Palazzo Vecchio

Verken vele periodes uit de Italiaanse geschiedenis, beginnend bij de Romeinen, in een van de beste musea van Florence.

Palazzo Vecchio: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: ticket Palazzo Vecchio en videogids

1. Florence: ticket Palazzo Vecchio en videogids

Palazzo Vecchio is het hart van Florence. Het werd gebouwd in 1299 als het huis voor de leiders van de middeleeuwse stad en het staat symbool voor de geschiedenis van de stad. De gouden eeuw van Palazzo Vecchio begon toen de Medici-familie besloot om het om te bouwen naar een echt paleis: een statige familieresidentie. Tijdens je bezoek bewonder je de architectuur van het palazzo, de beelden en de schilderijen en je leert meer over de rijke en complexe historie . Tijdens jouw 2 uur durende bezoek aan Palazzo Vecchio ontvang je een multimediagids in de vorm van een 7-inch tablet met fascinerende informatie in audio en hd-video en met spectaculaire 3D-creaties.

Palazzo Vecchio: toegang zonder wachtrij en rondleiding door geheime doorgang

2. Palazzo Vecchio: toegang zonder wachtrij en rondleiding door geheime doorgang

Deze tour maakt bezoeken aan een reeks buiten de gebaande paden gelegen locaties in het Palazzo Vecchio Museum mogelijk. Onder hen is de mysterieuze trap gebouwd in de dikke muren door de wil van Gualtieri di Brienee. Sla de wachtrij over en ga op een rondleiding van een uur en 45 minuten. Ontdek de kleine studie van Francesco I de' Medici, een zeer elegante schat "van zeldzame en kostbare dingen", en het bureau van zijn vader Cosimo I, beter bekend als Tesoretto. Om de ervaring af te ronden, hoort u over de enorme truss-constructie gebouwd door de grote architect Giorgio Vasari, die het paneelplafond van de Salone del Cinquecento, de hoofdkamer van het paleis, ondersteunt.

Palazzo Vecchio: rondleiding

3. Palazzo Vecchio: rondleiding

Maak een reis door de kunst en geschiedenis van de Renaissance tijdens een rondleiding door het Palazzo Vecchio. Bespaar tijd bij het wachten in de rij voor tickets en geniet van meer tijd om de vele schatten binnen te bewonderen.  Ontmoet je deskundige gids buiten het paleis om je rondleiding door dit middeleeuwse gebouw te beginnen. Sla de wachtrij over en verken vervolgens de sierlijke kamers van het paleis en de beroemde collectie renaissancekunstwerken.  Bewonder de versierde hoge plafonds en de prachtige fresco's in de Zaal van de Vijfhonderd. Bewonder indrukwekkende renaissancebeelden van Donatello en Michelangelo en bezoek een zaal vol oude landkaarten.  Terwijl je door de uitgebreide appartementen en zalen dwaalt, leer je over de macht en invloed van de beroemde Medici-familie. Ontdek privékamers, kom meer te weten over de geschiedenis van het paleis en ontdek hoe het dagelijkse leven daar was.  Luister ook naar verhalen en mythen uit de Renaissance, waaronder het verhaal van een geheime fresco van Leonardo da Vinci in de Salone dei Cinquecento van het paleis.

Florence: rondleiding door Palazzo Vecchio

4. Florence: rondleiding door Palazzo Vecchio

Ervaar Palazzo Vecchio, het hart van Florence en een symbool van de geschiedenis van de stad, met een ervaren gids. Het stadhuisgebouw van Florence dateert uit 1299 toen het werd gebouwd om de regeringsleiders van het middeleeuwse Florence te huisvesten. Je zult gaan begrijpen hoe de architectuur, kunst, sculpturen en schilderijen bijdragen aan het creëren van een rijke en complexe representatie van de stad. Bewonder meesterwerken van beroemde kunstenaars uit de Renaissance, verspreid over de vele zalen, kamers en binnenplaatsen van het Palazzo. Het hoogtepunt van de ervaring zal de verbluffende Salone dei Cinquecento ("Zaal van de Vijfhonderd") zijn, de meest imposante kamer in het gebouw, met plafonds die oplopen tot 75 voet. Hier kun je de fresco's en schilderijen bewonderen van Giorgio Vasari, die de decoratie van de kamer overnam van Michelangelo. Voor een werkelijk boeiende onderdompeling in de geschiedenis van Florence, verken dit unieke gebouw dat zichzelf door de eeuwen heen heeft getransformeerd en vernieuwd.

Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

5. Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

Verken het historische centrum van Florence met een elektrische golfkar en krijg meer bezienswaardigheden te zien dan mogelijk is met een rondwandeling. Stap op Piazza San Firenze in de milieuvriendelijke wagen en rijd door de straten van de Renaissancestad, langs Piazza Signoria en de Porcellino-markt. Vervolg je rit naar de Duomo en de marmeren gevels van de basiliek van Santa Maria Novella. Rijd langs de oevers van de rivier de Arno naar Piazza Ognissanti. Er is een MP3-speler beschikbaar met commentaar over de geschiedenis en bezienswaardigheden van de stad, zodat je ontspannen kunt genieten, terwijl je over de Santa Trinita-brug rijdt. Bewonder het Palazzo Pitti en de Ponte Vecchio. Rijd door naar de Ponte alle Grazie, die werd herbouwd na in de Tweede Wereldoorlog te zijn verwoest. Ga naar de Biblioteca Nazionale Centrale op Piazza Santa Croce, om de grootste bibliotheek van Italië te zien.

Florence: Mysteries of the Medici begeleide wandeltocht

6. Florence: Mysteries of the Medici begeleide wandeltocht

Ervaar de geschiedenis van Florence door meer te weten te komen over de bijdragen van de beruchte Medici-familie terwijl je hun invloed op de stad uit de eerste hand ziet. Bezoek de Medici-kapel en bekijk het prachtige mozaïekwerk. Luister terwijl je deskundige gids je meeneemt op een rondleiding door het verleden en hoor hoe geld en macht een intense rivaliteit tussen de families Strozzi, Pazzi en Medici veroorzaakten. Ontdek de geheimen en mysteries van de Medici-familie terwijl je Engelssprekende gids je meeneemt door de oude straten en pleinen. Wandel door de sporen die zijn achtergelaten door de meest buitengewone leden van de Medici-dynastie. Ga de Medici-kapel binnen waar de meeste overgebleven overblijfselen van de familie hun laatste onderkomen vonden. Bekijk de sprankelende halfedelstenen in het Florentijnse mozaïek Commesso Fiorentino.

Florence: wandeltour

7. Florence: wandeltour

Ontdek hoe Florence de Italiaanse renaissance heeft voortgebracht tijdens een introductietocht door 2000 jaar stadsgeschiedenis. Leer de achtergrond en context van de renaissance beter begrijpen en waarderen dankzij je deskundige gids. Ontdek de Romeinse oorsprong van de stad en bezoek historische bezienswaardigheden, zoals de overdekte brug de Ponte Vecchio. Ga verder naar de binnenplaats van de Galleria degli Uffizi, waar meesterwerken te zien zijn van Leonardo, Botticelli, Michelangelo, en anderen. Dan loop je naar het Piazza del Duomo in het hart van het historische centrum van Florence. Bewonder de gotische gevel van de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Bewonder de iconische koepel van de renaissancekathedraal, in de 15e eeuw ontworpen door Filippo Brunelleschi. Bekijk de doopkapel van San Giovanni, ontworpen door de beeldhouwer Lorenzo Ghiberti, en de beroemde vergulde bronzen deuren die Michelangelo vergeleek met de "Poorten van het Paradijs".

Florence: Dante's Inferno Haunted Verkenningsspel

8. Florence: Dante's Inferno Haunted Verkenningsspel

Je wordt uitgenodigd om de gevangen zielen, de geesten en de mysterieuze skeletten van Florence te ontdekken met een interactief stadsverkenningsspel. Je wordt stap voor stap naar de vervloekte gebouwen geleid waar ze hun eeuwige straffen uitvoeren terwijl je al hun verhalen leert. Zet je schrap en ontdek Haunted Florence, allemaal met behulp van je smartphone. Elke aanwijzing leidt je van de ene plaats naar de andere en geeft je exacte aanwijzingen, dus je hebt geen kaart, GPS of gids nodig. Wanneer je het oplost en het antwoord raadt, wordt het geheime verhaal van die plek ontgrendeld. Onderweg zul je verhalen vinden van ter dood veroordeelde mensen die terugkeerden om hun beul te achtervolgen, het open gat ontdekken dat naar de hel leidt, de bouw van gevangen zielen zien en vele andere verhalen ontdekken over de mensen die leefden en stierven op die plaatsen. Voor grotere groepen kan één persoon toegang kopen voor de hele groep door het aantal mensen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen ticket kopen. Je kunt als een groep spelen en samen de aanwijzingen oplossen terwijl je loopt, of je kunt je opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en aan het eind de groep ontmoeten.

Florence: Accademia, de koepel van Brunelleschi en rondleiding door de kathedraal

9. Florence: Accademia, de koepel van Brunelleschi en rondleiding door de kathedraal

Geniet van uw dag om de Galleria dell'Accademia en de Duomo van Florence te ontdekken en kies ervoor om de koepel van Brunelleschi te beklimmen. Doe mee met een groepsreis of selecteer de optie privétour om de tour aan te passen aan uw behoeften. Profiteer van de Brunelleschi-pas, die 72 uur geldig is, en bezoek het museum en de doopkapel van de Duomo, zelfs na je rondleiding. Profiteer van snelle toegang tot de Galleria dell'Accademia met vooraf gereserveerde tickets. Luister naar het verhaal van Michaelangelo's David en zijn schepper. Kom meer te weten over de erfenis van de heersende Medici-familie en hoe deze collectie werd geschonken aan de inwoners van Florence. Ga vervolgens naar de beroemde Duomo. Ontdek onschatbare werken van gotische en renaissancekunst en bewonder het gebouw vanwege zijn grootte en ingewikkelde marmeren decoraties. Bekijk de doopkapel, beroemd om zijn poorten van het paradijs. Geniet van vooraf gereserveerde toegang tot Brunelleschi's Dome aan het einde van de tour als de optie is gekozen). Beklim de koepel in je eigen tijd en bewonder het schilderachtige uitzicht op Florence en het omliggende Toscane.

Florence: wandeltocht

10. Florence: wandeltocht

Begin je tour met een bezoek aan de belangrijkste gebouwen in het hart van Florence. Bekijk de Duomo, het Baptisterium van Sint-Jan, het Museo dell'Opera del Duomo, een museum met veel van de originele kunstwerken gemaakt voor de kathedraal van Florence, en de klokkentoren van Giotto die naast de basiliek van Santa Maria staat del Fiore. Ga vervolgens richting Piazza della Signoria, waar u het beeldhouwwerk van David van Michelangelo kunt bewonderen, dat buiten het Palazzo Vecchio is geplaatst als een symbool van het verzet van de Republiek tegen de tirannieke Medici. Bezoek vervolgens de Ponte Vecchio-brug, de beroemdste brug in Florence en ongetwijfeld een van de meest illustere bezienswaardigheden van de stad. Tijdens de tour laat je professionele gids je verborgen plekken zien die de meeste mensen niet opmerken tijdens het wandelen in de stad. Met een perfecte mix van informatie, over geschiedenis, curiosa over de Medici en de Renaissance, zul je de essentie van deze prachtige stad begrijpen.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Avonturen
  • Combi-aanbiedingen
75 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 5

Sitemap Palazzo Vecchio

Wil je alle activiteiten in Palazzo Vecchio ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Palazzo Vecchio

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 5.707 beoordelingen

Dit was een zeer fijne en verrassende ervaring! Marcello was een schitterende gids die ons met veel enthousiasme meenam in het verhaal van de Medici! Veel bijgeleerd en ontzettend veel gezien. Pas met gids zie je dingen die je anders helemaal ontgaan. Je bezoekt geen enkel gebouw aan de binnenkant, maar je krijgt bij heel wat gebouwen verhalen en leuke weetjes! Echt een aanrader!

Absoluut GEWELDIG. We hadden het eerste tijdslot en het was gewoon aangenaam om door het palazzo te slenteren. Geen drukte. De videogids was informatief. Dit bezoek is echt de moeite waard. We raden aan om 's ochtends vroeg te gaan om te genieten van de schoonheid van het palazzo

Het beklimmen van de toren met slechts 3 andere mensen was geweldig voor ons. Het was een speciale ervaring voor ons om zo'n rustig, ontspannend, rustig uitzicht over Florence te hebben.

geen wachten. zeer efficiënte apparatuur. een gemakkelijk en zeer leerzaam bezoek om uw bezoek aan Florence te beginnen met de geschiedenis van de Medici.

Het uitzicht vanaf de toren is prachtig en alleen al de toegangsprijs waard.