Datums kiezen

Palazzo Vecchio

Verken vele periodes uit de Italiaanse geschiedenis, beginnend bij de Romeinen, in een van de beste musea van Florence.

Palazzo Vecchio: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Florence: ticket Palazzo Vecchio en videogids

1. Florence: ticket Palazzo Vecchio en videogids

Palazzo Vecchio is het hart van Florence. Gebouwd in 1299 om de leiders van de middeleeuwse stad te huisvesten, is het het symbool van de geschiedenis van de stad. De gouden eeuw van Palazzo Vecchio begon toen de familie Medici besloot er een echt paleis van te maken, waardoor het de gezinswoning werd. Tijdens uw bezoek kunt u de architectuur van het palazzo en de sculpturen en schilderijen bewonderen en meer te weten komen over de rijke en complexe geschiedenis door de eeuwen heen. Uw bezoek aan het Palazzo Vecchio wordt uitgebreid met een multimediagids in de vorm van een 7-inch tablet die fascinerende audio-video-vertelling biedt met afbeeldingen in hoge definitie en spectaculaire 3D-recreaties. Upgrade uw ervaring met Arnolfo's Tower en geniet van het fantastische uitzicht vanaf de top van de toren. Bezoek eerst de toren en ga dan 1 uur later naar het museum.

Florence: Rondleiding met gids

2. Florence: Rondleiding met gids

Begin uw tour met een bezoek aan de belangrijkste gebouwen in het hart van Florence. Bekijk de Duomo, het Baptisterium van Sint-Jan, het Museo dell'Opera del Duomo, een museum met veel van de originele kunstwerken gemaakt voor de kathedraal van Florence, en de klokkentoren van Giotto, die naast de basiliek van Santa Maria staat van Fiore. Ga vervolgens richting Piazza della Signoria waar u het beeldhouwwerk van David van Michelangelo kunt bewonderen, geplaatst buiten het Palazzo Vecchio als symbool van het verzet van de Republiek tegen de tirannieke Medici. Bezoek vervolgens de Ponte Vecchio-brug, de beroemdste brug in Florence en ongetwijfeld een van de meest illustere bezienswaardigheden van de stad. Tijdens de tour laat je professionele gids je verborgen plekken zien die de meeste mensen niet opmerken tijdens een wandeling door de stad. Met een perfecte mix van informatie, over geschiedenis en curiosa over de Medici en de Renaissance, zul je de essentie van deze prachtige stad begrijpen.

Florence: Mysteries van de Medici-wandeling met gids

3. Florence: Mysteries van de Medici-wandeling met gids

Ervaar de geschiedenis van Florence door meer te weten te komen over de bijdragen van de beruchte Medici-familie terwijl je hun invloed op de stad uit de eerste hand ziet. Bezoek de Medici-kapel en bekijk het prachtige mozaïekwerk. Luister terwijl je deskundige gids je meeneemt op een reis door het verleden en hoor hoe geld en macht een intense rivaliteit veroorzaakten tussen de families Strozzi, Pazzi en Medici. Ontdek de geheimen en mysteries van de Medici-familie terwijl je Engelssprekende gids je meeneemt door de oude straten en pleinen. Wandel door de sporen die zijn achtergelaten door de meest bijzondere leden van de Medici-dynastie. Betreed de Medici-kapel waar de meeste overgebleven overblijfselen van de familie hun laatste schuilplaats vonden. Bekijk de glinsterende halfedelstenen in de Florentijnse mozaïek Commesso Fiorentino.

Palazzo Vecchio: voorrangstoegang en rondleiding door geheime doorgang

4. Palazzo Vecchio: voorrangstoegang en rondleiding door geheime doorgang

Deze tour maakt bezoeken mogelijk aan een reeks locaties buiten de gebaande paden in het Palazzo Vecchio Museum. Onder hen is de mysterieuze trap die in de dikke muren is gebouwd door de wil van Gualtieri di Brienee. Sla de wachtrij over en ga op een rondleiding van een uur en 45 minuten. Ontdek de kleine studie van Francesco I de' Medici, een zeer elegante schat "van zeldzame en kostbare dingen", en het bureau van zijn vader Cosimo I, beter bekend als Tesoretto. Om de ervaring af te ronden, hoor je over de enorme vakwerkconstructie gebouwd door de grote architect Giorgio Vasari, die het plafond met panelen van de Salone del Cinquecento, de hoofdruimte van het paleis, ondersteunt.

Florence: Rondleiding door het Palazzo Vecchio

5. Florence: Rondleiding door het Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio was het huis van de Medici-familie en een belangrijke plek in de Renaissance. Bekend als het belangrijkste symbool van de burgerlijke macht van Florence, leer meer over de uitgebreide geschiedenis van het paleis met een rondleiding van 90 minuten. Bekijk de "Salone dei Cinquecento", de zaal die de grootste en belangrijkste kamer is in termen van artistieke en historische waarde in het paleis. Bewonder plafonds met panelen, grote muurfresco's, gouden decoraties en imposante sculpturen. Verken de tweede verdieping van het paleis, met de elegante appartementen van de elementen, de appartementen van Eleonora van Toledo en de oorspronkelijke priorenzaal, samen met vele kleine kamers en een kapel met fresco's van Bronzino.

Florence: rondleiding door Palazzo Vecchio

6. Florence: rondleiding door Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio is het hart van Florence, een symbool van de stad sinds de middeleeuwen tot de moderne tijd. Het gebouw, gemaakt in 1299 en fungeerde als zetel voor het bestuur van de burgers, begon zijn gouden eeuw op het moment dat de familie Medici het Palazzo betrok en het transformeerde in het prachtige paleis van buitengewone rijkdom dat het nu is. Het geleide bezoek neemt je mee in de enorme rijkdom, buitengewone decoraties, meesterwerken en zelfs een toegang tot een geheime doorgang door de prachtige camerino van Bianca Cappello, de tweede vrouw van de grootuke Francesco I de'Medici.

Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

7. Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

Verken het historische centrum van Florence met een elektrische golfkar en laat je geweten schoon terwijl je meer bezienswaardigheden bestrijkt dan mogelijk is tijdens een wandeltocht. Klim aan boord van de milieuvriendelijke kar op Piazza San Firenze en rijd door de straten van de renaissancestad, langs Piazza Signoria en de Porcellino-markt. Ga verder naar de Duomo en de marmeren façade van de basiliek van Santa Maria Novella. Reis langs de oevers van de rivier de Arno naar Piazza Ognissanti. Een mp3-speler zal worden voorzien van commentaar over de geschiedenis van de stad en haar bezienswaardigheden, zodat u achterover kunt leunen en ontspannen terwijl uw escort u over de Santa Trinita-brug rijdt. Bewonder het Palazzo Pitti en de Ponte Vecchio. Ga verder naar de Ponte alle Grazie, herbouwd nadat deze werd verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Ga naar de Biblioteca Nazionale Centrale (Nationale Centrale Bibliotheek) op Piazza Santa Croce om de grootste bibliotheek van Italië te zien.

Florence: Firenze Card, officiële stadspas voor het museum

8. Florence: Firenze Card, officiële stadspas voor het museum

Koop de FirenzeCard en verzeker uzelf van toegang tot alle 60 musea van Florence met één pas. Bekijk de Galleria degli Uffizi, de Accademia en vele andere, en profiteer ook van exclusieve kortingen bij geselecteerde winkels en restaurants. Vermijd het betalen van toegangsprijzen met een kaart die voorrang geeft aan toegang tot de musea van de stad, inclusief tentoonstellingen waarvoor meestal een toeslag geldt. Breng uw kinderen gratis mee, kinderen onder de 18 jaar krijgen toegang onder begeleiding van een kaarthouder. Wees getuige van meesterwerken op locaties zoals de Uffizi, Accademia en de Brancacci-kapellen. Boek je tijdslot om de drukte voor te zijn en toegang te krijgen tot deze beroemde locaties en nog veel meer.

Florence: wandeltocht van een hele dag met David & Galleria degli Uffizi

9. Florence: wandeltocht van een hele dag met David & Galleria degli Uffizi

Begin uw dag door uw deskundige en vriendelijke gids te ontmoeten op het aangewezen ontmoetingspunt. Maak kort kennis met elkaar voordat je door de magische stad Florence vertrekt in de veilige handen van je gids. Uw dag begint zorgeloos met skip-the-line tickets voor het Academia Museum, krijgt voorrang bij toegang en vermijdt de lange wachtrijen. Binnenin zie je een aantal wereldberoemde kunstwerken, waaronder de David van Michelangelo. Maak een uitstapje naar de Duomo, ook wel bekend als Santa Maria Del Fiore, het meest iconische monument van Florence, met zijn epische gotische architectuur en iconische rode koepel. Verder naar het ontdekken waar de grote dichter Dante van Italië opgroeide, een ouderlijk huis veranderd in een museum. Je ziet ook het kerkje van Santa Margherita. Er wordt gezegd dat Dante hier verliefd werd op zijn Beatrice, wat de basis vormde van zijn meesterwerk 'The Divine Comedy'. Contuining naar Piazza Della Signoria en Palazzo Vecchio, het voormalige huis van de Medici-familie en ook het administratieve centrum van de Florentijnse Republiek. Bekijk dit imposante gebouw van buitenaf voordat u doorgaat naar de beroemde Ponte Vecchio-brug. Al sinds de 13e eeuw zijn deze Florentijnse winkels een must-see. Bij koninklijk besluit waren ooit juweliers de enigen die hun waren op de brug mochten verkopen. Tot op de dag van vandaag kun je er nog steeds glinsterende sieraden kopen bij de lokale ambachtslieden. Na wat vrije tijd voor de lunch gaat je tour verder met een geleid bezoek aan de Galleria degli Uffiizi. Dit is het meest populaire museum in Florence, en met een goede reden. Het staat vol met beroemd Italiaans renaissancewerk. Terwijl de wachttijden meestal lang zijn in het hoogseizoen, bevat deze Florence in a Day-tour skip-the-line Uffizi-tickets, wat betekent dat je slechts een korte veiligheidslijn verwijderd bent van het werk, waaronder Botticelli's Birth of Venus, Caravaggio's Medusa , en vele andere meesterwerken.

Het beste van Florence: wandeltocht van 2 uur

10. Het beste van Florence: wandeltocht van 2 uur

Als je geïnteresseerd bent in de cultuur van Florence en de schoonheid van de architectuur, neem dan deel aan deze begeleide wandeling van 2 uur langs de belangrijkste monumenten van dit UNESCO-werelderfgoed. De wandeltocht begint op de Piazza San Firenze; de thuisbasis van het Bargello en het Tribunale Fiorentino. Loop eerst naar de kerk van Santa Croce, de thuisbasis van vele bekende meesterwerken en de begraafplaats van enkele van de belangrijkste personages van Italië. Ga vervolgens naar Piazza Signoria, bekend om de fontein van Neptunus, het Palazzo Vecchio en het mooie Piazzale degli Uffizi. Steek de Ponte Vecchio over; de middeleeuwse stenen brug beroemd om zijn gouden juweliers, en kom aan bij het spectaculaire Pitti-paleis; voormalige residentie van de Medici-familie. Ga terug naar de Arno en het historische centrum langs de Via Maggio en Ponta Santa Trinita, langs de Via Tornabuoni, waar u enkele van de beste modeboetieks van Florence zult zien. Stop bij het Strozzi-paleis; prototype van renaissance-architectuur en eindig met het indrukwekkende Piazza Republica en de magnifieke kathedraal van Florence.

Beschikbare activiteiten

119 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 8

Andere activiteiten in Palazzo Vecchio

Wil je alle activiteiten in Palazzo Vecchio bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Palazzo Vecchio

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 7.220 beoordelingen

Dit was een zeer fijne en verrassende ervaring! Marcello was een schitterende gids die ons met veel enthousiasme meenam in het verhaal van de Medici! Veel bijgeleerd en ontzettend veel gezien. Pas met gids zie je dingen die je anders helemaal ontgaan. Je bezoekt geen enkel gebouw aan de binnenkant, maar je krijgt bij heel wat gebouwen verhalen en leuke weetjes! Echt een aanrader!

Het beklimmen van de toren met slechts 3 andere mensen was geweldig voor ons. Het was een speciale ervaring voor ons om zo'n rustig, ontspannend, rustig uitzicht over Florence te hebben.

Vriendelijk onthaal, ipad samsung, geweldig uitgelegd alleen spijtig dat de letters op het plan nergens te vinden waren in de kamers, was een beetje zoeken

geen wachten. zeer efficiënte apparatuur. een gemakkelijk en zeer leerzaam bezoek om uw bezoek aan Florence te beginnen met de geschiedenis van de Medici.

Het uitzicht vanaf de toren is prachtig en alleen al de toegangsprijs waard.