Paleis op de Dam

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Paleis op de Dam: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

 • Amsterdam: Anne Frank-privéwandeltour

  1. Amsterdam: Anne Frank-privéwandeltour

  Geniet van een privéwandeltour en kom meer te weten over de Joodse geschiedenis van Amsterdam. Verken de eeuwenoude Joodse wijk van de stad en laat je gids je vertellen over het leven van Anne Frank.

  Krijg interessante informatie te horen over de achtergrond van de oorspronkelijke joodse wijk en de evolutie ervan door de eeuwen heen. Bekijk vele bezienswaardigheden zoals het Joods Historisch Museum en het Auschwitz Monument. Je privégids vertelt je verhalen over Anne Franks liefde voor schrijven en de omstandigheden waarin ze leefde in het Amsterdam van de jaren 1930-1940. Kom meer te weten over de familieverhoudingen van Anne Frank, haar verhuizing vanuit Duitsland, de tijd dat ze was ondergedoken en het naoorlogse leven van haar vader. Ontdek hoe het dagboek van Anne Frank wereldberoemd werd. Ontdek geheime schuilplaatsen waar de schrijver haar toevlucht zocht tijde...

 • Amsterdam: stadswandeling

  2. Amsterdam: stadswandeling

  Ontdek Amsterdam samen met een lokale gids die alle geheimen van de stad kent. Tijdens deze wandeltour kom je alles te weten over het erfgoed van de stad terwijl je populaire locaties bezoekt, evenals een aantal lokale bijzondere bezienswaardigheden. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad, van het begin als modderig dorp aan de rivier de Amstel tot aan hoe het de belangrijkste handelsstad van Europa werd. Onderwerpen die worden aangesneden variëren van de geschiedenis van sekswerk en de decriminalisering van softdrugs in Nederland, tot aan de tragische verhalen van Anne Frank en de nazibezetting. Deze unieke rondleiding wil jou de perfecte introductie tot de stad geven. Of je nu van plan bent om een van de beroemde musea te bezoeken of liever een kijkje neemt in de cafés en bars van de Jordaan, deze tour helpt je op weg in de vaak chaotische stad. Zo kun jij je tijd optimaa...

 • Amsterdam: fietstocht langs highlights van de stad

  3. Amsterdam: fietstocht langs highlights van de stad

  Begin je tour door Amsterdam door net als de locals op een fiets te springen. Op deze eigenzinnige fietstour verken je de meest geliefde vorm van vervoer van de stad en luister je onderweg naar sprookjes en verhalen uit het verleden en heden. Je voelt je in een mum van tijd een echte Amsterdammer. Ontdek de geschiedenis van Amsterdam door te beginnen in het centrum. Bekijk alle bezienswaardigheden en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van Amsterdam. Fiets over bruggen, de idyllische grachten en verborgen binnenhofjes in. Je krijgt tal van mogelijkheden om even te stoppen en de pittoreske stad te fotograferen. Bij elke locaties vertelt je gids je meer over de geschiedenis van de plek en de Amsterdamse cultuur.

 • Amsterdam: wandeltocht Anne Frank & Tweede Wereldoorlog

  4. Amsterdam: wandeltocht Anne Frank & Tweede Wereldoorlog

  Kom meer te weten over Anne Frank tijdens deze wandeltocht door Amsterdam onder leiding van een deskundige gids. Ontdek de eeuwenoude joodse buurt in een kleine groep, terwijl je gids je van alles vertelt over het leven van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog. Luister naar de verhalen over haar familie, over hoe ze uit Duitsland vertrokken, de tijd dat ze ondergedoken zaten en het naoorlogse leven van Otto Frank, Anne's vader. Je gids vertelt je over Anne's liefde voor schrijven, de omstandigheden waaronder ze in het Amsterdam van de jaren 1930-1940 leefde en hoe haar dagboek zo beroemd is geworden. Daarnaast kom je meer te weten over het Nederlandse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en zie je waar geheime schuilplaatsen zich bevonden. Tijdens de rondleiding zie je het Joods Historisch Museum, de Portugese Synagoge, het Auschwitzmonument en de gevel van het Anne Frank Huis.

 • Amsterdam: privérondleiding van 1,5 uur met een local

  5. Amsterdam: privérondleiding van 1,5 uur met een local

  Begin je verblijf in Amsterdam met een privéwandeling van 1,5 uur en krijg alles te horen wat je nodig hebt voor een geweldige ervaring. Maak kennis met je lokale gastheer bij het Centraal Station en loop door het stadscentrum, terwijl je antwoord krijgt op al je brandende vragen die reisgidsen en websites niet beantwoorden. Bezoek verscholen plekjes tussen de belangrijkste bezienswaardigheden en kom onderweg langs lokale markten, mooie kerken en multiculturele wijken. Je gids geeft je kennerstips en beantwoordt je vragen, zoals waar het beste lokale bier wordt getapt en de beste restaurants in de stad te vinden zijn, of welke de opbloeiende wijken zijn en waar je het beste kaartjes voor het Anne Frank Huis kunt kopen. Krijg een uniek inzicht in het dagelijks leven, terwijl je vanaf het Centraal Station naar de Sint Nicolaaskerk en dan via Chinatown naar de beruchte wallen loopt. Pauze...

  Onze gids Sebastian wist zeer enthousiast te vertellen over alles wat we tegen kwamen. Zelfs de geschiedenis van een gebouw was hem niet onbekend. Had ook nog leuke suggesties voor ons verdere verblijf in Amsterdam.

 • Amsterdam: privéwandeltocht in het Engels of Duits

  6. Amsterdam: privéwandeltocht in het Engels of Duits

  Ontmoet je gids voor Amsterdam Centraal Station. Hier stelt je gids zichzelf voor en wandel je mee naar de oude binnenstad en de rosse buurt. Je komt meer te weten over de geschiedenis van Amsterdam en ziet veel sites zoals de Oude Kerk, Chinatown en de smalste straat van Amsterdam. Na de Wallen, loop je naar het Koninklijk Paleis, de Dam en het Begijnhof. Luister naar interessante verhalen over Nederlanders en kom alles te weten over Amsterdam. Ga dan naar de drijvende straatmarkt, waar je alles kunt kopen wat bloemgerelateerd is. De rondleiding eindigt op de Dam.

  Der Guide hat die Führung mit viel Humor interessanten Anekdoten echt super gemacht. Wirklich empfehlenswert!!!!

 • Amsterdam: privéstadswandeling

  7. Amsterdam: privéstadswandeling

  Geniet van een privéwandeltour en zie alle belangrijke bezienswaardigheden van het historische centrum, inclusief de betoverende bruggen, woonboten en koopmanshuizen van de grachtengordel. Leer Amsterdam, met zijn geplaveide straatjes, echt goed kennen tijdens een wandeling over de vele mooie bruggen in de monumentale grachtengordel. Laat je leiden door je gids en bekijk de herkenbare hoge en smalle gebouwen, de woonboten en uiteraard een aantal van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad. Kom te weten hoe de stad is uitgegroeid van een 12e-eeuws modderig stadje aan de Amstel tot de metropool die het vandaag de dag is. Krijg een lokaal inkijkje en ontdek de geheimen van de stad, waaronder lommerrijke pleinen en privéhofjes. Krijg tips over hoe je je tijd in Amsterdam het best kunt besteden.

 • Amsterdam: begeleide kroegentocht van 2 uur

  8. Amsterdam: begeleide kroegentocht van 2 uur

  Begin je tour in de wereldberoemde Prik Bar in Amsterdam. Prik is het Nederlandse woord voor bubbels, wat passend is gezien hun brede selectie koolzuurhoudende dranken voor volwassenen. Stop vervolgens voor drankjes en snacks in de geliefde O'reilly's Irish Pub. Daar zullen jij en je tour genieten van een exclusieve kamer (met airconditioning in de zomer en verwarmd in de winter.) Ga vervolgens verder met je tour naar het feest in de Reguliersdwarsstraat, de meest homovriendelijke straat van Amsterdam. Bezoek drie bars en geniet van een breed scala aan drankjes die al op je wachten. Bestel een speciale cocktail of duik gewoon in het feest en probeer een van de speciale shots die voor je tour zijn gereserveerd. Profiteer van prioriteitsservice en tot 60% korting op de drankprijzen. Sluit je tour af in Cafe Montmartre aan de Amstel en geniet van het uitzicht op het water met een paar l...

 • Amsterdam: historische hoogtepunten rondleiding met gids

  9. Amsterdam: historische hoogtepunten rondleiding met gids

  Beginnend op de Dam, ontdek Amsterdam met de beste lokale gidsen en hoor over de stad in je eigen taal: Duits, Italiaans of Frans. Je deskundige gids zal de geschiedenis tot leven brengen met verhalen en levendig commentaar terwijl je door de prachtige straten van het middeleeuwse en Gouden Eeuw Amsterdam slentert tijdens een tour van 2 uur. Bewonder de architectuur en hoor over de lange geschiedenis van handel en handel in de stad. Enkele hoogtepunten die je zult passeren zijn: het Koninklijk Paleis, de nieuwe kerk, de belangrijkste grachten, bruggen en sluizen, het kleinste huis in de stad, het Begijnhof, een mannengevangenis uit de late 16e eeuw, de Munttoren en de rivier de Amstel.

 • Amsterdam: privéstadswandeling met ophaalservice

  10. Amsterdam: privéstadswandeling met ophaalservice

  Ontdek historisch Amsterdam tijdens een privéwandeltour en verken de bezienswaardigheden. Nadat je wordt opgehaald zal je vriendelijke gids je over meer dan 800 jaar Amsterdamse geschiedenis en cultuur vertellen, van een bescheiden dorp aan de Amstel tot aan de invloedrijke zeventiende eeuw (soms wel Gouden Eeuw genoemd). Wandel door de wereldberoemde 17e-eeuwse grachtengordel, sinds 2010 UNESCO-Werelderfgoed, die gevormd werd door het afwateren van moerasland om een kanalennetwerk te creëren. Loop over de grachten en pauzeer even op interessante plaatsen, zoals voor het Anne Frank Huis en andere Amsterdamse highlights.

Sitemap Paleis op de Dam

Wil je alle activiteiten in Paleis op de Dam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Paleis op de Dam

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.818 beoordelingen

Midden in Amsterdam is toegang met online code geen probleem! Ik heb echt genoten van de audiotour, er zijn genoeg talen om uit te kiezen! Erg informatief!

Het is de eerste keer dat ik naar Amsterdam kom en het bezoek aan het Paleis was zeer aangenaam. Ik heb veel geleerd, ik raad het aan

Het is een heel mooi huis. De getoonde kamers zijn zeer goed ontworpen. Het bezoek is een belevenis.

Het paleis en de audiogids zijn buitengewoon goed gepresenteerd en zeer informatief.

Heel leuke en informatieve audio rondleiding genoten. Echt de moeite waard!