Paleis op de Dam

Paleis op de Dam: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Amsterdam: wandeltocht Anne Frank & Tweede Wereldoorlog

1. Amsterdam: wandeltocht Anne Frank & Tweede Wereldoorlog

Kom meer te weten over Anne Frank tijdens deze wandeltocht door Amsterdam onder leiding van een deskundige gids. Ontdek de eeuwenoude Joodse buurt met een kleine groep, terwijl je gids je van alles verteld over het leven van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog. Terwijl je door de Joodse wijk van Amsterdam slentert, kom je meer te weten over het leven en de dynamiek van de familie van Anne Frank. Kom meer te weten over de verhuizing van haar familie uit Duitsland, over hun onderduikperiode en over het leven van haar vader na de oorlog. Luister naar de verhalen van de gids over Anne Frank's passie voor het schrijven en de omstandigheden waarin zij leefde in de jaren 1930 en 1940 in Amsterdam. Ontdek hoe haar dagboek internationaal beroemd werd. Tijdens je rondleiding hoor je ook over het Nederlands verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en ontdek je waar geheime schuilplaatsen waren. Passeer belangrijke bezienswaardigheden zoals het Joods Historisch Museum, de Portugese synagoge, het Auschwitz-monument en de façade van het Anne Frank Huis.

Amsterdam: historische hoogtepunten wandeltocht plus proeverij

2. Amsterdam: historische hoogtepunten wandeltocht plus proeverij

Begin op de Dam, ontdek Amsterdam met de beste lokale gidsen en hoor over de stad in je eigen taal. Je deskundige gids laat de geschiedenis tot leven komen met verhalen en levendig commentaar in de door jou gekozen taal, terwijl je door de prachtige straten van Amsterdam uit de Middeleeuwen en de Gouden Eeuw slentert tijdens een 2 uur durende wandeling. Bewonder de architectuur en hoor over de lange geschiedenis van handel en handel van de stad. Enkele hoogtepunten die je passeert zijn: Het Koninklijk Paleis, De Nieuwe Kerk, de belangrijkste grachten, bruggen en sluizen, iconische pleinen, het Begijnhof, de Munttoren, de Bloemenmarkt, de LGBT-straat en de Amstel. Om deze tour compleet te maken kun je ook genieten van een lokale Hollandse proeverij!

Amsterdam: entreeticket en audiogids voor Paleis op de Dam

3. Amsterdam: entreeticket en audiogids voor Paleis op de Dam

Betreed het Paleis op de Dam in Amsterdam en verken het vorstelijke gebouw met een audiogids in een taal naar keuze. Kom meer te weten over de geschiedenis van het monument uit de 17e eeuw dat tot op de dag van vandaag nog steeds voor staatsbezoeken, prijsuitreikingen en andere koninklijke recepties wordt gebruikt. Bewonder de kunstelijke meesterwerken uit de Gouden Eeuw en bekijk beeldhouwwerken van kunstenaars als Ferdinand Bol en Govert Flinck. Loop door de enorme marmeren Burgerzaal en bekijk opvallende kenmerken, zoals het standbeeld van Atlas met de hemel op zijn schouders.

Amsterdam: stadswandeling

4. Amsterdam: stadswandeling

Ontdek Amsterdam samen met een lokale gids die alle geheimen van de stad kent. Tijdens deze wandeltour kom je alles te weten over het erfgoed van de stad terwijl je populaire locaties bezoekt, evenals een aantal lokale bijzondere bezienswaardigheden. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad, van het begin als modderig dorp aan de rivier de Amstel tot aan hoe het de belangrijkste handelsstad van Europa werd. Onderwerpen die worden aangesneden variëren van de geschiedenis van sekswerk en de decriminalisering van softdrugs in Nederland, tot aan de tragische verhalen van Anne Frank en de nazibezetting. Deze unieke rondleiding wil jou de perfecte introductie tot de stad geven. Of je nu van plan bent om een van de beroemde musea te bezoeken of liever een kijkje neemt in de cafés en bars van de Jordaan, deze tour helpt je op weg in de vaak chaotische stad. Zo kun jij je tijd optimaal besteden.

Amsterdam: privéstadswandeling

5. Amsterdam: privéstadswandeling

Geniet van een privéwandeltour en zie alle belangrijke bezienswaardigheden van het historische centrum, inclusief de betoverende bruggen, woonboten en koopmanshuizen van de grachtengordel. Leer Amsterdam, met zijn geplaveide straatjes, echt goed kennen tijdens een wandeling over de vele mooie bruggen in de monumentale grachtengordel. Laat je leiden door je gids en bekijk de herkenbare hoge en smalle gebouwen, de woonboten en uiteraard een aantal van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad. Kom te weten hoe de stad is uitgegroeid van een 12e-eeuws modderig stadje aan de Amstel tot de metropool die het vandaag de dag is. Krijg een lokaal inkijkje en ontdek de geheimen van de stad, waaronder lommerrijke pleinen en privéhofjes. Krijg tips over hoe je je tijd in Amsterdam het best kunt besteden.

Amsterdam: fietstocht van 2,5 uur

6. Amsterdam: fietstocht van 2,5 uur

Verdiep je in de geschiedenis van Amsterdam tijdens een fietstocht van 2,5 uur met gids, geschikt voor alle leeftijden en alle fitheidsniveaus. Maak gebruik van de diensten van een gids die ervoor zorgt dat de hele groep de tocht kan bijhouden. Geniet van een kopje koffie bij de fietswinkel van de lokale organisator en pas je fiets aan voor je de stad verkent. Maak kennis met de stad en leer over het ontstaan op de Dam. Hierna fiets je door het historische centrum als een echte Amsterdammer. Fiets naar de hoogtepunten, zoals de prachtige Bloemenmarkt: 's werelds enige drijvende bloemenmarkt. Fiets over de groene lanen van het Vondelpark, waar Amsterdammers ontspannen bij het openluchttheater en op het groene gras.

Amsterdam: speurtochtspel voor smartphones

7. Amsterdam: speurtochtspel voor smartphones

Volg een zelfgeleide tour langs de beroemdste plekken van Amsterdam terwijl je raadsels oplost tijdens een speurtocht. Download de app op je telefoon en ga naar het Amsterdam Museum om het spel te beginnen. Voltooi een uitdaging op basis van de locatie om naar de volgende spannende plek te gaan. Laat de app je naar elke bestemming leiden terwijl je interessante feiten leert. Je kunt op elk moment pauzeren of meer tijd doorbrengen met sightseeing.

Amsterdam: stadsintroductie in-app gids & audio

8. Amsterdam: stadsintroductie in-app gids & audio

Loop door een prachtige route van de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app 'World City Trail' uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van het exterieur en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling op elk moment, zonder een schema. Pauzeer het voor de lunch, drink een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour vanaf Amsterdam Centraal, het centraal station van Amsterdam! Bezoek de Basiliek van de Heilige Nicolaas met zijn prachtige interieur en exterieur, en verken de Beurs van Berlage terwijl je de geschiedenis leert kennen. Passeer Chinatown en de Wallen. Fotografeer de Oude Kerk, een van de oudste kerken van Amsterdam, en bewonder de Amsterdamse Dam, gebouwd door de beroemde architect Jacobus Oud. Dan wacht het imposante paleis op je. Terwijl het Amsterdam Museum je helpt meer interessante informatie over de stad Amsterdam te vinden. Bewonder de Westerkerk met zijn unieke esthetiek. Toch geeft het Anne Frank Huis ons een stomp in de maag en herinnert het ons in de eerste plaats aan het lijden van Anne Frank en in de tweede plaats aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De beroemde 9 Straatjes en de Jordaan vormen de kers op de taart van deze unieke tour. Sluit je tour kleurrijk af in het Tulip Museum.

Amsterdam: privérondleiding van 1,5 uur met een local

9. Amsterdam: privérondleiding van 1,5 uur met een local

Krijg een warm welkom in Amsterdam met een privétour die je tijd in de stad op de best mogelijke manier zal beginnen. Ontdek de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden zoals de Dam en de Nieuwmarkt in slechts 90 minuten. Krijg actuele tips over waar de plaatselijke bevolking graag een hapje eet en ontspant, of wat dacht je van een uniek familierestaurant in een plaatselijke hotspot? Tijdens deze privétour zorgt je lokale gids ervoor dat je Amsterdam als een local ziet. Je gids zal al je vragen beantwoorden en helpt je vertrouwd te raken met Amsterdam, zodat je de rest van je verblijf optimaal kunt genieten.

Amsterdam: wandeltocht met rondvaart

10. Amsterdam: wandeltocht met rondvaart

Begin vanaf het ontmoetingspunt op het Beursplein de wandeling langs de belangrijkste centrale attracties met je deskundige gids. Luister naar verhalen die je anders nooit zou horen en ervaar de geschiedenis van deze stad. Vanaf het begin als een modderig dorp aan de rivier de Amstel, tot de wilde geschiedenis van prostitutie en decriminalisering van drugs, tot de tragedie van Anne Frank en de nazi-bezetting, het doel is om u een perfecte introductie tot Amsterdam te geven. Je gids neemt je vervolgens mee naar de cruiseboot om de rondleiding langs de iconische kanaalroutes van de stad voort te zetten. Ontspan aan boord en geniet van de gedenkwaardige bezienswaardigheden die u omringen. U kunt de stad niet echt ervaren zonder de waterwegen te leren kennen, en tijdens deze cruise ziet u de belangrijkste grachten, de rivier de Amstel en de beroemde zeven bruggen.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Combi-aanbiedingen
  • Andere belevingen
16 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Paleis op de Dam

Wil je alle activiteiten in Paleis op de Dam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Paleis op de Dam

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.700 beoordelingen

Het was zo leuk om door de stad te lopen en gewoon te verkennen. Nooit gedacht "Zijn we verloren". Het spel zou niet veel tijd in beslag moeten nemen, maar we hebben het het grootste deel van de dag volgehouden omdat we onderweg veel moesten stoppen om de bezienswaardigheden, winkels en restaurants in je op te nemen. De game raakt zeker "de meeste" van de belangrijkste bezienswaardigheden en gebieden die je wilt bezoeken terwijl je in Amsterdam bent.

Online een ticket boeken is heel eenvoudig. En de tour zelf liet de mooiste indrukken achter! De audiogids is bij de ticketprijs inbegrepen. Er waren trouwens alleen audiogidsen in het Russisch in het Van Gogh Museum, Museum het Rembrandthuis en in de Onze-Lieve-Vrouwkerk op zolder. Dus ga ZEKER naar het Koninklijk Paleis in Amsterdam en geniet! En nog iets: ondanks het feit dat er een “foto is verboden” icoontje is, maakt iedereen foto’s!

De gids was goed beschreven. De audiogids leidt iedereen probleemloos door het paleis. Sommige kamers lijken echter behoorlijk op mij. Succesvol en adembenemend doel.

De app werkt perfect. Zonder problemen werden mn toegangsbewijzen gescand en konden wij naar binnen.

Super mooi om te bezichtigen, goede audio gids. Een echte aanrader!