Paleis van Cultuur en Wetenschap

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Paleis van Cultuur en Wetenschap: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Paleis van Cultuur en Wetenschap: Tour met uitkijkterras

1. Paleis van Cultuur en Wetenschap: Tour met uitkijkterras

Doe mee met deze rondleiding door het Paleis van Cultuur en Wetenschap, een van de hoogste en meest magnifieke gebouwen in Warschau en zichtbaar vanaf bijna alle plaatsen in de stad. Sla als extraatje de rij over naar het uitkijkterras. Ontdek tijdens de rondleiding het karakteristieke interieur van het Paleis van Cultuur en Wetenschap: balzalen met uitstekend houtwerk, vergaderzalen met originele meubels en apparatuur uit de jaren '50 en majestueuze marmeren trappen. Je lokale gids brengt je dichter bij de hele geschiedenis van het gebouw van 1952 tot nu. Geniet van vermakelijke verhalen en anekdotes terwijl je door de geschiedenis van het gebouw loopt. Sla aan het einde van je reis de rij naar de lift over en ga naar het uitkijkterras op de 30e verdieping om een prachtig uitzicht over de stad te ontdekken. Na deze tour kijk je nooit meer op dezelfde manier naar het Paleis van Cultuur en Wetenschap.

...
Warschau Off The Beaten Path Self-Drive Tour

2. Warschau Off The Beaten Path Self-Drive Tour

Je hebt de topattracties in Warschau al bezocht? Ben je het zat om traditioneel te touren? Stap aan boord van de bekende Fiat 126p oftewel "Toddler" en maak een self-drive-tour naar niet zo bekende plekken in Warschau! Gidsen tonen u enkele van de meest interessante attracties die niet aanwezig zijn in een typische Warschau-tour. Je begint de tour door het Paleis van Cultuur en Wetenschap, waar je snel leert hoe je met een Fiat 126p rijdt. Dan, goed voorbereid, vertrok je naar je eerste stop, nauw verbonden met het paleis. Wijk van bouwers van het Paleis van Cultuur en Wetenschap met zijn houten behuizing. Hier kom je te weten hoe het leven van die arbeiders eruit zag en wat deze plek nu is. Daarna rijd je naar een compleet andere wereld in de oude wijk Bielany. Dit pittoreske interbellum woonwijk met zijn gaslantaarns (de laatste in de stad) heeft een aantal van de mooiste voorbeelden van modernistische architectuur. Vanuit Bielany reis je nog meer terug in de tijd naar het tijdperk van de controle van de Russische Tzars. Hier heeft u de kans om te rijden door een authentieke 19de-eeuwse Warschau-citadel. Tijdens de rondleiding vertelt je gids verhalen over de plaatsen waar je rondrijdt.

...
Warschau: 2,5 uur durende tour door Praga per retrobus

3. Warschau: 2,5 uur durende tour door Praga per retrobus

Heb je alle topattracties in Warschau gezien en wil je iets anders? Vind je de toeristische plekken saai en wil je iets nieuws en spannends tijdens je verblijf in de stad? Ga dan mee op deze unieke bustocht naar de "donkere zijde" van Warschau - de beruchte wijk Praga Ontdek waarom deze wijk lang werd beschouwd als het gevaarlijkste deel van Warschau. Je ziet een marktplaats waar je bijna alles kon kopen, van broeken en diploma's tot Kalashnikovs. Kijk zelf of het nog steeds open is. Elke zaterdagochtend (om 11:00 uur) staat een retro Jelz "komkommerbus" voor het Paleis van Cultuur en Wetenschap om je mee te nemen naar de wijk Praga tijdens een 2,5 uur durende tour. Er is een gids aan boord die je wegwijs maakt in de wijk en ervoor zorgt dat je ook in één stuk weer terugkomt. Onderweg geeft de gids uitleg en een inleiding op de geschiedenis van Warschau en Praga - een wijk met een interessant maar soms ook angstaanjagend verleden. Nadat je de Wisła bent overgestoken kom je bij je eerste halte aan - een chocoladefabriek. Hier hoor je het verhaal van het bedrijf dat al sinds het midden van de 19e eeuw in Warschau chocolade produceert. Je kunt er ook een heerlijke kop chocolademelk proberen. De volgende halte is de Basiliek van het Heilig Hart van Jezus, dat is een van de meest indrukwekkende religieuze gebouwen in Warschau. De architectuur is geïnspireerd op de Romeinse basiliek St. Paul. Je ziet ook de voormalige wodkafabriek, Koneser, waar je hoort wat voor delicatessen er vroeger werden gemaakt en waarvoor het complex tegenwoordig wordt gebruikt. De tour voert je ook langs het gebied dat bekend staat als de "Bermudadriehoek" van Praga. Je leert waar de naam vandaan komt en ziet voorbeelden van authentieke, vooroorlogse architectuur met prachtige binnenplaatsen en kleurrijke altaartjes. Deze buurt ademt nog steeds de sfeer van het oude Warschau en is geliefd onder filmregisseurs, zoals Roman Polanski, die er de film "The Pianist" filmde, en nog vele andere die door je gids zullen worden genoemd. Vanaf hier keer je weer terug naar het Paleis van Cultuur en Wetenschap om de tour te beëindigen.

...
Communistische privétour in Warschau in een Retro Fiat

4. Communistische privétour in Warschau in een Retro Fiat

Voel de geest van het communistische Polen tijdens een autorit in de iconische auto uit de jaren 70 en 80 van de Fiat 125p. Je wordt gechauffeur door een professionele chauffeur-gids die je kennis laat maken met Warschau van het communistische tijdperk. U begint met het ophalen van uw centraal gelegen hotel in Warschau, op het door u gekozen uur. Tijdens je reis zal je gids leuke feiten over het leven in het communisme delen, hoe het is veranderd en wat betekent het vandaag Pools te zijn. Je agenda kan worden afgestemd op jouw voorkeuren, dus vraag gerust naar een plek van bijzondere interesse. Bezoek het Paleis van Cultuur en Wetenschap, het kolossale symbool van het lang vervlogen communistische tijdperk van Warschau. Lees meer over de constructie ervan, luister naar enkele anekdotes en ontdek waarom het het geschenk uit Moskou wordt genoemd. Bekijk de Stalin-tijdperk architectuur op het Constitution Square, een uniek en de meest representatieve communistische woonwijk. Bezoek het communistische ministeriële district met zijn verbazingwekkende Ministerie van Landbouw en hoor interessante verhalen over het Huis van de Communistische Partij, ontdek waar het nu voor wordt gebruikt. Kijk dan naar woonblokken uit het communistische tijdperk van Muranów gebouwd op het voormalige getto en leer meer over de invloed van de partij op de architectuur. Terwijl je rijdt, neem je een shot van de beste traditionele wodka, naast een lekker hapje. Na de rondleiding wordt u teruggereden naar uw hotel.

...
Van Krakau: privétour naar Warschau met gids en transport

5. Van Krakau: privétour naar Warschau met gids en transport

De dag begint met het ophalen van uw accommodatie in Krakau in een privéauto. Reis vervolgens naar Warschau met de auto of trein, afhankelijk van uw voorkeur. Aankomst in Warschau en wordt begroet door je vriendelijke gids, en ga vervolgens op pad voor je sightseeing-avontuur. Wandel door de nieuwe stad en stop bij het Paleis van Cultuur en Wetenschap, het Grand Theatre en de Saksische Tuin om het graf van de onbekende soldaat te zien. Verken vervolgens de historische oude binnenstad en bewonder het indrukwekkende koninklijke kasteel. Luister naar de fascinerende verhalen van je gids over de indrukwekkende geschiedenis van de stad en de voormalige Poolse koningen. Wandel daarna over het marktplein, proef de bruisende sfeer en bekijk het Uprising Monument. Strek je benen terwijl je Wilanow Park ontdekt en de kleurrijke tuinen om je heen bewondert. Stop ten slotte bij de Witte Zaal om je te vergapen aan het rijkelijk versierde en versierde interieur. Aan het einde van de tour kunt u ontspannen op uw terugreis naar Krakau.

...
Warschau: privétour door Communistische Van

6. Warschau: privétour door Communistische Van

Reis door de 20e-eeuwse geschiedenis van Warschau met een klassiek voertuig uit het communistische tijdperk. Stap aan boord van de vintage Nysa 522 en verwonder je over het feit dat de voorbije eeuw voor je ogen tot leven is gebracht. Passeer typische flatgebouwen, samen met monumentale paleizen, openbare pleinen en iconische standbeelden. Kijk binnen in de werven van 19e-eeuwse huurkazernes en kijk verwonderd naar het monumentale Paleis van Cultuur en Wetenschap. Bekijk de socialistische realisme-architectuur van het Constitution Square en rijd de pittoreske Próżna-straat af naar het district Muranów op de plek van het voormalige getto van Warschau Hoor leuke feiten over het leven in de stad, voordat je de Vistula-rivier oversteekt naar de wijk Praga na een traditioneel aperitief in een origineel huis uit het socialistische tijdperk. Krijg een les over propaganda in de vorm van het nieuws, bezoek een bazaar waar je bijna alles kunt kopen, een oude wodkafabriek kunt ontdekken en een serenade krijgt van een beroemde band.

...
Warschau: stadstour met gids in een retrobus of minibus

7. Warschau: stadstour met gids in een retrobus of minibus

Ontdek het beste van Warschau tijdens een rondleiding van 3 uur aan boord van een retro-bus Jelcz (komkommer) of een retro-minibus Nysa, die veel werd gebruikt tijdens het communisme in Polen. Laat je verrassen door de contrasten van de stad. Leun achterover en ontspan terwijl uw deskundige lokale gids en chauffeur de topattracties van Warschau presenteert. De tour bezoekt de volgende hoogtepunten: • Het Paleis van Cultuur en Wetenschap, een overblijfsel van het communistische gebied • De door UNESCO beschermde oude binnenstad met zijn plein en de zeemeermin van Warschau • Kasteelplein en het Koninklijk Kasteel met zijn Sigismund-zuil • Łazienki Królewskie Royal Park uit de 18e eeuw • Het monument voor de gettohelden • Grondwet en Piłsudski-plein Aan het einde van de tour krijg je een shot traditionele Poolse wodka.

...
Private Warsaw City Tour

8. Private Warsaw City Tour

Ontspan en geniet van het comfort van een privérondleiding door de stad, op elk gewenst uur. Tour vanuit je hotel door de prachtige stad Warschau in een limousine, busje, minibus of bus (afhankelijk van het aantal personen). Aarzel niet om uw eigen suggesties voor sightseeing te geven. De gidsen respecteren al uw verzoeken en kunnen het plan aanpassen aan uw behoeften. Een voorbeeldprogramma voor de 5-uur durende rondleiding door de stad kan het volgende omvatten. Rijd door het centrum van Warschau, tijdens de spits vliegen honderdduizenden inwoners van Warschau tussen de glazen wolkenkrabbers. In het centrale punt van de stad is er het monumentale Paleis van de Cultuur en Wetenschap - het hoogste en waarschijnlijk het meest karakteristieke gebouw in Warschau en Polen. Je hebt de kans om te genieten van het uitzicht op de stad vanaf het hoogste uitzichtterras in Warschau op de 30e verdieping. Vanaf daar gaat u naar het Royal Park en wandelt u naar het mooiste park in Warschau dat algemeen bekend staat als Lazienki of 'The Baths' met zijn 'Palace on the Water', de weelderige zomerresidentie van de laatste koning van Polen, Stanislaw August Poniatowski ( 1764-1795). Het park wordt bewoond door vriendelijke eekhoorns, in afwachting om hen te voeden met hazelnoten, en trotse pauwen die rondslenteren met hun enorme, kleurrijke staarten. Ga vervolgens naar de Koninklijke Route, met prachtige aristocratische residenties en beroemde monumenten, waaronder het presidentiële paleis, de universiteit van Warschau en de kerk van het Heilige Kruis met zijn urnen met het hart van Fryderyk Chopin. Loop door de oude stad, opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ga bezienswaardigheden bezoeken in het interieur van het koninklijke kasteel, residentie van monarchen (1596-1795), evenals de residentie van de Poolse president in 1918. Er is ook een kans om King Sigmund's III Column te zien - het eerste wereldlijke monument in Polen. St. John's Cathedral, een gotische kerk en getuige van enkele van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van Polen met sarcofagen met de overblijfselen van eminente Polen. Het marktplein van de oude stad en Barbican. Maak een reis, vervolgens naar de voormalige Joodse getto, het gedenkteken voor de helden van het getto, Umschlag Platz en het echte moderne kunstwerk - de bouw van het Museum van de geschiedenis van de Poolse Joden. Bezoek de wijk Old Praga, een fascinerende wijk vol artistieke ateliers, galerieën, alternatieve theaters en undergroundclubs, waar we ook veel straten kunnen vinden die onbeschadigd waren tijdens de Tweede Wereldoorlog, en er zijn dus een aantal mooie vooroorlogse lantaarnpalen , trottoirs en flatgebouwen. Op de terugweg is er gelegenheid om The National Stadium te zien, het grootste, ultramoderne stadion in Polen. Winnaar van de CEEQA Industry Awards 2012 in categorie: "Gebouw van het jaar in Midden- en Oost-Europa". Het stadion is de locatie waar de belangrijkste sport- en culturele evenementen in Polen worden gehouden. Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn de tombe van de onbekende soldaat, het Monument van de opstand van Warschau.

...
Warschau: rondleiding van 3 uur op de fiets

9. Warschau: rondleiding van 3 uur op de fiets

Laat je 3 uur lang rondleiden door een zeer deskundige gids en leer fietsend op een comfortabele stadsfiets de indrukwekkendste plekken van Warschau kennen. Je rijdt over de beroemde Koninklijke Route, door de Oude Stad en je kunt vanaf de oevers van de Vistula genieten van een panoramisch uitzicht op het stadscentrum. Bekijk de tuinen op het dak van de universiteitsbibliotheek, het Graf van de Onbekende Soldaat en het Paleis van Cultuur en Wetenschap.  Je rondleiding duurt 3 uur en je fietst ongeveer 15 kilometer in een rustig tempo. Halverwege je fietstocht is een pauze voor een verfrissing ingelast.

...
Warschau: zelf rijden naar must-see attracties

10. Warschau: zelf rijden naar must-see attracties

Je eerste keer in Warschau? Of ben je er al eens geweest maar wil je de stad vanuit een ander perspectief zien? Rijd zelf langs de belangrijkste bezienswaardigheden met een Fiat 126p. Ervaar Warschau en leer meer over de fascinerende geschiedenis van de stad terwijl je erdoorheen rijdt in een typische auto uit de jaren 70, 80 en 90, een Fiat 126p, ook wel 'kleintje' genoemd. Stap in en geniet van de rit terwijl je luistert naar je gids die je de bekendste bezienswaardigheden van Warschau presenteert. Dit is de leukste manier om de atmosfeer, architectuur en bewoners van Warschau te leren kennen. Je rijdt door Warschau en voelt je een Monte Carlo-coureur in onze 650cc Fiat 126p. Wil je weten hoe het Paleis van Cultuur werd gebouwd?  Bezoek een van de jongste Oude Steden van Europa, samen met het nog jongere Koninklijke Kasteel. Zie wat de oorlog heeft overleefd in Warschau. Bezoek het Monument van de Opstand van Warschau en leer meer over de geschiedenis van deze fascinerende opstand uit WO II. Als je wel in bent voor wat avontuur, rijd dan de rivier over en bezoek de wijk Praga, een donkerdere kant van de stad. Rijd langs de vooroorlogse gebouwen, ervaar de multiculturele wijk, met de katholieke Sint-Floriaankathedraal naast de Oosters-Orthodoxe Kerk en de overblijfselen van een synogoge. Rijd rond de voormalige wodkafabriek Koneser en bezoek het nabijgelegen hart van Praga, de Różycki-markt. Bezoek een deel van Warschau met bars en cafés die verborgen zijn en alleen bekend zijn bij locals. 

...

Sitemap Paleis van Cultuur en Wetenschap

Wil je alle activiteiten in Paleis van Cultuur en Wetenschap ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Paleis van Cultuur en Wetenschap

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 458 beoordelingen

Goed beeld over de geschiedenis van deze wijk gekregen,

Gids gaf veel informatie, bezoek wodka en chocolade fabriek is waar de fabrieken gestaan hebben maar ook hier weer een goed verhaal. Tijdens rondrit veel informatie over warschau in de jaren 1500 -2019. Goede start om zelf nog eens hier op pad te gaan

Heel interessante fietstoer. Gawel heeft ons door de stad gegidst. Heel professioneel, had extra plannen en foto’s bij, had tijd voor vragen en heeft achteraf nog tips gegeven qua eten en bezienswaardigheden. Top, zeker aan te bevelen!

Pawel is een zeer goede gids! Top

Zeer goede gids Pawel die een interessante en duidelijke uitleg gaf. Zeer boeiend om het harde verleden van Warschau te ontdekken. Het maakt ons des te meer bewust van de hardheid van WOII Mooie trip

Een aanrader!

Fantastisch, je komt op een makkelijke manier op verscheidene interessante locaties en dankzij de goeie gids Gawel kwamen we heel wat te weten! Een aanrader dus

leuke tocht, goede en enthousiaste verteller; zeker de moeite waard