling leer je over de historische kracht van de familie terwijl je de culturele en architecturale stempel bewondert die ze op Florence hebben achtergelaten. Je eerste stop is het Palazzo Medici Riccardi. In opdracht van Cosimo de Oudere in 1444 werd het indrukwekkende gebouw gebouwd als familiehuis. Ga verder naar de Basilica di San Lorenzo, het oudste gedocumenteerde religieuze gebouw in Florence. Je tour gaat verder naar andere bezienswaardigheden in opdracht van of beïnvloed door de Medici-familie, zoals de Cappelle Medicee, Piazza di Madonna Degli Aldobrandini en Piazza Della Santissima Annunziata. Bewonder het Piazza della Signoria en leer meer over de diverse geschiedenis van het gebouw. Rond je tour af in Palazzo Pitti. Het gebouw, dat in 1550 werd aangekocht om de nieuwe residentie van de groothertogelijke te worden, symboliseert de macht van de Medici over Toscane.

Florence: privé stadswandeling

9. Florence: privé stadswandeling

Verken Florence en zijn eeuwenoude geschiedenis, kunst en architectuur tijdens een privéwandeling. Ontdek de bakermat van de Renaissance diepgaand met een deskundige gids die je meeneemt door de gebruiken, tradities, geschiedenis en cultuur van de stad. Begin de tour in het hart van de stad, evenals het religieuze centrum, de Piazza del Duomo, met het Baptisterium van San Giovanni, de kathedraal van Santa Maria del Fiore, de klokkentoren van Giotto en de achthoekige koepel van de ontworpen kathedraal door Filippo Brunelleschi. Ga later naar Palazzo Medici Riccardi, het eerste Medici-paleis, het huis van Cosimo de Oudere en Lorenzo de Grote en de werkplaats van kunstenaars zoals Donatello, Michelangelo, Benozzo Gozzoli en Botticelli. Leer meer over het middeleeuwse Florentijnse tijdperk, op weg naar het huis en de kerk van Dante Alighieri en de Guelphs- en Gibellini-torens. Luister op Piazza della Repubblica naar de geschiedenis van de Romeinse tijd en de 19e eeuw. Ga verder naar Piazza della Signoria, het centrum van politieke macht. Zie het stadhuis van Palazzo Vecchio, een symbool van burgerlijke macht, het standbeeld van David. Bezoek La Loggia dei Lanzi met zijn vele beelden, waaronder The Rape of the Sabine Women, Hercules en Centaur van Giambologna, Perseus van Benvenuto Cellini. Ga vervolgens naar de Galleria degli Uffizi, een van de belangrijkste kunstmusea ter wereld en de plaats waar veel meesterwerken uit de Renaissance worden bewaard. Steek de beroemde Ponte Vecchio over, die het centrum verbindt met de Oltrarno. Ontdek unieke structuren zoals Palazzo Pitti en de basiliek van Santo Spirito, kijkend naar de prachtige ramen van het antiek. Elke straat en elke hoek van de stad is vol verhalen en anekdotes te vertellen. Bewonder de gebouwen, kunstwerken, Florentijns eten en wijn, ambachten en meer.

Florence: geschiedeniswandeling met wijnproeverij

10. Florence: geschiedeniswandeling met wijnproeverij

Verken Florence, een openluchtmuseum dat ongeveer een derde van de kunst van de planeet bewaart en de thuisbasis is van de beste wijntradities. Met een wandeling door het historische centrum en een reis naar een wijnkelder, combineer geschiedenis en wijn in één tour om de echte smaken van de stad te ontdekken. Ontdek de fascinerende verhalen achter legendarische kunstwerken zoals David van Michelangelo en Perseus van Cellini. Leer meer over het succesverhaal, de opkomst en ondergang van de Medici-familie. Volg de sporen van de leden van de dynastie door het werk van meesters uit de Renaissance zoals Brunelleschi, Donatello, Michelangelo, Leonardo, en anderen. Hoor over de geschiedenis van monumenten zoals het Palazzo Medici, het eerste renaissancegebouw ter wereld. Ga door het Duomo-plein met de 4e grootste kerk van Europa, Santa Maria del Fiore met 's werelds grootste koepel. Geniet van de openbare kunstwerken op het Signoria-plein met originele sculpturen uit de 16e eeuw. Krijg een glimp van de Florentijnse Renaissance en houd uw camera's gereed. Na een aangename wandeling door de stad, duik je in een van de verborgen schatten van Florence. Volg je gids naar een van de mooiste wijnkelders in het hart van Florence. Proef de smaken van de duizendjarige wijntradities. Combineer het met typische hapjes voor een complete zintuiglijke ervaring.

Sitemap Palazzo Medici-Riccardi

Wil je alle activiteiten in Palazzo Medici-Riccardi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Palazzo Medici-Riccardi

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.094 beoordelingen

Dit was een zeer fijne en verrassende ervaring! Marcello was een schitterende gids die ons met veel enthousiasme meenam in het verhaal van de Medici! Veel bijgeleerd en ontzettend veel gezien. Pas met gids zie je dingen die je anders helemaal ontgaan. Je bezoekt geen enkel gebouw aan de binnenkant, maar je krijgt bij heel wat gebouwen verhalen en leuke weetjes! Echt een aanrader!

Geweldige fietstocht met Giovanni! Zeer vriendelijke en interessante gids, die uitstekend Frans spreekt. Veilige en aangename wandeling waarmee u de belangrijkste monumenten van Florence kunt zien en de heuvel kunt beklimmen. Ik raad aan !

We waren uiteindelijk de enige twee op de tour en omdat we om 9 uur gingen, was het niet te druk om door de stad te rijden. Onze gids was zeer goed geïnformeerd over de geschiedenis van Florence en het was erg interessant. Heel goed jouw!

Geweldige tour met Victoria. Absoluut een aanrader, vooral omdat er op een e-bike meer te zien is dan op een tocht te voet.

It was such a interesting and fun experience. The guide was full of nice content stories of the city.