Palazzo Vecchio

Verken vele periodes uit de Italiaanse geschiedenis, beginnend bij de Romeinen, in een van de beste musea van Florence.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Palazzo Vecchio: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Florence: toegangsticket Palazzo Vecchio en audiogids

1. Florence: toegangsticket Palazzo Vecchio en audiogids

Palazzo Vecchio is het hart van Florence. Het werd gebouwd in 1299 als het huis voor de leiders van de middeleeuwse stad en het staat symbool voor de geschiedenis van de stad. De gouden eeuw van Palazzo Vecchio begon toen de Medici-familie besloot om het om te bouwen naar een echt paleis: een statige familieresidentie. Tijdens je bezoek bewonder je de architectuur van het palazzo, de beelden en de schilderijen en je leert meer over de rijke en complexe historie . Tijdens jouw 2 uur durende bezoek aan Palazzo Vecchio ontvang je een multimediagids in de vorm van een 7-inch tablet met fascinerende informatie in audio en hd-video en met spectaculaire 3D-creaties.

...
Florence: begeleide wandeltocht door de Medici-familie

2. Florence: begeleide wandeltocht door de Medici-familie

De Medici stonden bekend om het beïnvloeden en promoten van de kunsten en waren een van de machtigste families in Florence. Tijdens deze begeleide wandeling leer je over de historische kracht van de familie terwijl je de culturele en architecturale stempel bewondert die ze op Florence hebben achtergelaten. Je eerste stop is het Palazzo Medici Riccardi. In opdracht van Cosimo de Oudere in 1444 werd het indrukwekkende gebouw gebouwd als familiehuis. Ga verder naar de Basilica di San Lorenzo, het oudste gedocumenteerde religieuze gebouw in Florence. Je tour gaat verder naar andere bezienswaardigheden in opdracht van of beïnvloed door de Medici-familie, zoals de Cappelle Medicee, Piazza di Madonna Degli Aldobrandini en Piazza Della Santissima Annunziata. Bewonder het Piazza della Signoria en leer meer over de diverse geschiedenis van het gebouw. Rond je tour af in Palazzo Pitti. Het gebouw, dat in 1550 werd aangekocht om de nieuwe residentie van de groothertogelijke te worden, symboliseert de macht van de Medici over Toscane.

...
Mysteries of Medici: wandeltocht

3. Mysteries of Medici: wandeltocht

Ervaar de geschiedenis van Florence door meer te weten te komen over de bijdragen van de beruchte Medici-familie terwijl je hun invloed op de stad uit de eerste hand ziet. Bezoek de Medici-kapel en bekijk het prachtige mozaïekwerk. Luister terwijl je deskundige gids je meeneemt op een rondleiding door het verleden en hoor hoe geld en macht een intense rivaliteit tussen de families Strozzi, Pazzi en Medici veroorzaakten. Ontdek de geheimen en mysteries van de Medici-familie terwijl je Engelssprekende gids je meeneemt door de oude straten en pleinen. Wandel door de sporen die zijn achtergelaten door de meest buitengewone leden van de Medici-dynastie. Ga de Medici-kapel binnen waar de meeste overgebleven overblijfselen van de familie hun laatste onderkomen vonden. Bekijk de sprankelende halfedelstenen in het Florentijnse mozaïek Commesso Fiorentino.

...
Florence: wandeltour

4. Florence: wandeltour

Ontdek hoe Florence de Italiaanse renaissance heeft voortgebracht tijdens een introductietocht door 2000 jaar stadsgeschiedenis. Leer de achtergrond en context van de renaissance beter begrijpen en waarderen dankzij je deskundige gids. Ontdek de Romeinse oorsprong van de stad en bezoek historische bezienswaardigheden, zoals de overdekte brug de Ponte Vecchio. Ga verder naar de binnenplaats van de Galleria degli Uffizi, waar meesterwerken te zien zijn van Leonardo, Botticelli, Michelangelo, en anderen. Dan loop je naar het Piazza del Duomo in het hart van het historische centrum van Florence. Bewonder de gotische gevel van de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Bewonder de iconische koepel van de renaissancekathedraal, in de 15e eeuw ontworpen door Filippo Brunelleschi. Bekijk de doopkapel van San Giovanni, ontworpen door de beeldhouwer Lorenzo Ghiberti, en de beroemde vergulde bronzen deuren die Michelangelo vergeleek met de "Poorten van het Paradijs".

...
Galleria degli Uffizi: tour inclusief stadwandeling

5. Galleria degli Uffizi: tour inclusief stadwandeling

Ga tijdens deze activiteit van een halve dag op ontdekkingsreis in één van 's werelds meest artistieke steden. Florence is een stad van onvergetelijke elegantie, die bekend staat als de bakermat van de renaissance. Tijdens de wandeltocht krijg je enkele parels van Florence te zien, zoals de Duomo en het Palazzo Vecchio. In het gezelschap van een deskundige gids maak je een wandeling over de elegante pleinen en zie je indrukwekkende monumenten op elke hoek. Ontdek de feiten en geheimen van 2000 jaar Florentijnse geschiedenis en steek de Ponte Vecchio over Vervolg je tour met een bezoek aan de Galleria degli Uffizi, waar je een van 's werelds belangrijkste kunstcollecties vindt. Sla de lange wachtrijen voor de kassa over en ontdek hoe de schilderkunst zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld. Je gids geeft je uitleg over werken van de grootste kunstenaars van de middeleeuwen tot de renaissance, zoals Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rafaël, Titiaan en meer. Aan het eind van de rondleiding kun je op eigen houtje het museum verkennen tot sluitingstijd.

...
Palazzo Vecchio: rondleiding

6. Palazzo Vecchio: rondleiding

Maak een reis door de kunst en geschiedenis van de Renaissance tijdens een rondleiding door het Palazzo Vecchio. Bespaar tijd bij het wachten in de rij voor tickets en geniet van meer tijd om de vele schatten binnen te bewonderen.  Ontmoet je deskundige gids buiten het paleis om je rondleiding door dit middeleeuwse gebouw te beginnen. Sla de wachtrij over en verken vervolgens de sierlijke kamers van het paleis en de beroemde collectie renaissancekunstwerken.  Bewonder de versierde hoge plafonds en de prachtige fresco's in de Zaal van de Vijfhonderd. Bewonder indrukwekkende renaissancebeelden van Donatello en Michelangelo en bezoek een zaal vol oude landkaarten.  Terwijl je door de uitgebreide appartementen en zalen dwaalt, leer je over de macht en invloed van de beroemde Medici-familie. Ontdek privékamers, kom meer te weten over de geschiedenis van het paleis en ontdek hoe het dagelijkse leven daar was.  Luister ook naar verhalen en mythen uit de Renaissance, waaronder het verhaal van een geheime fresco van Leonardo da Vinci in de Salone dei Cinquecento van het paleis.

...
Florence: Dante's Inferno Haunted Verkenningsspel

7. Florence: Dante's Inferno Haunted Verkenningsspel

Je wordt uitgenodigd om de gevangen zielen, de geesten en de mysterieuze skeletten van Florence te ontdekken met een interactief stadsverkenningsspel. Je wordt stap voor stap naar de vervloekte gebouwen geleid waar ze hun eeuwige straffen uitvoeren terwijl je al hun verhalen leert. Zet je schrap en ontdek Haunted Florence, allemaal met behulp van je smartphone. Elke aanwijzing leidt je van de ene plaats naar de andere en geeft je exacte aanwijzingen, dus je hebt geen kaart, GPS of gids nodig. Wanneer je het oplost en het antwoord raadt, wordt het geheime verhaal van die plek ontgrendeld. Onderweg zul je verhalen vinden van ter dood veroordeelde mensen die terugkeerden om hun beul te achtervolgen, het open gat ontdekken dat naar de hel leidt, de bouw van gevangen zielen zien en vele andere verhalen ontdekken over de mensen die leefden en stierven op die plaatsen. Voor grotere groepen kan één persoon toegang kopen voor de hele groep door het aantal mensen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen ticket kopen. Je kunt als een groep spelen en samen de aanwijzingen oplossen terwijl je loopt, of je kunt je opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en aan het eind de groep ontmoeten.

...
Florence: fietstour door het historische centrum

8. Florence: fietstour door het historische centrum

Stap op een comfortabele fiets en beleef Florence vanuit een ander perspectief. Zie bezienswaardigheden zoals de Duomo, het Uffizi en de Ponte Vecchio over rivier de Arno. Bezoek gebieden waar de tourbussen niet kunnen komen en fiets door straatjes in het oude centrum met weinig verkeer. Verken de wijk Oltrarno, waar veel van de beroemde bezienswaardigheden van de stad te vinden zijn. Fiets door de ambachtswijk naar het renaissancepaleis Palazzo Pitti. Vervolg de reis naar de beroemde overdekte brug Ponte Vecchio en fiets Piazzale degli Uffizi op om de façade van het Uffizi te zien. Bewonder de paleizen van Piazza della Signoria in het hart van Florence en café's op de stoep van Piazza della Repubblica. Bekijk de herkenbare koepel van Brunelleschi op de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Op verschillende plekken langs de route vertelt je gids je over de Florentijnse Republiek en de renaissance.

...
Florence: Palazzo Vecchio Audioguide-tour en begeleide stadstour

9. Florence: Palazzo Vecchio Audioguide-tour en begeleide stadstour

Het Palazzo Vecchio, majestueus boven de skyline van Florence, is een van de meest erkende symbolen van de stad. Gebouwd tijdens de middeleeuwen, heeft het nog steeds de sobere architectuur van de 14e eeuw behouden en biedt het het hoogste uitzichtpunt in de stad vanaf de koepel van Brunelleschi. Betreed de elegante binnenplaats van Michelozzo en bewonder de prachtige "Hal van de 500". Bekijk een intieme studie van Francesco I de 'Medici, evenals de privéappartementen van Eleonora van Toledo en Cosimo I de' Medici. Verken de extravagante directiekamers met hun prachtige fresco's, schilderijen en standbeelden van de grootste renaissancekunstenaars, zoals Michelangelo, Donatello, Verrocchio, Vasari, Ghirlandaio en Bronzino. Verbeter uw ervaring met innovatieve wandeltochten op twee begeleide circuits met professionele gidsen, terwijl ze de stad tot leven brengen met fascinerende verhalen en anekdotes. Leer meer over de machtige Medici-familie, ontdek de plaatsen waar ze woonden in de wijk San Lorenzo en raak gefascineerd door de schoonheid van de kathedraal, de Brunelleschi-koepel en de Giotto-klokkentoren. Verken de middeleeuwse wijk van de stad en zie Piazza della Signoria, de Ponte Vecchio en de wijk Oltrarno met Palazzo Pitti. Profiteer dan optimaal van uw 24-uurs flexibele wandeltochtticket, terwijl u uitstapt en geniet van onbeperkte zelfgeleide sightseeing via de exclusieve app voor mobiele apparaten.

...
Florence: golfkartour met panoramisch uitzicht

10. Florence: golfkartour met panoramisch uitzicht

Ontmoet je chauffeur en stap op een milieuvriendelijke golfkar om het historische centrum van de stad Florence te ontdekken. Luister naar de uitleg van de chauffeur over alle monumenten die je onderweg tegenkomt. De tour is inclusief koptelefoon, hierdoor mis je niet het kleinste detail. Bezoek eerst Piazza del Duomo, het religieuze centrum van de stad. Bewonder het Baptisterium van San Giovanni en de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Maak geweldige foto's van de achthoekige koepel van de kathedraal, ontworpen door Filippo Brunelleschi, en de klokkentoren van Giotto. Vervolg de tour naar het Piazza della Signoria, dat wordt beschouwd als het politieke centrum van de stad. Ontdek op dit plein het Palazzo Vecchio, het standbeeld van David en de fontein van Neptunus. Bezoek dan de Galleria degli Uffizi en de beroemde Ponte Vecchio. Geniet ten slotte aan het einde van de tour van het adembenemende uitzicht op de heuvels vanaf Piazzale Michelangelo.

...

Plan je bezoek

 • Check de regen

  Bij regen wordt de Toren van Palazzo Vecchio afgesloten om veiligheidsredenen.

 • Openingstijden

  De openingstijden zijn 's winters beperkter dan 's zomers, dus zorg tussen oktober en maart dat je er vroeg bij bent.

 • Flinke klim

  Het is 418 treden klimmen naar de top van de toren, dus neem geen risico als je gezondheid het niet aan kan; er is geen lift.

 • Bescherm jezelf tegen de zon

  Op zonnige dagen is het belangrijk je in te smeren met zonnebrandcrème, vooral op de toren, waar je nog dichter bij de zon bent!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Tussen oktober en maart open van 9:00 tot 19:00 uur, tussen april en september van 9:00 tot 23:00 uur. Op donderdag open van 9:00 tot 14:00 uur.
 • Toegangsprijzen
  Museumtoegang: 10 euro. Toren en fort: 10 euro. Korting verkrijgbaar voor studenten.
 • Heb ik een gids nodig?
  Je kunt zonder gids op verkenning, maar een tour zal je inzicht geven in de rijke historie.
 • Hoe kom ik er?
  Gelegen in het centrum van Florence aan het Piazza della Signoria.
 • Extra tips

  • Wees voorbereid op wachttijd bij deze populaire attractie. Als je een Firenze card hebt, kun je langs de rij lopen.

  • De trappen buiten het museum zijn een leuke plek om na je bezoek even uit te rusten en mensen te kijken. Soms wordt op het Piazza ook opgetreden!

Sitemap Palazzo Vecchio

Wil je alle activiteiten in Palazzo Vecchio ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Palazzo Vecchio

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 5.329 beoordelingen

Interessante wandeling door Florence met goede gids

Goed georganiseerde wandeling. Zeer bekwame gids (Annette). Echt de highlights van Florence. Ik had maar 1 dag in Florence en dit was een goede manier om de dag mee te beginnen. Voordeel was ook dat deze tour vroeg begint. Museum was klein maar we hebben wel bijna alles kunnen zien en kregen ook goede uitleg van de gids. Audiosysteem werkte prima. Voor herhaling vatbaar.

Supergedetailleerde informatie. Via filmpjes worden niet alleen de schilderingen van de wanden uitgelegd, maar zelfs die op de plafonds.

Zeer de moeite waard om dit te bekijken. Wij hadden een audiotour geboekt , in eigen tempo lekker rond dwalen.

We gingen vroeg waardoor het heerlijk rustig was! Een prachtig paleis om te zien

Fantastische gids Federica. Zeer enthousiast, vriendelijk en deskundig