Paleis Topkapi

Meer dan 300 keer geboekt vorige week

Paleis Topkapi

Paleis Topkapi: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Istanbul: Topkapi Paleis & Harem Museum Ticket & audiogids

Istanbul: Topkapi Paleis & Harem Museum Ticket & audiogids

Ontdek de wonderen van het Topkapi Paleis en het Harem Museum in Istanbul met skip-the-line toegangstickets en je eigen persoonlijke smartphone app audiogids. Vermijd de lange rijen met tickets met skip-the-line privileges en een gastheer die je naar binnen leidt. Nadat je je gastheer hebt ontmoet, ontvang je je toegangsbewijs en ga je naadloos het Topkapi Paleis binnen. Start bij binnenkomst je audiogids op je smartphone om je bezoek te verrijken (download instructies ontvangen na boeking). Dompel jezelf onder in het oude Ottomaanse Rijk terwijl je door de poorten en tuinen van het museum loopt. Wandel door de eeuwenoude geschiedenis van het Ottomaanse Rijk terwijl je de eeuwenoude kunst en architectuur van dichtbij bekijkt. Ga terug naar het Ottomaanse Rijk door middel van historische kunstwerken en architectuur. Bezoek in je eigen tempo de tijdloze collecties van het paleis, de Harem ant en bekijk de verbazingwekkende koninklijke juwelen en heilige religieuze relikwieën van dichtbij. Leer meer over het leven van sultans en koninginnen via je audiogids. Geniet voor het einde van je bezoek van een prachtig uitzicht over de stad en de Bosporus vanaf het paleis.

Istanbul: Bosporus cruise met audiogids en optie voor zonsondergang

Istanbul: Bosporus cruise met audiogids en optie voor zonsondergang

Spring op een rondvaartcruise om de Gouden Hoorn en de Bosporus te verkennen. Krijg een frisse kijk op Istanbul tijdens deze boottocht met een audiogids die je alle topverhalen vertelt terwijl je langs de Hagia Sophia, het Topkapi-paleis, de Maagdentoren en de Galata-toren vaart. Vaar zo ver naar het zuiden om de Bosporus-brug te zien. Ontmoet je gastheer aan de andere kant van de Hagia Sophia en loop naar de pier achter de grote moskee. Spring aan boord om de Gouden Hoorn te ontdekken, die wordt beschouwd als 's werelds grootste natuurlijke haven. Vaar door de prachtige Bosporus die de continentale grens vormt tussen Azië en Europa. Onderweg kom je culturele en historische emblemen van Istanbul tegen, zoals de Hagia Sophia, het Topkapi-paleis, de Maagdentoren en de Galata-toren. Leer meer over het rijke erfgoed van de stad met een audiogids. Bewonder de kustlijn van de Bosporus aan de Europese kant vanaf de cruise en zie een reeks dorpen, elk met zijn eigen individuele karakter en attracties. Zweef onder andere langs het Dolmabahçe-paleis, het Ciragan-paleis, de Ortaköy-moskee en de Bosporus-brug. Zorg ervoor dat u oude kastelen, beroemde parken en spectaculaire kustwoningen uit verschillende eeuwen in de gaten houdt. Maak prachtige foto's van de levendige stad Istanbul langs het water tijdens deze schilderachtige cruise.

Istanbul: Bosporus Zonsondergang Cruise op jacht met live gids

Istanbul: Bosporus Zonsondergang Cruise op jacht met live gids

De Sunset-cruise begint vanaf de Kabatas-pier met een mooi, gedecoreerd luxe jacht, vaar naar de tweede brug van de Bosporus vanuit het Europese deel van de Bosporus-straat. Terwijl je je drankjes met snacks drinkt, geniet je van het panoramische uitzicht dat je anders niet zou zien, en krijg je toegang tot uitstekende fotomomenten van het Dolmabahçepaleis, de Ortaköy-moskee, het Rumeli-fort en nog veel meer lokale bezienswaardigheden. Na het bereiken van de tweede brug vaar je vanuit de tegenovergestelde richting omhoog naar het Aziatische deel van de Bosporus. Bekijk het uitzicht op houten huizen en krijg informatie over alle mooie plekjes van de Bosporus door onze legendarische gids. Je bent nu bij Maidens Tower in het midden van de zee, een van de beste iconische punten van de Zee van Marmara. Met deze prachtige toren heb je de mogelijkheid om wat foto's te maken van de zonsondergang op de Bosporus. Maak je klaar om door de diepten van de geschiedenis te glijden in de Bosporus, de mooiste plek in Istanbul. U zult alle vermoeidheid van de dag vergeten met de vriendelijke service die we u zullen geven op onze boot, een van de mooiste jachten van de Bosporus. Zet je camera's klaar terwijl je interessante informatie over de geschiedenis krijgt van onze ervaren en vriendelijke gids. Omdat je een foto wilt maken van alle schoonheden van de Bosporus. We eindigen onze Sunset Cruise met een fotomoment van de oude stad op de Kabatas-pier waar we beginnen.

Istanbul: Bosporus & Gouden Hoorn Cruise overdag of zonsondergang

Istanbul: Bosporus & Gouden Hoorn Cruise overdag of zonsondergang

Een Bosporus-cruise is een van de beste dingen om te doen in Istanbul. Stap op de boot en begin met het ontdekken van de lange waterweg die Europa en Azië scheidt. Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van Istanbul, waaronder prachtige paleizen, oude kastelen en beroemde heuvels en parken, evenals spectaculaire residenties aan zee uit verschillende eeuwen terwijl u onder beroemde bruggen door vaart. Je begint je tour vanuit de oude stad in Sultanahmet en vaart langs de Europese kant tot aan de 2e Bosporusbrug en keert terug langs de Aziatische kust. U passeert het Dolmabahce-paleis, het Ciragan-paleis, de Ortaköy-moskee, de Bosporus-brug, het Rumeli-fort en het Beylerbeyi-paleis. U zult ook enkele historische bezienswaardigheden van een afstand te zien krijgen, zoals de Hagia Sophia, het Topkapi-paleis, de Maagdentoren en de Galatatoren.

Vanuit Istanbul: Dagvullende tour op Prinseneiland met lunch

Vanuit Istanbul: Dagvullende tour op Prinseneiland met lunch

Verken Büyükada, het grootste prinseneiland van Turkije, tijdens deze 9 uur durende excursie vanuit Istanbul. Vaar over de Zee van Marmara en zie hoe de bezienswaardigheden van Istanbul uit het zicht verdwijnen. Bekijk het autovrije eiland op de best mogelijke manier - op de fiets (niet inbegrepen) of breng tijd door op je gemak, misschien ontspan je wel op een van de stranden, voordat je terugkeert naar Istanbul. Reis met je gids van je hotel per bus met airconditioning naar de haven en ga aan boord van de boot die je naar de Prinseneilanden brengt. Het grootste en interessantste eiland is Büyükada, dat je bestemming voor vandaag is. Kijk vanaf de boot terug op de bezienswaardigheden van Istanbul en zie iconische monumenten zoals het Topkapi Paleis en de mooie Kiz Kulesi (ook bekend als de Maiden's Tower), die te zien was in de James Bond film The World is Not Enough. Leg aan in Büyükada en Kınali en wandel dan op eigen gelegenheid door de straten om de ontspannen sfeer van het eilandleven op te snuiven. Keer terug naar de boot en luister terwijl je gids vertelt over de geschiedenis van het eiland tijdens de boottocht. Leer meer over de tijd als verbanningsoord voor verbannen staatslieden en royalty, en over het leven als kloosternederzetting tijdens de Byzantijns-Christelijke periode in Turkije. Je komt langs prachtige houten herenhuizen die een prachtig voorbeeld zijn van de laat Ottomaanse architectuur van het eiland en kijkt uit over de sprankelende zee. Zeemeeuwen zijn overal in Büyükada en als je ze wilt voeren, krijg je van je gids simits (brood met sesamzaad) zodat je ze kunt voeren. Lunch in de zomer op de boot of in de winter in een restaurant (als het weer te slecht wordt) en breng de rest van de dag op je gemak door op de eilanden. Later ontmoet je je gids op een vooraf afgesproken tijdstip voor de boottocht terug naar Istanbul. Bezoek aan een cadeauwinkel en leerwinkel (optioneel)Het laatste deel van je reis is per bus en je wordt afgezet bij je hotel in Istanbul.

Istanbul: Topkapi, Hagia Sophia en Basiliek Cisterne Tour

Istanbul: Topkapi, Hagia Sophia en Basiliek Cisterne Tour

Ga mee met een rondleiding om het Topkapi Paleis, de Hagia Sophia en de Basilica Cisterne in Istanbul te ontdekken. Profiteer van voorrangstoegang bij de kassa's van de musea onder leiding van je efficiënte gids. Ontmoet je gids in de wijk Sultanahmet op een gemakkelijke plek en bekijk de grootste monumenten van Istanbul tijdens een rondleiding. Begin met de Basilica Cisterne, dwaal rond in het "Ondergrondse Paleis" en leer meer over de geschiedenis ervan. Bekijk de ondergrondse pilaren en leer meer over de Byzantijnse architectuur. Wandel over de houten loopbruggen over het water tot aan de beroemde omgekeerde Medusahoofden. Bezoek vervolgens de Hagia Sophia met vooraf gereserveerde tickets en wees getuige van de belangrijkste plaats van de Grieks-orthodoxe religie in Istanbul en leer hoe het werd omgebouwd tot een moskee na de Ottomaanse verovering van Constantinopel. Verken het prachtige monument met elementen van een moskee en een kerk die naast elkaar staan. Bewonder de prachtige koepel, minaretten en talloze mozaïeken, schilderijen en Romeinse zuilen van de basiliek. Leer hoe de indrukwekkende İznik tegels in de loop van de tijd in de moskee werden toegevoegd, hoe het prachtige Maria mozaïek werd gemaakt en waarom de Ottomanen ervoor kozen om hun sultans op de binnenplaats te begraven. Ga verder naar het Topkapi Paleis om de pracht en praal van het Ottomaanse Rijk te ontdekken. Ga het beroemde paleis binnen met een ticket met voorrang en ontdek het complex van gebouwen, paviljoenen en binnenplaatsen. Verken de buitenste tuinen met terrassen en bewonder het uitzicht over de Gouden Hoorn. Kies ervoor om op je gemak de Harem te bezoeken met je inbegrepen tickets. Bewonder kastdeuren ingelegd met parelmoer en schildpad en prachtige Iznik tegels met verzen uit de Koran. Sluit af met een bezoek aan de heilige relikwieën en de keizerlijke keukens.

Istanbul: Topkapi Paleis en Harem rondleiding met ticket

Istanbul: Topkapi Paleis en Harem rondleiding met ticket

Ga mee met een exclusieve rondleiding naar het weelderige Topkapi Paleis in Istanbul en duik in de geheimen van de legendarische Harem. Omzeil de wachtrijen en stap in het hart van het Ottomaanse Rijk met voorrangstickets. Verken het majestueuze paleiscomplex, een wereld op zich, met een reeks gebouwen, paviljoenen en binnenplaatsen waar de elite van het rijk verbleef. Dwaal door de buitenste tuinen met terrassen en geniet van het panoramische uitzicht op de iconische Gouden Hoorn. Terwijl je door de gangen van het paleis dwaalt, stel je je de grootsheid voor van de heersende sultans die ooit de talloze kamers bewoonden, omringd door hun uitgebreide families en hun gevolg van bedienden. Waag je in de raadselachtige Harem, onder het bestuur van de koningin-moeder, waar honderden vrouwen en familieleden verbleven naast een legioen eunuchen, die elk hun eigen rol vervulden. Bewonder het ingewikkelde vakmanschap dat de Harem siert, van kastdeuren versierd met paarlemoer en schildpad tot de prachtige Iznik tegels versierd met bloemmotieven en Koranverzen, een bewijs van de vaardigheid en toewijding van de ambachtslieden. Sluit de tour af met een duik in het rijk van heilige relikwieën en dompel je onder in de culinaire tradities van het keizerrijk in de keizerlijke keukens. Krijg inzicht in de Ottomaanse geschiedenis en de fijne kneepjes van het leven binnen de Harem, terwijl je de mysteries van dit boeiende tijdperk ontrafelt. Mis de kans niet om de pracht en intrige van het Topkapi Paleis en de legendarische Harem te ontdekken tijdens deze meeslepende rondleiding, waar de geschiedenis bij elke bocht tot leven komt.

Istanbul: Bosporus rondvaart met zonsondergangoptie

Istanbul: Bosporus rondvaart met zonsondergangoptie

Geniet van een Bosporus-rondvaart in Istanboel en bewonder de kosmopolitische stad vanuit een heel ander perspectief en geniet tegelijkertijd van het prachtige uitzicht op het Oosten en het Westen. De Bosporus is 32 km lang, scheidt Europa van Azië en verbindt de Marmara Zee met de Zwarte Zee. Vaar langs de zeestraat tussen Azië en Europa en ontdek de toeristische attracties van Istanboel, prachtige paleizen, oude kastelen en andere historische plaatsen, evenals mooie badplaatsen en de Bosporusbrug. Bewonder het uitzicht op de Galata-toren, het Topkapı-paleis, de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee. Bovendien heb je zicht op spectaculaire authentieke burgerarchitectuur aan de Europese en Aziatische kusten.

Istanbul: Het beste van de stad Dagvullende tour met transfers

Istanbul: Het beste van de stad Dagvullende tour met transfers

Istanbul: Best of The City Dagvullende Tour met Transfers biedt een persoonlijke of gedeelde ervaring voor bezoekers die de topattracties van de stad willen verkennen met een toegewijde gids. Leer meer over de historische ontwikkeling van de stad onder het Romeinse Rijk en het Ottomaanse Rijk tijdens een privétour. Vergelijk de verschillende culturen en religies van deze rijken terwijl je de iconische bezienswaardigheden van Istanbul verkent, zoals het Topkapi Paleis en de Hagia Sophia Moskee. Reis zonder stress met privévervoer heen en terug. Geniet van ongehaaste bezoeken aan de Hagia Sophia, Topkapi Paleis, de Blauwe Moskee, de Basilica Cisterne en het Hippodroom van Constantinopel. Bezoek de beroemde Sultanahmet Moskee, ook wel Blauwe Moskee genoemd, vanwege de unieke binnendecoratie van blauwe koninklijke Iznik tegels. Bekijk in het Hippodroom waar de Romeinen vroeger wagenrennen en gladiatorengevechten organiseerden. Bewonder de overgebleven Egyptische Obelisk, de Serpentijnzuil, de Constantijnzuil en de Duitse fontein. Sluit je dag af met een kennismaking met Turkse ambachten op de beroemde Grand Bazaar en zijn 4000 winkels (op zondag vervangen door de Arasta Baazar of de Spice Bazaar). Met je privégids die de weg wijst, is er geen kans om te verdwalen in de bazaar. Deze tour is een goede start voor bezoekers die Istanbul voor het eerst bezoeken. Je krijgt een goed beeld van het verleden, het heden en de toekomst van Istanbul terwijl je een aantal van de bezienswaardigheden en monumenten bezoekt die je zeker moet zien. Je kunt de rondleiding op elk moment pauzeren om vragen te stellen. -Bezoek de beroemde Sultan Ahmed Moskee, ook bekend als de Blauwe Moskee, is een historische moskee in Istanbul, Turkije. De moskee staat bekend om zijn prachtige architectuur, met zijn zes minaretten en prachtige blauwe tegels die het interieur sieren, waaraan het de bijnaam "Blauwe Moskee" dankt. -Ontdek het Topkapipaleis, een groots en historisch belangrijk paleis in Istanbul. Het diende 400 jaar lang als hoofdverblijf en administratief hoofdkwartier van de Ottomaanse sultans. Bezoek de tentoonstelling van schatkist, doeken en wapens en heilige relikwieën. - Bekijk de Hagia Sophia, een beroemd historisch gebouw in het oude centrum van Istanbul. Het werd oorspronkelijk gebouwd als de grootste kathedraal ter wereld door het Byzantijnse Rijk in de 6e eeuw en later omgebouwd tot moskee tijdens het Ottomaanse Rijk. -Zie de Basilica Cisterne die werd bezocht door de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton. Indrukwekkende structuur van het Romeinse rijk zoals te zien in Dan Browns roman "Inferno" en James Bond "From Russia with Love". -Sluit de dag af op de beroemde Grand Bazaar met 4000 winkels. - Krijg de persoonlijke ervaring van een privétour - Proef het lokale goede eten (vlees/vegetarisch/dessert) - Ontdek Turkse ambachten - Sterk aanbevolen voor uitstekende fotoshoots - Aanbevolen activiteit om in korte tijd de volle smaak van de rijke geschiedenis en cultuur van Istanbul te ervaren Optie 1 - Rondleiding met gids - Istanbul: Het beste van de stad Dagvullende tour met transfers Optie 2- Privétour Istanbul: het beste van de stad dagvullende tour met transfers

Istanbul: Dagvullende tour met gids en lunch

Istanbul: Dagvullende tour met gids en lunch

Ontdek de meest iconische bezienswaardigheden van Istanbul tijdens een rondleiding. Luister naar je gids die verhalen vertelt over het kleurrijke verleden van de stad terwijl je langs bezienswaardigheden als het Topkapi Paleis, de Blauwe Moskee en het Hippodroom komt. Rond de ervaring af met een bezoek aan de Grand Bazaar, een van de oudste overdekte markten ter wereld. Begin je tour bij het Hippodroom van Constantinopel, dat het sportieve en sociale centrum van de oude stad was. Ontdek belangrijke kunstwerken zoals de Obelisk uit Egypte, de Serpentijnzuil uit Delphi en de fontein van Willhelm II. Naar de Blauwe Moskee, waarvan de 6 minaretten de skyline van Istanbul sieren. De volgende halte is het Topkapipaleis, waar tussen de 15e en 19e eeuw Ottomaanse keizers woonden. Bekijk de met juwelen gevulde schatkamer, de keizerlijke collecties van het Ottomaanse Rijk en de onbetaalbare uitstalling van Oosters porselein. Als het Topkapi Paleis gesloten is op de datum van je reis, bezoek je in plaats daarvan de Nakkas Cisterne. Ga verder naar de Hagia Sophia Moskee, een monument van gelijke betekenis voor het Byzantijnse en Ottomaanse Rijk. Aanschouw de koepel en de prachtige mozaïeken van dit architectonische juweeltje terwijl je gids vertelt over de turbulente geschiedenis. Ga vervolgens naar de Grand Bazaar met meer dan 3000 winkels waar van alles wordt verkocht, van tapijten en sieraden tot keramiek en lederwaren. Wandel door de bazaar en snuif de geur op van verschillende kruiden, gedroogd fruit, noten, snoep en lokum (Turkse lekkernijen). Tour eindigt in Grand Bazaar.

272 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Paleis Topkapi: topattracties in de buurt

Paleis Topkapi: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Istanbul: Topkapi Paleis & Harem Museum Ticket & audiogids

Istanbul: Topkapi Paleis & Harem Museum Ticket & audiogids

Ontdek de wonderen van het Topkapi Paleis en het Harem Museum in Istanbul met skip-the-line toegangstickets en je eigen persoonlijke smartphone app audiogids. Vermijd de lange rijen met tickets met skip-the-line privileges en een gastheer die je naar binnen leidt. Nadat je je gastheer hebt ontmoet, ontvang je je toegangsbewijs en ga je naadloos het Topkapi Paleis binnen. Start bij binnenkomst je audiogids op je smartphone om je bezoek te verrijken (download instructies ontvangen na boeking). Dompel jezelf onder in het oude Ottomaanse Rijk terwijl je door de poorten en tuinen van het museum loopt. Wandel door de eeuwenoude geschiedenis van het Ottomaanse Rijk terwijl je de eeuwenoude kunst en architectuur van dichtbij bekijkt. Ga terug naar het Ottomaanse Rijk door middel van historische kunstwerken en architectuur. Bezoek in je eigen tempo de tijdloze collecties van het paleis, de Harem ant en bekijk de verbazingwekkende koninklijke juwelen en heilige religieuze relikwieën van dichtbij. Leer meer over het leven van sultans en koninginnen via je audiogids. Geniet voor het einde van je bezoek van een prachtig uitzicht over de stad en de Bosporus vanaf het paleis.

Istanbul: Bosporus cruise met audiogids en optie voor zonsondergang

Istanbul: Bosporus cruise met audiogids en optie voor zonsondergang

Spring op een rondvaartcruise om de Gouden Hoorn en de Bosporus te verkennen. Krijg een frisse kijk op Istanbul tijdens deze boottocht met een audiogids die je alle topverhalen vertelt terwijl je langs de Hagia Sophia, het Topkapi-paleis, de Maagdentoren en de Galata-toren vaart. Vaar zo ver naar het zuiden om de Bosporus-brug te zien. Ontmoet je gastheer aan de andere kant van de Hagia Sophia en loop naar de pier achter de grote moskee. Spring aan boord om de Gouden Hoorn te ontdekken, die wordt beschouwd als 's werelds grootste natuurlijke haven. Vaar door de prachtige Bosporus die de continentale grens vormt tussen Azië en Europa. Onderweg kom je culturele en historische emblemen van Istanbul tegen, zoals de Hagia Sophia, het Topkapi-paleis, de Maagdentoren en de Galata-toren. Leer meer over het rijke erfgoed van de stad met een audiogids. Bewonder de kustlijn van de Bosporus aan de Europese kant vanaf de cruise en zie een reeks dorpen, elk met zijn eigen individuele karakter en attracties. Zweef onder andere langs het Dolmabahçe-paleis, het Ciragan-paleis, de Ortaköy-moskee en de Bosporus-brug. Zorg ervoor dat u oude kastelen, beroemde parken en spectaculaire kustwoningen uit verschillende eeuwen in de gaten houdt. Maak prachtige foto's van de levendige stad Istanbul langs het water tijdens deze schilderachtige cruise.

Istanbul: Bosporus Zonsondergang Cruise op jacht met live gids

Istanbul: Bosporus Zonsondergang Cruise op jacht met live gids

De Sunset-cruise begint vanaf de Kabatas-pier met een mooi, gedecoreerd luxe jacht, vaar naar de tweede brug van de Bosporus vanuit het Europese deel van de Bosporus-straat. Terwijl je je drankjes met snacks drinkt, geniet je van het panoramische uitzicht dat je anders niet zou zien, en krijg je toegang tot uitstekende fotomomenten van het Dolmabahçepaleis, de Ortaköy-moskee, het Rumeli-fort en nog veel meer lokale bezienswaardigheden. Na het bereiken van de tweede brug vaar je vanuit de tegenovergestelde richting omhoog naar het Aziatische deel van de Bosporus. Bekijk het uitzicht op houten huizen en krijg informatie over alle mooie plekjes van de Bosporus door onze legendarische gids. Je bent nu bij Maidens Tower in het midden van de zee, een van de beste iconische punten van de Zee van Marmara. Met deze prachtige toren heb je de mogelijkheid om wat foto's te maken van de zonsondergang op de Bosporus. Maak je klaar om door de diepten van de geschiedenis te glijden in de Bosporus, de mooiste plek in Istanbul. U zult alle vermoeidheid van de dag vergeten met de vriendelijke service die we u zullen geven op onze boot, een van de mooiste jachten van de Bosporus. Zet je camera's klaar terwijl je interessante informatie over de geschiedenis krijgt van onze ervaren en vriendelijke gids. Omdat je een foto wilt maken van alle schoonheden van de Bosporus. We eindigen onze Sunset Cruise met een fotomoment van de oude stad op de Kabatas-pier waar we beginnen.

Istanbul: Bosporus & Gouden Hoorn Cruise overdag of zonsondergang

Istanbul: Bosporus & Gouden Hoorn Cruise overdag of zonsondergang

Een Bosporus-cruise is een van de beste dingen om te doen in Istanbul. Stap op de boot en begin met het ontdekken van de lange waterweg die Europa en Azië scheidt. Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van Istanbul, waaronder prachtige paleizen, oude kastelen en beroemde heuvels en parken, evenals spectaculaire residenties aan zee uit verschillende eeuwen terwijl u onder beroemde bruggen door vaart. Je begint je tour vanuit de oude stad in Sultanahmet en vaart langs de Europese kant tot aan de 2e Bosporusbrug en keert terug langs de Aziatische kust. U passeert het Dolmabahce-paleis, het Ciragan-paleis, de Ortaköy-moskee, de Bosporus-brug, het Rumeli-fort en het Beylerbeyi-paleis. U zult ook enkele historische bezienswaardigheden van een afstand te zien krijgen, zoals de Hagia Sophia, het Topkapi-paleis, de Maagdentoren en de Galatatoren.

Vanuit Istanbul: Dagvullende tour op Prinseneiland met lunch

Vanuit Istanbul: Dagvullende tour op Prinseneiland met lunch

Verken Büyükada, het grootste prinseneiland van Turkije, tijdens deze 9 uur durende excursie vanuit Istanbul. Vaar over de Zee van Marmara en zie hoe de bezienswaardigheden van Istanbul uit het zicht verdwijnen. Bekijk het autovrije eiland op de best mogelijke manier - op de fiets (niet inbegrepen) of breng tijd door op je gemak, misschien ontspan je wel op een van de stranden, voordat je terugkeert naar Istanbul. Reis met je gids van je hotel per bus met airconditioning naar de haven en ga aan boord van de boot die je naar de Prinseneilanden brengt. Het grootste en interessantste eiland is Büyükada, dat je bestemming voor vandaag is. Kijk vanaf de boot terug op de bezienswaardigheden van Istanbul en zie iconische monumenten zoals het Topkapi Paleis en de mooie Kiz Kulesi (ook bekend als de Maiden's Tower), die te zien was in de James Bond film The World is Not Enough. Leg aan in Büyükada en Kınali en wandel dan op eigen gelegenheid door de straten om de ontspannen sfeer van het eilandleven op te snuiven. Keer terug naar de boot en luister terwijl je gids vertelt over de geschiedenis van het eiland tijdens de boottocht. Leer meer over de tijd als verbanningsoord voor verbannen staatslieden en royalty, en over het leven als kloosternederzetting tijdens de Byzantijns-Christelijke periode in Turkije. Je komt langs prachtige houten herenhuizen die een prachtig voorbeeld zijn van de laat Ottomaanse architectuur van het eiland en kijkt uit over de sprankelende zee. Zeemeeuwen zijn overal in Büyükada en als je ze wilt voeren, krijg je van je gids simits (brood met sesamzaad) zodat je ze kunt voeren. Lunch in de zomer op de boot of in de winter in een restaurant (als het weer te slecht wordt) en breng de rest van de dag op je gemak door op de eilanden. Later ontmoet je je gids op een vooraf afgesproken tijdstip voor de boottocht terug naar Istanbul. Bezoek aan een cadeauwinkel en leerwinkel (optioneel)Het laatste deel van je reis is per bus en je wordt afgezet bij je hotel in Istanbul.

Istanbul: Topkapi, Hagia Sophia en Basiliek Cisterne Tour

Istanbul: Topkapi, Hagia Sophia en Basiliek Cisterne Tour

Ga mee met een rondleiding om het Topkapi Paleis, de Hagia Sophia en de Basilica Cisterne in Istanbul te ontdekken. Profiteer van voorrangstoegang bij de kassa's van de musea onder leiding van je efficiënte gids. Ontmoet je gids in de wijk Sultanahmet op een gemakkelijke plek en bekijk de grootste monumenten van Istanbul tijdens een rondleiding. Begin met de Basilica Cisterne, dwaal rond in het "Ondergrondse Paleis" en leer meer over de geschiedenis ervan. Bekijk de ondergrondse pilaren en leer meer over de Byzantijnse architectuur. Wandel over de houten loopbruggen over het water tot aan de beroemde omgekeerde Medusahoofden. Bezoek vervolgens de Hagia Sophia met vooraf gereserveerde tickets en wees getuige van de belangrijkste plaats van de Grieks-orthodoxe religie in Istanbul en leer hoe het werd omgebouwd tot een moskee na de Ottomaanse verovering van Constantinopel. Verken het prachtige monument met elementen van een moskee en een kerk die naast elkaar staan. Bewonder de prachtige koepel, minaretten en talloze mozaïeken, schilderijen en Romeinse zuilen van de basiliek. Leer hoe de indrukwekkende İznik tegels in de loop van de tijd in de moskee werden toegevoegd, hoe het prachtige Maria mozaïek werd gemaakt en waarom de Ottomanen ervoor kozen om hun sultans op de binnenplaats te begraven. Ga verder naar het Topkapi Paleis om de pracht en praal van het Ottomaanse Rijk te ontdekken. Ga het beroemde paleis binnen met een ticket met voorrang en ontdek het complex van gebouwen, paviljoenen en binnenplaatsen. Verken de buitenste tuinen met terrassen en bewonder het uitzicht over de Gouden Hoorn. Kies ervoor om op je gemak de Harem te bezoeken met je inbegrepen tickets. Bewonder kastdeuren ingelegd met parelmoer en schildpad en prachtige Iznik tegels met verzen uit de Koran. Sluit af met een bezoek aan de heilige relikwieën en de keizerlijke keukens.

Istanbul: Topkapi Paleis en Harem rondleiding met ticket

Istanbul: Topkapi Paleis en Harem rondleiding met ticket

Ga mee met een exclusieve rondleiding naar het weelderige Topkapi Paleis in Istanbul en duik in de geheimen van de legendarische Harem. Omzeil de wachtrijen en stap in het hart van het Ottomaanse Rijk met voorrangstickets. Verken het majestueuze paleiscomplex, een wereld op zich, met een reeks gebouwen, paviljoenen en binnenplaatsen waar de elite van het rijk verbleef. Dwaal door de buitenste tuinen met terrassen en geniet van het panoramische uitzicht op de iconische Gouden Hoorn. Terwijl je door de gangen van het paleis dwaalt, stel je je de grootsheid voor van de heersende sultans die ooit de talloze kamers bewoonden, omringd door hun uitgebreide families en hun gevolg van bedienden. Waag je in de raadselachtige Harem, onder het bestuur van de koningin-moeder, waar honderden vrouwen en familieleden verbleven naast een legioen eunuchen, die elk hun eigen rol vervulden. Bewonder het ingewikkelde vakmanschap dat de Harem siert, van kastdeuren versierd met paarlemoer en schildpad tot de prachtige Iznik tegels versierd met bloemmotieven en Koranverzen, een bewijs van de vaardigheid en toewijding van de ambachtslieden. Sluit de tour af met een duik in het rijk van heilige relikwieën en dompel je onder in de culinaire tradities van het keizerrijk in de keizerlijke keukens. Krijg inzicht in de Ottomaanse geschiedenis en de fijne kneepjes van het leven binnen de Harem, terwijl je de mysteries van dit boeiende tijdperk ontrafelt. Mis de kans niet om de pracht en intrige van het Topkapi Paleis en de legendarische Harem te ontdekken tijdens deze meeslepende rondleiding, waar de geschiedenis bij elke bocht tot leven komt.

Istanbul: Bosporus rondvaart met zonsondergangoptie

Istanbul: Bosporus rondvaart met zonsondergangoptie

Geniet van een Bosporus-rondvaart in Istanboel en bewonder de kosmopolitische stad vanuit een heel ander perspectief en geniet tegelijkertijd van het prachtige uitzicht op het Oosten en het Westen. De Bosporus is 32 km lang, scheidt Europa van Azië en verbindt de Marmara Zee met de Zwarte Zee. Vaar langs de zeestraat tussen Azië en Europa en ontdek de toeristische attracties van Istanboel, prachtige paleizen, oude kastelen en andere historische plaatsen, evenals mooie badplaatsen en de Bosporusbrug. Bewonder het uitzicht op de Galata-toren, het Topkapı-paleis, de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee. Bovendien heb je zicht op spectaculaire authentieke burgerarchitectuur aan de Europese en Aziatische kusten.

Istanbul: Het beste van de stad Dagvullende tour met transfers

Istanbul: Het beste van de stad Dagvullende tour met transfers

Istanbul: Best of The City Dagvullende Tour met Transfers biedt een persoonlijke of gedeelde ervaring voor bezoekers die de topattracties van de stad willen verkennen met een toegewijde gids. Leer meer over de historische ontwikkeling van de stad onder het Romeinse Rijk en het Ottomaanse Rijk tijdens een privétour. Vergelijk de verschillende culturen en religies van deze rijken terwijl je de iconische bezienswaardigheden van Istanbul verkent, zoals het Topkapi Paleis en de Hagia Sophia Moskee. Reis zonder stress met privévervoer heen en terug. Geniet van ongehaaste bezoeken aan de Hagia Sophia, Topkapi Paleis, de Blauwe Moskee, de Basilica Cisterne en het Hippodroom van Constantinopel. Bezoek de beroemde Sultanahmet Moskee, ook wel Blauwe Moskee genoemd, vanwege de unieke binnendecoratie van blauwe koninklijke Iznik tegels. Bekijk in het Hippodroom waar de Romeinen vroeger wagenrennen en gladiatorengevechten organiseerden. Bewonder de overgebleven Egyptische Obelisk, de Serpentijnzuil, de Constantijnzuil en de Duitse fontein. Sluit je dag af met een kennismaking met Turkse ambachten op de beroemde Grand Bazaar en zijn 4000 winkels (op zondag vervangen door de Arasta Baazar of de Spice Bazaar). Met je privégids die de weg wijst, is er geen kans om te verdwalen in de bazaar. Deze tour is een goede start voor bezoekers die Istanbul voor het eerst bezoeken. Je krijgt een goed beeld van het verleden, het heden en de toekomst van Istanbul terwijl je een aantal van de bezienswaardigheden en monumenten bezoekt die je zeker moet zien. Je kunt de rondleiding op elk moment pauzeren om vragen te stellen. -Bezoek de beroemde Sultan Ahmed Moskee, ook bekend als de Blauwe Moskee, is een historische moskee in Istanbul, Turkije. De moskee staat bekend om zijn prachtige architectuur, met zijn zes minaretten en prachtige blauwe tegels die het interieur sieren, waaraan het de bijnaam "Blauwe Moskee" dankt. -Ontdek het Topkapipaleis, een groots en historisch belangrijk paleis in Istanbul. Het diende 400 jaar lang als hoofdverblijf en administratief hoofdkwartier van de Ottomaanse sultans. Bezoek de tentoonstelling van schatkist, doeken en wapens en heilige relikwieën. - Bekijk de Hagia Sophia, een beroemd historisch gebouw in het oude centrum van Istanbul. Het werd oorspronkelijk gebouwd als de grootste kathedraal ter wereld door het Byzantijnse Rijk in de 6e eeuw en later omgebouwd tot moskee tijdens het Ottomaanse Rijk. -Zie de Basilica Cisterne die werd bezocht door de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton. Indrukwekkende structuur van het Romeinse rijk zoals te zien in Dan Browns roman "Inferno" en James Bond "From Russia with Love". -Sluit de dag af op de beroemde Grand Bazaar met 4000 winkels. - Krijg de persoonlijke ervaring van een privétour - Proef het lokale goede eten (vlees/vegetarisch/dessert) - Ontdek Turkse ambachten - Sterk aanbevolen voor uitstekende fotoshoots - Aanbevolen activiteit om in korte tijd de volle smaak van de rijke geschiedenis en cultuur van Istanbul te ervaren Optie 1 - Rondleiding met gids - Istanbul: Het beste van de stad Dagvullende tour met transfers Optie 2- Privétour Istanbul: het beste van de stad dagvullende tour met transfers

Istanbul: Dagvullende tour met gids en lunch

Istanbul: Dagvullende tour met gids en lunch

Ontdek de meest iconische bezienswaardigheden van Istanbul tijdens een rondleiding. Luister naar je gids die verhalen vertelt over het kleurrijke verleden van de stad terwijl je langs bezienswaardigheden als het Topkapi Paleis, de Blauwe Moskee en het Hippodroom komt. Rond de ervaring af met een bezoek aan de Grand Bazaar, een van de oudste overdekte markten ter wereld. Begin je tour bij het Hippodroom van Constantinopel, dat het sportieve en sociale centrum van de oude stad was. Ontdek belangrijke kunstwerken zoals de Obelisk uit Egypte, de Serpentijnzuil uit Delphi en de fontein van Willhelm II. Naar de Blauwe Moskee, waarvan de 6 minaretten de skyline van Istanbul sieren. De volgende halte is het Topkapipaleis, waar tussen de 15e en 19e eeuw Ottomaanse keizers woonden. Bekijk de met juwelen gevulde schatkamer, de keizerlijke collecties van het Ottomaanse Rijk en de onbetaalbare uitstalling van Oosters porselein. Als het Topkapi Paleis gesloten is op de datum van je reis, bezoek je in plaats daarvan de Nakkas Cisterne. Ga verder naar de Hagia Sophia Moskee, een monument van gelijke betekenis voor het Byzantijnse en Ottomaanse Rijk. Aanschouw de koepel en de prachtige mozaïeken van dit architectonische juweeltje terwijl je gids vertelt over de turbulente geschiedenis. Ga vervolgens naar de Grand Bazaar met meer dan 3000 winkels waar van alles wordt verkocht, van tapijten en sieraden tot keramiek en lederwaren. Wandel door de bazaar en snuif de geur op van verschillende kruiden, gedroogd fruit, noten, snoep en lokum (Turkse lekkernijen). Tour eindigt in Grand Bazaar.

De topbezienswaardigheden in Istanboel

Activiteiten in Paleis Topkapi

Rondleidingen in Turkije

Wat te doen in Turkije

Andere activiteiten in Paleis Topkapi

Wil je alle activiteiten in Paleis Topkapi bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Paleis Topkapi

Gemiddelde beoordeling

4.4
(5.629 beoordelingen)

Een geweldige ervaring om de attracties te kunnen bezichtigen zonder in lange rijen te hoeven wachten en rondgeleid te worden door een deskundige gids. Hasan legde alles heel goed en gedetailleerd uit, we hadden hem altijd op drie van de tours die we boekten. Je moet goed opletten welke attracties er daadwerkelijk beschikbaar zijn. Als je er maar 4 kunt zien, dan is het zinvoller om de tours individueel te boeken via b.v. Laat bijvoorbeeld uw gids boeken. Dan is het goedkoper in prijs. Het WhatsApp-contact met de verantwoordelijke medewerker was erg vriendelijk, hij beantwoordde tijdens kantooruren snel alle vragen! Ik kan de IstanbulTouristCard zeker aanbevelen als je meer dan 4 attracties wilt en kunt zien.

Tijdens de kortere rondleidingen kunt u wandelen en praten en meer verhalen vertellen in verschillende delen van de parken en attracties, in plaats van slechts 30 minuten op één plek te staan. Hasan was aardig. Hij was erg behulpzaam en vriendelijk - kent zijn vak echt en houdt van de schoonheid en het wonder van Istanbul.

Ik werd op tijd opgehaald bij het hotel. Fatih, onze gids, was perfect voor alle uitleg, we voelden dat hij echt gepassioneerd was over zijn stad en haar geschiedenis. Het middagmaal was ook heel goed. Wat de bezoeken betreft, alles was schitterend.

5 sterren !!! Het vervoer was geweldig !! Personeel supervriendelijk!! Ik hield van de eilanden!!!! Ik raad aan !!!!

Uitgebreide uitleg, duidelijk te volgen, vriendelijke gids