Kies data

Paleis op de Dam

Paleis op de Dam: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Amsterdam: entreeticket en audiogids voor Paleis op de Dam

1. Amsterdam: entreeticket en audiogids voor Paleis op de Dam

Betreed het Paleis op de Dam in Amsterdam en verken het vorstelijke gebouw met een audiogids in een taal naar keuze. Kom meer te weten over de geschiedenis van het monument uit de 17e eeuw dat tot op de dag van vandaag nog steeds voor staatsbezoeken, prijsuitreikingen en andere koninklijke recepties wordt gebruikt. Bewonder de kunstelijke meesterwerken uit de Gouden Eeuw en bekijk beeldhouwwerken van kunstenaars als Ferdinand Bol en Govert Flinck. Loop door de enorme marmeren Burgerzaal en bekijk opvallende kenmerken, zoals het standbeeld van Atlas met de hemel op zijn schouders.

Amsterdam: Cultuur- en geschiedeniswandeling in het Duits

2. Amsterdam: Cultuur- en geschiedeniswandeling in het Duits

Bezoek beroemde bezienswaardigheden in het centrum van Amsterdam en krijg een overzicht van de stad tijdens deze wandeltocht gewijd aan cultuur en geschiedenis. Profiteer van tips die elke avontuurlijke reiziger moet kennen en haal het beste uit je reis. Ontdek welk eten je moet proeven en welke wijken je zelfstandig per fiets kunt ontdekken. Luister naar je gids die je vertelt welke architectonische ontwerpen in het verleden populair waren en krijg een idee van de Amsterdammers. Luister naar verhalen over hoe kooplieden, verkopers en armen in de Middeleeuwen leefden, waarom de kunstwereld bloeide in de Gouden Eeuw, hoe de Tweede Wereldoorlog de mensen in de stad heeft veranderd en hoe het voelt om in de tolerante, multiculturele stad vandaag. Begin je tour in het hart van de stad op de Dam, waar Amsterdam is gesticht. De rondleiding leidt u langs het Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk Nieuwe Kerk en langs het voormalig hoofdpostkantoor naar de Torensluisbrug. Bekijk een van de kleinste huisjes van de stad en leer meer over de koloniale tijd bij het standbeeld van Multatuli op de Torensluisbrug. Wandel langs romantische grachtenpanden en steek het Spui over om bij de parel van Amsterdam te komen: het Begijnhof. Met zijn ingang verborgen in een smal zijstraatje, wacht dit bijzondere hofje erop om ontdekt te worden. Op de terugweg naar de Dam ziet u de rivier waar de stad haar naam aan te danken heeft: de Amstel. De rondleiding door de stad eindigt bij het nationale monument dat oorspronkelijk werd gebouwd om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken, maar nu een gedenkteken is voor alle slachtoffers die in welke oorlog dan ook ter wereld zijn omgekomen.

Amsterdam: rosse buurt en lokale kroegentour

3. Amsterdam: rosse buurt en lokale kroegentour

Ontdek de beruchte Wallen van Amsterdam met een deskundige gids. Verken de smalle straatjes van de wijk en leer over enkele van de oudste pubs van de stad. Rond de tour af met een rustpauze in een traditionele lokale pub. Ontmoet je gids in het centrum van Amsterdam. Krijg een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van de stad. Begin in de oude binnenstad en Chinatown in Amsterdam. Hier vertelt je gids je over de geschiedenis van de stad en over enkele van de oudste pubs van de stad. Luister naar verhalen en neem een kijkje in bekende kroegen als t' Aepjen en t' Mandje. Ga verder naar het centrum van de Wallen waar je gids je alles zal vertellen over de sekswerkindustrie, peepshows en de geschiedenis van de Amsterdamse Wallen. Vind veel curiosa, zoals de smalste straat van Amsterdam, beroemde coffeeshops, een overdekte prostitutiestraat en veel 'smartshops'. Hoor hoe het is om als prostituee op de Wallen te werken en kom meer te weten over liberale wetten. Loop naar de Dam waar de tour eindigt. Op weg naar dit gebied zie je enkele van de laatste bezienswaardigheden van de tour, zoals de Condomerie, het Koninklijk Paleis en de Dam. Rond de tour af met een rustpauze in een traditionele lokale pub.

Amsterdam: historische hoogtepunten wandeltocht plus proeverij

4. Amsterdam: historische hoogtepunten wandeltocht plus proeverij

Begin op de Dam, ontdek Amsterdam met de beste lokale gidsen en hoor over de stad in je eigen taal. Je deskundige gids laat de geschiedenis tot leven komen met verhalen en levendig commentaar in de door jou gekozen taal, terwijl je door de prachtige straten van Amsterdam uit de Middeleeuwen en de Gouden Eeuw slentert tijdens een 2 uur durende wandeling. Bewonder de architectuur en hoor over de lange geschiedenis van handel en handel van de stad. Enkele hoogtepunten die je passeert zijn: Het Koninklijk Paleis, De Nieuwe Kerk, de belangrijkste grachten, bruggen en sluizen, iconische pleinen, het Begijnhof, de Munttoren, de Bloemenmarkt, de LGBT-straat en de Amstel. Om deze tour compleet te maken kun je ook genieten van een lokale Hollandse proeverij!

Amsterdam: speurtochtspel voor smartphones

5. Amsterdam: speurtochtspel voor smartphones

Volg een zelfgeleide tour langs de beroemdste plekken van Amsterdam terwijl je raadsels oplost tijdens een speurtocht. Download de app op je telefoon en ga naar het Amsterdam Museum om het spel te beginnen. Voltooi een uitdaging op basis van de locatie om naar de volgende spannende plek te gaan. Laat de app je naar elke bestemming leiden terwijl je interessante feiten leert. Je kunt op elk moment pauzeren of meer tijd doorbrengen met sightseeing.

Privéwandeling door de oude stad van Amsterdam

6. Privéwandeling door de oude stad van Amsterdam

Geniet van een privéwandeling door Amsterdam met je eigen persoonlijke gids en slenter door het middeleeuwse centrum om delen van de oude stadsmuur te zien. Ga verder langs de beroemde grachten om Chinatown, de voormalige Joodse wijk en de beruchte Wallen te verkennen. Ontdek hoe Amsterdam werd gebouwd op een teruggewonnen moeras, toen het land onder de modder lag en de haven bijna ontoegankelijk was. Verbinding met de Noordzee kwam pas in de 19e eeuw tot stand, maar Amsterdam was al een van de belangrijkste steden ter wereld geworden. Tijdens je wandeling leer je over zijn positie als belangrijk wetenschappelijk en cultureel centrum en ontdek je hoe het in 1650 met 220.000 inwoners de op twee na grootste stad van Europa werd. Je gids zal de belangrijkste aspecten van het verhaal van Amsterdam uitleggen, langs bezienswaardigheden zoals het 17e-eeuwse Oostindisch Huis, het Amsterdamse hoofdkwartier van de Oost-Indische Compagnie. Ontdek oude pandjeshuizen en knappe koopmanshuizen in de Jordaan. Loop langs de oevers van de Herengracht, een van de eerste 3 grote grachten van de stad, en meer.

Kulinarische Stadtführung

7. Kulinarische Stadtführung

Beroemde rundgang door de historische stad Amsterdam en de Grachtengürtel, angereichert mit umfangreichen Informationen, Anekdoten über die Geschichte und das Leben in Amsterdam, eerst en vooral jetzt, en, natürlich, mit kleinen, typisch Niederländischen, leckeren Gaumenfreuden! Werdet Teil der wunderbaren, niederländischen "Geselligkeit". Wir proberen: die besten Pommes der Stadt, köstliche Waffeln, den landestypischen Hering, Schokolade / Pralinen, Kuchen und Kaffee.... Als u veel ervaring heeft, kunt u uw vorkommt gebruiken, als u een van de specialitäten z.B. Ausverkauft is een van de meest verspreide Geschäft Ruhetag-hoeden. In diesem Fall biete ich Euch, nach Absprache, eine Alternative an.

Amsterdam: privéwandeltocht in het Engels of Duits

8. Amsterdam: privéwandeltocht in het Engels of Duits

Ontmoet je gids voor Amsterdam Centraal Station. Hier stelt je gids zichzelf voor en wandel je mee naar de oude binnenstad en de rosse buurt. Je komt meer te weten over de geschiedenis van Amsterdam en ziet veel sites zoals de Oude Kerk, Chinatown en de smalste straat van Amsterdam. Na de Wallen, loop je naar het Koninklijk Paleis, de Dam en het Begijnhof. Luister naar interessante verhalen over Nederlanders en kom alles te weten over Amsterdam. Ga dan naar de drijvende straatmarkt, waar je alles kunt kopen wat bloemgerelateerd is. De rondleiding eindigt op de Dam.

Amsterdam: geleide wandeling met kaasproeverij

9. Amsterdam: geleide wandeling met kaasproeverij

Voor kaasliefhebbers is deze 2,5-uur durende rondleiding de perfecte manier om van Amsterdam te genieten. Luister naar verhalen die je normaliter niet tegenkomt in reisgidsen; duik onder het oppervlak van de stad met behulp van een Engels- of Spaanssprekende gids.  Enkele hoogtepunten van de rondleiding: de eerste effectenbeurs ter wereld, een wandeling over de Dam, met het Nationaal Monument en Koninklijk Paleis, de Rosse Buurt, de Chinese wijk en joodse wijk, de Bloemenmarkt, de Jordaan, en een wandeling langs het Anne Frank Huis.   Na de rondleiding bezoek je Reypenaer, een van de meest prestigieuze kaaswinkels van de stad, waar je 6 verschillende soorten Gouda-kaas proeft, met een glas wijn. Kom meer te weten over het verschil tussen deze soorten kazen, en hun geschiedenis.  Het doel van deze rondleiding is om je een perfectie introductie tot de stad te bieden, van de wilde geschiedenis van prostitutie en het gedoogbeleid tot het verhaal van Anne Frank en de nazibezetting. Of je nu een van de beroemde musea van Amsterdam bezoekt of een kijkje neemt bij de cafés en bars van de Jordaan, deze rondleiding helpt je op weg in deze unieke stad. Zo haal je het meest uit je verblijf.

Amsterdam: fietstocht van 2,5 uur

10. Amsterdam: fietstocht van 2,5 uur

Verdiep je in de geschiedenis van Amsterdam tijdens een fietstocht van 2,5 uur met gids, geschikt voor alle leeftijden en alle fitheidsniveaus. Maak gebruik van de diensten van een gids die ervoor zorgt dat de hele groep de tocht kan bijhouden. Geniet van een kopje koffie bij de fietswinkel van de lokale organisator en pas je fiets aan voor je de stad verkent. Maak kennis met de stad en leer over het ontstaan op de Dam. Hierna fiets je door het historische centrum als een echte Amsterdammer. Fiets naar de hoogtepunten, zoals de prachtige Bloemenmarkt: 's werelds enige drijvende bloemenmarkt. Fiets over de groene lanen van het Vondelpark, waar Amsterdammers ontspannen bij het openluchttheater en op het groene gras.

23 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Paleis op de Dam

Wil je alle activiteiten in Paleis op de Dam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Paleis op de Dam

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.826 beoordelingen

De audiotour leidt je door alle kamers. U wordt niet alleen geïnformeerd over het ontstaan en de achtergrond, maar krijgt ook steeds weer informatie over hoe de kamers tegenwoordig worden gebruikt. Al met al een heel indrukwekkend gebouw.

De speurtocht presenteert 10 heel verschillende puzzels en wat informatie over gebouwen en de stad. Leuke activiteit om de stad te verkennen. Om de stad te leren kennen, zou ik ook een rondleiding aanraden.

Wat ontzettend leuk om een kijkje te nemen in het paleis !! Zo ontzettend mooi van binnen en de audiotour is super !

Goed idee! Grappige en uitdagende puzzels - maar je hebt Google Maps nodig om de plaatsen te vinden.

Zeker de moeite waard als je historisch, maar ook koninklijke interesse hebt.