Kies data

Palazzo Pitti

Ontdek een scala aan Italiaanse renaissancekunst en geschiedenis terwijl je door grootse galerijen en prachtige tuinen dwaalt.

Palazzo Pitti: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: entreeticket voor het Palazzo Pitti

1. Florence: entreeticket voor het Palazzo Pitti

Stap binnen in het Palazzo Pitti in Florence en verken de Palatijnse Galerij en de Galerij voor Moderne Kunst met jouw voorrangsticket. Bewonder historische collecties, zoals de Schatkamer van de Groothertogen en de Medici Collectie. Het palazzo, ontworpen in 1457 door Filippo Brunelleschi, is gebouwd voor de familie Pitti.Tegenwoordig herbergt het weelderige paleis uit de Renaissance een buitengewone kunstcollectie. Bewonder enkele van de ongelooflijke werken die de Medici's tijdens hun heerschappij hebben verzameld. Zie werken van Raphael, Caravaggio, Titiaan, Pietro da Cortona en Rubens. Door de ramen heb je uitzicht op de basiliek van Brunelleschi's Santo Spirito en de Boboli-tuinen.  Verken enkele van de belangrijkste musea van Florence tijdens jouw bezoek aan het Palazzo Pitti. Bezoek de Palatijnse Galerij op de eerste verdieping en ontdek een uitgebreide collectie schilderijen uit de 16e en 17e eeuw, alsook de Koninklijke Appartementen, met meubilair van een verbouwing uit de 19e eeuw. Ga vervolgens naar de tweede verdieping om de Galerij voor Moderne Kunst te bekijken en bewonder de mooie collectie schilderijen en beeldhouwwerken, voornamelijk Italiaanse, daterend van het einde van de 18e eeuw tot de Eerste Wereldoorlog. De elegante kamers, die bewoond werden door de groothertogen van Lotharingen, zijn versierd met werken uit de neoklassieke en romantische periode.

Uffizi, Pitti Palace & Boboli-ticket

2. Uffizi, Pitti Palace & Boboli-ticket

Met dit cumulatieve ticket krijg je gereserveerde toegang tot 5 musea, waaronder de Galleria degli Uffizi en Palazzo Pitti, twee van de beroemdste en belangrijkste musea in Florence. Ontmoet onze assistent voor de Uffizi en zij geven je je gereserveerde toegangsbewijs. Na het bezoek heb je vijf dagen om de rest te bezoeken. Begin uw dag met een bezoek aan de Galleria degli Uffizi, de thuisbasis van enkele van de belangrijkste schilderijen, variërend van de middeleeuwen tot de renaissance, zoals Botticelli's "Geboorte van Venus", Caravaggio's "Medusa" en het enige schilderij op hout gemaakt door Michelangelo. Bewonder de onschatbare verzameling beelden die de gangen siert die bestaan uit oude Romeinse kopieën van verloren gegane Griekse sculpturen. Ontdek Pitti Palace, gebouwd in de tweede helft van de 15e eeuw, waar je de Palatine Gallery kunt verkennen om enkele meesterwerken van beroemde schilders te bewonderen, waaronder Caravaggio, Botticelli, Rubens en Titiaan. Bezoek vervolgens de koninklijke vertrekken, waar de Medici-familie, de groothertogen van Toscane en de Italiaanse koninklijke familie woonden. En geniet van de ontspannen sfeer en weelde van de Boboli-tuinen en krijg een idee van het voorrecht en de macht die de Medici-familie in de afgelopen eeuwen genoten.

Florence: Eco-vriendelijke stadswandeling met golfkar

3. Florence: Eco-vriendelijke stadswandeling met golfkar

Vaar langs iconische bezienswaardigheden in Florence tijdens een milieuvriendelijke elektrische golfkar-tour. Rol langs bezienswaardigheden zoals de Ponte Vecchio, Palazzo Pitti en de koepel van Brunelleschi. Luister onderweg naar een audiogids. Kies uit een tour van 1 uur of een tour van 1,5 uur die naar Piazzale Michelangelo gaat. Spring op een elektronische golfkar en ga naar de Ponte Vecchio en steek de Ponte Santa Trinita Renaissance-brug over de Arno over naar het Oltrarno-gebied, waar u het majestueuze Palazzo Pitti kunt bewonderen. Ga onder de Vasari Coridor door op je weg terug naar het stadscentrum. Bewonder de bouwstijl van de basiliek van Santa Croce, de Nationale Bibliotheek en de achterkant van de kathedraal met de beroemde Brunelleschi-koepel. Bekijk een van de oudste ziekenhuizen ter wereld en het hoofdkantoor van de Medici-familie. Ontdek de legende van "Berta" en glijd langs het centraal station. Ga verder richting de Santa Maria Novella met zijn indrukwekkende renaissancegevel. Kom aan in de wijk Ognissanti, staar naar de oude stadsmuren en hoor interessante feiten en verhalen over Florentijnse tradities.

Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

4. Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

Verken het historische centrum van Florence met een elektrische golfkar en krijg meer bezienswaardigheden te zien dan mogelijk is met een rondwandeling. Stap op Piazza San Firenze in de milieuvriendelijke wagen en rijd door de straten van de Renaissancestad, langs Piazza Signoria en de Porcellino-markt. Vervolg je rit naar de Duomo en de marmeren gevels van de basiliek van Santa Maria Novella. Rijd langs de oevers van de rivier de Arno naar Piazza Ognissanti. Er is een MP3-speler beschikbaar met commentaar over de geschiedenis en bezienswaardigheden van de stad, zodat je ontspannen kunt genieten, terwijl je over de Santa Trinita-brug rijdt. Bewonder het Palazzo Pitti en de Ponte Vecchio. Rijd door naar de Ponte alle Grazie, die werd herbouwd na in de Tweede Wereldoorlog te zijn verwoest. Ga naar de Biblioteca Nazionale Centrale op Piazza Santa Croce, om de grootste bibliotheek van Italië te zien.

Pitti Palace, Boboli-tuinen en Palatina Gallery Tour

5. Pitti Palace, Boboli-tuinen en Palatina Gallery Tour

Begin in de vroege ochtend en bezoek de grandioze binnenplaats van het Pitti Palace met je deskundige Engelssprekende gids. Vervolgens bereikt u de "nobele verdieping" (eerste verdieping) om de magie van de Palatina-galerij en zijn verbazingwekkende collectie schilderijen, renaissancistische en neoklassieke meubelen met prachtige bladen gemaakt van halfedelstenen te ontdekken, wat bekendheid bij de familie Medici in heel Europa. Stucwerk en fresco's op de plafonds, prachtige schilderijen van Andrea del Sarto, Raffaello, Tiziano, Rubens, Van Dyck, Caravaggio in onvoorstelbaar mooie vergulde lijsten blijven hangen in je geheugen. Nooit te druk en zo plezierig, zelfs in de hitte van de zomer, bezoek de Boboli-tuinen in de vroege ochtend! Een voor een zullen alle groothertogen van de Medici-familie het toneel betreden in een fantastisch scenario. Ga verder met het verkennen van het oudste deel van de Boboli-tuinen en het betoverde amfitheater, evenals de groene ruimtes die grote landschapsarchitecten van de wereld hebben geïnspireerd.

Florence: milieuvriendelijke panoramische tour in elektrische golfkar

6. Florence: milieuvriendelijke panoramische tour in elektrische golfkar

Geniet van een milieuvriendelijke rit door de oude straten en iconische pleinen van Florence op een elektrische golfkar. Ervaar de "Geboorteplaats van de Renaissance" met al zijn beroemde bezienswaardigheden en leer de geschiedenis achter elke hoek kennen met je audiogids. Maak uw karretje vast, selecteer uw taal en begin aan een onvergetelijke sightseeingtour langs de historische straten van Florence. Bezoek emblematische bezienswaardigheden zoals het Duomo-plein, de thuisbasis van de 4e grootste kathedraal ter wereld: de Santa Maria del Fiore. Rijd vervolgens rechtstreeks naar het hart van Florence en arriveer op het Plein van de Republiek, de plek waar de stad in 89 voor Christus werd geboren. Ga verder naar het Signoria-plein en bekijk de beroemde beelden zoals de machtige Perseus van B. Cellini en de kopie van David van B. Michelangelo. Ontdek het Grote Pantheon van Florence en glijd langs de Basilica di Santa Croce waar veel grote Italianen werden begraven, waaronder Michelangelo, Galileo en Macchiavelli. Rijd langs de rivier de Arno en beklim de omliggende heuvels om het Michelangelo-plein te bereiken. Word beloond met het meest adembenemende uitzicht over Florence.

Florence: e-biketour met Michelangelo-plein

7. Florence: e-biketour met Michelangelo-plein

Fiets door de stad Florence en ontdek de verborgen schatten van de geboorteplaats van de Renaissance. Luister naar boeiende verhalen en wandel langs de vele belangrijke pleinen die Florence zo rijk maken aan geschiedenis en kunst. Ontdek het Palazzo Medici, dat het huis was van Cosimo 'de Oudere' en de werkplaats van Donatello, Michelangelo en Botticelli. Bezoek vervolgens het Plein van de Republiek, een van de belangrijkste pleinen van Florence dat sinds de Romeinse tijd het centrum van de stad vormt. Breng ook een bezoek aan het Michelangeloplein, voor het beste panoramische uitzicht over de stad. Ontdek de boeiende geschiedenis van de stad die het leven schonk aan ongelofelijke kunstenaars en verbazingwekkende wetenschappers. Tijdens de fietstocht kom je ook langs historische en religieuze bezienswaardigheden, zoals het Pitti-paleis, het Piazza della Signoria en de basilieken van Santo Spirito, Santa Croce en San Lorenzo.

Florence: rondleiding Pitti Palace en Palatina Gallery

8. Florence: rondleiding Pitti Palace en Palatina Gallery

Verken een van de grote schatten van de Renaissance en bekijk kunst van meesters van de Europese schilderkunst tijdens een rondleiding door de Palatijngalerij in Florence. Gelegen in de voormalige residentie van de groothertogen van Toscane en later de koning van Italië, is het museum de 2e belangrijkste Florentijnse schilderijengalerij na het Uffizi-museum. Volg je gids om meesterwerken te zien van beroemde kunstenaars, zoals Rubens en Caravaggio. Leer de vaardigheden en technieken van artiesten als Tiziano en Raffaello waarderen. Werken worden getoond op scheidingswanden tussen de fantastische kamers van het renaissancepaleis, nog steeds versierd met extravagante fresco's en stucwerk. Zodra het begeleide gedeelte van uw tour is voltooid, kunt u op uw gemak blijven en rondkijken. Bekijk de schat van de Grandukes op de begane grond van Palazzo Pitti en ontdek Italiaanse kunst uit de 18e en 20e eeuw in de Galleria d'Arte Moderna op de bovenste verdieping.

Florence: Palatina-galerij en Pitti-tour

9. Florence: Palatina-galerij en Pitti-tour

Ga op een rondleiding door de Palatijngalerij, het weelderige renaissancepaleis dat in de 15e eeuw als hoofdverblijf van de familie Medici diende. Bewonder de ongelooflijke verzameling kunstwerken in de stijl die typerend is voor privécollecties, omringd door een rijk decor en sierlijke originele lijsten. Vergezel je lokale gids door de galerij en bewonder tientallen renaissanceschilderijen, waaronder meesterwerken van Botticelli, Titiaan, Rubens, Caravaggio en vele andere Italiaanse en Europese schilders uit de 15e tot de 17e eeuw. Verken de Planetaire Kamers, die zijn ontworpen door de grote barokke schilder Pietro da Cortona om de schilderijen in de Medici-collectie een prachtige achtergrond van fresco's en stucwerk te bieden. Bezoek ten slotte de koninklijke appartementen die ooit werden bewoond door de koning van Italië. Na je 1,5 uur durende rondleiding kun je genieten van vrije tijd om terug te keren naar kamers of schilderijen die je van dichterbij wilt bekijken. Dit is de ideale tour voor zowel kunst- als geschiedenisliefhebbers, des te beter gemaakt door je deskundige gids en felbegeerde skip-the-line toegang.

Florence: Mysteries van de Medici-wandeling met gids

10. Florence: Mysteries van de Medici-wandeling met gids

Ervaar de geschiedenis van Florence door meer te weten te komen over de bijdragen van de beruchte Medici-familie terwijl je hun invloed op de stad uit de eerste hand ziet. Bezoek de Medici-kapel en bekijk het prachtige mozaïekwerk. Luister terwijl je deskundige gids je meeneemt op een reis door het verleden en hoor hoe geld en macht een intense rivaliteit veroorzaakten tussen de families Strozzi, Pazzi en Medici. Ontdek de geheimen en mysteries van de Medici-familie terwijl je Engelssprekende gids je meeneemt door de oude straten en pleinen. Wandel door de sporen die zijn achtergelaten door de meest bijzondere leden van de Medici-dynastie. Betreed de Medici-kapel waar de meeste overgebleven overblijfselen van de familie hun laatste schuilplaats vonden. Bekijk de glinsterende halfedelstenen in de Florentijnse mozaïek Commesso Fiorentino.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Avonturen
  • Andere belevenissen
64 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Overzicht activiteiten in Palazzo Pitti

Wil je alle activiteiten in Palazzo Pitti ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Palazzo Pitti

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.897 beoordelingen

Het is heerlijk om op het hoogtepunt van het toeristenseizoen de lange rijen in de hete zon te kunnen overslaan. Palazzo Pitti is een must see tijdens een eerste bezoek aan Florence. Het verkrijgen van een getimed skip-the-line toegangsticket is de sleutel! Het ticket is inclusief toegang tot de twee nabijgelegen tuinen op dezelfde dag. Een geweldige deal!

Nou, wat te zeggen .... Er gaat een wereld open ... Over kunst ... Over geschiedenis ... Een wonder ... Ik raad iedereen die Florence passeert aan om te stoppen en de kunstwerken te bewonderen die de stad te bieden heeft!

Zeer interessant om de aristocratiekamers te zien. VEEL meesterwerken van Raphael, Tician en anderen!

Een hele leuke manier om de stad te verkennen. Dan kan je daarna de leukste plekjes zelf opzoeken.

Het Palazzo Pitti is prachtig, zeer goed bewaard gebleven. We vonden het fantastisch.