Paleistuin: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Den Haag: sightseeingtour op de fiets met gids

1. Den Haag: sightseeingtour op de fiets met gids

Verken de prachtige stad Den Haag tijdens een fietstocht. Ontdek samen met een energieke gids het Westbroekpark, het Kurhaus van Scheveningen en andere bezienswaardigheden. Terwijl je rondtrapt door de stad, laat de gids je een aantal lokale pareltjes zien, zoals het Binnenhof, Paleis Noordeinde, het Vredespaleis en meer. Luister naar verhalen over beroemde historische figuren en architectuur, evenals wat er in de stad gebeurt. Fiets over de geplaveide straten en bewonder alle pittoreske plekken van de stad. 

Den Haag: stadswandeling door het centrum

2. Den Haag: stadswandeling door het centrum

Ontdek de ruimdenkende, creatieve en moderne stad Den Haag met een deskundige gids. Leer meer over de rijke geschiedenis van de stad en haar rol binnen de geschiedenis van Nederland en Europa. Krijg ook insidertips over moderne attracties en lokale hotspots. Traceer de oorsprong van de ruimdenkende cultuur van de stad door een verscheidenheid aan locaties en beroemde gebouwen in het stadscentrum te bekijken. Ontdek de regeringsgebouwen van het Binnenhof, waaronder een van de oudste nog in gebruik zijnde parlementsgebouwen ter wereld. Bewonder de buitenkant van het majestueuze Internationale Vredespaleis, waarin het Internationaal Gerechtshof is gevestigd. Zie Paleis Noordeinde, een van de drie officiële residenties van de Nederlandse koninklijke familie en de officiële werkplaats van koning Willem-Alexander.

Den Haag: wandeltocht hoogtepunten audio en gps begeleid

3. Den Haag: wandeltocht hoogtepunten audio en gps begeleid

Verken de prachtige Zuid-Hollandse stad Den Haag Loop met mij mee door de stad en ervaar interessante weetjes en de mooiste plekjes van Den Haag. Ik spreek spreekt Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans en Nederlands Tijdens de rondleiding vertel ik over de geschiedenis en de hoogtepunten. En natuurlijk laat ik je de mooiste plekjes zien en maak ik graag foto’s! Wanneer je naar een museum wilt, zijn sommige toegangskaarten niet gratis. Tijdens de wandelingen bezoeken we vele topactiviteiten/bezienswaardigheden zoals Escherpaleis, Mauritshuis, Binnenplaats, Paleis van de Koning, Paleistuin, de leukste winkels en restaurants en echt verborgen pareltjes. Voordat we beginnen, een stukje geschiedenis in een notendop… Den Haag ontstond 5800 jaar geleden als boerennederzetting. Toch begon Den Haag, zoals de stad de waardige naam luidt, pas echt te groeien onder graaf Willem II (1228-1256), die rond het Binnenhof een gravenburcht liet bouwen. Ten noorden van de Hofvijver, waar zich voornamelijk zandgrond bevindt, bouwden edelen en notabelen hun huizen en paleizen. Op de veengronden ten zuiden van het Binnenhofcomplex vestigden zich ambachtslieden en handelaars. Den Haag heeft door de jaren heen een grote ontwikkeling doorgemaakt en kent een rijke historie. Zo bezocht Lodewijk Napoleon, die in 1806 koning van Holland was geworden, de stad, ontwikkelde Den Haag zich tot het regeringscentrum van Nederland en kozen graven, stadhouders, koningen en koninginnen deze stad als hun woonplaats. Kom en ontdek met mij mee en ervaar en geniet van de geweldige stad Den Haag

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Paleistuin

4 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van Paleistuin

Meer zien

Andere activiteiten in Paleistuin

Wil je alle activiteiten in Paleistuin bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Paleistuin

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 93 beoordelingen

Onze tour was erg interessant! Niemand anders had de tour geboekt, dus het waren alleen wij (3 personen) en onze gids Vanja. Het hebben van een kleine groep was erg handig omdat de gids dingen gemakkelijk kon uitleggen tijdens het lopen en we alles goed konden horen. We hebben ongeveer twee uur door de stad gelopen. De mix was op dit moment een goede mix tussen geschiedenis en het leven in de stad. We hebben echt genoten van de rondleiding! ! Kan alleen maar aanbevelen.

Superleuke tocht met gids Vanja. Goede gids, met heel veel kennis. Vertelde enthousiast in uitstekend Engels over de stad aan mijn Australische vrienden. Zeker geen spijt van. De tocht duurde ongeveer 3 uur, maar de tijd vloog voorbij. Een aanrader!

Echt super leuk en met veel humor. Jur is een top gids met ruimte voor improvisatie

Top geregeld, veel gezien en veel uitleg van onze gids. aanrader

Jonge fanatiek gids, die veel wist van stad en omgeving