Kies data

Palazzo Pitti

Ontdek een scala aan Italiaanse renaissancekunst en geschiedenis terwijl je door grootse galerijen en prachtige tuinen dwaalt.

Palazzo Pitti: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: entreeticket voor Palazzo Pitti

1. Florence: entreeticket voor Palazzo Pitti

Het originele palazzo is in  1457 gebouwd voor de familie Pitti en ontworpen door  Filippo Brunelleschi. Het Palazzo Pitti is de voormalige residentie van de machtige familie Medici, dit uitbundige renaissance paleis biedt nu een buitengewone kunstcollectie.  Bewonder enkele van de ongelooflijke werken die de Medici's tijdens hun heerschappij hebben verzameld. Zie werken van Raphael, Caravaggio, Titiaan, Pietro da Cortona en Rubens. Door de ramen heb je uitzicht op de basiliek van Brunelleschi's Santo Spirito en de Boboli-tuinen. Vandaag de dag huisvest het Palazzo Pitti een aantal van de belangrijkste musea in Florence: op de eerste verdieping: de  Galleria Palatina, met een uitgebreide collectie 16e-  en 17e -eeuwse schilderijen en de  koninklijke vertrekken met meubels uit de 19e  eeuw. In de  Galleria d'Arte Moderna, op de tweede verdieping van het Palazzo Pitti, bewonder je mooie, met name Italiaanse, schilderijen en beeldhouwwerken, daterend uit de late 18e  eeuw tot de Eerste Wereldoorlog. De elegante kamers, ooit bewoond door grootvorsten uit de Lorraine, zijn versierd met werken uit de neo-klassieke en romantische periode.

Mysteries of Medici: wandeltocht

2. Mysteries of Medici: wandeltocht

Ervaar de geschiedenis van Florence door meer te weten te komen over de bijdragen van de beruchte Medici-familie terwijl je hun invloed op de stad uit de eerste hand ziet. Bezoek de Medici-kapel en bekijk het prachtige mozaïekwerk. Luister terwijl je deskundige gids je meeneemt op een rondleiding door het verleden en hoor hoe geld en macht een intense rivaliteit tussen de families Strozzi, Pazzi en Medici veroorzaakten. Ontdek de geheimen en mysteries van de Medici-familie terwijl je Engelssprekende gids je meeneemt door de oude straten en pleinen. Wandel door de sporen die zijn achtergelaten door de meest buitengewone leden van de Medici-dynastie. Ga de Medici-kapel binnen waar de meeste overgebleven overblijfselen van de familie hun laatste onderkomen vonden. Bekijk de sprankelende halfedelstenen in het Florentijnse mozaïek Commesso Fiorentino.

Florence: toegangsticket voor kathedraal zonder wachtrij

3. Florence: toegangsticket voor kathedraal zonder wachtrij

Verken de kathedraal van Florence met een toegangspas voor dit iconische monument. Bezoek de top van de koepel en de doopkapel, crypte, klokkentoren en het Opera del Duomo-museum. Haal je toegangsbewijs op bij het agentschap in de buurt van de Ponte Vecchio of vraag om een gedigitaliseerd toegangsbewijs en de audiogids op je telefoon. Geniet van je zelfgeleide tour door de koepel en de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Als je eenmaal op de top bent aangekomen, heb je het gevoel alsof je een skywalk boven de stad maakt. Bewonder het adembenemende uitzicht op het Toscaanse platteland en het stadscentrum van Florence, waaronder Fiesole, het Chianti-gebied, de centrale markt, de Santa Croce-kerk, de synagoge, de San Lorenzo-kerk, het Palazzo Pitti, de Ponte Vecchio en meer. U kunt ook de fascinerende interieurs van de kathedraal ontdekken, waaronder de doopkapel en de crypte. Leer meer over deze waardevolle historische kenmerken van de kathedraal met je audiogids.

Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

4. Florence: e-biketour in kleine groep met Piazza Michelangelo

Fiets door de stad Florence om de verborgen schatten te ontdekken van de geboorteplaats van de Renaissance. Luister naar boeiende verhalen terwijl je rondwandelt langs de vele belangrijke pleinen die Florence zo rijk maken aan geschiedenis en kunst. Ontdek het Palazzo Medici, dat het huis was van Cosimo de Oudere en de werkplaats van Donatello, Michelangelo en Botticelli. Bezoek vervolgens het Plein van de Republiek, een van de belangrijkste pleinen van Florence dat sinds de Romeinse tijd het centrum van de stad vormt. Breng ook een bezoek aan het Michelangeloplein, voor het beste panoramische uitzicht over de stad. Ontdek de boeiende geschiedenis van de stad die het leven schonk aan ongelooflijke kunstenaars en verbazingwekkende wetenschappers.

Pitti Palace, Boboli-tuinen en Palatina Gallery Tour

5. Pitti Palace, Boboli-tuinen en Palatina Gallery Tour

Begin in de vroege ochtend en bezoek de grandioze binnenplaats van het Pitti Palace met je deskundige Engelssprekende gids. Vervolgens bereikt u de "nobele verdieping" (eerste verdieping) om de magie van de Palatina-galerij en zijn verbazingwekkende collectie schilderijen, renaissancistische en neoklassieke meubelen met prachtige bladen gemaakt van halfedelstenen te ontdekken, wat bekendheid bij de familie Medici in heel Europa. Stucwerk en fresco's op de plafonds, prachtige schilderijen van Andrea del Sarto, Raffaello, Tiziano, Rubens, Van Dyck, Caravaggio in onvoorstelbaar mooie vergulde lijsten blijven hangen in je geheugen. Nooit te druk en zo plezierig, zelfs in de hitte van de zomer, bezoek de Boboli-tuinen in de vroege ochtend! Een voor een zullen alle groothertogen van de Medici-familie het toneel betreden in een fantastisch scenario. Ga verder met het verkennen van het oudste deel van de Boboli-tuinen en het betoverde amfitheater, evenals de groene ruimtes die grote landschapsarchitecten van de wereld hebben geïnspireerd.

Florence: voetsporen van de Medici-tour

6. Florence: voetsporen van de Medici-tour

Verken Florence door de ogen van de Medici-familie tijdens deze meeslepende rondleiding. Bezoek het Palazzo Medici Riccardi, de San Lorenzo-kerk en het Palazzo Pitti. Sluit je tour af met een heerlijke gelato. Begin je rondleiding in het Palazzo Medici Riccardi, de hoofdresidentie van de eerste tak van de Medici-familie. De Medici-familie was verbonden met de meeste andere elite-families van die tijd door schijnhuwelijken, partnerschap of werk, zodat de familie een centrale positie in het sociale netwerk had. Verschillende families hadden alleen via de Medici-familie systematisch toegang tot de rest van de elitefamilies. Enkele voorbeelden van deze families zijn de Bardi, Altoviti, Ridolfi, Cavalcanti en de Tornabuoni. Dit is gesuggereerd als een reden voor de opkomst van de Medici-familie. Vervolg je tocht naar het plein van de San Lorenzo-kerk, die tot de 8e eeuw de kathedraal van Florence was. Vanaf het begin van de 15e eeuw liet de familie Medici de kerk volledig herbouwen in de nieuwe renaissancestijl. Onderweg hierheen zal de gids de Medici-kapellen beschrijven waar het privémausoleum van de Medici-groothertogen, de nieuwe sacristie van Michelangelo en zijn Medici-graven zich bevinden. Na de uitleg van de Medici Chaples buiten de attractie, gaat de gids vervolgens door het stadscentrum om de rivier de Arno te bereiken en de rivier over te steken op de Ponte Vecchio naar de wijk Oltrarno. Bekijk hier het imposante Palazzo Pitti, de laatste residentie van de Medici-familie. Je gids leidt je naar de laatste stop van de tour, La Strega Nocciola, om te genieten van heerlijk ijs.

Florence: Eco-vriendelijke stadswandeling met golfkar

7. Florence: Eco-vriendelijke stadswandeling met golfkar

Vaar langs iconische bezienswaardigheden in Florence tijdens een milieuvriendelijke elektrische golfkar-tour. Rol langs bezienswaardigheden zoals de Ponte Vecchio, Palazzo Pitti en de koepel van Brunelleschi. Luister onderweg naar een audiogids. Kies uit een tour van 1 uur of een tour van 1,5 uur die naar Piazzale Michelangelo gaat. Spring op een elektronische golfkar en ga naar de Ponte Vecchio en steek de Ponte Santa Trinita Renaissance-brug over de Arno over naar het Oltrarno-gebied, waar u het majestueuze Palazzo Pitti kunt bewonderen. Ga onder de Vasari Coridor door op je weg terug naar het stadscentrum. Bewonder de bouwstijl van de basiliek van Santa Croce, de Nationale Bibliotheek en de achterkant van de kathedraal met de beroemde Brunelleschi-koepel. Bekijk een van de oudste ziekenhuizen ter wereld en het hoofdkantoor van de Medici-familie. Ontdek de legende van "Berta" en glijd langs het centraal station. Ga verder richting de Santa Maria Novella met zijn indrukwekkende renaissancegevel. Kom aan in de wijk Ognissanti, staar naar de oude stadsmuren en hoor interessante feiten en verhalen over Florentijnse tradities.

Florence: milieuvriendelijke panoramische tour in elektrische golfkar

8. Florence: milieuvriendelijke panoramische tour in elektrische golfkar

Geniet van een milieuvriendelijke rit door de oude straten en iconische pleinen van Florence op een elektrische golfkar. Ervaar de "geboorteplaats van de Renaissance" met al zijn beroemde bezienswaardigheden en leer de geschiedenis achter elke hoek kennen met je audiogids. Bevestig uw winkelwagen, selecteer uw taal en begin aan een onvergetelijke sightseeingtour langs de historische straten van Florence. Bezoek emblematische bezienswaardigheden zoals het Duomo-plein, de thuisbasis van de 4e grootste kathedraal ter wereld: de Santa Maria del Fiore. Rijd vervolgens rechtstreeks naar het hart van Florence en arriveer op het Plein van de Republiek, de plek waar de stad werd geboren in 89 voor Christus. Ga verder naar het Signoria-plein en bekijk de beroemde beelden zoals de machtige Perseus van B. Cellini en de kopie van David van B. Michelangelo. Ontdek het Grote Pantheon van Florence en glijd langs de Basilica di Santa Croce waar veel grote Italianen werden begraven, waaronder Michelangelo, Galileo en Macchiavelli. Rijd langs de rivier de Arno en beklim de omliggende heuvels om het Michelangelo-plein te bereiken. Word beloond met het meest adembenemende uitzicht over Florence.

Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

9. Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

Verken het historische centrum van Florence met een elektrische golfkar en krijg meer bezienswaardigheden te zien dan mogelijk is met een rondwandeling. Stap op Piazza San Firenze in de milieuvriendelijke wagen en rijd door de straten van de Renaissancestad, langs Piazza Signoria en de Porcellino-markt. Vervolg je rit naar de Duomo en de marmeren gevels van de basiliek van Santa Maria Novella. Rijd langs de oevers van de rivier de Arno naar Piazza Ognissanti. Er is een MP3-speler beschikbaar met commentaar over de geschiedenis en bezienswaardigheden van de stad, zodat je ontspannen kunt genieten, terwijl je over de Santa Trinita-brug rijdt. Bewonder het Palazzo Pitti en de Ponte Vecchio. Rijd door naar de Ponte alle Grazie, die werd herbouwd na in de Tweede Wereldoorlog te zijn verwoest. Ga naar de Biblioteca Nazionale Centrale op Piazza Santa Croce, om de grootste bibliotheek van Italië te zien.

Florence: privé begeleide wandeltocht

10. Florence: privé begeleide wandeltocht

Stap terug in de tijd en vind inspiratie in de kunst en architectuur van Florence, Italië. Bewonder klassieke kunstwerken, steek de beroemde Ponte Vecchio over en zie juweeltjes als het Palazzo Pitti. Luister terwijl je gids historische details invult. Snuffel rond op Piazza Della Signori, een openluchtmuseum waar het Palazzo Vecchio staat. Bekijk de Loggia dei Lanzi, met een uitgebreide collectie originele beelden van kunstenaars als Cellini en Giambologna. Loop door de zuilengalerij van de Galleria degli Uffizi en licht op de Ponte Vecchio, de oudste brug in de stad. Ontdek een van de goed bewaarde geheimen van Florence, de bochtige Vasari Corridor, die het Palazzo Vecchio met het Palazzo Pitti verbindt. Volg je gids door de middeleeuwse wijk, stop bij het huis van Dante en voel je duizelig als je rond het Duomo-plein loopt. Leer meer over de bouw van de kathedraal, het Baptisterium, de klokkentoren van Giotto en de koepel van Brunelleschi voordat de tour eindigt.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Privétours
  • Dagtochten
45 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 45

Sitemap Palazzo Pitti

Wil je alle activiteiten in Palazzo Pitti ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Palazzo Pitti

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.263 beoordelingen

Het is heerlijk om op het hoogtepunt van het toeristenseizoen de lange rijen in de hete zon te kunnen overslaan. Palazzo Pitti is een must see tijdens een eerste bezoek aan Florence. Het verkrijgen van een getimed skip-the-line toegangsticket is de sleutel! Het ticket is inclusief toegang tot de twee nabijgelegen tuinen op dezelfde dag. Een geweldige deal!

Nou, wat te zeggen .... Er gaat een wereld open ... Over kunst ... Over geschiedenis ... Een wonder ... Ik raad iedereen die Florence passeert aan om te stoppen en de kunstwerken te bewonderen die de stad te bieden heeft!

Zeer interessant om de aristocratiekamers te zien. VEEL meesterwerken van Raphael, Tician en anderen!

Het Palazzo Pitti is prachtig, zeer goed bewaard gebleven. We vonden het fantastisch.

Perfect, maar we moeten door de rij voor de beveiligingspoortjes.