Datums kiezen

Palazzo Pitti

Palazzo Pitti

Palazzo Pitti: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Florence: entreeticket voor Palazzo Pitti

1. Florence: entreeticket voor Palazzo Pitti

Gebruik je voorrangsticket en neem een kijkje bij Palazzo Pitti in Florence en verken de Palatijnse Galerie en de Galerie voor Moderne Kunst. Bewonder historische collecties, zoals de Schatkamer van de groothertogen en de collectie van de De' Medici. Het palazzo, in 1457 ontworpen door Filippo Brunelleschi, is gebouwd voor de familie Pitti.Tegenwoordig herbergt het weelderige paleis uit de renaissance een buitengewone kunstcollectie. Bewonder een aantal van de ongelofelijke werken die de De' Medici's tijdens hun heerschappij hebben verzameld. Bekijk werken van Rafaël, Caravaggio, Titiaan, Pietro da Cortona en Rubens. Door de ramen kijk je uit op de basiliek van Brunelleschi's Santo Spirito en de Boboli-tuinen.  Verken tijdens je bezoek aan Palazzo Pitti een aantal van de belangrijkste musea van Florence. Bezoek de Palatijnse Galerie op de eerste verdieping en verken de uitgebreide collectie schilderijen uit de 16e en 17e eeuw. En neem ook een kijkje in de koninklijke appartementen, met meubilair van een verbouwing uit de 19e eeuw. Daarna ga je naar de tweede verdieping om de Galerie voor Moderne Kunst te bekijken. Hier bewonder je de mooie collectie schilderijen en voornamelijk Italiaanse beeldhouwwerken, daterend van het einde van de 18e eeuw tot de Eerste Wereldoorlog. De elegante kamers, die bewoond werden door de groothertogen van Lotharingen, zijn versierd met werken uit de neoklassieke en romantische periode.

Florence: Gecombineerde 5-daagse pas voor Uffizi, Palazzo Pitti & Boboli

2. Florence: Gecombineerde 5-daagse pas voor Uffizi, Palazzo Pitti & Boboli

Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van Florence met dit combinatieticket. Met dit combinatieticket bespaart u niet alleen geld, maar kunt u ook 4 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Florence bezoeken gedurende 5 dagen vanaf uw eerste bezoek aan de Galleria degli Uffizi. Dankzij onze gastheren is dit eerste bezoek het enige bezoek met een specifieke datum en tijd waarop u uw voucher kunt inwisselen. De overige musea kunt u op uw eigen gemak bezoeken, zonder enige tijdsbeperking, met uitzondering van de openingstijden van de musea. Ontdek het Pitti-paleis, bekijk de iconische geboorte van Venus in de Galleria degli Uffizi en leer de geschiedenis van Florence kennen in het Nationaal Archeologisch Museum van Florence. Begin uw verkenning door een gastheer te ontmoeten voor het Uffizi om uw gereserveerde toegangsticket op te halen. Na een bezoek aan de Uffizi heb je vijf dagen de tijd om de rest van de bezienswaardigheden te bekijken. Begin met een bezoek aan de Galleria degli Uffizi, de thuisbasis van iconische schilderijen uit de middeleeuwen tot de renaissance. Zie Botticelli's 'Geboorte van Venus', Caravaggio's 'Medusa' en werken van Michelangelo. Bewonder de waardevolle verzameling oude Romeinse beelden die de gangen sieren. Ontdek vervolgens Pitti Palace en zijn Palatine Gallery. Bewonder meesterwerken van beroemde schilders, waaronder Caravaggio, Botticelli, Rubens en Titiaan. Bezoek vervolgens de koninklijke appartementen, waar de Medici-familie, de groothertogen van Toscane en de Italiaanse koninklijke familie woonden. Geniet van de ontspannen sfeer en luxe van de Boboli-tuinen en krijg een idee van het voorrecht en de macht die de familie Medici geniet voordat u naar het Opificio Delle Pietre Dure Museum gaat om meer te weten te komen over de rijke cultuurgeschiedenis van Florence. Eindig met een bezoek aan het immense Nationaal Archeologisch Museum van Florence en bekijk oude Egyptische kunstvoorwerpen.

Florence: Tickets voor de kathedraal met pas voor de koepel van Brunelleschi

3. Florence: Tickets voor de kathedraal met pas voor de koepel van Brunelleschi

Verken de kathedraal van Florence met een toegangspas voor deze iconische bezienswaardigheid. Bezoek de top van de Koepel, het Baptisterium, de Crypte, Giotto's Klokkentoren en het Opera del Duomo Museum. Geniet van je rondleiding door de Cupola en de Kathedraal van Santa Maria del Fiore. Boven aangekomen voel je je alsof je een skywalk boven de stad maakt. Bewonder het prachtige uitzicht over het Toscaanse platteland en het centrum van Florence, inclusief Fiesole, de Chianti-wijk, de centrale markt, de Santa Croce kerk, de Synagoge, de San Lorenzo kerk, het Palazzo Pitti, de Ponte Vecchio en nog veel meer. Je kunt ook de fascinerende interieurs van de kathedraal ontdekken, waaronder het Baptisterium en de Crypte. Leer meer over deze waardevolle historische kenmerken van de kathedraal met je audiogids. NB. Het tijdslot dat je selecteert is alleen voor de Cupola beklimming, je kunt de andere musea bezoeken vanaf de ochtend van de dag die je hebt geselecteerd voor de beklimming. Houd er rekening mee dat op zondag de openingstijden beperkt zijn vanwege religieuze vieringen. Als je de optie met digitale audiogids hebt gekocht, moet je je voucher inwisselen bij het kantoor van de lokale partner (Slow Tour Tuscany) op Lungarno degli Acciaiuoli 10 black. Als je de optie "Alleen ticket" hebt gekocht, ontvang je de digitale toegangstickets de dag ervoor per whatsapp, sms en/of e-mail en kun je direct naar de ingang van de Cupola zonder de voucher om te ruilen.

Florence: Wandeltour met gids

4. Florence: Wandeltour met gids

Begin uw tour met een bezoek aan de belangrijkste gebouwen in het hart van Florence. Bekijk de Duomo, het Baptisterium van Sint-Jan, het Museo dell'Opera del Duomo, een museum met veel van de originele kunstwerken gemaakt voor de kathedraal van Florence, en de klokkentoren van Giotto, die naast de basiliek van Santa Maria staat van Fiore. Ga vervolgens richting Piazza della Signoria waar u het beeldhouwwerk van David van Michelangelo kunt bewonderen, geplaatst buiten het Palazzo Vecchio als symbool van het verzet van de Republiek tegen de tirannieke Medici. Bezoek vervolgens de Ponte Vecchio-brug, de beroemdste brug in Florence en ongetwijfeld een van de meest illustere bezienswaardigheden van de stad. Tijdens de tour laat je professionele gids je verborgen plekken zien die de meeste mensen niet opmerken tijdens een wandeling door de stad. Met een perfecte mix van informatie, over geschiedenis en curiosa over de Medici en de Renaissance, zul je de essentie van deze prachtige stad begrijpen.

Florence: milieuvriendelijke stadstour met golfkar

5. Florence: milieuvriendelijke stadstour met golfkar

Vaar langs iconische bezienswaardigheden in Florence tijdens een milieuvriendelijke tour met een elektrische golfkar. Rol langs bezienswaardigheden zoals de Ponte Vecchio, het Palazzo Pitti en de koepel van Brunelleschi. Luister onderweg naar een audiogids. Kies uit een tour van 1 uur of een tour van 1,5 uur die naar Piazzale Michelangelo gaat. Spring op een elektronische golfkar naar de Ponte Vecchio en steek de Ponte Santa Trinita Renaissance-brug over de Arno naar het Oltrarno-gebied, waar u het majestueuze Palazzo Pitti kunt bewonderen. Ga onder de Vasari Coridor door op weg terug naar het stadscentrum. Bewonder de architectonische stijl van de basiliek van Santa Croce, de nationale bibliotheek en de achterkant van de kathedraal met de beroemde Brunelleschi-koepel. Bekijk een van de oudste ziekenhuizen ter wereld en het hoofdkwartier van de Medici-familie. Ontdek de legende van "Berta" en glijd langs het centraal station. Ga verder richting de Santa Maria Novella met zijn indrukwekkende renaissancegevel. Kom aan in de wijk Ognissanti, staar naar de oude stadsmuren en hoor interessante feiten en verhalen over de Florentijnse tradities.

Florence: Mysteries van de Medici-wandeling met gids

6. Florence: Mysteries van de Medici-wandeling met gids

Ervaar de geschiedenis van Florence door meer te weten te komen over de bijdragen van de beruchte Medici-familie terwijl je hun invloed op de stad uit de eerste hand ziet. Bezoek de Medici-kapel en bekijk het prachtige mozaïekwerk. Luister terwijl je deskundige gids je meeneemt op een reis door het verleden en hoor hoe geld en macht een intense rivaliteit veroorzaakten tussen de families Strozzi, Pazzi en Medici. Ontdek de geheimen en mysteries van de Medici-familie terwijl je Engelssprekende gids je meeneemt door de oude straten en pleinen. Wandel door de sporen die zijn achtergelaten door de meest bijzondere leden van de Medici-dynastie. Betreed de Medici-kapel waar de meeste overgebleven overblijfselen van de familie hun laatste schuilplaats vonden. Bekijk de glinsterende halfedelstenen in de Florentijnse mozaïek Commesso Fiorentino.

Florence: e-biketour met Michelangelo-plein

7. Florence: e-biketour met Michelangelo-plein

Fiets door Florence en ontdek de verborgen schatten van de geboorteplaats van de Renaissance. Luister naar boeiende verhalen en wandel over de vele belangrijke pleinen die Florence zo rijk maken aan geschiedenis en kunst. Ontdek het Palazzo Medici, dat het huis was van Cosimo 'de Oudere' en de werkplaats van Donatello, Michelangelo en Botticelli. Breng ook een bezoek aan het Michelangelo-plein, voor het beste panoramische uitzicht over de stad. Ontdek de boeiende geschiedenis van de stad die het leven schonk aan ongelofelijke kunstenaars en verbazingwekkende wetenschappers. Tijdens de fietstocht kom je ook langs historische en religieuze bezienswaardigheden, zoals het Pitti-paleis, het Piazza della Signoria en de basilieken van Santo Spirito, Santa Croce en San Lorenzo.

Florence: Pitti-paleis, Boboli-tuin, Palatine Gallery Tour

8. Florence: Pitti-paleis, Boboli-tuin, Palatine Gallery Tour

Begin in de vroege ochtend en bezoek de grandioze binnenplaats van het Palazzo Pitti met uw deskundige Engelssprekende gids. Vervolgens bereikt u de "nobele verdieping" (eerste verdieping) om de magie van de Palatijngalerij te ontdekken en zijn verbazingwekkende collectie schilderijen, renaissance- en neoklassieke meubels met prachtige bladen gemaakt met halfedelstenen, die de Medici-familie in heel Europa bekendheid gaven. Stucwerk en fresco's op de plafonds, prachtige schilderijen van Andrea del Sarto, Raffaello, Tiziano, Rubens, Van Dyck en Caravaggio in onvoorstelbaar mooie vergulde lijsten zullen in je geheugen blijven hangen. Nooit te druk en zo aangenaam, zelfs in de hitte van de zomer, bezoek de Boboli-tuinen in de vroege ochtend. Een voor een zullen alle groothertogen van de Medici-familie het toneel betreden in een fantastisch scenario. Ga verder met het verkennen van het oudste deel van de Boboli-tuinen en het betoverde amfitheater, evenals de groene ruimten die grote landschapsarchitecten van de wereld hebben geïnspireerd.

Florence: Eco-vriendelijke Groene Wielen Golfkar Excursie

9. Florence: Eco-vriendelijke Groene Wielen Golfkar Excursie

Verken het historische centrum van Florence met een elektrische golfkar en laat je geweten schoon terwijl je meer bezienswaardigheden bestrijkt dan mogelijk is tijdens een wandeltocht. Klim aan boord van de milieuvriendelijke kar op Piazza San Firenze en rijd door de straten van de renaissancestad, langs Piazza Signoria en de Porcellino-markt. Ga verder naar de Duomo en de marmeren façade van de basiliek van Santa Maria Novella. Reis langs de oevers van de rivier de Arno naar Piazza Ognissanti. Een mp3-speler zal worden voorzien van commentaar over de geschiedenis van de stad en haar bezienswaardigheden, zodat u achterover kunt leunen en ontspannen terwijl uw escort u over de Santa Trinita-brug rijdt. Bewonder het Palazzo Pitti en de Ponte Vecchio. Ga verder naar de Ponte alle Grazie, herbouwd nadat deze werd verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Ga naar de Biblioteca Nazionale Centrale (Nationale Centrale Bibliotheek) op Piazza Santa Croce om de grootste bibliotheek van Italië te zien.

Florence: Toegang tot de Uffizi Galerij met 4 attracties 5-dagenpas

10. Florence: Toegang tot de Uffizi Galerij met 4 attracties 5-dagenpas

Boek uw toegang tot het meest bezochte museum ter wereld met een skip-the-line toegangsticket voor de Galleria degli Uffizi. Bezoek daarna 4 andere attracties - Pitti Palace, Boboli en Bardini Gardens, Archeologisch Museum en Opificio delle Pietre Dure - op elk gewenst moment gedurende de komende 5 dagen. Nadat u al uw tickets heeft opgehaald bij het bureau van de activiteitaanbieder, gaat u de Galleria degli Uffizi binnen zonder in de rij te hoeven wachten. Eenmaal binnen ontdekt u de grootste collectie renaissanceschilderijen ter wereld, die vroeger toebehoorde aan de Medici-familie. te beginnen met Giotto ontmoet je alle meesterwerken van de belangrijkste kunstenaars van de Renaissance. Terwijl je door de 96 kamers van de galerij loopt, bewonder je meesterwerken van alle belangrijkste kunstenaars van de Renaissance: Michelangelo, Raffaello, Caravaggio, Giotto en meer. Bewonder Botticelli's 'De geboorte van Venus' en 'Lente', leer over de constructie van de Vasari Corridor en ontdek zelf waarom de schilderijen van Leonardo da Vinci enkele van de meest raadselachtige kunstwerken ter wereld zijn. Tijdens uw bezoek heeft u de mogelijkheid om te stoppen voor een kopje koffie of een cappuccino op het terras dat uitkijkt op Piazza della Signoria en een prachtig uitzicht biedt op de koepel van Brunelleschi. Blijf in het museum om rond te dwalen en verder te verkennen, of kom later op de dag terug, want je ticket is geldig tot de sluitingstijd van de galerij. Naast toegang tot de Galleria degli Uffizi kunt u binnen 5 dagen nog 4 andere attracties bezoeken. Bewonder het Pitti-paleis, wandel door de Boboli- en Bardini-tuinen, reis terug in de tijd in het Archeologisch Museum en ontdek halfedelstenen in Opificio delle Pietre Dure.

98 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Palazzo Pitti: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Palazzo Pitti

Wil je alle activiteiten in Palazzo Pitti bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Palazzo Pitti

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.018 beoordelingen

Een goede manier om de stad in eerste instantie te ontdekken. Onze gids was echt cool, vriendelijk, interessant en legde ons naast de audiogids veel dingen uit. Kortom, deze activiteit heeft zeker een prijs, maar is gerechtvaardigd.

Dit museum is ongelooflijk en verbaasde mij, zelfs als het leeg was, zijn de plafonds al te zien, maar vooral de prestigieuze, prachtige werken, die maximaal worden uitgelicht. Het is een must.

Super leuke tour, veel gezien en gehoord. De gids wist veel en vertelde op een leuke manier. Blij dat we met de e-bike zijn gegaan. Mega warm en veel ongelijke wegen.

Interessante tour met een bekwame gids. Een aanbeveling om te boeken.

Zeer effectief en snel. ik raad het ten sterkste aan